HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: uto 29 ruj 2020, 20:02. Pogledaj neodgovorene postove
Gdje / kako naƦi osobu za vezu?
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeęa tema
Pitanje : Da li ste ikada bili u vezi?

Da 
67%
 67%  [ 37 ]
Ne 
32%
 32%  [ 18 ]

Ukupno glasova : 55

Autor Poruka
smjeŔko
Spol: žensko
Postovi: 814
PostanoPostano: pon 21 tra 2008, 8:22
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

coldplayer napisa:

S druge strane, lijepa žena Ʀe biti privlaĆØna muÅ”karcu pa makar bila najsiromaÅ”nija žena svijeta, nezaposlena i živjela od 1.000 kuna mirovine svojih roditelja. Njen fiziĆØki izgled i karakterne osobine koje muÅ”karcu govore da bi ona bila i dobra majka ono je Å”to ženu ĆØini privlaĆØnom. TeÅ”ko ƦeÅ” naƦi muÅ”karca koji Ʀe pri opisu privlaĆØnih osobina svoje "idealne žene" spomenuti uspjeÅ”nost ili materijalnu osposobljenost.


e s tim se ne bi složila...može se reƦ da nisam imala sreƦe...ali kad si s nekim deĆØkom oko godinu dana i sad ste na prekrernici kuda,kako dalje...doĆ°e ti sa priĆØom...znaÅ”,razmiÅ”ljao sam,nisi ti iz mojeg staleža,ja radim u dobrostojeƦoj firmi,jakoj,dok si ti kod sitnog privatnika,ja imam dosta novaca ti baÅ” i ne...ne možemo dalje jer nismo iz istog ranga!!! Tako da ja sam itekako na svojoj koži osjetila muÅ”ko vaganje i gledanje kroz materijalno.....a bilo je i joÅ” sliĆØnih sluĆØajeva mojih prijateljica oko mene,viÅ”e je možda rijeĆØ kod njih o muÅ”kim sponzoruÅ”ama,ali brate moj onda ih je fakat previÅ”e samo tu oko mene bilo,a kamoli drugdje.....a joÅ” kaj je najtužnije 95%ljudi s kojima se kreƦem su iz crkvenih krugova i onda ti tak neki iz crkve kaže,znaÅ” nisi iz mog ranga.....

LJUBAV UVIJEK POBJEƐUJE!!!!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Cordelia
Spol: žensko
Postovi: 77
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: pon 21 tra 2008, 20:16
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

coldplayer napisa:
Cordelia napisa:
MeĆ°utim, to joÅ” uvijek nije argument kojim bismo mogli odbaciti privlaĆØnost postignuƦa i statusa žene u oĆØima muÅ”karca, jer nisu baÅ” rijetki sluĆØajevi veza i brakova mladih muÅ”karaca sa ženama visokog druÅ”tvenog i/ili materijalnog statusa

Mislim da si u krivu. MuÅ”karac Ʀe u vezu sa ženom visokog druÅ”tvenog/materijalnog statusa samo ako mu je ona i fiziĆØki privlaĆØna kao nužan uvjet. Iznimke su naravno muÅ”karci-sponzoruÅ”e, no takvih je malo, ako ih uopƦe i ima. Smile MuÅ”karci ne gledaju na postignuƦe i status suprotnog spola na naĆØin kako to ĆØine žene, niti im to predstavlja neku ulogu. MožeÅ” li mi pronaƦi primjer bogate i uspjeÅ”ne, ali ne baÅ” atraktivne žene koja je u vezi s mlaĆ°im muÅ”karcem fiziĆØki atraktivnijim od nje? TeÅ”ko, dok obrnutih sluĆØajeva sa zamijenjenim ulogama ima na pretek.

U tome i jest problem. Naime, ne slažeÅ” se s mojom tvrdnjom zato Å”to apriorno polaziÅ” od stajaliÅ”ta da muÅ”karcima druÅ”tveni i materijalni status žene sam po sebi nije privlaĆØan. MeĆ°utim, za takvu tvrdnju nemaÅ” argumenata. Argumentirati možeÅ” jedino tvrdnju da, s obzirom na kratkoƦu ženine bioloÅ”ke plodnosti muÅ”karcu materijalni i druÅ”tveni status nije presudan, odnosno, za razmatranje tog statusa muÅ”karac nema vremena. Sama ĆØinjenica Å”to postoje veze i brakovi meĆ°u mlaĆ°im muÅ”karcima i starijim ženama visokog statusa opovrgava tu tvrdnju, a iz toga Å”to takve veze postoje, ĆØak i ako žene nisu fiziĆØki privlaĆØne, joÅ” uvijek ne možeÅ” izvuƦi argument da veza postoji samo zato Å”to su dotiĆØni muÅ”karci sponzoruÅ”e. To je predrasuda, a ne argument. Naime, ako je tako, zaÅ”to dotiĆØne muÅ”ke sponzoruÅ”e (za koje pretpostavljam da su fiziĆØki privlaĆØniji od svojih starijih partnerica) nisu svoje udvaraĆØke napore uložili u osvajanje žene visokog statusa koja je istovremeno i mlada (dakle, plodna) i fiziĆØki privlaĆØna? Tako bi ubili dvije muhe jednim udarcem. Zar netko doista uživa u tome Å”to je sponzoruÅ”a? A ako ipak uživa, znaĆØi da mu je ta uloga na neki naĆØin seksualno stimulirajuƦa. Ali zaÅ”to onda sa starijih, pa joÅ” i neprivlaĆØnim ženama? Ako je nekom muÅ”karcu-sponzoruÅ”i seksualno stimulativna uloga playboya za starije i neprivlaĆØne žene, onda je to neoboriv dokaz da ga takve žene seksualno privlaĆØe, ma kako to nama ĆØudno i nevjerojatno izgledalo. Jer stvarno ne mogu zamisliti kako bi muÅ”karac u takvom sluĆØaju mogao uvjerljivo "odglumiti" seksualno uzbuĆ°enje, ako znamo koliko je ono ovisno o vizualnom faktoru, koji kod starije i neprivlaĆØne žene baÅ” i nije neki prizor.

