HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretranik Pretranik lanstvo lanstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: pet 13 pro 2019, 16:57. Pogledaj neodgovorene postove
Egzorcizam, uroci, utjecaj sotone
Zaponi novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedea tema
Autor Poruka
jzekic

Spol: neodreen
PostanoPostano: uto 06 tra 2004, 19:20
PostNaslov : Egzorcizam, uroci, utjecaj sotone
Citiraj i odgovori

Evo zanima me šta vi mislite o ovome, o postojanju i materijalnom djelovanju Zloga i Sotone.Njegovu utjecaju u svakodnevnom životu i opæenito u društvu - kroz tajne organizacije itd...
Dali ste ikada bili u doticaju s ljudima koji su imali nekih problema?
Dali znate što je to egzorcizam, od kada postoji, kako crkva tretira te probleme?
Bilo bi mi baš zanimljivo èuti vaše mišljenje o ovom po meni prisutnom problemu, i to sve više u ovom vremenu opæe devijantosti i izopaèenosti društva koje cilja jedino na prolazna dobra...
A sotona uživa u tome što ljude uspijeva zavesti i onemoguæiti im spasenje, jer je on jako ljubomoran, nakon što njegovi planovi nisu uspjeli on bi htio zavesti i upropastiti sva stvorenja...

Ja sam glasnik Velikoga Kralja poslan na raskršæa života, gozbi da vjeènoj dovodim goste, da svijetu kažem što je ljepota.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPosjeti Web stranice [Vrh]
nata

Spol: ensko
PostanoPostano: uto 06 tra 2004, 21:20
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Znala sam par mladih ljudi koji su, nakon sto su pohadjali tecaj transcendentalne meditacije (to je navodno bio uzrok, tako im je poslije receno ?!?) isli na (ne znam jel se tako kaze 'isli na') egzorcizam kod svecenika. Takodjer, isti su nekad u djetinjstvu znali igrati one glupave igre s duhovima i sl.
Ne bih zeljela da sve ovo zvuci kao babarije, pa ponavljam 'navodno'. Egzorcizam je izgledao kao na filmu i to je vjerujte mi prvi put da sam takvo nesto cula. Nenormalni polozaji tijela, izvijanja i uvijanja, i sl.

Srecom, te osobe su puno pocele raditi na vjeri, pocele su ici u crkvu, a danas ne znam ,vjerujem da njihova borba jos uvijek traje.

Ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta!!!
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
jzekic

PostanoPostano: sri 07 tra 2004, 7:23
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Evo ovako, što se tièe pravih sluèajeva opsjednutosti ili posjednutost jer su to razlièite stvari, u to se ne ulazi tako jednostavno i naglo, osoba u to ulazi najèešæe polako ili nesvjesno(ponekad nakon strašnih razoèaranja sklapa ugovor sa Sotonom ali to je rijeðe); dakle to poèinje upravo tako zazivanjem duhova i slièno....No ni to nemora znaèiti da je osoba opsjednuta, èesto se radi od duševnim bolestima, pa Crkva prije svakog egzorcizma po pravilima Roman ritual preporuèuje da se prouèi moguæa bolest...
Dalje filmovi koji govore o egzorcimzmu nemaju veze sa stvarnošæu jer to nisu nikakva uralanja ili tako nešto nad opsjednutom osobom, to je milostiva iskrušena molitva zaziv Svevišnjeg i Anðeoskih vojski, mnoštva neokaljanih i Svetih u obranu èovjeka èija je duša ranjena.Tekstovi koji se pritom izgovaraju veæinom su iz Biblije...
Osoba meðutim može imati razlièite oblike nenormalnog ponašanja ako je doista opsjednuta, jer u njoj nastaje duboka borba izmeðu Oca laži i Nebeskih vojski..
Eto toliko...
Ali mene je više zanimalo koliko dosta vas vjeruje u ovakve pojave, nadnaravna djelovanja sotone, evo dat æu vam nekoliko primjera...
Kad su znanstvenici u jednj kuæi u Rimu otkrili da doista iz špina teèe krv a ne voda... jer je kuæa bila opsjednuta
itd... ima ih mnoštvo al to æu napisat koji drugi put..

Ja sam glasnik Velikoga Kralja poslan na raskršæa života, gozbi da vjeènoj dovodim goste, da svijetu kažem što je ljepota.
i.v.a.n.a.

PostanoPostano: pon 12 tra 2004, 15:00
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

sama cinjenica da se ljudi na ovu temu ne javljaju govori dosta. NE ZELIM DA SE POMISLI KAKO MISLIM DA SOTONA NE POSTOJI, JER TO NIJE ISTINA. POSTOJI, POSTOJI,

ali mislim da nije na nama da o otme razgovaramo. Govorim iz iskustva. Osobe koje su puno razmatrale o tim temama a nisu imale jasna i èvrsta stajališta o tome, imale su redovito problema kasnije. Strah...

da, imala sam iskustva s tim jadnim ljudima. i zato ne zelim o tome govoriti. brate, pusti tu temu...
bit ce vremena...

