|
 |
Autor |
Poruka |
Felicita

Spol: 
|
Postano: čet 29 sij 2009, 21:57
Naslov : |
|
|
Koliko su mi samo puta ove rijeèi dale utjehu.... Koja je to povlastica - imati nekoga kome æeŔ dati svoje brige, boli i patnje i tko æe sve to ponijeti za tebe. Kad bi se nalazila u nekoj bolnoj situaciji Isus me je doslovno izvlaèio, i da nisam tad Bogu predala sve brige ne znam Ŕto bi bilo sa mnom...
Postoje i neki banalni primjeri... Prvenstveno se nekad podosta živciram oko faksa, glupih prolaznih sitnica, nekad se brinem i zbog buduænosti, kako æe neŔto zavrŔiti... A onda shvatim da su svi strahovi i sve brige suviŔni; ma koga briga Ŕto æe bit sutra dok god sam u Božijoj volji, on je tu pored mene, neæe bit niŔta Ŕto æe me moæ do kraja sruŔiti il odvojit od njega - on se brine za to... |
|
Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore. |
|
|
 |
SiniŔa
Spol: 
|
Postano: pon 25 svi 2009, 20:30
|
|
Mislim da ljudi dok nemaju nekih zaista ozbiljnih problema nisu ni svjesni kako je to teŔko uraditi. Koliku jaku vjewru trebamo imati da tako neŔto možemo izgovoriti i onda mirno otiæi spavati ... ?
Recimo neka mlada osoba dobije malignu bolest.... zapitajmo se samo koliku vjeru ta osoba treba imati da bi rekla Gospodine sve predajem Tebi .....
Da bi takvu vjeru postigli moramo mnogo moliti, i naŔu Majku i sve naŔe svece da nas zagovaraju kod Boga da nam da jaku vjeru.
Neka se nitko ne naljuti ali porediti jedan ispit recimo sa takvom boleŔæu ... ipak je razlika. |
|
|
|
|
 |
banana

Spol: 
|
Postano: pet 04 ruj 2009, 14:27
|
|
E veƦ mi se neko vrijem ta misao: "Predaj Bogu brige sve..." intezivnije vrti glavom.
Ono, èeka me jedan veæi zaokret u životu. Treba sada otiæi u Zagreb studirati, ostaviti na neko vrijeme Rijeku i sve drage ljudove tu, poèeti se viŔeee brinuti sama za sebe...
I koliko god to nekima jednostavno izgledalo, meni to tako teŔkooo pada! Lako zavolim ljude, pa se eto i jakooo navezah na neke i teŔko mi je sad zamisliti život bez odlazaka na moju Framu, bez naŔih kavica, Ŕetnjica...
A onda, tu je i onaj strah! Strah da se u Zagrebu u kojem se ne znam pomaknuti dalje od Kaptola neƦu snaƦi, strah da bum bila skrooooz sama... A nije lako biti sam!
Pa eto... tu dolazi ono - "Predaj Bogu brige sve..."
S toga si nastojim u srce usaditi misao: Da je On uvijek tu! Ta, ako je mogao uĆØiniti da upadnem na taj Socijalni rad na koji sam tak jakooo htjela upasti, zbog ĆØega da i ostalo ne prepustim Providnosti...
eto, tako, malo od mene...  |
|
Bog moj i sve moje! |
|
|
 |
5rich
mod team

Spol: 
|
Postano: sub 05 ruj 2009, 7:36
|
|
banana napisa: |
E veƦ mi se neko vrijem ta misao: "Predaj Bogu brige sve..." intezivnije vrti glavom.
Ono, èeka me jedan veæi zaokret u životu. Treba sada otiæi u Zagreb studirati, ostaviti na neko vrijeme Rijeku i sve drage ljudove tu, poèeti se viŔeee brinuti sama za sebe...
I koliko god to nekima jednostavno izgledalo, meni to tako teŔkooo pada! Lako zavolim ljude, pa se eto i jakooo navezah na neke i teŔko mi je sad zamisliti život bez odlazaka na moju Framu, bez naŔih kavica, Ŕetnjica...
A onda, tu je i onaj strah! Strah da se u Zagrebu u kojem se ne znam pomaknuti dalje od Kaptola neƦu snaƦi, strah da bum bila skrooooz sama... A nije lako biti sam!
Pa eto... tu dolazi ono - "Predaj Bogu brige sve..."
S toga si nastojim u srce usaditi misao: Da je On uvijek tu! Ta, ako je mogao uĆØiniti da upadnem na taj Socijalni rad na koji sam tak jakooo htjela upasti, zbog ĆØega da i ostalo ne prepustim Providnosti...
eto, tako, malo od mene...  |
potpis na sve
ali,ne brini se..nismo same...
i On je tu,a i dragi forumaŔi Zagrepèani,koji æe nam,sigurna sam
pomoæi,da nam bude lakŔe tu  |
|
K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vraĆØiÅ” boli,
odbila joŔ nikog nisi, koji za pomoæ moli. |
|
|
 |
Korny