Dakle, tvoja tvrdnja ne stoji kao argument, veƦ eventualno kao tvoje osobno miÅ”ljenje. A Å”to se tiĆØe primjera starijih neprivlaĆØnih žena koje su imale ostvaren druÅ”tveni status, a bile su u vezi/braku s mlaĆ°im muÅ”karcima: Elizabeta I., Katarina Velika, Eliza Kezaradze, Agatha Christie, George Sand... to su neke koje mi sada padaju na um, a mogla bih ih nabrojiti joÅ” kada bih se potrudila. Aha, sjetila sam se joÅ” jedne, naÅ”e cure - Vedrana Rudan Mr. Green

Citat:
Citat:
Naime, dobar fiziĆØki izgled mladog muÅ”karca, jednako nepogreÅ”ivo kao i dobar fiziĆØki izgled mlade žene, govori o superiornosti njegove spolne privlaĆØnosti i reproduktivne sposobnosti pred (veƦ ocvalom) privlaĆØnoÅ”Ć¦u i reproduktivnom sposobnoÅ”Ć¦u starijeg muÅ”karca.

ToĆØno, ali spolna i reproduktivna superiornost je jedan od, ali ne i jedini "attraction trigger" u ženskom mozgu. Drugi je materijalna i socijalna superiornost muÅ”karca. Dok s druge strane, taj drugi ĆØimbenik u mozgu muÅ”karca ne zauzima bitno mjesto.

PrihvaƦam to kao tvoje osobno miÅ”ljenje, ali kao Å”to veƦ rekoh, za tvrdnju da ženin socijalni/materijalni status muÅ”karcu nije bitan kao faktor spolne privlaĆØnosti nemaÅ” argumenata. Naime, to se donekle može primijeniti na veze koje su u veƦini, odnosno one u kojima su muÅ”karci i žene vrÅ”njaci (toĆØnije, podjednako mladi), ali ni u tom sluĆØaju to joÅ” ne možemo uzeti kao argument da je muÅ”karcima socijalni/materijalni status žene nebitan, jer ta preferencija može biti prikrivena "hitnoÅ”Ć¦u" muÅ”kog spolnog izbora s obzirom na ženin bioloÅ”ki sat. Takvu bi tvrdnju mogao braniti jedino kada bi meĆ°u takvim parovima prevladavao sluĆØaj da muÅ”karci biraju pretežno privlaĆØne žene slabijeg socijalnog/imovinskog statusa no Å”to ga imaju oni sami... meĆ°utim, tendencija je takva da muÅ”karci i žene u najveƦem broju sluĆØajeva biraju partnere sliĆØnog socijalnog/materijalnog statusa kakav imaju oni sami. Osim toga, s visinom socijalnog/materijalnog statusa, odnosno životnog standarda i obiteljskog backgrounda raste i kvaliteta prehrane, zdravstvene zaÅ”tite, brige o vlastitom izgledu, zdravlju i kondiciji, naobrazbi i sl., te opƦenito kvaliteta života, Å”to su sve faktori koji i te kako utjeĆØu na mladolik, lijep i zdrav izgled, te na socijalne vjeÅ”tine poput samoprezentacije i udvaranja, kao i na vjerojatnost da takve osobe imaju zdravo potomstvo s razvijenim socijalnim vjeÅ”tinama. Å to je druÅ”tveni status niži, takva vjerojatnost se smanjuje zbog slabije kvalitete navedenih pokazatelja.

Citat:
Citat:
Pa ako je i djelatnik gradske ĆØistoƦe (da upotrijebim tvoj primjer), ako pokazuje znakove inteligencije i prodornost karaktera, nikad ne znaÅ” kada Ʀe postati direktor komunalnog poduzeƦa. Laughing Laughing Laughing Pa zar nisi vidio koliko puta u serijama i filmovima kako mladoj, lijepoj i dokonoj supruzi uglednog starijeg biznismena, politiĆØara ili industrijalca (kojeg naravno nikad nema doma), krati vrijeme ljepuÅ”kasti i nabildani vrtlar, ĆØistaĆØ bazena ili tjelohranitelj... dakle, sve redom muÅ”karci koji ni izbliza nemaju druÅ”tveni i materijalni status njezinog supruga, ali zato imaju neÅ”to Å”to on veƦ odavno nema - mladost i dobar izgled. veseo

Ali hoƦe li ijedna žena napustiti tog svog starog bogataÅ”a, razvesti se od njega i udati se za ĆØistaĆØa bazena? Naravno da neƦe, zato Å”to joj ovaj mlaĆ°i služi samo za ispunjavanje seksualnih potreba, ali unatoĆØ tome ostaje s bogataÅ”em jer joj ĆØistaĆØ bazena ne može pružiti materijalnu sigurnost. to ti je ujedno i odgovor na pitanje koja od tih dviju stvari je ženi važnija. Kada je u situaciji da mora birati, žena u praviluodabire materijalnu sigurnost ispred seksualnog zadovoljstva.

Ne bih rekla. Naime, faktor seksualnog zadovoljstva je jedan od glavnih diskriminativnih faktora u ženinom izboru muÅ”karca, upravo zato Å”to je to kriterij koji relativno mali broj muÅ”karaca može svladati, a u uskoj je vezi i s održavanjem ženine dugoroĆØne emotivne zainteresiranosti za muÅ”karca.

Dakle, podudarnost jednog i drugog je bitna, jer ženinu poĆØetnu zaljubljenost nije lako održati ako je muÅ”karac seksualno netalentiran ili ima osrednju, pa ĆØak i ispodprosjeĆØnu i mehaniĆØku izvedbu - Å”to je, u kombinaciji s uobiĆØajenim muÅ”kim interesom za ĆØeÅ”Ć¦e seksualne odnose ženama i psiholoÅ”ki i fiziĆØki vrlo odbojna kombinacija (tj. relativno ĆØesti, a istovremeno nezadovoljavajuƦi seksualni odnosi u dugotrajnim vezama i brakovima, koje redovito iniciraju muÅ”karci, a žene ih redovito nastoje izbjeƦi). To jedan od glavnih problema u dugotrajnim brakovima - a tome treba dodati i iznimno važan podatak da žene baÅ” i nisu previÅ”e uspjeÅ”ne u psiholoÅ”kom razdvajanju ljubavi od seksa, kada se jednom dogodi ta sredna podudarnost.

