HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: sri 23 ruj 2020, 0:55. Pogledaj neodgovorene postove
Vijesti, najave...
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeęa tema
Autor Poruka
5rich
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1965
Lokacija: meĆ°u knjigama
PostanoPostano: čet 24 srp 2008, 9:11
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

minnie napisa:
ovo je prvi zbor koje znam a da ne trazi tenore nego baseve... Smile posudimo vam mi nekoliko, a vi nama tenore

jel ima joÅ” koja biskupija zbor mladih?


tražimo mi i tenore, samo su basevi trenutno traženiji i zanimljiviji, Laughing Laughing

mislim da smo mi prva biskupija koja ima biskupijski zbor mladih,i to je posticaj svima vama da su svojim biskupijama pokrenete tako neŔto..imate povjernike za mlade,kontaktirajte ih Wink
ja, kao i joÅ” jedan forumaÅ” koji je kratko bio u Zboru, vam mogu posvjedoĆØiti da je meni osobno, ovaj zbor predivno iskustvo..evo,ja sam u zboru pola godine,nije dugo,ali mogu reƦi da su mi u tiuh pola godine svi zbroaÅ”i toliko prirasli srcu,pogotovo jer smo svake subote se sastajali do SHKM-a, vježbali za SHKM, ponekad nije iÅ”lo najbolje,ponekad smo u jednoj probi jednu pjesmu pjevali 20 puta, i joÅ” nije dobro zvuĆØalo,i bili smo svi umorni,pomalo ljuti na sebe,ali dok je dirigent rekao 15 minuta pauze, sav umort i ljutnja su nestali, i poĆØelo je kratko ali slatgko druženje i upoznavanje,u kojem smo svi uživali...
dovoljno govori kakoje mnogim zboraÅ”ima nakon SHKM-a subotas bila prazna i pomalo tužna bez probe..evo,sad se nismo vidjeli mjesec dana, od sprovoda naÅ”eg dragog basa, i mnogi zboraÅ”i s kojima sam gotovo svakodnevno u kontaktu jedva ĆØekaju ovavijest na webu zbora da Ʀe biti proba za Dugu 2008.. veseo veseo
malo sam se raspisala..ali aktivirajte se, neƦe biti lako,i neƦe iƦi nabrzaka, evo,ovaj zbor psotoji 3 godine, i joÅ” nije onakav kakav bi trebao biti, joÅ” nema ĆØlanova iz svake župe,ali bude..jednog dana. Wink

K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vraĆØiÅ” boli,
odbila joÅ” nikog nisi, koji za pomoƦ moli.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
davorseljan
Spol: muško
Postovi: 2572
Lokacija: sv. Petar Apostol Zagreb
PostanoPostano: pon 28 srp 2008, 12:49
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Drago mi je da ovakav zbor postoji u Lijepoj naŔoj.
Želim vam puno nastupa i druženja.

U radu je spas.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
5rich
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1965
Lokacija: meĆ°u knjigama
PostanoPostano: pon 11 kol 2008, 8:14
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

................................. Proslave u ĆØast Presvete Krvi Isusove u proÅ”teniÅ”tu u Ludbregu**Subota 30. kolovoza 2008.**

Proslave u ludbreÅ”kom proÅ”teniÅ”tu, koje se veƦ zapoĆØelo pripremati za velika slavlja 600. obljetnice od dogaĆ°aja ĆØuda pretvorbe vina u pravu krv, koje se zbilo 1411. godine za vrijeme mise u kapeli Svetoga Križa u ludbreÅ”kom dvorcu Batthyany, zapoĆØinju u subotu 30. kolovoza tradicionalnim susretom mladih( festival duhovne glazbe DUGA) koji Ʀe se okupiti na misi u 18 sati,koju animira pjevanjem Zbor maldih varaždinske biskupije, te na festivalu duhovne glazbe u dvorani PuĆØkog otvorenog uĆØiliÅ”ta u 19.30 sati, gdje Ʀe nastupiti brojni zborovi, sastavi i solisti s duhovnim pjesmama.

