|
 |
Autor |
Poruka |
klara

Spol: 
|
Postano: sri 22 lis 2008, 12:38
Naslov : |
|
|
Zagreb, 12.12.-14.12.2008.
Duhovne vježbe po sv.Pavlu u organizaciji Zaklade biskup Josip Lang
"Meni je živjeti Krist,a smrt dobitak"
Mjesto: samostan èasnih sestara Karmeliæanki Božanskog Srca Isusova,
Vrhovec 29, Zagreb
Poèetak - petak 12.12.2008. u 16 sati
Završetak - nedjelja 14.12.2008. u 14 sati
Teme razmatranja : Misli i poruke sv.Pavla apostola
1) "Meni je živjeti Krist,a smrt dobitak" ( Fil 1,21)
2) "Ne živim više ja,nego Krist živi u meni"( Gal 2,20)
3) "Sve mogu u Onome koji me jaèa"( Fil 4,13)
4) "Preoblièavajte se obnovom svoga uma" ( Rim 12,2)
5) "Prinesite sebe kao žrtvu živu, svetu i ugodnu Bogu (Rim 12,1)
6) "Ljubav sve isprièava,sve vjeruje,svemu se nada ,sve podnosi"( 1 Kor 13,7)
7) "Tko škrto sije ,škrto æe i žeti;tko obilato sije obilato æe i žeti!" (2 Kor 9,6)
8 ) "Vi ste,braæo,na slobodu pozvani" ( Gal 5,13)
9) "Bog nas u ljubavi predodredi sebi za sinove po Isusu Kristu" (Ef 1,5)
10) "A ja,Bože saèuvaj da bih se ièim ponosio osim križem Gospodina našega Isusa Krista po kojem je meni svijet raspet i ja svijetu" ( Gal 6,14)
Duhovne vježbe vode: p.Antun Cvek i p.Mijo Nikiæ s volonterima zaklade BJL
Prilika za životnu ispovijed i otkrivanje Božje volje za svoj život!
Informacije i rezervacije na telefon - 01 4803-043 |
|
uèiniti dobro, a zatim otiæi bez buke ... |
|
|
Zahvalu i podrku autoru ovog posta dali su: |
Magali |
 |
Lux
Spol: 
|
Postano: et 23 lis 2008, 6:50
|
|
Pozivamo sve mlade da se odazovu na tradicionalne kestenijade u salezijanskim župama u Zagrebu koje æe biti sljedeæih dana:
u nedjelju, 26. listopada, u 19:30 sati na Knežiji,
u subotu, 8. studenog, u 20 sati na Jarunu,
u nedjelju, 9. studenog, u 19:30 sati u Podsusedu i
u nedjelju, 16. studenog, u 19:30 sati u Rudešu. |
|
Ja sam svjedok Isusa Krista u duhu Don Bosca |
|
|
Magali, Bubica, CroStorm |
 |
Bubica

Spol: 
|
Postano: sri 05 stu 2008, 17:46
|
|
Veliki koncert duhovne glazbe u Tvornici kulture u Zagrebu:
ATMOSFERA
nedjelja, 30.11.2008. u 20h
nastupaju: BSB
Emanuel
Zakon neba
Ulaznice po cijeni od 20kn (na dan koncerta 30kn) mozete kupiti u knjizari Teovizija, Kaptol 26 i na blagajni TVORNICE KULTURE, Subiceva 2/Lj. Posavskog 1.
Povedite svoje prijatelje i posvjedocimo zajedno kako mozemo biti Kristovi u suvremenim strujanjima sredina u kojima zivimo! c ya
www.atmosferalive.com |
|
"Neka te blagoslovi Gospodin i neka te èuva!
Neka te Gospodin licem svojim obasja, milostiv neka ti bude! Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti donese!" (Br 6, 24-26) |
|
|
Magali, CroStorm, tanja |
 |
Bubica

Spol: 
|
Postano: sri 05 stu 2008, 18:00
|
|
Predstavljanje knjige dr.sc. Josipa Blaževiæa:
"SVE ŠTO KATOLIK TREBA ZNATI O REIKIJU"
Dvorana Sv. Franje
Sveti Duh 31, Zagreb
13.11.2008. u 19.30h
U glazbenom programu nastupa grupa FIDES! |
|
Neka te Gospodin licem svojim obasja, milostiv neka ti bude! Neka pogled svoj Gospodin svrati na te i mir ti donese!" (Br 6, 24-26) |
|
|
 |
Bubica

