Autor |
Poruka |
Srki

Spol: 
|
Postano: pet 11 lip 2004, 6:45
Naslov : Medvjedi i divlje svinje |
|
|
O ovom problemu se naveliko raspravlja i na Krku i na Cresu, ali svi to lako uzimaju. Za svih je najlakŔe ubit. No to nije jedino rjeŔenje. Ljudi su glupi i zli koji to misle. Ajde OK za divlju svinju, ona je i lovna životinja. No medvjed postaje sve ugroženija životinja te bi ja zabranio lov na medvjeda, od ubijanja medvjeda nikakve koristi. Znam da se jede, ali ljudi su okrutni i joŔ ponosni kad ubiju. Trebalo bi napravit isto kao i s vukom. Trebalo bi ljude slat u zatvor kao i kod ubojstva èovjeka, a ne neke novèane kazne, ako je to namjerno uèinjeno. Hvala Bogu da se vuka ne smije ubit! |
|
|
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: pet 11 lip 2004, 14:51
Naslov : |
|
|
Slažem se s tobom Srki!I ja sam protiv ubijanja,ali mislim da lokalne i županijske vlasti moraju povuæi neke druge poteze jer sigurno tim ljudima koji tamo žive nije lako kad im medo ili vuk doðu i bez pitanja uzmu po koju koku ili ovèicu..  |
|
|
|
|
 |
Srki

Spol: 
|
Postano: sub 12 lip 2004, 19:40
|
|
Da, istina. Ali ipak mi nije drago kad se ubije medvjeda, pogotovo. |
|
|
|
|
 |
nata
Spol: 
|
Postano: sri 16 lip 2004, 19:28
|
|
slažem se da je to veliki problem, kao i s vukovima. neka njih ali treba se nekako pobrinuti za pastire koji gube svoje ovce...koliko ja znam bar ovdje u dalmaciji ne smijeŔ ubiti vuka a za stado te niko ne pita. nadam se da sam u krivu. |
|
Ja sam s vama u sve dane - do svrŔetka svijeta!!! |
|
|
 |
Srki

Spol: 
|
Postano: pon 21 lip 2004, 11:43
|
|
ITEKAKO! NEKA ŽIVI VUK!
Vuk je mesojed i moraÅ” razumjet da se hrani ovcama i kozama i divljaĆØi!
Tako je to u prirodi! |
|
|
|
|
 |
nata
Spol: 
|
Postano: čet 01 srp 2004, 20:50
|
|
Srki napisa: |
Vuk je mesojed |
i onaj seljak mora neŔto jesti |
|
Ja sam s vama u sve dane - do svrŔetka svijeta!!! |
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: uto 20 srp 2004, 11:19
|
|
Srki nam je trenutno na Krku..nadam se da nema problema s divljim zvijerima..Možda je susreo koga od njih..Oèekujemo izvjeŔtaj.. |
|
|
|
|
 |
Gandalf

Spol: 
|
Postano: uto 07 ruj 2004, 13:12
|
|
e, meni je ova tema zakon! Fakat me intrigiraju ti medvjedi "tamo gdje im mjesto nije". Bila je prièa da su preplivavali bježeæi od rata, no kasnije sam èuo da je rijeè o namjerno dovezenim medvjedima za loviŔte. Sad, jel zna neko neŔto viŔe? |
|
Znas sta... |
|
|
 |
Niko II Poznat

Spol: 
|
Postano: pet 10 ruj 2004, 9:04
|
|
ja znam da su divlje svinje dobre ispod peke,
prvo onak guŔtaŔ uz vatricu, a poslije za stol  |
|
"`ko sam pije sam Ʀe i umrijeti" |
|
|
 |
Gandalf

Spol: 
|
Postano: čet 18 stu 2004, 7:55
|
|
Å ta se niko ne javlja?
Citat: |
Vuk je mesojed i moraÅ” razumjet da se hrani ovcama i kozama i divljaĆØi!
Tako je to u prirodi! |
A to bi kao trebali sponzorirati pastiri? Nema smisla, ako drzava donosi zakon o zaŔtiti, onda ona mora otplatiti i Ŕtetu. Šta bi joŔ bilo kad bi se i pastiri kao i politièari poèeli žalit i tražit odŔtetu ne samo za ovce prilikom napada, nego i za pretrpljeni strah i duŔevne boli???
U svakom sluèaju sam za medvjede i vukove, mora im se osigurati staniŔte.. No, ovo na Krku je stvarno posebna prièa.
I nitko mi nije odgovorio otkud ti medvjedi tamo??? |
|
Znas sta... |
|
|
 |
|