** Nedjelja 31. kolovoza 2008.**

U nedjelju 31. kolovoza održat Ʀe se tradicionalno hodoĆØaÅ”Ć¦e i susret djelatnika i volontera župnih Caritasa Varaždinske biskupije, te starijih i bolesnih osoba, kao i vatrogasaca. U 10.30 sati krenut Ʀe procesija od župne crkve Presvetog Trojstva do zavjetne kapele, gdje Ʀe se slaviti sveta misa u 11 sati. Nakon mise bolesnicima Ʀe se podijeliti sakrament bolesniĆØkog pomazanja, a župni Caritas i Crveni križ priredit Ʀe uobiĆØajenu okrjepu u Å”atoru. Isti dan u 14.30 sati održat Ʀe se pobožnost križnog puta postajama u proÅ”teniÅ”tu, gdje Ʀe se u 20 sati održati i pobožnost "Put svjetla".

**Srijeda 3. rujna 2008.**

U srijedu 3. rujna župni pjevaĆØki zbor održat Ʀe u župnoj crkvi svoj tradicionalan koncert s poĆØetkom u 19.30 sati.

**ƈetvrtak 4. rujna 2008.**


HodoĆØaÅ”Ć¦e vjerouĆØenika i ministranata prireĆ°uje se u ĆØetvrtak 4. rujna. Od 8 sati oĆØekuje se dolazak hodoĆØasnika koji Ʀe imati prigodu za ispovijed u crkvi. U 9.15 sati kreƦe procesija od župne crkve prema zavjetnoj kapeli, gdje Ʀe se u 9.30 sati slaviti sveta misa. Nakon mise prireĆ°uju se sportski susreti. VeĆØernju misu u 19 sati u kapeli Svetog Križa u dvorcu Batthyany veƦ tradicionalno predvodi varaždinski biskup. Nakon mise, koju Ʀe predvoditi biskup Josip Mrzljak, održat Ʀe se sveĆØana procesija s pokaznicom Presvete Krvi do crkve, gdje Ʀe se pjevati pohvale Sv. Krvi, održati veĆØernja i moliti litanije. U 20.30 sati prireĆ°uje se bdjenje s molitvom Getsemanske ure.

** Petak 5. rujna 2008.**

U petak 5. rujna održat Ʀe se 9. hodoĆØaÅ”Ć¦e vojno-redarstvenih snaga i godiÅ”nje zavjetno hodoĆØaÅ”Ć¦e vjernika susjednih župa. U 7 sati misu Ʀe slaviti župa Martijanec, u 8 sati župa Sveti ƐurĆ°, a u 9 sati župa Veliki Bukovec. Vjernici župa Vinica i Rasinja okupit Ʀe se na misi u 10.30 sati, srediÅ”njem hodoĆØasniĆØkom slavlju toga dana, koje Ʀe predvoditi vojni biskup mons. Juraj Jezerinac. UoĆØi mise održat Ʀe se sveĆØana procesija pripadnika Hrvatske vojske i policije i drugih vjernika od župne crkve do prostora slavlja kod zavjetne kapele.
U 14 sati pobožnost križnog puta predvodit Ʀe misionari Krvi Kristove. U 19 sati bit Ʀe pjevana veĆØernja, litanije Krvi Isusove, te sveta misa koju predvode misionari Krvi Kristove iz Zagreba. Nakon mise bit Ʀe sat klanjanja.
Kroz te dane propovijedat Ʀe i duhovno voditi hodoĆØasnike don Marijo ZelanoviƦ, župnik župe Dol kod Starigrada s otoka Hvara. Animator hodoĆØasnika i predvoditelj molitava i pjesama bit Ʀe bogoslov Ivan GrubiÅ”iƦ.

