HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: sub 20 lis 2018, 19:45. Pogledaj neodgovorene postove
Gospina krunica
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeća tema
Autor Poruka
Žan
mod team leaderSpol: muško
Postovi: 2638
Lokacija: u Isusovom zagrljaju
PostanoPostano: uto 08 tra 2008, 19:47
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Krunica je jednostavan i svima dostupan put prema svetosti.
Ivan Pavao II.

Preporučam apostolsko pismo pape Ivana Pavla II. o svetoj krunici ("Rosarium Virginis Mariae") Smile

Po ovom će svi znati da ste moji učenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge!
(Iv 13, 35)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
tomi25
Spol: muško
Postovi: 9
PostanoPostano: čet 10 tra 2008, 13:19
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

na križu života sam ovo iskopao:

Zašto moliti krunicu?

• Naša Gospa ima 117 naslova. U Fatimi je odabrala: «Ja sam Kraljica svete krunice». Pozvala je cijeli svijet na molitvu krunice: «Svaki dan molite krunicu kako biste isprosili mir svijetu»
• Sveti Franjo Saleški rekao je da je najbolji način molitve upravo krunica
• «Usrdno vas molim u ljubavi koju imam za vas u Isusu i Mariji, molitve svaki dan krunicu! Vi ćete u svom smrtnom času blagoslivljati dan i čas kad ste mi povjerovali» - Sveti Ljudevit Montfort
• «Krunica je riznica milosti» - Papa Pavao V
• «Krunica je oružje» - Sveti Pio iz Pietrelcine
• Papa Leo XIII napisao je 9 enciklika o krunici
• Papa Ivan XXIII 38 puta je govorio o Kraljici svete krunice i svakodnevno molio cijeli ružarij
• Sestra Lucija iz Fatime za krunicu je rekla: «Blažena Djevica Marija je krunici podarila takvo djelovanje, da ne postoji nijedan materijalni, duhovni, nacionalni ili međunarodni problem, koji se putem nje i naše žrtve ne bi mogao riješiti»
• Papa Ivan Pavao II: «Krunica je moja najdraža molitva. Divna, krasna molitva! Divna u svojoj jednostavnosti! Divna u svojoj dubini!» Papa je proglasio godinu krunice (2002-2003), a na 25. godišnjicu svojega pontifikata napisao je apostolsko pismo Rosarium Virginis Mariae.
• Sveti Ljudevit Montfort napisao je: «Krunica je najmoćnije oružje za dodirnuti Srce Isusovo, našega Otkupitelja, koji je toliko volio Svoju Majku»
• «Među svim pobožnostima odobrenim od Crkve niti jedna nije bila povlaštena tako mnogobrojnim čudima kao pobožnost svete krunice» - Papa Pio IX
• «Nema sigurnijeg puta da se zazove Božji blagoslov na obitelj od svakodnevnog moljenja krunice» - Papa Pio XII
• «Ne ustručavamo se posvjedočiti kako polažemo veliku nadu u svetu krunicu za ozdravljenje od zla naših vremena» - Papa Pio XII
• «Krunica je veličanstvena i univerzalna molitva za potrebe Crkve, naroda i cijeloga svijeta» - Papa Ivan XXIII
• «Krunica je bičevanje đavla» - Papa Hadrijan VI
• «Krunica je sažetak cijelog Evanđelja» - Papa Pavao VI
• «Meditacija nad otajstvima krunice može biti izvrsna priprema za slavlje tih istih otajstava u liturgijskom činu i njihov trajni eho» - Papa Pavao VI
• Sveti Toma Akvinski je 40 dana u nizu propovijedao u Rimu samo o Zdravo Mariji
• Sveti Ivan Vianney, zaštitnik svećenika, rijetko je viđan bez krunice u ruci
• «Moji je dojam da je krunica jedno od najvećih vrijednosti, ne samo sukladno riječima Gospe Fatimske, već u skladu s učincima krunice koji je vide kroz povijest. Mislim da je Gospa htjela dati običnim ljudima, onima koji ne znaju kako moliti, ovaj jednostavan način za približiti se Bogu» - Sestra Lucija iz Fatime
• «Kako li je samo lijepa obitelj koja moli krunicu svaku večer» - Papa Ivan Pavao II

