HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretranik Pretranik lanstvo lanstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: sub 14 pro 2019, 19:54. Pogledaj neodgovorene postove
MOLITVENIK
Zaponi novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedea tema
Autor Poruka
klara

Spol: ensko
PostanoPostano: uto 14 lis 2008, 8:13
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Udostoj se Oèe

Udostoj se, Oèe dobri i sveti,
da mi daruješ razum koji Te shvaæa,
osjeæaj koji Te prepoznaje,
dušu koja se u Tebi raduje,
marljivost koja te traži,
mudrost koja te nalazi,
duh koji Te poznaje,
srce koje te ljubi,
misao koja je stalno na tebe usmjerena,
djela koja slave Tebe,
uši koje Te èuju,
oèi koje Te vide,
jezik koji Te ispovijeda,
rijeè koja se tebi sviða,
strpljenje koje te slijedi,
ustrajnost koja te èeka,
savršeni svršetak i tvoju svetu prisutnost,
uskrsnuæe, nagradu i život vjeèni.
Amen.

Sveti Benedikt

uèiniti dobro, a zatim otiæi bez buke ...
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mail [Vrh]
klara

PostanoPostano: uto 14 lis 2008, 8:18
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Milosrdni Oèe

Svemoguæi Bože, milosrdni Oèe, dobri Gospodine
smiluj se meni grešniku i oprosti moje grijehe.
Oslobodi me od svih zamki,
ne dopusti da padnem u napasti
i ne prepusti me neurednim strastima u mislim, rijeèima i djelima.
Daj da izbjegavam ono što Ti ne želiš
i vršim tvoju svetu volju
te da vjerujem, nadam se, ljubim i živim na naèin na koji ti želiš.
Udjeli mi pobožnost i poniznost, suzdržljivost i pokoru
da Te ljubim, molim, slavim i dopadam Ti se tako
da svaki èin i misao budu prema tebi usmjereni.
Daj mi èist i jednostavan duh, pobožan, iskren i djelatan.
Daj mi mudrost i ljubav, lakoæu u vršenju tvojih zapovjedi.
Daj da se ne umorim hodeæi prema dobru.
Ne zapusti me, moj Gospodine,
ne prepusti me ni mojoj ljudskoj slabosti ni neznanju,
niti mojim zaslugama ni bilo èemu drugome
što nije po tvojem milosrdnom naumu spasenja.
Ti sam dobrohotno raspolaži i upravljaj mnome,
mojim mislima i djelima po tvojoj volji
da se u meni i po meni uvijek vrši tvoja volja.
Oslobodi me od zla i vodi me putem vjeènog života.
Amen.

Sveti Anselmo iz Aoste

klara

PostanoPostano: uto 14 lis 2008, 22:11
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Molitva za osloboðenje od ovisnosti i neurednih sklonosti

Pouzdanje u Kristovu Krv

Gospodine Bože, Ti si mi dao život i zdravlje,
no nisam poštivao Tvoje darove.
Svojom lakomislenošæu i zanemarivanjem postao sam ovisnik.
Nepotrebno sam popuštao kušnjama, a sada se osjeæam kao u zatvoru.
Moja sloboda je ogranièena, moje zdravlje slabo.
Postao sam problem drugima i samom sebi.
Želim se osloboditi moje ovisnosti, ali mi nedostaje snage.
Toliko sam puta pokušavao zapoèeti novi život,
ali svaka izgubljena bitka bi poveæala moju nutarnju prazninu,
odbojnost prema samom sebi i prema životu uopæe.
A ipak, želim živjeti, želim zapoèeti nanovo,
želim pobijediti ono što me ogranièava i drži u lancima.

(Navedi u srcu svoje konkretne ovisnosti, kojih se želiš osloboditi)

Posvješæujuæi sebi da je Krv Tvoga Sina pobijedila pakao i smrt,
želim se otvoriti i primiti tu Božansku snagu, taj lijek s neba.
Znam da vlastitim snagama ne mogu ništa promijeniti,
zato se želim boriti zajedno s anðelima
i sa svima koji se uzdaju u snagu Kristove Krvi.

Uèvrsti moju slabu volju Svojom ljubavlju,
da ne bih tražio utjehu kod ljudi i da se više ne vratim ovisnosti.
Želim razborito izbjegavati susrete, poznanstva,
situacije koje su za mene kušnja i ustrajati u molitvi s Rijeèju Života,
kada me vuèe sila zla.

Daj mi mudrost kako bih znao kada trebam izdržati u borbi,
a kada je najbolja borba izbjeæi kušnju.

Gospodine Isuse, svako oslobaðanje od ovisnosti je bolno.
Bojim se toga trpljenja, no ipak, želim gledati na Tebe,
koji si ustrajao na Križnom putu.
Snagom Tvoje Krvi želim ustrajati i kada imam dojam
da više nemam snage i da nisam u stanju izdržati.
Neka me Tvoja ljubav uèvrsti i daje mi ustrajnost.
Neka Duh Sveti, koji je dao snagu i pobjedu muèenicima,
spasi takoðer i mene i sve koji žele novi život,
dostojan èovjeka i kršæanina.
Amen

klara

PostanoPostano: pet 17 lis 2008, 7:44
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Molitva za mudro ureðenje života

Udijeli mi, milosrdni Bože,
da žarko želim što je tebi milo,
razborito istražujem,
istinski prepoznajem i savršeno ispunjam
na hvalu i slavu tvoga Imena.

Uredi, moj Bože, moje življenje:
ono što od mene tražiš da èinim, daj mi da znam,
i podaj da to izvršim kako treba
i kako koristi duši mojoj.

Daj mi, Gospodine Bože moj,
da u sreæi i protivštinama ne zakažem,
da se u njoj ne uznesem,
a u njima ne postanem malodušan.
Nek se nièemu ne radujem ili ni zbog èega ne žalim,
osim onomu što vodi k tebi,
ili zbog onoga što odvodi od tebe.
Nek se nikome ne želim svidjeti
ili nek se nikome ne bojim zamjeriti,
osim tebi.
Nek mi omrznu, Gospodine, sve prolazne stvari,
a nek mi drago bude sve što je tvoje.
Nek mi bude mrska radost koja je bez tebe,
i nek ne želim ništa što je izvan tebe.
Nek mi se sviða, Gospodine, rad za tebe,
a nek mi je dosadan svaki poèinak
koji je bez tebe.
Daj mi, Gospodine, da èesto k tebi podignem srce svoje,
a u svom se pomanjkanju stalno kajem,
s odlukom da se popravim.

Uèini me, Gospodine Bože moj,
poslušnim bez protivljenja,
siromašnim bez malodušnosti,
èistim bez patvorenja,
strpljivim bez mrmljanja;
poniznim bez pretvaranja,
veselim bez raspuštenosti,
žalosnim bez malodušnosti,
zrelim bez tromosti;
pokretljivim bez lakoumnosti,
bogobojaznim bez oèajanja;
istinitim bez dvoliènosti,
i da dobro èinim bez preuzetnosti;
da bližnjega opomenem bez oholosti
te potièem na dobro, rijeèju i primjerom,
bez pretvaranja.

Daj mi, Gospodine Bože, srce budno,
da ga ni jedna radoznala misao ne odvrati od tebe,
daj srce plemenito da ga ni jedan nedostojan osjeæaj
ne povuèe dolje;
daj srce ispravno da ga nijedna naopaka nakana
ne usmjeri nakrivo;
daj srce èvrsto da ga ne slomi
ni jedna nevolja;
daj srce slobodno da ga ni jedan silovit osjeæaj
sebi ne podvrgne.

Udijeli mi, Gospodine Bože moj,
um koji æe te spoznati,
marljivost koja æe te tražiti,
mudrost koja æe te naæi;
ponašanje koje æe ti se sviðati,
ustrajnost koja æe te pouzdano èekati,
i pouzdanje koje æe te konaèno zagrliti.
Daj da ovdje u duhu pokore podnosim kazne,
da se na ovom putovanju po milosti
služim tvojim dobroèinstvima
i da u slavi u nebu uživam tvoje radosti.
Koji živiš i kraljuješ, Bože,
u sve vijeke vjekova.
Amen.

Sv. Toma Akvinski
[izd. Parmensis, t. 24., str. 242]

Zahvalu i podrku autoru ovog posta dali su: Jopica
klara

PostanoPostano: sri 22 lis 2008, 19:44
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Osmodnevna pobožnost u korist sv. Duša u Èistilištu

Bože na pomoæ moju nastoj!
Gospodine pohiti mi pomoæi!
Pokoj vjeèni daruj im, Gospodine
I svjetlila im svjetlost vjeèna!

I. dan
Iz dubine vapim k Tebi, Gospodine; Gospodine, usliši glas moj.

Dragi Isuse, koji si dragovoljno tolike muke pretrpio, da otkupiš duše iz pandža neprijatelja, koji ih nastoji u ponor pakleni strmoglaviti, daj smiluj se ovim Tebi vjernim dušama, koje su doduše izbjegle vjeènim mukama pakla, all su zapale u strašne muke Èistilišta. Usliši ih premilostivi Gospodine, oslobodi ih premilostivi Gospodine, oslobodi ih od one nepodnošljive vatre, u kojoj utonule, neprestano jauèu i mole Te, da se s Tobom združe i na vijeke Te uživaju. Amen.

Oèe naš... Zdravo Marijo... Pokoj vjeèni...

II. dan

Neka paze uši Tvoje na glas molitve moje.

0 predobrostivi i premilosrdni Gospodine, ljubezni Oèe, ne ogluši se na zdvojne vapaje onih blaženih duša, koje Te usred ražarene peæi ne prestaju zazivati. Mole te bijednice i neprestano te mole za milosrðe, da ugasiš onu vatru, koja ih toli užasno muèi. Èuj ih predragi Isuse Kriste i ispuni njihove svete želje, sjedinivši ih s Tobom u nebu za uvijeke. Amen.

0èe naš... Zdravo Marijo... Pokoj vjeèni...

III. dan
Ako bezakonja gledaš Gospodine; Gospodine, tko æe opstati?

O predobrostivi Otkupitelju naš, tko æe ostati pred Tvojom pravednošæu i zadobiti vjeèno blaženstvo, ako æeš gledati na naše grijehe? Oprosti stoga dušama u Èistilištu sve njihove dugove i kazne, koje imaju pretrpjeti po neizmjernoj pravednosti Tvojoj i privedi ih k Sebi, da se s tobom vesele na vijeke. Amen.

IV. dan
Ali je u Tebe praštanje i radi zakona Tvoga èekam Te, Gospodine.

Sa potpunim se pozdanjem k Tebi utjeèu, o preblagodarni Isuse, sv. duše u Èistilištu, buduæi da su osvjedoèene, da Ti praštaš odmah, èim Te tko zamoli. Radi toga iskaži im svoju ljubav, u koju toliku nadu polažu i oslobodi ih onog vatrenog vrtloga i privedi ih u vjeènu slavu. Amen.