"mala"
jzekic

PostanoPostano: pon 12 tra 2004, 16:02
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Baš u tome je problem, u mistificiranju i STRAHU.Oni koji vjeruju nemaju straha, ono što se suprostavlja vjeri nije nevjera nego baš STRAH.Treba se boriti ISTINOM i tako da ljudi shvate da zlo doista postoji i to u svim oblicima, i tek kada se shvati da nešto postoji može se boriti protiv toga.Otac naš Nebeski nije nas ostavio same ostavio nam je molitvu i svoga Sina u njegovoj krvi i tjelu.NISMO SAMI, on nas brani a možemo si pomoæi ako i sami shvatimo tko nam je neprijatelj.Neznanje je najveæi sotonin prijatelj, jer ondje gdje nema znanja on nesmetano djeluje i provodi svoje naume.Trebamo spoznavati ISTINU da bismo i sami bili spoznati, pomognite si sami i ja æu vam pomoæi govori Gospodin.Po slavnom Uskrsnuæu našeg Gospodina, neka su spašene sve duše svijeta i izbavljeni svi narodi iz ruku zloèinaèkih!

"I mene su mrzli, zar mislite da i vas neæe mrziti.Ne bojte se, svjedoèite u Istini,Ja æu bit s vama do kraja vremena.I smrt vas neæe svladati"; jer s Kristom smo po krštenju u nju uronjeni a po Uskrsnuæu njegovu, slavi nebeskoj pridruženi!

USKRSNU KAKO JE REKAO!

ALELUJA! ALELUJA! ALELUJA!

Ovo je noæ koja svjetlošæu stupa
rasprši tmine grijeha.
Ovo je noæ koja danas po svem svijetu one,
što u Krista vjeruju,
od tmina grijeha i od opaèina otima,
vraæa milosti i pridružuje svetosti.
Ovo je noæ, u kojoj je Krist
raskinuo okove smrti
i kao pobjednik od mrtvih ustao

heartsong

PostanoPostano: pon 12 tra 2004, 22:29
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ne bih voljela zvuèati ne realno ili nešto takvo, ali sama sam gledala djevojku koja je u tom trenutku bila ne jako, ali ipak blizu objesdnutosti demonom, i kad joj se to dogodilo, nazvala je mene...
To mi je bilo jedno od najstrašnijih iskustava u životu. Nije to bilo kao ono iz filma, ni blizu toga, hvala Bogu za tu djevojku, ali nisu samo ekstremni sluèajevi sluèajevi kad Sotona djeluje...
Imala je strahove cijelog života i kad sam joj poèela svjedoèiti o Bogu i o Isusu Kristu Sotona se poèeo boriti za nju, na oèiti naèin.
Nazvala me jedne veèeri, trebali ste èuti njen glas, hladni trnci su me prošli... Javila sam u zajednicu, cijela je molila za nju u tom trenutku. Pojurila sam da ju naðem i pozvala prijateljicu da mi pomogne. U tom trenutku nisam ništa drugo mogla uèiniti...
Kad sam ju našla, oèi su joj bile tako strašne, bez sjaja, pune straha... Nije mogla govoriti. Nije to bio obièan strah, strah od neèega što dolazi iz vana, to je bio strah od onoga iznutra... Stravièno.
Veæ sam razmišljala o tome kako æe se nekog trebati pozvati da joj pomogne.
Sjela sam na mirno mjesto s njom... Tresla se. Bilo me je tako strah za nju, da si nešto ne uèini ili da to sve ne izmakne kontroli. Znam da kontrolu ja nisam imala. Kad gledaš osobu kojoj se takve stvari dogaðaju strah poène prelaziti na tebe, to je hladan strah. Nisam si htjela to dozvoliti.
Ne znajuæi što da radim, nisam imala nikoga tko bi nam mogao pomoæi... Zgrabila sam ju za ruke, klekla s njom i tom drugom prijateljicom na pod i poèela oèajnièki moliti, u isto tako oèajnièkim suzama... Moliala sam kao nikada do tada za tu curu. I ona je poèela moliti. Nakon toga se smirila.

Danas nema strahove.

Sad zbilja ne znam što da mislim, ne znam što sam tada trebala uèiniti, ne znam što bi danas uèinila. No to je bilo jedno teško iskustvo. I da nije bilo molitvene potpore braæe, ljudi moje, ni sama ne znam kako bi se to završilo. Sad se tresem dok pišem o tome.
Kad se ljudi poènu baviti misticizmom, trascedentalnim igrarijama ili su samo malkice preèesto u svijetu mašte i kojekakvih duhova, na podruèju su Zloga. I ne znajuæi otvaraju mu vrata svog srca. Znam da je tu curu spasilo to što je otvorila vrata svog srca Isusu.
Svatko od nas ima neko smeæe u svom srcu. I na to se mseæe love muhe, crvi i štakori... I nije dovoljno samo zatvoriti prozore i vrata kako štetoèine ne bi ulazile unutra, nego je potrebno i oèistiti to smeæe, a to može jedino Isus. S tim da to smeæe nisu samo naši grijesi, nego i tuði grijesi protiv nas...
O takvim sluèajevima ( i onim težim od ovoga) nije lako govoriti, a još manje slušati. Ali o tome nas obaviještava sam Isus. On je sam izgonio zle demone. I dao je tu moæ apostolima. A ono što je postojalo onda, nije izumrlo danas u modernom svijetu.