Spol: 
|
Postano: sri 05 stu 2008, 18:12
|
|
Promocija knjige "RADIKALNI KRŠÆANI"
-osobno svjedoèenje poznatih poljskih glazbenika punk grupe 2Tm2,3. Potresno & poticajno.
-11.11.2008. u 20h
-crkva svetog Križa, Zagreb-Siget (dvorana ispod same crkve)
-cijena knjige: 50 kuna
KONCERT Timoteuša 12.11.2008. u KSETu
u KSET po prvi puta dolazi poljska rock 'n roll atrakcija 2Tm2,3 (ili Timoteuš kako ih zovu mediji i fanovi). Prièa ide otprilike ovako: nekoliko poljskih underground glazbenika koji su svoje vještine brusili po ponajboljim punk, hardcore, reggae roots, metal bendovima poljske scene (Armia, Acid Drinkers, Houk) odluèilo je osnovati svojevrsnu konceptualnu supergrupu. Koncepcija se sastoji u tome što uglazbljuju ni manje ni više nego biblijske psalme koristeæi sve moguæe i nemoguæe utjecaje s off-rock muzièke trpeze (Joy Division ili Sepultura samo su neki od njih). Albumima žanrovski variraju, a zadnji službeni pod imenom “888” potpuno je iznenaðujuæi punk-rock naramak odliènih pjesama na liniji najboljih ostvarenja old-school punk legendi.
Odlièno posjeæeni koncerti diljem istoène Europe, ukljuèujuæi i nedavan nastup na najveæem non-profit rock festivalu u Europi Przystanek Woodstock, te respektabilna baza fanova govori da Timoteuš nadilazi uobièajeno žanrovsko ladièarenje afirmirajuæi se kao autentièan projekt.
Od kritike hvaljen i od publike odlièno prihvaæen album "888" jamèi jedan od najzanimljivijih koncerata sezone.
Zahvaljujuæi tome što je organizaciju koncerta financijski pomoglo Veleposlanstvo Republike Poljske u RH, cijena ulaznice bit æe neuobièajeno pristupaèna i iznosit æe samo 30 kuna. Koncert poèinje u 21 sat. |
|
|
|
 |
Magali
mod team

Spol: 
|
Postano: et 06 stu 2008, 7:14
|
|
Najavljujemo prvi susret mladih zagrebaèke nadbiskupije u susret Božiæu koji æe se održati u Župi Stenjevec 2-sv. Nikola biskup 29.11.
O toènom poèetku samog susreta æete biti naknadno obaviješteni.
Ja nemam tu informaciju, a koliko znam nije još definirano.
 |
Zadnja promjena: Magali; et 06 stu 2008, 15:46; ukupno mijenjano 1 put. |
Ovo je upisano u knjizi života: Pod mojim nogama ocean buci. Vjetar puse oko mene, na Kristu, stijeni, temelj je moje nade, i moje sve. Usred bure da li si našao ovaj zaklon. Uhvati ovu mocnu ruku Isusa koji me je spasio... |
|
|
 |
Magali
mod team

Spol: 
|
Postano: pet 07 stu 2008, 7:07
|
|
Dragi moji,
pozivam Vas na vecer evangelizacije zajednice Emanuel koja ce se odrzati danas u samom sredistu Zagreba u crkvi Marije na Dolcu u Tkalèiæevoj (ulaz s Tkalèiæeve ili s Dolca).
Inace ovakva vecer se odrzava svaki prvi petak u mjesecu.
Svi oni koji su bili u Paray le Monialalu znaju da je ovo prekrasno iskustvo, a neki su jedan dio klanjanja osjetili i na zadnjem kriznom putu...
Pocet cemo u 19.30 sa pohvalama, a oko 20.00 ce biti izlozeno Presveto,
Evangelizacija ce trajati do 21.45.
Ako imate vremena dodjite,
poklonite se Gospodinu i u molitvi i klanjanju nadjite svoj mir... |
|
Ovo je upisano u knjizi života: Pod mojim nogama ocean buci. Vjetar puse oko mene, na Kristu, stijeni, temelj je moje nade, i moje sve. Usred bure da li si našao ovaj zaklon. Uhvati ovu mocnu ruku Isusa koji me je spasio... |
|
|
 |
Žan
mod team leader