V. dan
Èeka duša moja rijeè Njegovu; Uzda se duša moja u Gospodina.

O preslatki Isuse, sv. duše u Èistilištu oslanjujuæi sa na Tvoje rijeèi, ne prestaju vapiti za milosrðe. Ti si im obeæao oproštenje, zato uzdajuæi se u Tvoje obeæanje, od Tebe se nadaju milosrðu. Neka im ne budu uzaludne nade, preblagi Gospodine; stoga ih pridruži onim sretnicima, koji Te veæ uživaju, da im se veæ jednoæ ispuni želja i da otpoèinu u Tebi u rajskoj slavi. Amen.

VI. dan
Od straže jutarnje sve do noæi uzda se Izrael u Gospodina.

Daj, sjeti se premilostivi Gospodine, bijednih duša u Èistilištu, Tvojih ljubljenih zaruènica, kao izabranih kæeri novog Izraela. Pa zar se ne može ljubijeni Izrael nadati u svog ljubljenog Boga? Od rane zore sve dok ne izèezne zadnji trak sunca, uvijek æe se ufati, da æeš mu iskazati ljubav i milosrðe. Pruži im stoga pomoænicu ruku i izbavi ih iz ognja, koji im tolike muke zadaje i dopusti im, da te zauvijeke u nebu slave. Amen.

VII. dan

Jer je u Gospodina milosrðe i obilno je u Njega otkupljenje.

O preljubezni Spasitelju i Otkupitelju naš, Isuse Kriste! Tvoje je milosrðe neizmjerno i neizreciva je cijena Presvete Krvi Tvoje, koju si za nas prolio, pa ipak dopuštaš, da Te one vjerne duše tako dugo prose za milost. Ne daj dalje, ne daj dalje, da ih žeže onaj proždiruæi oganj, ugasi ga veæ jednom i dopusti da oæute Tvoje veliko milosrðe i obilno otkupljenje. Amen.

VIII. dan

On æe otkupiti Izraela od svih bezakonja Njegovih.

Neizmjerni Bože, 0èe blagosti! Ti si se svojevoljno odluèio, da otkupiš Izraela. Mi smo Tvoj Izrael – kako Ti govore one vjerne duše u èistilištu – mi smo puk Tvoj i tebi odani. Pak ako nas ljubiš, o èemu mi ni najmanje ne dvojimo, zašto nas tako dugo od sebe rastavljaš? Ako si za nas prolio i zadnju kap Svoje presvete Krvi kako možeš dopustiti, da se do kraja ne izvrši naše otkupIjenje. Zaboravi, ponizno molimo, naše grijehe i izbavi nas iz ovih muka, koje smo za njih zaslužili. Tako Te mole, o premilostivi Isuse, one bijedne duše, a tako molimo i mi za njih.

Od vrata paklenih.
lzbavi, Gospodine duše njihove.
Poèivali u miru,
Amen.
Gospodine usliši molitvu moju.
I vapaj moj k Tebi da doðe.

Pomolimo se
Bože, Stvoritelju i Otkupitelju svih vjernih, oprosti sve grijehe dušama sluga i službenica Tvojih, da oproštenje, koje su vazda želile, pobožnim prošnjama postignu. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vijekova. Amen.

Pokoj vjeèni daruj im, Gospodine.
I svijetlila im svjetlost vjeèna.
Poèivali u miru,
Amen.

klara

PostanoPostano: pet 24 lis 2008, 23:03
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

UVOD

Èovjek je biæe u nastajanju, biæe u odnosu. Najbitniji njegov odnos trebao bi biti odnos s njegovim Ocem i Stvoriteljem, s Bogom. No, mnogo toga èovjeku smeta, odvodi ga od kvalitetnog odnosa. Kada primijetimo da smo izgubili radost u molitvi, da više ne èitamo redovito Božju rijeè i da gubimo "tek" za nju, kada nam polako blijedi želja za svim što nazivamo duhovnim, treba posegnuti za "vitaminima i mineralima" koji æe nas vratiti u život s Bogom. Neka i ova Devetnica Majci Milosti bude ponovo buðenje ljubavi prema Ocu i stvoritelju, prema Isusu i Ljubavi Božjoj, Duhu Svetomu, a sve po zagovoru i posredovanju Najsvetije i Najèistije Majke.

U ovoj devetnici želimo Bogu predati sve ono što nije èisto i istinito. Imamo pravo na to jer nas je sam Isus pozvao da mu doðemo "kad smo umorni i optereæeni i on æe nas sam odmoriti" (usp. Mt 11,25-30); uzet æe naše strahove, probleme, grijehe i sve što smo mu spremni dati.

(Predložene tekstove pažljivo i pobožno proèitaj i neko vrijeme ostani razmišljanju i molitvi.)

Devetnica Majci Milosti

Prvi dan
VRIJEME

U šestom mjesecu posla Bog anðela Gabrijela u Galilejski grad imenom Nazaret k djevici zaruèenoj s mužem koji se zvao Josip iz doma Davidova, a djevica se zvala Marija. Anðeo uðe k njoj i reèe: "Zdravo, milosti puna! Gospodin s tobom!" Na tu se rijeè ona smete i stade razmišljati kakav bi to bio pozdrav. No anðeo joj reèe: "Ne boj se, Marijo! Ta našla si milost u boga. Evo zaèet æeš i roditi sina i nadjenut æeš mu ime Isus. On æe biti velik i zvat æe se Sin Svevišnjega. Njemu æe Gospodin Bog dati prijestolje Davida, oca njegova, i kraljevat æe nad domom Jakovljevim uvijeke i njegovu kraljevstvu neæe biti kraja." (Lk 1, 26-33)

Majko Milosti,
danas želim Isusu dati svoje vrijeme. I On se meðu nama rodio u vremenu i koristio vrijeme svoga života na zemlji za dobro. Zato te molim, Majko, reci Isusu da žalim što svoje vrijeme nisam uvijek koristio(la) za dobro.
Moje prošlo vrijeme, to je cijeli moj život. Nemam nikakve vlasti nad tim dijelom vremena. Ništa ne mogu promijeniti. Mogu ga samo predati u tvoje ruke, Majko, da ga predaš Isusu i zamoliš ga da uništi sve ono što nije bilo dobro, èasno i pošteno, a da gleda samo ono što je uspjelo.
Izmoli mi milost da sadašnji trenutak živim pred Njim koji pozna moje srce i moju volju. Želim èiniti drugima ono što želim da oni èine meni.
(Pokušaj s ovim odmah danas! Ne èekaj na sutra!)
Tvoj Sin Isus, živeæi meðu nama, posvetio je naše vrijeme. Molim te, Majko, izmoli mi Njegov blagoslov i dar razuma, da vrijeme ne trošim na ono što je prolazno, jer je veoma kratko i brzo prolazi.
Svoju buduænost, Majko, stavljam u tvoje Srce da me uzmeš za ruku i vodiš k Isusu, Poèetniku i Dovršitelju vjere.
Zdravo Marijo ...

Drugi dan
STRAH

Na to æe Marija anðelu: "Kako æe to biti kad ja muža ne poznajem?" Anðeo joj odgovori: "Duh Sveti siæi æe na tebe i sila æe te Svevišnjega osjeniti. Zato æe to èedo i biti sveto, Sin Božji. A evo tvoje roðakinje Elizabete: i ona, u starosti svojoj, zaèe sina. I njoj, nerotkinjom prozvanoj, ovo je veæ šesti mjesec. Ta Bogu ništa nije nemoguæe!" Na to Marija reèe: "Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj rijeèi!"
I anðeo otiðe od nje. (Lk 1,34-38 )

Majko Milosti!
Ponesi danas Isusu moj strah. Ti si poznavala strah pred zadatkom koji je Bog stavio preda te i pitala si: "Kako æe to biti?" Mene muèe mnogi strahovi, Majko. Bojim se za svoj život, za obitelj, za radno mjesto, za pravednu plaæu, za dobar glas. Bojim se, takoðer, neuspjeha, grijeha, bolesti, smrti. Ti koja si pitala: "Kako æe to biti?", utješi moje srce da se više ne boji nièega, jer vjeruje Isusu koji je jaèi od svakoga straha.
Zdravo Marijo...

Treæi dan
BRIGE

Tih dana usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uðe u Zaharijinu kuæu i pozdravi Elizabetu. Èim Elizabeta zaèu Marijin pozdrav, zaigra joj èedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga povika iz svega glasa: "Blagoslovljena ti meðu ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje! Ta otkuda mi da majka Gospodina mojega doðe k meni? Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi èedo u utrobi. Blažena ti što povjerova da æe se ispuniti što ti je reèeno od Gospodina!" (Lk 1, 39-45)

Majko Milosti!
Tebe je Elizabeta nazvala blaženom jer si vjerovala da Bog ispunja svoja obeæanja. Svoj si život stavila u njegove ruke zajedno sa svim pitanjima i brigama. Želim uèiti od tebe. Zaista, svojim brigama ne mogu ništa promijeniti. Zato te molim, uzmi danas moje brige i daj ih Isusu, jer vjerujem da On brine za me. (Nabroj odmah sada sve svoje brige) Izmoli mi milost, Majko, da moja jedina briga bude: živjeti èestito pred Bogom i ljudima, da bi moj život bio Njemu na èast i slavu.
Zdravo Marijo ...

Èetvrti dan
GRIJESI

U one dane izaðe naredba cara Augusta da se provede popis svega svijeta. Bijaše to prvi popis izvršen Kvirinijeva upravljanja Sirijom. Svi su išli na popis, svaki u svoj grad. Tako i Josip, buduæi da je bio iz doma i loze Davidove, uziðe iz Galijeje, iz grada Nazareta, u Judeju – u grad Davidov, koji se zove Betlehem – da se podvrgne popisu zajedno sa svojom zaruènicom Marijom koja bijaše trudna.
I dok su bili ondje, navršilo joj se vrijeme da rodi. I porodi sina svoga, prvoroðenca, povi ga i položi u jasle jer za njih nije bilo mjesta u svratištu.
A u tom kraju bijahu pastiri: pod vedrim su nebom èuvali stražu kod svojih stada. Anðeo im Gospodnji pristupi i slava ih Gospodnja obasja! Silno se prestrašiše. No anðeo im reèe: »Ne bojte se! Evo, javljam vam Blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist, Gospodin. I evo vam znaka: naæi æete novoroðenèe povijeno gdje leži u jaslama.
I odjednom se anðelu pridruži silna nebeska vojska hvaleæi Boga i govoreæi: Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim! (Lk 2,1-14)

Majko Milosti!
Ti si bila prva koja je meðu nama èula glas Spasiteljev i vidjela Njegovo milosrdno Lice. Uzdajuæi se u tvoju ljubav i tvoj zagovor, donosim ti danas sve grijehe svoga života i molim te da ih pokažeš Isusu kojega je anðeo odmah poslije roðenja nazvao Spasiteljem, Kristom, Gospodinom. On je na sebe uzeo i na križu pobijedio grijehe cijeloga svijeta. Neka i u meni pobijedi svaku grešnu misao i želju.
Izmoli mi srce èisto, istinito i vjerno Bogu i èovjeku, srce koje æe moæi u svakom bratu i sestri, u svakom Božjem stvorenju, vidjeti Lice svoga Spasitelja i Gospodina, Isusa Krista.
Zdravo Marijo ...

