HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretranik Pretranik lanstvo lanstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: pon 16 pro 2019, 6:21. Pogledaj neodgovorene postove
Crkva pod "medijskim nožem"
Zaponi novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedea tema
Pitanje : Jesu li mediji u Hrvatskoj neprijateljski nastrojeni prema Crkvi?

a) nisu 
2%
 2%  [ 1 ]
b) samo neki 
25%
 25%  [ 9 ]
c) jesu 
61%
 61%  [ 22 ]
d) samo ponekad 
11%
 11%  [ 4 ]

Ukupno glasova : 36

Autor Poruka
M-o-S

Spol: muko
PostanoPostano: sri 16 tra 2008, 20:31
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

merkat napisa:
Nadam se da æe HKS uvesti i novinarstvo, temelj Hrvatske Katolièke televizije i dnevnih novina.

s ovim bih se složio... jer mislim da nam je to jako potrebno..

previše je ovih koji podmeæu, ajmo tako reæ, Crkvi...

Htio je ostaviti trag svoj u tebi !!!
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web straniceMSNM [Vrh]
davorseljan

PostanoPostano: et 17 tra 2008, 5:56
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ništa nova za veèernjak.
Mislim da je Šaško dobro reagirao.

U radu je spas.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Cordelia

Spol: ensko
PostanoPostano: pet 18 tra 2008, 0:04
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Na spomenutim studijima na Filozofskom fakultetu doista ima poprilièan broj ljudi (a ne samo dekan), koji su jednostavno alergièni na imenicu "Crkva" i pripadajuæe joj pridjeve kosa mi se dize na glavi , tako da nije teško zamisliti kako doživljavaju studije sociologije, psihologije, povijesti, filozofije i sl. koji bi s Crkvom imali bilo kakve veze, pa makar i samo formalno-pravne.

Meðutim, još na primjeru Hrvatskih studija vidjelo se da je problem mnogo dublji, odnosno da spomenuta ekipa jednostavno ne može probaviti ni sam pojam zdrave konkurencije, jednostavno zato što spomenute znanosti shvaæa previše ideološki, što je rezultat nedostatka znanstvenog pluralizma, odnosno pola stoljeæa duge prakse tupljenja po marksizmu kao jedinom ispravnom teorijskom pristupu, osobito na podruèju filozofije, sociologije i povijesti.

Npr. na Institutu za društvena istraživanja dugo se vjerovalo u nepisanu "dogmu" da je ateizam jedini vrijednosno neutralan (i stoga jedini dovoljno "znanstven" i objektivan!) pristup dostojan za prouèavanje religioznih fenomena, pa stoga i preduvjet da bi netko uopæe mogao biti ozbiljan znanstvenik.

Stoga me uopæe ne bi iznenadilo kada bi se pokazalo da je spomenuti novinski naslov istinit.

"Ja sam Put, Istina i Život. Nitko ne dolazi Ocu osim po meni." (Iv 14,6)
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
merkat

PostanoPostano: pon 21 tra 2008, 13:47
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

El Gibbor napisa:

Ovo je vjerojatno, izmeðu ostalih, išlo i mene. Razoèarat æu te i podržati Merkata jer to što piše je i više nego oèito. Dekan Filozofskog fakulteta je teški anticrkvenjak, a novinarèiæi subjektivni amateri sumnjivih nakana i znanja.

Jedino bi izostavio masone iz cijele ove prièe. To je sasvim druga prièa koja je puno dublja od pretpostavki i naklapanja pojedinaca koji su stvorili od masonske lože sotonsku ložu, što nije fer prema tim ljudima. Ako samo uzmemo u obzir da ja puno Hrv. biskupa bilo u masonskoj loži, ovdje bi naglasio J.J. Strosmayera, velikana naše Ckrve, onda se moramo pitati kako i šta su tamo radili ako je sve istina što slušamo po kuloarima i zakucima.

Shocked

Nema dobrih masona. Èak ako su i neki ljudi iz zabluda ili ega bili dio masonerije, to ne znaèi da je masonerija prihvatljiva.
O tome je pisano u glasu koncila i jasno navedeno s posrtulata katolièke vjere konkretno o tome.

Papa Benedikt XVI je rekao kako se i u Vatikan uvukao sotonski dim, što govori da vjerojatno su se uvukli i tamo.
Ali poruka je jasna. sotonski dim.

O Strossmayeru ne znamo dovoljno. S obzirom da je bio relativno i prihvaæen za jugokomunsitèke vladavine kao osoba dok su bl. Stepinca ubijali i denuncirali a bl. Merza prozvali ustašom iako je umro prije pomisli o ustaštvu, možemo izvesti jasne zakljuèke.
I Stepinca je tito vrbovao da se okane Vatikana i da æe mu biti dobro pa je odbio i znamo kako je završio.
Neki su oèito imali drugaèije puteve.

A velikani znamo tko su, zna i papa i vjernici pa su takvi i postali blaženicima.

Što æe mi život bez vjere ?
Što æe mi vjera bez života ?
El Gibbor

PostanoPostano: pon 21 tra 2008, 21:40
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

merkat napisa:

Nema dobrih masona. Èak ako su i neki ljudi iz zabluda ili ega bili dio masonerije, to ne znaèi da je masonerija prihvatljiva.
O tome je pisano u glasu koncila i jasno navedeno s posrtulata katolièke vjere konkretno o tome.

