|
 |
Pitanje : Da li ste ikada bili u vezi? |
Da |
|
67% |
[ 37 ] |
Ne |
|
32% |
[ 18 ] |
|
Ukupno glasova : 55 |
|
Autor |
Poruka |
Èokolada
iskljuèen
Spol: 
|
Postano: et 20 pro 2007, 22:55
Naslov : Gdje / kako naæi osobu za vezu? |
|
|
Gdje, kako da mladi katolik naðe svoju bolju polovicu?  |
|
|
|
|
 |
sv.Franjo legenda

Spol: 
|
Postano: pet 21 pro 2007, 12:37
Naslov : |
|
|
Ja sam djevojku našao u Frami.
Rekao bi da se gotovo svugdje može naæi dobra osoba al na nekim mjestima su šanse veæe.
Vrlo je važno (presudno) kojo stvari su temelj veze. zajednièke.
Ako je zajednièko ljubav prema Bogu onda æe teško može pogriješiti. |
|
ne ubij, ni maèem, ni traèem! |
|
|
 |
5rich
mod team

Spol: 
|
Postano: pet 21 pro 2007, 16:20
|
|
paaaaa....imala sam jednu "vezu" od godinu dana u svom kratkom životu..sve ostalo kudikamo...ono...shorty...ali tog deèka sam našla u crkvi...ali krvoga,ko i obièno...a i još jendoga sam našla u crkvi..i neslavno je završilo..ali ne gubim vjeru |
|
K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vraèiš boli,
odbila još nikog nisi, koji za pomoæ moli. |
|
|
 |
logica

Spol: 
|
Postano: uto 25 pro 2007, 13:42
|
|
preko interneta (forum, grupe, spajalica...),
na predavanjima, susretima (mladih, molitvenim, izletima...),
u udrugama, radionicama, teèajevima (jezika, plesa...)
na utakmicama.
proèitaj poglavlje o traženju prave |
|
Ti me rukom svojom nosiš, o Bože moj.
Gledam, ime moje piše na dlanu tvom. |
|
|
 |
Biliæeva

Spol: 
|
Postano: uto 25 pro 2007, 15:32
|
|
preko posrednika????!!!!
Prijateljica poznaje mene, poznaje njega i pomisli pa oni bi se mogli upoznati, i eto........ dalje moliti Boga.  |
|
Uvelike zauzdavaj jezik i misli, te osjeæaje redovito upravljaj Bogu, pa æe se tvoj duh božanski ražariti. |
|
|
 |
logica

Spol: 
|
Postano: uto 25 pro 2007, 23:57
|
|
Biliæeva napisa: |
preko posrednika????!!!!
Prijateljica poznaje mene, poznaje njega i pomisli pa oni bi se mogli upoznati, i eto........ dalje moliti Boga.  |
slažem se! moj brat tako našao djevojku. dobru djevojku. |
|
Ti me rukom svojom nosiš, o Bože moj.
Gledam, ime moje piše na dlanu tvom. |
|
|
 |
vjernik

Spol: 
|
Postano: sri 26 pro 2007, 15:58
|
|
Teško je pronaæi odnosno upoznati osobu s kojom možeš biti u vezi i kasnije u braku, ali nije nemoguæe.Treba se moliti i tražiti.
Citat iz molitve sv.Antunu Padovanskom."mogao bih nerazboritošæu prouzrokovati nesreæu za sve dane svoga života. Ali ti,dragi moj uèitelju,nemoj to nikada dopustiti..."
Može poslužiti  |
|
"Objavljeno ti je, èovjeèe, što je dobro,
što Jahve traži od tebe:
samo èini pravicu,
milosrðe ljubiti
i smjerno sa svojim Bogom hoditi."
Mihej 6, 8 |
|
|
 |
Anny

Spol: 
|
Postano: sri 26 pro 2007, 16:27
|
|
e i ja se pitam gdje i kako naæi bolju polovicu
ponekad se pitam želim li uopæe naæi
odgovor potpun još nisam našla |
|
|
|
|
 |
pahuljica