Evo još jedan sluèaj, voljela bih znati što vi mislite o tome. Jedna djevojka u Varaždinu. Prije nekih dva tjedna pogledala je film Pasiju, nakon filma je imala napadaje. A od onda svakog dana od 15:00 do 15:10 padne u trans.

Ispraznost cijelog svijeta
je kao snijeg usred ljeta,
a dijete po njem trèi boso.
Zar svejedno je?

Samo u Bogu je mir, dušo moja,
Samo u njemu je sva nada srca mog.
Samo On je moja stijena, ufanje.
Bog mi je utjeha, hridina silna,
Utoèište.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
jzekic

PostanoPostano: pon 12 tra 2004, 22:49
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Za preporuku, ako netko u buduæe bude imao kraj sebe žrtvu opsjednutosti, najbolje bi bilo da obavjesti najbližeg sveæenika ili najbolje biskupa koji æe onda znati što uèiniti, jer svaka biskupija ima sveæenika koji se posebno bavi ovim pitanjima.Lijepa je stvar što se ta cura oporavila i obratila na puteve istine.Nije bas pametno na ovaj nacin moliti krajtakove osobe, jer Sotona onda pokušava napasti i one koji se mole, pa ako nistu doista jaki u vjeri bolje je da prièekaju struènu pomoæ.Istina je što si rekla da je svako èaranje ZLO i dolazi od Zloga no Sotona ne opsjeda odjednom èovjeka on ga postupno uništava.Jer bi nagle promjene bil previdlijve.Usto ako ste u prilici da molite u blizini takovih osoba bilo bi potrebno i nužno da okolino polijete svetom vodom, uzmete križ i zapalite blagoslovljenu Uskršnju svijeæu, simbol USKRSLOGA KRISTA POBJEDNIKA NAD SMRÆU I SOTONOM, ili svijeæu s kojom je dotièna osoba krštena, da snagom krsnog èina oèisti osobu od Zla.Sveta voda ima neopisivu moæ i sotona je nemože podnjeti, ona je kao i Uskrsna svijeæa simbol novog i preporoðenog života, koji je pobjedio sotonu i oslobodio ljude okova grijeha.No kako sam prije rekao najbolje je zatražiti struènu pomoæ.Jel èesto se iza takvih sluèajeva znaju kriti duševne bolesti, koje neznaèe nužno opsjednutost.

Svaku èudnu pojavu kao što je ta s transevima nakon Pasije treba uzimati s rezervom, ovdje nema i nesmije biti mjesta spektaklima koji privlaèe pozornost širokih masa, poruke mogu biti upuæene jedino pojedincima jer je objava veæ završila ovim rijeèima
"Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Poèetak i Svršetak! 14 Blago onima koji peru svoje haljine: imat æe pravo na stablo života i na vrata æe smjeti u grad! 15 Vani pak ostaju psi i vraèari, bludnice, ubojice i idolopoklonici i tko god ljubi i èini laž." ZAVRŠETAK 16 "Ja, Isus, poslah anðela svoga posvjedoèiti ovo po crkvama. Ja sam korijen i izdanak Davidov, sjajna zvijezda Danica." 17 I Duh i Zaruènica govore: "Doði!" I tko ovo èuje, neka rekne: "Doði!" Tko je žedan, neka doðe; tko hoæe, neka zahvati vode života zabadava! 18 Ja svjedoèim svakomu tko sluša rijeèi proroštva u ovoj knjizi: Tko ovomu što doda, Bog æe njemu dodati zla napisana u ovoj knjizi. 19 I tko oduzme od rijeèi proroštva u ovoj knjizi, Bog æe mu oduzeti udio na stablu života i na svetom gradu - na svemu što je napisano u ovoj knjizi. 20 Svjedok za sve ovo govori: "Da, dolazim ubrzo!" Amen! Doði, Gospodine
Isuse! "

Toliko...

Josip

i.v.a.n.a.

PostanoPostano: uto 13 tra 2004, 10:53
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

treba reci da ta cura u Varazdinu nema veze s ovom temom. Jer vjerojatno je da nije nikakav doticaj zloga, vec trtans u koji je upala i upada nakon što je vidjela što je pretrpio naš Isus. I vjerojatno je bila labilnija i sklonija nekim takvim stanjima i raspoloženjaima... Ukoliko je prati sveèenik bit ce dobro Ukoliko ne, potrazite joj pravu strucnu, svecenisku pomoc. Niposto joj nemojte govoriti o zlom kao mozebitnom uzroku toga...

imala sam takvog slicnog iskustva, kada se jedna moja poznanica tu noc "zarucila" s Kristom...na kraju je trebala strucnu pomoc... nije se sa tim stvarima igrati...

