Autor |
Poruka |
little_angel

Spol: 
|
Postano: sub 19 srp 2008, 21:10
Naslov : |
|
|
Bepo napisa: |
Stoga i dalje za mene ljubav = "ISUS raspeti na križu" za mene i za sve koji te ljubavi uopće nisu bili vrijedni. |
Slažem se da nijedno ljudsko biće nije u mogućnosti voljeti u potpunosti, da je jedina istinska Ljubav pisana velikim slovom ona Božja. Ali mi volimo onako kako možemo voljeti, trudimo se, a to što naša ljubav nije savršena nije razlog da je ne nazivamo imenom ljubavi  |
|
I zato križat rane neću ja
jer postat one niz će zlatnika
a svi Tvoji Bože teški križevi
prvi znaci su pobjedi |
|
|
 |
Fleki

Spol: 
|
Postano: pon 21 srp 2008, 10:54
|
|
Ljubiti ne možemo savršeno kao Bog, ali tu Mu možemo biti najsličniji, ako ljubimo iskreno i nesebično.... |
|
Ako danas prelomim granu, ne dopusti da uvene drvo... |
|
|
 |
Mara

Spol: 
|
Postano: pon 21 srp 2008, 12:03
|
|
Nakon prošlih 50 godina života skoro sam u napasti na ovo pitanje odgovoriti sa izrazom - ne znam. |
|
Ljubi i čini što hoćeš |
|
|
 |
Drosera

Spol: 
|
Postano: uto 22 srp 2008, 0:15
|
|
ljubav je ludost
prema istraživanjima, zaljubljeni ljudi imaju isti kemijski profil (razine hormona i sl) kao oni koji boluju od opsesivno-kompulzivnog poremećaja.
=  |
|
Zemlja ne pripada čovjeku; čovjek pripada zemlji. Sve stvari povezane su kao krv koja ujedinjuje obitelj. Što god snađe zemlju snaći će i sinove zemlje. Čovjek ne tka tkivo života; on je samo struk u tome. Što god čini tkanju čini i sebi samome. |
|
|
 |
Fleki

Spol: 
|
Postano: uto 22 srp 2008, 10:29
|
|
Zaljubljenost i ljubav su dvije različitr stvari, prva može voditi drugoj, ali često je zaljubljenost daleko od ljubavi...danas se na žalost puno toga poistovjećuje s ljubavlju,a time se zasjenjuje njena ljepota. |
|
|
|
 |
gogo6ak

Spol: 
|
Postano: sri 06 kol 2008, 20:30
|
|
ljubav je ono, kada si spreman svoj život dati za tu osobu, samo da bi nju spasio. |
|
|
|
|
 |
Bepo

Spol: 
|
Postano: pet 08 kol 2008, 8:02
|
|
Ponekad mi se učini da me Bog svakodnevno preispituje da li sam svjestan tko sam. Nikako da dokučim što to sve leži u meni. Ne mogu se baviti drugima ako ne znam tko sam ja. Tek po upoznavanju sebe moguće je krenuti prema drugoj osobo ISKRENO, jer dok ne poznaš sebe ne možeš s točne adrese poslati pismo na dugu adresu.
Stoga, mislim da je potreban jedan zreo i odgovoran pristup prema sebi, naravno uz dimenziju suživota s Bogom, pa tek onda možemo kretati u,ponavljam iskrene i dobronamjerne, susrete i odnose s drugima. |
|
Veliča duša moja Gospodina
i kliče duh moju u Bogu Spasitelju mome |
|
|
 |
mateja_p

Spol: 
|
Postano: sub 09 kol 2008, 21:20
|
|
ljubav je poput vjetra: ne možeš je vidjeti, ali je možeš osjetiti... |
|
Gospodin mi je svjetlost i spasenje, koga da se bojim?
Gospodin je štit života moga, pred kime da strepim? |
|
|
 |
Fleki

Spol: 
|
Postano: pon 11 kol 2008, 9:13
|
|
Ja se bas i ne bi slozila sa zadnjim postom, mislim da se ljubav moze jasnije vidjeti nego osjetiti, ona je konkretna, najmanje osjecaj... |
|
|
|
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: |
lucija |
 |
mateja_p

Spol: 
|
Postano: pon 11 kol 2008, 13:15
|
|
Fleki napisa: |
Ja se bas i ne bi slozila sa zadnjim postom, mislim da se ljubav moze jasnije vidjeti nego osjetiti, ona je konkretna, najmanje osjecaj... |
pa ja ni nisam rekla da se moraš složit s tim, svatko ima pravo na svoje mišljenje
nhf |
|
Gospodin mi je svjetlost i spasenje, koga da se bojim?
Gospodin je štit života moga, pred kime da strepim? |
|
|
 |
Magali
mod team

