HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: pon 13 srp 2020, 4:05. Pogledaj neodgovorene postove
MOLITVENIK
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeęa tema
Autor Poruka
teta Jeja
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1297
Lokacija: Zg DD
PostanoPostano: čet 19 lis 2006, 16:08
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

MOLITVA ZALJUBLJENE DUŠE (sv. Ivan od Križa)

Gospodine Bože, Ljubljeni moj!
Ako te sjeƦanje na moje grijehe joÅ” zadržava da mi dadeÅ” ono Å”to te molim, ĆØini, moj Bože, s obzirom na njih, kako hoƦeÅ”, jer to je stvar koju želim viÅ”e od svega; ali, daj, radi po svojoj dobroti i milosrĆ°u, pa Ʀu te prepoznati po tome Å”to mi ih opraÅ”taÅ”. Ako pak ĆØekaÅ” na moja djela, da prema djelima usliÅ”iÅ” moju molbu, podaj mi ih ti i izvrÅ”i ih ti u meni, pa nek se ispuni tvoja volja u trpljenju Å”to ga od mene hoƦeÅ” da primiÅ”. No ako ne ĆØekaÅ” na moja djela, na Å”to drugo ĆØekaÅ”, preblagi Gospodaru moj? I zaÅ”to joÅ” oklijevaÅ”? Jer ako ono Å”to te molim u tvom Sinu ima, konaĆØno, biti milost i milosrĆ°e, primi moj obol *, jer ga tražiÅ”, i daj mi ono Dobro koje ti sam hoƦeÅ” da mi dadeÅ”. Tko se može osloboditi od ovih niskih ljudskih naĆØina, ako ga ti ne uzdigneÅ” k sebi u ĆØistoj ljubavi, Bože moj? Kako Ʀe se k tebi uzdignuti ĆØovjek roĆ°en u zabaĆØenosti i u blatu, ako ga ti, Gospodine, ne uzdigneÅ” svojom rukom kojom si ga oblikovao? NeƦeÅ” mi, moj Bože, oduzeti ono Å”to si mi jednom dao u svom jedinoroĆ°enom Sinu Isusu Kristu, u kojem si mi dao sve Å”to tražim. Stoga Ʀu se radovati u sigurnosti da neƦeÅ” kasniti ako te ĆØekam.
Ali zaÅ”to ti, duÅ”o moja, umeƦeÅ” zakaÅ”njenja, kad veƦ ovoga ĆØasa možeÅ” ljubiti Boga u svom srcu?
Moja su nebesa i moja je zemlja. Moji su svi narodi. Pravednici su moji, moji su greÅ”nici. AnĆ°eli su moji, i Majka Božja i sve su stvari moje. I Bog je moj i za mene, jer je Krist moj i sav za mene. Å to, dakle, tražiÅ” i Å”to pitaÅ”, duÅ”o moja? Tvoje je sve to i sve je to za tebe!
Ne skreƦi na manje i ne zadovoljavaj se mrvicama Å”to padaju sa stola tvog oca. IzaĆ°i i slavi se svojom slavom. U njoj se sakri i uživaj i postiƦi ƦeÅ” da Ʀe se ispuniti želje tvoga srca.

____________
* Sa "obol" je prevedena rijeĆØ "cornadillo", a to je novĆØiƦ najniže vrijednosti u doba Alfonsa XI


http://www.hrkarmel.com/Slike/wallpaper10.jpg

SveviÅ”nji, diĆØni Bože, rasvijetli tamu moga srca
i daj mi pravu vjeru, ĆØvrstu nadu i savrÅ”enu ljubav, osjet i spoznaju,
o Gospodine, da izvrŔim tvoju svetu i istinitu zapovijed.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: sri 01 stu 2006, 22:34
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

u molitveniku imamo 15 molitvi sv. Brigite,
no možda se netko odluĆØi na molitvu 7 molitvi sv. Brigite ...
Wink

Izvadak iz spisa sv.Brigite s Imprimaturom od L.Muscari, Vicarius Generalis-Hydrunti 07.01.1918.

Gospodin Isus Krist objavio je sv.Brigiti dvije serije molitava koje On želi da se mole na ĆØast njegove Muke s velikim obeƦanjima milosti za sve koji ih budu molili.
Manje poznato i proÅ”ireno u Hrvatskoj je Sedam molitava sv.Brigite na ĆØast Muke i Krvi Kristove. Isus je objavio sv.Brigiti da je za vrijeme svoje Muke dobio gotovo 6000 udaraca i da je za nas prolio viÅ”e od 30 000 kapljica svoje Presvete Krvi dodajuƦi: "Znaj da Ʀu udjeliti slijedeƦih pet milosti svakome tko bude svaki dan ĆØastio moju Presvetu Krv kroz 12 godina, moleƦi 7 OĆØenaÅ”a i 7 Zdravo Marija s molitvama koje ti objavljujem!"

Isus dalje svetici nabraja obeƦane milosti:
"Osoba koja bude molila ove molitve:
1. NeƦe iƦi u ƈistiliÅ”te
2. U Nebu Ʀe biti pridružena muĆØenicima kao da je prolila svoju krv za vjeru
3. Onaj koji moli ove molitve može izabrati tri osobe iz svoje obitleji ili rodbine i Ja Ʀu ih po ovim molitvama dovesti i održati u stanju posvetne Milosti.
4. Nitko iz obitelji osobe koja izmoli ove molitve neƦe u slijedeƦe 4 generacije propasti u Paklu
5. Osoba Ʀe mjesec dana ranije imati spoznaju o svojoj smrti."

Ako osoba koja odluĆØi moliti ove molitve umre prije isteka 12 godina, Isus je obeƦao sv.Brigiti da Ʀe u tom sluĆØaju primiti nakanu osobe kao da je izmolila sve molitve i udijeliti joj sve obeƦane milosti.
Isto tako, ako netko iz nehotiĆØnog zaborava ili zbog opravdanih razloga ne bi izmolio molitve jedan ili viÅ”e dana, može ih nadoknaditi moleƦi ih drugi dan dva ili onoliko puta koliko ih je dana propustio moliti.
Potrebno je ipak da ne podcijenimo važnost svagdanjeg moljenja ovih molitava, jer je molitva uistinu srediŔte naŔeg dana - kakav bi mogao biti razlog da je propustimo?
Osim toga, ne smijemo ih moliti rastreseni, nego pobožno i razmiÅ”ljajuƦi o rijeĆØima koje izgovaramo.

Pobožnosti objavljene sv.Brigiti odobrila je Sveta kongregacija za Å”irenje vjere (De propaganda fide) i papa Klement XII (1730.-1740.), a nalaze se u knjižici "Objava" sv.Brigite. I papa Ivan Pavao II u apostolskom pismu od 8.rujna 1991., prigodom 6 stoljeƦa kanonizacije sv.Brigite, pohvalno govori o toj svetici.

Podrazumijeva se da ove molitve ne mogu i ne smiju nadomjestiti sakramentalnu praksu nedjeljne sv.Mise i redovne ispovijedi vjernika koji ih moli


7 molitava sv.Brigite na ĆØast Muke i Krvi Isusove

PoĆØetak molitava
U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.
Bože, u pomoƦ mi priteci.
Gospodine, pohiti da mi pomogneÅ”.

Slava Ocu ...
Vjerovanje ...

UVODNA MOLITVA
Gospodine Isuse, želim uputiti Ocu ovu tvoju molitvu, sjedinjujuƦi se s ljubavlju s kojom si je Ti posvetio u svome Srcu. Prenesi je sa mojih usana u svoje Srce. UsavrÅ”i je i dopuni na savrÅ”en naĆØin, tako da može iskazati Presvetom Trojstvu svu ĆØast i radost koje si Mu ti iskazao moleƦi je na zemlji. Neka ĆØast i radost prožmu tvoju svetu Ljudsku Narav na proslavu tvojih svetih Rana i tvoje svete Krvi koja je iz njih potekla.

ISUSOVO OBREZANJE
VjeĆØni OĆØe, po preĆØistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti prve rane, prve boli i prvu krv koju je On prolio kao naknadu i zadovoljÅ”tinu za moje grijehe iz mladosti i grijehe svih ljudi, te kao zaÅ”titu protiv prvih smrtnih grijeha, osobito mojih srodnika po krvi.
OĆØe naÅ”, Zdravo Marijo...

ISUSOVA MUKA U GETSEMANSKOM VRTU
VjeĆØni OĆØe, po preĆØistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti užasne muke Srca Isusova u Getsemanskom vrtu, i prikazujem Ti svaku kaplju krvavog znoja kao naknadu i zadovoljÅ”tinu za sve grijehe moga srca i grijehe svih ljudi, kao zaÅ”titu protiv tih grijeha i za Å”irenje ljubavi prema Bogu i bližnjemu.
OĆØe naÅ”, Zdravo Marijo...

BIƈEVANJE ISUSOVO
VjeĆØni OĆØe, po preĆØistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti tisuƦe udaraca, straÅ”ne boli i Predragocijenu Krv Isusovu, koju je prolio za vrijeme biĆØevanja, kao naknadu i zadovoljÅ”tinu za moje tjelesne grijehe i grijehe svih ljudi, kao zaÅ”titu protiv tih grijeha i za oĆØuvanje nevinosti, posebno mojih srodnika po krvi.
OĆØe naÅ”, Zdravo Marijo...

KRUNJENJE TRNOVOM KRUNOM

VjeĆØni OĆØe, po preĆØistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti Rane, boli i Predragocijenu Krv, koja je istekla iz Isusove glave kad je bio okrunjen trnovom krunom, kao naknadu i zadovoljÅ”tinu za sve grijehe moga duha i grijehe svih ljudi, kao zastitu protiv tih grijeha i za ostvarenje Božjeg Kraljevstva na zemlji.
OĆØe naÅ”, Zdravo Marijo...

ISUSOV KRIŽNI PUT

VjeĆØni OĆØe, po preĆØistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti boli i trpljenja koja je Isus proživio noseƦi Križ na Kalvariju.
Na poseban Ti naĆØin prikazujem njegovu Presvetu Ranu na ramenu i Predragocijenu Krv koja je iz nje istekla, kao naknadu i zadovoljÅ”tinu za moje grijehe pobune i odbacivanja križa, te grijehe svih ljudi, za grijeh mrmljanja i odbijanja tvojih svetih planova, za sve druge grijehe govora i jezika, kao zaÅ”titu protiv tih grijeha, te za pravu ljubav prema svetome križu.
OĆØe naÅ”, Zdravo Marijo...

ISUSOVO RAZAPINJANJE

VjeĆØni OĆØe, po preĆØistim rukama Marijinim i po Božanskom Srcu Isusovu prikazujem Ti tvoga Sina pribijena i uzdignuta na Križu, njegove Rane na rukama i nogama, te Presvetu Krv koja je iz njih istekla, njegovo krajnje siromaÅ”tvo i savrÅ”enu posluÅ”nost, njegove straÅ”ne boli Tijela i DuÅ”e, Predragocijenu Smrt i nekrvno obnavljanje njegove Žrtve u svim svetim Misama slavljenima na Zemlji.
Prikazujem Ti sve ovo kao naknadu i zadovoljÅ”tinu za moje grijehe i grijehe svih ljudi za bolesnike, umiruƦe, sveƦenike, laike, za nakane svetoga oca Pape, za obnovu krÅ”Ć¦anskih obitelji, za jedinstvo u vjeri, naÅ”u domovinu, jedinstvo svih narodau Kristu i u svetoj Crkvi, te za one koji su izvan nje.
OĆØe naÅ”, Zdravo Marijo...