"mala"
jzekic

PostanoPostano: uto 13 tra 2004, 13:49
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Mislim da je ovdje Ivana doista u pravu, no siguran sam da ona veæ ima struènu pomoæ, i vjerujum da tu nije posrijedi utjecaj zloga, dapaèe...
Djevojka može biti pogðena time što je shvatila koliko je Isus bol podnio radi nas i naših grijeha, mnogi su zamišljali da to nije baš tako, a bilo je sigurno i mnogo gore nego što se to u filmu moglo prikazat!!!
Po Uskrsnuæu slavnom njegovu da su spašene sve duše svijeta!Amen

jelena

PostanoPostano: pon 03 svi 2004, 23:16
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Evo, meni je promakla ova tema, tek sad sam je skužila.
Ja sam vlastitim oèima (i ne samo ja nego još 200-tinjak nazoènih ljudi) vidjela curu koja je bila opsjednuta ili što veæ, nisam baš previše potkovana znanjem o tome, uglavnom, bila je prisutna na klanjanju i kad se dizalo Presveto, ona bi poèela vrištati, zapravo režati. Izgledala je strašno, poput zvjeri, svi smo se malo uplašili. Šarenice su joj bile potpuno crne, vjerojatno su joj se zjenice bile skroz raširile, vilica joj je bila isturena pa je lièila nekako na psa a šake su joj bile ukošene tako da da su joj palac, kažiprst i mali prst bili uspravni a ostali prsti savijeni. Oni koji se kuže su nam objasnili da je to vražji znak. Cura je povremeno dolazila k sebi i onda bi plakala jer nije mogla ispraviti ruke. Prije i poslije tog dogaðaja izgledala je normalno, mislim nije bila tako izoblièena.
Oni koji sue nešto više kuže su nam objasnili da se Zli u njoj pobunio i da reagira, tako nekako. Rekli su nam ovo što je i jzekiæ rekao, da je ne diramo fizièki i da ne molimo za nju u njenom prisustvu nego kad je ne vidimo.
Znam da zvuèi onima koji to nisu vidjeli nestvarno, i meni bi da nisam vidjela vlastitim oèima.
Takvih stvari ima i trebamo znati za to ali ne trbamo ih se bojati. Ako je Krist s nama, tko nam što može?!? I slažem se s tim da se ne trebamo mi laici s time ni optereæivati ni mješati se u to, nego ako posumnjamo na takav sluèaj onda tražiti pomoæ sveæenika.
jzekic

PostanoPostano: uto 04 svi 2004, 7:03
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ovo što si ti navela se vjerojatno radi o sluèaju opsjednutosti, tada sotona želi na svaki naèin slomiti osobu nebili je posjeo, to je drugi i za osobu gori oblik djelovanja Zla, jer je osoba tada u potpunom posjedu sotone, no on tada ne lomi na ovaj naèin osobu, nego želi na bilo koji naèi nauditi svima s kim ta osoba dolazi u kontakt.Nastojeæi i nad njima osnažiti svoj utjecaj.Ako je osoba èista i nije ogrezla u grijehu tada on gotovo nema nikakvog utjecaja, osim što može fizièki napadati osobu, kroz tu drugu osobu ili nadnaravnim pojavama (vatra, rušenje...), no i ovo se može jednostavno izbjeæi tako da se svaku veèer molite anðelima da vas brane u boju protiv sotone i budite sigurni da ste zaštiæeni, jer æe Svevišnji ako je potrebno poslati i milijune anðela da se bore.Još nešto, anðeli su ti koji zapravo spreèavaju veæi prodor sotone u svijet, oni su ta ravnoteža koja zaustavlja jake sile zla da ne naude svijetu i njima je posebno povjeren taj zadatak osobito VLASTI,ARHANÐELI i dakako naši osobni èuvari ANÐELI.Stoga bio bi mudro svaku se veèer pomoliti anðelima.Ovo što se danas dogaða u svijetu, njekanje sotone i svijeta anðela, pa èak i kod nekih teologa ide na ruku upravo ðavlu i njegovim palim anðelima, koji žela da iz potaje mogu uništavati svijet iprivoditi ljude vlast smrti, upravo zato mi smo oni koji trebaju posvijesti braæi i sestrama da moraju biti na oprezu jer neprijatelj stalno vreba, a to æe najbolje ispuniti ako budu Ljubili Istinu, biti æe od Istine i od Života i u Život æe uæi, na vrata slave da se pridruže svetoj braæi na nebu, èistom kolu djevica i nebrojenom mnoštvu svetih anðela, Slavi trojedinog Boga Oca,Sina i Duha Svetoga!Njemu neka je slava i èast i vlast u sve vijeke vjekova!

Mash

PostanoPostano: ned 16 svi 2004, 11:28
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Pratila sam ovu temu , no nisam imala vremena odgovarati....
vjerujem da zlo postoji i da su svakakve njegove zamke, a jedna od najveæih je èovjeka uvjeriti da uopæe ne postoji... Da bi bili jaki i da nam ono ništa ne može, potrebno je živjeti puni sakramentalni život, tj. da skratim, potrebno je ŽIVJETI VJERU, jer kada su nam Isus i Marija štit sa cijelim Nebom, nitko nam ništa ne može! Sotona je veliki cirkusant, pokušava zaplašiti, omesti, ali je i velika inteligencija i sami se protiv njega ne možemo boriti, samo sa Bogom... Puno je toga , no ono što je još važno spomenuti je da je Sv.Misa najveæi egzorcizam i zaštita i što god hoæete, jer tamo je Živi Isus i u Sv.Prièesti primamo Njegovo Tijelo i Krv... Kada osjeæate bilo kakve napasti uvijek možete moliti zaštitu Presvete Krvi Kristove i Tijela, a na spomen Marijina Imena zlo bježi... Znali su reæi da se od samo jedne izmoljene Zdravo Marije cijeli Pakao trese... A ja æu vam ovdje još napisati i molitvu koju možete moliti za sebe i za druge za koje znate da su u potrebi, to je molitva otklinjanja:

.. Molitva za OSLOBOÐENJE...