Mnoge žene Ʀe zbog muÅ”karca koji im to može pružiti u takvom sluĆØaju odluĆØno prekinuti ili ozbiljno dovesti u pitanje brak s muÅ”karcem u kojeg nisu zaljubljene (i koji ih dakle, jer su te dvije stvari povezane, vrlo vjerojatno seksualno ne može zadovoljiti), makar on bio ne znam kako visokog statusa, jednom kada pronaĆ°u muÅ”karca koji im je u stanju pružiti i ljubav i seksualno zadovoljstvo, jer su to kljuĆØni kriteriji po kojima žena bira oca svoje djece.

Osim toga, nije nevažan podatak da je u zapadnim zemljama zabilježen vrlo visok postotak djece koje u vezama i brakovima odgajaju muÅ”karci koji im nisu bioloÅ”ki oĆØevi. Ne mogu sa sigurnoÅ”Ć¦u navesti brojku, ali mislim da se kreƦe negdje oko 30 % (meĆ°utim, ovaj broj uzmi s rezervom, jer stvarno nisam sigurna i trebala bih provjeriti, ali znam da je postotak zabrinjavajuƦe visok). E, sad, moguƦe su dvije opcije - da meĆ°u tom djecom ima onih koju žene imaju iz prethodnih brakova i veza, kao i onih koji su plod nevjere u braku/vezi. Ali kako god stvari stajale, pretpostavljam da se radilo o ženinom nezadovoljstvu u braku/vezi, koje je rezultiralo potomstvom koje nije zaĆØeto u toj vezi.

Citat:
Citat:
Dakle, i muÅ”karcima i ženama se u stvarnosti, na razini konretnih odnosa, veza i brakova, doista sviĆ°aju iste stvari (ali suprotnog spolnog predznaka),

Da, sviĆ°aju im se iste stvari, ali one nemaju jednak prioritet i utjecaj kod stvaranja privlaĆØnosti meĆ°u spolovima. Ti razliĆØiti prioriteti su ugraĆ°eni u osobnost muÅ”karca, odnosno žene i nije žena odabrala da ju materijalna sigurnost privlaĆØi barem jednako ako ne i viÅ”e od fiziĆØkog izgleda, veƦ je to zato Å”to nas je Bog takvima stvorio. Wink
[/quote]
Bez obzira Å”to se moje tvrdnje o faktorima seksualne privlaĆØnosti kod muÅ”karaca i žena razlikuju od tvojih, ni u jednom ni u drugom sluĆØaju ne bih se baÅ” složila da nas je Bog stvorio takvima, jer nisam sklona poistojeƦivati biologiju i sociologiju s jedne strane, i teologiju s druge, odnosno neke evolucijski, druÅ”tveno i kulturno uvjetovane ljudske sklonosti, obiĆØaje, uvjerenja i mentalitete - s Božjom voljom pri stvaranju svijeta i ĆØovjeka Mr. Green Ne kažem da su ti faktori protivni Božjoj volji, veƦ da spadaju u, kako bi to Koncil rekao, ovozemaljske stvarnosti koje imaju odreĆ°enu autonomiju i svoje unutarnje zakone razvoja, koji ne moraju biti detaljno propisani Božjom voljom da bi mogli uspjeÅ”no funkcionirati Wink

Po mojem miÅ”ljenju, prije Ʀe biti da su spomenute preferencije rezultat evolucije (napominjem da ovim ne dovodim u pitanje Božju opstojnost), odnosno seksualne selekcije, a onda i kulturnih, odnosno druÅ”tvenih okolnosti. Naime, postoje i danas plemena lovaca-sakupljaĆØa u kojima npr. žene biraju muÅ”karce gotovo iskljuĆØivo na temelju lijepog fiziĆØkog izgleda i fiziĆØke kondicije, a ne na temelju druÅ”tvenog statusa, tako da se neki druÅ”tveni obrasci koji vrijede za patrijarhalna ili zapadnjaĆØka druÅ”tva tijekom jednog dijela njihove povijesti, baÅ” i ne mogu uzeti kao neka univerzalna i bogomdana pravila muÅ”ko-ženske privlaĆØnosti.

ƈokolada napisa:
gluposti priĆØate.ne trebaju ti ni novac, ni skupi auti ni velika plaƦa ni vlastit stan da bi nekog volio.tili bi novcem kupit ljubav, prokletstvo je doÅ”lo na svit.danaÅ”njim ljudima je novac Bog, umjesto da im je ljubav Bog.diskasting.žena kojoj je potrebno da muÅ”karac ima novaca da bi ga voljela nema pojma Å”ta je to ljubav.Koja je razlika izmeĆ°u nje i prostituke.
raĆ°e Ʀu biti sam za sve vijeka vijekova nego imat takvu curu,ženu

Dijelom bih se složila s ƈokoladinim negodovanjem na raĆØun mojih i coldplayerovih postova, jer smo mi debelo zatupili po samoj biologiji i sociologiji Rolling Eyes Laughing ... a nekako smo ostavili po strani samu ljubav. U svoje ime mogu reƦi da sam samo pokuÅ”ala objasniti neke, viÅ”e ili manje prikrivene, preferencije koje stoje u pozadini naÅ”eg izbora ljubljene osobe. Pa ipak smo mi biƦa od krvi i mesa, a ne samo od duha, mada se slažem da je duh presudan Cool

"Ja sam Put, Istina i Život. Nitko ne dolazi Ocu osim po meni." (Iv 14,6)
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
coldplayer
Spol: muško
Postovi: 299
PostanoPostano: pon 26 svi 2008, 21:08
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

tko može, neka upali Hrvatski katoliĆØki radio. upravo don Damir StojiƦ govori o temi - 16 kriterija kako znate da je ta osoba prava za vas.

Upaliti Ŕibicu mnogo je korisnije od proklinjanja tame
Benedikt XVI.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
vjernik
Spol: muško
Postovi: 560
Lokacija: BrajkoviƦi, kod Rovinja
PostanoPostano: uto 27 svi 2008, 7:35
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

coldplayer napisa:
tko može, neka upali Hrvatski katoliĆØki radio. upravo don Damir StojiƦ govori o temi - 16 kriterija kako znate da je ta osoba prava za vas.

