HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: sri 16 sij 2019, 11:33. Pogledaj neodgovorene postove
Umrežena molitva !
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeća tema
Autor Poruka
merkat
Spol: muško
Postovi: 1347
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: čet 05 stu 2009, 9:32
PostNaslov : Umrežena molitva !
Citiraj i odgovori

Zajednica kršćanske ljubavi - molitvena udruga iz Palmotićeve ulice u Zagrebu koja djeluje uz humanirarne udruge Kap dobrote i Zakladu Biskup Josip Lang, duhovnika i osnivača patera Antuna Cveka želi organizirati sve molitvene zajednice u hrvatskoj (kasnije i u svijetu) u zajedničke molitve.

Iako vam je poznato da pater Cvek s ostale dvije udruge radi na konkretnoj akciji pomaganja najsiromašnijim, uglavnom starim i napuštenim osobama, Zajednica kršćanske ljubavi je niknula kao molitvena potpora tim udrugama koje su najveći dio svoga vremena trošile na akciju.

Prošli tjedan na duhovnoj obnovi Zajednice kršćanske ljubavi je predstavljena ideja o umrežavanju svih molitvenih udruga za zajedničkim molitvama na određene nakane.
Osnovna nakana je "Za bolji i pravedniji svijet" što je i moto te molitvene udruge.

Umrežavanjem svih udruga se nebi stvorila jedna udruga nego bi sve udruge djelovale kao i inaće osim što bi postojale zajedničke nakane koje bi bile istaknute na stranici http://www.molitva.com.hr/ (ako ne dođe do formiranja nove stranice).
Nakane bi bile za konkretne stvari koje su aktulane u našem društvu te bi postojale mjesečne, tjedne i dnevne nakane za najgoruće probleme.
Tehnika molitvi za sada nije važna jer se još nije definirala a moguće je da se prikazuju već postojeće molitve pojedinih udruga za određene nakane ili bi se molila krunica ili neke već date molitve za određene nakane ili najvjerojatnije oboje.

Za sada je najvažnije pronaći što više molitvenih zajednica i udruga kako bi ih se kontaktiralo i predložila ova potrebita akcija. Moguće bi bile sve udruge i zajednice kao npr. braniteljske udruge koje bi se priključile zajedničkim molitvama.

Posebno naglašavam da su dobrošli svi ljudi dobre volje, ne samo udruge a posebno pozivamo i druge kršćanske zajednice, muslimane, židove, budiste i sve ljude koji se žele moliti "Za bolji i pravedniji svijet".

Svaka zajednica ili pojedinci se mogu uključiti u zajedničke nakane svojim molitvama. Smisao je imati zajednički cilj i nakane. Želja za općim dobrom.
Zajednička molitva može učiniti čuda i mjenjati svijet. Tko vjeruje u moć molitve, vjeruje i u to.

Molio bih sve čitatelje da mi komentarima jave za neke od molitvenih ili drugih zajednica i udruga za koje misle da bi se priključile zajedničkoj molitvi.

Zahvaljujem !

Što će mi život bez vjere ?
Što će mi vjera bez života ?
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: klara, Žan
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group