O Isuse, Spasitelju, Gospodine moj i
Bože moj, moj Bože i sve moje,
koji si nas po žrtvi križa otkupio
i pobijedio moæ Sotone,
molim te da me oslobodiš od svake
zlotvorne prisutnosti i od svakog
utjecaja Zloga.
Molim te to u tvoje Ime,
molim te to po tvojim Ranama,
molim te to po tvojoj Krvi,
molim te to po tvome Križu,
molim te to po zagovoru Marije,
Bezgrješne i žalosne.
Krv i voda što su provrli iz tvoga boka
neka siðu na mene i oèiste me,
oslobode i ozdrave.
Amen.

-( ta i sve druge molitve se nalaze u knjizi don Milivoja Bolobaniæa "Kako prepoznati zamke Zloga?" - osim molitvi se tamo i nalazi odgovor na pitanje, knjiga je jako dobra i crkvene je vlasti svima preporuèuju... Imate je u Verbumu za kupiti! Knjiga otkriva "bolest" i pruža "lijek" !

Eto, budite u Miru, BVB

"Iskustvo nas uèi
da je ljubav jaka i nesavladiva kao smrt"

papa Grgur IX. sv.Elizabeti

jzekic

PostanoPostano: ned 16 svi 2004, 18:35
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Još nešto da nebudete u zabludi, èitah u iskustvima egzorcista Svete Majke Crkve, da su upoznali sluèajeve kada bi se sotona pri èinu prièesti pritajio i dopustio opsjednutome da primi Tijelo kristovo, no jedno su zapazili, da nikada i nipod kojim okolnostima nije mogao ostati miran ako bi ga se poškropilo svetom vodom, ovu je moæ voda zadobila od prvih vremena, kada još ništa nije postojalo, nego je samo Duh Božiji lebdio nad vodama!Od tada kako kod krštenja molimo, voda je zadobila moæ posveæivanja!

Dakle uvijek svetu vodu u ruke!

I zlo vas neæe nadvladati!

Ljubljeni, stojte dobro i mir Gospodnji nek je nad vama!

igor

Spol: muko
PostanoPostano: pon 17 svi 2004, 22:56
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

u filmu egzorcista je bas lijepo prikazano sve to. dakle, kako svecenik s molitvama pokusava istjerati djavla iz posjednute osobe...

naime, tu kod nas u subotici je jedan svecenik trazio dozvolu od biskupa da izvrsi egzorcizam na jednoj osobi. bili su taj svecenik, i jos jedan. tu osobu su u crkvi postavili na jednu stolicu, i dok su oni molili ta stolica je isla nekoliko metara u zrak i poslije se velikom brzinom rusila na zemlju. bilo je vise nego zastrasujuce, ali i dalje su nastavili moliti.. bit u svemu tome je ne prekidati molitvu. jer djavo ti ne moze nista dok si s gospodinom. ne smijes se uplasiti, iako to nije lako.. ali moras imati stvarno jaku vjeru da bi vrsio egzorcizam...

tu pricu mi je pricao taj svecenik osobno, i ja mu doista vjerujem da je tako bilo.. ta osoba je takodjer vristala na sav glas, cak i veoma cudne glasove je ispustala... Cool Cool
jzekic

PostanoPostano: uto 18 svi 2004, 10:53
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Nije to tako strašan magijski èin, nego blaga i pokorna molitva.

A sveta voda može uèiniti èuda, i ako budete bili u prilici biti pored takovih osoba obavezno ponestite križ i svetu vodu, jer se sotona protiv toga nemože boriti, a i ako imate samo zrno vijere u opstojnost anðeoskog svijeta, ne da vam se neæe moæi približiti, nego æe biti poptpuno poražen od velikih korova Gospodstava, Sila, Vlasti i Kneževstava, Poglavarstava, velikih Arkanðela na èelu sa vojskovoðom neba Mihaelom i bezbrojnih vojska anðeoskih.

Ta da imate vjere kao zrno gorušièino i planine bi pomicali.

A ovi æe znakovi pratiti one koji uzvjeruju: u ime æe moje izganjati zloduhe, novim æe jezicima zboriti, zmije uzimati; i popiju li što smrtonosno, ne, neæe im nauditi; na nemoænike æe ruke polagati, i bit æe im dobro.

igor

PostanoPostano: uto 18 svi 2004, 15:23
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

naravno, bez vjere ne mozemo nista uciniti po tom pitanju.. bitna je snazna vjera, i onda smo sigurni da nam djavao ne moze nista...
Natty

PostanoPostano: et 17 lip 2004, 6:34
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Bok jzekic,

Koje si knjige proèitao o toj tematici? Ja sam proèitala Amortha, Milinga i Petersdorfa. Ok, još neke, ali ovi su mi najzaèajniji i najviše sam od njih nauèla.

