HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: čet 13 pro 2018, 5:33. Pogledaj neodgovorene postove
Vijesti, najave
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeća tema
Autor Poruka
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: ned 07 svi 2006, 14:37
PostNaslov : Vijesti, najave
Citiraj i odgovori

na ovoj temi možete ostavljati
vijesti i najave događanja u Križevačkoj biskupiji ...

učiniti dobro, a zatim otići bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: pon 22 svi 2006, 11:35
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Radost je u darivanju


28. svibnja u 15 sati gradić Faro u Križevcima, Račkoga 32

prigodni program za djecu od 4 do 10 godina
- u organizaciji fokolara

Protagonisti ovoga susreta su sami mališani, a susret će se održati dijelom u dvorani, a dijelom na travnjacima. Program se sastoji od igrara, pjesme, glume, međusobne razmjene, a bit će i duhovnih momenata, kroz koje djeca usvajaju ljudske i kršćanske vrjednsti. Poseban je naglasak na velikodušnosti i darivanju, tako da djeca mogu izravno doživjeti koliko radosti one donose.

Tijekom dana bit će organizirana tombola, a prihod od prodanih srećki djeca će darovati za siromašne, te i na taj način konkretizirati temu ovoga susreta. Djeca su osobito osjetljiva na duhovne stvarnosti. Ona su od samih početaka bila prisutna na susretima Pokreta fokolara, gdje su spontano udisala ozračje međusobne ljubavi i jedinstva, te nerijetko bila učitelji velikima. Susret u gradiću Faro je međunarodnog karaktera, a očekuje se oko 200 mališana.

učiniti dobro, a zatim otići bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
teta Jeja
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1297
Lokacija: Zg DD
PostanoPostano: pon 11 lip 2007, 13:35
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

U samostanu Kćeri Srca Isusova Lasinja na Blagdan Srca Isusova, 15.6 u 17 h će kard. Bozanić svećano blagosloviti njihov samostan i sestre koje su stigle u veljači nakon toga će se i službeno zatvoriti u klauzuru.

Tom svećanom i povijesnom činu, kojim se ostvaruje i davna želja kardinala Stepinca da ovaj red dođe u hrvatsku, nazočit će i generalna majka iz Belgije, te časne majke svih njihovih ostalih samostana: iz Venecije, zatim iz Marseja, Tirola, Berchema u Belgiji, Swiza u Švicarskoj...

Lasinja je 40ak km od Zagreba, ide se u smjeru Brezovica, Pisarovina.

Svevišnji, dični Bože, rasvijetli tamu moga srca
i daj mi pravu vjeru, čvrstu nadu i savršenu ljubav, osjet i spoznaju,
o Gospodine, da izvršim tvoju svetu i istinitu zapovijed.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: pon 01 pro 2008, 23:30
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

90. obljetnica rođenja dr. Stjepana Kranjčića
Križevci, 06.12.2008.
Devedeseta obljetnica rođenja župnika na glasu svetosti dr. Stjepana Kranjčića svečano će biti proslavljena u Križevcima, dan nakon svečanosti u njegovu rodnom Petrijancu, u subotu 6. prosinca 2008. U toj će prigodi završiti tromjesečna Dobrotvorna akcija "Dr. Stjepan Kranjčić" organizirana u korist promicanja štovanja sv. Marka Križevčanina i skoru izgradnju svetišta sv. Mraka u njegovu rodnom gradu.

Svečanost će započeti u 17 sati i 30 minuta otkrivanjem i blagoslovom biste dr. Stjepanu Kranjčiću autorice akademske kiparice Mirjane Drempetić-Hanžić-Smolić. Bistu će blagosloviti kanonik Prvostolnoga kaptola zagrebačkog preč. Mijo Gorski, a u prigodnom će programu sudjelovati: križevački gradonačelnik Branko Hrg, upravitelj župe sv. Ane vlč. Krešimir Žinić, predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana "Dr. Stjepan Kranjčić" mr. Tanja Baran, stoloravnatelj Hrvatske udruge "Muži zagorskoga srca" dr. Rajko Fureš, Zbor mladih križevačkih župa i sjemeništarac Ivan Šturlić.

Svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje u 18 sati u župnoj će crkvi sv. Ane zatim služiti preč. Mijo Gorski, a pjevanje će predvoditi grupa Novo svitanje, sa svim sudionicima koncerta popularne duhovne glazbe "Svetom Marku Križevčaninu u čast" kojim će završiti tromjesečna dobrotvorna akcija "Dr. Stjepan Kranjčić".

Koncert će biti održan u križevačkoj sportskoj dvorani u 19 sati i 30 minuta, a nastupit će: Vladimir Kočiš Zec, Ivan Mikulić, Dražen Žanko, Željka Marinović, Daniela Sisgoreo-Morsan, Čedo Antolić, Ljubo Vuković, Novo svitanje i Zakon neba iz Zagreba, VIS Dujam iz Splita i VS Allegro iz Križevaca. Okupljene će pozdraviti domaćin koncerta upravitelj župe BDM Žalosne i sv. Marka Križevčanina vlč. Ivan Novak. Autorica scenarija je Tanja Baran, glazbeni producent Slavko Nedić, a izvršni producent Krešimir Žinić.

Kroz cjelokupan će program voditi voditelji Hrvatskoga katoličkog radija Tanja Popec i Damir Kopriva.

Ulaznice se po cijeni od 30 kuna mogu nabaviti u Turističkom uredu Križevci ili na ulazu u dvoranu.

Svečanost zajedno organiziraju: Udruga za promicanje znamenitih Križevčana "Dr. Stjepan Kranjčić", Župa BDM Žalosne i sv. Mraka Križevčanina. Župa sv. Ane, Grad Križevci, Hrvatska udruga "Muži zagorskog srca" iz Zaboka i Hrvatski katolički radio.


kni

učiniti dobro, a zatim otići bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group