Peti dan
PLANOVI

Èim anðeli otiðoše od njih na nebo, pastiri stanu poticati jedni druge: "Hajdemo, dakle, do Betlehema! Pogledajmo što se to dogodilo, dogaðaj koji nam obznani Gospodin." I pohite, te pronaðu Mariju, Josipa i novoroðenèe gdje leži u jaslama. Pošto sve pogledaše, ispripovjediše što im bijaše reèeno o tom djetetu. A svi koji su to èuli divili se tome što su im pripovijedali pastiri. Marija u sebi pohranjivaše sve te dogaðaje i prebiraše ih su svome srcu. Pastiri se zatim vratiše slaveæi i hvaleæi Boga za sve što su èuli i vidjeli kako im je bilo reèeno. (Lk 2, 15-20)

Majko Milosti!
Tebi koja si u svome srcu pohranjivala sve dogaðaje u vezi s Isusom, koja si gledala njegovo odrastanje, povjeravam danas sve svoje planove.
Moram priznati da sam èesto planirao(la) život bez Isusa, vodeæi se uglavnom svojim sebiènim željama. Vrlo mi je žao i kajem se zbog toga. Sve prošle planove predaj, majko, milosrðu moga Spasitelja, a sve sadašnje oèisti od sebiènosti i neodgovornosti za druge i vlastitu vjeènu sreæu. Neka svaki moj plan bude prije svega na dobo meni, mojoj obitelji, onima s kojima živim i radim, te na èast Bogu. Izmoli mi srce poslušno volji Oèevoj.
Zdravo Marijo...

Šesti dan
MOLITVA

Na to ga sabrani upitaše: "Gospodine, hoæeš li u ovo vrijeme Izraelu opet uspostaviti kraljevstvo?" On im odgovori: "Nije vaše znati vremena i zgode koje je Otac podredio svojoj vlasti. Nego, primit æete snagu Duha Svetoga koji æe siæi na vas i bit æete mi svjedoci u Jeruzalemu, po svoj Judeji i Samariji i sve do kraja zemlje." Kada to reèe, bi uzdignut njima naoèiglet i oblak ga ote njihovim oèima. I dok su netremice gledali kako on odlazi na nebo, gle, dva èovjeka stadoše kraj njih u bijeloj odjeæi i rekoše im: "Galilejci, što stojite i gledate u nebo? Ovaj Isus koji je od vas uznesen na nebo isto æe tako doæi kao što ste vidjeli da odlazi na nebo."
Onda se vratiše u Jeruzalem s brda zvanoga Maslinsko, koje je blizu Jeruzalemu, udaljeno jedan subotnji hod. I pošto uðu u grad, uspnu se u gornju sobu gdje su boravili: Petar i Ivan i Jakov i Andrija, Filip i Toma, Batolomej i Matej, jakov Alfejev i Šimun Revnitelj i Juda Jakovljev – svi oni bijahu jednodušno postojani u molitvi sa ženama i Marijom, majkom Isusovom, braæom njegovom. (Dj 1,6-14)

Majko Milosti,
danas te molim da predaš Isusu moju molitvu. Znam da nije uvijek bila iskrena i èista. Èesto mi je bila samo obaveza pored svih drugih, a ponekad èak i teret koji sam nastojao(la) ''skinuti s leða.'' Zamoli ga da mi oprosti takav stav prema molitvi i obnovi u meni duh istinske, životne molitve, koja je prije svega razgovor s Njim. Moli ga da mi dade dar zahvaljivanja za život, roditelje, djecu, braæu i sestre, braènog druga prijatelje i neprijatelje, progonitelje, Domovinu.
Izmoli mi od Isusa iskrenu molitvu koja æe biti na èast Presvetog Trojstva, èista i postojan, zagovornièka, za sve patnike svijeta, molitvu koja æe moæi promijeniti moj život.
Zdravo Marijo ...

Sedmi dan
MISLI, RIJEÈI, DJELA

Treæeg dana bijaše svadba u kani Galilejskoj. Bila ondje Isusova majka. Na svadbu bijaše pozvan i Isus i njegovi uèenici. Kad ponesta vina, Isusu æe njegova majka:"Vina nemaju." Kaže joj Isus: "Ženo, što ja imam s tobom? Još nije došao moj èas!" Na to æe njegova mati poslužiteljima: »"to god vam rekne, uèinite!"
A bijaše ondje Židovima za èišæenje šest kamenih posuda od po dvije do tri mjere. Kaže Isus poslužiteljima: "Napunite posude vodom!" I napune ih do vrha. Tada im reèe:"Zagrabite sada i nosite ravnatelju stola." Oni odnesu. Kad okusi vodu što posta vinom, a nije znao odakle je – znale su sluge koje zagrabiše vodu – ravnatelj stola pozove zaruènika i kaže mu: "Svaki èovjek stavlja na stol najprije dobro vino, a kad se ponapiju, gore. Ti si èuvao dobro vino sve do sada."
Tako, u Kani galilejskoj, uèini Isus prvo znamenje i objavi svoju slavu te povjerovaše u njega njegovi uèenici. Nakon toga siðe sa svojom majkom, s braæom i sa svojim uèenicima u Kafarnaum. Ona ostadoše nekoliko dana. (Iv 2,1-11)

Majko Milosti,
danas ti želim povjeriti svoje misli, rijeèi i djela. Zauzmi se za mene kod Isusa kao što si se zauzela za svatove u Kani. Tebi Isus ne može ništa odbiti. Izmoli preobrazbu mojih misli iz loših u dobre; izmoli preobrazbu mojih rijeèi, da postanu za bližnje kao dobro vino koje razveseljuje srce.
Reci Isusu, Majko, da mi je žao svih grubih, nepromišljenih i beskorisnih rijeèi. Reci mu da želim zbog svih djela koja nisu bila na radost ni Njemu ni bližnjima, ali ni meni.
Zdravo Marijo...

Osmi dan
RADOSTI

Tada Marija reèe:
"Velièa duša moja Gospodina,
klikæe duh moj u Bogu,
mome Spasitelju,
što pogleda na neznatnost službenice svoje:
odsad æe me, evo, svi naraštaji
zvati blaženom.
Jer velika mi djela uèini Svesilni,
sveto je ime njegovo!
Od koljena do koljena dobrota je njegova
nad onima što se njega boje,
iskaza snagu mišice svoje,
rasprši oholice umišljene
Silne zbaci s prijestolja,
a uzvisi neznatne.
Gladne napuni dobrima,
a bogate otpusti prazne.
Prihvati Izraela, slugu svoga,
kako obeæa ocima našim:
spomenuti se dobrote svoje
prema Abrahamu
i potomstvu njegovu dovijeka."
Marija osta s Elizabetom oko tri mjeseca, a onda se vrati kuæi. (Lk 1,46-56)

Majko Milosti,
danas ti povjeravam sve svoje radosti i molim te da ih predaš Isusu! Znam da moje radosti nisu baš uvijek bile potpuno èiste. Ponekad sam se radovao(la) tuðem zlu, neuspjehu. Zamoli Isusa da mi oprosti sve takve ''radosti''!
Reci mu, Majko, da imam jednu jedinu želju: da On bude od danas moja jedina i prava radost, da se moje srce raduje samo dobru, istini, samo Njemu! Želim si srce koje æe se radovati zato što je On moj Spasitelj, što znade za mene i ljubi me.
Zamoli ga da mi dade svoju radost koja ostaje trajno i koju mi nitko ne može oduzeti!
Zdravo Marijo...

Deveti dan
ŽIVOT

Uz križ su Isusov stajale majka njegova, zatim sestra njegove majke, Marija Kleofina, i Marija Magdalena. Kad Isus vidje majku i kraj nje uèenika kojega je ljubio, reèe majci: "Ženo! Evo ti sina!" Zatim reèe uèeniku: "Evo ti majke!" I od toga èasa uze je uèenik k sebi. (Iv 19, 25-27)

Majko Milosti!
Tebi želim predati danas svoj život, sebe.
Primi me kao što si primila Ivana i izmoli mi blagoslov da i ja tebe mogu uzeti za svoju Majku i Tješiteljicu, u svoju kuæu, u svoj život.
Reci Isusu da mu predajem svoj život iz zahvalnosti za njegov život, za njegovu veliku ljubav koju mi je pokazao svojom smræu i uskrsnuæem. Predajem mu svoj život jer On nije štedio svoga života da mene spasi, oslobodi, vodi, oprašta mi i èeka me na kraju vremena. Zamoli ga da me primi i blagoslovi svim blagoslovima zemaljskim i nebeskim.
Zdravo Marijo...

ZAKLJUÈNA MOLITVA
Majko Milosti!
Hvala ti za ovih devet dana!
Hvala ti za tvoju majèinski prisutnost u mom životu!
Hvala ti za sve milosti koje si mi posredovala u ovoj devetnici!

Pomozi mi da ostanem vjeran(na) svojim obeæanjima: da æu vjerovati u Krista, da æu mu svaki dan predati sve svoje strahove, brige, radosti, da æu odgovornije živjeti svoj život pred Njim i pred ljudima kojima želim dati svjedoèanstvo da je On živi Bog! Amen.

klara

PostanoPostano: pet 31 lis 2008, 20:23
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Trodnevnica za oboljele
po zagovoru sv. Rite

Prvi dan

Bože svemoguæi, svrni svoj pogled ljubavi na N. (navesti svoje ime),
koji s uzdanjem od Tebe molim zdravlje.
Molim Te, da me u svome Milosrðu ozdraviš po zaslugama svete Rite,
koja je s toliko ljubavi pomagala bolesnike.
Draga svetice, moli Boga, Oca našega dobroga i prepuna milosti.

Drugi dan

Predrago Srce Isusovo,
s uzdanjem i ljubavlju kojima su ti bile upuæene rijeèi:
"Gospodine, evo onaj koga ljubiš, bolestan je"
i ja Ti se obraæam i molim Te za zdravlje, s nadom da æeš odgovoriti :
"Ta bolest nije na smrt, nego na slavu Božju,
da se po njoj proslavi Sin Božji."
Udijeli mi svoju milost po zaslugama svete Rite,
koja je u teškim mukama i boli sudjelovala u Tvojoj muci.
Draga svetice, moli za mene koji s pouzdanjem oèekujem zdravlje i okrepu.

Treæi dan

Božansko Srce Isusovo,
koje na zemlji i na nebu vjeèno pružaš milost ljudima u patnji,
pogledaj me, koji se s pouzdanjem od Tebe nadam zdravlju.
Ti jedini znaš koliko patim.
Ako je volja Tvoja, ozdravi me.
Molim Te po zagovoru svete Rite
po èijim rukama poklanjaš blago Milosrða Svoga, usliši moje molbe.
Draga svetice, moli za me da dobijem ozdravljenje koje molim.
Uslišaj me i zbog èetiri zadnje godine tvog zemaljskog zivota,
koje si provela u teškoj bolesti.
Moli i isprosi mi, ne samo ozdravljenje tijela, veæ i svetost života.
Amen.