A jel, ti znaš nakane srca da bi mogao reæi da nema dobrih masona?? Ono što ne znaš i oèemu ne znaš ne znaèi da je nužno zlo. BTW, Glas Koncila je svojevremeno pisao i da je jedna Amerièka tvrtka izravni pokrovitelj sotonske crkve i da se njihovi proizvodi posveæuju na crnim misama, te savjetovali bojkot proizvoda, par brojeva kasnije su se isprièavali i molili Boga da ne dobiju prijavu.

merkat napisa:

Papa Benedikt XVI je rekao kako se i u Vatikan uvukao sotonski dim, što govori da vjerojatno su se uvukli i tamo.

Kakve veze ima sotonski dim sa masonima??? Papa je filozof, ne govori on o ovome ili onome, prepametan je za taj doslovni optuživaèki govor.

merkat napisa:

O Strossmayeru ne znamo dovoljno. S obzirom da je bio relativno i prihvaæen za jugokomunsitèke vladavine kao osoba dok su bl. Stepinca ubijali i denuncirali a bl. Merza prozvali ustašom iako je umro prije pomisli o ustaštvu, možemo izvesti jasne zakljuèke.
I Stepinca je tito vrbovao da se okane Vatikana i da æe mu biti dobro pa je odbio i znamo kako je završio.

O Strossmayeru ne znamo dovoljno???? Èovjeèe o tom èovjeku su doktorske disertacije pisane. Sve se zna, to što ti ne znaš to je drugi par opanaka. Prouèi malo povijest, neæe biti na odmet. Šta æeš reæi kada ti kažem da je i Vrhovac bio mason???? To ti je onaj biskup koji je Maksimir darovao gradu Zagrebu pa se po njemu i zove. Znaš li uopæe naèela masonerije, njihova pravila i tko uopæe može postati mason???? A što se tièe Strossmayera i jugoslavenstva ,nije tajna da ga je zagovarao, ali zagovarao je drugaèije jugoslavenstvo od onag koje je nastupilo - srbizirano jugoslavenstvo, bezbožnièko jugoslavenstvo. No, to je bilo dovoljno komunjarama da ga svojataju i ocrne pred ljudima.....ajde, nisi jedini koji je nasjeo.

Oni koji nikada ne mijenjaju mišljenje, vole sebe više nego istinu.
Joseph Joubert
Bernard

PostanoPostano: uto 22 tra 2008, 7:32
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Sve više sam uvjeren da je Crkva u ovome društvu jedina prava oporba. Mediji su opijum za narod.
Što se tièe masonerije, Ivan Mužiæ u knjizi "Masonstvo u Hrvata" objavljuje popis èlanova masonskih loža u Hrvatskoj prije drugog svjetskog rata, i vidi se da su upravo na zagrebaèkom sveuèilištu masoni imali vrlo jaku bazu.
Mislim da je jedini izlaz stvaranje paralelne kulture: katolièkog sveuèilišta, dnevnih novina, itd. Od postojeæih svjetovnih medija baš nikakva korist za Božje kraljevstvo.

Bog se protivi oholima, a poniznima daje milost.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mail [Vrh]
Ivan_KBF

Spol: neodreen
PostanoPostano: sri 30 tra 2008, 16:24
PostNaslov : Crkva pod "medijskim nožem"
Citiraj i odgovori

Kako li je tragikomièno da kojekakvi pojedinci, upravo prema obrascu "inverzije vrjednota", iznose upravo na ovoj temi (ali i na drugim temama) svoje proizvoljnosti hinjeno "štiteæi" Crkvu? Takvi hine da ljube Crkvu i grle ju - no zagrlili bi ju tako da joj kosti pucaju svojim veleprevratnièkih mislima i metodama.

Ne mogu se oteti dojmu da su pojedini "igraèi" ubaèeni na ovaj forum s krajnjom nakanom da proizvode duhovnu pustoš, otrgnu hrvatskog èovjeka od njegovih korijena i ubiju mu memoriju kako bi lakše, tako ogoljenog, izruèili na milost i nemilost (zlo)duhu (ne)vremena.

Ne mogu se takoðer oteti dojmu da nadziratelji ovoga okupljališta, ili kako se to veæ naziva na našemu materinjemu jeziku, jesu bezazleni kao golubovi, ali nisu mudri kao zmije što bi trebali biti.

Ne pišem ovo stoga da bih demantirao onoga tko, uvjeren sam, zna što je prava istina o onome o èemu piše te koji usprkos tomu (ili zbog toga?) nastavlja pisati to što piše. Pišem ovo zbog onih prosjeènih vjernika èijim je oèima ovdje katkada ne samo zastrta istina, veæ im je, prema naèelu inverziju, laž sugerirana kao istina, a istina kao laž.

O stavovima spomenutog gospodina, razlogu mojega javljanja, mogli bi se i na drugim temama napisati romani, no ovdje bih se ponajprije osvrnuo na iznošenje njegove inverzne "istine" o Strossmayeru.