Spol: 
|
Postano: pon 11 kol 2008, 20:25
|
|
Ljubav je...
najljepša pjesma...kojoj nikad ne znamo note...
najdublje more...kojem ne vidimo dno...
najsjajnija zvijezda...kojoj ne znamo veličinu...
sve ono što stane u čovjekovo srce...
samo ju trebamo otkriti...
i znati ju prihvatiti... |
|
Ovo je upisano u knjizi života: Pod mojim nogama ocean buci. Vjetar puse oko mene, na Kristu, stijeni, temelj je moje nade, i moje sve. Usred bure da li si našao ovaj zaklon. Uhvati ovu mocnu ruku Isusa koji me je spasio... |
|
|
 |
gogo6ak

Spol: 
|
Postano: uto 12 kol 2008, 9:40
|
|
1kor 13 |
|
|
|
|
 |
Žan
mod team leader

Spol: 
|
Postano: pon 29 ruj 2008, 19:22
|
|
Čuo prošli tjedan na HKR-u misao da je ljubav vatra koju treba održavati. Ako se ne loži, utihnut će plamen. Žar se rasplamsava sitnim, a vatra održava dobrim komadima drva...  |
|
Po ovom će svi znati da ste moji učenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge! (Iv 13, 35) |
|
|
 |
little_angel

Spol: 
|
Postano: pon 29 ruj 2008, 19:44
|
|
Žan napisa: |
Čuo prošli tjedan na HKR-u misao da je ljubav vatra koju treba održavati. Ako se ne loži, utihnut će plamen. Žar se rasplamsava sitnim, a vatra održava dobrim komadima drva...  |
Misli se na ljubav općenito? Ako da, onda se slažem  |
|
I zato križat rane neću ja
jer postat one niz će zlatnika
a svi Tvoji Bože teški križevi
prvi znaci su pobjedi |
|
|
 |
igor

Spol: 
|
Postano: uto 14 lis 2008, 21:44
|
|
Ljubav je prelijepi, najintimniji osjecaj izmedju dvije osobe, koji ne mozes objasniti rijecima, stoga i ovaj moj pokusaj opisa je uzaludan... |
|
|
|
|
Magali |
 |
Bepo

Spol: 
|
Postano: čet 16 lis 2008, 12:12
|
|
ljubav , ona između muškarca i žene, je
- kada te zaboli u srcu pri spoznaji da si mogao dati više sebe, a bio si suzdržan,
- kada se sakriješ u osamu i plačeš kad znaš da je onaj drugi bio iskreniji, bolji, nježniji i otvoreniji, a ti se nisi borio da budeš bolji od njega
prava ljubav boli zbog prevelike ljubavi |
|
Veliča duša moja Gospodina
i kliče duh moju u Bogu Spasitelju mome |
|
|
klara, Magali, Jopica, Felicita |
 |
Felicita

Spol: 
|
Postano: sub 10 sij 2009, 0:05
|
|
Mjesecima se nije pisalo na ovu temu ali ove Bepove riječi me potaknuše na razmišljanje....
Nekako mi se čini da prava ljubav (poglavito ta muško-ženska) je nešto poput tihe boli; Jer kad istinski volimo- shvatimo da ljubav ne možemo dokučiti do kraja... U nama uvijek ostaje neka neopisiva čežnja, osjećamo da nam biće teži nečemu višem, trudimo se doseći to... Izgaramo u toj težnji, i nekako shvatimo da vrhunac te ljubavi ne možemo ostvariti ovdje na zemlji, osjećamo da se ona nastavlja negdje u nebu- kod Boga. Neki ljudi se možda ne mogu pomiriti s tim osjećajem neispunjene ljubavi do kraja i oni pate u tome. I ne znaju da ih ona prava ljubav, koja zauvijek usrećuje i o kojoj je Isus pričao, čeka kod Boga.
Nijedan brak, veza i slično...nema ljubav ako svoj završetak, odnosno vrhunac ne traži u Bogu. Blago onima koji se nađu na ovom svijetu da zajedno traže u Bogu svoju ljubav a tek onda jedno u drugom.
To je moje mišljenje, ne morate se slagati  |
|
Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore. |
|
|
Mara, 5rich, vjernik, Specijalac |
 |
coldplayer

Spol: 
|
Postano: ned 11 sij 2009, 1:55
|
|
Bepo napisa: |
prava ljubav boli zbog prevelike ljubavi |
Ovo i nije baš utješno.  |
|
Upaliti šibicu mnogo je korisnije od proklinjanja tame
Benedikt XVI. |
|
|
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: pon 19 sij 2009, 12:02
|
|
Što da čovjek radi kad osjeća jako veliku ljubav prema nekome i zaljubjen je što bi se reklo "do ušiju" a ta osoba u njemu vidi samo prijatelja?
(mrzim bit zaljubljen)
(čisto da ne bi došlo do zabune među novijim članovima, ja nisam fratar, to mi je samo nadimak) |
|
"A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav
- to troje -
ali najveća je među njima ljubav." 1 kor 13,13
 |
|
|
 |
Jopica