RANA PRESVETOG SRCA ISUSOVA
VjeĆØni OĆØe, udostoj se primiti Krv i Vodu Å”to potekoÅ”e iz Presvetog Srca Isusova i beskrajne zasluge koje iz njega proizlaze, za potrebe svete Crkve, te kao naknadu i zadovoljÅ”tinu za grijehe svih ljudi. Molim Te, budi nam blag i milosrdan.
Krvi Kristova, zadnji dragocjeni sadržaju Presvetog srca Isusova, oĆØisti me i oĆØisti svu moju braƦu od svakoga grijeha! Vodo iz Presvetog Srca Isusova, oslobodi me od svake zaslužene kazne za moje grijehe i ugasi ƈistiliÅ”nu vatru za mene i za sve duÅ”e u ƈistiliÅ”tu! Amen.

OĆØe naÅ”, Zdravo Marijo, Slava Ocu...

Svim duÅ”ama u ƈistiliÅ”tu i svima koji Ʀe danas umrijeti, pokoj vjeĆØni daruj Gospodine i svjetlost vjeĆØna svjetlila njima. PoĆØivali u miru! Amen!

JaganjĆØe Božji ...

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: LJUBIƈICA
teta Jeja
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1297
Lokacija: Zg DD
PostanoPostano: čet 09 stu 2006, 16:06
PostNaslov : Za uĆØenike, studente...
Citiraj i odgovori

Molitva sv. Tome Akvinskog prije uĆØenja

Neizrecivi stvoritelju, koji si iz obilja mudrosti ustanovio tri kora anĆ°ela i postavio ih
divnim redom nad spoznatljivo nebo te najveƦom ljepotom podijelio dijelove svemira:
Ti, koji si ustanovio istiniti izvor svjetla i mudrosti za poĆØelo koje nadvisuje, udostoj se
uliti zraku svoje jasnoƦe nad tminu mojeg razuma u kojoj sam roưen, ukloni od mene
dvostruku tminu - grijeh i neznanje.
Ti, koji nijemima dajeÅ” razgovijetan jezik, pouĆØi moj jezik i na moje usne izlij milost
svoga blagoslova. Daj mi domiÅ”ljatost razabiranja, sposobnost pamƦenja, množinu i
lakoƦu doznavanja, temeljitost tumaĆØenja, obilnu milost govorenja. Uredi poĆØetak,
upravljaj napredak, uĆØini potpunim zavrÅ”etak!
Ti, koji si istiniti Bog i ĆØovjek: koji živiÅ” i kraljujeÅ” u vijeke vjekova.
Amen.

Preveo: Mladen MiliƦ, 2003.


Zadnja promjena: teta Jeja; pet 24 stu 2006, 15:36; ukupno mijenjano 1 put.

SveviÅ”nji, diĆØni Bože, rasvijetli tamu moga srca
i daj mi pravu vjeru, ĆØvrstu nadu i savrÅ”enu ljubav, osjet i spoznaju,
o Gospodine, da izvrŔim tvoju svetu i istinitu zapovijed.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: LJUBIƈICA
teta Jeja
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1297
Lokacija: Zg DD
PostanoPostano: pet 10 stu 2006, 13:26
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

DEVETNICA SVETOJ MARTI

Devet utoraka moli se svetoj Marti dok gori posveƦena svijeƦa. Ova je molitva tako snažna da Ʀe ti prije kraja ovih devet utorak biti poklonjeno ono Å”to moliÅ”, koliko god to moglo biti teÅ”ko.

O, sveta Marto, Ti prekrasna, uzimam pribilježiÅ”te u Tvojoj pomoƦi, uzdajuƦi se u tebe da ƦeÅ” mi pomoƦi u nevolji i podržavati me u mojim iskuÅ”enjima. Kao zahvalnost obeƦavam Ti da Ʀu posvuda Å”iriti ovu molitvu.
TjeÅ”i me u mojim brigama i teÅ”koƦama, ponizno molim. Uz veliku radost koja ti je ispunila srce kad si u svom domu u Bethaniji pružila utoĆØiÅ”te Spasitelju svijeta, molim, pomoli se za mene i za moju obitelj, da saĆØuvamo Boga u svojim srcima i da zavrijedimo dobivanje lijeka protiv svog siromaÅ”tva, a prije svega kod one brige koja me trenutno pritiÅ”Ć¦e.
(izreƦi nakanu)
Molim Te, spasiteljice u svakoj nevolji, pobijedi teÅ”koƦe kao Å”to si pobijedila zmaja, sve dok Ti nije ležao pred nogama.
OƈENAÅ ,
ZDRAVOMARIJO,
SLAVA OCU i
tri puta SVETA MARTO MOLI ZA NAS.


Zadnja promjena: teta Jeja; pon 05 vel 2007, 7:45; ukupno mijenjano 1 put.

SveviÅ”nji, diĆØni Bože, rasvijetli tamu moga srca
i daj mi pravu vjeru, ĆØvrstu nadu i savrÅ”enu ljubav, osjet i spoznaju,
o Gospodine, da izvrŔim tvoju svetu i istinitu zapovijed.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
fratar
Spol: muško
Postovi: 987
Lokacija: Osijek
PostanoPostano: ned 04 vel 2007, 23:25
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Krunica na ĆØast BezgreÅ”nog ZaĆØeƦa Blažene Djevice Marije

1. Budi blagoslovljeno sveto i BezgreÅ”no ZaĆØeƦe Blažene Djevice Marije, Majke Božje.
OĆØe naÅ”, 4 Zdravo Marije i Slava ocu

2. Budi blagoslovljeno sveto i BezgreÅ”no ZaĆØeƦe Blažene Djevice Marije, Majke Božje.
OĆØe naÅ”, 4 Zdravo Marije i Slava ocu

3. Budi blagoslovljeno sveto i BezgreÅ”no ZaĆØeƦe Blažene Djevice Marije, Majke Božje.
OĆØe naÅ”, 4 Zdravo Marije i Slava ocu

O Marijo, bez grijeha zaĆØeta, moli za nas koji se tebi utjeĆØemo!

"A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav
- to troje -
ali najveƦa je meưu njima ljubav." 1 kor 13,13

andjelcic
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceYIMMSNMICQ [Vrh]
teta Jeja
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1297
Lokacija: Zg DD
PostanoPostano: uto 20 ožu 2007, 7:13
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

danas poĆØinje 13 utoraka, pa tko želi...

Molitva na SveĆØev blagdan

Sveti Antune, veliki sveĆØe i ĆØudotvorĆØe, s vjerom se i ufanjem utjeĆØemo tebi i tvojemu svetom zagovoru kod Boga danas, na dan tvoga blaženog preminuƦa i prijelaza u vjeĆØni život na nebesima. Svojim vjernim nasljedovanjem Isusa Krista, svojom pokorom, ĆØistoƦom, pravednoÅ”Ć¦u, poniznoÅ”Ć¦u, ljubavlju i svim drugim krÅ”Ć¦anskim krepostima u herojskom stupnju, ukratko, svojom izvanrednom svetoÅ”Ć¦u, zaslužio si vjeĆØnu slavu kod Boga i ljudi. Time si pokazao put kojim je i nama iƦi, svijetli primjer kako Ʀemo i mi nasljedovati svoga Spasitelja, Isusa Krista.

Bio si veƦ za svoga zemaljskog života toliko drag Bogu da je DjetiƦ Isus siÅ”ao u tvoje naruĆØje i da si, promatrajuƦi ga svojim oĆØima, mogao s njime tajnovito i ljubazno razgovarati. Sada si mu joÅ” draži u nebu. Molimo te, zagovaraj nas kod dobroga Boga. PreporuĆØamo ti prije svega potrebe Crkve u naÅ”em hrvatskom narodu i po svem svijetu; preporuĆØamo ti sve sveƦenike da uspjeÅ”no navijeÅ”taju ljudima Radosnu vijest spasenja i vode ih k pravom miru u Bogu; zatim, sve naÅ”e redovnike i redovnice, da se žrtvuju za Krista i bližnjega; sve naÅ”e obitelji, da žive po Božjem zakonu u slozi i ljubavi; naÅ”u mladež, da ustraje u svetim idealima; naÅ”e starce, bolesnike i sve koji trpe, da strpljivo za Isusom nose svoj križ; umiruƦe, da preminu u milosti Božjoj, i pokojnike, da se raduju vjeĆØnoj svjetlosti neba.

Po tebi neka bude vjeĆØna hvala i slava Bogu Ocu i Sinu i Duhu Svetomu: "Divan je Bog u svetima svojim!" Amen.

Zatim se pjeva:
Akā€™ ĆØudesa tražiÅ”, gle!
Smrt i bludnja, nevolje,
Vrag i guba nestaju.
Zdrave bolesnici.
More, lanci padaju,
Uda, stvari propale
Mole i dobivaju
Mladi pa i starci.
IÅ”ĆØezava pogibelj,
Prestaju i potrebe.
Neka kaže tko to zna,
Pa i Padovanci!
More, lanci...
Slava Ocu i Sinu
I Duhu Svetomu.
More, lanci...

Nakon ove pjesme pjeva se ili recitira:
O jeziĆØe blagoslovljeni, koji si uvijek blagoslivljao Gospodina i druge si blagoslivljati uĆØio: sad je oĆØito kakve te zasluge uzvisiÅ”e pred Bogom!
- Moli za nas, blaženi Antune!
- Da dostojni postanemo obeƦanja Kristovih!

Pomolimo se!
Zavjetni spomen blaženoga Antuna, tvojega, Bože, priznavatelja i nauĆØitelja, neka razveseli svekoliku Crkvu da vazda bude zaÅ”tiƦena duhovnom pomoƦi i zavrijedi uživati vjeĆØne radosti. Po Kristu, Gospodinu naÅ”emu. Amen.


Krunica sv. Antuna
(prvi oblik)
Predraga braƦo, upravimo Isusu svoje molitve da bi na nas,
po zagovoru sv. Antuna, izlio svoje milosrĆ°e.

1. Gospodine, koji si sv. Antuna uĆØinio apostolom EvanĆ°elja, podaj nam, po njegovu zagovoru, jaku i poniznu vjeru i uĆØini da naÅ” život bude u skladu s Vjerovanjem Å”to ga ispovijedamo. Slava Ocu...

2. SvemoguƦi Bože, koji si sv. Antuna uĆØinio graditeljem mira i bratske ljubavi, pogledaj na žrtve nasilja i rata i daj da u ovom svijetu, nemirnom i punom napetosti, možemo biti hrabri svjedoci nenasilja, promicanja humanosti i mira. Slava Ocu...

3. Bože, koji si sv. Antunu udijelio dar ozdravljenja i ĆØudesa, podaj nam zdravlje duÅ”e i tijela. Daj svima koji se preporuĆØuju naÅ”im molitvama duÅ”evni mir i utjehu i uĆØini nas spremnima za služenje bolesnima, starima i nesretnima. Slava Ocu...