Natty

Bog je milosrdan, spor na srdžbu i pun dobrote.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mail [Vrh]
jzekic

PostanoPostano: ned 27 lip 2004, 13:43
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Èitao sam istu literaturu kao i ti, no ne baš pre detaljno, mnogo toga sam èuo, no što se tièe stavova koje iznosim i ostalih informacija, one se nalaze u Rimskom obredniku egzorcizma(kojeg nemaš na hrvatskom i gotovo ga je nemoguæe nabaviti, no uskoro bi trebao izaæi, ako bude odobren na hrvatskom jeziku, zasad ga imaš na latinskom, eng., tal...), takoðer nešto možeš pronaæi u tekstovima Obrednika krštenja odraslih, Obredniku krštenja djece, i Obrednku mise za pokojne.

wind

PostanoPostano: et 08 srp 2004, 22:10
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

vidim da je razgovor oko ove teme vec neko vrijeme ishlapio, ali znanja vezana uz temu ne bi trebala. stoga cu se nadovezati i malo proširiti ono sto je rekao jzekic. ovo sve daljnje su citati iz nekih listova koje imam o ukazanju Gospinih u montechiariu:

Sveta Voda - Jedno sredstvo u duhovnom bogatstvu. Sveta voda je crkveni sakramenat koji otpusta laki grijeh. Zbog blagoslova, Sveta Crkva potièe upotrebu svete vode kod svoje djece, osobito kod prijeteæih opasnosti, kao sto je: vatra, oluja, bolest i druge nevolje. Svaka katolièka kuæa morala bi uvijek imati svetu vodu. ðavao mrzi svetu vodu, zato što je njezina snaga iznad njega. On ne može dugo boraviti na mjestu ni pokraj osobe koja se škropi blagoslovljenom vodom.
SVETE DUŠE ÈEZNU ZA NJOM!

eto toliko, mir bio sa svima Vama!
jzekic

PostanoPostano: pet 09 srp 2004, 7:03
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Hvala wind!

Bilo bi ljepo da ako još znaš o svemu, da napišeš.

Mir i dobro!

ziga

PostanoPostano: uto 13 lip 2006, 7:48
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Mara napisa:
Evo neèega što se dogaða, nažalost!
Nakon dužeg razmišljanja odluèila sam poæi na ispovijed. I to nekako "drukciju". Nisam htjela uèiniti "nabrajaljku" od nekoliko minuta ili sekunda kako bih samo nabrojila grijehe. Htjela sam dobro èuti i sveæenika i ono što æe mi reæi. Obièno ga s druge strane rešetke i ne èujem dobro pa se naprežem. No, moja je odluka završila lošim rezultatom ako to smijem reæi. Nisam dobila ni oprost, ni savjet, a kamo li malo utjehe i smirenja. Uvaženi gospodin ispovjednik rekao mi je da sam prokleta ja, da je prokleto moje dijete, drugi i još pet mojih pokoljenja. Da nam treba "izlijeèiti obiteljsko stablo". Bila sam sablažnjena, prestrašena, izbezumljena. Oporavak je trajao danima, mjesecima... sada sam se usudila ovo napisati i polsati vama. Èini mi se da je sve došlo na svoje da sam sada smirenija. Sve najbolje spoznajemo iz vlastitih iskustava. Imala sam iskustvo biti nad provalijom. A ono "prokletstvo" i potreba za "izljeèenjem obiteljskog stabla" iz ispovjedaonice muèi me i dalje...

Što kažete na ovo?

Trebala bi ispitati kakav je to sveæenik dali ti on samo zeli naplatiti te mise ili ima poštene namjere, kako on zna da si ti prokleta dali je prije bio poznat kao karizmatik jer to nije lako reæi na osnovu jedne ispovjedi