Konkretno, o Strossmayerovu "masonstvu" želim napomenuti sljedeæe:

J. J. Strossmayer bio je u svoje doba žestoki protivnik masona koji su za njega «satanisti»[1], «u vezi sa (...) Židovima»[2] i «teže konaènom uništenju katolicizma»[3]. Podupirao je i dogovarao akcije u izdavaštvu i novinama protiv masona[4]; ovlastio je hrvatskoga izaslanika na sudjelovanje na protumasonskome kongresu u Tridentu 1896.[5]; u pismima Franji Raèkom upozoravao na opasnost od njih; odluèno odgovarao uglednim masonima Ivanu Bojnièiæu i Franji Josipu Spevecu za kojega kaže Raèkom da uèi da su «ateizam i razvratnost u pravu»; instiktivno upozoravao na taštinu akademika Brusine, buduæega masona koji to u tom trenutku još nije bio. Odmah je dao prevesti, nakon objavljivanja, Papinu encikliku «Humanus Genus» na hrvatski jezik. Godine 1885. u svojoj podužoj Korizmenoj poslanici[6] spominje: «Društvo slobodnih zidara na tri osobita naèina udara i navaljuje na Isusa i na svetu majku Crkvu Božju, i to prvo: udara i navaljuje na sveæenstvo, drugo: navaljuje na školu, a treæe: udara i navaljuje na brak kršæanski.»[7] Etiketira ih: "budale i mahnitci"[8] te komentirajuæi njihov nauk o nepostojanju istoènoga grijeha, kaže da, ako je istina to što tvrde, onda «...nema države i državne vlasti, nema zakona, nema prava, nema ni vlasništva, nema grijeha i opaèine do one jedne, kako ti razvratnici vele, opaèine koja se strasti i požudi ljudskoj opire.»[9] U njima se «zasjeda paklena na ovaj svijet preselila, da svijet obmani, da mu izvor svakoga života otme i da ga vjeèitoj smrti nanovo preda»[10], te poziva vjernike da ih se «ko kuge i pošasti èuvamo.»[11] Drago mu je "da sad veæ i umniji svjetovnjaci priznaju i propovijedaju, da je to otrovno društvo ne samo opasno za svaku državu, nego da je tako razvratno i po svojim ludim i mahnitim obredima, ter po svom tajinstvenom i tminastom znaèaju tako bezumno i blesavo, da samo duševni slabiæi i prava nedonošèad, koja se je ne samo vjeri nego i umu svome iznevjerila, u njihovu vjeru zaplesati može."[12] Osim kao biskup, Strossmayer je protiv masona istupao i kao narodni voða jer je ona saveznik maðarizacije i bana Khuena (koji umirovljuje dva sveuèilišna profesora jer su bili protivnici masonerije), kao i banovih prethodnika u politici maðarizacije i pacifikacije Hrvatske. Uz Strossmayera su vezane mnoge kontroverze i sumnje – ponajprije ideja južnoslavenske zajednice (uza sve ono što to vezivanje donosi) te kult Svete braæe. No, ta ideja ukljuèuje Zagreb kao središte okupljanja, tada se mislilo, a sva suvremena genetska istraživanja to opovrgavaju, južnoslavenskih naroda; Bugare kao dio te zajednice; te približavanje, svih zajedno, Rimu. Promatramo li iz tih kutova njegovo djelovanje, može se razaznati da je jedan od ciljeva buduæega zajedništva bila i lakša borba protiv masonerije. Vjerovao je, nažalost pogrješno, da je za takvu slavnu zadaæu Providnost predodredila Austro-Ugarsku. No, je li kršæanskome ruskome narodu povjerena božanska misija izmirenja istoène i zapadne Crkvu, kako je takoðer vjerovao[13], još je otvoreno pitanje, a posebice ako ga promotrimo u svjetlu fatimske poruke, nastojanja Pape da pohodi Rusiju itd. Valja reæi da su u èitavoj hrvatskoj povijesti u svom javnom djelovanju upravo J. J. Strossmayer i A. Stepinac bili oni koji su, i to desetljeæima, u razlièitim povijesnim prilikama najodluènije, najdosljednije i argumentirano najoštrije istupali u borbi protiv masonerije.

--------------------------------------------------------------------------------

[1] Ivan MUŽIÆ, Masonstvo..., str. 34.

[2] Isto, str. 34. Nitko ne optužuje kolektivno židovski narod, no buduæi da je svijetu podario nerazmjerno puno izuzetnih i moænih ljudi, i buduæi da moæni ljudi i masonerija naprosto teže meðusobno jedni drugima, tako je i izuzetno veliki broj Židova u ložama što se oèituje ne samo u obiènom broju èlanova i broju židovskih loža, veæ i veæim ili manjim dijelom u simbolici, politici, filozofiji...

[3] Isto, str. 34.

[4] Usp. Isto, str. 40.

[5] Usp. Isto, str. 41.

[6] Za cjelovitu poslanicu usp. Ivan MUŽIÆ, O sekti..., str. 51-89.

[7] Isto, str. 60.

[8] Isto, str. 76.

[9] Isto, str. 78.

[10] Isto, str. 80.

[11] Isto, str. 81.

[12] Isto, str. 114.

[13] Usp. Isto, str. 103-104.

(P.S. Ako tko želi ovaj tekst stavljati na kakve portale, stranice i sl., svakako me je dužan kontaktirati)
Èokolada
iskljuèen

PostanoPostano: et 01 svi 2008, 14:46
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Hm, uglavnom je Crkva sama zaslužna za te stvari koje se o njoj pišu.Treba bit realan, objektivan da bi se moglo vidit da je još puno stvari koje se u Crkvi triba promijenit, popravit.
davorseljan

PostanoPostano: pet 02 svi 2008, 6:58
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Crkva se koliko god može brani od napada neprijateljskih medija. Drago mi je da postoje naši katolièki mediji koji su objektivni i brane stavove crkve.

U radu je spas.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
merkat

PostanoPostano: pet 09 svi 2008, 12:58
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

El Gibbor napisa:
merkat napisa:

A jel, ti znaš nakane srca da bi mogao reæi da nema dobrih masona?? Ono što ne znaš i oèemu ne znaš ne znaèi da je nužno zlo. BTW, Glas Koncila je svojevremeno pisao i da je jedna Amerièka tvrtka izravni pokrovitelj sotonske crkve i da se njihovi proizvodi posveæuju na crnim misama, te savjetovali bojkot proizvoda, par brojeva kasnije su se isprièavali i molili Boga da ne dobiju prijavu.

