HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: čet 21 vel 2019, 13:17. Pogledaj neodgovorene postove
Vijesti, najave...
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeća tema
Autor Poruka
5rich
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1965
Lokacija: među knjigama
PostanoPostano: čet 24 srp 2008, 11:11
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

minnie napisa:
ovo je prvi zbor koje znam a da ne trazi tenore nego baseve... Smile posudimo vam mi nekoliko, a vi nama tenore

jel ima još koja biskupija zbor mladih?


tražimo mi i tenore, samo su basevi trenutno traženiji i zanimljiviji, Laughing Laughing

mislim da smo mi prva biskupija koja ima biskupijski zbor mladih,i to je posticaj svima vama da su svojim biskupijama pokrenete tako nešto..imate povjernike za mlade,kontaktirajte ih Wink
ja, kao i još jedan forumaš koji je kratko bio u Zboru, vam mogu posvjedočiti da je meni osobno, ovaj zbor predivno iskustvo..evo,ja sam u zboru pola godine,nije dugo,ali mogu reći da su mi u tiuh pola godine svi zbroaši toliko prirasli srcu,pogotovo jer smo svake subote se sastajali do SHKM-a, vježbali za SHKM, ponekad nije išlo najbolje,ponekad smo u jednoj probi jednu pjesmu pjevali 20 puta, i još nije dobro zvučalo,i bili smo svi umorni,pomalo ljuti na sebe,ali dok je dirigent rekao 15 minuta pauze, sav umort i ljutnja su nestali, i počelo je kratko ali slatgko druženje i upoznavanje,u kojem smo svi uživali...
dovoljno govori kakoje mnogim zborašima nakon SHKM-a subotas bila prazna i pomalo tužna bez probe..evo,sad se nismo vidjeli mjesec dana, od sprovoda našeg dragog basa, i mnogi zboraši s kojima sam gotovo svakodnevno u kontaktu jedva čekaju ovavijest na webu zbora da će biti proba za Dugu 2008.. veseo veseo
malo sam se raspisala..ali aktivirajte se, neće biti lako,i neće ići nabrzaka, evo,ovaj zbor psotoji 3 godine, i još nije onakav kakav bi trebao biti, još nema članova iz svake župe,ali bude..jednog dana. Wink

K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vračiš boli,
odbila još nikog nisi, koji za pomoć moli.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
davorseljan
Spol: muško
Postovi: 2572
Lokacija: sv. Petar Apostol Zagreb
PostanoPostano: pon 28 srp 2008, 14:49
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Drago mi je da ovakav zbor postoji u Lijepoj našoj.
Želim vam puno nastupa i druženja.

U radu je spas.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
5rich
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1965
Lokacija: među knjigama
PostanoPostano: pon 11 kol 2008, 10:14
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

................................. Proslave u čast Presvete Krvi Isusove u prošteništu u Ludbregu**Subota 30. kolovoza 2008.**

Proslave u ludbreškom prošteništu, koje se već započelo pripremati za velika slavlja 600. obljetnice od događaja čuda pretvorbe vina u pravu krv, koje se zbilo 1411. godine za vrijeme mise u kapeli Svetoga Križa u ludbreškom dvorcu Batthyany, započinju u subotu 30. kolovoza tradicionalnim susretom mladih( festival duhovne glazbe DUGA) koji će se okupiti na misi u 18 sati,koju animira pjevanjem Zbor maldih varaždinske biskupije, te na festivalu duhovne glazbe u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u 19.30 sati, gdje će nastupiti brojni zborovi, sastavi i solisti s duhovnim pjesmama.

** Nedjelja 31. kolovoza 2008.**

U nedjelju 31. kolovoza održat će se tradicionalno hodočašće i susret djelatnika i volontera župnih Caritasa Varaždinske biskupije, te starijih i bolesnih osoba, kao i vatrogasaca. U 10.30 sati krenut će procesija od župne crkve Presvetog Trojstva do zavjetne kapele, gdje će se slaviti sveta misa u 11 sati. Nakon mise bolesnicima će se podijeliti sakrament bolesničkog pomazanja, a župni Caritas i Crveni križ priredit će uobičajenu okrjepu u šatoru. Isti dan u 14.30 sati održat će se pobožnost križnog puta postajama u prošteništu, gdje će se u 20 sati održati i pobožnost "Put svjetla".