Zahvalu i podrku autoru ovog posta dali su: LJUBIÈICA
Magali
mod team

PostanoPostano: pon 03 stu 2008, 20:31
PostNaslov : Molitva sv. Bernarda
Citiraj i odgovori

Molitva sv. Bernarda

S pouzdanjem crpim
iz Gosponje nutrine
sve što mi nedostaje,
jer odatle teèe milosrðe.
A postoje otvori
kroz koje se
ta nutrina prelijeva:
proboli su njegover uke i noge,
presjekli su njegov bok
kopljem...
Željezno koplje koje je prodrlo u njega,
za mene je postalo kljuè
koji mi otvara otajstvo njegovih namjera...
Željezno koplje probolo mu je drušu i dirnulo
srce,
tako da on sada dobro zna
suosjeæati s mojim slabostima.
Tajna njegova srca
pokazuje se iz tih rana na njegovu tijelu,
otvorenim se pokazuje
veliki misterij njegove dobrote (1 Tim 3, 16),
ta milosrdna nutrina našega Boga,
Sunca koje nas je poghodilo s visine (Lk 1, 7Cool

Homilije o Pjesmi nad pjesmama, 61, 3-5

Ovo je upisano u knjizi života: Pod mojim nogama ocean buci. Vjetar puse oko mene, na Kristu, stijeni, temelj je moje nade, i moje sve. Usred bure da li si našao ovaj zaklon. Uhvati ovu mocnu ruku Isusa koji me je spasio...
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web straniceYIMMSNM [Vrh]
Magali
mod team

PostanoPostano: ned 09 stu 2008, 20:32
PostNaslov : Molitva našeg djetinjstva
Citiraj i odgovori

Molitva našeg djetinjstva

Evo legoh, ne znam hoæu li ustati.
Ako ustanem, Bogu hvalu uzdajem!
Ako preminem, Bogu dušu predajem!
Zovem Boga za Oca,
A Mariju za Majku!
Svi anðeli bili oko nas,
Bježite neprijatelji od nas!
Ne vjerujem u vas,
eæ u Boga Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen!

Ovo je upisano u knjizi života: Pod mojim nogama ocean buci. Vjetar puse oko mene, na Kristu, stijeni, temelj je moje nade, i moje sve. Usred bure da li si našao ovaj zaklon. Uhvati ovu mocnu ruku Isusa koji me je spasio...
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web straniceYIMMSNM [Vrh]
5rich
mod team

PostanoPostano: ned 09 stu 2008, 21:08
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Molitva Pape Ivana XXIII

Duše sveti, Branitelju,
usavrši u nama djelo što ga je Isus zapoèeo:
daj da postane jaka i trajna molitva
koju upuæujemo u ime cijeloga svijeta:
ubrzaj za svakoga od nas
vrijeme dubokog unutarnjeg života,
daj uspjeha našem apostolatu,
koji treba doseæi sve ljude i sve narode,
sve koji su otkupljeni Kristovom Krvlju i njegova baština.

Tajna je u tom da pustimo Gospodina neka nas nosi
i da mi njega nosimo.

Osim volje Božje
za mene ne postoji
ništa zanimljivo.

K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vraèiš boli,
odbila još nikog nisi, koji za pomoæ moli.
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
teta Jeja
mod team

PostanoPostano: pon 10 stu 2008, 16:59
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

MOLITVA ZA SRETNU UDAJU I BLAGOSLOVLJEN BRAK

Bože moj,

stvorio si me da budem žena. Prihvaæam tvoj naum sa mnom.
I, evo, prepoznajem se kao žena. Prepoznajem u sebi da trebam
biti neèija pomoæ i majka. Dok to ne postanem, nemirno je srce moje.

Ali poznajem svoju slabost i sa žaljenjem ti svako svoje zlo priznajem.
Zato se Tebi, Stvoritelju svome, utjeèem. Spasi me od napasti da,
u pustinji svoga srca, sama tražim muža. I spasi me od tuðih napasnih
želja da me na svoj naèin udaju. Prihvaæam jedinoga muža za kojeg si me
pripravio veæ onda kada si me stvorio kao ženu. Ne znam gdje je on.
Ne znam tko je on. Možda sam ga veæ i vidjela, ali ga bez tvoga Duha
nisam mogla prepoznati. Zato Ti predajem srce i sav svoj život.

Uèini me blagoslovljenom ženom tvoga sluge, a moga blagoslovljenog muža.
U njemu Ti doði po mene te nam budi èuvar braka i obitelji. Na tvoju slavu želim
živjeti svoj brak i tvojoj slavi posveæujem svoju plodnost. Kada se on preda mnom
pojavi, a Ti mi u mome srcu objaviš da je to on, neæu se opirati jer Te poznajem, Ljubavi.

Znam da nisi ni šum što prolazi ušima, ni strast u udovima što se diže kao lav
da onda kao smrt s plijenom života nestane. Nisi ni rumenilo zbunjenih obraza,
nego si Ljubav vjeèna; vjeèni lahor srca što sve podnosi i iza svega ostaje.
Na stupovima istine leži tvoj hram, a predvorje mu puno nepatvorene dobrote
i rijeke života izviru iz njega. Taj hram je èovjek što si ga stvorio; taj hram je brak.

U svetištu me èekaš, nadspoznatljiva Tajno, da mi svoje lice otkriješ
i da me uèiniš svojim živim oltarom.

Predajem Ti se i posveæujem zauvijek.
U Tebe se uzdam.
Tako neka bude!
Amen

Svevišnji, dièni Bože, rasvijetli tamu moga srca
i daj mi pravu vjeru, èvrstu nadu i savršenu ljubav, osjet i spoznaju,
o Gospodine, da izvršim tvoju svetu i istinitu zapovijed.
Magali
mod team

PostanoPostano: pon 10 stu 2008, 18:16
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Oèe nebeski

Oèe moj nebeski,
Predajem se tebi.
Èini od mene što se tebi svidi.
Što god uèiniš sa mnom,
bit æu ti na svemu zahvalan.
Na sve spreman.
Sve prihvaæam!
Samo nek se vrši tvoja volja
u meni i u svim stvorenjima.
Ništa drugo ne tražim, dobri Bože!
Svoju dušu predajem u tvoje ruke.
Predajem je, Bože,
sa svom ljubavlju svog srca.
Jer te ljubim
I jer mi je potrebna tvoja ljubav.
Predajem se u tvoje ruke
s potpunim pouzdanjem
JER SI TI MOJ OTAC!

(Charles de Fouchauld)

klara

PostanoPostano: uto 11 stu 2008, 7:04
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Molitva za pokojne

Nebeski Oèe,
od Tebe dolazi naš život i Tebi se svatko vraæa.
Dao si nam taj boravak na zemlji
kako bismo se pripremili na sudjelovanje
u Tvojoj vjeènoj ljubavi.

Ne koristimo uvijek dobro ovo vrijeme i neki, na žalost,
odbijaju Tvoje prijateljstvo.
Drugi, pak, žele biti s Tobom, tražeæi istinu, pravednost i dobrotu,
no ljudska slabost zamraèuje èistoæu duše.
Zato nakon smrti trebaju najprije proæi kroz èišæenje,
kako bi se konaèno mogli susresti s Tobom,
licem u lice.

Molimo te za sve naše pokojne koji trpe u èistilištu,
prepoznavajuæi jasno u svjetlu Tvoje ljubavi
vlastitu nesreæu, propuste i grijehe zemaljskog života.

Oèe milosrða, oslobodi od trpljenja one
za koje je Tvoj ljubljeni Sin
prolio svoju Predragocjenu Krv.

Znamo da prazna rijeè ili mnoštvo rijeèi
ne mogu pomoæi ni spasiti naše pokojne.
Zato želimo, zajedno s Isusovom Krvlju,
prikazati i svoju krv kao znak ljubavi i solidarnosti.
Neka trud našega rada, vjernost Bogu,
strpljivost u trpljenju i uzajamna ljubav probijaju granicu smrti
te pridonesu skorom i potpunom sjedinjenju naših pokojnih s Tobom.

Molimo prije svega za sve one
kojima dugujemo posebnu zahvalnost,
od kojih smo primili život, vjeru i druga dobroèinstva.

U svome milosrðu,
takoðer pogledaj na one kojih se nitko ne sjeti.
Amen!

teta Jeja
mod team

PostanoPostano: sub 15 stu 2008, 14:31
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

KRUNICA U ÈAST SEDAM RADOSTI MARIJINIH (Franjevaèka krunica)

Otajstva:

1. Koga si Neoskvrnjena Djevice, s radošæu po Duhu Svetom zaèela.

2. Koga si Neoskvrnjena Djevice, s radošæu Elizabeti u pohode nosila.

3. Koga si Neoskvrnjena Djevice, s radošæu rodila.

4. Koga si Neoskvrnjena Djevice, s radošæu Svetim trima kraljima na poklon pokazala.

5. Koga si Neoskvrnjena Djevice, s radošæu u hramu našla.

6. Koga si Neoskvrnjena Djevice, s radošæu prav nakon Uskrsnuæa pozdravila.

7. Koji je Tebe, Neoskvrnjena Djevice, s radošæu na nebo primio i za Kraljicu neba i zemlje okrunio.

Na kraju se dva puta izmoli Zdravo Marijo...

Po nakani sv. Oca Pape se izmoli: Oèe naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu.

Vjerovanje...

Zdravo Kraljice...

klara

PostanoPostano: et 20 stu 2008, 13:01
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Najsvetije Ime Isusovo
budi u mom srcu,
budi u mojim ustima.
Presveto Ime Isusovo,
prosvijetli moj razum,
oèisti moju maštu, moju fantaziju,
ojaèaj moju volju.
Presveto Ime Isusovo,
budi u meni, budi nada mnom, budi preda mnom,
budi u svim mojim mislima, rijeèima i djelima.
Presveto Ime Isusovo,
budi moja zaštita protiv svih zlih iskušenja i svih napasti.
Presveto Ime Isusovo,
oèuvaj me od turobnih misli,
od svake bojažljivosti i svake malodušnosti,
od svake strašivosti.
Presveto Ime Isusovo,
budi moje stalno i neustrašivo pouzdanje,
moja snaga i moj oslonac,
budi moja nada i moje uvjerenje,
moja sigurnost.
Amen.

molimo èesto ovu molitvu ...
zazivanjem Presvetog Imena Isusova
iskazujemo najveæe poštovanje prema nebeskom Ocu ...
Njegova milost potrebna nam je svaki dan ...
ono što u našem vremenu najviše manjka jest molitva ...
molimo kako nas je Isus savjetovao:
Molite bez prestanka, da ne padnete u napast ...

klara

PostanoPostano: sub 22 stu 2008, 5:03
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Molitva u nevolji

Bože,
nemam drugog tko bi mi pomogao,
nemam drugog oslonca osim Tebe,
Oèe moj nebeski.
K Tebi vapijem, Tebe zazivljem,
Tebi se molim,
jer mi samo Ti možeš pomoæi.
Potreba u kojoj se sada nalazim velika je.
Više ne znam što bih uèinio.
Ako je tvoja volja,
oslobodi me iz ove nevolje.
Pokaži mi da si Ti jaèi od svake nevolje
i od svih mojih neprijatelja.
Ti me ne ostavljaš u nevolji.
To dobro znadem.
Amen.

.

klara

PostanoPostano: sub 22 stu 2008, 5:15
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Litanije poniznosti
Molitva Majke Terezije

Gospodine, smiluj se!
Kriste, èuj nas!
Kriste, usliši nas!
Oèe nebeski, Bože, smiluj nam se!
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se!
Duše Sveti, Bože, smiluj nam se!
Isuse blaga i ponizna Srca,
Uèini srca naša po Srcu svome!

