HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: ned 12 srp 2020, 8:45. Pogledaj neodgovorene postove
Albanci uniŔtavaju crkve na Kosovu
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeęa tema
Autor Poruka
andeli apokalipse




Spol: neodrešen
Postovi: 150
PostanoPostano: sub 18 kol 2007, 13:29
PostNaslov : Albanci uniÅ”tavaju crkve na Kosovu
Citiraj i odgovori

Albanci pale crkvu na kosovu i ĆØupaju križeve http://www.youtube.com/watch?v=fkgHkxIfgBc&mode=related&search=
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
sv.Franjo legenda




Spol: muško
Postovi: 2541
Lokacija: hercegovina
PostanoPostano: sub 18 kol 2007, 15:10
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

legendo bio sam na kosovu prije 3 godine. Bio sam smjeÅ”ten kod ĆØasnih sestara u priÅ”tini... upoznao sam i biskupa Very Happy
Moram ti reƦi da zapoĆØinjeÅ” puno tema nekako depresivnih i katastrofiĆØnih... Shocked
Treba se viŔe bavit pozitivom Wink


Ova crkva je pravoslavna i zapalili su je zbog sukoba sa srbima. Nisu dirali katoliĆØke crkve. Oko 10% kosovara su katolici i oni nemaju nikakvih problema sa muslimanima... naprotiv, poĆØeli su gradit veliku katedralu u srediÅ”tu priÅ”tine! A tek da vidiÅ” koji ugled uživaju sestre Terezijanke u Albanskom druÅ”tvu!

Naslov teme bi ti trebao biti Albanci tijekom sukoba sa srbima zapalili pravoslavnu crkvu...
Ovo je se dogodilo nakon Å”to su srbi pustili pse na albanske djeĆØake koji su se zbog toga utopili... Embarassed

ne ubij, ni maĆØem, ni traĆØem!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
andeli apokalipse




Spol: neodrešen
Postovi: 150
PostanoPostano: ned 19 kol 2007, 1:23
PostNaslov : Naslovu ti piÅ”e Albanski muslimani pale crkve a ne katolici
Citiraj i odgovori

Janjevci su regionalna hrvatska manjina na Kosovu. Ime su dobili po gradu Janjevu u blizini PriÅ”tine, gdje danas veƦina njih na Kosovu i živi.

PotjeĆØu od trgovaca i rudara iz Dubrovnika i obližnje Bosne i Hercegovine, koji su se tokom 14. stoljeƦa naselili na Kosovu. KatoliĆØku vjeru i hrvatski identitet su uspjeli zadržati kroz stoljeƦa.

Prvo pismeno spominjanje je godine 1303. od strane pape Benedikta XII., koji Janjevo spominje kao centar katoliĆØke župe Svetog Nikole.

Od 1991. nadalje, ponajprije zbog poviÅ”enog pritiska Albanaca, a zatim od 1998. zbog nemira na Kosovu je veƦina njih iselila, ponajviÅ”e u Hrvatsku. U Hrvatskoj su im uglavnom dodjeljivana od Srba napuÅ”tena i danas prazna podruĆØja.

Godine 1948. bilo je 5.290 Hrvata ( 0.7 % stanovniŔtva Kosova ), prema službenom popisu tadaŔnje Jugoslavije. 1971. bio je 8.264 a 1981. 8.718 Hrvata na Kosovu (0.6% stanovniŔtva), a 1991. 8.062 (0.4% ukupnog stanovniŔtva), dok ih je 1998. bilo joŔ samo 1.800. Danas ih u Janjevu ima otprilike 350.

Trenutna stanje je takovo, da se na Kosovu osjeƦaju neugodno i ugroženo. Hrvatska u suradnji s katoliĆØkom crkvom razmiÅ”lja o moguƦnosti cjelovitog preseljenja u Dubrovnik i Zagreb.c/p Ovo je dokaz da su i Hrvati žrtve albanskog fundamentalizma i ekstremizma a Å”to se tiĆØe albanaca katolika oni uživaju podrÅ”ku samo medu katoliĆØkim albancima a veĆØina albanaca su muslimani i oni mrze katolike i pravoslavce.Samo je pitanje vremena kada Ʀe poĆØeti Ć°ihad protiv svojih sugradana albanaca katolika.A ovo paljenje crkve je za osudu a tvoj komentar nije nimalo krÅ”Ć¦anski zato Å”to si rekao pa radi se o pravoslavnoj crkvi zar pravoslavna crkva nije krÅ”Ć¦anska i Å”to je ta crkva skrivila da su je spalili i uniÅ”tili.Nije crkva poslala ta dva djeĆØaka u smrt nego psi.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
majĆØe




