HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretranik Pretranik lanstvo lanstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: sub 14 pro 2019, 17:12. Pogledaj neodgovorene postove
Nositi svoj križ
Zaponi novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedea tema
Autor Poruka
heartsong

Spol: ensko
PostanoPostano: sri 14 tra 2004, 15:08
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Dragi Srki, nemoj se muèiti s tim što se ti muèiš s svojim križevima, a drugi imaju možda i teži... Èesto nas zbog toga zna previše peæi savjest i tada najlakše padamo u depresiju i tjeskobu. O depresiji bi mogla pisati doktorat.
Al danas znam da je svaki križ i svaka kušnja u našem životu skrojena toèno za nas. Isto tako je sluèaj i za druge ljude. Svatko nosi kušnje naèinjene posebno za tu osobu, jer su svi ljudi razlièiti i imaju razlièite prekidaèe.
Jednostavno, prihvati svoj Križ i zamoli Isusa da ti pomogne. On æe to rado uèiniti za tebe. I nikad ti neæe predbacivati rijeèima kao što su: "Dragi Srki, pa ti se nemaš pravo buniti na svoj križ! Pa kaj ne vidiš koliko ljudi okolo tebe ima još teže križeve! Šuti i trpi te budi sretan što ti nisi dobio jedan takav!"
Možda nam se takve rijeèi realno i racionalno èine ludima, nama koji poznaju Krista i Boga. Ali èinjenica je da èesto èujemo baš takav Božji glas u našoj glavi koji govori upravo to...
Svi mi imamo svoje kušnje i križeve, i svi imamo Boga koji to može rješiti. I isti pristup Bogu, jer smo u Njegovim oèima svi jednaki.

Mislim da lošiji ljudi nemaju lakše križeve, nego samo njihovi križevi možda dolaze u drugi dio života ili se na drugi naèin oèituju. Jer upravo su dobre ljude ti križevima uèinili dobrima, jer su se znali nositi s njima kroz cijeli život. A lošiji su se ponijeli prema kušnjama na krivi naèin i tako postajali manje i manje dobrima.
A i lošiji svoje probleme i kušnje znaju malo bolje skrivati i potisnuti od sebe i od svijeta. Ali oni tamko skriveni rade još više štete.

Ispraznost cijelog svijeta
je kao snijeg usred ljeta,
a dijete po njem trèi boso.
Zar svejedno je?

Samo u Bogu je mir, dušo moja,
Samo u njemu je sva nada srca mog.
Samo On je moja stijena, ufanje.
Bog mi je utjeha, hridina silna,
Utoèište.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
jzekic

Spol: neodreen
PostanoPostano: pon 19 tra 2004, 8:12
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Evo sam se potrudio da vam još nešto lijepo napišem...

