HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretranik Pretranik lanstvo lanstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: uto 04 kol 2020, 17:34. Pogledaj neodgovorene postove
Zašto (zbog koga/èega) sam (p)ostao katolik???
Zaponi novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedea tema
Autor Poruka
zole
Spol: muko
Postovi: 824
Lokacija: Osijek
PostanoPostano: pon 19 tra 2004, 0:08
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

aha... a ako je sve tako fino i krasno i ako svi stavljamo Krista u centar, zasto se dogadjaju netrpeljivosti izmedju katolika i protestanata ili katolika i pravoslavaca?

Razlicite su filozofije tj. teologije. Neki protestanti imaju stavove potpuno oprecne nasim katolickim. Nemojte sad mislit kako sam ja protiv ekumenizma... hehe... ma nikako, samo zelim reci da bi svatko od nas trebao znat i zbog cega je bas katolik, a ne protestant ili pravoslavac (iako to nije toliko bitno). Puno je bitnije da znamo zasto smo krcani (u tome se slazemo), ali nakon toga dolazi pitanje zasto katolik! A ja sam ti onda sazeo to sve u jedno pitanje... ako si citala sve postove neki su pisali o tome zasto su krscani... i nitko im nije nista prigovarao.

Stvar je u tome da smo okruzeni sa jako mnogo sekti, naucavanja i nauka da ako ne poznajemo nasu vjeru (koja je krscanska, katolicka), onda bi se lako mogli izgubiti u svijetu... kao nazalost i velik broj mladih.

Ako ti stavljas Krista na prvo mjesto, onda nema problema. Ti si na pravome putu, ali ako te sa strane netko upita: ZASTO? Sto ces odgovriti? E to je bila ideja ove teme! Da skupimo sto vise ZATO i radi sebe i radi drugih...

Nadam se da sam sada razjasnio o cemu se zapravo radi...

Srebra i zlata nema u mene, ali što imam - to ti dajem: u ime Isusa Krista Nazareæanina hodaj! [Dj 3,6] Po njihovim æete ih plodovima prepoznati. [Mt 7,16]
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
heartsong
Spol: ensko
Postovi: 575
Lokacija: SOBOTICA
PostanoPostano: pon 19 tra 2004, 18:26
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

He... jako sretan
ma i ja se slažem s tim! jako sretan

Neki protestanti zbilja imaju opreæne stavove. Da ne spominjem mnoge sekte koje sebe smatraju kršæanskima. Te je potrebno poznavati svoju, kako se zbilja, kao što je Zole i rekao, ne bi izgubili. Previše se to danas dogaða.

A kaj se toga tièe svaki vjernik ima dugaèije predodžbe i stajališta o Bogu, od koje su neke i potpuno krive. Ne postoji vjernik koji to nema.
A one su veoma pogubne, jer èesto prijeèe obraæenje kog mnogih ateista, ali i agnostika.

A za teologiju... Voljela bih znati puno više o njoj nego što znam. U nekim zajednicama je katolièki odgoj na podruèju duhovnosti i teologije kao takve jako razvijen. Ali èinjenica je da u Hrvatskoj još ima preveliki broj marginalnih župa u kojoj to uopæe nije razvijeno, u jednoj takvoj sam i ja.

Kad bi me protestant pitao zašto sam katolkinja, a ne protestantica (a postavljali su mi takva pitanja, dobar dio njih ne baš najdobronamjernije), odgovorila bi im:
ZATO jer volim Isusa svim svojim srcem, spasio mi je život! Izvukao me iz najdubljeg blata i zato sam mu se predala svim svojim srcem. Znam da je On znao za tu moju odluku veæ jako davno i da me zato smjestio u katolièku obitelj, zato me smjestio meðu ljude (u Crkvi i izvan nje) da nevještam njegovo sveto ime i Njegovu radosnu vijest. Zato sam katolkinja jer je to moje nasljeðe i u tom nasljeðu trebam djelovati svojim svjedoèanstvom i Njegovim Svetim Duhom meðu ljudima koje poznajem i koje volim.

Ispraznost cijelog svijeta
je kao snijeg usred ljeta,
a dijete po njem trèi boso.
Zar svejedno je?