**"Sveta subota" 6. rujna 2008.**

Na "Svetu subotu" 6. rujna veƦ tradicionalno hodoĆØastit Ʀe vjernici mnogih župa ZagrebaĆØke metropolije. U 6 sati slavit Ʀe se sveta misa u crkvi uz izlaganje relikvije. U 7 sati bit Ʀe pjevana misa s propovijedi. U 9 sati slavit Ʀe se sveta misa na slovenskom jeziku u zavjetnoj kapeli. U 10 sati u zavjetnoj kapeli zapoĆØinje duhovni pretprogram koji predvode misionari Krvi Kristove uz pjesme zbora Trinitas. U 10.45 sati kreƦe iz crkve sveĆØana hodoĆØasniĆØka procesija prema zavjetnoj kapeli gdje Ʀe se u 11 sati slaviti euharistija koju predvodi mons. Ivan Å aÅ”ko, pomoƦni biskup zagrebaĆØki, uz suslavlje domaƦeg biskupa mons. Josipa Mrzljaka i brojnih sveƦenika.
Popodne Ʀe od 13 do 15 sati klanjanje Presvetom sakramentu predvoditi bogoslovi, a pjesmom pratiti zbor Trinitas. Molitvene nakane bit Ʀe za duhovno ozdravljenje i slogu u naÅ”im obiteljima, mlade koji su na raskrižju života, duhovna zvanja u naÅ”em narodu, za sveƦenike, redovnike i redovnice, te napredak i slogu u naÅ”oj domovini. U 15 sati održat Ʀe se pobožnost križnog puta, a zatim euharistijska procesija s Presvetim i blagoslov hodoĆØasnika uz glavnu stazu u proÅ”teniÅ”tu. Za vrijeme križnog puta nakon 12. postaje KUD iz Petrijanca uprizoruje "Živu Muku Isusovu". U 16 sati bit Ʀe pjevana zlatna krunica i litanije Krvi Kristove. U crkvi Ʀe biti prilika za svetu ispovijed. Od 17 sati misionari Krvi Kristove u crkvi Ʀe pred izloženom relikvijom prirediti duhovno-meditativni program. U 19 sati pjevat Ʀe se pohvale i litanije Sv. Krvi te veĆØernja. U 19.45 sati slavit Ʀe se sveta misa, a u 21 sat održat Ʀe se u proÅ”teniÅ”tu pobožnost "Put svjetla" s upaljenim svijeƦama.

** "Sveta nedjelja" 7. rujna 2008.**

Na "Svetu nedjelju" 7. rujna hodoĆØastit Ʀe brojni vjernici iz Hrvatske i inozemstva. U 6 sati izložit Ʀe se relikvija na oltar te Ʀe se slaviti prva jutarnja sveta misa. U 7 sati bit Ʀe pjevana misa s propovijedi. HodoĆØasnici Ʀe imati prigodu za ispovijed sve do 10 sati u cinktoru crkve, gdje Ʀe se dijeliti i sveta priĆØest. Od 9 sati u zavjetnoj kapeli zapoĆØinje duhovni program koji predvode sestre klanjateljice Krvi Kristove iz Vrhovca i Zagreba.
Svojom pjesmom prati ih skupina mladih iz Velikog Bukovca. U 10.30 sati od crkve kreƦe sveĆØana procesija hodoĆØasnika i sveƦenika koju predvodi mons. Ɛuro HraniƦ, pomoƦni biskup Ć°akovaĆØko-osjeĆØki, koji Ʀe predvoditi i sveĆØano euharistijsko veleslavlje uz suslavlje biskupa domaƦina mons. Josipa Mrzljaka i brojnih sveƦenika. U procesiji Ʀe sa svojim kostimima sudjelovati ĆØlanovi KUD-a Petrijanec koji Ʀe predstaviti hodoĆØasnicima "Živu Muku Isusovu". Bogoslužje Ʀe pjesmom pratiti mjeÅ”oviti ĆØetveroglasni župni pjevaĆØki zbor pod ravnanjem Antuna KranjĆØeca i orguljaÅ”ice s. Kristine CenkovĆØan.
Popodne Ʀe od 13 do 15 sati biti klanjanje presvetom oltarskom sakramentu, koje predvode bogoslovi, a pjesmom prati zbor Trinitas. Molitvene nakane bit Ʀe za ĆØlanove obitelji nestalih branitelja, mlade koji su izloženi teroru zla i loÅ”im primjerima starijih te naÅ” hrvatski narod i Crkvu u njemu. U 15 sati zapoĆØinje križni put koji Ʀe predvoditi misionari i bogoslovi. Nakon križnog puta bit Ʀe euharistijska procesija s Presvetim i blagoslov hodoĆØasnika uz glavnu stazu u proÅ”teniÅ”tu. U 16 sati pjevat Ʀe se zlatna krunica i moliti litanije Krvi Kristove. Od 17 sati misionari Krvi Kristove u crkvi Ʀe imati duhovno-meditativni program. U 19 sati u crkvi Ʀe se pjevati pohvale, litanije i veĆØernja u ĆØast Krvi Kristovoj, a program Ʀe se zakljuĆØiti svetom misom zahvalnicom.