Doista Braæo, nismo od tmina i laži nego od Svjetla i Istine.Po svome Krštenju i roðenju u svijetu živih i onih èije je ime upisano u knjizi života, s Kristom smo u nedokuèivoj tajni neba i Božijeg trojedinstva utonuli u smrt, no smrt nije naša sudbina i kao što s Kristom u nju trenutaèno utonusmo, tako æemo s njim krenuti u život u dan kada æe se probuditi i nebo i zemlja i more i sve vode zemaljske, da izbace sve mrtve i da oni èije ime na Stablu Života Uskrsnu u novo djetinjstvo i novi život Slave, kojemu neæe biti kraja u vjekove.No kao što znamo neæe svi biti spašeni, jer neki ne ljubljaše istine i braæe svoje te stoga biti æe baèeni u jezero ognja gdje jauk i škripa zuba ne prestaju.Nije se lako na ovome vremenitom svjetu boriti za vjeèna dobra, no nije to nešto što smo mi sada shvatli, jer Gospodin je rekao “Mene su mrzili i vas æe mrziti” Dakle nije nam lako no trebamo ustrajati u borbi s onim koji nam donosi svako zlo.Još nam nešto stvara probleme, to što u vremenitosti ovoga svjeta i našoj tjelesnoj nemoænosti i slabosti pred grijehom, sotona nije rogat i repat da bi ga se bojali, kao što ga slikari duhom svoje mašte prenose na platna.Dapaèe on nam dolazi umotan u celofan kapitalistièkog svijeta I razularenog svjetskog poretka moæi, svijeta èiji cilj nije najveæe dobro LJUBAV, nego mu je najveæe dobro natjecanje i nadvisivanje-borba.No nismo pozvani da se nadvisujemo i sudimo nego ljubimo i služimo.Nije natjecanje od Boga, nego od sotone koji je izvor svakoga zla i propasti, u poèetcima svijeta kada je postojao samo svijet savršenih anðela, sotona je poželio natjecanje nebi li svog Gospodara i Stvoritelja nadvisio i bio veæi od njega koji sve stvori iz silne ljubavi.Posebno su opasni oni koji u ime “svoje istine” propovjedaju propast i smrt, jer potaknuti sotonom koji je uništen i èija je sudbina odreðena i oni koji su s njim osuðeni na smrt vlastitim izborom neposlušnosti žele da svi s njima propadnu.Nedajte se zavesti budite hrabri jer ostavio nam je Krist obeæanje da æe biti s nama do svršetka vremena.Ne gubite dana i èasa, milostivan je Gospodin i beskrajno dobar no ni nebo ni zemlja neznaju kad dolazi, spremni budimo jer Doista, ako Bog anðela koji sagriješiše nije poštedio nego ih je sunovratio u Tartar i predao mraènom bezdanu da budu èuvani za sud; ako staroga svijeta ne poštedje; ako gradove Sodomu i Gomoru u pepeo pretvori,što æe nas poštedjeti.Blago pravednima jer neæe biti suðeni s nepravednima i zbavit æe ih Gospodin ko Nou, glasnika pravednosti, pravednog Lota, i bezbrojno mnoštvo svetih, èisto kolo djevica i nebrojne vojske neba.Ne bojte ste ako ste i u grijehu, no spremni na obraæenje, jer umije Gospod i pobožnike iz napasti izbaviti, a nepravednike za kaznu na Dan sudnji saèuvati, ponajpaèe one koji u prljavoj požudi idu za puti i preziru Velièanstvo. Buduæa kazna Preuzetnici, drznici i ne trepnu pogrðujuæi Slave, dok anðeli, iako jakošæu i snagom od njih veæi, ne izrièu protiv njih pred Gospodinom pogrdna suda. Oni pak kao nerazumne životinje, po naravi roðene za lov i istrebljenje, pogrðuju što ne poznaju. Istim æe istrebljenjem i oni biti istrebljeni; zadesit æe ih nepravda, plaæa nepravednosti. Užitkom smatraju razvratnost u pol bijela dana. Ljage i sramote! Naslaðuju se prijevarama svojim dok se s vama goste. Oèi su im pune preljubnice, nikako da se nasite grijeha; mame duše nepostojane, srce im je uvježbano u lakomstvu, prokleti sinovi! Zabludiše, napustivši ravan put, te poðoše putom Bosorova sina Bileama, koji prigrli plaæu nepravednosti, ali primi i ukor za svoje nedjelo: nijemo živinèe ljudskim glasom prozbori i sprijeèi prorokovo bezumlje. Oni su izvori bezvodni, oblaci vjetrom gonjeni; za njih se èuva mrkla tmina. Naklapajuæi naduvene ispraznosti, požudama putenim, razvratnostima mame one što netom odbjegoše od onih koji žive u zabludi. Obeæavaju im slobodu, a sami su robovi pokvarenosti. Jer svatko robuje onomu tko ga svlada. Doista, pošto su po spoznaji Gospodina našega i Spasitelja Isusa Krista odbjegli od prljavština svijeta, ako se opet u njih upleæu i daju se svladati, ovo im je potonje gore od onoga prvoga. Bilo bi im doista bolje da nisu spoznali puta pravednosti, negoli, pošto ga spoznaše, okrenuti leða svetoj zapovijedi koja im je predana. odilo im se što veli istinita izreka: "Pas se vraæa svojoj bljuvotini i okupana svinja valjanju u blatu." Dan Gospodnji: Proroci i apostoli.
Ne prijanjajte dakle uz laži ovoga svijeta, neæe vam biti lako no što je ovih per godina spram vjeènosti, ljubite jer ste ljubljeni i darivajte jer ste darovani, jer ponudi Bog svakom ponaosob razlièite darove da iz dana u dan rastemo k njemu u slavi njegova imena, èekajuæi blaženu nadu Uskrsnuæe mrtvih i život buduæega vijeka.Uèimo od uèitelja jer mnogo nam ostavi u baštinu i ne samo to nego ostane s nama unatoè našim prijestupima. Krist jednom za grijehe umrije, pravedan za nepravedne, da vas privede k Bogu - ubijen doduše u tijelu, ali oživljen u duhu. U njemu otiðe i propovijedati duhovima u tamnici koji bijahu nekoæ nepokorni, kad ih ono Božja strpljivost išèekivaše, u vrijeme Noino, dok se gradila korablja u kojoj nekolicina, to jest osam duša, bi spašena vodom. Njezin protulik, krštenje - ne odlaganje tjelesne neèistoæe, nego molitva za dobru savjest upravljena Bogu - i vas sada spasava po uskrsnuæu Isusa Krista i, uzašavši na nebo, jest zdesna Bogu, pošto mu bijahu pokoreni anðeli, vlasti i sile.Dao Bog da i mi jednoga dana u ovoj vjeri zavrijedimo ustati od mrtvih i biti pridruženi mnoštvo svetih jer Istinu ljubismo i laži se ne pokorismo nego ljubavlju na zlu uzvraæasmo, ne natjecasmo se nego služismo.