**Srijeda 3. rujna 2008.**

U srijedu 3. rujna župni pjevački zbor održat će u župnoj crkvi svoj tradicionalan koncert s početkom u 19.30 sati.

**Četvrtak 4. rujna 2008.**


Hodočašće vjeroučenika i ministranata priređuje se u četvrtak 4. rujna. Od 8 sati očekuje se dolazak hodočasnika koji će imati prigodu za ispovijed u crkvi. U 9.15 sati kreće procesija od župne crkve prema zavjetnoj kapeli, gdje će se u 9.30 sati slaviti sveta misa. Nakon mise priređuju se sportski susreti. Večernju misu u 19 sati u kapeli Svetog Križa u dvorcu Batthyany već tradicionalno predvodi varaždinski biskup. Nakon mise, koju će predvoditi biskup Josip Mrzljak, održat će se svečana procesija s pokaznicom Presvete Krvi do crkve, gdje će se pjevati pohvale Sv. Krvi, održati večernja i moliti litanije. U 20.30 sati priređuje se bdjenje s molitvom Getsemanske ure.

** Petak 5. rujna 2008.**

U petak 5. rujna održat će se 9. hodočašće vojno-redarstvenih snaga i godišnje zavjetno hodočašće vjernika susjednih župa. U 7 sati misu će slaviti župa Martijanec, u 8 sati župa Sveti Đurđ, a u 9 sati župa Veliki Bukovec. Vjernici župa Vinica i Rasinja okupit će se na misi u 10.30 sati, središnjem hodočasničkom slavlju toga dana, koje će predvoditi vojni biskup mons. Juraj Jezerinac. Uoči mise održat će se svečana procesija pripadnika Hrvatske vojske i policije i drugih vjernika od župne crkve do prostora slavlja kod zavjetne kapele.
U 14 sati pobožnost križnog puta predvodit će misionari Krvi Kristove. U 19 sati bit će pjevana večernja, litanije Krvi Isusove, te sveta misa koju predvode misionari Krvi Kristove iz Zagreba. Nakon mise bit će sat klanjanja.
Kroz te dane propovijedat će i duhovno voditi hodočasnike don Marijo Zelanović, župnik župe Dol kod Starigrada s otoka Hvara. Animator hodočasnika i predvoditelj molitava i pjesama bit će bogoslov Ivan Grubišić.

**"Sveta subota" 6. rujna 2008.**

Na "Svetu subotu" 6. rujna već tradicionalno hodočastit će vjernici mnogih župa Zagrebačke metropolije. U 6 sati slavit će se sveta misa u crkvi uz izlaganje relikvije. U 7 sati bit će pjevana misa s propovijedi. U 9 sati slavit će se sveta misa na slovenskom jeziku u zavjetnoj kapeli. U 10 sati u zavjetnoj kapeli započinje duhovni pretprogram koji predvode misionari Krvi Kristove uz pjesme zbora Trinitas. U 10.45 sati kreće iz crkve svečana hodočasnička procesija prema zavjetnoj kapeli gdje će se u 11 sati slaviti euharistija koju predvodi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, uz suslavlje domaćeg biskupa mons. Josipa Mrzljaka i brojnih svećenika.
Popodne će od 13 do 15 sati klanjanje Presvetom sakramentu predvoditi bogoslovi, a pjesmom pratiti zbor Trinitas. Molitvene nakane bit će za duhovno ozdravljenje i slogu u našim obiteljima, mlade koji su na raskrižju života, duhovna zvanja u našem narodu, za svećenike, redovnike i redovnice, te napredak i slogu u našoj domovini. U 15 sati održat će se pobožnost križnog puta, a zatim euharistijska procesija s Presvetim i blagoslov hodočasnika uz glavnu stazu u prošteništu. Za vrijeme križnog puta nakon 12. postaje KUD iz Petrijanca uprizoruje "Živu Muku Isusovu". U 16 sati bit će pjevana zlatna krunica i litanije Krvi Kristove. U crkvi će biti prilika za svetu ispovijed. Od 17 sati misionari Krvi Kristove u crkvi će pred izloženom relikvijom prirediti duhovno-meditativni program. U 19 sati pjevat će se pohvale i litanije Sv. Krvi te večernja. U 19.45 sati slavit će se sveta misa, a u 21 sat održat će se u prošteništu pobožnost "Put svjetla" s upaljenim svijećama.