Nakane srca ? Moguæe da se netko da zavesti i pogriješi, ali tko ustraje u oèitom grešništvu, zasigurno nije dobar.
Glas Koncila je službeno vjersko glasilo veæ desetljeæima i prošlo je mnoga podmetanja, pa tvoje mi ništa ne znaèi.
Ima indicija btw, da mnoge tvrtke financiraju sotoniste, kao gosser pivo, pantene, i još jedna farmaceutksa tvrka al ne znam toèno, naravno to može biti netoèno ali i toèno.

merkat napisa:

El Gibbor napisa:
Kakve veze ima sotonski dim sa masonima??? Papa je filozof, ne govori on o ovome ili onome, prepametan je za taj doslovni optuživaèki govor.

U pepelu. Vjerujem da je mislio na masone, barem kada je bio kontekst u vezi sveæenika koje su mediji nazivali liberalnima.

merkat napisa:

El Gibbor napisa:
O Strossmayeru ne znamo dovoljno???? Èovjeèe o tom èovjeku su doktorske disertacije pisane. Sve se zna, to što ti ne znaš to je drugi par opanaka. Prouèi malo povijest, neæe biti na odmet. Šta æeš reæi kada ti kažem da je i Vrhovac bio mason???? To ti je onaj biskup koji je Maksimir darovao gradu Zagrebu pa se po njemu i zove. Znaš li uopæe naèela masonerije, njihova pravila i tko uopæe može postati mason???? A što se tièe Strossmayera i jugoslavenstva ,nije tajna da ga je zagovarao, ali zagovarao je drugaèije jugoslavenstvo od onag koje je nastupilo - srbizirano jugoslavenstvo, bezbožnièko jugoslavenstvo. No, to je bilo dovoljno komunjarama da ga svojataju i ocrne pred ljudima.....ajde, nisi jedini koji je nasjeo.

He, he, pa ti mene braco uoæe ne razumiješ. Pisali su doktorate, ali reci mi koji rad je posveæen njegovom sudjelovanju ili ne sudjelovanju u masoneriji ( i koliko je uopæe poznato javnosti išta što potkrepljuje neke bitne stvari vezane uz masoneriju bez obzrira na razne èlanke i disertacije ), barem o tome naime prièamo pa je oèito da sam mislio na saznanja o tome.
A upravo ti je Ivan sjajno odgovorio.
Èuo sam za Vrhovca ali to je sve jako upitno.

Ivanov post je upravo izvrstan jer pokazuje zablude kojima su nas komunisti, udbaši i masoni hranili.
Ja zaista nisam znao da je Strossmayer bio takav protivnik masona.
Upravo je u tome kvaka i to što sam rekao da ne znamo dovoljno.
Eto ti ga. Toliko je bilo podvaljivanja da je teško ponekada èuti i stvarnu sliku.
To je razlog moga opreza u povezivanju katolièkih sveæenika s masonerijom jer je to najèešæe podvala kako bi se masonstvo relativiziralo, rehabilitiralo i sl.
Slièno je i sa pogledom na Stepinca gdje unatoè svemu ( bila je juèer odlièna emisja na htv1 ) mnogi ljudi još uvijek krivo briju o njemu.

merkat

PostanoPostano: pet 09 svi 2008, 13:00
PostNaslov : Re: Crkva pod "medijskim nožem"
Citiraj i odgovori

Ivan_KBF napisa:
Kako li je tragikomièno da kojekakvi pojedinci, upravo prema obrascu "inverzije vrjednota", iznose upravo na ovoj temi (ali i na drugim temama) svoje proizvoljnosti hinjeno "štiteæi" Crkvu? Takvi hine da ljube Crkvu i grle ju - no zagrlili bi ju tako da joj kosti pucaju svojim veleprevratnièkih mislima i metodama.

Ne mogu se oteti dojmu da su pojedini "igraèi" ubaèeni na ovaj forum s krajnjom nakanom da proizvode duhovnu pustoš, otrgnu hrvatskog èovjeka od njegovih korijena i ubiju mu memoriju kako bi lakše, tako ogoljenog, izruèili na milost i nemilost (zlo)duhu (ne)vremena.

Ne mogu se takoðer oteti dojmu da nadziratelji ovoga okupljališta, ili kako se to veæ naziva na našemu materinjemu jeziku, jesu bezazleni kao golubovi, ali nisu mudri kao zmije što bi trebali biti.

Svaka èast, sjajno si to primjetio i artikulirao ! pljesak

Èokolada napisa:
Hm, uglavnom je Crkva sama zaslužna za te stvari koje se o njoj pišu.Treba bit realan, objektivan da bi se moglo vidit da je još puno stvari koje se u Crkvi triba promijenit, popravit.