4. Gospodine, koji si sv. Antuna uĆØinio neumornim propovjednikom na ljudskim putovima, u svome oĆØinskom milosrĆ°u Å”titi putnike, izbjeglice, iseljenike, daj da od njih bude daleko svaka pogibelj i vodi njihove korake putem mira. Slava Ocu...

5. SvemoguƦi Bože, koji si sv. Antunu dao da otkinute udove ponovno sjedini s tijelom, ujedini sve krÅ”Ć¦ane u svojoj jednoj i svetoj Crkvi i podaj da žive otajstvo jedinstva, tako da budu jedno srce i jedna duÅ”a. Slava Ocu...

6. Gospodine Isuse, koji si sv. Antuna uĆØinio velikim uĆØiteljem duhovnoga života, podaj da uzmognemo obnoviti svoj život prema uĆØenju EvanĆ°elja i blaženstava i uĆØini nas promicateljima duhovnoga života za naÅ”u braƦu. Slava Ocu...
7. Isuse, koji si sv. Antunu udijelio neizrecivu milost da te, kao DjeteŔce, primi na svoje ruke, blagoslovi naŔu djecu i podaj da rastu u dobroti i zdravlju i da žive u svetom strahu Božjem. Slava Ocu...

8. Milosrdni Isuse, koji si sv. Antunu dao mudrost i dar da propovijedanjem i svetom službom duŔe vodi k svetosti, podaj da ponizno i s vjerom pristupamo sakramentu pomirenje, velikom daru tvoje ljubavi prema nama. Slava Ocu...

9. DuÅ”e Sveti, koji si Crkvi i svijetu u sv. Antunu dao velikog uĆØitelja svetog nauka, podaj da svi koji su u službi priopƦavanja osjeƦaju svoju veliku odgovornost i služe istini u ljubavi i poÅ”tivanju ljudske osobe. Slava Ocu...

10. Gospodine, koji si gospodar žetve, po zagovoru sv. Antuna poÅ”alji mnoge i dostojne redovnike i sveƦenike u svoje polje, ispuni ih svojom ljubavlju i obdari marljivoÅ”Ć¦u i velikoduÅ”noÅ”Ć¦u. Slava Ocu...

11. Isuse, koji si papu pozvao da bude sveopƦi pastir, vrhovni sveƦenik i navjestitelj istine i mira, po zagovoru sv. Antuna podržavaj ga i jaĆØaj u njegovu poslanju. Slava Ocu...

12. Trojedini Bože, koji si sv. Antunu dao milost da upozna, zavoli i slavi Djevicu Mariju, Majku Isusovu i Majku naÅ”u, podaj i nama da uvijek s pouzdanjem pristupamo njezinu majĆØinskom srcu, kako bismo ti bolje mogli služiti, te ljubiti i slaviti tebe, koji si Ljubav. Slava Ocu...

13. Gospodine, koji si sv. Antunu dao da vedra duha ide ususret sestrici smrti, upravi naÅ” život prema sebi; budi uz umiruƦe; podaj vjeĆØni mir duÅ”ama naÅ”e pokojne braƦe i sestara. Slava Ocu...

Pomolimo se!
SvemoguƦi i vjeĆØni Bože, koji si svome narodu u sv. Antunu dao uzornoga propovjednika EvanĆ°elja i zaÅ”titnika siromaÅ”nih i svih koji trpe, udijeli nam, po njegovu zagovoru, da slijedimo njegovu pouku o krÅ”Ć¦anskom životu i da u kuÅ”njama iskusimo pomoƦ tvoga milosrĆ°a.
Po Kristu, Gospodinu naŔemu. Amen.


*************

Ak' od Ante tražiÅ” ĆØuda:
BiĆØ, smrt, tugu, on ustavlja,
Napasnika goni huda,
Bolne krijepi i ozdravlja.

Mora i kopna svaka sila
MoƦ Njegove sluÅ”a vlasti:
Stvari, život, uda ĆØila,
On izbavlja od propasti.

Od pogibli koje spasi
Od zla svaki saĆØuvani,
Kako haran Njega glasi,
Neka kažu Paduani.


Mora i kopna svaka sila
MoƦ Njegove sluÅ”a vlasti:
Stvari, život, uda ĆØila,
On izbavlja od propasti.

Uvijek slavno hvaljen budi,
U tri sopstva Bog jedini,
Koji taka na spas ljudi
Po Antunu ĆØuda ĆØini.

S - Moli za nas, Sveti Ante
O - Da dostojni budemo obeƦanja Kristovih.

POMOLIMO SE:
Neka Crkva Tvoja, Bože, razveseli zavjetna molitva blaženoga Antuna ispovjednika Tvoga, da uvijek pomognuta duhovnom pomoƦima zasluži uživanje vjeĆØne radosti. Po Kristu Gospodinu naÅ”emu. Amen.


Zadnja promjena: teta Jeja; uto 28 tra 2009, 15:20; ukupno mijenjano 1 put.

SveviÅ”nji, diĆØni Bože, rasvijetli tamu moga srca
i daj mi pravu vjeru, ĆØvrstu nadu i savrÅ”enu ljubav, osjet i spoznaju,
o Gospodine, da izvrŔim tvoju svetu i istinitu zapovijed.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: LJUBIƈICA
Žan
mod team leaderSpol: muško
Postovi: 2638
Lokacija: u Isusovom zagrljaju
PostanoPostano: ned 25 ožu 2007, 10:42
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Molitva Anưelu ƈuvaru anưeo

Moj sveti AnĆ°ele ƈuvaru, Tebe mi je Gospodin Bog dao za pratitelja kroz ĆØitav moj život.
Spasi me za vjeĆØnost i izvrÅ”i na meni svoju dužnost koju ti je dala Božja ljubav:
potresi me u mojoj ravnoduŔnosti, vuci me u mojoj slabosti,
skreni me s mog krivog puta, otvori mi oĆØi za Boga i za Križ,
zatvori mi uŔi za sve zamamnosti zloga neprijatelja.
Bdij nada mnom kad spavam i uĆØini da jednom budem s tobom u nebeskoj radosti.
Amen.

Po ovom Ʀe svi znati da ste moji uĆØenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge!
(Iv 13, 35)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: LJUBIƈICA
Žan
mod team leaderSpol: muško
Postovi: 2638
Lokacija: u Isusovom zagrljaju
PostanoPostano: pet 06 tra 2007, 9:17
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

PETNAEST TAJNIH MUƈENJA
nanesenih naŔemu Gospodinu
u noƦi izmeĆ°u velikog ĆØetvrtka i petka


Blažena Marija Magdalena, redovnica franjevaĆØkog reda svete Klare AsiÅ”ke živjela je u Rimu u 18. stoljeƦu. Ona je žarko željela znati neÅ”to o tajnim mukama nanesenim naÅ”emu Gospodinu u noƦi koja je prethodila Njegovoj smrti.
Gospodin se ukaza toj redovnici i objavi joj petnaest tajnih muĆØenja Å”to su mu ih nanijeli izmeĆ°u ponoƦi i zore u tamnici Å”to se nalazila ispod Kajfina sudiÅ”ta.


Govori Isus:
Židovi su me smatrali najveƦim zloĆØincem onoga vremena i evo kako su sa mnom postupali:
1. Oni mi svezaÅ”e noge užetom i vukli su me niz kamenite stepenice u smrdljivi podrum, pun neĆØistoƦe.
2. SkinuŔe mi haljine i boli su me željeznim Ŕiljcima.
3. StegnuŔe mi tijelo konopom, vukoŔe me po tlu i bacahu me od zida do zida.
4. ObjesiÅ”e me na drvenu gredu uzlom koji je popuÅ”tao sve dok se nisam poskliznuo i pao na zemlju. Isprebijan tim muĆØenjem plakao sam krvavim suzama.
5. PriĆØvrstili su me na kolac i izbadali su mi tijelo razliĆØitim oružjem. Bacali su na me kamenje i palili me plamenim žeravicama i bakljama.
6. Boli su me Ŕilom i pijukom, oŔtrim kopljem, razdirali su me i skidali s mog tijela kožu, meso i žile.
7. Privezali su me za stup i uĆØiniÅ”e da sam morao stajati bosih nogu na usijanom komadu metala.
8. OkruniÅ”e me željeznom krunom i svezaÅ”e mi oĆØi krpama gadno neĆØistim.
9. PosjedoÅ”e me na stolicu pokrivenu Å”iljatim ĆØavlima, koji su iskopali duboke rupe na mom tijelu.
10. Oni su izlili na moje rane tekuƦe olovo i smolu, i nakon te torture prignjeĆØili su me na stolicu punu ĆØavala, tako da su ĆØavli prodirali sve dublje u moje meso.
11. Da me osramote i izmuĆØe oni su utiskivali igle u rupice moje iÅ”ĆØupane brade.
12. Oni me baciÅ”e na jedan križ i svezaÅ”e me tako ĆØvrsto da nisam mogao niÅ”e disati.
13. Kako sam ležao na zemlji, oni su mi gazili po glavi i jedan od njih stavivŔi svoju nogu na moja prsa zarinuo mi je kroz jezik jednu bodlju iz moje krune.
14. Oni su mi nalili u usta najogavnije izmete vrijeưajuƦi me najbestidnijim pogrdama.
15. SvezaÅ”e mi ruke na leĆ°a i tjerali me izvan zatvora da hodam, udarajuƦi me Å”ibama.

Kad je Isus objavio sestri Mariji Magdaleni te patnje prije toga nepoznate, dodao je rijeĆØi:
Moja kƦeri, želim da sve ljude upoznaÅ” s tim tajnim mukama, da svaka od tih tortura bude ĆØaÅ”Ć¦ena. Svakome od onih koji Ʀe mi svaki dan prinijeti s ljubavlju jednu od tih muka i koji Ʀe gorljivo moliti slijedeƦu molitvu, bit Ʀe na dan suda dana kao nagrada vjeĆØna slava.


MOLITVA:
Gospodine moj i Bože moj, imam stalnu volju da Te ĆØastim s petnaest tajnih muka i s Tvojom prolivenom dragocjenom Krvlju. Koliko ima zrna pijeska u moru, koliko zrna žita u polju, koliko vlati trava na livadama, koliko plodova u voƦnjacima, koliko liÅ”Ć¦a na drveƦu, koliko cvjetova u vrtovima, koliko zvijezda na svodu nebeskom, koliko anĆ°ela na Nebu, koliko stvorova na Zemlji, tisuƦu puta toliko, o Gospodine Isuse, koji si predostojan ljubavi, tisuƦu puta toliko budi slavljen, hvaljen i ĆØaÅ”Ć¦en, Ti sam, Tvoje Presveto Srce, Tvoja dragocjena Krv, Tvoja Božanska Žrtva za ĆØovjeĆØanstvo, Presveti Sakrament oltara, Presveta Djevica Marija, devet slavnih korova anĆ°eoskih i blažena ĆØeta svetaca! Neka im bude dana slava, hvala i ĆØast od mene samoga, od svih ljudi, sada i uvijek kroz vjeĆØne vjekove!
Želim isto toliko puta, predragi Isuse, da Ti zahvalim, da Ti služim i da Ti ugodim, da Ti zadovoljim za sve uvrede Å”to su Ti nanesene i da budem Tvoj tijekom i duÅ”om. HoƦu isto toliko puta pokajati se za svoje grijehe i moliti za oproÅ”tenje Tebe, Boga svoga, da oprostiÅ” i da se smilujeÅ”. Želim isto tako da prinesem Tvoje zasluge beskrajne VjeĆØnom Ocu kao naknadu za svoje krivice i grijehe i za svoje zaslužene kazne. ƈvrsto sam odluĆØio promijeniti svoj život i molim Te da zadnja ura moga života bude sretna i u miru.
HoƦu, takoĆ°er, moliti za osloboĆ°enje siromaÅ”nih duÅ”a u ĆØistiliÅ”tu. Želim obnavljati ovu pohvalu ljubavi i zadovoljÅ”tine svakog sata dana i noƦi, sve do posljednjeg trena svoga života. Molim Te, predobri i preljubezni Isuse, da potvrdiÅ” u Nebu moju najiskreniju želju. Ne dopusti da bude uniÅ”tena ni od ljudi ni od Sotone! Amen.