Spol: 
|
Postano: pon 19 sij 2009, 13:59
|
|
fratar napisa: |
Što da čovjek radi kad osjeća jako veliku ljubav prema nekome i zaljubjen je što bi se reklo "do ušiju" a ta osoba u njemu vidi samo prijatelja?
(mrzim bit zaljubljen)
(čisto da ne bi došlo do zabune među novijim članovima, ja nisam fratar, to mi je samo nadimak) |
daje sve od sebe da ga druga osoba "ugleda" i "vidi" i u drugome svjetlu, kao muškarca. Pošteno, snažno, iskreno, strastveno se otvara i zatim strpljivo čeka bez patetike i molećivosti.
Rekla bih da su snaga (duhovna, snaga stava, nježna snaga: biti što jesi), samopouzdanje, voljeti sebe i biti svjestan sebe, najprivlačnije stvari na muškarcu.
Čovjek želi biti sretan sa nekime tko je sretan i tko stoji čvrsto za sebe i za drugoga (ako su obadvoje u zdravim pogledima na veze i ljubav i ne traže zadovoljštinu svojih komplekasa i dr.)
Sretno!
Zapamti: bez patetike i molećivoga (trebam te, voli mene jadnog malog, vidi meee...) Budi kakav jesi. Budi vedar, uživaj u zaljubljenosti. |
|
"Molitva" je poniznost čovjeka, koji priznaje svoju duboku bijedu i veličinu Boga kojemu se obraća i kojemu se klanja na način da sve očekuje od Njega, ništa od sebe.
Sv. Josemaria Escriva |
|
|
fratar |
 |
jelenkostimy

Spol: 
|
Postano: pon 19 sij 2009, 20:22
|
|
....ljubav je sreća natopljena tugom..... |
|
čini mi se da te volim tihi anđele, al ne želim priznat sebi samome... |
|
|
 |
Felicita

Spol: 
|
Postano: uto 20 sij 2009, 13:44
|
|
Ma neeeeeeeeee, ljubav sama po sebi ne može bit natopljena tugom, ona možda jeste natopljena predanjem, žrtvom, i kad dovoljno uđemo u nju možda u dnu srca osjetimo neku nedovoljnost nje same (ta tiha patnja) ako u sve nismo uključili Boga.. Ali sve u svemu isplati se riskirat i dat se u valove ljubavi, i svaka ona bol na kraju je radost jer shvatiš da je upravo ljubav najuzvišeniji osjećaj tu, na ovom našem malom svijetu....
Al do prave ljubavi, i spoznaje smisla nje same dug je put... Zaljubljujemo se u pogrešne, ili smo premaladi ili, ili.. i tad ljubav shvaćamo površno, onako kako je prikazana u romantičnim filmovima, u pjesmicama, itd.,
Virujem da će za svakog doć vrime, da će svak susrest osobu u kojoj će spoznat Božju ljubav i da će to bit to. Bila to osoba na ovoj zemlji (za brak), il osoba samog Krista (za one pozvane)
Virujem u to iako moje vrime još nije došlo
A što se tiče samog pitanja u naslovu teme... Za mene je ljubav Isus, prva ljubav, na prvom mjestu, duboko u meni. Zemaljska ljubav kad jednom dođe bit će odraz te moje ljubavi prema Isusu na ovom svijetu...  |
|
|
|
fratar |
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: uto 20 sij 2009, 16:14
|
|
wow, ovo si jako lijepo napisala, posebno me oduševila ova rečenica
Felicita napisa: |
Zemaljska ljubav kad jednom dođe bit će odraz te moje ljubavi prema Isusu na ovom svijetu...  |
Mislim da bi sve što radimo trebalo biti odraz te ljubavi prema Bogu.
zaključak: ljubav je odraz Ljubavi  |
|
"A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav
- to troje -
ali najveća je među njima ljubav." 1 kor 13,13
 |
|
|
Magali |
 |
Felicita

Spol: 
|
Postano: sri 21 sij 2009, 8:24
|
|
U dvije rečenice rekao si sve o ljubavi  |
|
|
|
 |
Magali
mod team

Spol: 
|
Postano: sri 21 sij 2009, 20:38
|
|
Ljubav...neopisivo savršenstvo...ovoga i "onoga" svijeta... |
|
Ovo je upisano u knjizi života: Pod mojim nogama ocean buci. Vjetar puse oko mene, na Kristu, stijeni, temelj je moje nade, i moje sve. Usred bure da li si našao ovaj zaklon. Uhvati ovu mocnu ruku Isusa koji me je spasio... |
|
|
 |
|