I ako netko nije stigao zapisati kriterije, može mu poslati mail da mu poŔalje tih 16 kriterija: nocnozvono@hkr.hr Wink

"Objavljeno ti je, ĆØovjeĆØe, Å”to je dobro,
Ŕto Jahve traži od tebe:
samo ĆØini pravicu,
milosrĆ°e ljubiti
i smjerno sa svojim Bogom hoditi."

Mihej 6, 8
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
..ana..
Spol: žensko
Postovi: 62
PostanoPostano: uto 27 svi 2008, 11:59
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

vjernik napisa:
coldplayer napisa:
tko može, neka upali Hrvatski katoliĆØki radio. upravo don Damir StojiƦ govori o temi - 16 kriterija kako znate da je ta osoba prava za vas.

I ako netko nije stigao zapisati kriterije, može mu poslati mail da mu poŔalje tih 16 kriterija: nocnozvono@hkr.hr Wink


Mail mi ne radi, možeŔ mi ih poslati na pp, please....(ako ih imaŔ zapisane (ili tko drugi)? Wink
Hvala puno. Smile

I am too blessed to be stressed.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
mrvica85
Spol: žensko
Postovi: 169
Lokacija: Split
PostanoPostano: sri 28 svi 2008, 21:03
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

I ja bi bila zahvalna da mi poŔaljeŔ te kriterije ili joŔ bolje napiŔi ih ovde da se ne gnjaviŔ. thank you

NiÅ”ta ne vuĆØe tako snažno i ne povezuje tako ĆØvrsto kao tanka nit ljubavi.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
merkat
Spol: muško
Postovi: 1347
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: čet 29 svi 2008, 8:23
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Jedan laik koji brije po Taboru, kojeg ljudi ĆØesto za savjet pitaju je odgovorio jednoj poznanici na pitanje ako Ʀe znati da je neki ĆØovac onaj pravi ( obožavam taj izraz Rolling Eyes )....veli lik da Ʀe osjetiti u njegoj blizini potpunu slobodu i mir....neÅ”t sliĆØno kao i kod duhovnog poziva, mjesto ti je tamo gdje osjeƦaÅ” mir i pripadnost bez obzira na teÅ”koƦe...e tak nekak...

Å to Ʀe mi život bez vjere ?
Å to Ʀe mi vjera bez života ?
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Fleki
Spol: žensko
Postovi: 47
Lokacija: Pod suncem...
PostanoPostano: čet 29 svi 2008, 9:36
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Nedavno sam cula jednu zanimljivu misao bas vezano uz ovu temu...nije toliko bitno da nades onog ili onu pravu za tebe, veƦ da ti budas taj ili ta prava

Ako danas prelomim granu, ne dopusti da uvene drvo...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Žan
mod team leaderSpol: muško
Postovi: 2638
Lokacija: u Isusovom zagrljaju
PostanoPostano: čet 29 svi 2008, 19:38
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

U veƦ spominjanoj knjizi "KrÅ”Ć¦ansko udvaranje u svijetu naglaÅ”ene spolnosti", prvo poglavlje ima naslov "Odabir pravog suputnika" Wink I prvo pitanje koje se postavlja je: HoƦe li mi ova osoba pomoƦi da dospijem u kraljevstvo Božje, hoƦe li mi pomoƦi da se spasim?

Mislim da je ovo pitanje jako duboko i povlaĆØi ono najbitnije. Kad ti život te osobe da potvrdan odgovor na ovo pitanje, obuzima te ĆØudesna sreƦa, pravi mir, ispunjenje i sigurnost da je to zajedniÅ”tvo blagoslovljeno od Boga i prema Njemu usmjereno jako sretan A tek onda kreƦe putovanje - jer si odabrao svog suputnika, onoga koji Ʀe hodati uz tebe, koji Ʀe te nositi na ramenima kad neƦeÅ” moƦi, kojega ƦeÅ” ti nositi na rukama kad Ʀe biti teÅ”ko, koji Ʀe te hrabriti, poticati kad ƦeÅ” biti izgubljen, koji Ʀe ti uvijek dati razloga za osmijeh i radost na licu, mir u srcu... Ooo da... veseo jako sretan SreƦa je ono ĆØemu uvijek, u svim svojim nastojanjima, težimo. A prava sreƦa je ona koju jedino Bog može dati - i kad osjeƦaÅ” da ti baÅ” tu sreƦu ulijeva u srce preko osobe koju ti je na ĆØudesan naĆØin poslao - skaĆØi od radosti jupi i ĆØvrsto zagrli tu osobu jer si dobio priliku osjetiti djeliƦ one neprolazne radosti koja te ĆØeka nakon zemaljskog putovanja u Božjem kraljevstvu jako sretan Eto, kad ĆØovjek ovak nekaj osjeti, nek bude siguran - to je ta osoba jako sretan

Po ovom Ʀe svi znati da ste moji uĆØenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge!
(Iv 13, 35)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
davorseljan
Spol: muško
Postovi: 2572
Lokacija: sv. Petar Apostol Zagreb
PostanoPostano: pet 30 svi 2008, 9:57
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

merkat napisa:
Jedan laik koji brije po Taboru, kojeg ljudi ĆØesto za savjet pitaju je odgovorio jednoj poznanici na pitanje ako Ʀe znati da je neki ĆØovac onaj pravi ( obožavam taj izraz Rolling Eyes )....veli lik da Ʀe osjetiti u njegoj blizini potpunu slobodu i mir....neÅ”t sliĆØno kao i kod duhovnog poziva, mjesto ti je tamo gdje osjeƦaÅ” mir i pripadnost bez obzira na teÅ”koƦe...e tak nekak...

S ovim se slažem
Danas je teÅ”ko naĆØi onu pravu osobu za vezu.
Bog zna Ŕto je dobro za nas.