Spol: 
|
Postano: ned 09 stu 2008, 11:58
|
|
Dobrotvorni koncert u zagrebaèkoj župi sv. Blaža
Zagreb, (IKA) - U dvorani zagrebaèke župe sv. Blaža (Kordunska ulica 1) prireðuje se u nedjelju 9. studenoga u 20 sati dobrotvorni koncert na kojemu æe se nastupiti mladi bendovi: "Novi svijet" i "Ulièna rasvjeta", zbor mladih iz župe sv. Kvirina "Capella miercoles", zbor "Hilarus" iz župe Bezgrešnog zaèeæa BDM, zbor mladih iz župe sv. Ivana evanðelista i apostola iz Utrine i zbor domaæin "Esprit".
Sav æe prihod biti darovan udruzi "Djetešce, na sunašce!" koja ima sjedište na podruèju župe sv. Blaža, a brine se za trudnice u teškoæama. Njihovo je poslanje borba da svako zaèeto dijete doðe na svijet, pomažu majkama savjetima i materijalnim sredstvima, pelenama i opremom za bebe. |
|
Po ovom æe svi znati da ste moji uèenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge! (Iv 13, 35) |
|
|
 |
klara

Spol: 
|
Postano: sri 19 stu 2008, 15:00
|
|
Hagioterapijski susreti
U èetvrtak, 13. studenoga 2008. u 20 sati zapoèeli au
hagioterapijski susret za mlade (studente, srednjoškolce, zaposlene),
koje vodi prof. dr. Tomislav Ivanèiæ u Zagrebu,
u velikoj dvorani župe sv. Blaža („Kinoteka“), u Kordunskoj ulici br. 1
Susreti æe se tijekom akademske godine održavati
svakog èetvrtka od 20 do 22 sata.
.. |
|
|
|
Magali |
 |
Magali
mod team

Spol: 
|
Postano: pet 21 stu 2008, 15:48
|
|
SUSRET S EMANUELOM
Dragi svi!
U subotu - 22. studenog odrzat ce se "Susret s Emanuelom" u zupi sv Barbare - Vrapce (sa Crnomerca vozi linija 125).
Buduci da se susret odrzava na blagdan sv Cecilije, tema ce biti glazba u liturgiji, slavljenju Boga i evangelizaciji.
Kao i inace hvalit cemo Gospodina, druziti se, imati adoraciju i priliku za ispovijed, a zavrsit cemo svetom misom u 18h.
Ako vam je potrebna duhovna obnova, ako zelite malo vremena posvetiti Bogu i svom duhovnom rast - pridruzite nam se u ovom duhovnom i raspjevanom susretu!!!
RADOSNO VAS OCEKUJEMO!
PS Svi vasi prijatelji su takoder dobrodosli!¨
BVB |
|
|
|
 |
Daisy Adaire

Spol: 
|
Postano: sub 22 stu 2008, 19:04
|
|
Ako netko jos uvijek ne zna, zbor mladih sa Trešnjevke, Izvor, u SC-u 29.11.2008. slavi 15. godisnjicu postojanja! Bit ce fenomenalan gospel koncert s gostima Ivanom Kindl, sestrama Husar, Petrom Antoliæ i Markom Prosolijem!
Tako da vas ocekujemo!  |
|
Live. Love. Laugh. |
|
|
Magali, davorseljan |
 |
Magali
mod team

Spol: 
|
Postano: pon 24 stu 2008, 21:29
|
|
HRVATSKI KATOLIÈKI ZBOR „MI“ - TRIBINA „DOÐI...“
O temi
"Crkva, Hrvatska i Europska unija"
govorit æe dr. sc. msgr. Marin Srakiæ nadbiskup ðakovaèko-osjeèki i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije
11. prosinca u 19 sati
Dvorana „Tribine grada Zagreba“
Kaptol 27 |
|
|
|
 |
teta Jeja
mod team