Od želje da budemo poštovani,................................... oslobodi nas, Isuse!
Od želje da budemo voljeni,
Od želje da budemo slavljeni,
Od želje da budemo hvaljeni,
Od želje da budemo voljeni više od drugih,
Od želje da nas pitaju za savjet,
Od želje da budemo priznati,
Od želje da budemo omiljeni,
Od straha da ne budemo poniženi,
Od straha da ne budemo prezreni,
Od straha da ne budemo pokoreni,
Od straha da ne budemo oklevetani,
Od straha da ne budemo zaboravljeni,
Od straha da ne budemo ismijani,
Od straha da ne budemo osumnjièeni,
Od straha da nam ne nanesu nepravdu, ................................... oslobodi nas, Isuse!

Da drugi budu voljeni više od nas, ................................... Isuse, daj nam milosti da to želimo!
Da drugi budu poštovani više od nas,
Da drugi budu izabrani, a mi ostavljeni po strani,
Da drugi budu hvaljeni, a mi neprimijeæeni,
Da u oèima svijeta drugi mogu rasti a mi se smanjivati,
Da drugi imaju prednost pred nama u svemu,
Da drugi postanu svetiji od nas,
s time da mi postanemo sveti koliko možemo, ................................... Isuse, daj nam milosti da to želimo!

Jaganjèe Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta,
oprosti nam, Gospodine!
usliši nas, Gospodine!
smiluj nam se, Gospodine!

Pomolimo se.
Gospodine Isuse Kriste, koji si kazao:
“Ištite i primit æete, tražite i naæi æete, kucajte i otvorit æe vam se!”,
daj nam, molimo Te, Božansku svoju ljubav,
da Te svim srcem, ustima i djelima ljubimo i nikad Te hvaliti ne prestanemo.
Daj nam, Gospodine, da se Tvoga svetoga imena bojimo i ujedno ga uvijek ljubimo,
jer nikad ne prestaješ ravnati one koje u svojoj ljubavi utvrðuješ.
Koji živiš i kraljuješ u vijeke vijekova.
Amen!

.

Magali
mod team

PostanoPostano: sub 22 stu 2008, 20:35
PostNaslov : Molitva na èasu smrti
Citiraj i odgovori

Molitva na èasu smrti

Kad svjetlo ovog svijeta obasja me zadnji put mog zemlajskog života, Marijo, moli za me.
Kad zadnji put budem èuo zvuk zvona, koja te pozdravlja, dobra Majko moli za me.
Kad moj pogled bude promatrao zadnji put tvoju sliku i križ Isusov, Marijo, moli za me.
Kad zadnji put moja ista budu izgovarala ime tvoje i ime Isusovo, milostiva Majko Marijo, moli za me.
Kad sotona bude posljednji put navaljivao na mene, sveta Majko Marijo moli za me.
Kad moja duša napusti ovaj svijet, moja Majko Marijo, primi me.

klara

PostanoPostano: sri 26 stu 2008, 6:54
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

.

on line Devetnica u èast sv. Franji Ksaverskom (klikni)

Devetnica se moli na posebnu nakanu – za ono što želiš da ti Bog udijeli.
Moli za vlastite potrebe, potrebe onih koje voliš ili za potrebe svijeta.

Ova devetnica se moli od 4. do 12. ožujka, tj. do dana proglašenja svetim Franje Ksaverskoga,
ali se može moliti i prije kalendarskoga blagdana 3. prosinca (dana njegove smrti) ili tijekom godine,
ako se tko osjeti potaknutim da moli zagovor sv. Franje Ksaverskoga u životnoj potrebi.
Devetnica se može moliti uz sv. misu ili privatno.
Može joj se dodati i himan sv. Franje.
Uz tradicionalni oblik molitve na stranici (gornji link) je dodana i nova verzija molitve.

Prva devetnica u èast sv. Franji Ksaverskome izmoljena je u Goi, u Indiji, 1615. godine,
kada je ozdravio djeèak koji je od roðenja bio bogalj.

Nakon proglašenja Franje Ksaverskoga svetim 12. ožujka 1622. godine
devetnica se sve više širila po svijetu.

.

Zahvalu i podrku autoru ovog posta dali su: Jopica
klara

PostanoPostano: pon 01 pro 2008, 11:31
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Litanije bl. Alojzija Stepinca

Gospodine, smiluj se!
Kriste, èuj nas!
Kriste, usliši nas!

Oèe nebeski, Bože! ................................... smiluj nam se!
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože!
Duše Sveti, Bože!
Sveto Trojstvo, jedan Bože!
Isuse, dobri pastiru!
Isuse, jakosti muèenika!
Isuse, uèitelju apostola!
Isuse, svjetlosti istinita!
Isuse, dobroto beskrajna!
Isuse, kruno sviju svetih! ................................... smiluj nam se!

Sveta Marijo! ................................... moli za nas!

Blaženi Alojzije Stepinèe! ................................... moli za nas!
Pastiru siromašnih!
Hrabri svjedoèe Božje ljubavi!

Branitelju crkvenoga jedinstva!................................... moli za nas!
Uzore kršæanske mirne savjesti!
Zrno umrlo za plodove vjeènosti!
Jasni svjetionièe u tami nasilja!
Cvijete niknuli u vrtu Božje rijeèi!
Blaga roso duhovnih darova!
Žarka iskro sveæenièke duhovnosti!
Vidljivi smjerokazu kršæanskoj mladeži!
Èisto ogledalo opraštanja neprijateljima!
Vjerni nasljedovatelju Kristova križa!
Navjestitelju Božje istine!
Uzorni èastitelju Blažene Djevice Marije!
Primjeru ispovjednika Kristova imena!
Prokušani služitelju euharistijskoga otajstva!
Vjerodostojni pronositelju poniznosti!
Ljubitelju svete Majke Crkve!
Tješitelju nevino osuðenih!
Strpljivi hodoèasnièe na putu trpljenja!
Uresu crkvenoga zajedništva!
Donositelju Kristove radosti ožalošæenima!
Zaštitnièe potlaèenih i napuštenih!
Protivnièe svake nepravde!
Mudri uèitelju bogobojaznosti i poštivanja života!
Propovjednièe pravednosti i novoga svijeta!
Gorljivi tražitelju pomirenja!
Revni graditelju sloge meðu narodima!
Budni èuvaru ljudskoga dostojanstva!
Neprijeporni zagovornièe vrijednosti obitelji!
Gromki glasu onih kojima je glas oduzet!
Potporo slabih i odbaèenih!
Neumorni suputnièe klonulih!
Prijatelju svakoga èovjeka u potrebi!
Postojani stožeru u našim kušnjama!
Nesebièni darivatelju primljenih dobara!
Promicatelju istinskoga domoljublja!
Dragocjeni daru Crkvi u Hrvata! ................................... moli za nas!

oprosti nam, Gospodine!
usliši nas, Gospodine!
smiluj nam se, Gospodine!

Iz ljubavi prema tebi podnio je trpljenja i kušnje.
I zauvijek sjaji u tvojoj Crkvi, primivši vijenac života.

(ili: Moli za nas, blaženi Alojzije,
da dostojni postanemo obeæanja Kristovih!)

Pomolimo se.
Gospodine, Bože naš,
ti si blaženom Alojziju Stepincu
dao milost èvrste vjere uz Isusa Krista
i spremnost da trpi za Njega
sve do muèenièke smrti.
Pomozi nam slijediti njegov primjer,
da bismo ljubili Krista kako ga je on ljubio
i služili Crkvi kako joj je on služio.
Po Kristu Gospodinu našemu.
Amen.

sastavio: dr. sc. Ivan Šaško
izdaje: Postulatura bl. A. Stepinca, Kaptol 31, Zagreb
odgovara: dr. Juraj Batelja, postulator

Zahvalu i podrku autoru ovog posta dali su: 5rich
klara

PostanoPostano: pet 19 pro 2008, 16:31
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

30 - dnevna pobožnost na èast sv. Josipa

UVOD
Molitve svetom Zaštitniku kroz 30-dana posebna je pobožnost na èast sv.Josipa, radi zadobivanja osobitog zagovora u nekoj velikoj potrebi.
Sve se te molitve obavljaju svakodnevno tijekom 30 dana u sjeæanje na 30 godina što ih je sv.Josip proživio s Isusom, Božjim Sinom i s njegovom djevièanskom majkom Marijom u Nazaretu.
Budemo li se s pouzdanjem obraæali sv.Josipu, bit æe nam darovane izvanredne i brojne milosti.
Sveta Terezija Avilska rekla je sljedeæe: »Tko to ne želi posve vjerovati, neka jednom pokuša i potpuno æe se u to uvjeriti.«
Sv.Josip može za nas izmoliti više milosti ako najprije u dobroj ispovijedi oèistimo svoju vlastitu dušu i primanjem prièesti je iznova ukrasimo.
Tu 30-dnevnu pobožnost možemo isto tako uèiniti plodonosnijom ako istodobno spremno pomažemo siromasima. Možemo mirno moliti za neku veliku milost, ali je preporuèivo da se ta pobožnost sv.Josipu požrtvovno posveti umiruæima i pokojnima.
Pokušamo li obrisati suze siromašnih i nevoljnih i umiruæih, tada æe sv.Josip i nama pomoæi i utješiti nas sada i na smrtnom èasu. S ljubavlju æe nas zakriliti svojim ogrtaèem. Sv.Josip nije hranio i štitio samo svetu obitelj, veæ voli i blagoslivlje sve nas i želi nas dobro i sigurno dovesti do vjeènog spasenja.

Preporuka za svakodnevnu molitvu (i poslije ove pobožnosti):
O sv. Josipe, hranitelju Isusa Krista i zaruènièe djevièanske Majke Božje Marije,
moli za nas i za umiruæe ovoga dana (ili ove noæi).

30 – DNEVNA POBOŽNOST U SLAVU SV.JOSIPU

+ U ime Oca + i Sina + i Duha Svetoga. Amen.
Isuse, Marijo i Josipe, prosvijetlite nas, pomozite nam, spasite nas.
Amen.
Slava Ocu…
(3x, u zahvalu presvetom Trojstvu za uzdizanje sv.Josipa na njegov izvanredno visok položaj).

Predanje
Gledaj, tu sam pred tobom u poniznom predanju, o sv. Josipe. U velikom štovanju prema tebi posveæujem ti ovu pobožnost i molim èitav nebeski dvor da me pri tome prati. Istodobno bih želio rasti u èašæenju tebe i poticati ga u drugima.
Pomozi mi, sv.Josipe, da ti èitav svoj život ostanem odanim u pobožnosti i ljubavi. A tada mi osobito
pomozi u smrtnom èasu, onako kao što su tebi pomogli Marija i Isus pri tvom umiranju, kako bih te jednom mogao vjeèno èastiti u nebeskoj radosti. Amen.
O, èasni sv.Josipe, u pobožnom predanju i radosnog srca polažem pred tvoje noge to dragocjeno blago molitve i mislim na brojne vrline koje su krasile tvoj sveti lik.
I u tebe se ispunio san egipatskog Josipa, tvog prethodnika. Ti nisi bio obasjan samo divnim zrakama božanskog Sunca, veæ i blagom svjetlošæu mistiènog mjeseca, Marije.
Jakov je pošao na put u Egipat da èestita svom sinu Josipu koji je sjedio na kraljevskom prijestolju.
Njegov su primjer slijedili svi njegovi sinovi. Neopisivo je ljepši bio meðutim primjer Isusa i Marije koji su te okružili svojim velikim poštovanjem i svojom odanošæu. To me potièe da ti se hrabro uteèem ovom pobožnošæu, moj sveti moæni žaštitnièe, da po tebi postanem Bogu mio.
Kao što egipatski Josip nije odgurnuo svoju grešnu braæu, veæ ih je primio pun ljubavi,štitio i spasio od gladi i smrti, tako neæeš ni ti, o sveti Josipe, odbiti mene s mojom molbom. Priskrbi mi nadalje milost da me Bog na tvoj zagovor nikada ne napusti u toj dolini suza i da me uvijek ubraja meðu one koji su u životu i umiranju sigurni pod zaštitom tvoga ogrtaèa.

