Autor |
Poruka |
Otkrivenje

Spol: 
|
Postano: uto 17 srp 2007, 22:38
Naslov : [ostale teme] Å to bi se dogodilo da crnac postane papa? |
|
|
Otvaram ovu temu jer želio raspraviti o moguænosti da crnac bude izabran za papu. Ja osobno ne bih imao niŔta protiv toga, no bojim se da joŔ uvijek ima zatucanih ljudi kojima se to ne bi svidjelo pa bi to moglo dovesti do nemira ili èak do raskola u Crkvi. |
|
|
|
|
 |
davorseljan

Spol: 
|
Postano: sri 18 srp 2007, 7:24
Naslov : |
|
|
NiŔta loŔe.
Ne vidim zbog ĆØega bi se radi toga sada vodila rasprava. |
|
U radu je spas. |
|
|
 |
braslav
Spol: 
|
Postano: sri 18 srp 2007, 7:57
|
|
Ako bi netko napustio Crkvu zato sto je crnac papa, pitanje je sto je u Crkvi uopce radio, jel se taj uopce moze zvati kristovim ucenikom? Kod takve osobe je potrebno obracenje. |
|
|
|
|
 |
angelous

Spol: 
|
Postano: sri 18 srp 2007, 8:51
|
|
Meni bi to bilo tak super!!!  |
|
''I vidjeh: nebo otvoreno- i gle,konj bijelac, a na nj sjeo On, zvani Vjerni i Istiniti, a sudi i vojuje po pravdi... ...prate ga na bijelcima Vojske nebeske, odjevene u lan tanan, bijel i ĆØist.''
Otk 19, 11,14 |
|
|
 |
sv.Franjo legenda

Spol: 
|
Postano: sri 18 srp 2007, 9:00
|
|
ja sam baŔ proŔli tjedan pisao kako bi bilo dobro kad bi rus ili grk ili srbin (iako na ovo mnogo hrvata nabi tako lako...) postao papa.
Zamislite koliko bi ti znaĆØilo u odnosima sa pravoslavcima.
Danas pontifikat jednog pape ne odreðuje samo njegova osobnost, veæ je važno i odakle dolazi... Papa Benedikt je npr odmah uspio stupiti u kontakt i dogovarati susret sa ruskim patrijarhom dok sa papom poljakom nisu htjeli voditi dijalog o papinom posjetu rusiji...
papa crnac - DA
uostalom zar ijedan katolik može reæi suprotno.... Rasa nikad ne smije biti problem, osim možda odakle dolazi... npr Ratzinger je govorio prije izbora da je prerano za papu njemca, ali kad duh svet kaže, onda nam je Ŕuti i sluŔaj
Tako da oĆØito ne smije biti nikakvih predarsuda.... |
|
|
|
|
 |
ja
Spol: 
|
Postano: sri 18 srp 2007, 10:50
|
|
Ja ne razumijem pitanje (ne vidim mu smisao). Što bi se trebalo/moglo dogoditi ako bi crnac postao papa? Vodio bi Crkvu kao Ŕto su je vodili i svi pape prije njega, uz pomoæ Duha Svetoga. Ne vjerujem da bi zbog toga bilo ikakvih nemira, a joŔ manje da bi doŔlo do raskola u Crkvi.  |
|
Ljubiti nekog ĆØovjeka znaĆØi vidjeti ga onakvim kakvim ga je Bog zamislio. (F. M. Dostojevski) |
|
|
 |
Kristijan

Spol: 
|
Postano: sri 18 srp 2007, 11:10
|
|
sv.Franjo legenda napisa: |
ja sam baŔ proŔli tjedan pisao kako bi bilo dobro kad bi rus ili grk ili srbin (iako na ovo mnogo hrvata nabi tako lako...) postao papa.
|
hihihihi, nadam se da je ovo samo tipfeler Nosi malo ĆØudne konotacije
Slažem se s ja, na katolièku zajednicu ne bi trebalo biti nikakvog utjecaja whatsoever. Niti na èitav svijet, na kraju krajeva. A rasisti su rasisti, bez obzira radilo se o crnom Papi i njihovom crnom kolegi na poslu. |
|
"Pulsate et aperietur vobis!" (Mt 7,7) |
|
|
 |
sv.Franjo legenda

Spol: 
|
Postano: sri 18 srp 2007, 11:15
|
|
Kristijan napisa: |
sv.Franjo legenda napisa: |
|
hihihihi, nadam se da je ovo samo tipfeler Nosi malo ĆØudne konotacije
Slažem se s ja, na katolièku zajednicu ne bi trebalo biti nikakvog utjecaja whatsoever. Niti na èitav svijet, na kraju krajeva. A rasisti su rasisti, bez obzira radilo se o crnom Papi i njihovom crnom kolegi na poslu. |
he he bio je feler """nebi"""
Mislim da se oko ovoga svi slažemo. Ajmo sad na drugu temu!  |
|
|
|
|
 |
mrvica85