Koje to ?
Navedi.

sv.Franjo legenda

PostanoPostano: pet 09 svi 2008, 14:02
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ivan_kbf napisa:

merkat napisa:
Svaka èast, sjajno si to primjetio i artikulirao !

svi smo mi zajedno nadziratelji Wink
Zato je dobro da svi reagiramo jer nema svatko isto znanje na svakom podruèju .

ne ubij, ni maèem, ni traèem!
pingi

PostanoPostano: sub 10 svi 2008, 8:22
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Èokolada napisa:

Znaèi, ti misliš da je Crkva sama
kriva kad o njoj pišu u novinama i drugim medijima? razmislja
corvinus

PostanoPostano: uto 20 svi 2008, 16:45
Citiraj i odgovori

Hm, èini se da je ovo vjeèita tema.. nažalost.
Kažu neki analitièari: "Treæi svjetski rat bit æe gerilski informacijski rat, u kojemu ne æe biti razlike izmeðu vojnika i civila"
No, mislim da kada bi malo proanalizirali naèin pisanja medija u Hrvatskoj lako bi zakljuèili da se radi o uobièajenim metodama Informacijskog ratovanja i psihološko-propagandnim djelovanjima, a mediji služe kao medij/infrastruktura širenja odreðenih informacija u odreðeno vrijeme. Naravno ta "infrastruktura" se je gradila godinama i sada samo radi svoj posao.
Vidim da su se spominju i slobodni zidari/masoni koji imaju odreðen utecaj u medijima, ali ne i presudan, jer tu postoje i mnoge druge frakcije..
Sami slobodni zidari se ne mogu gledati crno-bijelo, ima tu i sivoga. Kad bih rekao da na svom "oltaru" imaju Bibliju netko bi pomislio, pa dobro vidiš kršæanski su orjentirani.. ali to nije posve tako, jer štuju oni i "Vrhovnog arhitekta Svemira", u njihovoj simbolici se pojavljuje i Sveti Križ i Sveto pismo i obrnuti pentagram. Oni zagovaraju liberalizam i konzervativizam i komunizam. Sve u svemu jedno je jasno: Slobodnozidarska udruženja su loša za duhovno zdravlje osobe!
Ne isplati se sa rogatim igrati, a èovjek koji ulazi u takvu jednu organizaciju upravo to i èini.
Pozdrav!

AMDG
penziæ

PostanoPostano: pon 26 svi 2008, 19:51
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

pingi napisa:
Èokolada napisa:

Znaèi, ti misliš da je Crkva sama
kriva kad o njoj pišu u novinama i drugim medijima? razmislja

ja mislim da ima puno novinara i novina koji jedva èekaju da napišu nekaj negativno o crkvi, koji su dapaèe alergièni na nju, ali da im pojedini sveæenici, a pogotovi mi mnogi vjernici koji se èesto ponašamo ne-kršèanski, ponekad damo mnogo materijala
merkat

PostanoPostano: uto 27 svi 2008, 7:28
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Da imaju materijala jest toèno jer svagdje gdje nije savršeno ( samo dvoje ljudi su hodali zemljom u povijesti bez grijeha ) ima materijala.

Stvar je ipak bitno drugaèija u èinjenici da se iskrivljuju stvari, pišu neistine i poluistine, sofistièki se piše ( izlvaèi samo dio van šireg konteksta ) te što je najvažnije, nema proporcionalnog odnosa u izvještavanju.
To pak znaèi da se piše i najmanja naznaka neke nepravilnosti koju naravno u pravilu pišu èisti licemjeri ( oni koji imaju jedna pravila za sebe a druga za druge, def. ), i to iskljuèivo za odreðene grupacije koje su protivne interesu medijskih interesa grupacija koje ih posjeduju.
Dobra djela se izbacuju pod svaku cijenu te upravo suprotno se radi za afirmaciju nekih drugih grupacija.

penziæ

PostanoPostano: uto 27 svi 2008, 19:58
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

slažem se s tvojom opservacijom.
ali mislim da smo svi mi malo razmaženi!
zar nam Isus nije rekao da æe nas zbog Njega proganjati.
zar nije i On sam, pa i Sv. Pavao, svi apostoli i razni drugi muèenici trpjeli grozna poniženja, muèenja, zlostavljanja pa na kraju i smrt?
a mi odmah dignemo halabuku dok nekaj veliju protiv nas, išèuðavamo se držimo se uvrijeðeni. meni je osobno drago kad proèitam da neke novine i novinari pišu protiv nas, jer da nas poènu oni hvaliti znaèi da nekaj nije dobro s nama.
nek oni samo pljuju po nama, to ide njima na dušu i savjest, a nama to potvrðuju da smo na dobrom putu.
merkat

PostanoPostano: et 29 svi 2008, 8:11
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

aaa hahahaha, dobar si ! Laughing

istina, kad taj šund od novina, tv i radija poèene nešt pozitivno, moramo se zapitati koji nam je !!!
u dokuteci, emisji na htv o starim emisijama je bila emisjia angela miladinova iz 1970. o šundu, kako je samo sjajno detektirao i objasnio problem !!!
opet, mora zasmetati ta silna mržnja i licemjerje, al ak je Šef rekao da bu tak, neka bu, sam da nam je milosti božje i se bu dobre... Cool
naravno, trebamo sve više biti spremni na teškoæe, tak to ide...i naravno ne podleæi bijesu i nikako preuzeti pravila igre i postajat kao naši neprijatelji...ljubiti ih da ( iako teško mi to ide do možðana ) ali ne prihvaæati ponašanja i odgovarati na isti naèin.
mi po svome a oni neka budu pojedeni od svoje mržnje, nadam se taman toliko da se ipak obrate jer i njih je Bog stvorio i voli ih.
trebamo moliti za njih kad veæ im djela, argumenti ništa ne znaèe.