Molitve

Pozdravljam te, o sv. Josipe, kao upravitelja nedostizivih blaga neba i zemlje i kao hranitelja onoga koji hrani sve stvorove svemira. Ti si poslije Marije svetac koji je najdostojni da ga volimo i štujemo. Ti si meðu svim svecima onaj koji je imao veliku èast da odgaja, vodi, hrani i grli Mesiju, njega za kojim su èeznuli da ga vide toliki proroci i kraljevi. Sv.Josip, spasi moju dušu, priskrbi mi od milosrdnog Boga milost za koju ponizno molim(…)
Ishodi i za duše pokojnika da se ublaže njihove patnje. Amen. Slava…(3x)
O sv.Josipe, ti si širom svijeta odreðen za zaštitnika i pokrovitelja svete Crkve. Izmeðu svih svetaca zazivam tebe, najsnažnijeg zaštitnika slabih i potrebitih pomoæi i želim tisuæu puta èastiti ljubaznost tvoga srca koje je spremno pomoæi uvijek i u svakoj nevolji.
Tebi se, o sv.Josipe, obraæaju udovice i siroèad, napušteni, potišteni i potrebiti svake vrste.
Nema boli, jada i nevolje na koje se ti ne bi obazirao. Daj stoga i meni ona pomoæna sredstva što ih je sam Bog položio u tvoje ruke, kako bih primio milost za koju molim.
A vi, sve duše u èistilištu, molite se usrdno sv.Josipu za mene. Amen. Slava…(3x)
Veæ su nebrojni ljudi prije mene molili i iskusili tvoju pomoæ. O, sv.Josipe, koji pun si ljubavi, ti poznaješ moje nevolje i moju želju da ih se oslobodim. Nijedan èovjek, pa ni onaj najbolji, ne bi mogao razumjeti moj problem i doista mi pomoæi.
S mnogo pouzdanja utjeèem se tebi. Ta u rukopisima velike svete Terezije piše: »Svaka milost koja se moli od sv.Josipa, bit æe sigurno dobivena.«
O, sv.Josipe, tješitelju potištenih, pomozi mi u mojoj nevolji, a moje molitve usmjeri i k dušama
pokojnika, kako bi uskoro osjetili radost i blaženstvo. Amen. Slava…(3x)

O, ti uzvišeni sveèe, u svojoj potpunoj pokornosti Bogu imaj samilosti prema meni. Ti, sa svojim svetim i zaslužnim životom, podupri moju usrdnu molbu.
Pomozi mi svojim premilim imenom.
Štiti me blagošæu i moæi svoga srca.
Osnaži me svojim svetim suzama.
Zagovaraj me snagom svojih sedam žalosti.
Utješi moje srce melemom svoji sedam radosti.
Oslobodi me od svakog zla tijela i duše.
Spasi me od svake nevolje, svakog jada.
Milostivo izmoli za me ono nužno, milost Božju.
Priskrbi za pokojne u èistilištu brzo izbavljenje iz njihovih muka. Amen. Slava…(3x)

O slavni sv.Josipe, bezbrojni su dokazi milosti koju ti izmoliš za nevoljnike. Bolesni svake vrste, potišteni, odbaèeni, izdani, neutješeni, gladni i potrebiti pomoæi, svi oni dolaze k tebi sa svojim teškoæama i nalaze uslišanje svojih molbi.
Molim te, ne dopusti, predragi sv.Josipe, da budem jedina osoba meðu svima njima koja u svojoj molbi ne bi bila uslišana. Pokaži i meni svoju milostivu i moænu pomoæ. Bit æu ti za to zahvalan
i uvijek æu te èastiti, o slavni sv.Josipe, moj zaštitnièe i osloboditelju nevoljnih duša u èistilištu. Amen. Slava…(3x)

O, vjeèni Bože i Oèe na nebu, po zaslugama tvoga Sina i njegove presvete Majke Marije usrdno te molim za osobitu milost. U Isusovo i Marijino ime bacam se na koljena pred tobom i iskazujem štovanje tvojoj èudesnoj nazoènosti. Molim te, prihvati moju spremnost i moju èvrstu odluku da uvijek ostanem meðu onima koji žele živjeti pod zaštitom hranitelja svete obitelji i po njemu se obraæati tebi svojim molitvama. Blagoslovi u svojoj dobroti ovu svetu pobožnost, saslušaj i usliši moju molbu. Amen. Slava…(3x)
Sveti Oèe, brani svetu Crkvu od svake neugodnosti i svakog neprijateljstva i ogrni sve nas svojim zaštitnièkim ogrtaèem.

Povjerljiva prizivanja u spomen na skrovit život svetog Josipa s Isusom i Marijom

Sveti Josipe, moli Isusa da posveti moju dušu.
Sveti Josipe, moli Isusa da prosvijetli moj razum.
Sveti Josipe, moli Isusa da razbukta ljubav u mome srcu.
Sveti Josipe, moli Isusa da osnaži moju volju.
Sveti Josipe, moli Isusa da proèisti moje misli.
Sveti Josipe, moli Isusa da On upravlja mojim osjeæajima.
Sveti Josipe, moli Isusa da On vodi moje želje.
Sveti Josipe, moli Isusa da blagoslovi moja djela.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost da nasljedujem tvoje vrline.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost poniznog srca i duha.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost blagosti i dobrote srca.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa mira u mome srcu.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost krotkosti i strahopoštovanja prema Bogu.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost rastanka poslije svršetka mog zemaljskog života.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost èistoæe srca.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost strpljivosti u kušnji i patnji.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost blagog karaktera.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost spoznaje vjeènih istina.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost razlikovanja duhova.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost ustrajnosti u èinjenju dobra.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa hrabrosti u nošenju križa.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost osloboðenja od svjetovnih vezanosti.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost èežnje za nebom.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost snage da izbjegavam grješne prigode.
Sveti Josipe, izmoli mi od Isusa milost dobrog smrtnog èasa.
Sveti Josipe, ne daj da ikada budem udaljen od tebe.
Sveti Josipe, pomozi mi da se moje srce nikada ne umori voljeti te i hvaliti.
Sveti Josipe, prihvati me kao svoje posvojèe.
Sveti Josipe, pomozi mi da volim Isusa kao što si ga ti volio.
Sveti Josipe, nikada me ne napuštaj, osobito ne u smrtnom èasu.
Isuse, Marijo i Josipe, predajem vam svoje srce i dušu.
Isuse, Marijo i Josipe, prosvijetlite me, pomozite mi, spasite me.
Amen. Slava…(3x)

Zazivanje svetog Josipa

O najèišæi zaruènièe Majke Božje Marije i moj najdraži zaštitnièe, sveti Josipe: još se nikada nije èulo da nisi uslišao i utješio nekoga tko te je molio za zaštitu i pomoè. Znajuèi to dolazim i ja k tebi s pouzdanjem. Sveti Josipe, saslušaj me i usliši moju molbu. Amen.
Slavni sveti Josipe, zaruènièe Marijin i djevièanski Isusov pooèime, misli na mene i bdij nad mnom. Nauèi me koraèati putem svetosti. Primi sve moje usrdne molbe na svoju svetu brigu i pod svoju oèinsku zaštitu. Odstrani sve zapreke i teškoæe koje smetaju mome moljenju i daj da uslišanje moje molbe još poveæa slavu Božju i bude spas moje duše.
Neka ti kao znak moje velike zahvalnosti služi moje obeæanje da æu se prema svojim moguænostima posvuda zauzimati za tvoje visoko štovanje. S radošæu hvalim Boga koji ti je dao toliku posrednièku moæ na nebu i na zemlji. Amen.

Litanije svetom Josipu

Gospodine, smiluj se.
Kriste, smiluj se.
Gospodine. smiluj se.
Kriste, èuj nas.
Kriste, usliši nas.
Oèe nebeski, Bože, smiluj nam se.
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, smiluj nam se.
Duše Sveti, Bože, smiluj nam se.
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se.
Sveta Marijo, moli za nas.
Sveti Josipe, ….
Slavni porode Davidov,
Svjetlosti patrijarha,
Zaruènièe Bogorodice,
Stidljivi èuvaru Djevice,
Hranitelju Sina Božjega,
Brižni branitelju Kristov,
Glavaru slavne obitelji,
Josipe pravedni,
Josipe preèisti,
Josipe premudri,
Josipe jaki,
Josipe pokorni,
Josipe vjerni,
Ogledalo strpljivosti,
Ljubitelju siromaštva,
Uzore radnika,
Uresu domaæega života,
Èuvaru djevica,
Potporo obitelji,
Utjeho bijednih,
Ufanje bolesnih,
Zaštitnièe umiruæih,
Strahu zlih duhova,
Pokrovitelju svete Crkve, moli za nas.

oprosti nam, Gospodine.
usliši nas, Gospodine.
smiluj se nama.
Postavio ga je gospodarom doma svojega.
I upraviteljem svega imanja svojega.
Pomolimo se: Bože, koji si se neiskazivom providnošæu dostojao izabrati blaženoga Josipa za zaruènika presvetoj Majci svojoj, daj molimo da koga kao pokrovitelja èastimo na zemlji, zavrijedimo imati zagovornikom na nebu.
Koji živiš i kraljuješ u sve vijeke vjekova. Amen.

Završetak molbe

O, slavni sv.Josipe, Bog te je izabrao za glavu i zaštitnika najsvetije od svih obitelji; budi i s neba moj najmoæniji zaštitnik. Usrdno te molim, zadrži me uvijek pod okriljem svog svetog ogrtaèa.
Danas te izabirem za oca, zagovornika, pratioca i zaštitnika. Predajem ti sve: svoje tijelo i svoju dušu; sve što jesam i što imam, èitav svoj život, pa i svoje umiranje.
Èuvaj me kao svoje dijete i brani od vidljivih i nevidljivih neprijatelja. Pomozi mi u svakoj nevolji.
Utješi me u teškim trenucima, a osobito u smrtnoj borbi. Kaži samo rijeè za mene premilom Spasitelju, koga si kao dijete smio držati u svome naruèju, i presvetoj Djevici Mariji èiji si smio biti voljeni zaruènik. Priskrbi mi one milosti koje æe me odvesti vjeènom spasenju. Želim poslušati i tvoj savjet i slijediti tvoj primjer i uvijek ti biti zahvalan.