Spol: 
|
Postano: sri 18 srp 2007, 14:29
|
|
hm,zanimljivo pitanje...a zaŔto bi se uopæe neŔto dogodilo,papa je papa,uostalom neæe se dogodit niŔta Ŕto veæ nije (mislim na atentat na Ivana Pavla 2 ),ne daj Bože da se to opet dogodi,al oèito nekima i bijelci smetaju... |
|
NiŔta ne vuèe tako snažno i ne povezuje tako èvrsto kao tanka nit ljubavi. |
|
|
 |
sv.Franjo legenda

Spol: 
|
Postano: sri 18 srp 2007, 15:25
|
|
Mrvice dolazim i nosim palaĆØinke da bi ih zajedno pojedemo a nakon toga zapjevamo "Velik si, ĆØiniÅ” djela velika"
a i papa s nama zapjeva i onda svi zajedno zaigramo
a ti pobjediÅ”!  |
Zadnja promjena: sv.Franjo legenda; pet 27 srp 2007, 7:50; ukupno mijenjano 1 put. |
ne ubij, ni maĆØem, ni traĆØem! |
|
|
 |
pingi

Spol: 
|
Postano: sri 18 srp 2007, 16:14
|
|
niŔta drastièno |
|
|
|
|
 |
Mara

Spol: 
|
Postano: sri 18 srp 2007, 20:21
|
|
Imali bi malo tamnijeg papu! |
|
Ljubi i èini Ŕto hoæeŔ |
|
|
 |
davorseljan

Spol: 
|
Postano: čet 19 srp 2007, 7:09
|
|
Mislim da bi to bilo ĆØak i dobro.
ZaŔto?
Pa s time bi s jedne strane dali moguĆØnost da papa bude iz neke afriĆØke zemlje. |
|
U radu je spas. |
|
|
 |
braslav
Spol: 
|
Postano: čet 19 srp 2007, 10:28
|
|
Mislim da bi se to dobro odrazilo na sirenje krscanstva u Africi, a ne bi naskodilo igdje drugdje u svijetu. |
|
|
|
|
 |
mrvica85

Spol: 
|
Postano: čet 19 srp 2007, 19:30
|
|
ajme oprosti Franjo,Ŕta to znaèi da su mlaði glupi ? |
|
|
|
 |
mrvica85

Spol: 
|
Postano: čet 19 srp 2007, 19:37
|
|
ne moraŔ odmah poklapat nekog ako ne shvaæaŔ njegov odgovor  |
|
|
|
 |
Angelus
Spol: 
|
Postano: pet 20 srp 2007, 2:54
|
|
pa Ŕto bi se dogodilo?
naravno da bi morao iƦi na izbjelivanje ko Michael Jackson
Ŕalim se naravno
niŔta se ne bi dogodilo.
možda se neki ne bi mogli naèuditi jedno vrijeme, al bi dobro bilo jer bi pokazalo da ne mora papa biti bijeli.
mislim da je ista reakcija bila dok je izabran prvi papa koji nije bio talijan |
|
|
|
|
 |
Otkrivenje

Spol: 
|
Postano: sri 25 srp 2007, 16:01
|
|
Mene joŔ zanima može li grkokatolik postati papa buduæi da grkokatolièki biskupi sudjeluju u konklavama? |
|
|
|
|
 |
sneni
iskljuĆØen
Spol: 
|
Postano: čet 26 srp 2007, 15:49
|
|
Pa i da crnac bude papa, kad u Evropi zavlada islam on æe prenijeti upravu Crkve ili u Ruandu ili Južnu Ameriku ali æe uvijek biti rimski biskup.
Ne vidim razloga niti mi je poznat zaŔtro grkokatolik ne bi mogao biti papa! Pa i oni su katolici samo grèkog obreda! |
|
Što da uzvratim Gospodinu za sve Ŕto mi je uèinio?
ĆaÅ”u spasenja uzet Ʀu i Ime Gospodnje prizvat Ʀu. |
|
|
 |
angelous

Spol: 
|
Postano: čet 26 srp 2007, 19:19
|
|
ali islam u europi neæe zavladati!!! ...to je sprijeèeno jednom, sprijeèit æe se opet  |
|
''I vidjeh: nebo otvoreno- i gle,konj bijelac, a na nj sjeo On, zvani Vjerni i Istiniti, a sudi i vojuje po pravdi... ...prate ga na bijelcima Vojske nebeske, odjevene u lan tanan, bijel i ĆØist.''
Otk 19, 11,14 |
|
|
 |
|