HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: pon 25 lip 2018, 19:34. Pogledaj neodgovorene postove
USA i politika
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeća tema
Pitanje : Da ste mogli, za koga biste glasali na prošlim američkim izborima?

Za Baracka Obamu 
73%
 73%  [ 11 ]
Za Johna McCaina 
26%
 26%  [ 4 ]

Ukupno glasova : 15

Autor Poruka
sv.Franjo legenda
Spol: muško
Postovi: 2541
Lokacija: hercegovina
PostanoPostano: ned 29 ožu 2009, 11:24
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

e ovo je jedna stvar na koju nije imun nitko. ima tog svugdje....
oni prije svega imaju netrepljivost prema njima kao ilegalnim imigrantima. druga stvar svjesni su da ih je sve više tako da je otpor još veći. Oni rade one poslove koje tzv. stari ameri ne žele raditi. Zvuči poznato zar ne? jako sretan
Podsjeća na turke u njemačkoj i arape u francuskoj. Wink
Na sreću latinosi su katolici i oni su u novije vrijeme najbolja stvar koja se dogodila americi.

ne ubij, ni mačem, ni tračem!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
andeli apokalipse
Spol: neodređen
Postovi: 150
PostanoPostano: ned 12 tra 2009, 10:47
PostNaslov : SAD-a pred raspadom
Citiraj i odgovori

http://www.akip.org/ Aljaska partija nezavisnosti je jedna od rijetkih koja je uspijela dobiti izbore na parlamentarnim izborima u toj sjevernoj državi SAD-a u članstvu te partije su i rodaci kontroverzne republikanke Sarah Palin http://www.index.hr/vijesti/clanak/sarah-palin-primila-ruskog-veleposlanika/415848.aspx SARAH PALIN, guvernerka Aljaske i bivša republikanska potpredsjednička kandidatkinja, razgovarala je s novopostavljenim veleposlanikom Rusije u SAD.----NEW YORK - "Amerika se raspada i vjerojatnoća njezina opstanka kao nacije je slaba - i nemoguća, ukoliko Amerika nastavi sadašnjim kursom. Mi smo na putu nacionalnog samoubojstva", objavljuje Pat Buchanan, prenose svjetski mediji.

http://www.brazda.ba/Arhiva/tabid/81/articleType/ArticleView/articleId/1185/Default.aspx
Autor bestselera i bivši predsjednički kandidat pred pokretanjem je svoje nove epske knjige: "Dan svođenja računa: kako su arogancija, ideologija i pohlepa pocijepali Ameriku".
Ovaj put Buchanan ide dokraja.
"Amerika je u egzistencijalnoj krizi koju zemlja ne može preživjeti. Američka vojska se raspada i previše je mala kako bi udovoljila globalnim američkim obvezama. Dolar je potonuo na povijesno nisku razinu i strane vlade odustaju od njega. Američka proizvodnja se ispraznila".
On dalje navodi kako najveća invazija u povijesti, iz trećeg svijeta, ugrožava etnokulturnu srž zemlje, vodeći do balkanizacije i gubitka jugozapada pred Meksikom. Kultura se urušava i zemlja se dijeli po kulturnim i klasnim crtama.
"Fiskalna kriza se nadvija, dok problem nefinanciranja socijalne zaštite i zdravstvene zaštite ostaje netaknut. Sve te krize pogađaju Ameriku odjednom - kao savršena oluja kriza", navodi Buchanan, koji konkretno tvrdi kako je pax Americana, ili era globalne američke dominacije okončana. Borba za globalnu hegemoniju je započela između Sjedinjenih Država, Kine, ponovo uzdignute Rusije i radikalnog islama.
"Bushova invazija na Irak bila je proizvod arogancije i ideologije sekularne religije demokratizma, na koju je Bush prešao u danima nakon 11. rujna.
Razdirana kulturnim ratom Amerika se sada počela cijepati duž klasnih, etničkih i rasnih crta.
Najveća prijetnja američkom suverenitetu i nezavisnosti je inicijativa globalne elite da izbriše američke granice i ujedini SAD, Meksiko i Kanadu u sjevernoameričku uniju.
Slobodna trgovina odvlači radna mjesta i tehologiju u Kinu, gurajući Ameriku u stalnu ovisnost i dug koji nikada ne može isplatiti. Jedno od šest proizvodnih mjesta u Sjedinjenim Državama nestalo je pod Bushom.
Invazija trećeg svijeta kroz Meksiko veća je prijetnja naciji od bilo čega što se događa u Afganistanu i Iraku", navodi Pat Buchanan.----
http://wdef.com/news/secessionists_say_second_north_american_secessionists_convention/10/2007 http://www.starnewsonline.com/article/20071004/NEWS/710040357/-1/State http://www.confederatestatesofamerica.org/ http://www.newconfederacy.com/ Večina južno amerikanaca odnosno bjelaca traži restauraciju CSA i odcepljenje od propalog Washingtona,osnovali su vladu u sjeni i pokret koji broji nekoliko miliona članova,je li ovo početak kraja SAD-a ili uvod u novi gradanski rat?
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
andeli apokalipse
Spol: neodređen
Postovi: 150
PostanoPostano: ned 12 tra 2009, 10:49
PostNaslov : Deficit u SAD-u je prešao 1bilijun usd
Citiraj i odgovori