(Ovu pobožnost odobrio i preporuĆØio papa Klement II.)

Po ovom Ʀe svi znati da ste moji uĆØenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge!
(Iv 13, 35)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: uto 01 svi 2007, 17:04
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

draga naŔa, dobro nam doŔla ...
imam knjižicu s molitvama sv. Riti
pa Ʀu ti prepisati devetnicu,
a ako joŔ Ŕto ustrebaŔ - samo javi ...


Devetnica u ĆØast sv. Rite

Prvi dan devetnice

Svrni pogled na mene, sv. Rito, da stojeƦi ponizno pred tobom pokažem ti svoje duboko Å”tovanje,
da od tebe nauĆØim put krijeposti, da tvojim zagovorom isprosim od Boga milost.
U sedmoj si godini postala znamenita po svakoj krijeposti: mudrosti, poniznosti, uzdržljivosti, pobožnosti, molitvenom duhu, pokori i odbacivanju svijeta i njegovih ispraznosti.
Blažena ti koja si veƦ od djetinjstva dobro znala kako odgovoriti milosti Božjoj.
Blažena ti koja si veƦ tada položila temelje svojoj svetosti.
O, koliko sam bila i joÅ” uvijek jesam razliĆØita od tebe.
UvuĆØena u ispraznosti svijeta, nebeske me stvari zamaraju.
Moji grijesi rastu iz dana u dan, a misao o pokori plaŔi ne.
UsliŔaj me, sveta Rito, koja imaŔ toliki utjecaj kod Boga, isprosi za me
pokajanje i novi život.
Isprosi za me, da ako i nisam slijedila tvoju nevinost, mogu slijediti tvoju pokoru
i jednog dana primiti dragocjenu nagradu koja je na Nebu namijenjena nevinima i pokajnicima.

OĆØe naÅ” ... Zdravo, Marijo ... Slava Ocu ...

Molitva sv. Riti

Sveta zaŔtitnice nevoljnika, sveta Rito,
ĆØije molbe nebeski Otac ne odbija, koja si zbog obilja u postizanju milosti
nazvana "zaÅ”titnicom bespomoƦnih" pa ĆØak i nemoguƦeg,
sveta Rito, tako ponizna, tako ĆØista, tako ojaĆ°ena, tako strpljiva,
s tako samilosnom ljubavi za Raspetog Isusa,
jer si od Njega isprosila sve Ŕto si tražila
te se zbog toga svi spovjerenjm uzdaju u tebe u nadi utjehe ili izbavljenja,
budi milostiva svojim moliteljima
i založi se svojim utjecajem kod Boga poradi njih,
da im udijeli obilno milosti sada, kao Å”to ih je udijelio u tolikim ĆØudesnim sluĆØajevima
na veliku slavu Božju, za Ŕirenje tvog Ŕtovanja i utjehu onima koji vjeruju u te.
ObeƦajemo da Ʀemo te slaviti objavljujuƦi tvoje milosti, blagoslivljati te
i pjevati vazda hvale tebi i Bogu u ĆØast.
UzdajuƦi se u tvoje zasluge u utjecaj kod Presvetog Srca Isusovog molim te ...

(ovdje navedi svoju proŔnju) ...

Litanije sv. Rite

Osobitim zaslugama tvog djetinjstva
SavrŔenim jedinstvom s voljom Božjom
UzviÅ”enim trpljenjem za vrijeme braĆØnog života,
utjehom koju si diživjela obraƦenjem supruga,
bolju koja ti je ispunila srce zbog umorenog supruga,
žrtvovanjem tvoje djece radije nego da teŔko uvrijede Boga,
ĆØudesnim ulaskom u samostan,
strogom pokorom i svakodnevnim trpljenjem, ..........................................................- moli za me (nas)
trpljenjem zbog rane od trna koju si primila od Raspetog Spasitelja,
božanskom ljubavlju koja ti je obuzela srca,
onom znamenitom pobožnoÅ”Ć¦u svetom Sakramentu,
sreƦom kojom si se odvojila od kuÅ”nji da bi se pridružila
Nebeskom ZaruĆØniku,
savrŔenim uzorom kojeg si dala ljudima u svim životnim prilikama.

Moli za nas, sveta Rito,
da dostojni postanemo obeƦanja Kristovih.

Pomolimo se:
O, Bože,
u Svojoj si se beskrajnoj blagosti udostojao osvrnuti
na molitve službenice Tvoje, blažene Rite
i usliÅ”ati njene molitve za ono nemoguƦe ljudskoj skrbi,
sposobnostima i nastojanjima.
Za nagradu za njenu samilosnu ljubav i nepokolebljivo pouzdanje u Tvoje obeƦanje,
budi milostiv prema naŔoj nevolji
i budi nam na pomoƦ u napim nesreƦama,
tako da nevjernik može upoznati Tvoje umijeƦe nagraĆ°ivanja poniznog,
obrane bespomoƦnog i jaĆØanja onih koji vjeruju u Tebe
po Isusu Kristu, Gospodinu naŔemu.
Amen.

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: uto 01 svi 2007, 17:25
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Drugi dan

Bog te izabrao, sveta Rito,
za uzor djevicama, suprugama, udovicama i redvnicama,
stoga ti je dozvolio da osjetiŔ sve te životne prilike.
I kojeg li uzviŔenog uzora suprugama,
osobito u godinama kada si bila primorana živjeti sa suprugom
ĆØija je narav bila opreĆØna tvojoj.
Podnosila si poniženja, uvrede, napade,
ali si ga svojom blagoÅ”Ć¦u uspjela savladati
i uĆØiniti poniznim i blagim.
Mnoge bi supruge mogle nauĆØiti od tebe umijeƦe blagog trpljenja u tiÅ”ini,
a supruzi obuzdavanje i omekŔavanje srca svojih razdražljivosti.
Daj da nauĆØimo živjeti s naÅ”om rodbinom i bližnjima
u skladu sa svetim zakonimamira i krÅ”Ć¦anskog milosrĆ°a.
Daj da nestanu zloƦa i nesloge koje bjesne u tolikim obiteljima
i dovode ih do žalosnih i nesretnih prilika.
Osobito te molim, sveta Rito,
isprosi za mene i za druge od Boga,
Onoga koji sva dobra daje,
stalnu ljubav blagog mira i sloge,
u Kraljevstvu vjeĆØnoga mira.

OĆØe naÅ” ... Zdravo Marijo ... Slava Ocu ...

slijedi Molitva sv. Riti i Litanije
(od prvoga dana devetnice)
TreƦi dan

Sveta Rito, veliki je bio tvoj jad kad si saznala da ti je suprug ubijen.
Koje si gorke suze lila, osobito na straŔnu pomisao da njegova duŔa
možda nije bila pripravljena za susret s VjeĆØnim Sucem.
Pokorna volji Božjoj, ne mareƦi za zalosta položaj u koji si dovedena,
stavila si sebe i svoja dva sina u ruke Isusove.
Koliko si mnogo molitvi uputila Njemu za spasenje te obraƦene duÅ”e
i za oprost njegovim neĆØovjeĆØnim ubojicama.
ƈuvÅ”i da sinovi kuju osvetu zbog oca,
molila si da se njihova srca obrate ili da radije budu uzeti s ovoga svijeta
nego da im bude dopuŔteno izvrŔiti nakanu.
U svojoj velikoduŔnosti nisi tugovala kad si istovremeno ostala bez oba sina,
veƦ si zahvaljivala Isusu Å”to je milostivo ĆØuo tvoje molitve
i uzeo ih k Sebi u njihovoj nevinosti.
Kako smo bijedni mi koji ne možemo oprostiti neznatne uvrede,
ni uĆØiniti ikakvu žrtvu na slavu Božju i
spasenje naŔih i duŔa naŔih bližnjih.
Isprosi nam, Rito, od Isusa
da možemo opraŔtati svojim neprijateljima zbog ljubavi Njegove,
da nikad ne pretpostavimo ljubavi Njegovoj ljubav prema sebi
i svemu Ŕto nam je drago,
da budemo dostojni oprosta za naŔe grijehe
i primimo vjeĆØnu nagradu u Raju.

OĆØe naÅ” ... Zdravo Marijo ... Slava Ocu ...

slijedi Molitva sv. Riti i Litanije
(od prvoga dana devetnice)
ƈetvrti dan

Kako je velika, sveta Rito, bila tvoja ljubav prema Bogu i bližnjemu.
Tko može opisati nebrojene jecaje i vruƦe suze samilosti
u kojoj si provodila dane i noƦi promiÅ”ljajuƦi o muci tvoje Raspete ljubavi?
Tko može razumjeti uzviÅ”enost tvojih ushiƦenja i zanosa u Bogu,
toliko ĆØestih da su ti pružili neosjetnu i iznenadnu smrt?
Ljubav prema bližnjemu bila je poznata jadnim i bolesnim sestrama,
svim ožaloÅ”Ć¦enima i zabludjelima u svim okolnostima,
svakome onome koga je tvoja neizmjerna narav uvela u milost Isusa Krista.
Jadni mi ĆØija su srca otvrdnula za duhovne i tjelesne potrebe naÅ”ih bližnjih,
dopuŔtamo si da budemo zavedeni slijepom i greŔnom žudnjom.
Isprosi za nas, Sveta Rito, od voljenog Isusa
da omekÅ”a naÅ”a srca i vodi naÅ”e osjeƦaje najĆØiÅ”Ć¦om ljubavi prema Bogu
i prema naŔem bližnjemu,
tako da slijedeƦi te, budemo nakon smrti sjedinjeni s VjeĆØnom Ljubavlju
koja te ĆØini tako slavnom i blaženom u Raju.

