|
 |
Autor |
Poruka |
WildFox

Spol: 
|
Postano: uto 27 lis 2009, 23:10
Naslov : Molitva za druge |
|
|
Eto, zanima mekakva su vaša iskustva u molitvi za vaše bližne? Jeste li primijetili promjenu na sebi, na drugima? Koliko često molimo za druge?
Ja osobno mogu posvjedočiti da molitva za bližnje može učiniti izuzetno puno. Naime, volonitram već neko vrijeme u jednom menotrskom programu koji se bavi djecom izloženom psihosocijalnim rizicima (nesređena obitelj, problemi u ponašanju i slično). Ja sam mentor jednom hiperaktivnom dečku koji je, iako jako pametan, zbog svog poremećaja imao (ima još uvijek), dosta problema u ponašanju i učenju. Kad sam ustanovio da sam neću moći puno, počeo sam moliti i sad je primijećeno da su mu se ocjene popravile i da se bolje slaže s vršnjacima. Smirio se, manje psuje, nema više toliko bijesnih ispada i ja na tome zahvaljujem Bogu jer znam da on ne želi da propadne netko od njegove ''najmanje braće'' i u tome traži i naš angažman.
To je samo jedan primjer, ima ih još mnogo. Raduje me i to što se, molitvnom za druge ne mijenja samo ta osoba nego i mi, naš odnos prema nekome (zato moliti i za neprijatelje). Bilo bi prekrasno kad bi svi molili jedni za druge.
p.s. ako nekoga zanima taj mentorski program (volontera uvijek treba), evo link: http://www.uisp.hr/vsvb.htm |
|
|
|
|
 |
dora

Spol: 
|
Postano: čet 29 lis 2009, 15:25
Naslov : |
|
|
odlično! jako lijepo za čuti! promjena kod malog na obostranu radost! ima li šta ljepše od toga kad znaš da si tako nekome pomogao...
jesi završio socijalnu pedagogiju na erf-u? ili još studiraš? |
|
Ma tko ja bio,
ti me poznaješ,
tvoj sam
Bože moj! |
|
|
 |
WildFox

Spol: 
|
Postano: pet 30 lis 2009, 13:39
|
|
isam na tom faksu ali da, još uvije studiram. Da, dobar je osjećaj. Ti si na erfu? Naše supervizorice su to studirale na edukacijsko rehabilitacijskom ali volonteri dolaze s raznih fakulteta. |
|
|
|
|
 |
dora

Spol: 
|
Postano: pet 30 lis 2009, 15:08
|
|
aha,dolaze iz raznih fakulteta...
da,na erf-u sam,ali soc.ped.nije moje područje nego logopedija..
nama je volontiranje izborni predmet,pa ću ga vjerojatno uzet slijedeći semestar..  |
|
Ma tko ja bio,
ti me poznaješ,
tvoj sam
Bože moj! |
|
|
 |
WildFox

Spol: 
|
Postano: pet 30 lis 2009, 15:45
|
|
Volonitranje zaista ispunjava, mislim da bi to potvrdio svaki volonter. Ima toliko područja na kojima se može pomoći ljudima - od djece, prko beskućnika, staraca, životinja itd. Kad bi se ljudi više aktivirali, svima bi nam bilo ljepše. |
|
|
|
|
 |
dora

Spol: 
|
Postano: pet 30 lis 2009, 16:04
|
|
kad bi se aktivirali..kad bi..da..samo što to nije slučaj...
i kad bi kao što si rekao svi molili jedni za druge ,pomagali...hm...mislim da bi gledali drugačiji svijet od ovog današnjeg... |
|
Ma tko ja bio,
ti me poznaješ,
tvoj sam
Bože moj! |
|
|
 |
WildFox

Spol: 
|
Postano: pet 30 lis 2009, 20:46
|
|
Da! Ja sam nekad mislio da molitva za druge neće funkcionirati ali zaista radi promjenu. Znaš, kaad sam molio za sebe, uvijek sam sve nekako mogao objasniti placebo efektom i slično (ah, malovjerni) ali malo je teže opovrgnut kad se nekom drugom dogodi radikalna promjena na bolje  |
|
|
|
|
 |
dora

Spol: 
|
Postano: pet 30 lis 2009, 21:51
|
|
Mnogo može žarka molitva pravednikova! (Jak 5,13-16)  |
|
Ma tko ja bio,
ti me poznaješ,
tvoj sam
Bože moj! |
|
|
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: |
vjernik |
 |
vjernik

Spol: 
|
Postano: pet 30 lis 2009, 22:48
|
|
Jedna osoba mi je svjedočila da je molila za članove obitelji ovu molitvu:
Brojevi 6, 24-26.
... I da su se dogodile velike pozitivne promjene  |
|
"Objavljeno ti je, čovječe, što je dobro,
što Jahve traži od tebe:
samo čini pravicu,
milosrđe ljubiti
i smjerno sa svojim Bogom hoditi."
Mihej 6, 8 |
|
|
 |
dora

Spol: 
|
Postano: sub 31 lis 2009, 9:31
|
|
To mi je jedan od najljepših stihova!
Važno je moliti iskreno iz srca svim srcem!  |
|
Ma tko ja bio,
ti me poznaješ,
tvoj sam
Bože moj! |
|
|
 |
|
|
Ne možeš otvarati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš glasovati u anketama.
|
|