Američki proračunski manjak do kraja 2009. dostići će bilijun i 800 milijardi dolara http://www.voanews.com/croatian/2009-03-20-voa6.cfm Stručnjaci kongresnog Ureda za državni proračun kažu da će deficit američke vlade u ovoj i sljedećoj godini vjerojatno biti veći nego li se vjerovalo.

To nestranačko tijelo procjenjuje da će američki proračunski manjak do kraja ove godine narasti na bilijun i 800 milijardi dolara, što je za 600 milijardi dolara više od prethodne procjene.

Kongresni Ured za državni proračun procjenjuje da će deficit u 2010. godini iznositi oko bilijun i 400 milijardi dolara što je dvostruko više od prvotne prognoze.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
andeli apokalipse
Spol: neodređen
Postovi: 150
PostanoPostano: ned 12 tra 2009, 10:51
PostNaslov : Države u SAD-u tiskaju i stavljaju u opticaj lokalne valute
Citiraj i odgovori

I u SAD traže zamenu dolaru
Sreda, 8. april 2009. 13:49
http://www.mondo.rs/news/vesti/text.php?vest=130515
http://www.correntewire.com/local_currencies_mainstreamed_usa_today
Mali, ali rastući broj lokalnih zajedica u SAD je u uslovima ekonomske krize otpočeo da štampa sopstveni novac.

Ove zajednice su pozajmile ideju iz vremena Velike depresije 30-tih godina prošlog veka, kako bi pomogle potrošačima da sastave kraj s krajem i pružile podršku posrnulim lokalnim preduzećima.

Taj mehanizam generalno radi tako što se poslovni sektor i potrošači dogovore da štampaju sopstvenu valutu koju kupci kupuju uz popust, recimo po 95 centi za jedan dolar, i troše je u prodavnicama, koje su pristale da prihvataju tu valutu, po vrednosti jednakoj federalnom dolaru, objavio je američki dnevnik "USA tudej".

Radnici, čije su plate snižene, lokalnim novcem "detroit čirs" (Cheers) u Detroitu, "itaka aurs" (Ithaca Hours) u Njujorku, "plenti" (Plenty) u Severnoj Karolini ili "berkšers" (BerkShares) u Masačusetsu, kupuju svakodnevne potrepštine, plaćaju časove joge ili benzin.

Sociolog s Univerziteta Severni Mejn Ed Kolom, koji je proučavao lokalne valute, objasnio je da one podstiču lokalno stanovništvo na kupovine nedaleko od svog doma, što pogoduje lokalnim trgovcima, pogođenim padom prodaje.

Za sada u SAD postoji više od 75 lokalnih valuta, a popularnost te prakse se sve više širi.

Najveći takav sistem u zemlji deluje u regionu Berkširz u zapadnom Masačusetsu gde je od njegovog uvođenja 2006. godine štampano novčanih jedinica u vrednosti 2,3 miliona dolara.

U okviru sistema "berkšers", kupac odlazi u jednu od 12 banaka i plaća 95 dolara za valutu "berkšers" u vrednosti od 100 dolara koju može potrošiti u 370 lokalnih punktova za kupovinu robe i usluga.

U Detroitu su tri biznismena štampala valutu "detroit čirs" u vrednosti od 4.500 dolara koja se može potrošiti u nekoj od 12 lokalnih prodavnica.

U vreme Velike depresije 30-ih godina prošlog veka lokalne vlasti, poslovni sektor i pojedinci su štampali valutu, poznatu kao "skrip" (Scrip), odnosno listić, kako bi održali trgovinu u vreme kada je zatvaranje banaka dovelo do nestašice gotovine.

Lokalni novac, prema američkim propisima, ne može zameniti federalni i sav prihod stečen plaćanjem roba i usluga tim novcem podleže porezu.

"To nije način da se izbegne plaćanje poreza, ili bismo, nasuprot, svi plaćali u detroitskim dolarima", ukazao je ekonomista Tom Oksenšlager.

Alternativne valute često postaju popularne u vreme velikih ekonomskih potresa i koriste se onde gde postoji veliki deficit likvidnosti i obično ne izlaze iz okvira nekog manjeg regiona.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
andeli apokalipse
Spol: neodređen
Postovi: 150
PostanoPostano: ned 19 tra 2009, 22:13
PostNaslov : Teksas proglasio nezavisnost od SAD-a
Citiraj i odgovori

http://www.catholic.org/national/national_story.php?id=33161 Guverner Texasa Rick Perry 14.04.2009, u Austinu proglasio nezavisnost Texasa.