** "Sveta nedjelja" 7. rujna 2008.**

Na "Svetu nedjelju" 7. rujna hodočastit će brojni vjernici iz Hrvatske i inozemstva. U 6 sati izložit će se relikvija na oltar te će se slaviti prva jutarnja sveta misa. U 7 sati bit će pjevana misa s propovijedi. Hodočasnici će imati prigodu za ispovijed sve do 10 sati u cinktoru crkve, gdje će se dijeliti i sveta pričest. Od 9 sati u zavjetnoj kapeli započinje duhovni program koji predvode sestre klanjateljice Krvi Kristove iz Vrhovca i Zagreba.
Svojom pjesmom prati ih skupina mladih iz Velikog Bukovca. U 10.30 sati od crkve kreće svečana procesija hodočasnika i svećenika koju predvodi mons. Đuro Hranić, pomoćni biskup đakovačko-osječki, koji će predvoditi i svečano euharistijsko veleslavlje uz suslavlje biskupa domaćina mons. Josipa Mrzljaka i brojnih svećenika. U procesiji će sa svojim kostimima sudjelovati članovi KUD-a Petrijanec koji će predstaviti hodočasnicima "Živu Muku Isusovu". Bogoslužje će pjesmom pratiti mješoviti četveroglasni župni pjevački zbor pod ravnanjem Antuna Kranjčeca i orguljašice s. Kristine Cenkovčan.
Popodne će od 13 do 15 sati biti klanjanje presvetom oltarskom sakramentu, koje predvode bogoslovi, a pjesmom prati zbor Trinitas. Molitvene nakane bit će za članove obitelji nestalih branitelja, mlade koji su izloženi teroru zla i lošim primjerima starijih te naš hrvatski narod i Crkvu u njemu. U 15 sati započinje križni put koji će predvoditi misionari i bogoslovi. Nakon križnog puta bit će euharistijska procesija s Presvetim i blagoslov hodočasnika uz glavnu stazu u prošteništu. U 16 sati pjevat će se zlatna krunica i moliti litanije Krvi Kristove. Od 17 sati misionari Krvi Kristove u crkvi će imati duhovno-meditativni program. U 19 sati u crkvi će se pjevati pohvale, litanije i večernja u čast Krvi Kristovoj, a program će se zaključiti svetom misom zahvalnicom.

K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vračiš boli,
odbila još nikog nisi, koji za pomoć moli.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: sri 26 stu 2008, 19:00
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

.

Album "SU-SRETAN-JE"
Zbor mladih Župe sv. Franje Asiškog, Veliki BukovecVeć jedanaest godina zbor pjesmom slavi Gospodina.
Pjevaju duhovne pjesme za mlade.
Kako i ne bi kad je njihov zaštitinik sveti Franjo Asiški,
čiji je život bio pjesma Gospodinu?


njihov album prvijenac pod nazivom "Su-sretan-je" možete skinuti na:
http://www.rntmusic.org/Ihthis%20-%20Su-sretan-je.rar


.

učiniti dobro, a zatim otići bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: pon 26 sij 2009, 11:29
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

DUHOVNA OBNOVA
POVODOM „ S T E P I N Č E V A“


od 1. veljače 2009. do 10. veljače 2009.,
u PASTORALNOM CENTRU Bl. Alojzija Stepinca na LENIŠĆU u Koprivnici1. DAN - 1. veljače (nedjelja) 11.00h
predvodi msgr. JURAJ BATELJA, postulator za proglašenje Bl. Alojzija Stepinca svetim;
pjeva župni pjevački zbor 'Alojzijevci'!
17.00h – TRIBINA:
Fra Josip Blažević: „Crkva pred izazovima iscjeliteljskih tehnikaNew Age – a“

2. DAN - 2. veljače (ponedjeljak) - 18.00h
SVIJEĆNICA: predvodi vlč. ANĐELKO KOŠĆAK, prefekt u bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu;
pjeva župni zbor

3. DAN - 3. veljače (utorak) - 18.00h - Sv. Blaž
predvodi vlč. STJEPAN ŠOŠTARIĆ, župnik župe Marije Magdalene u Ivancu,
pjeva zbor naše župe

4. DAN: 4. veljače (srijeda): 18.00 sati sv. Misa
- predvodi vlč. JOSIP HADROVIĆ, župnik u Trnovcu;
a pjeva župni zbor Gospe Snježne iz Trnovca