Ivan_KBF

PostanoPostano: pon 02 lip 2008, 16:55
PostNaslov : Crkva pod "medijskim nožem"
Citiraj i odgovori

El Gibbor napisa:
BTW, Glas Koncila je svojevremeno pisao i da je jedna Amerièka tvrtka izravni pokrovitelj sotonske crkve i da se njihovi proizvodi posveæuju na crnim misama, te savjetovali bojkot proizvoda, par brojeva kasnije su se isprièavali i molili Boga da ne dobiju prijavu.

Evo, mislio sam i na ovo reagirati još. Naime, ovdje se (zbog neznanja ili ne, ne æu ulaziti u to - no ako stvarno jest zbog neznanja, onda je to malo zabrinjavajuæi pojavak istoga), neke rijeèi izvlaèe iz konteksta, prešuæuju bitne èinjenice i tako, kod neupuæenog, zakljuèuju pogrješne stvari.
Za više, v. http://www.glas-koncila.hr/portal.html?catID=6&conID=234&act=show
Dakle, radi se o tome da GK jest pisao to što je navedeno, ali to nije izmislio (kao što bi netko zakljuèio na temelju gore navedenoga) nego je, kao i izvjestan broj svjetskih medija, prenio od nekog drugog.
penziæ

PostanoPostano: uto 03 lip 2008, 7:41
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

tim gore za GK.
naime, prenijeti tako tešku optužbu bez provjere je neprofesionalno, pogotovo kad se uzme u obzir da je vijest izvuèena iz "anonimnog letka kojeg je lansirala konkurencija".
ali buduæi je prošlo veæ puno godina odm toga, nema smisla vraæati se na to.
nek ovo bude tek opomena svim (kršæanskim) novinarima
El Gibbor

PostanoPostano: uto 03 lip 2008, 15:13
Citiraj i odgovori

Ivan_KBF napisa:
El Gibbor napisa:
BTW, Glas Koncila je svojevremeno pisao i da je jedna Amerièka tvrtka izravni pokrovitelj sotonske crkve i da se njihovi proizvodi posveæuju na crnim misama, te savjetovali bojkot proizvoda, par brojeva kasnije su se isprièavali i molili Boga da ne dobiju prijavu.

Evo, mislio sam i na ovo reagirati još. Naime, ovdje se (zbog neznanja ili ne, ne æu ulaziti u to - no ako stvarno jest zbog neznanja, onda je to malo zabrinjavajuæi pojavak istoga), neke rijeèi izvlaèe iz konteksta, prešuæuju bitne èinjenice i tako, kod neupuæenog, zakljuèuju pogrješne stvari.
Za više, v. http://www.glas-koncila.hr/portal.html?catID=6&conID=234&act=show
Dakle, radi se o tome da GK jest pisao to što je navedeno, ali to nije izmislio (kao što bi netko zakljuèio na temelju gore navedenoga) nego je, kao i izvjestan broj svjetskih medija, prenio od nekog drugog.

Iz ovog sam èlanka htio "izvuæi" kako u GK zna svašta pisati. Kako je i penziæ napisao, tim gore za GK kada se pozivaju na propagandne listiæe. Šta nam je slijedeæe oèekivati?
Što se tièe Strossmayera, možebitno sam posegnuo za krivim izvorima, u svakom sluèaju to je bilo nenamjerno, bez ikakvih intencija da u zabludu dovedem lako sablažnjiv puk. U svakom sluèaju, Vrhovac je bio mason i poanta je da su i neki biskupi bili masoni. Kada netko tvrdi da nema dobrog masona, neka uzme moju primjedbu u obzir, ali na to ste se arogantno oglušili. Za Strossmayera se isprièavam, ako je za vjerovat tvojoj literaturi.
Kako bilo, tvoja retorika u kojoj mene prikazuješ kao infiltriranu zmiju meðu bezazlene golupèiæe sa nakanom opæeg pokolja i razularenosti je degutantna. Ovim forumom se èesto pojavljuje opæe tupavilo, degradacija razuma i indoktriniranost velikih razmjera. Kao vjernik koji voli upregnut mozak i reæi da izmetina smrdi, ako je vidim na zelenom travnjaku, smatram svojom dužnošæu zaintrigirat ljude oko sebe i uperit prstom na tu izmetinu i reæi: HEJ, nemoj stati u nju, zaobiði, oèisti!!!". Kako takav pristup na ovome mjestu izaziva sablazan i otpor, zakljuèak je evidentan. Nekim ljudima je dovoljno biti podložna ovca koja brani i pliva u vlastitom izmetu, dok æe netko izgorit da ukaže na prljavštinu, pa makar to bila i prljavština sa svetih gaæa samoga imperatora. Jasno, ona ovca je poželjnija, kako na ovom forumu tako i vani, jer ljepše je èuti milozvuènu laž, nego okrutnu istinu. Pitanje je samo tko na kraju izvlaèi korist od tih ovaca i kakvu? Netko se oèito dobro potkožava tim podobnim stadom, a lice koje bi trebalo zrcaliti Kristovu svijetlost zrcali zelene snopove, interes pojedinaca i grupacija, nevjernici utabavaju svoju nevjeru, a stado veselo skakuæe smijuæi se i "oplakujuæi" nevjernike samima sebi pudrajuæi nos tješeæi se kako smo si sveti i Bogu blizi, a kad ono ateizam jest plod tog našeg življenja!!! Kakava sotonska demagogija vlada tim našim srcima kada vrijedim samo kada slatkorjeèivo muljam i ne iznosim duhovnost veæ kaljužu, a kada graknem o istini stigmatizira me se kao najveæeg lopužu (svaka sliènost sa stvarnim rabijem namjerna).
Živjeli

Joseph Joubert
Mara

PostanoPostano: uto 03 lip 2008, 21:01
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Sve ti je to dobro reèeno, osim jedne "sitnice". Pretendiraš da si u posjedu istine! E, tu bi se valjalo zamisliti.