Spol: žensko
Postovi: 225
Lokacija: Ŕid-vojvodina
PostanoPostano: ned 19 kol 2007, 9:00
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Te crkve na Kosovu su tako stare, tako lepe i tako vredne. Pa Å”ta ako su pravoslavne? Crkva je Božji hram i nikako ih ne bi trebalo uniÅ”tavati... a to je druga stvar... sve se vraƦa, sve se plaƦa... kako su proÅ”le crkve u Vukovaru, Kukujevcima, i svim ostalim mestima... tako sad prolaze manastiri na Kosovu...
Ipak, tamo se nalaze, na svetu najvrednije srednjovekovne freske... pa samo nepismeni idioti, koji nemaju pojma o istoriji i umetnosti mogu to uniÅ”tavati... I Albanaca katolika, kao i Janjevacaa ima jako malo na Kosovu... oni su se iselili i iz drugih krajeva Srbije tokom kosovske krize... Srba je isto tako malo... tamo je blago reĆØeno ostala sirotinja... prije oko 30 godina Srbi su prodavali svoju dedovinu Albancima, za jako velike pare... za jednu kuƦu na Kosovu koju proda, mogao je ĆØovek kupiti pola sela u Vojvodini... Za svaku je osudu to Å”ta su Srbi radili na Kosovu za vreme MiloÅ”eviƦa... pod izlikom branjenja otadžbine... Evil or Very Mad Neutral place
no... mislim da Ʀe Kosovo uskoro postati nezavisno, ne želim ulaziti u to da ili ne... ali svakako da bi se trebale poÅ”tivati tuĆ°e svetinje, i ne maltretirati narod koji je tamo ostao... pokuÅ”ati naƦi zajedniĆØki jezik, ako je ikako moguƦe... Confused

VoliÅ” li me?
Iv 21,17
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailYIMMSNMICQ [Vrh]
sv.Franjo legenda




Spol: muško
Postovi: 2541
Lokacija: hercegovina
PostanoPostano: ned 19 kol 2007, 15:32
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

na kosovu s nama je bila jedna ĆØasna sestra janjevka pa mi je objasnila...
Kada su Srbi pokrenuli rat protiv Albanaca na Kosovu nisu uopƦe dirali Hrvate. Naprotiv Å”titili su ih... Sve dok dobar dio janjevaca nije poĆØeo da se bori na strani Albanaca. To je jako otežalo položaj Hrvata, al nije bio niÅ”ta teži od položaja Albanaca.

Danas ljudi uglavnom iseljavaju zbog ekonomskih razloga (zbog istih razloga su i odselili na kosovo)... Gospodarsko stanje je katastrofalno "KATASTROFALNO" . Albanci imaju neke putovnice koje nitko ne priznaje tako da nigdje ne mogu putovati slobodno...
Hrvati imaju Ŕansu da se isele u Hrvatsku i to koriste.

ne ubij, ni maĆØem, ni traĆØem!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
andeli apokalipse




Spol: neodrešen
Postovi: 150
PostanoPostano: pon 20 kol 2007, 16:48
PostNaslov : Pogledajte mraĆØnu stranu albanskih muslimana
Citiraj i odgovori

http://www.youtube.com/watch?v=0ZbHTVH2ScU http://www.youtube.com/watch?v=NAWqp9X5soQ&mode=related&search= http://www.youtube.com/watch?v=KFQN2DAHhjk&mode=related&search= Albanski muslimani su teroristi koji mrze sve a ne samo hrvate i srbe.Mi Å”irimo samo istinu i borimo se protiv onih medija koji podržavaju sotonizam,separatizam i terorizam na kosovu.Bog priznaje samo istinu a mi vam odgovaramo sa argumentima i istinom.Zaklela se zemlja raju da se sve tajne doznaju tako Ʀe i biti niÅ”ta se ne može sakriti pred Bogom.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš urešivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group