U radu je spas.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Bubica
Spol: žensko
Postovi: 35
Lokacija: pod zagrebaĆØkim suncem =)
PostanoPostano: ned 01 lip 2008, 21:15
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

heh, da...
bas sam se sjetila savjeta svog genijalnog profaca iz geografije...
kad se oženio, napisali smo mu cestitku u kojoj je dio bio citat Hvalospjeva Ljubavi...i kad je citao to, bas mu je nekak na faci pisalo kolko ga je to dirnulo...i onda je samo rekao nesto u stilu: kad jednog dana budete sumnjali u svoju odluku, pitali se je li on/ona pravi/a...samo zazmirite i pokusajte izgovoriti text Hvalospjeva s imenom te osobe umjesto Ljubavi...i znat cete odgovor!
pali, zar ne?veseo

"Neka te blagoslovi Gospodin i neka te ĆØuva!
Neka te Gospodin licem svojim obasja, milostiv neka ti bude! Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti donese!" (Br 6, 24-26)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuMSNM [Vrh]
gogo6ak
Spol: muško
Postovi: 378
Lokacija: Donji Vidovec
PostanoPostano: pon 02 lip 2008, 7:43
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

koža mi se naježila
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web straniceMSNM [Vrh]
5rich
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1965
Lokacija: meĆ°u knjigama
PostanoPostano: pon 02 lip 2008, 7:45
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Bubica napisa:
heh, da...
bas sam se sjetila savjeta svog genijalnog profaca iz geografije...
kad se oženio, napisali smo mu cestitku u kojoj je dio bio citat Hvalospjeva Ljubavi...i kad je citao to, bas mu je nekak na faci pisalo kolko ga je to dirnulo...i onda je samo rekao nesto u stilu: kad jednog dana budete sumnjali u svoju odluku, pitali se je li on/ona pravi/a...samo zazmirite i pokusajte izgovoriti text Hvalospjeva s imenom te osobe umjesto Ljubavi...i znat cete odgovor!
pali, zar ne?veseo


i ja sam na ĆØestitku sestriĆØni koja se u subotu udala napisala hvalospjev ljubavi....reƦi Ʀu joj nek isproba...fora...

K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vraĆØiÅ” boli,
odbila joÅ” nikog nisi, koji za pomoƦ moli.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
mrvica85
Spol: žensko
Postovi: 169
Lokacija: Split
PostanoPostano: pon 02 lip 2008, 21:47
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Vau, ovo s hvalospjevom ljubavi i imenom dotiĆØne osobe je...naježila sam se ĆØitajuƦ ovaj post.

NiÅ”ta ne vuĆØe tako snažno i ne povezuje tako ĆØvrsto kao tanka nit ljubavi.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
coldplayer
Spol: muško
Postovi: 299
PostanoPostano: uto 03 lip 2008, 0:27
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Evo 16 kriterija ljubavi o kojima je priĆØao don Damir StojiƦ proÅ”li tjedan i veĆØeras u emisiji NoƦno zvono na HKR-u. O istoj temi govorit Ʀe i ovaj tjedan u sklopu vjeronauka za studente u Zagrebu. VeĆØeras je susret bio u studentskom domu na Savi, u utorak Ʀe biti u domu na Cvjetnom, a u srijedu na Jarunu u crkvi Sv. Mati slobode u 20h.

PreporuĆØam svakome da ode to posluÅ”ati uživo jer ovo Å”to je napisano ovdje samo su grube natuknice, a don Damir za svaki od kriterija daje živopisne primjere iz života i potkrepljuje to citatima iz Biblije. ƈovjek ima dar govora kakav ja joÅ” nisam vidio ni kod jednog sveƦenika. Ne znam ĆØime smo to zaslužili, ali hvala Duhu Svetome Å”to nam je poslao tog ĆØovjeka za studentskog kapelana. Smile Bio sam veĆØeras na Savi i oboren je rekord u posjeti, mislim da se u onu malu prostorijicu natiskalo malo manje od 100 ljudi. Å teta Å”to iduƦi tjedan zavrÅ”ava.

Enivejz, da ne dužim, evo 16 KRITERIJA LJUBAVI

1. KEMIJA
Kemija je najjednostavniji kriterij, ali i najteži. Najjednostavniji zato Å”to se dogodi sam po sebi, uznojeni dlanovi, leptiriƦi u trbuhu i to ĆØovjek osjeti. Kemija ne laže, ona je utkana u tijelu ā€“ dar Božji. Ali kemija jest i najteži kriterij zato Å”to ga nije moguƦe uspostaviti ako ga nema. Ona je tu ili nije.
S vremenom, kemija nestane. Kemija se može krivo protumaĆØiti, jer idealiziramo osobu prema kojoj osjeƦamo kemiju, zbog toga treba biti oprezan.

2. VRIJEME
Za pravu ljubav potrebno je da proĆ°e dovoljno vremena. Zbog toga je neozbiljno reƦi ā€žSinoƦ sam upoznao jednu djevojku i znam da je prava.ā€œ Protek vremena dozvoljava ljudima da se upoznaju i da se uspostavi prava ljubav. Zato je ā€žljubav na prvi pogledā€œ viÅ”e neÅ”to Å”to vidimo na filmu nego realnost.

3. KOMUNIKACIJA
Komunikacija znaĆØi duhovno upoznavanje Å”to ukljuĆØuje i pozitivne i negativne stvari, zapravo, upoznavanje osobe kroz razgovor i druženje. Mladi ĆØesto komuniciraju tijelom prije nego duhom. Ovo ne znaĆØi da se slažete u svemu niti znaĆØi da imate iste stavove nego da možete razgovarati o svemu i meĆ°usobno se poÅ”tivati.

4. PRIJATELJSTVO
ƈesto se može ĆØuti kako mladi govore ā€žJa s njom/njim ne mogu, on mi je prijatelj.ā€œ Zar nije idealno da braĆØni drug bude najbolji prijatelj odnosno prijateljica? Zapravo, nema prave ljubavi bez prijateljstva. Å to su prijatelji? Prijatelji su ti koji su uvijek tu jedni za druge. Oni podržavaju jedni druge, zajedno tuguju i zajedno se raduju.

