HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: pet 14 kol 2020, 1:44. Pogledaj neodgovorene postove
Oprostiti
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeęa tema
Autor Poruka
delfinica
Spol: žensko
Postovi: 36
PostanoPostano: sub 04 pro 2010, 20:59
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Dragi forumaŔi!!
Molim vas za savjet!
Napravila sam straaaŔan grijeh.. Lagala sam najboljim prijateljicama mjesecima! I naravno da su se laži samo skupljale. I naravno da je istina izaŔla na vidjelo.
E sad, ja sam se ispriĆØala, ali ih nisam tražila oprost, jer mi je nakon svega neugodno molit ih za oprost.
Problem je Å”to me savjest tako peĆØe, da je to veƦ skoro neizdrživo.
Ne jedem, ne spavam, ne uĆØim. Nemam snage za niÅ”ta a srce mi lupa kao da sam stari srĆØani bolesnik.
Bila sam naravno na ispovijedi, ali ne znam, to je samo trenutaĆØno pomoglo.
Za sebe nikad ne bih rekla da sam u stanju uĆØiniti tako neÅ”to, ali eto, napravila sam. Sada mi je muĆØno živjeti s tim osjeƦajem krivnje, grozno mi je da sam svojim bližnjima takvu bol prouzroĆØila.
TeÅ”ko mi je to i opisivat, kada se rijeĆØima ne da izraziti.
VaŔi savjeti su dobrodoŔli, ne znam Ŕto da radim tuzan
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Coje
Spol: muško
Postovi: 1208
Lokacija: Buzet
PostanoPostano: pet 10 pro 2010, 20:54
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Draga Delfinica!
"Errare humanum est" - ustvrdili su joÅ” pokojni Rimljani. Sklonost grijehu posljedica je istoĆØnoga grijeha koji je baÅ”tina cijelog ĆØovjeĆØanstva.
U tvom sluĆØaju je vrlo lijepo od tebe Å”to se se ispriĆØala za svoj grijeh (laž). Time si uĆØinila jedan velik i važan korak k iscijeljenju.
Kad si se ispovijedila Bogu priznala si mu svoj grijeh i molila Ga za oprost. Bog ti je grijeh oprostio i Å”to se toga tiĆØe slobodna si.
Kao Å”to si Boga molila za oproÅ”tenje, red je da zamoliÅ” oproÅ”tenje i od svojih prijateljica koje si povrijedila. Ako su ti prave prijateljice oprostit Ʀe ti i time ti postati joÅ” bolje prijateljice. Ako ti nisu spremne oprostiti - onda nisu ni vrijedne tvoga prijateljstva. Tvoja pogreÅ”ka stavlja na kuÅ”nju vrijednost vaÅ”ih prijateljstava, kao Å”to Ʀe u buduƦnosti vjerovatno i njihove greÅ”ke testirati snagu vaÅ”eg prijateljstva.
Zlato se u vatri kuje. Tako i ljudske vrijednosti poput ljubavi i prijateljstva trebaju proƦi kroz kuÅ”nje kako bi oĆØvrsnuli i porasli. Tvoj sluĆØaj bi trebala promatrati s pozitivne strane. On ti daje priliku vidjeti koliko je dobro prijateljstvo koje imaÅ”. S druge strane uĆØi te poniznosti, jer ƦeÅ” sada lakÅ”e oprostiti drugima kad ti neÅ”to loÅ”e uĆØine. S treƦe strane potiĆØe te da radiÅ” na sebi i postaneÅ” kvalitetnija osoba.

Zato, nemoj oplakivati samu sebe zbog situacije - nego izvuci iz te situacije najbolje Å”to možeÅ”. Pozovi svoje prijateljice na kavu kod sebe, ili ih pak izvedi u kino. PopriĆØajte malo i izgladite to. VaÅ”e Ʀe prijateljstvo time postati dublje i vrijednije za sve vas. Kao Å”to ti sada trebaÅ” njihovo razumijevanje, tako Ʀe i one kad-tad trebati tvoje razumijevanje.

Bog ti je oprostio - mogu to i one - ako im dadneÅ” priliku.
I za kraj: nemoj zaboraviti oprostiti i sama sebi. To je jednako važno.

Veseli pozdrav. Bog te balgoslovio!

http://www.kumi.hr
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceYIMMSNMICQ [Vrh]
delfinica
Spol: žensko
Postovi: 36
PostanoPostano: ned 12 pro 2010, 11:16
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Dragi Coje!
Hvala ti Ŕto si se potrudio da mi odgovoriŔ!
Situacija sa frendicama je i dalje vrlo hladna. Rekle su mi da je za njih veliki problem Å”to su me one uhvatile u laži, "jer tko zna koliko bi to inaĆØe joÅ” trajalo".
To je istina i ja sam im to poslije otvoreno rekla. Ne znam koliko bi to joÅ” trajalo.Kada se saznalo onda sam se tek ispriĆØala.Izgleda da je bilo prekasno..
PovrijeĆ°ene su Å”to je normalno, jer sam na neki vrlo ružan naĆØin od njih napravila marionete, ali evo veƦ tjednima o tome intenzivno razmiÅ”ljam i ne mogu se rijeÅ”iti boli. Postavljam si pitanja na koje je teÅ”ko doƦi do odgovora. Vjerujem da je i problem Å”to si spomenuo, da je važno oprostiti sebi i za to Ʀe takoĆ°er trebati vremena.
Jedna mi je rekla da mi je oprostila,meĆ°utim po njenom ponaÅ”anju bih prije rekla da me izbrisala. Jer me ignorira, iako se viĆ°amo svaki dan. Ako i doĆ°e do kakvog razgovora to su maximalno 2 reĆØenice vezane uz studij.
Sve to mi je postalo preteÅ”ko za podnosit, molim se da mi Bog da snage da to izdržim i izvuĆØem neku pouku.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš urešivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group