Samo u Bogu je mir, dušo moja,
Samo u njemu je sva nada srca mog.
Samo On je moja stijena, ufanje.
Bog mi je utjeha, hridina silna,
Utoèište.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
Gost
Spol: neodreen

PostanoPostano: sri 02 lip 2004, 21:23
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

U katolièkoj vjeri vidim jedini smisao života, odnosno život katolièkog vjernika po meni je jedini pravi put kojim mi valja iæi, te put koji je On zacrtao je moj put.
[Vrh]
sike
Spol: muko
Postovi: 3435
Lokacija: Sušak-Trsat
PostanoPostano: sri 02 ou 2005, 13:30
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Èest je sluèaj kako æe mnogi vjernici za sebe reæi da su i katolici a prvo æe na svim medijima pljuvati Crkvu. To mi nekako ne ide jedno s drugim. Biti kršæanin, a pogotovo katolik s jedne strane nije nimalo lako ali mislim da ne postoji lijepši put k Bogu.
Ja sam od malena odgajan kao katolik ali tek sam u prijelomnim trenucima života s 18 godina shvatio koliku mi katolici imamo važnost u evangeliziranju ovoga svijeta, poèevši prvenstveno od nas samih. I sretan sam što sam katolik, Kristov, na èemu Bogu zahvaljujem, što mi svaki dan daje snage da ustrajem na tom putu.

Gospodine,kome da idemo?Ti imaš rijeèi života vjeènoga!
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Ycteris
Spol: muko
Postovi: 1093
Lokacija: tamo gdje sunce sije, kiša pada i ljubav Božja vlada
PostanoPostano: sri 02 ou 2005, 20:50
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Istina, ima previše onih, koji govore da su katolici a da ih stalno slušaš kako se bune protiv Crkve, ništa im nikad nije u redu. Razumijem ako imaju nekih nedoumica ili se ne slažu s naèinom na koji se neke stvari èine, ali umjesto da se potrude to promjeniti, svima je ipak puno lakše kritizirati. place Pitanja vezana uz svakodnevno funkcioniranje Crkve se uz trud mogu riješiti, ali pitanja vezana uz vjeru ili neke dogme èesto ostanu bez zakljuèka jer nas se nekad nikako ne može uvjeriti u neke stvari. Katkad ne možemo dobiti objašnjenje kakvo želimo èuti, jer ne postoji, a tada nam ostaje samo da vjerujemo, da vjerujemo da Duh sveti vodi Crkvu i da æe biti kako je Božja volja...

Veæe ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. (Iv 15,13)
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailMSNMICQ [Vrh]
zole
Spol: muko
Postovi: 824
Lokacija: Osijek
PostanoPostano: sri 02 ou 2005, 20:57
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

meni to zapravo uopce nije cudno... danas je New Age i opcenito osjecaj samoposluge i ono: "sto mi se svidja uzimam, a drugo ne" toliko uvucen u svaciju svijest da je jako tesko izbaciti ga na podrucju duhovnosti... e onda dolazi do onoga: mani je u Crkvi ovo dobro, al se s ovim ne slazes... hej! Ili katolik ili nista! Dakle, i mi cesto slicno razmisljamo (ja prvi!!)... a to je onda taktiziranje sa krizem, a ne nosenje kriza...

ili recimo, cuo sam da su neki francuzi poslali papi pismo kako se crkva treba modernizirati pa da izbace iz 10 Bozjih zapovijedi

Ne sagijesi bludno
Ne pozeli tudjeg zenidbenog druga

Eto - klasicni primjer! To nam se ne svidja, ajmo mjenjat Crkvu! i onda nastaju raznorazne sektice pa se neko pametan (s onu stranu) dosjetio da ih sve okupi i to nazove New Ageom... Definitivno, sto je prije 100-tinjak godina predstavljao liberalizam, sad je opet preuzeo taj osjecaj trgovine i samoposluge sa svima pa i s Bogom!