Sveti Josipe, ponizan i èist, daj da budem tvoje posvojèe.
Dušu mi i tijelo drži èistima, da mogu ostati u milosti Božjoj.
Sveti Josipe, hranitelju, zaruènièe Djevice èiste, voða mi i savjetnik budi, pomozi mi, Bože, da odan budem.
Amen.

Oèe naš…
Zdravo Marijo…
Slava…
+ U ime Oca + i Sina + i Duha Svetoga. Amen.
Hvaljen Isus Krist. Dovijeka. Amen.

klara

PostanoPostano: uto 23 pro 2008, 7:39
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Molitva bl. Majke Terezije

O, Gospodine,
u èijim je rukama spasenje,
bacam se na koljena pred Tobom,
jer svaki dobar i savršen dar
dolazi od Tebe.

Molim te,
udijeli mi vješte ruke,
bistrinu duha,
velikodušno srce puno razumijevanja.
Udijeli mi iskrenu nakanu
i snagu koja pridiže barem dio bremena
trpeæih ljudi punih pouzdanja.
Udijeli mi da ostvarim zadaæu koja me èeka.

Ukloni iz mog srca
svaki grijeh i zapreke,
tako da se djetinjom vjerom
mogu pouzdati u Tebe.
Amen.

Bl. Majka Terezija

Zahvalu i podrku autoru ovog posta dali su: Magali, Jopica
klara

PostanoPostano: uto 17 vel 2009, 7:48
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Molitva za zdravlje po milosrdnom Isusu

Milosrdni Gospodine,
Ti si primjerom pokazao kako s pouzdanjem u Boga
treba prihvatiti patnju i nositi svoj križ.
Svrni svoj pogled na nas i ozdravi naše duše i tijela.

Daj da Tvoja Predragocjena Krv prokola našim bolesnim tijelima,
daj da nam olakša boli , donese utjehu,
a ako je volja Tvoja, i u potpunosti neka nam vrati zdravlje.

Tvojoj se svetoj volji u potpunosti predajemo,
pa ako treba trpjeti,
neka to bude iz ljubavi prema Tebi!

Daj nam jakosti i ustrajnosti nositi teški križ bolesti i trpljenja
te ga neprestano prikazivati Tebi,
u znak zadovoljštine za sve uvrede
koje se nanose Tvom Presvetom Srcu,
na nakanu za svetu Crkvu,
za svetog Oca Papu i sve koji su u potrebi.

Isuse ja se uzdam u Tebe,
smiluj se nama i cijelom svijetu.
Amen.

klara

PostanoPostano: pon 23 vel 2009, 10:38
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ižarivati Krista

ova molitva bila je jedna od najdražih molitava Majke Terezije ...
ovu je molitvu odabrala kao prvu molitvu
koju Misionarke Ljubavi mole svaki dan nakon svete prièesti ...

Dragi Isuse,
pomozi mi da posvuda širim miomiris Tvoje ljubavi.
Preplavi mi dušu svojim duhom i svojim životom.
Prožmi cijelo moje biæe,
tako da moj život bude samo odsjaj Tvoga života.
Obasjaj me svojim svjetlom,
da svatko koga sretnem osjeti Tvoju prisutnost u mojoj duši.

Neka podigne pogled i ne vidi mene,
nego samo Tebe, Isuse.
Ostani sa mnom da svijetlim kao Ti
i da postanem svjetlo drugima.
To æe svjetlo, Isuse, dolaziti od Tebe, a ne od mene;
Ti æeš preko mene svijetliti drugima.

Daj da Te slavim onako kako Ti najviše voliš:
obasjavajuæi ljude oko sebe.
Daj da Te propovijedam bez propovijedanja,
ne rijeèima nego primjerom,
privlaènom snagom, ljubaznim utjecajem svojih djela,
oèitom puninom ljubavi
kojom moje srce gori za Tebe.
Amen

kardinal J. H. Newman

Zahvalu i podrku autoru ovog posta dali su: Jopica, LJUBIÈICA
teta Jeja
mod team

PostanoPostano: ned 01 ou 2009, 9:59
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Trinaest utoraka sv. Antunu Padovanskom

Pripravna molitva
(moli se samo prvi put):

Da si mi zdravo, ti slavni i ljubavlju užgani prijatelju Božji, ti moæni zagovornièe kod Boga!
Od srca se radujem radi mnogih i velikih milosti, što ih je Bog udijelio i kojima sjajno sjajiš
na nebu i zemlji. O sveèe, sv. Ante, ti si veæ mnogima, koji su te molili za zagovor, isprosio
od Boga uslišenje i pomoæ. I ja te pun pouzdanja molim za zagovor. Isprosi mi pomoæ
u mojoj nevolji, isprosi utjehu i olakšicu mojem ražalošæenom srcu, milost iskrenog pokajanja
za grijehe, da tebe u krepostima slijedim i time zavrijedim da me Bog usliša.
Izmoli mi èvrstu vjeru, trajno ufanje i goruæu ljubav prema Bogu, da tako budem što ugodniji Njemu.
O sveti prijatelju Božji, toliko si ljubio Isusa, da je u obliku djetešca tebi na ruke sišao
i tolike ti milosti iskazao; Isus kod koga si na nebu, neæe ti ništa uskratiti, što budeš za spasenje
moje molio. Izmoli mi pomoæ u mojoj nevolji da se duša moja utješi i da ubuduæe živim život ugodan Bogu.
Amen.

(Svaki put prvo se moli: Ak' èudesa tražiš, zatim Krunica sv. Antuna pa
molitva za taj put):

Ak' èudesa tražiš, gle! Smrt i bludnja, nevolje, Vrag i guba nestaju. Zdrave bolesnici.

More, lanci padaju, Uda, stvari propale Mole i dobivaju Mladi pa i starci.
Išèezava pogibelj, Prestaju i potrebe. Neka kaže tko to zna, Pa i Padovanci!

More, lanci...

Slava Ocu.

More, lanci...

Moli za nas sveti Ante, da dostojni postanemo obeæanja Kristovih.
Crkvu tvoju, Bože, neka razveseli zavjetni spomen svetog Antuna,
priznavaoca tvojeg i nauèitelja da se uvijek utvrðuje duhovnom pomoæi
i bude dostojna uživati radost vjeènu. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Krunica sv. Antuna

1. Slavni sveti Ante,
svetim i moænim zagovorom kod Boga mnoge si saèuvao od zla i izbavio iz same smrtne opasnosti.
Molimo te, èuvaj i nas od najveæeg zla grijeha i izbavi nas iz najstrašnije opasnosti - smrti vjeène.
Slava Ocu…

2. Krive nauke, zli primjeri i prividna sreæa zemaljskih zavodljivosti odvode mnoge u zabludu i grijeh.
Sveti Antune, propovjednièe istine i uzore svetosti, izmoli nam svjetlo prave vjere i ustrajnost u milosti Božjoj.
Slava Ocu...

3. Dobri sv. Antune!
Ti si svojom ljubavlju prema svima pritjecao u pomoæ u nevoljama, tješio u žalostima, izbavljao iz tjeskoba.
Budi i nama u pomoæi u svim potrebama! Izmoli nam milost da strpljivo s Isusom nosimo svoj križ.
Slava Ocu...

4. Sv. Petar nas opominje da budemo trijezni i da bdijemo jer "naš protivnik, ðavao, obilazi kao rièuæi lav,
tražeæi koga da proždre". Sv. Antune, ti si strah i trepet zlih duhova. Štiti nas od svih njihovih nasrtaja
i daj nam da ih pobijedimo jakošæu vjere.
Slava Ocu...

5. Naši su grijesi guba koja nagrðuje èitavo naše biæe i stavlja u opasnost i samu našu vjeènu sreæu.
Sveti naš pokrovitelju, izmoli nam da se oèistimo od gube grijeha.
Slava Ocu...

6. Najveæe vremenito dobro jest zdravlje. Možda smo ga èesto puta pokvarili svojim neumjerenim životom.
Ozdravitelju bolesnih, sv. Antune, izmoli nam trajno zdravlje duše i tijela.
Slava Ocu...

7. Naš je život slièan laði na uzburkanu moru: valovi neurednih strasti i oluje zlih primjera prijete našem spasenju.
Divni sv. Antune, sjajnim svojim svjetlom privedi nas u luku vjeènoga spasenja.
Slava Ocu...

8. Naši grijesi i zle navike sputaše nas u lance. Sv. Antune, izmoli nam milost da se oslobodimo okova grijeha
i zlih navika i da uživamo potpunu slobodu djece Božje.
Slava Ocu...

9. Moæni sv. Antune, ti si èudesno iscjeljivao udove i oslobaðao od svih boli.
Èuvaj nas duhovno i tjelesno zdrave i postojane u jedinstvu vjere i ljubavi.
Slava Ocu...

10. Sv. Antune, tvoja se slava raširila po svem svijetu jer pomažeš da se naðu izgubljene stvari.
Svojim smo grijesima izgubili Božje prijateljstvo i duševni mir.
Po tvom zagovoru daj da ih ne izgubimo nikada više i izmoli ih onima koji ih još ne posjeduju.
Slava Ocu...

11. Mnoge nam pogibli prijete na putu zemaljskoga života. Sv. Antune, èuvaj nas od svih pogibli
i izmoli nam milost da radosno služimo Bogu i bližnjemu i sretno prispijemo u vjeènu domovinu.
Slava Ocu...

12. Milostivi sv. Antune! Ti pomažeš svima koji se k tebi utjeèu. Slièan si suncu koje sve obasjava.
I meni siromahu pruži pomoæ i usliši me kad te molim.
Slava Ocu...

13. Sv. Antune, ti nisi svetac jednoga mjesta ili zemlje, ti si svetac gotovo èitavoga svijeta.
Neka se tvojim zagovorom Božje kraljevstvo još više širi po svijetu i donese mir, ljubav i spasenje svim ljudima.
Slava Ocu...

Molitve za pojedine utorke:

-1-

Sveti Ante, pobjednièe smrti,
koji si po moænom zagovoru kod Boga mnogima tjelesno mrtvima vratio život tijela,
a još više duhovno mrtvima, život duše vratio: saèuvaj moje tijelo, moænim svojim zaslugama
i zagovorom od prijeke i zle smrti, dušu od vjeène smrti, da Isus moj jedini život, u meni nikada ne umre.

O sveti oèe,
kako velike opasnosti èekaju me u posljednjoj borbi,
kad me boli smrti obuzmu i pakao protiv mene nasrne.

Tu mi budi u pomoæi i uèini svojim zagovorom da Isus utoèiste svih koji umiru
i njegova sveta Majka budu sa mnom da njihovom pomoæi u vjeèni mir uðem.

Smiluj se sv. Ante i dušama umrlih,
osobito mojih poznanika i roðaka, koji se još nalaze u èistilištu.
Moli za njih da što prije postignu vjeèno radost u nebu.
Amen.

-2-

O uèitelju i svjetlo svete Crkve, sv. Ante, ljubitelju božanskog zakona.
Moli se za nas kod Sina Božjega, da stalno ustrajemo u vjeri
i s tvojom pomoæi, vršimo, ono što si rijeèju i djelom uèinio.

