HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: pet 10 srp 2020, 8:46. Pogledaj neodgovorene postove
Gospina krunica
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeęa tema
Autor Poruka
Žan
mod team leaderSpol: muško
Postovi: 2638
Lokacija: u Isusovom zagrljaju
PostanoPostano: uto 08 tra 2008, 19:47
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Krunica je jednostavan i svima dostupan put prema svetosti.
Ivan Pavao II.

PreporuĆØam apostolsko pismo pape Ivana Pavla II. o svetoj krunici ("Rosarium Virginis Mariae") Smile

Po ovom Ʀe svi znati da ste moji uĆØenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge!
(Iv 13, 35)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
tomi25
Spol: muško
Postovi: 9
PostanoPostano: čet 10 tra 2008, 13:19
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

na križu života sam ovo iskopao:

ZaŔto moliti krunicu?

ā€¢ NaÅ”a Gospa ima 117 naslova. U Fatimi je odabrala: Ā«Ja sam Kraljica svete kruniceĀ». Pozvala je cijeli svijet na molitvu krunice: Ā«Svaki dan molite krunicu kako biste isprosili mir svijetuĀ»
ā€¢ Sveti Franjo SaleÅ”ki rekao je da je najbolji naĆØin molitve upravo krunica
ā€¢ Ā«Usrdno vas molim u ljubavi koju imam za vas u Isusu i Mariji, molitve svaki dan krunicu! Vi Ʀete u svom smrtnom ĆØasu blagoslivljati dan i ĆØas kad ste mi povjerovaliĀ» - Sveti Ljudevit Montfort
ā€¢ Ā«Krunica je riznica milostiĀ» - Papa Pavao V
ā€¢ Ā«Krunica je oružjeĀ» - Sveti Pio iz Pietrelcine
ā€¢ Papa Leo XIII napisao je 9 enciklika o krunici
ā€¢ Papa Ivan XXIII 38 puta je govorio o Kraljici svete krunice i svakodnevno molio cijeli ružarij
ā€¢ Sestra Lucija iz Fatime za krunicu je rekla: Ā«Blažena Djevica Marija je krunici podarila takvo djelovanje, da ne postoji nijedan materijalni, duhovni, nacionalni ili meĆ°unarodni problem, koji se putem nje i naÅ”e žrtve ne bi mogao rijeÅ”itiĀ»
ā€¢ Papa Ivan Pavao II: Ā«Krunica je moja najdraža molitva. Divna, krasna molitva! Divna u svojoj jednostavnosti! Divna u svojoj dubini!Ā» Papa je proglasio godinu krunice (2002-2003), a na 25. godiÅ”njicu svojega pontifikata napisao je apostolsko pismo Rosarium Virginis Mariae.
ā€¢ Sveti Ljudevit Montfort napisao je: Ā«Krunica je najmoƦnije oružje za dodirnuti Srce Isusovo, naÅ”ega Otkupitelja, koji je toliko volio Svoju MajkuĀ»
ā€¢ Ā«MeĆ°u svim pobožnostima odobrenim od Crkve niti jedna nije bila povlaÅ”tena tako mnogobrojnim ĆØudima kao pobožnost svete kruniceĀ» - Papa Pio IX
ā€¢ Ā«Nema sigurnijeg puta da se zazove Božji blagoslov na obitelj od svakodnevnog moljenja kruniceĀ» - Papa Pio XII
ā€¢ Ā«Ne ustruĆØavamo se posvjedoĆØiti kako polažemo veliku nadu u svetu krunicu za ozdravljenje od zla naÅ”ih vremenaĀ» - Papa Pio XII
ā€¢ Ā«Krunica je veliĆØanstvena i univerzalna molitva za potrebe Crkve, naroda i cijeloga svijetaĀ» - Papa Ivan XXIII
ā€¢ Ā«Krunica je biĆØevanje Ć°avlaĀ» - Papa Hadrijan VI
ā€¢ Ā«Krunica je sažetak cijelog EvanĆ°eljaĀ» - Papa Pavao VI
ā€¢ Ā«Meditacija nad otajstvima krunice može biti izvrsna priprema za slavlje tih istih otajstava u liturgijskom ĆØinu i njihov trajni ehoĀ» - Papa Pavao VI
ā€¢ Sveti Toma Akvinski je 40 dana u nizu propovijedao u Rimu samo o Zdravo Mariji
ā€¢ Sveti Ivan Vianney, zaÅ”titnik sveƦenika, rijetko je viĆ°an bez krunice u ruci
ā€¢ Ā«Moji je dojam da je krunica jedno od najveƦih vrijednosti, ne samo sukladno rijeĆØima Gospe Fatimske, veƦ u skladu s uĆØincima krunice koji je vide kroz povijest. Mislim da je Gospa htjela dati obiĆØnim ljudima, onima koji ne znaju kako moliti, ovaj jednostavan naĆØin za približiti se BoguĀ» - Sestra Lucija iz Fatime
ā€¢ Ā«Kako li je samo lijepa obitelj koja moli krunicu svaku veĆØerĀ» - Papa Ivan Pavao II