U koga je uma neka razumi, jer ostavi nam Bog rijeè svoju da ne lutamo stazama našega ogranièenog uma, nego da imamo puta k slavi Njegova kraljevstva.

I Duh i Zaruènica govore: "Doði!" I tko ovo èuje, neka rekne: "Doði!" Tko je žedan, neka doðe; tko hoæe, neka zahvati vode života zabadava!

Oprostite na eventualnim greškama jer sam brzo pisao.

Josip

Mir i dobro!

Uskrsnu kako je rekao. Aleluja! Aleluja!

Ja sam glasnik Velikoga Kralja poslan na raskršæa života, gozbi da vjeènoj dovodim goste, da svijetu kažem što je ljepota.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPosjeti Web stranice [Vrh]
Daniel

Spol: muko
PostanoPostano: uto 20 tra 2004, 22:06
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Srki prijatelju, pa veæi si time što si primjetio da Bog daje dobrim ljudima više križeva nego lošima odgovorio sebi na pitanje. dajuæi ti križ Krist te samo još više želi približiti sebi, želi da ga potpuno nasljeduješ, pa i u onim trenucima njegove najveæe muke i agonije. Svima nam križevi ponekad postanu preteški, ali zato postoje prijatelji da ti ih pomognu nositi. Pa i Krist je tri puta pao pod križem, a dio puta njegov je križ nosio Šimun Cirenac. Pa ako je njemu koji je Bog križ bio pretežak kako neæe nama. Ali kada prihvatiš križ ili križeve koje ti je Gospodin dao onda æeš tek shvatiti koliko te ljubi.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mail [Vrh]
jzekic

PostanoPostano: uto 27 tra 2004, 14:32
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Bog je ljubav, ljubav koja ljubi bezuvjetno svakoga èovjeka, nema veæe sreæe doli biti Božiji, ono što su mnogi tražili svoj cijeli život mi veæ imamo, dionici smo vjeènosti, djeca svjetla, dionici radosti raja kroz sve dane!

Ja sam glasnik Velikoga Kralja poslan na raskršæa života, gozbi da vjeènoj dovodim goste, da svijetu kažem što je ljepota.
jzekic

PostanoPostano: uto 04 svi 2004, 21:42
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Nešto bih vas htio zamoliti, sada pripremam izradu, velikog internet molitvenika, pa bi želio da se prikljuèite akciji i da mi pošaljete sve molitve koje poznajete, bilo da ste ih negdje proèitali ili sami napisali!

Hvala!

NA ovaj mail: josip.zekic@st.htnet.hr

Jonatan

PostanoPostano: sri 05 svi 2004, 9:42
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

A znamo li mi u svom životu prepoznati sebe kao Šimuna Cirenca, da li mi budemo nekome ta osoba.