Spol: 
|
Postano: et 11 pro 2008, 14:47
|
|
dobih obavjest sms-om, pa proslijeðujem u javnost
Dobrotvorni koncert Nadbiskupske klasiène gimnazije iz Zagreba za Udrugu Zdenac (klinki)
Nadbiskupska klasièna gimnazija organizira dobrotvorni koncert za izgradnju misijske kuæe u Tanzaniji
u petak 12. prosinca 2008. u 19.30 h u sjemenišnu crkvu Srca Isusova na Šalati, Voæarska 106, Zagreb.
Na koncertu æete imati priliku kupiti božiæne darove za svoje bližnje:
misijski kalendar za 2009. godinu, autentiène suvenire, slike i originalni
nakit iz zemalja treæega svijeta, radove djece iz misija i volontera
Zdenca te božiæne èestitke i ukrase koje su izradili uèenici i profesori naše škole.
Ubi caritas et amor, Deus ibi est: ............. Gdje je ljubav i prijateljstvo, ondje je i Bog:
congregavit nos in unum amor Christi. ........združila nas je u jedno ljubav Kristova. |
|
Svevišnji, dièni Bože, rasvijetli tamu moga srca
i daj mi pravu vjeru, èvrstu nadu i savršenu ljubav, osjet i spoznaju,
o Gospodine, da izvršim tvoju svetu i istinitu zapovijed. |
|
|
 |
Magali
mod team

Spol: 
|
Postano: pon 15 pro 2008, 8:29
|
|
Danas
U kinu SC 19 h- predstavljanje knjige o Zlatku Sudcu
na trgu u 20 h - koncert zbora Allegro iz župe Stupnik-Luèko
na trgu u 21 h - koncert za V. Šuteja i zakladu Ana Rukavina
u pastoralu mladih u 20 h - susret animatora
Puno dogaðanja... |
|
|
|
 |
Magali
mod team

Spol: 
|
Postano: et 18 pro 2008, 9:15
|
|
20.12.2008. - zadnja zajednièka priprema za mlade u župi sv. Jeronima - Maksimir u 19:30
20.12.2008. - u 20 h, Palmin Božiæni koncert u Palmotiæevoj |
|
|
|
 |
klara

Spol: 
|
Postano: sub 20 pro 2008, 15:35
|
|
Kiæenje božiæne jelke ispred zagrebaèke katedrale
Zagreb, 23.12.2008.
Zagrebaèka nadbiskupija organizira kiæenje božiænog drvca na trgu ispred zagrebaèke katedrale u utorak 23. prosinca, dan uoèi Badnjaka, u 12 sati. Okupljene æe blagosloviti zagrebaèki pomoæni biskup Ivan Šaško, a dogaðaj æe svojom pjesmom uljepšati djeèji zbor iz župe sv. Pavla iz Retkovca.
Tom æe prilikom svi vjernici imati i prigodu dati svoj božiæni dar za Caritas Zagrebaèke nadbiskupije.
Caritas æe ujedno na svome štandu predstaviti i ruène radove koje su izradila djeca s teškoæama u razvoju i osobe s invaliditetom, štiæenici Caritasovih kuæa.
Caritas Zagrebaèke nadbiskupije danas na stalnom smještaju zbrinjava više od 450 djece i odraslih osoba, brojnim programima i projektima izravno pomaže više od 2000 socijalno ugroženih osoba i obitelji, a od župnih caritasa pomoæ prima oko 5000 obitelji.
kni |
|
|
|
Magali |
 |
klara