ā€¢ ObeƦanja koja je Blažena Djevica Marija dala Sv. Dominiku i Bl. Alanu:
1. Svima koji budu odano molili krunicu, obeƦajem svoju posebnu zaÅ”titu i obilje milosti.
2. Oni koji budu ustrajali u molitvu krunice, primit Ʀe neku osobitu milost.
3. Krunica Ʀe biti moƦno oružje protiv pakla, uniÅ”tit Ʀe grijehe i izgnati herezu.
4. Krunica Ʀe pomoƦi rast kreposti i dobrih djela, donijeti obilje Božjih darova za duÅ”u, preokrenut Ʀe ljubav prema svijetu u ljubav prema Bogu, uzdiƦi srca da žele božanska i vjeĆØna dobra. Na taj naĆØin Ʀe se te duÅ”e posvetiti.
5. Koji me se povjere preko krunice, neƦe biti izgubljeni.
6. Koji budu pobožno molili moju krunicu, razmiÅ”ljajuƦi o otajstvima spasenja neƦe biti satrveni nedaƦama niti Ʀe umrijeti loÅ”om smrƦu. GreÅ”nici Ʀe se obratiti, pravedno Ʀe rasti u milosti i postati vrijedni vjeĆØnoga života.
7. Oni koji su iskreno odani molitvi moje krunice neƦe umrijeti bez utjehe Crkve ili bez milosti.
8. Oni koji budu molili krunicu, naƦi Ʀe za života i na smrti svjetlost Božju, puninu njegove milosti i bit Ʀe ubrojeni meĆ°u blažene.
9. Brzo Ʀu osloboditi iz ĆØistiliÅ”ta duÅ”e odane molitvi krunice.
10. Prava djeca moje krunice uživat Ʀe veliku slavu na nebesima.
11. Ono Å”to preko krunice tražite, dobit Ʀete.
12. Koji Å”ire moju krunicu, dobit Ʀe preko mene pomoƦ u svim svojim potrebama.
13. Postigla sam od svog Sina da Ʀe svi prijatelji krunice imati svece nebeske za svoju braƦu u životu i smrti.
14. Koji vjerno mole krunicu, moja su draga djeca, braƦa i sestre Isusa Krista.
15. Odanost mojoj krunici posebni je znak predodreĆ°enja.

ā€¢ Francuski pisac Benson u jednom od svojih prvih romana donosi izvanredno tumaĆØenje krunice. Stara uĆØiteljica, sestra Margaret, objaÅ”njava molitvu krunice svojoj mladoj protestantskoj uĆØenici Izabeli. Djevojka je pita: Ā«Zar može biti dobra molitva u kojoj se stalno ponavlja jedno te isto?Ā»
Redovnica je na tren zaÅ”utjela a onda odgovorila: Ā«ProÅ”log tjedna vidjela sam gospoĆ°u Martin sa svojom djevojĆØicom u naruĆØju. Mala je obujmila majku rukama oko vrata i svaki puta kad bi je mati zanjihala ponavljala bi jedno te isto: 'mama'.Ā»
Izabel se zamislila a onda primijetila: Ā«To je bilo tako dok je djevojĆØica bila mala.Ā» Na to je sestra podsjetila na Isusove rijeĆØi: Ā«Ako ne budete kao djeca neƦete uƦi u kraljevstvo nebeskoĀ» i doda: Ā«VidiÅ”, moja Izabela, Bogu i Isusovoj Majci mi nismo drugo nego djeca. Ponavljati Zdravo Marijo jedan je od izvrsnih naĆØina na koji joj možemo reƦi da je volimo. PrebiruƦi po zrncima krunice i ponavljajuƦi OĆØe naÅ”e i Zdravo Marije, nižemo slike iz života Isusova, razmiÅ”ljamo o otajstvima spasenja stranicu po stranicu, kako bismo prepoznali i svoje mjesto u toj povijesti spasenja. Od krunice imaju koristi oni koji je razumiju. Oni zajedno s Marijom mole i razmatraju otajstva spasenja u kojima uvijek otkrivaju novost za nove situacije svojega života. I stoga se izredavÅ”i pred oĆØima sve slike otajstva krunice, vraƦaju opet na poĆØetakĀ»
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Žan
mod team leaderSpol: muško
Postovi: 2638
Lokacija: u Isusovom zagrljaju
PostanoPostano: pon 13 lis 2008, 11:11
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Je li za nas listopad na poseban naĆØin mjesec krunice? Wink