Spol: 
|
Postano: ned 06 sij 2008, 22:46
|
|
Mislim da nalaženje prave osobe nema puno veze sa postavljenim pitanjem gdje? odnosno sa lokacijom Jer se takva osoba može naæi usudila bih se reæi skoro svugdje. A odgovor na kako? jest otvorenost srca i pouzdanost u Božji plan za nas. Bez predrasuda za bilo koga, i s molitvom da znamo prepoznati i cijeniti ono što nam Bog šalje. |
|
|
|
|
 |
Žan
mod team leader

Spol: 
|
Postano: pon 07 sij 2008, 7:51
|
|
pahuljica napisa: |
Mislim da nalaženje prave osobe nema puno veze sa postavljenim pitanjem gdje? odnosno sa lokacijom Jer se takva osoba može naæi usudila bih se reæi skoro svugdje. A odgovor na kako? jest otvorenost srca i pouzdanost u Božji plan za nas. Bez predrasuda za bilo koga, i s molitvom da znamo prepoznati i cijeniti ono što nam Bog šalje. |
Slažem se da se takva osoba može naæi skoro svugdje, ali ne bih se potpuno složio da nalaženje prave osobe nema puno veze s lokacijom Okolina i društvo u kojem se netko kreæe pokazuje odreðenu sliku te osobe, kako gleda na život, na ljude oko sebe... Stoga je veæa vjerojatnost da æe mladi katolik naæi onu svoju "bolju polovicu" kakvu bi želio (a želje su redovito u visinama ) na mjestima i zajednicama gdje postoji zdrava atmosfera ispunjena radošæu, poštovanjem, moralom... Ne kažem iskljuèivo tamo, nego da je veæa vjerojatnost Evo, mnogi od nas su svjedoci divnih i Bogu odanih parova koji su se spojili preko raznih katolièkih susreta, križnih puteva itd. Spontanost i Božja providnost, bez prisiljavanja sebe i drugoga, prijateljstvo kao temelj, a onda ako oboje žele - gradit dalje na tome  |
|
Po ovom æe svi znati da ste moji uèenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge! (Iv 13, 35) |
|
|
 |
merkat

Spol: 
|
Postano: pon 07 sij 2008, 9:13
|
|
Sjeæam se kako sam gledao neki vestren kao klinac.
Doðe stranac u grad i pita žali se nekom èièi kako nema sreæe s djevojkama ( baš je izlazio iz bara ).
Èièa mu reèe , kako se cure ne traže u birtiji nego u crkvi !
Takoðer me je tetka savjetovala u vezi cure.
Veli, odvezi je na sljeme bez da joj govoriš kamo idete.
I stani kod kapelice ili crkvice i vidjet èeš po njenim reakcijama ( oèekivanjima ) je li za tebe. |
|
Što æe mi život bez vjere ?
Što æe mi vjera bez života ? |
|
|
 |
El Pepe

Spol: 
|
Postano: pon 07 sij 2008, 12:11
|
|
Na placu se najviše cura upozna.
I odmah skužiš koja zna biti domaæica, koja je vegetarijanka... |
|
Tak si ja to mislim |
|
|
 |
pahuljica