Evo jedne prièe za razmatranje

" Moj otac Josip pok. Mate uoèi svoje zenidbe ( kao udovac se po drugi put zenio), jašuæi na konju uputio u Omiš. Krenuo je vrlo rano, kad su se prvi pjetlovi oglasili. Dok je jahao na konju, u blizini zaseoka zvanog škarice, ugledao je zenu koju je poznavao, kako se strmoglavo spušta niz visoke litice iznad rijeke. Na tu neobiènu zapanjujucu pojavu, otac je bio jako uplašen. Pitao se kako se moze spuštati niz te litice klisure, a da ne padne u provaliju. Odjednom stvorila se ta utvara ispred njega, uhvatila ga za ramena, htijuæi ga oboriti sa sedla. On se otimao, a ona je i dalje navaljivala. Na koncu se Josip uspio otrgnuti i odrzati na sedlu. U tumbinu (šahta kojom voda otjeæe sa ceste) ta je prikaza nestala, ali je prije zaprijetila Josipu :" Ako ikome kazeš što si sa mnom dozivio, na mjestu æes ostati mrtav"! Josip do svoje smrti nije nikome odao njeno ime bojeæi se njene prijetnje. Nakon njenog nestanka konj je galopirao tako brzo da se Josip jedva odrzao na sedlu. Konj je letio usprkos velike uzbrdice, kao da ga neka sila snazno goni. Otac ga nije uspio zauzdati ni zaustaviti. Tako je galopirao dva kilometra. U jednom uskom klancu izmeðu ceste i zida uspio je skoèiti sa konja i uhvatiti se za zid da ne padne, a konj je stao. Josip je susreo priljatelja i skupa su krenuli za Omiš. Otac se ne bi od straha sam usudio iæi dalje. Za vrijeme puta prièinjavalo mu se da èuje iz daljine kako gonièi tjeraju stoku na Omiši pazar. To su meðutim bila samo priviðenja sotonske lukavštine jer se nitk nije priblizavao. Kad se vratio iz Omiša odmah je otišao don Mati u Pograðe. Zatekao ga je u vrtu. Don Mate mu je rekao:" Josipe moj znam sve što se je dogaðalo, ne boj se Joko moj, sve æe biti u redu. Ajde pred crkvu. Don Mate je molio na koljenima pred Svetohraništem, sav oznojen uzdignutih ruku, zazivajuæi ime Isusovo i Marijino. Stavljao je raspelo na njegovo srce i prikrivio ga habitom. Na kraju molitve don Mate je rekao:" Joko moj, nemoj nikome kazati koju si osobu vidio. Na tebe je bacila urok i mogao bi na mjestu ostati mrtav. Dobro da si odmah do mene došao prije sutrašnje svadbe,jer bi sutra bilo veliko krvoproliæe. Kad je sutra završeno vjenèanje, došli su lovci iz Zadvarja u Gornja Brela (gdje je bilo vjenèanje). Psi tih lovaca zaklali su dvije ovce nekoj obitelji iz Slimena. Da ga don Mate nije upozorio dogodilo bi se krvoproliæe, jer bi se klanje ovaca shvatilo kao izazov. Rodbina i priljatelji njegovi pokušali su ugasiti vatru ljutnje i osvete. Don Mate je bio dalekovidan imao je viziju ovoga dogaðaja i obeæao je njemu da æe se moliti. Imao je takvu nezamislivu moæ da je svojom molitvom sprijeèio nesreæu.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuMSNM [Vrh]
Mara

PostanoPostano: uto 13 lip 2006, 8:39
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Bože moj, znam da ljudi svašta doživljavaju, ali da neki don prièa o urocima - a u koje vrijeme ovo spada?
I ne znam kakve ovo veze ima s prokletstvom na 5 pokoljenja. Ali znam da se u kojeèemu opet pojavljuje praznovjerje.

Ljubi i èini što hoæeš
Coje

PostanoPostano: uto 13 lip 2006, 9:39
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Uroci su nešto što je knama došlo iz islamske vjere - s turskim osvajanjima. Tamo imami stvaraju razlièite zapise i uroke i jedni drugima pakoste. Nažalost, to zlo su preuzeli naši stariji iz komunikacije s Turcima i hodžama koje su ostale poslije Turaka.
Ništa od tih ggluposti ne može imati nikakvu moæ nad kršæaninom ako je kršæanin èista srca i potpuno vjeran Kristu. Ali, kad se kršæanin okrene i stane vjerovati u te muslimanske besmislice radije nego u Kristovu snagu - tada mu se dogaða po onom što vjeruje. Trebamo biti svjesni da je praznovjerje idanas snažno ukorijenjeno u našem narodu - a nekad ga je bilo još i više. Upravo dok je praznovjerje haralo našim prostorima tik uz granicu s osmanlijskom carstvom, a potom u blizini Bosne i u samoj Bosni mnogi su se sveæenici morali pobrinuti kako biti što bolji pastiri svome zalutalom stadu. Zato su mnogi od njih - da bi ljude vratili èistoj vjeri u Boga - pokušali razumjeti vlastiti narod, razlog zbog kojeg su postali praznovjerni, te im pokušali pomoæi!

Siguran sam da je primjer sveæenika kojeg je opisao naš forumaš upravo tipièan primjer takvih pastira koji pokušavaju pomoæi svome narodu. Cool

http://www.kumi.hr
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web straniceYIMMSNMICQ [Vrh]
Natty

PostanoPostano: uto 13 lip 2006, 10:47
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Što su uroci?! Pod pojmom èaranje, predsjednik Svjetske udruge katolièkih egzorcista don Gabriele Amort podrazumijeva "škoditi drugima posredstvom ðavla" i pod tu kapu stavlja ðavolije koje je sam susreo u praksi istjerivanja zloduha: 1) crna magija ili vraèanje (koji vrhunac svojih obreda dosežu u crnim misama); 2) proklinjanje; 3) zlo oko; 4) uroci (ili "èîni").