Želio bih navesti jedan odlomak iz apostolskog pisma pape Ivana Pavla II. o krunici (Rosarium Virginis Mariae) u kojem se govori o krunici kao molitvi za mir i kao poticaju da budemo graditelji mira... Smile

  • TeÅ”ki izazovi s kojima se svijet suoĆØava na ovom poĆØetku novog tisuƦljeƦa navode nas na pomisao da samo zahvat odozgor, koji je sposoban voditi srca onih koji žive u ratnom okruženju i onih u ĆØijim je rukama sudbina narodĆ¢, može pružiti nadu u svjetliju buduƦnost.

  • Krunica je po svojoj naravi molitva za mir, zbog same ĆØinjenice da se sastoji iz razmatranja Krista, koji je Knez mira i Ā»mir naÅ”Ā« (Ef 2, 14). Svaki onaj koji se duboko sjedinjuje s Kristovim otajstvom ā€“ a upravo to i jest namjera krunice ā€“ upoznaje tajnu mira i to mu postaje životni poziv. Osim toga, zahvaljujuƦi svom meditativnom znaĆØaju, polaganim nizanjem Zdravomarija, krunica na molitelja djeluje umirujuƦe i ĆØini ga raspoloživim da u dubinu svog biƦa primi i kuÅ”a te oko sebe Å”iri onaj istinski mir koji je posebni dar Uskrsloga (usp. Iv 14, 27; 20, 21).

  • Krunica je molitva mira i po plodovima ljubavi koje donosi. Kada je molimo kao istinsku meditativnu molitvu, krunica podupire susret s Kristom u njegovim otajstvima i tako otkriva Kristovo lice u braƦi, osobito onima koji najviÅ”e trpe. Zar bi se mogla, u radosnim otajstvima, razmatrati otajstva betlehemskog Djeteta, a ne osjetiti želju da se prihvati, brani i promiĆØe život, preuzimajuƦi na sebe teret djece koja pate diljem svijeta? Zar bi se moglo slijediti stope Krista otkupitelja, u otajstvima svjetla, a ne odluĆØiti svjedoĆØiti njegova blaženstva u svakodnevnom životu? I kako razmatrati Krista pod teretom križa i Krista raspeta, a ne osjetiti potrebu biti Ā»Å imun CirenacĀ« svakom bratu i sestri koje slama bol i tiÅ”ti oĆØaj? Kako bi se moglo, na kraju, uprijeti pogled u slavu Krista uskrsloga i Mariju na nebu okrunjenu za Kraljicu, a ne osjetiti želju uĆØiniti ovaj svijet boljim, pravednijim, primjerenijim Božjem naumu?

  • KonaĆØno, usmjeravajuƦi naÅ” pogled na Krista, krunica nas takoĆ°er ĆØini graditeljima mira u svijetu. Po svome znaĆØaju ustrajne zajedniĆØke proÅ”nje, u skladu s Kristovim pozivom da valja moliti Ā»i nikada ne sustati Ā« (Lk 18, 1), krunica nam i danas dopuÅ”ta nadati se da Ʀe se toliko teÅ”ka Ā»bitkaĀ« za mir moƦi izvojevati. Krunica ne samo da nije bijeg od problema nego nas potiĆØe da na njih gledamo odgovorno i velikoduÅ”no i daje nam snagu da se s njima suoĆØavamo s pouzdanjem u Božju pomoƦ i sa ĆØvrstom nakanom da u svakoj prigodi svjedoĆØimo Ā»ljubav, koja je sveza savrÅ”enstvaĀ« (Kol 3, 14).