• Obećanja koja je Blažena Djevica Marija dala Sv. Dominiku i Bl. Alanu:
1. Svima koji budu odano molili krunicu, obećajem svoju posebnu zaštitu i obilje milosti.
2. Oni koji budu ustrajali u molitvu krunice, primit će neku osobitu milost.
3. Krunica će biti moćno oružje protiv pakla, uništit će grijehe i izgnati herezu.
4. Krunica će pomoći rast kreposti i dobrih djela, donijeti obilje Božjih darova za dušu, preokrenut će ljubav prema svijetu u ljubav prema Bogu, uzdići srca da žele božanska i vječna dobra. Na taj način će se te duše posvetiti.
5. Koji me se povjere preko krunice, neće biti izgubljeni.
6. Koji budu pobožno molili moju krunicu, razmišljajući o otajstvima spasenja neće biti satrveni nedaćama niti će umrijeti lošom smrću. Grešnici će se obratiti, pravedno će rasti u milosti i postati vrijedni vječnoga života.
7. Oni koji su iskreno odani molitvi moje krunice neće umrijeti bez utjehe Crkve ili bez milosti.
8. Oni koji budu molili krunicu, naći će za života i na smrti svjetlost Božju, puninu njegove milosti i bit će ubrojeni među blažene.
9. Brzo ću osloboditi iz čistilišta duše odane molitvi krunice.
10. Prava djeca moje krunice uživat će veliku slavu na nebesima.
11. Ono što preko krunice tražite, dobit ćete.
12. Koji šire moju krunicu, dobit će preko mene pomoć u svim svojim potrebama.
13. Postigla sam od svog Sina da će svi prijatelji krunice imati svece nebeske za svoju braću u životu i smrti.
14. Koji vjerno mole krunicu, moja su draga djeca, braća i sestre Isusa Krista.
15. Odanost mojoj krunici posebni je znak predodređenja.

• Francuski pisac Benson u jednom od svojih prvih romana donosi izvanredno tumačenje krunice. Stara učiteljica, sestra Margaret, objašnjava molitvu krunice svojoj mladoj protestantskoj učenici Izabeli. Djevojka je pita: «Zar može biti dobra molitva u kojoj se stalno ponavlja jedno te isto?»
Redovnica je na tren zašutjela a onda odgovorila: «Prošlog tjedna vidjela sam gospođu Martin sa svojom djevojčicom u naručju. Mala je obujmila majku rukama oko vrata i svaki puta kad bi je mati zanjihala ponavljala bi jedno te isto: 'mama'.»
Izabel se zamislila a onda primijetila: «To je bilo tako dok je djevojčica bila mala.» Na to je sestra podsjetila na Isusove riječi: «Ako ne budete kao djeca nećete ući u kraljevstvo nebesko» i doda: «Vidiš, moja Izabela, Bogu i Isusovoj Majci mi nismo drugo nego djeca. Ponavljati Zdravo Marijo jedan je od izvrsnih načina na koji joj možemo reći da je volimo. Prebirući po zrncima krunice i ponavljajući Oče naše i Zdravo Marije, nižemo slike iz života Isusova, razmišljamo o otajstvima spasenja stranicu po stranicu, kako bismo prepoznali i svoje mjesto u toj povijesti spasenja. Od krunice imaju koristi oni koji je razumiju. Oni zajedno s Marijom mole i razmatraju otajstva spasenja u kojima uvijek otkrivaju novost za nove situacije svojega života. I stoga se izredavši pred očima sve slike otajstva krunice, vraćaju opet na početak»
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Žan
mod team leaderSpol: muško
Postovi: 2638
Lokacija: u Isusovom zagrljaju
PostanoPostano: pon 13 lis 2008, 11:11
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Je li za nas listopad na poseban način mjesec krunice? Wink

Želio bih navesti jedan odlomak iz apostolskog pisma pape Ivana Pavla II. o krunici (Rosarium Virginis Mariae) u kojem se govori o krunici kao molitvi za mir i kao poticaju da budemo graditelji mira... Smile

  • Teški izazovi s kojima se svijet suočava na ovom početku novog tisućljeća navode nas na pomisao da samo zahvat odozgor, koji je sposoban voditi srca onih koji žive u ratnom okruženju i onih u čijim je rukama sudbina narodâ, može pružiti nadu u svjetliju budućnost.

  • Krunica je po svojoj naravi molitva za mir, zbog same činjenice da se sastoji iz razmatranja Krista, koji je Knez mira i »mir naš« (Ef 2, 14). Svaki onaj koji se duboko sjedinjuje s Kristovim otajstvom – a upravo to i jest namjera krunice – upoznaje tajnu mira i to mu postaje životni poziv. Osim toga, zahvaljujući svom meditativnom značaju, polaganim nizanjem Zdravomarija, krunica na molitelja djeluje umirujuće i čini ga raspoloživim da u dubinu svog bića primi i kuša te oko sebe širi onaj istinski mir koji je posebni dar Uskrsloga (usp. Iv 14, 27; 20, 21).

  • Krunica je molitva mira i po plodovima ljubavi koje donosi. Kada je molimo kao istinsku meditativnu molitvu, krunica podupire susret s Kristom u njegovim otajstvima i tako otkriva Kristovo lice u braći, osobito onima koji najviše trpe. Zar bi se mogla, u radosnim otajstvima, razmatrati otajstva betlehemskog Djeteta, a ne osjetiti želju da se prihvati, brani i promiče život, preuzimajući na sebe teret djece koja pate diljem svijeta? Zar bi se moglo slijediti stope Krista otkupitelja, u otajstvima svjetla, a ne odlučiti svjedočiti njegova blaženstva u svakodnevnom životu? I kako razmatrati Krista pod teretom križa i Krista raspeta, a ne osjetiti potrebu biti »Šimun Cirenac« svakom bratu i sestri koje slama bol i tišti očaj? Kako bi se moglo, na kraju, uprijeti pogled u slavu Krista uskrsloga i Mariju na nebu okrunjenu za Kraljicu, a ne osjetiti želju učiniti ovaj svijet boljim, pravednijim, primjerenijim Božjem naumu?