Ljubi i èini što hoæeš
Ivan_KBF

PostanoPostano: sri 04 lip 2008, 18:38
Citiraj i odgovori

Sljedeæe nam je za oèekivati ono što se dogaða opæenito u novinarstvu. Ovaj primjer je mila majka prema onome što se danas u medijima (i ne samo našim) dogaða. Jednostavno - zbog brzine se ne stignu valjano provjeriti stvari, prepisuje se bez navoðenja izvora (što je svejedno neæudoreno dolazilo to od GK ili ne i bilo to što je prepisano istina ili ne). Ali, eto opet i u ovom sluèaju Tvojega iznošenja poluistina. Iz anonimnog letka je tvrdnje prenio i uzeo kao istinite švicarski katolièki list, a Glas Koncila je prenio navode iz tog lista.

A sad da ja pitam (i ako bih na išta htio da mi odgovoriš, onda je to ovo pitanje) - za kojim si Ti to izvorima posegnuo o Strossmayerovu masonstvu??? Koju su to literaturu koristio Ti kad navodiš "ako je vjerovati tvojoj literaturi"? Navedi mi neku knjigu, èlanak, neku referentnu osobu. I ja sam èuo inaèe da se svašta o njemu prièa pa mi zato samo nemoj kao izvor navesti usmenu predaju.

Vrhovec? Kažu da je bio. Prema svemu sudeæi jest, ali Ti to tako uvjeljivo tvrdiš kao si ga uveo u ložu i ondje bio s njim. Npr. Kolanoviæ u svom èlanku nijeèe da je to bio. Hoško u najnovijoj knjizi o njemu (izdao KS) navodi da je bio, ali da je sve to bilo prije njegova biskupstva, a da o masonskoj aktivnosti za njegova biskupovanja nema dokaza. K tomu, trebaš imati što je znaèila pojava masona u ono vrijeme, tko je bio meðu èlanstvom, koji su uopæe smjerovi masonerije postojali itd. I da, neki biskupi jesu bili masoni (u veæoj mjeri prije 200-tinjak g., ali navedene okolnosti treba imati pred oèima).
A èuj, s obzirom da ja ne tvrdim da su svi biskupi dobri, može to biti u skladu s tim da nema dobrog masona i da ima biskupa koji su masoni Smile (usput, nipošto ne tvrdim da nema dobrog masona, ali tvrdim da nema dobrog nezavedenog masona; ako je dobar èovjek, a mason je, tvrdim da je nužno zaveden - ovdje ne mislim samo na katolike nego uopæe na sve).

Moja retorika? Malo si pobrkao neke stvari. Kako si se to identificirao sa zmijom? Ja sam rekao da vodstvo ovog foruma nije bilo mudro kao zmija, a jest bezazleno kao golub koristeæi tako jedan svetopisamski navod kao stilsku figuru. I Ti si iz toga zakljuèio da sam ja Tebe optužio da si infiltrirana zmija???

Što se tièe donjeg dijela, rekao bih da si potpuno u pravu. Ali... Eh... Veliko "ALI". Ti upozoravaš da postoje neke izmetine koje zaista jesu izmetine i želiš ih oèistiti i nazvati pravim imenom. I ja isto. No, uz ostalo, to Ti èiniš i zato da bi mogao ostaviti druge fekalije koje takoðer jednako, a ako ne i više, smrde - što ne bi bio problem kad ih ne bi predstavljao kao mirisne izluèevine. Ovdje inaèe primarno mislim na Tvoja stajališta na drugim temama o moralnim naèelima.
Pink Panther

PostanoPostano: et 05 lip 2008, 8:49
Citiraj i odgovori

Ivan_KBF napisa:
A èuj, s obzirom da ja ne tvrdim da su svi biskupi dobri, može to biti u skladu s tim da nema dobrog masona i da ima biskupa koji su masoni

Ovo bih isto i ja htio istaknuti. Ne znam što se uopæe želi dokazati tvrdnjom da je odreðeni biskup bio mason. Ako jest, tim gore po biskupa. Ali to ni na koji naèin ne opravdava samo masonstvo.
El Gibbor

PostanoPostano: pet 06 lip 2008, 16:22
Citiraj i odgovori

Ivan_KBF napisa:
A sad da ja pitam (i ako bih na išta htio da mi odgovoriš, onda je to ovo pitanje) - za kojim si Ti to izvorima posegnuo o Strossmayerovu masonstvu??? Koju su to literaturu koristio Ti kad navodiš "ako je vjerovati tvojoj literaturi"? Navedi mi neku knjigu, èlanak, neku referentnu osobu. I ja sam èuo inaèe da se svašta o njemu prièa pa mi zato samo nemoj kao izvor navesti usmenu predaju. .

Moj izvor je referentna osoba i moje nereferentne uši. Tako sam ja to protumaèio, buduæi da ne želim sumnjati u referentnost referentne osobe o kojoj govorim.