5. ODOBRAVANJE
Oni koji te najbolje poznaju i oni koji te istinski vole (majka, otac, braƦa, sestre) odobravaju ovu tvoju vezu. Ovaj se kriterij ne smije apsolutizirati. I roditelji mogu imati neiskrene želje za svoje dijete. No najĆØeÅ”Ć¦e, oni koji te najviÅ”e vole vide neÅ”to kod tebe Å”to ti ne vidiÅ”.

6. POÅ TOVANJE
PoÅ”tovanje nije samo kada momak otvori djevojci vrata i kad je ĆØasti. Pravo je poÅ”tovanje kada se poÅ”tuje osoba, njezine vrednote, obitelj i stavovi. Najvažnije, osobe koje se meĆ°usobno poÅ”tuju, ne trude se manipulirati jedno drugom i ne postavljaju jedni drugima ultimatume (ā€žAko ne spavaÅ” sa mnom, gotovo je.ā€œ, ā€žAko spavaÅ” sa mnom, to Ʀe biti dokaz da me ljubiÅ”.ā€œ) Ultimatumi se postavljaju ratnim neprijateljima, a ne voljenoj osobi.

7. VIZIJA
Ponekad se ĆØuju uzreĆØice kao ā€žVatra u srcu, dim u glaviā€œ, ā€žLjubav je slijepaā€œ ili ā€žLudo sam zaljubljenā€œ. Prava ljubav zapravo omoguƦava ĆØovjeku da sebe bolje poznaje, umiruje ga i uĆØvrÅ”Ć¦uje, omoguƦuje mu ostvarenje svoga životnog puta. BraĆØni drugovi meĆ°usobno si pomažu ostvariti se.

8. SLOBODA (LJUBOMORA)
ƈesto smo svjedoci situacija kada dvoje mladih ljudi zapoĆØnu vezu i jednostavno nestanu iz svijeta u kojem su se do tada kretali. ViÅ”e nemaju prijatelje, ni sa kim se ne druže. ā€žS kime si to priĆØala na telefon? ViĆ°aÅ” li se ti to s nekim drugim?ā€œ, ā€žA gdje si ti bio sinoƦ? Kakvi su ti to prijatelji? Ja ti trebam biti najvažnijaā€¦ā€œ Prava ljubav nije posesivna, nije ljubomorna. Prava ljubav je sloboda.

9. VREDNOTE
Oni koji se vole, dijele iste vrednote, moralne stavove i prioritete. To ne znaĆØi da sluÅ”aju istu glazbu, jedu istu hranu ili vole gledati iste filmove. Vrednote su dublje, puno dublje. Imaju jednake stavove glede ljubavi, prijateljstva, obitelji, života i sl.

10. POVJERENJE
Ovo nije potrebno posebno tumaĆØiti. Dvoje ljudi koji su zajedno imaju povjerenja jedno u drugo. Povjerenje daje sigurnost, jednu apsolutnu sigurnost da Ʀe osoba koju voliÅ” biti tu za tebe kada je to potrebno. Povjerenje jest temelj dubinske povezanosti dvaju osoba.

11. ODGOVORNOST
Spremni ste prihvatiti odgovornost veze. DeĆØki ovdje ĆØesto padaju, zato Å”to znaju puno vremena provesti van kuƦe, troÅ”eƦi slobodno vrijeme sa svojim prijateljima. Dok niste bili u vezi niste imali nikakve odgovornosti jedno prema drugome, zato Å”to vaÅ”i životi nisu bili povezani. Kada ste u vezi vaÅ”i su se životi ispleli u jednu novu stvarnost, jedan novi odnos, i oboje ste odgovorni za uspjeh toga odnosa te u skladu s time se trebate jedno drugome darivati. Znak da je osoba u vezi odgovorna, jest ulaganje sebe i svoga vremena u vezu.

12. MOLITVA
Pitam sve parove, pitam deĆØke i cure, molite li se zajedno? Ako ne molite zajedno vaÅ”a se veza ne može zvati krÅ”Ć¦anska veza. Molitva razoružava i oslobaĆ°a ĆØovjeka svake zle misli i zle nakane zato Å”to u vaÅ” odnos unosi Isusa Krista. Molitva ukljuĆØuje molitvu krunice, Svetu Misu i sakrament Svete Ispovijedi.
Neki Ʀe deĆØki ili cure reƦi, ā€žali molitva je moja intima, to je privatno.ā€œ Tada treba reƦi: ā€žDa, ali ja s tobom i želim intiman odnos.ā€œ

13. REALNOST
Gotovo bismo mogli reƦi da je realnost sinonim za ozbiljnost veze. Mladi ovdje jako grijeÅ”e, misle da je ljubav svemoguƦa, da ljubav može premostiti svaku prepreku i da nisu važne godine, udaljenosti, prepreke kao primjerice braĆØno stanje, djeca i sl. Trebali bi razmiÅ”ljati na naĆØin da stvari postave realno, razmotre ĆØinjenice i zanemare trenutne bujice osjeƦaja koje su i tako kratkoga vijeka. Potrebno je vidjeti jesu li u stanju prihvatiti stvarnost osobe kakva ona je, a ne onakva kakva mi žele da ona bude. I da se razumijemo, istinska i prava ljubav koju Gospodin Å”alje unatoĆØ preprekama može te prepreke premostiti, ali se za nju treba boriti, a sa stvarnoÅ”Ć¦u se treba suoĆØiti.

14. BUDUƆNOST (ili ā€žKRITERIJ SUTRAÅ NJEG DANAā€œ)
Drugim rijeĆØima, postavljam pitanje ā€žVidiÅ” li ti sebe s tom osobom u buduƦnosti? Je li to majka/otac tvoje djece?ā€œ ƈesto puta u razgovoru s mladiƦima i djevojkama na ovo pitanje dobivam odgovor ā€žMa dajte veleĆØasni, ne mislim se ja s njim/njom ženiti.ā€œ Ukoliko veƦ u studensko vrijeme ne razmiÅ”ljate o braku s osobom s kojom ste u vezi, nemate Å”to zajedno raditi, zbog toga Å”to samo iskoriÅ”tavate jedni druge te se samo meĆ°usobno lažete i zavaravate.