A navedite mi jedng sveca koji nije govorio da je papa olicenje Krista na zemlji! Wink

Srebra i zlata nema u mene, ali što imam - to ti dajem: u ime Isusa Krista Nazareæanina hodaj! [Dj 3,6] Po njihovim æete ih plodovima prepoznati. [Mt 7,16]
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
merkat
Spol: muko
Postovi: 1347
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: et 10 ou 2005, 21:20
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Cinjenica je da je sotona nama inteligencijom nadmocan te nas nece plasiti kao u nekim filmovima nego ce nam se uvuc pod kozu neprimjetno , nac nam lose tocke i uvjerit nas da grijeh nije ustvari grijeh, da si moramo nekad dat gusta, da je bilo dosta patiti za Boga i da nam se ne ispalti biti dobar dok nas drugi gaze.
Tako mnogi koji propagiraju naticrkvena stajalista govore da su katolici a to ustvari nisu, jel rodjenjem se ne postaje katolik.
Parafrazirat cu jednu purgersku " Zagrepcan se ne postaje po rodjenju neo ponasanjem " !
Bas je u tome problem, neki se predstavljaju kao katolici, rade kontra i objasnjavaju a su oni pravi katolici a ostali zatucani te ako su oni koji su katolici za to i to da je sve to i u redu !!!
I da crkva netreba nista govoriti, da je njoj mjesto u sakristiji a najbolje je kaj ti koji to govore ustvari nikad i neidu u crkvu !

Što æe mi život bez vjere ?
Što æe mi vjera bez života ?
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
sike
Spol: muko
Postovi: 3435
Lokacija: Sušak-Trsat
PostanoPostano: uto 15 ou 2005, 14:01
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Danas mi je na neki naèin Bog progovorio kroz tekst iz NZ-a kad Isus kaže uèenicima nakon što su ga ostali napustili: Da i vi ne kanite otiæi?"
To me je baš nekako posebno motiviralo ne samo da ostanem u Crkvi kao do sada veæ da se još više trudim u izgradnji Crkve,makar sve okolo nije bajno,posebno ne sa sveæenicima.
Bit mi je u tome da se u teškim trenucima za Crkvu još više trudimo postati katolièkiji,a manje oni koji æe samo mahati sa svojim krsnim listom.
Gospodine,hvala ti što sam kršæanin,katolik,ponosim se time više nego ièim!

Gospodine,kome da idemo?Ti imaš rijeèi života vjeènoga!
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
frajer
iskljuèenSpol: neodreen
Postovi: 182
PostanoPostano: uto 15 ou 2005, 15:25
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Da se vratimo na temu ... ja sam postao katolik jer su me starci krstili u Katolièku crkvu.
Kasnije sam se dao u potragu opravdavanja njihovog postupka.
Zato je tako i ostalo.
Da su me krstili kao evangelika, vjerojatno bi se dao u opravdavanje i tog postupka.
I ostao evangelikom.

Zapravo je pitanje koliko bi gorljivo mi katolici branili svoje, recimo evangelištvo nasuprot katolištvu da se tako desilo.
Vjerojatno jednako gorljivo.

A lako je sad reæi kako bi došli do katolištva kao jedine prave vjere i ovako i onako jer ona to uistinu jest.

Zato su mi ta busanja u katolièka prsa smiješna.
Dovoljno bi bilo da su nas krstili u drugu kršæansku crkvu da budemo gorljivi drugocrkvenjaci ili još gore sektaši.

Zapravo, kad bolje razmislim, veæa je vjerojatnost da bi nabrijani katolici bili isto tako nabrijani sektaši ili drugockrvenjaci.
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
sike
Spol: muko
Postovi: 3435
Lokacija: Sušak-Trsat
PostanoPostano: uto 15 ou 2005, 19:53
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ne busam se u prsa zato jer pripadam 90% potpisanih katolika u ovoj državi veæ zato što sebe vidim koliko se osjeæam katolikom kad izvana poènu udarati,i to ne od strane evangelika,protestanata ili pravoslavaca veæ od onih koji bi satrli sve što ima veze s Kristom i kršæanstvom.
Možda je lakše braniti svoju vjeru ako pripadaš manjoj crkvi u nas,npr.evangelike koje si naveo,jer su oni za sada zaštiæeni,a ovako si stalno na vjetrometini!
A meni je smješno kad kažeš da bi trebali braniti katolièanstvo nasuprot evangelištvo jer smo i jedni i drugi kršæani,a na kraju vjernici