OĆØe naÅ” ... Zdravo Marijo ... Slava Ocu ...

slijedi Molitva sv. Riti i Litanije
(od prvoga dana devetnice)

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: uto 01 svi 2007, 17:52
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Peti dan

Od djetinjstva su ti, sveta Rito, poznate opasne hridi o koje se razbija
naÅ”a ljudska narav - ĆØastoljubiva stremljenja, pokvarene koristi,
putena zadovoljstva,
a tvoje gnuÅ”anje od toga oĆØuvalo te u nevinosti krÅ”tenja.
Ti koju su mrzili, liŔena supruga i sinova,
koja nisi osjeƦala sigurnost na ovom svijetu veƦ si preklinjala
za svojem mjesto u zajednici s Isusom,
koji ti ga je dao velikim ĆØudom, nakon Å”to te je zajednica tri puta odbila.
Želja ti je bila nagraĆ°ena
i zaželjevŔi posljednje zbogom svijetu
zauvijek si se povezala s Isusom sveĆØanim zavjetom siromaÅ”tva,
ĆØistoƦe i posluÅ”nosti.
Blaženo tvoje umijeƦe, sveta Rito,
Bijednici mi, satrti pod težinom svojih stremljenja,
pod jarmom svojih niskih strasti,
koje nas vode u vjeĆØnu propast.
Isprosi nam od Isusa da odsada volimo samo nebeske vrijednosti,
da mimo nas prolaze sve slabosti ovoga svijeta,
da ĆØistim srcem i duÅ”om primimo stostruku nagradu
obeƦanu svima koji prezru lažna i prolazna dobra ovoga svijeta.

OĆØe naÅ” ... Zdravo Marijo ... Slava Ocu ...

slijedi Molitva sv. Riti i Litanije
(od prvoga dana devetnice)
Å esti dan

Ne možemo dovoljno Ŕtovati, sveta Rito,
molitveni duh i pokoru koji tvore osobiti znamen tvoje svetosti
kojim je tvoj život postao stalni ures motve, posta, patnje,
promiÅ”ljanja, s ushiƦenjima i zanosima Bogom.
Tvoja hrana, kruh i voda, pomijeŔana s pepelom, tamjanom i suzama,
tvoja postelja gruba tvrda daska,
kratka kosa, stega, opeĆØena ruka pa bolna noga
- sredstva su kojima si svladavala strasti.
Sveta Rito, mi radimo suprotno.
Kad smo napadnuti straŔnim žudnjama,
umjesto da ih zatomimo, mi ih potiĆØemo,
joÅ” gore - i dalje tragamo za onim Å”to ƦeÅ” odvesti u vjeĆØnu propast.
Priznajemo nužnu potrebu pokore i molitve,
i usrdno te molimo da isprosiÅ” za nas od Isusa Krista milost
da kroz molitvu i ustrajnost nika ne padnemo u grijeh,
veƦ da budemo dostojni dijeliti vjeĆØnu radost.

OĆØe naÅ” ... Zdravo Marijo ... Slava Ocu ...

slijedi Molitva sv. Riti i Litanije
(od prvoga dana devetnice)
Sedmi dan

Sveta Rito, nakon propovijedi svetog Jakova,
izgarajuƦi u želji da sudjelujeÅ” u patnjama Kristove Muke,
isprosila si od Njega da usliŔa tvoju molitvu.
Tako si ganuta bila da si na povratku u svoju Ʀeliju
milostive suze lila zbog samilosti za Raspetog Krista,
koji ti je, da bi utažio tvoj goruƦi žar,
ranio ĆØelo trnom iz Njegove krune,
tako jakim bolom da si izgubila svijest.
Kakvo neizrecivo ushiƦenje, kakva radost, sveta Rito,
biti tako nagraĆ°ena od Isusa, toliko sliĆØna Njemu,
postavÅ”i odbojna i nepriliĆØna svojim družicama zbog rane
i njena neugodna misrisa.
A mi, bijedna stvorenja,
koji umjesto da molimo Boga da nam poŔalje patnje,
postajemo žalosni ako smo kažnjeni za svoje grijehe.
Sveta Rito,
isprosi nam od Isusa milost da strpljivo podnosimo nevolje
i sve privremene zemljske bolesti koje nam On poŔalje,
koje nas izbavljuju od vjeĆØne bolesti,
da Ga zauvijek slavimo u Raju.

OĆØe naÅ” ... Zdravo Marijo ... Slava Ocu ...

slijedi Molitva sv. Riti i Litanije
(od prvoga dana devetnice)

Osmi dan

Da bi dao veƦi sjaj tvojoj svetosti, sveta Rito,
vojeni Isus je tvojoj bolnoj rani dodao bolest koja te ĆØetiri godine
držala prikovanu za tvrdu postelju sve do smrti.
Kako sjejan uzor savarŔene predanosti svolji Božjoj
si nam ostavila i u trpljenju nepobjedice strpljivosti.
Jedina tvoja žalost, žalost srca, bila je Ŕto si bila teret svojim družicama.
Kakav je blaženi mir zasjao na tvom licu kad si oƦutjela Raj.
Tko može oslikati radost koja te obuzela ĆØuvÅ”i Isusa i Mariju
kako navjeÅ”taju skori dolazak osloboĆ°enja od bolnog zatoĆØeniÅ”tva tvoga tijela
u nebeski dom,
S poljupcem i uzdahom Raspetom Kristu,
tvoja prekrasna i blažena duÅ”a poletjela je na vjeĆØni poĆØinak
Njemu u naruĆØje.
Kako Ʀe biti s nama bijednim grjeÅ”nicima na ĆØas smrti?
Nama koji za svoje grijehe ne možemo strpljivo trpiti bolest ni nekoliko dana?
Sveta Rito, svrni pogled na naŔu bijedu,
moli Isusa da nam udijeli savrŔenu predanost i strpljivost
u naŔoj posljednjoj bolesti i blagoslovljenu smrt u Njegovu zagrljaju,
da sjedinjeni s tobom, vazda blagoslivljamo naŔeg Isusa.

OĆØe naÅ” ... Zdravo Marijo ... Slava Ocu ...

slijedi Molitva sv. Riti i Litanije
(od prvoga dana devetnice)

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: uto 01 svi 2007, 18:07
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Deveti dan

Tvoja duboka poniznost uzviŔene krijeposti, sveta Rito,
koja si od djetinjstva do smrti tražila da se povuĆØeÅ” od svijeta,
skrivajuƦi se s Kristom u Bogu,
bili su razlozi tvog uzdizanja do uzviŔene slave
kojoj se sada radujeÅ” u nebu.
Ali, voljeni Isus, ĆØiju si poniznost savrÅ”eno slijedila,
želio te proslaviti i na zemlji,
te ĆØim je tvoja prekrasna duÅ”a uÅ”la u Raj,
mnoga su se ĆØuda odjelotvorila tvojim zagovorom,
puk odasvud istovremeno te prozivao sveticom,
a svetom te proglasio Sveti Otac Crkve.
Danas je tvoje Ŕtovanje raŔireno po cijelom svijetu,
a meưu svima svetima tebe zovu "sveticom nemoguƦeg"
i "zagovornicom najbeznadnijih sluĆØajeva".
Preslavna sveta Rito.
Ima li beznadnijeg sluĆØaja od nas,
bezvrijednih stvorenja kakvi jesmo,
zaslijepljenih oholoÅ”Ć¦u, grijehom kojeg Bog i ti najviÅ”e mrzite?
Sveta Rito, isprosi za nas od Boga neprocjenjivu milost
da znamo kako se nemamo ĆØime ponositi
te da bez Njega nismo niŔta i ne možemo niŔta.
OĆØuvaj nas svojim djelotvornim zagovorom
od vjeĆØne propasti u koju su pali oholi i pobunjeni anĆ°eli,
da nam bude dozvoljeno jednoga dana dijeliti s tobom,
najponiznijom sveticom, najveƦu slavu poniznih.

OĆØe naÅ” ... Zdravo Marijo ... Slava Ocu ...

slijedi Molitva sv. Riti i Litanije
(od prvoga dana devetnice)

postoji joÅ” jedan oblik Devetnice,
koji se sastoji od tri molitve koje se mole svih devet dana,
to naknadno prepiŔem ...

a na mail ti ne mogu poslat,
jer nije dostupan u profilu ...
Wink Laughing Laughing Laughing Wink

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: LJUBIƈICA
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: sri 02 svi 2007, 8:12
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

kao Å”to obeƦah - drugi oblik devetnice ...


1.
O, zaÅ”titnice ožaloÅ”Ć¦enih, moguƦa zagovornice beznadnih sluĆØajeva,
o sveta Rito: Ti koja si sjajno sunce Svete KatoliĆØke Crkve,
ogledalo strpljivosti, biĆØu zlih duhova, zdravlje bolesnih, utjeha potrebnih,
divota svetih i primjer svake krijeposti,
Ti, zaruĆØnice Kristova, koju je sam Isus oznaĆØio na ĆØelu
svetim Trnom Njegove trnove krune,
posluŔaj s nebeskih visina vapaj mene bijednog grjeŔnika,
moli za mene, izmoli mi milosti koje molim.
Tebi se utjeĆØem, moja ĆØasna zaÅ”titnice u poteÅ”koƦama
koje mi more duŔu i tijelo.
Ne dopusti da propadnem pod težinom nesreƦa koje me pritiÅ”Ć¦u.
Budi mi u pomoƦi, o sveta Rito:
daj da osjetim uĆØinkovitost tvoje zaÅ”tite, moli za mene,
potkrijepi moje molbe svojim moƦnim zagovorom pred prijestoljem SveviÅ”njega.
Izmoli mi jaĆØu vjeru, ĆØvrÅ”Ć¦u nadu i ljubav,
izmoli mi sinovsku pobožnost prema Presvetoj Majci Božjoj, BezgrijeŔnoj Djevici Mariji,
izmoli mi osloboĆ°enje od svakoga zla tijela i duÅ”e.
Posebno te pak molim, izmoli mi (tu se kaže ono za Ŕto se posebno moli)
Ufam se da ƦeÅ” me usliÅ”ati ako je to na veƦu slavu Božju,
tako da ti, pobijedivŔi sve napasti i nadvladavŔi svaku prepreku,
jednom u nebu zahvalim uživajuƦi vjeĆØnu slavu
s Ocem i Sinom i Duhom Svetim.
Amen.

OĆØe naÅ” ... Zdravo Marijo ... Slava Ocu ...


2.
Gospodine moj Bože, po zaslugama i Predragocjenoj Krvi Isusa Krista,
po krepostima, posvetnim darovima i zaslugama Presvete Djevice Marije,
po zagovoru svete Rite i svih svetih,
udijeli mi skruŔeno pokajanje za moje grijehe,
ĆØuvaj me, da Te ubuduƦe ne vrijeĆ°am svojim grijesima,
udijeli mi dobar život i svetu smrt,
oslobodi me od Pakla i daj mi da postignem vjeĆØnu slavu u Nebu.
Amen.

OĆØe naÅ” ... Zdravo Marijo ... Slava Ocu ...3.
Gospodine Isuse, koji si se udostojao udijeliti toliku milost Svetoj Riti,
da kako Te slijeĆ°aÅ”e u ljubavi prema svojim neprijateljima,
tako nosaÅ”e u srcu i na ĆØelu znakove Tvoje muke i ljubavi,
po njezinom zagovoru i zaslugama
udijeli nam milost da ljubimo naŔe neprijatelje;
tako probodeni trnom prave skruŔenosti
mognemo uvijek promatrati gorku bol Tvoje Presvete Muke,
o moj slatki Isuse, koji živiŔ i kraljujeŔ u vijeke vjekova.
Amen.

OĆØe naÅ” ... Zdravo Marijo ... Slava Ocu ...