Spol: 
|
Postano: pon 07 sij 2008, 13:33
|
|
Žan napisa: |
Slažem se da se takva osoba može naæi skoro svugdje, ali ne bih se potpuno složio da nalaženje prave osobe nema puno veze s lokacijom Okolina i društvo u kojem se netko kreæe pokazuje odreðenu sliku te osobe, kako gleda na život, na ljude oko sebe... Stoga je veæa vjerojatnost da æe mladi katolik naæi onu svoju "bolju polovicu" kakvu bi želio (a želje su redovito u visinama ) na mjestima i zajednicama gdje postoji zdrava atmosfera ispunjena radošæu, poštovanjem, moralom... Ne kažem iskljuèivo tamo, nego da je veæa vjerojatnost Evo, mnogi od nas su svjedoci divnih i Bogu odanih parova koji su se spojili preko raznih katolièkih susreta, križnih puteva itd. Spontanost i Božja providnost, bez prisiljavanja sebe i drugoga, prijateljstvo kao temelj, a onda ako oboje žele - gradit dalje na tome  |
Ja i dalje tvrdim da nema puno veze. Zar se mladi katolici mogu naæi samo na križnim putevima i u Crkvi? Zar oni ne idu i u kafiæe, roðendane, razne druge aktivnosti, faks? Istina da više mladih katolika možeš naæi na jednom križnom putu nego možda na faksu, ali za osobu tvog života nije dovoljno da je mladi katolik, ako razumijete što hoæu reæi. Naravno, možda je nekome ovdje to dovoljno, eto, meni nije iako mi je najbitnije  |
|
|
|
|
 |
Žan
mod team leader

Spol: 
|
Postano: pon 07 sij 2008, 14:48
|
|
merkat napisa: |
Takoðer me je tetka savjetovala u vezi cure.
Veli, odvezi je na sljeme bez da joj govoriš kamo idete.
I stani kod kapelice ili crkvice i vidjet èeš po njenim reakcijama ( oèekivanjima ) je li za tebe. |
Dobraaa
Ja i dalje tvrdim da nema puno veze. Zar se mladi katolici mogu naæi samo na križnim putevima i u Crkvi? Zar oni ne idu i u kafiæe, roðendane, razne druge aktivnosti, faks? Istina da više mladih katolika možeš naæi na jednom križnom putu nego možda na faksu, ali za osobu tvog života nije dovoljno da je mladi katolik, ako razumijete što hoæu reæi. Naravno, možda je nekome ovdje to dovoljno, eto, meni nije iako mi je najbitnije  |
Hehe Nigdje nije reèeno da se mladi katolici mogu naæi SAMO na križnim putevima i u Crkvi (misliš valjda u crkvi? Mladi katolik je uvijek u Crkvi ) tak da ne znam u èemu mi toèno kontriraš, jer nisi rekla ništa što bi negiralo moje Za osobu tvog života je bitno da ima dobre temelje (tj. trebalo bi bit), a dobre temelje æeš prije naæi u društu i zajednicama koje spomenuh (primjeti da ih nisam imenovao i lokalizirao, nego okarakterizirao ) nego u bilo kojem kafiæu, roðendanu, faksu... Jasna stvar da osobu svog života možeš upoznat u kafiæu, roðendanu, na faksu il na nekom treæem mjestu, nitko to ne negira - ali ovdje govorimo o veæoj vjerojatnosti, tj. ajmo reæ "sigurnijoj varijanti"  |
|
|
|
 |
sv.Franjo legenda

Spol: 
|
Postano: pon 07 sij 2008, 15:09
|
|
Ovaj Merkatov primjer koji mu je teta isprièala je odlièan.
Ne znam jel netko vidje, al gore sam napisao da se prava osoba može naæi svugdje al su negdje šanse veæe!
A ako ju upoznaš i na drugom mjestu onda se može primjeniti savjet Merkatove tete. |
|
ne ubij, ni maèem, ni traèem! |
|
|
 |
pahuljica