Gospodine,kome da idemo?Ti imaš rijeèi života vjeènoga!
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
merkat
Spol: muko
Postovi: 1347
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: sri 16 ou 2005, 8:13
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Pitanje je kak sam postao katolikom, nekako si mislim da sam oduvijek bio, no tek prije par godina kad sam na moru u jednoj vitrini vidio jedan papiric na kojem je pisalo da pocenes moliti krunicu, jednostavno bez nekog posebnog razloga ako mozes i svaki dan i da ces iskusiti njen moc ili utjecaj, tako nesto. I tako malo po malo preslo mi je u naviku i nekako sam od onda poceo biti prakticni katolik, nisam se vise ogranicavao na nedeljnu misu i dvije molitve dnevno, jednostavno sam poceo bolje zivjeti vjeru makar mi nije krenulo u zivotu u smislu koji me je prije veselio, al to mi i nije bila namjera. Jedan je svetac rekao da tko moli krunicu svaki dan da nikada nece skrenuti na krivi put i da to moze svojom krvlju potpisati. Nadam se.

Sike istina je da katolike se najvise napada i to podrzavaju mediji ali jasno je tko to radi, tko stoji u pozadini medija ( Nova TV 22.30, 16.03 )
a katolicanstvo je takvima najveca prijetnja jel je najrasirenije a vjerujem i najpostenije prema svima.
Statistike govore o grijesima crkava da su crkve koje nemaju celibat najgore no to nema u medijima, za te informacije se treba potrudit no tko ce to raditi, vecina vjeruje nasim medijima, novine i tv, dnevne. Tko danas cita jos hrvatsko slovo, glas koncila , cita starne clanke na internetu i sl.
Crkva katolicka nosi na svojim ledjima ovaj svijet svojim dobrim djelima a to nitko ne gleda. Jucer citam u vecernjem koji je umjereniji u napadu na katolike od jutarnjeg , da se ljudi bune kaj je u vojnoj bolnici ( mislim, ako ne na rebru ) kapelica ???!!!
Onda jedan covjek prigovara na dr. Bukovica sto je protiv abortusa i i sta je rekao da jedan dio neplodnih zena su bile promiskuitetne, a ne pita se jel mozda taj covjek najcjenjeniji ginekolog-kirurg u Hrvatskoj i sire i da je to potvrdio statistikama uglednih klinika u svijetu i sveucilista. Jasno je da nisu sve zene neplodne radi toga al ja iz vlastitog zivota mogu posvjedociti da je vecina zena promiskuitetna, zaista vecina.
Dobro to sad i nije toliko bitno koliko je sto taj covjek nastavlja napadima optuzujuci svecenike za pedofiliju i homosexualizam svrstavsi ih u skupinu najgorih po tom pitanju, a koliko ja pratim samo je jedan svecenik sudjen zbog toga a na kraju je rijec da su ga optuzili za dodir sto mnogi poricu tako da je i to upitno, no jasno je sta se mene tice da itko sta zgrijesi po tom pitanju da nebi imao milosti ni najmanje za takve.
Sad bih jos mogao pricati sta sam prekjucer procitao, pa dan prije i tako unedogled al pretjerao bih u jednom postu za sve to.