"Sve, dakle, što želite da ljudi vama èine, èinite i vi njima. To je, doista, Zakon i Proroci."
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
Daniel

PostanoPostano: sri 05 svi 2004, 21:45
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ja mislim da o tome ne treba previše razmišljati, ako Gospodin odluèi da nekome trebamo biti Šimuni Cirenci onda æe on veæ naèi naèina da nam to saopæi. Mislim da je zato važno moliti jer tada nam Gospodin progovara i usmjeruje nas, tada "izlazimo iz sebe i ulazimo u Gospodina" te nam on može progovoriti i usmjeriti nas.
sike

PostanoPostano: et 06 svi 2004, 9:59
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Mislim da nas uvijek,u svakoj nasoj krizi(ci)ceka jedan Simun,samo ga moramo pronaci.Cesto ga ne uocimo odmah pa ga moramo malo sacekati..Strpljenje je velika stvar.kako je Gibson rekao,da su oni koji su digli ruku na sebe samo jos malo sacekali..Dosao bi Sime!
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Daniel

PostanoPostano: ned 09 svi 2004, 19:49
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Tako je ako vjerujemo u Boga i ako vjerujemo Bogu, što je jako važno, onda vjerujemo i u najveæim životnim krizama da æe nam Gospodin nekoga uvijek poslati kada nam naš križ postane pretežak. Gospodin je uvijek s nama i brine se za nas samo trebamo biti strplivi i osluškivati što nam govori.
Sanders

PostanoPostano: pon 10 svi 2004, 10:21
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Svaki kriz u zivotu ima smisao...To se tek kasnije pokaze, kad nismo svjesni...I ovi posljednji postovi su stvarno odlicni...Svaka vam cast!

Hvalite i blagoslivljajte Gospodina moga, zahvaljujte njemu, služite njemu, svi u poniznosti velikoj!
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
i.v.a.n.a.

PostanoPostano: pon 10 svi 2004, 20:25
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

nisam od onih koji na život gledaju kao križni poligon. Nadam se da shvacate sto zelim reci. NIje život križ i nije nam Gospodin pripravio samo križ i patnju u životu...ljudi obièno pretjeraju pa im je sve križ...

ali sam shvatila (nekidan Idea ) da svaki trenutak ili razdoblje života koje mi se èini križastim, kasnije ima najviše plodova. Svaki moj težak životni trenutak kasnije urodi mnogim plodovima. Živa istina. Tek iz patnje èovjek može rasti...

ponavljam...križ nam nije prisilan...

"mala"
Daniel

PostanoPostano: sub 29 svi 2004, 15:39
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Naravno da život nije križni poligon, ali svakome od nas dan je neki križ a kako æemo mi prihvatiti taj križ to æe se odraziti i na naš život. Prihvatiti križ koji mi je Gospodin dao za mene je milost što mogu nasljedovati Krista u najtežim trenucima njegova ovozemaljskoga života. Ako križ prihvatimo s vjerom onda nam se život sigurno neæe èiniti kao križni poligon nego æemo vidjeti i one lijepe strane života kojih ima jako puno kao što su prijatelji, obitelj, zajednica, Crkva itd.
i.v.a.n.a.

PostanoPostano: sub 29 svi 2004, 16:13
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
Prihvatiti križ koji mi je Gospodin dao za mene je milost što mogu nasljedovati Krista u najtežim trenucima njegova ovozemaljskoga života.

tu mi nešto ne šmeka... što znaèi prihvatiti križ? Oprostite, kako prihvaèamo križeve Question ako je to ono: dao mi jga je Gospodin, jer sam npr.prije griješila, jer su moji korijeni zaraženi grijehom bili.. jer se netko po mom križu oslobaða... onda je to, po mom mišljenju, KRIVO! Gospodin ne daje jer, nego DA BI... križ je tek stepenica da možemo shvatiti uskrsnuæe, ono nije samo sebi svrha...,
ono što ti kažeš
Citat:
Ako križ prihvatimo s vjerom onda nam se život sigurno neæe èiniti kao križni poligon nego æemo vidjeti i one lijepe strane života kojih ima jako puno kao što su prijatelji, obitelj, zajednica, Crkva itd.
ako križ prihvatimo onda ga više i ne doživljavamo kao križ, ostaje težina i pogled na smirenje u Oèevom zagrljaju...