U istom smislu P. Riffard u svom "Ezoterijskom rjeèniku" donosi: "Èîni su izvorno oblik usmenog magiènog obreda, što se sastoji u opisivanju postanka i nabrajanju svojstava pojedinog predmeta, kako bi se postigla vlast nad njim." A T. Gavriæ, u svom "Reèniku okultizma", kaže o èaranju da je ono "misteriozna sila i moæ pomoæu koje veštac ili veštica mogu nekoga da izbave od zla ili da mu zlo nanesu." O èînima se slièno izjašnjava i magijski pojmovnik "Index magiae", u kojemu piše da su oni "uèinak rada demona i zlih prizvanih sila u crnomagijskim obredima. Takoðer, pod tim pojmom podrazumijevaju se i uèinci napada obredima i pomagalima na neku osobu, obitelj, stambeni i poslovni prostor ili zemljište."

Katekizam Katolièke crkve osuðuje svaki vid magije i èaranja: "Sva djela magije i èaranja, kojima bi se htjelo podložiti tajne moæi i staviti ih u vlastitu službu, te steæi nadnaravnu moæ nad bližnjim - pa bilo i zato da mu se pribavi zdravlje - teška je povreda kreposti bogoštovlja. A ta djela treba još više osuditi kad ih prati namjera da se drugima škodi ili kad se njima traži zahvat zloduha."

Od svih vrsta èaranja, kaže don Amorth, "uroci" su najèešæi uzrok koji on susreæe kod onih koji su pogoðeni opsjednuæem ili drugim zlokobnim utjecajem, te dodaje: "Ne znam nikako kako se mogu opravdati oni klerici koji kažu da ne vjeruju u ‘èîne’, a još manje mogu protumaèiti kako su u stanju braniti svoje vjernike ako su pogoðeni ovim zlima." Možda, prije nego se upustimo u analizu, treba napomenuti kako je don Amorth mišljenja da "i brojni sveæenici potcjenjuju opasnosti od magije", a demonolog mons. Balducci u djelu "Il diavolo", navodi da "sveæenici gotovo nikada ne upotrebljavaju svoju moæ egzorcista, jer im nedostaje vjera i plaše se, u bîti, da ne izazovu ðavla". Problematiku je još više dramatizirao afrièki nadbiskup u Rimu, egzorcist Emanuel Milingo, koji teolozima spoèitava neupuæenost u strategije Zloga, te kaže: "Teolozi koji nisu prouèavali strategije ðavola i zlih duhova koje oni upotrebljavaju da bi uništili ljudska biæa, nemaju pravo diktirati nam što treba reæi o ðavlu i o zlodusima. Namjerno su ih stavili postrance, pod izlikom da ne treba plašiti ljude. Plod je toga da su premnoge osobe, zbog svojeg nepoznavanja ðavla, od njega zarobljene."

Koga zanima više evo link: http://www.ver.hr/arhiv/ver1999/V12-99.htm

Bog je milosrdan, spor na srdžbu i pun dobrote.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mail [Vrh]
sneni
iskljuèen

PostanoPostano: uto 13 lip 2006, 13:52
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ovome æu dodati maciæe i vukodlake maciæi su mala dobrodušna svjetlucava biæa koja uveseljavaju publiku naroèito po noæi. Evil or Very Mad
A Vukodlaci su bože mi oprosti sve samo ne dobro, Grozni su! I evo sjeæam se prièe pokojnog barba Jovanina, koji nam je prièao o svom susretu sa vukodlacima. Bog mu dao pokoj punbo puta nas je nasmijao svojim prièama.
Prièa on: Tako sam ja išao u svoje cure u Dol (on je bio sitna rasta a ona krupna žena). A bilo je vrijeme od prešanja uzavrelog mošta, veæ mladog vina. Turnanje, kako se to kod nas govorilo (nema ni toga više). I kaže obilazio on konobe od "turna do turna" (od preše do preše) i dobro zavirio u dižu (drvena posuda kojom se prebacivalo vino) i na Mandalenu zaboravio. I došlo vrijeme povratka kuæi oko polnoæi.. Došao na izlaz sela tamo kod križa kad je prošao križ lijepo se prekrižio i krene pud Postira kad na jednom ispred mene crni vukodlak iza njega bijeli vukodlak. I pomislio sam dobro je! Došao sam do groblja lijepo sam se prekrižio (izmeðu groblja i puta prolazi potok koji za kiša nabuja a kad je suša prazan) i tada bijeli vukodlak proðe ispred mene a crni vukodlak iza mene. Pomislio sam Jovanin gotov si! I na jednom uhvatili me vukodlaci i bacili u potok. Kad sam poèeo padati u Dol je tuklo pola noæi a kad sam pao dole onda je rebatilo (padao je 3 minute) Onda sam malo èekao i poèeo se pipati jesam li živim i rekao sam sebi Jovanin dobro je.
*** I meni èesto ova prièa pade na pamet kad se tuda vozim autom jer potok je još uvijek i dogodi se da nekog tko pogleda dublje u èašu crni vukodlak baci u potok.

Što da uzvratim Gospodinu za sve što mi je uèinio?
Èašu spasenja uzet æu i Ime Gospodnje prizvat æu.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Zaponi novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne moe otvarati nove teme.
Ne moe odgovarati na postove.
Ne moe ureivati svoje postove.
Ne moe izbrisati svoje postove.
Ne moe glasovati u anketama.