Što æe mi život bez vjere ?
Što æe mi vjera bez života ?
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
sike
Spol: muko
Postovi: 3435
Lokacija: Sušak-Trsat
PostanoPostano: pet 20 svi 2005, 12:56
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Koliko samo možemo biti Bogu zahvalni što smo kršæani,katolici,ponajviše što možemo upoznati lijepotu zajednice,Marije,svetih ljudi i mjesta,Pape..ali izmeðu svega najzahvalniji sam Mu na KRIŽU,jer bez njega,ne bih mogao opstati u svijetu,nauèiti nositi se s problemima..
To što smo katolici,moramo nauèiti svakodnevno živjeti jer èekaju nas opet kad to više neæe biti popularno..
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
pingi
Spol: ensko
Postovi: 1243
Lokacija: nebu pod oblacima
PostanoPostano: pet 20 svi 2005, 14:53
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Meni se nekako èini, sad kad pogledam iza sebe, da je najviše utjecaja na moju vjeru imala moja baka. Vjerujem da mi je dragi Božek preko nje postao istinski Put i potaknuo me da i ja slijedim Onoga koji je njoj tada, a i danas toliko znaèio i u kojeg toliko vjeruje. Nažalost, ne mogu isto reæi za svoje roditelje. Zahvalna sam ipak što mi je On dao nekog tako vrijednog i vjernog kao što je to moja baka... belji se
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mail [Vrh]
snoopy
Spol: neodreen
Postovi: 10
PostanoPostano: et 30 lip 2005, 7:45
PostNaslov : Kako ste vi "postali" bliži Bogu?
Citiraj i odgovori

Cisto me zanima vasa iskustva, kako ste postali blizi Bogu, jer ja nisam bas oduvik bio s Bogom na ovaj predivni nacin!

HVALITE JAHVU, ALELUJA!
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mail [Vrh]
i.v.a.n.a.
Spol: neodreen
Postovi: 87
Lokacija: u Oèevoj ruci
PostanoPostano: sub 02 srp 2005, 22:12
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ajme ja sam to veæ negdje pisala na ovom forumu... provat cu pronaci...

"mala"
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
igor
Spol: muko
Postovi: 745
PostanoPostano: sri 27 srp 2005, 18:30
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

evo, ja sam se jako priblizio Bogu u posljednjih godinu dana kad sam poceo studirati vani (u Bologni).... ne znam tocno kako, ali jednostavno mi je doslo valjda nekako spontatno sve vise moliti i sve vise biti s Bogom... a prije svakog ispita se naravno pomoliti i reci one magicne rijeci: NEKA BUDE VOLJA TVOJA... to je naravno najbitnije...

a sad prije 10ak dana sam poceo moliti i casoslov... pokusajte to, prelijepo je...
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
arkandeo
Spol: muko
Postovi: 513
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: et 28 srp 2005, 6:30
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Neznam što ima u studiranju da se ljudi za vrijeme studija okreæu više Bogu, i ja sam imao isto iskustvo. jako sretan

Tko je kao Bog?
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mail [Vrh]
igor
Spol: muko
Postovi: 745
PostanoPostano: et 28 srp 2005, 8:02
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

pa valjda smo ozbiljniji, i pocinjemo razmisljati mnogo vise o takvim TRANSCENDENTNIM stvarima...
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
sike
Spol: muko
Postovi: 3435
Lokacija: Sušak-Trsat
PostanoPostano: et 28 srp 2005, 12:23
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Meni je zajednica bila put k Bogu prije 10 godina..Od tada više se ne mogu zamisliti kakav sam bio prije
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
snoopy
Spol: neodreen
Postovi: 10
PostanoPostano: pet 29 srp 2005, 0:38
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

S obzirom da sam postavio temu mora bi opiast nas susret.
Dogodio se preko kriza. Situacija je bila takva da nisam imao vise di poc nego Bogu da ga molim za pomoc. I taj tako veliki i bolni kriz mi je otkolnio ubrzo. Od tada me vodi, uci, trpi jako sretan
Prije sam bio ajme, samo da to naglasim. I ponasane i plodovi takvog zivota su bili losi.
Vidmi da je kriz tako meni dobra stvar, jer preko kriza sam upoznao Boga bolje (tj. upoznajem Boga). Plodovi koji od tada dolaze su tako slatki, predivni.

Tko je kao Bog! Kako kaze Sv. Mihael

HVALITE JAHVU, ALELUJA!
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mail [Vrh]
Ycteris
Spol: muko
Postovi: 1093
Lokacija: tamo gdje sunce sije, kiša pada i ljubav Božja vlada
PostanoPostano: pet 29 srp 2005, 9:36
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Napisao sam o tome veæ dosta detaljno na jednoj temi, ne mogu s sjetit kojoj, možda hodoæašæa il tak nešto slièno. Uglavnom, ja sam stvarno blizak Bogu postao nakon hodoæašæa u Lurd, prvo sam doživio jedno predivno iskustvo, a nakon toga sam se nastavio truditi malo po malo...