Zadnja promjena: andeli apokalipse; čet 23 tra 2009, 22:51; ukupno mijenjano 1 put.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Pancho
Spol: muško
Postovi: 115
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: pon 20 tra 2009, 7:19
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ajde barem piši hrvatskim jezikom, ako ništa drugo.

When someone ignores you, sing louder.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
andeli apokalipse
Spol: neodređen
Postovi: 150
PostanoPostano: čet 23 tra 2009, 22:50
PostNaslov : Glad nije više nije samo problem afrike nego i amerike
Citiraj i odgovori

Oko 36,2 milijuna Amerikanaca gladuje, dok trećina njih povremeno nema što jesti, priopćila je američka vlada nakon istraživanja što je provedeno prije ovogodišnje velike ekonomske krize koja je pogodila zemlju.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Novosti/Svijet/Svijet/tabid/67/articleType/ArticleView/articleId/30645/Gladuje-ak-362-milijuna-Amerikanaca.aspx
Grupe za borbu protiv gladi priopćile su da je broj gladnih povećan od kraja 2007. godine, kada je vlada provela istraživanje na 45.600 domaćinstava u SAD-u. One su tražile od Kongresa da u stimulativnom ekonomskom paketu mjera barem privremeno poveća pomoć za one koji nemaju dovoljno hrane.

Istraživanje je pokazalo da je 11,1 posto američkih kućanstava, ili 36,2 milijuna ljudi imalo nedovoljno hrane u 2007. godini, što je nešto više nego u 2006. kada je taj postotak iznosio oko 10,9 posto ili 35,5 milijuna ljudi. U posljednjih deset godina taj je broj u stalnom porastu i 1998. godine iznosio je 3,8 milijuna ljudi ili 3,7 posto.

Najviše gladnih ima na jugu zemlje, među manjinskim grupama, samohranim majkama i siromašnim stanovnicima, pokazalo je istraživanje američke vlade.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
andeli apokalipse
Spol: neodređen
Postovi: 150
PostanoPostano: čet 23 tra 2009, 23:18
PostNaslov : Prisilne deložacije milijuna amerikanaca i dražba imovine
Citiraj i odgovori

Dražba kuća i stanova
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/masovne-drazbe-kuca-u-new-yorku.html

Osim kupaca koji su kuće i stanove platili i po 50 posto nižoj cijeni od tržišne, dražba je okupila i prosvjednike. Mnogi od njih izbačeni su iz svojih domova ili se bore da ih zadrže. Traže od Washingtona da uvede moratorij na zapljenu nekretnina pod hipotekom. Upozoravaju i kako su milijuni ljudi već izgubili svoje domove, a još milijune čeka ista sudbina.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
andeli apokalipse
Spol: neodređen
Postovi: 150
PostanoPostano: ned 28 lip 2009, 12:54
PostNaslov : U SAD-u više od milijun zaraženih
Citiraj i odgovori

Zdravstveni djelatnici u SAD procjenjuju da je najmanje jedan milijun Amerikanaca zaraženo svinjskom gripom, otkako se virus H1N1 pojavio prije gotovo tri mjeseca.

Procijenjeni broj oboljelih daleko je veći od slučajeva koji su stvarno prijavljeni vlastima.

Centar za nadzor i prevenciju bolesti (CDC) ističe da većinu slučajave prate blagi simptomi, a 127 oboljelih je umrlo.

CDC temelji svoje podatke na istraživanju, više nego na laboratorijskim ispitivanja, no brojke govore da je stropa smrtnosti niža nego što se očekivalo.

"Mi kažemo da je do sada bilo najmanje milijun slučajeva novog virusa H1N1 u SAD-u. Prijavljeni slučajevi ustvari su samo vrh ledenog brijega", izjavila je Anne Schuchat iz CDC-a.

CDC svoje procjene temelji na matematičkim modelima, temeljnim na istraživanjima zdravstvenih djelatnika.

Međutim, Dr. Schuchat je upozorila da bi svinjska gripa imati veću stopu zaraznosti od sezonske gripe i na jesen se vratiti u virulentnijem obliku.

Prema podacima CDC-a, u SAD-u je bilo 27,717 potvrđenih slučajeva oboljelih od virusa H1N1, od čega je oko 3000 ljudi trebalo bolničko liječenje, a 127 je umrlo.

Svinjska gripa najviše napada mlađe od 50 godina, a mnogi od najteže oboljelih imali su zdravstvene probleme poput astme i dijabetesa. Prosječna dob umrlih u SAD-u je 37 godina.