Ivan_KBF napisa:
Vrhovec? Kažu da je bio. Prema svemu sudeæi jest, ali Ti to tako uvjeljivo tvrdiš kao si ga uveo u ložu i ondje bio s njim. Npr. Kolanoviæ u svom èlanku nijeèe da je to bio. Hoško u najnovijoj knjizi o njemu (izdao KS) navodi da je bio, ali da je sve to bilo prije njegova biskupstva, a da o masonskoj aktivnosti za njegova biskupovanja nema dokaza. K tomu, trebaš imati što je znaèila pojava masona u ono vrijeme, tko je bio meðu èlanstvom, koji su uopæe smjerovi masonerije postojali itd. I da, neki biskupi jesu bili masoni (u veæoj mjeri prije 200-tinjak g., ali navedene okolnosti treba imati pred oèima).
A èuj, s obzirom da ja ne tvrdim da su svi biskupi dobri, može to biti u skladu s tim da nema dobrog masona i da ima biskupa koji su masoni Smile (usput, nipošto ne tvrdim da nema dobrog masona, ali tvrdim da nema dobrog nezavedenog masona; ako je dobar èovjek, a mason je, tvrdim da je nužno zaveden - ovdje ne mislim samo na katolike nego uopæe na sve).

Vrhovac je bio mason i to je vjerojatnije nego da nije bio. Toga sam se držao da pobožnim katolicima pojasnim ponešto o masonima i pobožnjaèkim odnosima prema masonima i ostalim velikim neprijateljima Isusa, Marije, Monforta, Brunhilde, Eufrazije i ostalih iz zbora svetih. Htio sam ukazati na a) to da u Crkvi nije sve od šeæera i balona, b) da mason može biti èak i èovjek, dobroèinitelj, poštenjaèina, altruist i odatle moje uplitanje Vrhovca, koji je bio, èini se, èovjek i pol, i c) da je veæina nauèila ponešto o masonima iz poznate definicije:
Antikristi i masoni
Komunisti ovi, oni
Sire sotonske fraze
Da nas poraze

Ivan_KBF napisa:
Moja retorika? Malo si pobrkao neke stvari. Kako si se to identificirao sa zmijom? Ja sam rekao da vodstvo ovog foruma nije bilo mudro kao zmija, a jest bezazleno kao golub koristeæi tako jedan svetopisamski navod kao stilsku figuru. I Ti si iz toga zakljuèio da sam ja Tebe optužio da si infiltrirana zmija???

Znam ja da si ti koristio stilsku figuru i da si se poslužio recima SP-a. Sve mi je jasno. No, i ja sam uzeo tu slikicu, ali sam je pobrkao da naglasim ironiju. Nisam ni mislio da si me optužio direktno da sam zmija. Ali tvoja retorika je jasna: hoæeš me prikazati antikatolièkim, kojem nije baš mjesto ovdje i još se èudom èudiš jadnim malim adminima kako se samo nevješto bore protiv takvog jednog zla. No, bez straha, sada si ti ovdje da ih oslobodiš svih hereza, laži, podvala i nemorala. Super Ivan_KBF, malj za pogane.....hm. Oprosti na stripovitom i slikovitom prikazu, ali tako je to nekako ispalo. I ne zamjeram ti, vjerujem da i ja tako ispadam na profanim forumima gdje sam veæ po ne znam koji put prozvan kršæanskim fanatikom. No, žao mi je što na ovom mjestu uvijek dobijem po nosu i ostanem usamljeni jahaè, heretik, unutarnji izjedatelj Crkve, a nikome se još nije dogodilo da je u potpunosti razumio moje rijeèi veæ površno i van konteksta se izvuku neke nebuloze. Zanimljiv fenomen. Èim izustim kritiku ili oštrumni zakljuèak svi se obruše na mene....a da ne govorim o nekim novotarijama u obliku pitanja ili poticaja na raspravu. Pf. Èovjek bi pomislio da pišuæi postove laštim crvene rožnate špiceve na glavi, njih dva.

Ivan_KBF napisa:
Što se tièe donjeg dijela, rekao bih da si potpuno u pravu. Ali... Eh... Veliko "ALI". Ti upozoravaš da postoje neke izmetine koje zaista jesu izmetine i želiš ih oèistiti i nazvati pravim imenom. I ja isto. No, uz ostalo, to Ti èiniš i zato da bi mogao ostaviti druge fekalije koje takoðer jednako, a ako ne i više, smrde - što ne bi bio problem kad ih ne bi predstavljao kao mirisne izluèevine. Ovdje inaèe primarno mislim na Tvoja stajališta na drugim temama o moralnim naèelima.

Ovdje æeš morati posegnuti za metodom "Lupi citat". Ne znam o èemu govoriš. Ako misliš na moj post o pravilima za upotrebu kontracepcije onda bi trebali sami raspravljat o temi, ako me misliš shvatiti jer mislim da imaš poprilièan kapacitet ispod kose, a ne sa gladnim ovcama koje me rašèetvore poput soène vlati trave ne bi li opravdali svoje životne promašaje, frustracije i "župnika pedofila". Svaki od njih, nakon što me ne shvati, osudi i prekriži u svojoj glavi, krene izvlaèit iz konteksta, prekrajat, izmišljat itd. Najuporniji su definitvno ivoo i Mara. Svaka im èast, i to treba znati. Na kraju dobiješ mene koji se branim što sve nisam mislio, pa èak ni napisao. Fuækaš, da ne kažem neku drugu rijeè, takvu raspravu - gdje sve mora biti na špagu, a ako nije onda izmisli, ocrni i ubij, pa kad ode opet æe biti super i na špagicu...jupi.

Dobro, nakon bujice misli koje izrekoh, naglašavam da sam pisao u afektu, ali èinjenice ostaju.
Živio.

Joseph Joubert
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Zaponi novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne moe otvarati nove teme.
Ne moe odgovarati na postove.
Ne moe ureivati svoje postove.
Ne moe izbrisati svoje postove.
Ne moe glasovati u anketama.