Spol: 
|
Postano: sub 20 pro 2008, 15:38
|
|
Svetom misom - Djeca za djecu
Zagreb, 28.12.2008.
Posvetimo svoje srca i misli svoj nedužnoj djeci koja su stradala i još uvijek pate zbog naše nebrige i nedostatka ljubavi.
Na blagdan Nevine djeèice, koji je ove godine ujedno i blagdan sv. Obitelji, a pada u nedjelju, 28. prosinca 2008. slavit æe se u 11,30 sati u Zagrebaèkoj katedrali sveta misa sa sljedeæom nakanom: Djeca za djecu.
Cilj nam je toga dana okupiti svu našu mladost i obitelji da u zajednièkoj pjesmi i molitvi posvetimo svoje srca i misli svoj nedužnoj djeci koja su stradala i još uvijek pate zbog naše nebrige i nedostatka ljubavi.
Tom prigodom misno æe slavlje uzvelièati jedan veliki djeèji zbor od 150 mališana sastavljen od djeèjih zborova Èarobna frula i Vrapèiæi (prof. Marijan Miliæ), Mozartine (prof. Sonja Rem), Anðeli iz Rovišæa (prof. Biserka Horvat), djeèji zbor Angelus iz Donje Stubice (prof. Jural Ivaniæ), Zagrebaèki djeèaci (prof. Jasenka Ostojiæ Radikoviæ), Zlatne note Glazbenoga ateliera Angelus (prof. Paule Fabinger- Oreškoviæ).
Na orguljama æe ih pratiti prof. Eva Kirchmayer Biliæ.
Misna èitanja bit æe takoðer povjerena mladima tako da sve bude u rukama onih na kojima ostaje buduænost. Mi vjerujemo da ova inicijativa ima dubok duhovni smisao jer osim sudjelovanja u svetom misnom èinu, iziskuje istinsko osobno sudjelovanje najmlaðih vjernika u vrednovanju patnje i stradanja njihovih vršnjaka èije je mjesto u zajednici vjernika osigurala i Rimokatolièka crkva ustanovivši blandan Nevine djeèice.
To æe im pomoæi da bolje shvate znaèenje svetosti svakog ljudskog života bez obzira koliko on trajao na zemlji. Ovakve inicijative mogu poslužiti kao svjedoèanstvo poštovanja života naspram sve prisutnije kulture smrti u dobu u kojem živimo.
Organizacijski odbor akcije Svetom misom djeca za djecu zahvaljuje preèasnom gospodinu Josipu Kuhtiæu, rektoru zagrebaèke katedrale na razumijevanju i pomoæi oko realizacije ovoga misnoga slavlja.
Zahvaljujemo takoðer, prof. Jasenki Poliæ Biliško predsjednici i ostalim èlanovima udruge Hrvatska bašæina kao i gði Mariji Šepiæ tajnici Instituta za crkvenu glazbu koji su nam u svakom trenutku bili pri ruci.
Molimo sve koji su na bilo koji naèin u moguænosti da o ovome izvijeste župnike, vjerouèitelje i medije da se ŽURNO jave Evi Kirchmayer Biliæ (0959040553) ili Tugi Tarle(0919258381).
Molimo i sve ljude dobre volje da nam putem svojih mreža i kontakata pomognu proširiti ovu obavijest na što više adresa kako bismo dali priliku svima koji osjeæaju potrebu iskazati svoju solidarnost sa djecom bez doma, bez ljubavi i bez prava na život da zajedno s nama molitvom i pjesmom slave Boga.
SRETAN BOŽIÆ!
Za akciju Svetom misom djeca za djecu Tuga Tarle i prof. Eva Kirchmayer, prof. |
|
|
|
Magali |
 |
Magali
mod team

Spol: 
|
Postano: et 08 sij 2009, 11:12
Naslov : Koncert...župa sv. Ivana Krstitelja |
|
|
Božiæni koncert 10.01.2009.
Pozivamo Vas na 4. tradicionalni božiæni koncert u organizaciji mladih župe sv. Petra u Zaprešiæu!
Koncert æe se održati u kripti crkve sv. Ivana Krstitelja s poèetkom u 19h
Nastupaju:
Klapa LAVANDINE
Klapa FUREŠTI
Zbor APOSTOLI (MKA, Zaprešiæ 2)
Zbor PLAM (Sv. Nikola Taveliæ)
Zbor BIJELI SAN (Sv. Obitelj)
Zbor STIJENE (domaæini)
Band NEMA LOVE
ULAZ SLOBODAN!!
Nakon koncerta svi ste pozvani na veliki tulum u skromnim prostorijama župe u izgradnji  |
|
|
|
 |
Magali
mod team