Dužnosnici CDC-a i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) nastavljaju pratiti širenje svinjske gripe na južnoj polutci, gdje su sada zimski mjeseci, posebno u Argentini, Čileu i Australiji, gdje je do sada ukupno zabilježeno oko 7000 zaraženih.

http://www.net.hr/vijesti/svijet/page/2009/06/28/0016006.html?pos=n1

Hina|Net.hr
28.06.2009. copy paste-Bolest se iz Meksika vratila njegovom pošiljatelju u SAD,zato ona narodna poslovica kaže tko pod kime jamu kopa sam je sebi iskopa.Meksikoje pobjedio svinjsku gripu zahvaljujuči organiziranim i disciliniranim meksikancima koji su se držali uputa ministarstva zdrastva o obaveznim prevetivnim mjerama,nošenju maski i rukavica.Ali moramo priznati da je Europa pomogla doniravši milijune maski,vakcina i ljekova Meksiku.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
andeli apokalipse
Spol: neodređen
Postovi: 150
PostanoPostano: sub 29 kol 2009, 1:05
PostNaslov : Proračunski manjak u SAD rekordan
Citiraj i odgovori

Proračunski manjak u SAD rekordan

Očekuje se da će proračunski manjak u SAD-u ove godine doseći rekordnih 1600 milijardi dolara (1,6 bilijuna), te da će se nacionalni dug gotovo udvostručiti u idućem desetljeću, prema izvješćima koje su u utorak objavili Bijela kuća i nestranački Kongresni ured za proračun (CBO).

U zasebnim, polugodišnjim izvješćima, Ured za upravljanje i proračun Bijele kuće i CBO predviđaju da će potrošnja na mirovine i zdravstvene programe povećati proračunski deficit. U optimističnijoj analizi CBO predviđa se da će rast fiskalnih prihoda ograničiti ukupni proračunski manjak na 7,4 bilijuna dolara u idućih 10 godina, što je gotovo dva bilijuna manje od procjene Bijele kuće.

Nacionalni dug, koji sada iznosi 11,7 bilijuna dolara, mogao bi doseći 20 bilijuna ili više u idućih 10 godina.

Peter Orszag, direktor za proračun Bijele kuće, priznao je da reakcije na loše financijsko izvješće mogu otežati napore za reformu zdravstvenog sustava, ustvrdivši kako će se tom reformom ograničiti troškovi zdravstva.

Bijela kuća predviđa 1,58 bilijuna dolara manjka u fiskalnoj godini 2009., što se podudara s procjenom CBO-a. Analitičari Bijele kuće predviđaju manjak od 1,5 bilijuna dolara u 2010. godini, nešto više od 1,48 bilijuna koliko predviđa CBO.

Oba ureda predviđaju da će se proračunski manjak SAD-a početi brzo smanjivati kada se iduće godine obnovi gospodarski rast.

Christina Romer, gospodarska savjetnica predsjednika Baracka Obame, predviđa da će stopa nezaposlenosti doseći 10 posto ove godine, uz postupno opadanje u idućoj godini na prosječnu stopu od 9,8 posto. http://www.danas.org/content/sad_budzet/1807686.html
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
andeli apokalipse
Spol: neodređen
Postovi: 150
PostanoPostano: ned 01 stu 2009, 20:15
PostNaslov : SAD i EU u sukobu interesa oko Hrvatske
Citiraj i odgovori

Način na koji SAD s jedne strane, a EU i Rusija s druge doživljavaju našu političku krizu potpuno su različiti više o tome imate na poveznici http://www.globus.com.hr/Clanak.aspx?BrojID=331&ClanakID=9213
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
andeli apokalipse
Spol: neodređen
Postovi: 150
PostanoPostano: ned 01 stu 2009, 20:51
PostNaslov : SAD pred kolapsom milijuni ljudi su postali beskućnici
Citiraj i odgovori

http://www.youtube.com/watch?v=WvyubNLbbjo&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=jmeHiFZUWtE&feature=fvw http://www.youtube.com/watch?v=b1Qr6f8XzZI&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=CnnOOo6tRs8&feature=related SAD je potpuno bankrotirala i na milijune ljudi ostalo bez posla na ulici a žive u uvijetima zemalja trećeg svijeta,da li je to cijena njihove politike u Iraku i Afganistanu ili je problem u njihovom političkom sustavu koji je pred rasulom.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
andeli apokalipse
Spol: neodređen
Postovi: 150
PostanoPostano: ned 01 stu 2009, 21:02
PostNaslov : Niče sve više šatorskih gradova u SAD-u
Citiraj i odgovori

http://www.youtube.com/watch?v=28QXe7GkkPE&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=1cJNEeI-lFM&feature=related Nekada bogati Sacramento postao grad beskućnika koji žive u šatorima.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group