Veæe ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. (Iv 15,13)
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailMSNMICQ [Vrh]
Ljuda Baba
Spol: ensko
Postovi: 109
Lokacija: Pljaža
PostanoPostano: et 05 sij 2006, 10:05
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Definitivno preko zajednice (salezijanski animatori-Jarun),
preko iskrenog trazenja pa i bjegova...preko kriza...heh (puno puta sam htjela Boga totalno negirat il da se pojavi negdje opalit shakom...puno puta rekoh da bi bilo bolje da Ga nisam upoznala...a s druge strane od sveg sto prodjoh ne nadjoh nikog i nista sto me vise ispunjava od Njega).

A i ne smijem zaboravit...ipak ima jedan kljucni trenutak, zapravo tjedan vrlo iskustven, ziv -koji je iz temelja promijenio moj odnos s Bogom. Uf...tko me tada vidio skoro me nije prepoznao...a eto drzi me vec 4 godine.

Eto me sada u formaciji, postulantica sam...u redu Kceri Marije Pomocnice...iliti Don Boscove salezijanke. Ludo...danas otkrivam sve vise Njegovu prisutnost i velicinu u ama bas svemu i svima oko mene. I tu Ga ima najvise - LJUDI MOJI U SVAKODNEVICI.
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
pingi
Spol: ensko
Postovi: 1243
Lokacija: nebu pod oblacima
PostanoPostano: ned 08 sij 2006, 13:59
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

U mom sluèaju "KRIVA" je Frama i jedan franjevac, koji je kasnije postao moj jako dobar prijatelj. Sasvim sluèajno, vjerujte, otišla sam vidjeti neke ljude koji se okupljaju u crkvi; sjeæam se da mi je mama rekla: dijete, daj odi vidi, pa ako ti se ne sviða, vrati se.
Tako je i bilo; poslije me više ništa nije moglo odvuæi iz Frame 4. godine. Iako nije uvijek bilo jednostavno, ne bih željela promijeniti niti jednu jedinu stvar, jer mi je Frama otvorila nove vidike, omoguæila mi da upoznam nove ljude, èujem drukèija mišljenja, da sebe promijenim i tako Gospodina stavim na 1. mjesto u mom životu.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mail [Vrh]
sike
Spol: muko
Postovi: 3435
Lokacija: Sušak-Trsat
PostanoPostano: pon 03 tra 2006, 11:56
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

U Engleskoj mnogo sveæenika anglikanaca prelazi na katolièanstvo a prièa s ekako i premijer Blair,do sada anglikanac,misli uèiniti taj korak.

A da još malo potaknemo oživljavanje ove super teme,gledajuæi sebe,i da me mama nije kao maloga uvodila u vjeru,vjerojatno bi to bio moj put jer jedino uz uspomene i padove koji nam se dogaðaju kroz sliku križa,ako to shvatimo i prihvatimo,možemo spoznati istinsku sreæu i ljepotu naše vjere.

Gospodine,kome da idemo?Ti imaš rijeèi života vjeènoga!
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Mara
Spol: ensko
Postovi: 966
Lokacija: sjever i jug; Podravina, Braè
PostanoPostano: pon 03 tra 2006, 13:38
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

U ranom pubertetu sam napustila Crkvu jer mi je sve bilo mraèno i grozno i Boga sam se silno bojala. Nije me radovala ni prva prièest ni ništa. A onda sam susrela pjevanje mladih, pa upoznala dva dominikanca i tako krenula na put. Do punoljetnosti sam veæ i te kako bila zainteresirana, bila bih otišla na teologiju da je to tada bilo moguæe. Danas sam uvjerena da Katolièka Crkva ima puninu i što više uèim i živim to sam u to sigurnija.

Ljubi i èini što hoæeš
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Zaponi novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne moe otvarati nove teme.
Ne moe odgovarati na postove.
Ne moe ureivati svoje postove.
Ne moe izbrisati svoje postove.
Ne moe glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group