K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vraĆØiÅ” boli,
odbila joÅ” nikog nisi, koji za pomoƦ moli.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: sri 26 stu 2008, 18:00
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

.

Album "SU-SRETAN-JE"
Zbor mladih Župe sv. Franje AsiŔkog, Veliki BukovecVeƦ jedanaest godina zbor pjesmom slavi Gospodina.
Pjevaju duhovne pjesme za mlade.
Kako i ne bi kad je njihov zaŔtitinik sveti Franjo AsiŔki,
ĆØiji je život bio pjesma Gospodinu?


njihov album prvijenac pod nazivom "Su-sretan-je" možete skinuti na:
http://www.rntmusic.org/Ihthis%20-%20Su-sretan-je.rar


.

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: pon 26 sij 2009, 10:29
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

DUHOVNA OBNOVA
POVODOM ā€ž S T E P I N ƈ E V Aā€œ


od 1. veljaĆØe 2009. do 10. veljaĆØe 2009.,
u PASTORALNOM CENTRU Bl. Alojzija Stepinca na LENIÅ Ć†U u Koprivnici1. DAN - 1. veljaĆØe (nedjelja) 11.00h
predvodi msgr. JURAJ BATELJA, postulator za proglaŔenje Bl. Alojzija Stepinca svetim;
pjeva župni pjevaĆØki zbor 'Alojzijevci'!
17.00h ā€“ TRIBINA:
Fra Josip BlaževiƦ: ā€žCrkva pred izazovima iscjeliteljskih tehnikaNew Age ā€“ aā€œ

2. DAN - 2. veljaĆØe (ponedjeljak) - 18.00h
SVIJEƆNICA: predvodi vlĆØ. ANƐELKO KOÅ Ć†AK, prefekt u bogoslovnom sjemeniÅ”tu u Zagrebu;
pjeva župni zbor

3. DAN - 3. veljaĆØe (utorak) - 18.00h - Sv. Blaž
predvodi vlĆØ. STJEPAN Å OÅ TARIƆ, župnik župe Marije Magdalene u Ivancu,
pjeva zbor naŔe župe

4. DAN: 4. veljaĆØe (srijeda): 18.00 sati sv. Misa
- predvodi vlĆØ. JOSIP HADROVIƆ, župnik u Trnovcu;
a pjeva župni zbor Gospe Snježne iz Trnovca

5. DAN - 5. veljaĆØe (ĆØetvrtak) - 18.00h
predvodi vlĆØ. KREÅ IMIR ŽINIƆ, župnik u župi Sv. Ane u Križevcima;
pjeva župni pjevaĆØki zbor iz naÅ”e župe

6. DAN: 6. veljaĆØe (petak) - 18.00h
predvodi vlĆØ. DAMJAN KOREN, Povjerenik za pastoral mladih varaždinske biskupije
pjeva Zbor mladih varaždinske biskupije

7. DAN: 7. veljaĆØe (subota) - 18.00h

predvodi don MARINKO MLAKIƆ, Povjerenik za pastoral mladih i ravnatelj karitasa Å”ibenske biskupije;
pjevaju mladi, sudionici Festivala treƦe veĆØeri