Spol: 
|
Postano: sub 05 ruj 2009, 10:10
|
|
Eh, pa ima nas viŔe sa istom tom mukom...
Ali ne brini, pa ako niŔta drugo, znaŔ forumaŔe a i znaŔ da æu i ja biti gore, a dalje od Ilice ne znam niŔta (tj. ovaj tjedan sam skužila gdje mi je fax ) pa æemo se skupa gubiti u 10. mj.
I da, užasno je teeeeŔko napustiti sad sve ovdje....imam osjeæaj kad se vratim da viŔe niŔta neæe biti isto...
No, sve æe se to srediti, kao i uvijek....zna Bog Ŕto je najbolje za nas...
 |
|
Otvori sva èula - istinu traži,
da vjerujeŔ u dobro - to svijetu pokaži! |
|
|
 |
dora

Spol: 
|
Postano: sub 05 ruj 2009, 13:23
|
|
naprije u ruke džepne karte tramvajskih linija...oznaèeni koji brojevi voze kojim ulicama...a ujedno i imate kratki pregled zagrebaèkih ulica...
ne brinite,savki je poèetak malo teži,al uz Boga naŔeg sve je lakŔe..  |
|
Ma tko ja bio,
ti me poznajeÅ”,
tvoj sam
Bože moj! |
|
|
Zahvalu i podrku autoru ovog posta dali su: |
5rich |
 |
banana

Spol: 
|
Postano: pon 07 ruj 2009, 20:07
|
|
Hvala!
Premda, mene je i dalje podosta strah tog seljenja koje slijedi za cca 2 tjedna. Ne znam nikoga sa svoga fakulteta, a isto tako ne znam niti koga iz Rijeke (osim, eto, ako Ʀe Korny sad biti tamo..)
Budem si nabavila kartu ZG i prouĆØila tramvajske i autobusne linije, pa eto... heh!
eh, predati Bogu brige sve... a baŔ kako ona pjesmica veli: "Ohrabri se, brigu ti svu On može ponijeti i goru æe svaku sa puta tvoga premjestiti, ne boj se valova tih, ne æe te prekriti i suzu æe svaku tvoj Bog s lica obrisati..."  |
|
Bog moj i sve moje! |
|
|
 |
dora

Spol: 
|
Postano: pon 07 ruj 2009, 21:03
|
|
tako nisam niti ja znala nikog sa faksa,ali Bože moj,upoznaŔ ljude...
isprva æe ti biti sve novo i èudno,al se navikneŔ s vremenom
èekaju te sigurno lijepi,al ponekad i teŔki studentski dani joŔ ako æeŔ biti u stud.domu super |
|
Ma tko ja bio,
ti me poznajeÅ”,
tvoj sam
Bože moj! |
|
|
 |
Jopica

Spol: 
|
Postano: uto 08 ruj 2009, 5:51
|
|
Banana, znam da si ti ti i mlaða od menei da zapoèinjeŔ potpuno novu i uzbudljivu prièu-studij, ali govorim iz osobnog iskustva, Bog æe se pobrinuti za detalje, dati ti sve Ŕto ti najviŔe treba, i ljude i prijatelje i situacije i župu... ma sve.
To ne znaĆØi da se ne budeÅ” morala potruditi i konstantno biti budna, ali sve povjerenje stavi u njega, u Zagrebu je najmanje zagrepĆØana.
Eto ja sam zagrepèanka i radi posla sam preselila u Poreè, isto tako sve sam ostavila i obitelj i deèka dugogodiŔnjeg i moj Maksimir i prijetelje i zajednicu.
TeŔko je, zahtjeva od tebe puno psihièke stabilnosti, ali zaista se Bog pobrine i ljudi te prihvate i potrude se pomoæi ti.
Evo mene su naŔi forumaŔi Istrijani super podigli i joŔ sada me to drži i osjeæam se prihvaæeno.
Javi se kome na pm od naŔih, naæi æe se netko.
Ne brini niŔta, samo se pouzdaj u Gospodina i daj si puno vremena i da se isplaèeŔ i da malo samujeŔ i da se družiŔ i tako... |
|
"Molitva" je poniznost èovjeka, koji priznaje svoju duboku bijedu i velièinu Boga kojemu se obraæa i kojemu se klanja na naèin da sve oèekuje od Njega, niŔta od sebe.
Sv. Josemaria Escriva |
|
|
 |
|
|
Ne moe otvarati nove teme. Ne moe odgovarati na postove. Ne moe urešivati svoje postove. Ne moe izbrisati svoje postove. Ne moe glasovati u anketama.
|
|