15. OBVEZA odnosno PREDANJE (ŽRTVA)
VaÅ”a ljubav je takva da ste spremni uĆØiniti korak dalje i sebe predati osobi koju volite. SimptomatiĆØno za danaÅ”nje vrijeme jest da nitko ne želi ženidbu, nitko se ne želi žrtvovati. A obveza sama po sebi zahtijeva žrtvu, žrtvu zbog ljubavi. Ljudi danas žele ljubav bez žrtve, no prava ljubav ukljuĆØuje i žrtvu za osobu koju volite.

16. MIR
Kao Å”to je prvi kriterij bio bioloÅ”ka kemija, ovo je duhovna, Božja kemija. Ovo je takoĆ°er najlakÅ”i, ali i najteži kriterij. Jer mir u srcu ne možemo sami zadobiti, taj mir ne daje ovaj svijet, taj nam mir daje naÅ” Gospodin Isus Krist kako je i obeƦao. Prava ljubav smiruje srce i ĆØini ga radosnim. Mir ne znaĆØi da Ʀe sve u životu biti bajno. Na ĆØemu je utemeljena naÅ”a veza na pijesku ili na stijeni? Bujice Ʀe svakako doƦi, samo ako je veza utemeljena na stijeni bujice Ʀe proƦi, a veza Ʀe ostati netaknuta. Ukoliko je utemeljena na pijesku navalit Ʀe bujice, poruÅ”iti sve vrijedno i bit Ʀe to ruÅ”evina velika. Graditi na pijesku, u dolini jest lako, no nesigurno. Graditi na stijeni je teÅ”ko, treba na leĆ°a uzeti križ i nositi ga do vrha, no tako graĆ°enu vezu niti jedna sila neƦe sruÅ”iti.

mr. don Damir StojiƦ, SDB
KatoliĆØki pastoralni ured
Odranska 8, 10 000 ZAGREB
Tel: 01/619- 1242
Mob: 098/165-7878 ili 091/459-3581
Fax: 01/383-6647
e-mail: studentski.kapelan@gmail.com
www.sczg.hr/spas

Upaliti Ŕibicu mnogo je korisnije od proklinjanja tame
Benedikt XVI.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
little_angel
Spol: žensko
Postovi: 2001
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: uto 03 lip 2008, 11:01
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Izvrsni kriteriji... pljesak

A da se približim naslovu teme, svidjelo mi se ovo:
Citat:
Ali kemija jest i najteži kriterij zato Å”to ga nije moguƦe uspostaviti ako ga nema. Ona je tu ili nije.

Katkad neke osobe ne posustaju kad im se netko jako sviĆ°a, pitaju se Å”to nije u redu s njima da ih dotiĆØna osoba ne primjeƦuje, itd. Kako kaže don Damir, kemija je tu ili nije, utkana je u tijelu i dar je Božji. Ako je izmeĆ°u dviju osoba nema, to ne znaĆØi da s nekim neÅ”to nije u redu, da smrdi ili je ružan Laughing Å to neki ljudi zaista znaju misliti...

A zanimljivo mi je kako se kemija nakon odreĆ°enog vremena može pojaviti izmeĆ°u osoba gdje prije nije uopƦe bilo kemije. Poznajem puno ljudi, sada veƦ braĆØnih parova, koji su se dugo poznavali, ali nisu osjeƦali nikakvu kemiju, da bi je jako osjetili nakon nekog vremena. Stoga, Bog bira vrijeme, mjesto, i osobu, mi samo moramo biti strpljivi... Wink

I zato križat rane neƦu ja
jer postat one niz Ʀe zlatnika
a svi Tvoji Bože teŔki križevi
prvi znaci su pobjedi
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceMSNMICQ [Vrh]
5rich
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1965
Lokacija: meĆ°u knjigama
PostanoPostano: pet 10 tra 2009, 7:15
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

danas sam proĆØitala prekrasnu reĆØenicu,pa sam je htjela sa vama podijeliti..
vjerujem da veƦina vas to zna,ali nije loÅ”e se podsjetiti....

reĆØenica kaže: ljubavi bez žrtve nema...

baŔ je prigodna za danaŔnji dan,jer kao Ŕto znamo,
danas je dan kad se naŔ Spasitelj žrtvuje iz ljubavi prema nama..
kada Bog žrtvuje svog jedinca za nas...iz ljubavi..

ali, mislim da se ta reĆØenica može odnositi na svaki dan naÅ”eg života...
može se reflektirati na ljubav prema bratu,sestri,prijatelju,roditeljima,
ali i "onoj posebnoj osobi"...

pa,možda bi se trebali zapitati kako nekog volimo,koliku smo žrtvu za njega spremni podnijeti...
je li to joÅ” samo jedna sebiĆØna zaljubljenost?

u svakom sluĆØaju,Isus nam je pokazao primjer,i put ljubavi,
a mi bismo ga trebali pokuŔati slijediti...

K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vraĆØiÅ” boli,
odbila joÅ” nikog nisi, koji za pomoƦ moli.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: teta Jeja, antea
Felicita
Spol: žensko
Postovi: 121
Lokacija: Zadar
PostanoPostano: pon 13 tra 2009, 13:00
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Uvijek me ajmo reƦi strah kad razmiÅ”ljam o ovakvoj temi... Å to ako mi se ljubav "dogodi" s osobom koja npr. vjeru baÅ” i ne doživljava kao neÅ”to bez ĆØega ne bi mogao živjeti... A takvih je u mojoj okolini 98%.... KreƦem se ja po mjestima gdje su praktiĆØni vjernici, ljudi kojima je stalo do toga, ali oni su redovito mlaĆ°i od 20(deĆØki), premalo je ljudi zainteresiranih za vjerniĆØki život...

Od mnogih sveƦenika ĆØujem, a i od vas(skoro pa redovito iz Zagreba(?)) da postoje veze u kojima se naÅ”lo dvoje praktiĆØnih vjernika, ljudi koji žive ĆØistoƦu i sl., vjerujem ja da oni postoje ali takve joÅ” nisam upoznala, u mojoj ih okolini nema, zapravo ajmo ovako reƦi: nema takvih deĆØaka (a cura dosta znam)... A kreƦem se i družim u takvim krugovima...
I sve to me obeshrabruje, gubim volju upoznavat suprotni spol (nekog npr potencijalog tko mi se svidi), jer veƦ vidim koji su njemu prioriteti u životu...