Svoje pismo papa zavrÅ”ava izmeĆ°u ostaloga ovim rijeĆØima:
    Upirem svoje oĆØi u vas, braƦo i sestre svakog staleža, u vas, drage obitelji, u vas, bolesni i stari, u vas, mladi: ponovno uzmite s pouzdanjem krunicu u ruke! Iznova je otkrijte u svjetlu Pisma, u skladu s liturgijom i u ozraĆØju svoje svakodnevice.

jako sretan Otkrijmo ponovno krunicu, budimo graditelji mira moli Smile

Po ovom Ʀe svi znati da ste moji uĆØenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge!
(Iv 13, 35)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: davorseljan, Magali
davorseljan
Spol: muško
Postovi: 2572
Lokacija: sv. Petar Apostol Zagreb
PostanoPostano: pon 13 lis 2008, 12:28
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Slažem se.
Predložio bih da uvedemo zajedniĆØku molitvu krunice preko chata.
Možemo preko katolika.org, nalazit se svaki dan u 23 sata.
Ja krunicu nosim svaki dan i izmolim barem jednu deseticu.

U radu je spas.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Magali
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1341
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: uto 14 lis 2008, 7:13
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

I ja smatram da bi bilo lijepo opet zajedno s vama moliti krunicu eto u ovoj istovremenoj molitvi u 22h. To bi bilo viŔe nego dobro...
i onda da pokuŔamo staviti nekakvo kratko razmiŔljanje...
Najbolja, najkvalitetnija, najdublja molitva krunice je bila molitva s vama...

Ovo je upisano u knjizi života: Pod mojim nogama ocean buci. Vjetar puse oko mene, na Kristu, stijeni, temelj je moje nade, i moje sve. Usred bure da li si naŔao ovaj zaklon. Uhvati ovu mocnu ruku Isusa koji me je spasio...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceYIMMSNM [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: Žan, davorseljan
davorseljan
Spol: muško
Postovi: 2572
Lokacija: sv. Petar Apostol Zagreb
PostanoPostano: uto 14 lis 2008, 15:02
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ZajedniĆØka molitva krunice kreƦe od veĆØeras.
Predlažem da se na molitvi naĆ°emo na KNI-u.
SjeĆØam se one lijepe molitve krunice preko kompjutora. Bio je dan predivan program.

U radu je spas.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Žan
mod team leaderSpol: muško
Postovi: 2638
Lokacija: u Isusovom zagrljaju
PostanoPostano: uto 14 lis 2008, 15:12
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

davorseljan napisa:
ZajedniĆØka molitva krunice kreƦe od veĆØeras.

ZajedniĆØka molitva krunice kreƦe od SUTRA, davore, prati obavijesti ĆØlanova web teama koji su zaduženi za organizaciju.

Po ovom Ʀe svi znati da ste moji uĆØenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge!
(Iv 13, 35)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
zdvd
Spol: neodrešen
Postovi: 22
PostanoPostano: pon 12 sij 2009, 14:46
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

znali netko gdje mogu naƦi MP3 Marijine krunice na talijanskom jeziku

HVALJEN ISUS I MARIJA
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web stranice [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: pon 12 sij 2009, 19:22
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

zdvd napisa:
znali netko gdje mogu naƦi MP3 Marijine krunice na talijanskom jeziku


pronaŔla sam na yt-u ...
http://www.youtube.com/watch?v=c_NiipWrxAk&feature=related

slijedi upute u ovom (klikni) postu
da to skineÅ” s yt-a i pretvoriÅ” u mp3 ...

joÅ” jednostavnije:
poŔalji mi mail adresu na pp
i stiže ti mp3ica ... Wink

(ako je to to Ŕto tražiŔ) ...

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
zdvd
Spol: neodrešen
Postovi: 22
PostanoPostano: sri 21 sij 2009, 15:14
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

puno hvala na ovome

HVALJEN ISUS I MARIJA
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web stranice [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš urešivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group