Molitva:


O draga sveta Rito, naÅ”a pokroviteljice i u beznadnim sluĆØajevima,
odvjetnice u oĆØajnim prilikama,
izmoli mi da me Bog oslobodi od ove sadaŔnje žalosti
te udalji od mene tjeskobu Å”to mi pritiÅ”Ć¦e srce.
Po patnji i tuzi koju si Ti iskusila u brojnim sliĆØnim prilikama,
imaj smilovanja sa mnom, tebi pobožnom Å”tiƦenicom
koja te s usrdnoÅ”Ć¦u moli za tvoj zagovor kod Presvetog Srca Isusova.
O draga sveta Rito,
vodi moje nakane i vruƦe želje u ovim mojim molitvama.
PokajavŔi se za grjeŔan život koji sam provodila
i postigavŔi oproŔtenje svih mojih grijeha,
vruƦe se nadam da Ʀu jednog dana s tobom uživati
u gledanju Boga u vijeke vijekova.
Amen.


OĆØe naÅ” ... Zdravo Marijo ... Slava Ocu ...Litanije sv. Rite

Sv. Rito viĆØna u strpljivosti
Sv. Rito zadivljujuƦe jakosti
Sv. Rito junakinjo u žrtvi
Sv. Rito velikoduŔna u opraŔtanju
Sv. Rito ĆØudo pokore
Sv. Rito pobožna udovice
Sv. Rito Ŕirokogrudna prema siromasima
Sv. Rito spremna na Božji poziv
Sv. Rito uvedena ĆØudom u klauzuru samostana
Sv. Rito primjeru redovniĆØkog života
Sv. Rito ĆØudo mrtvljenja .......................................................... moli za nas
Sv. Rito miomirisna smirno
Sv. Rito izabrani vrtu svih kreposti
Sv. Rito zaljubljenice Križa
Sv. Rito probodena trnom Kristove krune
Sv. Rito ljubljena kƦeri BDM
Sv. Rito patnico ljubavi Božje
Sv. Rito primljena sa slavom u nebo
Sv. Rito ukraŔena uzviŔenom slavom
Sv. Rito nebeski dragocjeni kamenu
Sv. Rito ĆØasti augustinijanskog reda
Sv. Rito biseru Umbrije
Sv. Rito bogata božanskom moƦi
Sv. Rito bogata nebeskim milostima
Sv. Rito zvjezdo dobrote onima koji lutaju
Sv. Rito slatka utjeho onima koji pate
Sv. Rito zdravlje bolesnih
Sv. Rito Ŕtitu u opasnosti
Sv. Rito svetice beznadnosti
Sv. Rito zagovornice nemoguƦih sluĆØajeva
Sv. Rito moguƦa pomoƦnice svih
Sv. Rito ĆØudotvorko svijeta

JaganjĆØe Božji koji oduzimaÅ” grijehe svijeta,
oprosti nam Gospodine.
JaganjĆØe Božji koji oduzimaÅ” grijehe svijeta,
usliŔi nas Gospodine.
JaganjĆØe Božji koji oduzimaÅ” grijehe svijeta,
smiluj nam se.

OznaĆØi Gospodine svoju službenicu Ritu
s peĆØatom tvoje svete ljubavi i muke.Molitva:

O, Bože, koji si se udostojao udijeliti sv. Riti tolike milosti,
da je ljubila i svoje neprijatelje
te je nosila u srcu i na ĆØelu žive znakove Tvoje svete ljubavi i muke,
po njezinom zagovoru i zaslugama,
molimo Te da opraŔtamo naŔim neprijateljima
i da razmatramo Tvoju svetu muku,
tako da zadobijemo nagradu blagim srcem i utjehu plaĆØuƦima.
Amen.

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: LJUBIƈICA
Medea
Spol: žensko
Postovi: 4
Lokacija: zagreb
PostanoPostano: sri 02 svi 2007, 10:34
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

klara, hvala ti puno!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
oko
Spol: neodrešen
Postovi: 6
PostanoPostano: sri 02 svi 2007, 15:37
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Stvarno je ovo vrlo lijepo od tebe Klara i hvala ti!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: sub 23 lip 2007, 19:48
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

K r u n i c a

na poĆØetku molitve poljubi Križ i naĆØini znak križa (prekriži se)

* na križiƦu se moli Vjerovanje
:

Vjerujem u Boga, Oca svemoguƦega, Stvoritelja neba i zemlje.
I u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga, Gospodina naŔega,
koji je zaĆØet po Duhu Svetom, roĆ°en od Marije Djevice,
muĆØen pod Poncijem Pilatom, raspet umro i pokopan;
saÅ”ao nad pakao, treƦi dan uskrsnuo od mrtvih; uzaÅ”ao na nebesa,
sjedi o desnu Boga Oca svemoguƦega; odonud Ʀe doƦi suditi žive i mrtve.
Vjerujem u Duha Svetoga, svetu Crkvu katoliĆØku, opƦinstvo svetih,
oproÅ”tenje grijeha, uskrsnuƦe tijela i život vjeĆØni. Amen.

* veliko zrno: OĆØe naÅ”:
OĆØe naÅ” koji jesi na nebesima sveti se Ime Tvoje, doĆ°i kraljevstvo Tvoje!
Budi volja Tvoja kako na nebu tako i na zemlji!
Kruh naŔ svagdaŔnji daj nam i danas i otpusti nam duge naŔe
kako i mi otpuŔtamo dužnicima naŔim,
i ne uvedi nas u napast nego izbavi nas od zla.
Amen!

* zatim slijede tri mala zrna na kojima se moli:

1. Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
Koji neka nam umnoži vjeru!
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

2. Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
Koji neka nam uĆØvrsti ufanje!
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

3. Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
Koji neka nam usavrŔi ljubav!
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

nakon toga slijedi:

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu,
kako bijaÅ”e na poĆØetku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova!
Amen.

O moj Isuse oprosti nam naÅ”e grijehe, oĆØuvaj nas od paklenog ognja i
dovedi u raj sve duŔe,
osobito one kojima je najveƦa potreba Tvoga milosrưa.


* zatim slijedi 5 desetica otajstava krunice
na svakom velikom zrnu se moli OĆØe naÅ”,
a zatim 10 Zdravo Marijo ...

na kraju svake desetice izmoli se Slava Ocu,
a zatim O, moj Isuse ...

Radosna otajstva mole se ponedjeljkom i subotom te i božiƦnih dana

1. koga si Djevice po Duhu Svetom zaĆØela
2. koga si Djevice Elizabeti u pohode nosila
3. koga si Djevice rodila
4. koga si Djevice u hramu prikazala
5. koga si Djevice u hramu naŔlaŽalosna otajstva mole se utorkom i petkom te u Velikom tjednu

1. Koji se za nas krvavim znojem znojio
2. Koji je za nas biĆØevan bio
3. Koji je za nas trnjem okrunjen bio
4. Koji je za nas teŔki križ nosio
5. Koji je za nas raspet bio


Slavna otajstva mole se srijedom i nedjeljom te u uskrsno vrijeme:

1. Koji je od mrtvih uskrsnuo
2. Koji ne na nebo uzaŔao
3. Koji je Duha Svetog poslao
4. Koji je tebe djevice na nebo uzeo
5. Koji je tebe djevice na nebu okrunio


Otajstva svjetla mole se ĆØetvrtkom:

1. Koji je na rijeci Jordanu krŔten bio
2. Koji nam se na svadbi u Kani objavio
3. Koji nam je Kraljevstvo Božje navijestio i na obraƦenje nas pozvao
4. Koji se na gori preobrazio i svoju nam slavu objavio
5. Koji nam se u otajstvu Euharistije darovao

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: sub 23 lip 2007, 20:13
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Radosna otajstva Krunice
- ponedjeljkom i subotom


na poĆØetku molitve poljubi Križ i naĆØini znak križa (prekriži se)

* na križiƦu se moli Vjerovanje
:

Vjerujem u Boga, Oca svemoguƦega, Stvoritelja neba i zemlje.
I u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga, Gospodina naŔega,
koji je zaĆØet po Duhu Svetom, roĆ°en od Marije Djevice,
muĆØen pod Poncijem Pilatom, raspet umro i pokopan;
saÅ”ao nad pakao, treƦi dan uskrsnuo od mrtvih; uzaÅ”ao na nebesa,
sjedi o desnu Boga Oca svemoguƦega; odonud Ʀe doƦi suditi žive i mrtve.
Vjerujem u Duha Svetoga, svetu Crkvu katoliĆØku, opƦinstvo svetih,
oproÅ”tenje grijeha, uskrsnuƦe tijela i život vjeĆØni. Amen.

* veliko zrno: OĆØe naÅ”:
OĆØe naÅ” koji jesi na nebesima sveti se Ime Tvoje, doĆ°i kraljevstvo Tvoje!
Budi volja Tvoja kako na nebu tako i na zemlji!
Kruh naŔ svagdaŔnji daj nam i danas i otpusti nam duge naŔe
kako i mi otpuŔtamo dužnicima naŔim,
i ne uvedi nas u napast nego izbavi nas od zla.
Amen!

* zatim slijede tri mala zrna na kojima se moli:

1. Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
Koji neka nam umnoži vjeru!
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

2. Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
Koji neka nam uĆØvrsti ufanje!
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

3. Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
Koji neka nam usavrŔi ljubav!
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

na treƦem zrnu moli se i:

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu,
kako bijaÅ”e na poĆØetku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova!
Amen.

O moj Isuse oprosti nam naÅ”e grijehe, oĆØuvaj nas od paklenog ognja i
dovedi u raj sve duŔe,
osobito one kojima je najveƦa potreba Tvoga milosrưa.

* veliko zrno: OĆØe naÅ”

* 1. desetica - na 10 malih zrnaca:

Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koga si Djevice po Duhu Svetom zaĆØela
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

na 10. zrncu moli se i:

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu,
kako bijaÅ”e na poĆØetku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova!
Amen.

O moj Isuse oprosti nam naÅ”e grijehe, oĆØuvaj nas od paklenog ognja i
dovedi u raj sve duŔe,
osobito one kojima je najveƦa potreba Tvoga milosrưa.* veliko zrno: OĆØe naÅ”


2. desetica:
Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koga si Djevice Elizabeti u pohode nosila
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

Slava Ocu ...

O, moj Isuse ...


* veliko zrno: OĆØe naÅ”


3. desetica:
Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koga si Djevice rodila
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

Slava Ocu ...

O, moj Isuse ...


* veliko zrno: OĆØe naÅ”


4. desetica:
Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koga si Djevice u hramu prikazala
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.


Slava Ocu ...

O, moj Isuse ...


* veliko zrno: OĆØe naÅ”


5. desetica:
Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koga si Djevice u hramu naŔla
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

Slava Ocu ...

O, moj Isuse ...* zatim se izmoli Zdravo kraljice:

Zdravo, Kraljice, majko milosrĆ°a, živote, slasti i ufanje naÅ”e zdravo.
K tebi vapijemo prognani sinovi Evini.
K tebi uzdiÅ”emo tugujuƦi i plaĆØuƦi u ovoj suznoj dolini.
Svrni, dakle, zagovornice naÅ”a, one svoje milostive oĆØi na nas
te nam poslije ovoga progona pokaži Isusa,
blagoslovljeni plod utrobe svoje.
O blaga, o mila, o slatka Djevice Marijo.

Moli za nas sveta Bogorodice
da dostojni postanemo obeƦanja Kristovih.