Spol: 
|
Postano: pon 07 sij 2008, 17:47
|
|
Hehe Nigdje nije reèeno da se mladi katolici mogu naæi SAMO na križnim putevima i u Crkvi (misliš valjda u crkvi? Mladi katolik je uvijek u Crkvi ) tak da ne znam u èemu mi toèno kontriraš, jer nisi rekla ništa što bi negiralo moje Za osobu tvog života je bitno da ima dobre temelje (tj. trebalo bi bit), a dobre temelje æeš prije naæi u društu i zajednicama koje spomenuh (primjeti da ih nisam imenovao i lokalizirao, nego okarakterizirao ) nego u bilo kojem kafiæu, roðendanu, faksu... Jasna stvar da osobu svog života možeš upoznat u kafiæu, roðendanu, na faksu il na nekom treæem mjestu, nitko to ne negira - ali ovdje govorimo o veæoj vjerojatnosti, tj. ajmo reæ "sigurnijoj varijanti"  |
Ja nikome ne kontriram, tako da ne znam po èemu si to toèno shvatio Što to za tebe toèno znaèi imati dobre temelje? Pa slažem se da æu mlade katolike kao što sam veæ napisala prije naæi u nekoj katolièkoj zajednici i križnom putu nego npr. na fakultetu. Ali ti dobri temelji nisu dovoljni da naðeš osobu svog života. Što ako ona i nema tako dobre temelje (iako ne znam da li mislimo na iste dobre temelje), zar to znaèi da ne može biti osoba mog života? Možda baš zajedno moramo izgraditi te temelje. Možda ta osoba u svom životu nije imala šansu izgraditi ih kao neki u svojim obiteljima koje su katolièke, koje žive tu vjeru i koje prakticiraju tu vjeru. A možda ta osoba ima volju da ih izgradi, i možda joj baš ja kao osoba njezina života u tome mogu najviše pomoæi.
P.S. nisam znala da se mora na to paziti, inaèe znam razliku izmeðu Crkve i crkve, ali sam mislila da u onoj mojoj reèenici to nije toliko važno, tj. da se lako shvati na što se misli |
|
|
|
|
 |
Amistad
Spol: 
|
Postano: pon 07 sij 2008, 19:26
|
|
dobri temelji nisu dovoljni da naðeš osobu svog života. Što ako ona i nema tako dobre temelje (iako ne znam da li mislimo na iste dobre temelje), zar to znaèi da ne može biti osoba mog života? Možda baš zajedno moramo izgraditi te temelje..... |
Pahuljice, apsolutno si u pravu!!!!!!!!!!!!
Ja sam svoju djevojku, jos malo pa zenu, upoznao na ovom forumu, tocnije jednom od susreta!!!!!!
A mislim da svugdje mozete pronaci nekoga, samo treba biti otvoren!!! Obicno se ono pravo dogodi kada najmanje ocekujete! Vjerujte mi na rijec!  |
|
"Ako nam život omoguæi da naša ljubav ovlada nama, kao što je njihova ljubav nosila njih, jednom, na kraju puta, možda možemo oèekivati da i mi umremo sretni." (Siniša Glavaševiæ) |
|
|
 |
pahuljica

Spol: 
|
Postano: pon 07 sij 2008, 20:09
|
|
Amistad napisa: |
A mislim da svugdje mozete pronaci nekoga, samo treba biti otvoren!!! Obicno se ono pravo dogodi kada najmanje ocekujete! Vjerujte mi na rijec!  |
Upravo to. Otvorenost je najbitnija, i tu ljudi najèešæe griješe. Npr. u katolièkim zajednicama su otvoreni i misle da tu moraju naæi nekoga, a npr. na fakultetu su skroz zatvoreni jer vide da možda veæina nisu neki vjernici. A možda baš neka dobra duša èeka u toj gomili  |
|
|
|
|
 |
Žan
mod team leader

Spol: 
|
Postano: pon 07 sij 2008, 20:17
|
|
Što ako ona i nema tako dobre temelje (iako ne znam da li mislimo na iste dobre temelje), zar to znaèi da ne može biti osoba mog života? Možda baš zajedno moramo izgraditi te temelje. Možda ta osoba u svom životu nije imala šansu izgraditi ih kao neki u svojim obiteljima koje su katolièke, koje žive tu vjeru i koje prakticiraju tu vjeru. A možda ta osoba ima volju da ih izgradi, i možda joj baš ja kao osoba njezina života u tome mogu najviše pomoæi. |
Slažem se s ovim
Kad kažem 'dobri temelji', onda mislim na temelje vjere i èovjeènosti Al dobro kažeš, svaki èovjek ima svoje kriterije, nešto što je meni važno, tebi može bit totalno nevažno itd. tak da...
Nema univerzalnog recepta gdje i kako naæi osobu za vezu, on je individualan za svakoga i sve što ovdje rekoh moje je osobno mišljenje koje za drugog ne mora funkcionirat Kako ste rekli: spontanost i otvorenost, biti uvijek i svagdje ono što jesi, i ako naiðe osoba tvog života - osjetit æeš  |
|
|
|
 |
smješko