5. DAN - 5. veljače (četvrtak) - 18.00h
predvodi vlč. KREŠIMIR ŽINIĆ, župnik u župi Sv. Ane u Križevcima;
pjeva župni pjevački zbor iz naše župe

6. DAN: 6. veljače (petak) - 18.00h
predvodi vlč. DAMJAN KOREN, Povjerenik za pastoral mladih varaždinske biskupije
pjeva Zbor mladih varaždinske biskupije

7. DAN: 7. veljače (subota) - 18.00h

predvodi don MARINKO MLAKIĆ, Povjerenik za pastoral mladih i ravnatelj karitasa šibenske biskupije;
pjevaju mladi, sudionici Festivala treće večeri

8. DAN: 8. veljače (nedjelja) - 11.00h
- predvodi vlč. FRANJČIĆ MARIJAN, ravnatelj Nadbiskupske Klasične Gimnazije u Zagrebu;

9. DAN: 9. veljače (ponedjeljak) - 18.00h
- predvodi Fra. MARIJAN OPITZ, župnik župe sv. Antuna u Koprivnici
pjeva župni pjevački zbor naše župe;

10. DAN: 10. veljače 2009. (utorak) - STEPINČEVO
8.00 - sv. Misa - jutarnja - recitirana
11.00 - sv. Misa - SVEČANA pjevana KONCELEBRIRANA
- predvodi msgr. JOSIP MRZLJAK, varaždinski biskup;
18.00 - sv. Misa - SVEČANI ZAVRŠETAK STEPINČEVIH DANA
- predvodi vlč. TOMISLAV PETRIĆ, župnik u župi sv. Nikole;
pjeva župni pjevački zbor mladih iz Sv. Nikole iz Koprivnice

učiniti dobro, a zatim otići bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: pon 26 sij 2009, 11:36
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

F E S T I V A L
DUHOVNE PJESME
„S T E P I N Č E V E N O T E“


koji se održava 4 dana,
u Pastoralnom centru Bl. Alojzija Stepinca na LENIŠĆU, Koprivnica1. DAN: 5. veljače 2009. u 19.30 sati
VEČER DUHOVNE KLASIČNE GLAZBE
nastupaju Mješoviti pjevački zborovi


2. DAN: 6. veljače 2009. u 19.30 sati

VEČER PJESME MLADIH
naše Varaždinske biskupije


3. DAN: 7. veljače 2009. u 19.30 sati
VEČER DUHOVNE ŠANSONE
u izvedbi skupina mladih sa CRO SACRO scene


4. DAN: 8. veljače 2009. u 16.00 sati

VEČER DUHOVNE PJESME
u izvedbi DJEČJIH ZBOROVA naše Varaždinske biskupije


Ulaz je slobodan.

Dođite da pjesmom zajedno slavimo Gospodina,
pod okriljem zagovora bl. Alojzija Stepinca.

učiniti dobro, a zatim otići bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
5rich
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1965
Lokacija: među knjigama
PostanoPostano: ned 08 ožu 2009, 14:49
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

.............................subota i nedjelja, 28. i 29. ožujka 2009.PKP Vž biskupije

...............Margečan - Novi Marof - Varaždinske Toplice

......................."Dosta ti je moja milost"2 Kor 12, 9


.............................Obilježje:

......................................kapa

K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vračiš boli,
odbila još nikog nisi, koji za pomoć moli.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
teta Jeja
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1297
Lokacija: Zg DD
PostanoPostano: ned 05 tra 2009, 20:31
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori


Svevišnji, dični Bože, rasvijetli tamu moga srca
i daj mi pravu vjeru, čvrstu nadu i savršenu ljubav, osjet i spoznaju,
o Gospodine, da izvršim tvoju svetu i istinitu zapovijed.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
5rich
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1965
Lokacija: među knjigama
PostanoPostano: ned 24 svi 2009, 21:34
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

DUHOVSKO BDIJENJE MLADIH
Varaždinske biskupijeSUBOTA
30. svibnja 2009.
u 21 sat

Katedrala Uznesenja
Blažene Djevice
Marije na nebo
u Varaždinu


Zbor mladih Varaždinske biskupije predvodit će pjevanje na bdijenju kojim će mladi Varaždinske biskupije dočekati svetkovinu Duhova. Bdijenje će biti u znaku klanjanja pred Presvetim, molitve, pjesme i zajedništva u svetoj euharistiji.

K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vračiš boli,
odbila još nikog nisi, koji za pomoć moli.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group