* na kraju krunice:
"O moj Isuse, ovo je Tebi za ljubav, za obraƦenje greÅ”nika
i kao naknada za uvrede koje se nanose BezgreŔnom Srcu Marijinu
i na pomoƦ duÅ”ama u ĆØistiliÅ”tu!"


na kraju molitve poljubi Križ i naĆØini znak križa (prekriži se)

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
ƈokolada
iskljuĆØenSpol: muško
Postovi: 416
Lokacija: Split
PostanoPostano: sub 23 lip 2007, 20:29
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Hvala puuuno,Klara! jako sretan cvjetic thank you
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: sub 23 lip 2007, 20:34
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Žalosna otajstva Krunice
- utorkom i petkom
na poĆØetku molitve poljubi Križ i naĆØini znak križa (prekriži se)

* na križiƦu se moli Vjerovanje

Vjerujem u Boga, Oca svemoguƦega, Stvoritelja neba i zemlje.
I u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga, Gospodina naŔega,
koji je zaĆØet po Duhu Svetom, roĆ°en od Marije Djevice,
muĆØen pod Poncijem Pilatom, raspet umro i pokopan;
saÅ”ao nad pakao, treƦi dan uskrsnuo od mrtvih; uzaÅ”ao na nebesa,
sjedi o desnu Boga Oca svemoguƦega; odonud Ʀe doƦi suditi žive i mrtve.
Vjerujem u Duha Svetoga, svetu Crkvu katoliĆØku, opƦinstvo svetih,
oproÅ”tenje grijeha, uskrsnuƦe tijela i život vjeĆØni. Amen.

* veliko zrno: OĆØe naÅ”

1. zrnce: Zdravo Marijo ... blagoslovljen plod utrobe Tvoje, Isus
koji neka nam umnoži vjeru! Sveta Marijo...

2. zrnce: Zdravo Marijo... blagoslovljen plod utrobe Tvoje, Isus
koji neka nam uĆØvrsti ufanje! Sveta Marijo...

3. zrnce: Zdravo Marijo... blagoslovljen plod utrobe Tvoje, Isus
koji neka nam usavrŔi ljubav! Sveta Marijo...


Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu,
kako bijaÅ”e na poĆØetku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova!
Amen.

O moj Isuse oprosti nam naÅ”e grijehe, oĆØuvaj nas od paklenog ognja i
dovedi u raj sve duŔe,
osobito one kojima je najveƦa potreba Tvoga milosrưa.* veliko zrno: OĆØe naÅ”

* 1. desetica - na 10 malih zrnaca:

Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koji se za nas krvavim znojem znojio
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

na 10. zrncu moli se i:

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu,
kako bijaÅ”e na poĆØetku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova!
Amen.

O moj Isuse oprosti nam naÅ”e grijehe, oĆØuvaj nas od paklenog ognja i
dovedi u raj sve duŔe,
osobito one kojima je najveƦa potreba Tvoga milosrưa.* veliko zrno: OĆØe naÅ”


2. desetica:
Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koji je za nas biĆØevan bio
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

Slava Ocu ...

O, moj Isuse ...


* veliko zrno: OĆØe naÅ”


3. desetica:
Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koji je za nas trnjem okrunjen bio
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

Slava Ocu ...

O, moj Isuse ...


* veliko zrno: OĆØe naÅ”


4. desetica:
Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koji je za nas teŔki križ nosio
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.


Slava Ocu ...

O, moj Isuse ...


* veliko zrno: OĆØe naÅ”


5. desetica:
Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koji je za nas raspet bio
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

Slava Ocu ...

O, moj Isuse ...
* zatim se izmoli Zdravo kraljice:

Zdravo, Kraljice, majko milosrĆ°a, živote, slasti i ufanje naÅ”e zdravo.
K tebi vapijemo prognani sinovi Evini.
K tebi uzdiÅ”emo tugujuƦi i plaĆØuƦi u ovoj suznoj dolini.
Svrni, dakle, zagovornice naÅ”a, one svoje milostive oĆØi na nas
te nam poslije ovoga progona pokaži Isusa,
blagoslovljeni plod utrobe svoje.
O blaga, o mila, o slatka Djevice Marijo.

Moli za nas sveta Bogorodice
da dostojni postanemo obeƦanja Kristovih.


* na kraju krunice:
"O moj Isuse, ovo je Tebi za ljubav, za obraƦenje greÅ”nika
i kao naknada za uvrede koje se nanose BezgreŔnom Srcu Marijinu
i na pomoƦ duÅ”ama u ĆØistiliÅ”tu!"


na kraju molitve poljubi Križ i naĆØini znak križa (prekriži se)

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: sub 23 lip 2007, 20:40
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Slavna otajstva Krunice
- srijedom i nedjeljom
na poĆØetku molitve poljubi Križ i naĆØini znak križa (prekriži se)

* na križiƦu se moli Vjerovanje

Vjerujem u Boga, Oca svemoguƦega, Stvoritelja neba i zemlje.
I u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga, Gospodina naŔega,
koji je zaĆØet po Duhu Svetom, roĆ°en od Marije Djevice,
muĆØen pod Poncijem Pilatom, raspet umro i pokopan;
saÅ”ao nad pakao, treƦi dan uskrsnuo od mrtvih; uzaÅ”ao na nebesa,
sjedi o desnu Boga Oca svemoguƦega; odonud Ʀe doƦi suditi žive i mrtve.
Vjerujem u Duha Svetoga, svetu Crkvu katoliĆØku, opƦinstvo svetih,
oproÅ”tenje grijeha, uskrsnuƦe tijela i život vjeĆØni. Amen.

* veliko zrno: OĆØe naÅ”

1. zrnce: Zdravo Marijo ... blagoslovljen plod utrobe Tvoje, Isus
koji neka nam umnoži vjeru! Sveta Marijo...

2. zrnce: Zdravo Marijo... blagoslovljen plod utrobe Tvoje, Isus
koji neka nam uĆØvrsti ufanje! Sveta Marijo...

3. zrnce: Zdravo Marijo... blagoslovljen plod utrobe Tvoje, Isus
koji neka nam usavrŔi ljubav! Sveta Marijo...


Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu,
kako bijaÅ”e na poĆØetku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova!
Amen.

O moj Isuse oprosti nam naÅ”e grijehe, oĆØuvaj nas od paklenog ognja i
dovedi u raj sve duŔe,
osobito one kojima je najveƦa potreba Tvoga milosrưa.* veliko zrno: OĆØe naÅ”

* 1. desetica - na 10 malih zrnaca:

Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koji je od mrtvih uskrsnuo
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

na 10. zrncu moli se i:

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu,
kako bijaÅ”e na poĆØetku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova!
Amen.

O moj Isuse oprosti nam naÅ”e grijehe, oĆØuvaj nas od paklenog ognja i
dovedi u raj sve duŔe,
osobito one kojima je najveƦa potreba Tvoga milosrưa.* veliko zrno: OĆØe naÅ”


2. desetica:
Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koji je na nebo uzaŔao
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

Slava Ocu ...

O, moj Isuse ...


* veliko zrno: OĆØe naÅ”


3. desetica:
Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koji je Duha Svetoga poslao
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

Slava Ocu ...

O, moj Isuse ...


* veliko zrno: OĆØe naÅ”


4. desetica:
Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koji je tebe Djevice na nebo uzeo
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.


Slava Ocu ...

O, moj Isuse ...


* veliko zrno: OĆØe naÅ”


5. desetica:
Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koji je tebe Djevice na nebu okrunio
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

Slava Ocu ...

O, moj Isuse ...
* zatim se izmoli Zdravo kraljice:

Zdravo, Kraljice, majko milosrĆ°a, živote, slasti i ufanje naÅ”e zdravo.
K tebi vapijemo prognani sinovi Evini.
K tebi uzdiÅ”emo tugujuƦi i plaĆØuƦi u ovoj suznoj dolini.
Svrni, dakle, zagovornice naÅ”a, one svoje milostive oĆØi na nas
te nam poslije ovoga progona pokaži Isusa,
blagoslovljeni plod utrobe svoje.
O blaga, o mila, o slatka Djevice Marijo.

Moli za nas sveta Bogorodice
da dostojni postanemo obeƦanja Kristovih.


* na kraju krunice:
"O moj Isuse, ovo je Tebi za ljubav, za obraƦenje greÅ”nika
i kao naknada za uvrede koje se nanose BezgreŔnom Srcu Marijinu
i na pomoƦ duÅ”ama u ĆØistiliÅ”tu!"


na kraju molitve poljubi Križ i naĆØini znak križa (prekriži se)

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: sub 23 lip 2007, 20:44
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Otajstva svjetla
- ĆØetvrtkom
na poĆØetku molitve poljubi Križ i naĆØini znak križa (prekriži se)

* na križiƦu se moli Vjerovanje

Vjerujem u Boga, Oca svemoguƦega, Stvoritelja neba i zemlje.
I u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga, Gospodina naŔega,
koji je zaĆØet po Duhu Svetom, roĆ°en od Marije Djevice,
muĆØen pod Poncijem Pilatom, raspet umro i pokopan;
saÅ”ao nad pakao, treƦi dan uskrsnuo od mrtvih; uzaÅ”ao na nebesa,
sjedi o desnu Boga Oca svemoguƦega; odonud Ʀe doƦi suditi žive i mrtve.
Vjerujem u Duha Svetoga, svetu Crkvu katoliĆØku, opƦinstvo svetih,
oproÅ”tenje grijeha, uskrsnuƦe tijela i život vjeĆØni. Amen.

* veliko zrno: OĆØe naÅ”

1. zrnce: Zdravo Marijo ... blagoslovljen plod utrobe Tvoje, Isus
koji neka nam umnoži vjeru! Sveta Marijo...

2. zrnce: Zdravo Marijo... blagoslovljen plod utrobe Tvoje, Isus
koji neka nam uĆØvrsti ufanje! Sveta Marijo...

3. zrnce: Zdravo Marijo... blagoslovljen plod utrobe Tvoje, Isus
koji neka nam usavrŔi ljubav! Sveta Marijo...


Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu,
kako bijaÅ”e na poĆØetku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova!
Amen.

O moj Isuse oprosti nam naÅ”e grijehe, oĆØuvaj nas od paklenog ognja i
dovedi u raj sve duŔe,
osobito one kojima je najveƦa potreba Tvoga milosrưa.* veliko zrno: OĆØe naÅ”

* 1. desetica - na 10 malih zrnaca:

Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koji je na rijeci Jordanu krŔten bio
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

na 10. zrncu moli se i:

Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu,
kako bijaÅ”e na poĆØetku, tako i sada i vazda i u vijeke vjekova!
Amen.

O moj Isuse oprosti nam naÅ”e grijehe, oĆØuvaj nas od paklenog ognja i
dovedi u raj sve duŔe,
osobito one kojima je najveƦa potreba Tvoga milosrưa.* veliko zrno: OĆØe naÅ”


2. desetica:
Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koji nam se na svadbi u Kani objavio
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

Slava Ocu ...

O, moj Isuse ...


* veliko zrno: OĆØe naÅ”


3. desetica:
Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koji nam je Kraljevstvo Božje navijestio i na obraƦenje nas pozvao
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

Slava Ocu ...

O, moj Isuse ...


* veliko zrno: OĆØe naÅ”


4. desetica:
Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koji se na gori preobrazio i svoju nam slavu objavio
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.


Slava Ocu ...

O, moj Isuse ...