Spol: 
|
Postano: pon 07 sij 2008, 20:50
|
|
Kao što je žan gore spominjao i ja sam jedna od onih koja se možda više orjentirala na crkveni krug ljudi pri pronalasku svoje bolje polovice....tako eto svog ,danas muža, prvo sam vidla na jednom križnom putu...ali pošto sam tam uvijek bila u organizaciji nisam imala puno prilike za razgovor sa drugima...ali eto nakon jednog PKP-a on se opet odluèio pojavit na forumu...kad smo skužili ko se krije iza kojeg nicka krenuli su uèestali pp-i pa živjeli forumaški susreti i eto sad u sretnom braku!!!! Ali nigdje ne treba bit zatvoren za tu moguænost jer nikad ne znaš ni dan ni èas kad æe naiæi ta osoba.....naši jedni jako dragi prijatelji se upoznali tako na našoj svadbi.....i eto uskoro i oni planiraju svatove,hvala Bogu na toj njihovoj otvorenosti!!!!!! Jedino mislim da je nekako malo lakše možda naæ nama katolicima na tim nekim susretima jer kad si u kafiæu obièno si s nekim svojim društvancem...ili ste na plesu gdje je glasna muzika....pa ne dolazi tolko možda susret èesto do izražaja,razgovor....ali ne znaèi da se ne može dogoditi...zato vi koji tražite sretno vam bilo i uvijek budite otvoreni za nova poznanstva pa što Bog da...a kad treba On uvijek da |
|
LJUBAV UVIJEK POBJEÐUJE!!!! |
|
|
 |
mrvica85

Spol: 
|
Postano: pon 07 sij 2008, 21:24
|
|
Blago vam se...Hvala Bogu, i daj Bože da bude još takvih veza, brakova... |
|
Ništa ne vuèe tako snažno i ne povezuje tako èvrsto kao tanka nit ljubavi. |
|
|
 |
Korny

Spol: 
|
Postano: pon 07 sij 2008, 21:44
|
|
Hehe, baš htjedoh napisati nešto što sad vidim da ste spomenuli, al još jednom za sve koje su izgubili nadu - vjerujte mi na rijeè, kad se najmanje nadate, kad ništa više ne oèekujete, naletite na nekoga negdje i ne možete vjerovati da vam se to dogodilo
I onda ste
just have faith!  |
|
Otvori sva èula - istinu traži,
da vjeruješ u dobro - to svijetu pokaži! |
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: uto 08 sij 2008, 12:43
|
|
smješko napisa: |
kad smo skužili ko se krije iza kojeg nicka krenuli su uèestali pp-i pa živjeli forumaški susreti i eto sad u sretnom braku!!!! |
Jesam li rekao da treba ponovno oživjeti forumaške susrete? Vidite da ima nekog smisla  |
|
Gospodine,kome da idemo?Ti imaš rijeèi života vjeènoga! |
|
|
 |
El Pepe

Spol: 
|
Postano: sri 09 sij 2008, 6:27
|
|
Ja sam svoju pucu upoznal na placu v Koprivnici. Mal sam joj objasnil da SDP ni dobar i te politièke stvari, tak smo se zagledavali i sad je se v redu.  |
|
Tak si ja to mislim |
|
|
 |
merkat

Spol: 
|
Postano: sri 09 sij 2008, 14:00
|
|
Meni najdraže cure odlaze u èasne, i kaj da sad ja radim ?
 |
|
Što æe mi život bez vjere ?
Što æe mi vjera bez života ? |
|
|
 |
|
|
Ne moe otvarati nove teme. Ne moe odgovarati na postove. Ne moe ureivati svoje postove. Ne moe izbrisati svoje postove. Ne moe glasovati u anketama.
|
|