Spol: 
|
Postano: et 08 sij 2009, 11:24
Naslov : SEMINAR KRŠÆANSTVO I NEW AGE |
|
|
Najava seminara KRŠÆANSTO I NEW AGE
13.-15.02.2008.
O detaljima možeš saznati na slijedeæem linku:
http://forummladi.hbk.hr/viewtopic.php?p=148258#148258
Buduæi da je ovo zanimljiva tema, nadam se da æe prisustvovati mnogo mladih. Proširite svojim prijateljima vijest. |
|
|
|
Jopica |
 |
Žan
mod team leader

Spol: 
|
Postano: ned 18 sij 2009, 10:51
|
|
Molitvena osmina za jedinstvo kršæana pod geslom „Da budu kao jedno u Tvojoj ruci!" (Ez 37,17) obilježit æe se od 18. do 25. sijeènja u Zagrebu i Zagrebaèkoj nadbiskupiji.
- Ekumenski hod po crkvama grada Zagreba, u kojemu æe sudjelovati predstavnici kršæanskih Crkava s podruèja grada, zapoèinje u èetvrtak, 22. sijeènja u 19 sati u baptistièkoj crkvi, Radiæeva ulica 30.
- Slijedeæa ekumenska molitva održat æe se u subotu, 24. sijeènja u 19 sati u hramu Preobraženja Gospodnjeg na Cvjetnom trgu.
- Središnje ekumensko slavlje bit æe u nedjelju, 25. sijeènja u 19.15 sati u rimokatolièkoj crkvi Sv. Blaža, Prilaz Gjure Deželiæa 64.
Ekumenski hod po crkvama Zagrebaèke nadbiskupije održat æe se prema slijedeæem rasporedu: - u nedjelju, 18. sijeènja u 16 sati u svetištu Majke Božje Bistrièke;
- u ponedjeljak, 19. sijeènja u 18 sati u crkvi Sv. Terezije Avilske u Bjelovaru te u 18.30 sati u crkvi Navještenja BDM u Velikoj Gorici;
- u utorak, 20. sijeènja u 18 sati u crkvi Sv. Martina biskupa u Dugom Selu te Uzvišenja Sv. Križa u Sisku;
- u srijedu, 21. sijeènja u 18 sati u crkvi Sv. Lovre u Petrinji te u 18.30 sati u crkvi Sv. Ane u Križevcima;
- u èetvrtak, 22. sijeènja u 18 sati u crkvi Majke Božje Snježne u Kutini te u crkvi Marije Kraljice apostola u Zaprešiæu;
- u petak, 23. sijeènja u 18 sati u crkvi Sv. Anastazije u Samoboru i Sv. Tri Kralja u Karlovcu - Banija te u 17 sati u crkvi Sv. Nikole biskupa u Krapini;
- u subotu 24. sijeènja u 11 sati u crkvi Sv. Stjepana prvomuèenika u Štefanju, u 18 sati u crkvi Sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom te u 18.30 sati u crkvi Svih svetih u Sesvetama;
- u nedjelju, 25. sijeènja u 11 sati u crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Glini.
|
|
Po ovom æe svi znati da ste moji uèenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge! (Iv 13, 35) |
|
|
Magali, Specijalac, Jopica |
 |
Lux
Spol: 
|
Postano: et 22 sij 2009, 15:49
|
|
U subotu, 24. sijeènja s poèetkom u 20 sati u župi Marije Pomoænice na Knežiji održava se Don Bosco Fest. Na ovom festivalu duhovne glazbe nastupiti æe zborovi i bendovi mladih iz Zagreba, Splita, Rijeke, Lošinja, BiH i Vojvodine. |
|
|
|
Magali |
 |
Magali
mod team

Spol: 
|
Postano: pet 23 sij 2009, 10:17
|
|
Dragi svi,
Pozivam vas na molitveni susret koji ce se odrzati u subotu 24. sijecnja u zupi Stenjevac II zajednice Emanuel pod nazivom "Susret s Emanuelom".
Svi ste dobrodosli...pitajte i ostale...ovo popodne s Gospodinom moze biti plodonosno za sve...
Maknite se od ispita, testova...maknite se od svojih uobicajenih stvari, poslova, problema i dodjite Gospodinu...
Pocinje u 16 h sa molitvama pohvala, zatim imamo kratko predavanje, onda je sveta misa i klanjanje te ce vj. biti prilika za ispovijed.
Nakon svega imamo neformalno druzenje u zupnoj dvorani... |
|
|
|
 |
klara