O sv. Ante,
koji si neukima put pokazao i zabludjele po pravoj pokori Bogu priveo:
isprosi i meni svojim zagovorom stalnost u vjeri, a onima, koji su se svojom nevjerom od Krista,
jedinoga i istinskog Puta udaljili, priteci u pomoæ, rasvijetli tmine njihova razuma,
olakšaj upornost njihove volje, da se vrate u krilo spasonosne Crkve i da se paklu otmu.
Amen.

-3-
Ah, u kakvim se bijedama nalazi èovjek, o blagi utješitelju svih nevoljnih sv. Ante!
Ti vidiš muke i nevolje, koje trpim, neæeš li mi u pomoæ priteæi?
Ti tješiš sve, koji ti se utjeèu.

Znam, da me neæeš zapustiti, stoga ti pun pouzdanja i poniznim srcem vapim,
da me u mojoj nevolji ne ostaviš.

O preblagi, sv. Ante,
pogledaj mene i sve nevolje onim blagim okom, kojim si obièavao gledati nevoljne.
Utješi potlaèene, priteci nam u pomoæ u svim bijedama i nevoljama,
vodi nas jednom iz ove suzne doline u domovinu,
gdje æe ljubljeni Spasitelj i Otkupitelj, otrti suze s oèiju svojih svetaca.

Ti pa tako i Ti, dobri Isuse postupaj sa mnom po svom milosrðu,
kako ti znaš da je mojoj duši korisno i spasonosno.
Hoæeš li da trpim, to neka bude tvoja sveta volja.
Daj mi samo svoju strpljivost, a u nebu vjeènu radost.
Amen.

-4-

O Gospodine Isuse Kriste, jaki lave roda Judina!
Evo, naš neprijatelj ðavao obilazi rièuæi i traži, ne bi li koga proždro,
pomozi nam, da ne izgubimo.

O Isuse,
ti si svoga slugu sv. Antu oboružao protiv paklenih nasrtaja; ojaèaj i moju slabost,
da ðavolske napasti pobijedim i u tvojoj milosti do smrti ostanem.

Ti, pak sv. Ante uzmi oružje i štit,
pohiti nam u pomoæ, saèuvaj naše duše i tijelo od svih zasjeda ðavolskih,
da idemo putem Božjih zapovijedi te dospijemo cilju vjeènog blaženstva.
Amen.

-5-

Ti si o sv. Ante, od Boga dobio moæ, da gubu tjelesnu lijeèiš.
No, mnogo je opasnija i pogubnija duševna guba, a to je grijeh; stoga te molim,
o moj ljubezni zaštitnièe, saèuvaj mi tijelo od tjelesne gube, ako je to volja Božja,
ali još više dušu od grijeha. Ah! Ja sam sagriješio dušu svoju i srce okaljao;
od množine grijeha ne osuðujem se oèi k nebu podignuti.

O revni sv. Ante revni ljubitelju èista srca,
olakšaj mi svojim zagovorom pristup pri božanskom Srcu Isusovu,
kojem se ponizno pod noge bacam i kleèim: Gospodine, ako hoæeš možeš me oèistiti.

O, moj Isuse, kajem se, mrzim sve grijehe svoje, stvori u meni èisto srce,
izlij na mene kapljicu svoje dragocjene Krvi i ja æu biti èist.
Prije želim umrijeti, nego tebe ikad više uvrijediti.

To èvrsto odluèujem s tvojom milošæu i po zagovoru sv. Ante.
Amen.

-6-

Prokušani lijeènièe duše i tijela, sv. Ante, zdravlje bolesnika,
koji se tvome zagovoru preporuèuju, obrati oko svoga milosrða na mene,
svog štiæenika i na sve bolesnike, koje je teška bolest napala te k tebi uzdišu!

O, veliki prijatelju Božji,
po tvom moænom zagovoru i po tvojim zaslugama bolesnici ne samo ozdravljaju,
nego se i samoj smrti otimaju.

Stoga te molim,
po tvojem milostivom srcu prema bolesnicima, sliluj mi se, prinesi moje uzdisaje
i molitve prijestolju Božjem, da me od moje bolseti oslobodi.

Istina, ja sam nevoljan grešnik i ne zaslužujem biti uslišan,
no, nadam se da æu tvojim posredovanjem ozdraviti.

Predobri Isuse, èovjeèe boli, zaruènièe krvi,
koji si neizmjerne slabosti i boli podnosio, uslišaj me i smiluj se mojoj slabosti.

Izlijeèi moju dušu, sagriješio sam pred tobom, ozdravi po zaslugama sv. Ante moje tijelo,
da se otmem smrti i da Ti u tvojoj crkvi zahvaljujem.
Amen.

-7-

Naš Gospodin i Spasitelj, Isus Krist, koga sluša vjetar i more,
uslišuje i tebe, o sv. Ante, kad moliš za one, koji putuju morem.

Vjetrovi i valovi slušaju tvoju rijeè i voze mornare sigurno k luci.

Uslišaj i našu molitvu, koju Bogu šaljemo za putnike na moru, prinesi je pred lice Božje,
da oni tvojom pomoæu, morno, zdravo i veselo dospiju do žuðene obale.

Moli i za nas, o sv. Ante, koji po opasnom moru ovoga svijeta brodimo
uz tako teške oluje, da sretno doðemo u luku vjeènoga blaženstva.
Amen.

-8-

K tebi, o sv. Ante, ljubezni tješitelju žalosnih,
dolazimo s molbom za nevoljne zarobljenike.

O, kako mnogi kršæani uzdišu pod jarmom ropstva.

Po tvom moænom zagovoru pucaju željezni okovi.

O, sv. Ante,
koji si vlastitog oca iz tamnice izbavio, uslišaj moje molitve
za zarobljene kršæane i izbavi ih iz njihovoh okova i nevolja.
Amen.

-9-

Sretni sv. Ante!
Ti si cijelo svoje tijelo bio Bogu za žrtvu prikazao i po tom zaslužio da Isusa
u oblièju premilog djetešca u svoje ruke primiš, zagrliš i svojim èistim usnama poljubiš.

Po onoj neprocjenjivoj slasti, koju si pri tom uživao, molim te, da pogledaš
na ovo moje bolesno osjetilo ili organ, po onoj ljubavi, koju si imao prema božanskom djetetu Isusu,
smiluj mi se kao svomu bolesnom štiæeniku i izbavi me iz ovoga moga bolesnoga stanja.

Ravnaj mojim osjetilima i udovima, da umrem svijetu i budem
èisti hram Božji, te da zdravim tijelom, ako to Bog hoæe, privinem uz Isusa moga.
Amen.

-10-

O Isuse!
Zašao sam kao ovèica, zaboravio na tvoje zapovijedi, udaljio se od tebe i
upravo sam možda radi grijeha izgubio ovo vremenito dobro.
Da ga opet naðem, ne gledaj Isuse na moju nevrijednost, veæ na zagovor
sluge svoga sv. Ante, komu si dao moæ da izgubljeno nalazi.

Stoga se tebi obraæam, o pouzdani nalazitelju izgubljenih stvari, sv. Ante.

Svima, koji su iskrenim srcem molili, vraæaš izgubljeno; odjekuju rijeèi:
izgubljeni novac, dobro, sreæu, stvar - vraæa zagovor sv. Ante!

Uslišaj i moju molitvu, te mi vrati što sam nesreæom ili krivnjom izgubio.
Znam da mi je Bog dao i oduzeo, stoga vapijem s tobom:
Ime Gospodnje budi blagoslovljeno!

No, ne znajuæi što mi je Božja Providnost namijenila, dolazim k tebi, sv. Ante,
moleæi te ponizno, isprosi mi svojim zagovorom, ako je Božja volja,
da opet naðem što sam izgubio.
Amen.

-11-

Kadgod te, o jaki zaštitnièe sv. Ante, tvoji štiæenici pouzdano zazovu nestaje pogibelji.
Zato te i ja poniznim srcem pozdravljam i vapim za pomoæ protiv svim pogiblima duše i tijela.

Budi mi u pomoæi i štiti me od vidljivih i nevidljivih neprijatelja, oslobodi nas od kuge,
gladi i rata, od suše i oluje, što nas može snaæi sada i na èas smrti naše.
Amen.

-12-

Nestalo je, o sv. Ante,
po tvom zagovoru nužde kod svih, koji su ti pouzdano vapili.

Èuj prošnju i mene nevoljnoga, koji sam u velikoj nuždi i siromaštvu.
Radi siromaštva, kukavno živim, gladujem, golotinju i dug trpim.
Ti vidiš moje tužno stanje. Ah, smiluj mi se!

O Isuse,
uslišaj sv. Antu, koji za me moli po onoj ljubavi, kojom si Ti,
u oblièju predragog djeteta, na njegovim èistim rukama poèivao.
Izbavi me iz moje nevolje, kako je tebi najdraže.

No, hoæeš li da dulje trpim, to mi daj i milost strpljivosti po zaslugama
sv. Ante, da Tebi za ljubav trpim i da križu ne podlegnem.

Ja svoje siromaštvo sjedinjujem s tvojim presvetim siromaštvom.
Amen.

-13-

Skrušenim i poniznim srcem dolazim k tebi, o tješitelju žalosnih,
preblagi sv. Ante i molim, pogledaj na moju muku i na moj teški križ, pod kojim uzdišem.

Priteci mi u pomoæ, jer ti pomažeš svima, koji te zazivaju.

Moli za me kod našega Gospodina Isusa, koji naše molitve po svojem milosrðu sluša,
no radi naše nevrijednosti pravedno nam pomoæ uskraæuje.

Ti, pak, o sv. Ante, koji si njegov vjerni službenik, sve možeš kod njegova oèinskoga Srca;
a ovaj pravedni Sudac ne može odbiti tebi svome vjernom prijatelju.

Stoga, o slatki zaštitnièe, prije svega te molim, da mi isprosiš oproštenje mojih grijeha,
da tim lakše zadobijem traženu pomoæ u svojoj muci.

Uslišaj me u nevolji, da ja ovdje za kratko, a gore navijek velikoga Boga hvalim i slavim.

Amen.

Završna molitva (za 13. utorak):

Milostivo primi, o Bože, moju prošnju i okruni moje smjerno pouzdanje, koje stavljam u zasluge Isusove i zagovor sv. Ante,
utješi moje ražalošæeno srce i milošæu mi pomozi u ovoj nevolji. Pokaži se na meni pravim pomoænikom, kao što te velièaju
i slave bezbrojni, koje si tako milostivo uslišao i iz njihove ih nevolje oslobodio.
Tebe, veliki prijatelju Božji, sveti Ante, ponovno molim za tvoje vanredne milosti, kojima si na zemlji svijetlio i kojima si
nedokuèivo blaženstvo u nebu postigao te za onu svetu ljubav, kojom si pobožno svoje srce èesto Bogu i Spasitelju predavao,
da me svojim zagovorom u mojoj nevolji podupreš svojom moæu, koju ti je Bog dao, te meni od Njega potrebitu milost isprosiš.
Amen.

Zahvalu i podrku autoru ovog posta dali su: antea, LJUBIÈICA
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Zaponi novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne moe otvarati nove teme.
Ne moe odgovarati na postove.
Ne moe ureivati svoje postove.
Ne moe izbrisati svoje postove.
Ne moe glasovati u anketama.