8. DAN: 8. veljaĆØe (nedjelja) - 11.00h
- predvodi vlĆØ. FRANJƈIƆ MARIJAN, ravnatelj Nadbiskupske KlasiĆØne Gimnazije u Zagrebu;

9. DAN: 9. veljaĆØe (ponedjeljak) - 18.00h
- predvodi Fra. MARIJAN OPITZ, župnik župe sv. Antuna u Koprivnici
pjeva župni pjevaĆØki zbor naÅ”e župe;

10. DAN: 10. veljaĆØe 2009. (utorak) - STEPINƈEVO
8.00 - sv. Misa - jutarnja - recitirana
11.00 - sv. Misa - SVEƈANA pjevana KONCELEBRIRANA
- predvodi msgr. JOSIP MRZLJAK, varaždinski biskup;
18.00 - sv. Misa - SVEƈANI ZAVRÅ ETAK STEPINƈEVIH DANA
- predvodi vlĆØ. TOMISLAV PETRIƆ, župnik u župi sv. Nikole;
pjeva župni pjevaĆØki zbor mladih iz Sv. Nikole iz Koprivnice

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: pon 26 sij 2009, 10:36
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

F E S T I V A L
DUHOVNE PJESME
ā€žS T E P I N ƈ E V E N O T Eā€œ


koji se održava 4 dana,
u Pastoralnom centru Bl. Alojzija Stepinca na LENIÅ Ć†U, Koprivnica1. DAN: 5. veljaĆØe 2009. u 19.30 sati
VEƈER DUHOVNE KLASIƈNE GLAZBE
nastupaju MjeÅ”oviti pjevaĆØki zborovi


2. DAN: 6. veljaĆØe 2009. u 19.30 sati

VEƈER PJESME MLADIH
naŔe Varaždinske biskupije


3. DAN: 7. veljaĆØe 2009. u 19.30 sati
VEƈER DUHOVNE Å ANSONE
u izvedbi skupina mladih sa CRO SACRO scene


4. DAN: 8. veljaĆØe 2009. u 16.00 sati

VEƈER DUHOVNE PJESME
u izvedbi DJEƈJIH ZBOROVA naÅ”e Varaždinske biskupije


Ulaz je slobodan.

DoĆ°ite da pjesmom zajedno slavimo Gospodina,
pod okriljem zagovora bl. Alojzija Stepinca.

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
5rich
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1965
Lokacija: meĆ°u knjigama
PostanoPostano: ned 08 ožu 2009, 13:49
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

.............................subota i nedjelja, 28. i 29. ožujka 2009.PKP Vž biskupije

...............MargeĆØan - Novi Marof - Varaždinske Toplice

......................."Dosta ti je moja milost"2 Kor 12, 9


.............................Obilježje:

......................................kapa

K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vraĆØiÅ” boli,
odbila joÅ” nikog nisi, koji za pomoƦ moli.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
teta Jeja
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1297
Lokacija: Zg DD
PostanoPostano: ned 05 tra 2009, 18:31
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori


SveviÅ”nji, diĆØni Bože, rasvijetli tamu moga srca
i daj mi pravu vjeru, ĆØvrstu nadu i savrÅ”enu ljubav, osjet i spoznaju,
o Gospodine, da izvrŔim tvoju svetu i istinitu zapovijed.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
5rich
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1965
Lokacija: meĆ°u knjigama
PostanoPostano: ned 24 svi 2009, 19:34
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

DUHOVSKO BDIJENJE MLADIH
Varaždinske biskupijeSUBOTA
30. svibnja 2009.
u 21 sat

Katedrala Uznesenja
Blažene Djevice
Marije na nebo
u Varaždinu


Zbor mladih Varaždinske biskupije predvodit Ʀe pjevanje na bdijenju kojim Ʀe mladi Varaždinske biskupije doĆØekati svetkovinu Duhova. Bdijenje Ʀe biti u znaku klanjanja pred Presvetim, molitve, pjesme i zajedniÅ”tva u svetoj euharistiji.

K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vraĆØiÅ” boli,
odbila joÅ” nikog nisi, koji za pomoƦ moli.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš urešivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group