HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretranik Pretranik lanstvo lanstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: pet 06 pro 2019, 21:43. Pogledaj neodgovorene postove
Oprostiti
Zaponi novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedea tema
Autor Poruka
delfinica

Spol: ensko
PostanoPostano: sub 04 pro 2010, 20:59
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Dragi forumaši!!
Molim vas za savjet!
Napravila sam straaašan grijeh.. Lagala sam najboljim prijateljicama mjesecima! I naravno da su se laži samo skupljale. I naravno da je istina izašla na vidjelo.
E sad, ja sam se isprièala, ali ih nisam tražila oprost, jer mi je nakon svega neugodno molit ih za oprost.
Problem je što me savjest tako peèe, da je to veæ skoro neizdrživo.
Ne jedem, ne spavam, ne uèim. Nemam snage za ništa a srce mi lupa kao da sam stari srèani bolesnik.
Bila sam naravno na ispovijedi, ali ne znam, to je samo trenutaèno pomoglo.
Za sebe nikad ne bih rekla da sam u stanju uèiniti tako nešto, ali eto, napravila sam. Sada mi je muèno živjeti s tim osjeæajem krivnje, grozno mi je da sam svojim bližnjima takvu bol prouzroèila.
Teško mi je to i opisivat, kada se rijeèima ne da izraziti.
Vaši savjeti su dobrodošli, ne znam što da radim tuzan
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
Coje

Spol: muko
PostanoPostano: pet 10 pro 2010, 20:54
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Draga Delfinica!
"Errare humanum est" - ustvrdili su još pokojni Rimljani. Sklonost grijehu posljedica je istoènoga grijeha koji je baština cijelog èovjeèanstva.
U tvom sluèaju je vrlo lijepo od tebe što se se isprièala za svoj grijeh (laž). Time si uèinila jedan velik i važan korak k iscijeljenju.
Kad si se ispovijedila Bogu priznala si mu svoj grijeh i molila Ga za oprost. Bog ti je grijeh oprostio i što se toga tièe slobodna si.
Kao što si Boga molila za oproštenje, red je da zamoliš oproštenje i od svojih prijateljica koje si povrijedila. Ako su ti prave prijateljice oprostit æe ti i time ti postati još bolje prijateljice. Ako ti nisu spremne oprostiti - onda nisu ni vrijedne tvoga prijateljstva. Tvoja pogreška stavlja na kušnju vrijednost vaših prijateljstava, kao što æe u buduænosti vjerovatno i njihove greške testirati snagu vašeg prijateljstva.
Zlato se u vatri kuje. Tako i ljudske vrijednosti poput ljubavi i prijateljstva trebaju proæi kroz kušnje kako bi oèvrsnuli i porasli. Tvoj sluèaj bi trebala promatrati s pozitivne strane. On ti daje priliku vidjeti koliko je dobro prijateljstvo koje imaš. S druge strane uèi te poniznosti, jer æeš sada lakše oprostiti drugima kad ti nešto loše uèine. S treæe strane potièe te da radiš na sebi i postaneš kvalitetnija osoba.

Zato, nemoj oplakivati samu sebe zbog situacije - nego izvuci iz te situacije najbolje što možeš. Pozovi svoje prijateljice na kavu kod sebe, ili ih pak izvedi u kino. Poprièajte malo i izgladite to. Vaše æe prijateljstvo time postati dublje i vrijednije za sve vas. Kao što ti sada trebaš njihovo razumijevanje, tako æe i one kad-tad trebati tvoje razumijevanje.

Bog ti je oprostio - mogu to i one - ako im dadneš priliku.
I za kraj: nemoj zaboraviti oprostiti i sama sebi. To je jednako važno.

Veseli pozdrav. Bog te balgoslovio!

http://www.kumi.hr
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web straniceYIMMSNMICQ [Vrh]
delfinica

Spol: ensko
PostanoPostano: ned 12 pro 2010, 11:16
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Dragi Coje!
Hvala ti što si se potrudio da mi odgovoriš!
Situacija sa frendicama je i dalje vrlo hladna. Rekle su mi da je za njih veliki problem što su me one uhvatile u laži, "jer tko zna koliko bi to inaèe još trajalo".
To je istina i ja sam im to poslije otvoreno rekla. Ne znam koliko bi to još trajalo.Kada se saznalo onda sam se tek isprièala.Izgleda da je bilo prekasno..
Povrijeðene su što je normalno, jer sam na neki vrlo ružan naèin od njih napravila marionete, ali evo veæ tjednima o tome intenzivno razmišljam i ne mogu se riješiti boli. Postavljam si pitanja na koje je teško doæi do odgovora. Vjerujem da je i problem što si spomenuo, da je važno oprostiti sebi i za to æe takoðer trebati vremena.
Jedna mi je rekla da mi je oprostila,meðutim po njenom ponašanju bih prije rekla da me izbrisala. Jer me ignorira, iako se viðamo svaki dan. Ako i doðe do kakvog razgovora to su maximalno 2 reèenice vezane uz studij.
Sve to mi je postalo preteško za podnosit, molim se da mi Bog da snage da to izdržim i izvuèem neku pouku.
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Zaponi novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne moe otvarati nove teme.
Ne moe odgovarati na postove.
Ne moe ureivati svoje postove.
Ne moe izbrisati svoje postove.
Ne moe glasovati u anketama.