* veliko zrno: OĆØe naÅ”


5. desetica:
Zdravo, Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.
Blagoslovljena ti meĆ°u ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje, Isus
koji nam se u otajstvu Euharistije darovao
Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas greŔnike,
sada i na ĆØasu smrti naÅ”e. Amen.

Slava Ocu ...

O, moj Isuse ...
* zatim se izmoli Zdravo kraljice:

Zdravo, Kraljice, majko milosrĆ°a, živote, slasti i ufanje naÅ”e zdravo.
K tebi vapijemo prognani sinovi Evini.
K tebi uzdiÅ”emo tugujuƦi i plaĆØuƦi u ovoj suznoj dolini.
Svrni, dakle, zagovornice naÅ”a, one svoje milostive oĆØi na nas
te nam poslije ovoga progona pokaži Isusa,
blagoslovljeni plod utrobe svoje.
O blaga, o mila, o slatka Djevice Marijo.

Moli za nas sveta Bogorodice
da dostojni postanemo obeƦanja Kristovih.


* na kraju krunice:
"O moj Isuse, ovo je Tebi za ljubav, za obraƦenje greÅ”nika
i kao naknada za uvrede koje se nanose BezgreŔnom Srcu Marijinu
i na pomoƦ duÅ”ama u ĆØistiliÅ”tu!"


na kraju molitve poljubi Križ i naĆØini znak križa (prekriži se)

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: pon 25 lip 2007, 8:59
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Krunica Krvi Kristove

Krunica Predragocjene Krvi Kristove se moli na posebnoj krunici koja ima 33 zrnca.
Ovaj broj predstavlja broj Isusovih godina.

Krunica Predragocjene Krvi Kristove se moli ovako:

UĆØinimo znak križa i poĆØinjemo zazivima:.

Bože u pomoƦ mi priteci
Gospodine pohiti da mi pomogneÅ”

(1x Slava Ocu)

Najava otajstva. ƈitanje odlomka iz Svetog pisma.
Može se kratko razmatrati svako otajstvo a zatim molimo 5x OĆØe naÅ” i 1x Slava Ocu.
Samo nakon sedmog otajstva molimo 3x OĆØe naÅ” i 1x Slava Ocu.

Poslije svakog otajstva (iza Slava Ocu) molimo zaziv:
Tebe dakle molimo, pomozi službenicima svojim
Koje si otkupio dragocjenom Krvlju!

1. Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV KOD OBREZANJA
"Kad proĆ°e osam dana i kad je dijete trebalo obrezati, nadjenuÅ”e mu ime Isus."
(Lk 2, 21)
(5x OĆØe naÅ”... Slava Ocu... Tebe dakle molimo...)

2. Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV U SMRTNOJ BORBI U GETSEMANSKOM VRTU
"I jer je bio u smrtnoj stisci, molio se usrdnije. I njegov je znoj bio kao kaplje krvi Ŕto su tekle na zemlju." ( Lk 22, 44)
(5x OĆØe naÅ”... Slava Ocu... Tebe dakle molimo...)

3. Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV KOD BIƈEVANJA
"Tada im pusti Barabu, a Isusa biĆØeva i predade da se razapne." (Mt 27, 26)
(5x OĆØe naÅ”... Slava Ocu... Tebe dakle molimo...)

4. Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV KOD KRUNJENJA TRNOVOM KRUNOM
"SpletoÅ”e zatim vijenac od trnja i staviÅ”e mu na glavu, a tako i trsku u desnicu. PrigibajuƦi pred njim koljena, izrugivahu ga: 'Zdravo, kralju Židovski!'" (Mt 27, 29)
(5x OĆØe naÅ”... Slava Ocu... Tebe dakle molimo...)

5. Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV NA KRIŽNOM PUTU
"I noseƦi svoj križ, iziĆ°e on na mjesto zvano Lubanjsko, hebrejski Golgota."

(Iv 19, 17)
(5x OĆØe naÅ”... Slava Ocu... Tebe dakle molimo...)

6. Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV KOD RAZAPINJANJA
"I kada doĆ°oÅ”e na mjesto zvano Lubanja, ondje razapeÅ”e njega i te zloĆØince, jednoga zdesna, drugoga slijeva. A Isus je govorio: 'OĆØe, oprosti im, ne znaju Å”to ĆØine!'" (Lk 23, 33-34)
(5x OĆØe naÅ”... Slava Ocu... Tebe dakle molimo...)

7. Otajstvo: GOSPODIN PROLIJEVA KRV KOD PROBIJANJA BOKA
"Kad doĆ°oÅ”e do Isusa i vidjeÅ”e da je veƦ umro, ne prebiÅ”e mu golijeni, nego mu jedan od vojnika kopljem probode bok i odmah poteĆØe krv i voda." (Iv 19, 33- 34)
(3x OĆØe naÅ”... Slava Ocu... Tebe dakle molimo...)

Na kraju uĆØinimo znak križa.Ova Krunica posebno nam daje priliku produbiti ljubav prema Otkupitelju koji nas je otkupio iz ljubavi.
Iz ljubavi je dao svoj život i svoju Krv za mene, tebe, za svakog ĆØovjeka,...
To je nesebiĆØna ljubav Boga koja je zapeĆØaƦena Krvlju na križu.
Jer Isus je Dobri Pastir i život svoj polože za svoje ovĆØice,...
Stanimo s Marijom podno križa i tu pod križem sakupljajmo kapljice Njegove Krvi...
promatrajmo Njegovu muku, Njegovo Lice, Njegovu bol, Njegovo probodeno Srce,
otkrit Ʀemo izvor milosrĆ°a, Krv i Vodu koja teĆØe iz boka Isusova koji su nas oprali i posvetili.

Neka ova Krunica Predragocjene Krvi Kristove bude Bogu na slavu,
nama na korist i spas mnogih duŔa!

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: pet 29 lip 2007, 22:00
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

O dragocjena Isusova Krvi


O dragocjena Isusova Krvi,
ti si bila prolivena da cijelom ĆØovjeĆØanstvu pokažeÅ” svoje milosrĆ°e!
Mi smo sada jako blizu tebi.
Izlij se na nas u svome neizmjernom obilju!
Evo naÅ”e glave, naÅ”ih ruku, naÅ”e volje, pameti, sjeƦanja, misli,
želja i nagnuƦa, naÅ”ih aktivnosti, naÅ”e vanjske i unutarnje osjeƦajnosti!
Operi nas od svega onoga Ŕto je prljavo;
izbriŔi naŔe mrlje, ozdravi ono Ŕto je u nama bolesno;
obrati nas i preobrazi svojom snagom,
da mognemo ostati sjedinjeni s tobom.
O neizmjerna ĆØistoƦo, oĆØisti nas, ukrasi nas, nahrani nas,
blagoslovi i spasi nas!
Amen.

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: ned 08 srp 2007, 12:01
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Molitva za dijete koje Ʀe danas biti pobaĆØeno


VjeĆØni OĆØe, moj Stvoritelju, jedini moj Gospodine,
Ti me stvori iz ljubavi.
Ti si uĆØinio moje biƦe, satkao me u utrobi majke.
Zahvljujem Ti za ĆØudo moga postojanja.
Dao si mi život ovdje na zemlji,da me pripremiŔ
na vjeĆØni život s Tobom.
Poslao si svoga Sina, roĆ°enog od žene, da ja mogu postati
Tvoje dijete, koje Ʀe vapiti: "Abba, OĆØe!"
Hvala Ti.

Tvoja je volja da svatko koga si stvorio,
postane Tvoje dijete i doĆ°e u vjeĆØnost, k Tebi.
Zato Ti sada prikazujem svako maleno dijete,
koje Ʀe danas biti ubijeno u majĆØinoj utobi.

OĆØe, to su Tvoja djeca!

Prije zore stvaranja mislio si na njih, odredi da postanu.
Prije postanka svijeta Ti ih odabra, u Kristu,
da budu sveti i neporoĆØni, da žive u Tvojoj prisutnosti
i slave Tvoju dobrotu.

Prinosim Ti ove malene i stavljam ih u Tvoje ruke.
MožeŔ li ih odbaciti, Bože-Ljubavi?
Tvoj je Sin umro za njih.
Primi ih.
DoĆØekaj ih.
Zagrli ih ljubavlju koja daje toplinu i uvedi ih
u kraljevstvo radosti i mira.

Zatim ih, OĆØe posluÅ”aj, te ĆØuj kako mole ze one
koji ih ubiÅ”e, ponavljajuƦi rijeĆØi Tvoga
umiruƦeg Sina na križu:
"OƈE, OPROSTI IM!"

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: ned 08 srp 2007, 12:18
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Krunica za spas neroĆ°enih

moli se na obiĆØnu krunicu

1. otajstvo: Isus, kojeg si Marijo rodila
Blažena Djevica Marija rodila je Sina Božjega, Spasitelja svijeta.
Svaki ĆØovjek je jedan svijet. Isus ljubi svakoga kao cijeli svijet.
Dijete je dar Božji.
Molimo i žrtvujmo se za neroĆ°ene.
OĆØe naÅ” ...

2. otajstvo - Isus, kojeg si Marijo hranila
Marija je hranila, dojila i othranila Gospodina. U krvi Spasiteljevoj
teĆØe i njezino mlijeko. Njihova dva Sveta Srca povezana su u veliku
vezu ljubavi, vezu Boga i ĆØovjeka. Svako dijete odreĆ°eno je da živi
u ljubavi, poÅ”tovanju, radosti i obiteljskoj sreƦi.
Molimo i žrtvujmo se za neroĆ°ene.
OĆØe naÅ” ...

3. otajstvo - Isus, kojeg si Marijo odgojila
Isus Mesija odgojen je u vjeri, nadi i ljubavi prema jedinome Bogu Jahvi,
prema Svetom Pismu i obiĆØajima svoga naroda. Odgojila ga je Majka Marija
i pooĆØim Josip. To su bili Njegovi uzori.
NeroĆ°eno dijete takoĆ°er ima pravo na obitelj i toplinu koju ona pruža.
Marijo i Josipe, molimo s vama za neroĆ°enu djecu u opasnosti od pobaĆØaja.
OĆØe naÅ” ...

4. otajstvo - Isus, koji ljubi neroĆ°ene
Gospodin naÅ”, Isus Krist, doÅ”ao je pobijediti Ć°avla, smrt i grijeh
u svome narodu i donijeti nam Kraljevstvo Božje. On ljubi neroĆ°enu
djeĆØicu - ona su Njegovo vlasniÅ”tvo, koje sotona želi uniÅ”titi
na naokrutniji naĆØin.
Isuse, pogledaj na majke i oĆØeve koji se stide, boje i odriĆØu
neroĆ°enog dara Božjega. Obrati ih, Ti koji ljubiÅ” život.
OĆØe naÅ” ...

5. otajstvo - Isus, koji spaÅ”ava neroĆ°ene
Samo Gospodin može spasiti život, samo On može životu izlijeĆØiti rane
i dati oproÅ”tenje, mir, novu nadu i milosrĆ°e. Isus je kralj MilosrĆ°a.
Molimo Te Isuse, JaganjĆØe Božji, da oprostiÅ” onima koji ĆØine pobaĆØaje
i da obratiÅ” one koji ih promiĆØu i odobravaju.
OĆØe naÅ” ...


Zdravo kraljice ...

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš urešivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group