ƈitala sam u postovima od prije, kao pa Å”to je u tome loÅ”e da mi praktiĆØni vjernici i budemo u vezama s nekima koji to nisu... Kao zar nije cilj da vjeru Å”irimo i na druge... Moj odgovor je: nije niÅ”ta tu loÅ”e i sve to stoji, možda takve veze i uspjevaju...
Ali stvar je u tome da bih ja patila s osobom koja me ne razumije u mojoj dubini, koja ne dijeli moje osjeƦaje, moju potrebu za Isusom... Jednostavno bih ostala nesretna kad bi ona poĆØetna zaljubljenost proÅ”la, sve kad bih i uspjela malo promjenit tu osobu...

U mojoj životnoj okolini nema tu traženja ni nalaženja ( jer kad bih sad iÅ”la tražit praktiĆØnog vjrnika to bi viÅ”e bila lutrija Wink )...
Nada mi je u Bogu, u vjeri da je ljubav dar, tražit je neƦu (a i da želim faks mi ne ostavlja vremena Laughing ), samo Ʀu joj se nadati (kao i svemu dobrome)

Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Lalaith
Spol: žensko
Postovi: 52
PostanoPostano: pon 13 tra 2009, 14:48
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Slažem se s Felicitom i mislim da je to jako osjetljiva tema.
Ja doduÅ”e poznajem mnoge vjerniĆØke parove, ali i znam mnogo ljudi kojima je ovo pitanje jedna od najtežih životnih dilema....
Sasvim je normalno da želiŔ biti u vezi sa vjernikom, ali ni s takvim stvarnima ne treba biti previŔe naivan.
Skloni smo idealizirati i misliti da ako netko ide u crkvu to onda znaĆØi da je i dobar ĆØovjek, a mislim da svi znamo da ponekad to i nije sluĆØaj, a pogotovo ne mora znaĆØiti da je to dobar ĆØovjek za tebe.
A Å”to se tiĆØe ateista, ako je netko danas ateist to ne znaĆØi da Ʀe i sutra to biti.
Bog je velik, a mi to tako ĆØesto zaboravljamo.
Svake nedjelje mu pjevamo: Jer velik si, ĆØiniÅ” djela velika, a vjerujemo li mi u to zapravo?
I slavimo njegovu pobjedu na smrƦu, vjerujemo li zaista da je uskrsnuo?
Ne treba postavljati uske granice i bojati se. Bog je veƦi od svega...
I ovime ne želim reƦi da treba imati deĆØka vjernika ili da ne treba imati deĆØka vjernika.
Svatko živi svoj život. Bitno je samo to da ne zaboravimo da smo djeca SvemoguƦeg Boga koji sve okreƦe na dobro onima koji ga ljube.

Voli jer samo hrabri vole, a kukavice ĆØekaju da budu voljene Smile
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Gladijator
Spol: muško
Postovi: 134
PostanoPostano: uto 14 tra 2009, 5:44
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Moli svoga dobroga Oca:OĆØe,koji sve možeÅ” i sve imaÅ” za mene Å”to mi nedostaje za blaženi život,daj mi sve bez ĆØega ne mogu.Daj mi srce krotko i zahvalno,da ti vijerna ostanem.Daj mi muža,drugu polovicu moga srca.Dajmi novi dom,onaj koji blagoslovljenom udajom trebam uƦi i proslaviti Tebe poniznom službom žene i majke.Ti me darom svojim,uvedi u blagoslovljenui naÅ” braĆØni život i saĆØuvaj nas u njemu.Ti znadeÅ” tko je taj muž kojeg si meni namijenio.Blagoslovi ga veĆØ sada po mome srcu.I u mojim ga oĆØima otkrij da ga naĆ°em i ne grijeÅ”im protiv njega.Iz tvoje ga ruke prihvaƦam sa svim darovima kojima ĆØeÅ” me radovati i svakom njegovom manom po kojoj ĆØeÅ” me ljubavi uĆØiti i u poniznosti vjeĆØni život moje duÅ”e ĆØuvati.Neka je blagoslovljen moj muž u Tebi.Molit Ʀu za njega svaki dan.ƈekam ga iz tvoje ruke,OĆØe naÅ”.Neka je blagoslovljen braĆØni križ naÅ” pod kojim ĆØeÅ” nas oboje posvetiti i davati nam mudrost da od propasti saĆØuvamo naÅ”e zajedniĆØko potomstvo.Na Tvoju slavu,udajem se i po volji tvojoj,pristajem biti žena.Tako neka bude.Aleluja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ni ja nemam vjeĆØnu ljubav za svoju ženu,ali je ima Bog,kao Å”to ima prepunu atmosferu zraka Å”to mi treba i Å”to ĆØu ga disati kroz sav život,dok me ne pozove k sebi gdje se ne živi od zraka nego od Duha.Svakim danom u Bogu moja ljubav za nju se obnavlja,jer živim sakrament ženidbe.Ne bojte se,jer nikoga tko vijeruje dobri Otac nije povrijedio svojim dijelom,pa neƦe ni tebe.Smo Ga moli i budi strpljiva,veƦ On zna kad je to dobro za tebe.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: Lalaith, Felicita
davorseljan
Spol: muško
Postovi: 2572
Lokacija: sv. Petar Apostol Zagreb
PostanoPostano: uto 14 tra 2009, 20:31
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ovo je jako osjetljiva tema.
Kako je naĆØi i prava formule nema.
Upravo sam pogledao RTL-ov Ljubav je na selu i tosta toga je reĆØeno iz prakse.
Treba biti spontan i u svakom trenutku je moguƦa ljubav.
Ljubav je neopisiva.
Mene konkretno je strah ljubavi zbog svoje psihiĆØke teÅ”ke bolesti, mada bi volio da se dogodi i da jednom kažem 'to je to'. O tome težim.
Poznajem puno predivnih veza.
Na žalost joŔ uvijek ima onih koji su stariji od mene i nisu u vezi mada imaju uvijete.
NeŔto sam po tom pitanju pokrenuo u projektu 'Slobodni katolici' koji trenutno stoji.

U radu je spas.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš urešivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group