  • Konačno, usmjeravajući naš pogled na Krista, krunica nas također čini graditeljima mira u svijetu. Po svome značaju ustrajne zajedničke prošnje, u skladu s Kristovim pozivom da valja moliti »i nikada ne sustati « (Lk 18, 1), krunica nam i danas dopušta nadati se da će se toliko teška »bitka« za mir moći izvojevati. Krunica ne samo da nije bijeg od problema nego nas potiče da na njih gledamo odgovorno i velikodušno i daje nam snagu da se s njima suočavamo s pouzdanjem u Božju pomoć i sa čvrstom nakanom da u svakoj prigodi svjedočimo »ljubav, koja je sveza savršenstva« (Kol 3, 14).

Svoje pismo papa završava između ostaloga ovim riječima:
    Upirem svoje oči u vas, braćo i sestre svakog staleža, u vas, drage obitelji, u vas, bolesni i stari, u vas, mladi: ponovno uzmite s pouzdanjem krunicu u ruke! Iznova je otkrijte u svjetlu Pisma, u skladu s liturgijom i u ozračju svoje svakodnevice.

jako sretan Otkrijmo ponovno krunicu, budimo graditelji mira moli Smile

Po ovom će svi znati da ste moji učenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge!
(Iv 13, 35)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: davorseljan, Magali
davorseljan
Spol: muško
Postovi: 2572
Lokacija: sv. Petar Apostol Zagreb
PostanoPostano: pon 13 lis 2008, 12:28
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Slažem se.
Predložio bih da uvedemo zajedničku molitvu krunice preko chata.
Možemo preko katolika.org, nalazit se svaki dan u 23 sata.
Ja krunicu nosim svaki dan i izmolim barem jednu deseticu.

U radu je spas.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Magali
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1341
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: uto 14 lis 2008, 7:13
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

I ja smatram da bi bilo lijepo opet zajedno s vama moliti krunicu eto u ovoj istovremenoj molitvi u 22h. To bi bilo više nego dobro...
i onda da pokušamo staviti nekakvo kratko razmišljanje...
Najbolja, najkvalitetnija, najdublja molitva krunice je bila molitva s vama...

Ovo je upisano u knjizi života: Pod mojim nogama ocean buci. Vjetar puse oko mene, na Kristu, stijeni, temelj je moje nade, i moje sve. Usred bure da li si našao ovaj zaklon. Uhvati ovu mocnu ruku Isusa koji me je spasio...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceYIMMSNM [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: Žan, davorseljan
davorseljan
Spol: muško
Postovi: 2572
Lokacija: sv. Petar Apostol Zagreb
PostanoPostano: uto 14 lis 2008, 15:02
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Zajednička molitva krunice kreće od večeras.
Predlažem da se na molitvi nađemo na KNI-u.
Sječam se one lijepe molitve krunice preko kompjutora. Bio je dan predivan program.

U radu je spas.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Žan
mod team leaderSpol: muško
Postovi: 2638
Lokacija: u Isusovom zagrljaju
PostanoPostano: uto 14 lis 2008, 15:12
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

davorseljan napisa:
Zajednička molitva krunice kreće od večeras.

Zajednička molitva krunice kreće od SUTRA, davore, prati obavijesti članova web teama koji su zaduženi za organizaciju.

Po ovom će svi znati da ste moji učenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge!
(Iv 13, 35)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
zdvd
Spol: neodređen
Postovi: 22
PostanoPostano: pon 12 sij 2009, 14:46
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

znali netko gdje mogu naći MP3 Marijine krunice na talijanskom jeziku

HVALJEN ISUS I MARIJA
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web stranice [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: pon 12 sij 2009, 19:22
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

zdvd napisa:
znali netko gdje mogu naći MP3 Marijine krunice na talijanskom jeziku


pronašla sam na yt-u ...
http://www.youtube.com/watch?v=c_NiipWrxAk&feature=related

slijedi upute u ovom (klikni) postu
da to skineš s yt-a i pretvoriš u mp3 ...

još jednostavnije:
pošalji mi mail adresu na pp
i stiže ti mp3ica ... Wink

(ako je to to što tražiš) ...

učiniti dobro, a zatim otići bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
zdvd
Spol: neodređen
Postovi: 22
PostanoPostano: sri 21 sij 2009, 15:14
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

puno hvala na ovome

HVALJEN ISUS I MARIJA
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web stranice [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group