Spol: 
|
Postano: sri 28 sij 2009, 10:20
|
|
Trodnevnica sv. Ivanu Boscu
od 28. do 30. sijeènja na zagrebaèkoj Knežiji
Salezijanska župna zajednica Marije Pomoænice na zagrebaèkoj Knežiji,
duhovno se pripravlja trodnevnicom od srijede 28. do petka 30. sijeènja
za proslavu blagdana - salezijanske svetkovine - sv. don Ivana Bosca,
utemeljitelja salezijanske družbe.
Prvu veèer trodnevnice misno slavlje u 18.30 sati predvodi don Stjepan Pasariæ,
a tema propovijedi je "Don Bosco i zvanja";
drugu veèer don Ivo Nediæ predvodi misu
te propovijeda na temu "Don Bosco i obitelj",
a treæu veèer misu predslavi don Damir Stojiæ
a propovijeda na temu "Don Bosco i mladi".
Na sam blagdan u subotu 31. sijeènja
mise su po nedjeljnom rasporedu,
u 7, 9, 10.30, 12 i u 17h.
Sveèanu veèernju misu u 18.30 sati predslavi i propovijeda
gospiæko- senjski biskup Mile Bogoviæ. |
|
|
|
 |
Lux
Spol: 
|
Postano: et 05 vel 2009, 11:00
|
|
Koncert za afrièke misije
U crkvi Svete Ane u Rudešu u nedjelju, 8. veljaèe, s poèetkom u 19 sati održati æe se humanitarni koncert od kojega prihod ide za afrièke misije. Koncert organiziraju salezijanci suradnici i salezijanska mladež iz Rudeša. Nastupaju bendovi ANimA i Aves Dei, a posebni gosti su Rafael Dropuliæ, Jeronim Mariæ iz grupe Adastra i Mihaela Majciniæ, bivša èlanica benda koji je prije animirao mise u Rudešu. Održati æe se i prigodna aukcija predmeta iz Afrike. Ulaznice se neæe naplaæivati, veæ æe se prikupljati dobrovoljni prilozi. Nakon koncerta biti æe prigodno druženje na kojemu su svi dobrodošli.
Do crkve u Rudešu doðete tako da uðete na glavnu cestu (rudešku i zatim peta ulica desno. Ulica se zove Toplnica. |
|
|
|
 |
Magali
mod team

Spol: 
|
Postano: ned 08 vel 2009, 13:00
Naslov : Vikend s Emanuelom! |
|
|
Vikend Zajednice Emanuel
Pozivam Vas na vikend Emanuelovaca koji æe se održati 28.02. i 01.03.
Vikend æe se održati u kuæi Misionara Krvi Kristove u Mlinovima, Razgled 3, s direktnim pogledom na južne padine Medvednice. Poèet æe u subotu dolaskom u 14 sati i završiti u nedjelju nakon ruèka, oko 14.30. Do kuæe se može doæi javnim prijevozom (autobusom br. 101 iz Britanca do zadnje stanice - Gornje Prekrižje), a kome odgovara, može raèunati i na kolonu vozila koja u 13.30 kreæe iz Medpotoka bb, preko Selske ceste, Svetog Duha i Bijenika prema odredištu.
"Neke æe taknuti Božja Rijeè u molitvi ili klanjanju, druge misao s predavanja ili rada u skupinama, treæe radost zajedništva ili ljepota slavlja. Doðimo na Vikend s velikom ili malom željom u srcu! Dopustimo Bogu da nas osobno i po bližnjima iznenadi, ohrabri, razveseli ili preporodi, te tako budemo dar jedni drugima." |
|
|
|
Jopica, davorseljan |
 |
|
|
Ne moe otvarati nove teme. Ne moe odgovarati na postove. Ne moe ureivati svoje postove. Ne moe izbrisati svoje postove. Ne moe glasovati u anketama.
|
|