"mala"
Daniel

PostanoPostano: sub 29 svi 2004, 16:40
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Mislim da si me krivo shvatila u prvome dijelu, u drugome dijelu se oèito slažemo. Želio sam reæi da ponekad kada najmanje to oèekujemo taj križ može postati težak i pretežak i u tim trenucima ga trebamo gledati kao takav, kao naèin na koji možemo nasljedovati Krista. Nisu svi križevi isti, neki su jako teški, pogotovo ako se radi o bolestima. Isprièavam se ako sam bio nejasan ili se krivo izrazio.
Gogi

PostanoPostano: ned 30 svi 2004, 22:54
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Mene zanima problem samoubojstava, zar je Bog tim ljudima dao preteske krizeve ili premalo pomoci?
Evo ovako, moj najveci kriz je sto imam brata koji je u teskom psihickom stanju i koji za sebe kaze da mu je zivot jedno grozno mucenje i da bi najradje da sutra umre. I da vam nepricam dalje. Dugo sam vremena lomio koplja pokusavajuci mu pomoci i jos nisam i nikad necu prestati. Mama mi stalno govori da se ne zamaram previse s njime i da gledam svoje obaveze
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailICQ [Vrh]
i.v.a.n.a.

PostanoPostano: pon 31 svi 2004, 8:46
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

gogi nam se vratio!!!!!!!!!!!

dragi prijatelju, samoubojstvo je posljednji krik za pomoæi. ljudi koji se žele ubiti, jednostavno govore sebi da bi bilo bolje da ih nema. ne možemo reæi da Gospodin daje križeve koji ih na to tjeraju, jer Gospodin nikada, NIKADA ne daje preteške križeve. to sigurno nije od Gospodina... niti mu je dao premalo pomoæi, molim lijepo, a što si mu tiiiiiiiiiiiiiiiiiii????????
premala pomoæ????????!!!!!!!!! ne bih rekla!

dao mu je Gospodin super brata! i zato, ne posustaj. svjedok sam slicnog. milijon puta sam cula i rekla: tvoj zivot vrijedi, ti vrijedis...dok jednog dana ta osoba to uistinu nije cula! i rekla, pa to mi trubis vec dugo vremena, a tek sam danas shvatila o cemu govoris!

ustraj! molit cemo za njega! i tebe!

"mala"
Gogi

PostanoPostano: pon 31 svi 2004, 12:44
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

E hvala ti puno,i ja vjerujem da ce stvari jednog dana doc na svoje, prije il kasnije Smile .
Al znate sto mi zapravo nije jasno. Da bi nasi grijesi bili otkupljeni trebalo je da Isus bude raspet, po pismima ga je netko trebao i izdat. Bog je ulogu izdajice namjenio Judi. Juda je bio jedna labilna i konfuzna osoba koja to jednostavno nije mogla podnijet. I zasto naprimjer Isus svakom kaze: idi i ne grijesi vise, a Judi kaze ajde ucini to, i to brzo?
i.v.a.n.a.

PostanoPostano: pon 31 svi 2004, 14:04
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

to je veæ tema koja odlazi od ove teme...

Wink

"mala"
Daniel

PostanoPostano: pon 31 svi 2004, 14:23
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Da slažem se s i.v.a.n.o.m mislim da ste se malo udaljili od teme sa samoubojstvom. Mi ovdje raspravljamo o nošenju križa sa vjernièkog stajališta a samoubojstvo sigurno ne spada pod temu koja se odnosi na prihvaèanje i nošenje križa.
i.v.a.n.a.

PostanoPostano: pon 31 svi 2004, 19:38
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Gogi, nekako... nemoj brata smatrati križem... Wink

"mala"
Gogi

PostanoPostano: pon 31 svi 2004, 21:56
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Vidin i ja da smo se makli od teme, sorry.
Samo hocu rec da ja znam koliko me Bog voli i da mi zeli samo dobro. I sve sto mi On daje, daje mi zato jer me voli i jer je to za mene dobro. Jedino sto me u zivotu zalosti, jesu ljudi koji ovakve spoznaje ne zele prihvatit.
i.v.a.n.a.

PostanoPostano: uto 01 lip 2004, 14:08
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

eh..zamisli sad kako je njima...kad je i nama, koji "znamo" da je to za nas dobro, ponekad "pre"tesko... a tek njima koji ne vide smisao...

a sad na temu... Daniel, upravo to. Kao Petar, dok gleda u Gospodina, hoda po moru, èini nemoguæe. Èim skrene pogled, tone. Tako i ja. Dok gledam u Gospodina, svaki križ je prolazan...èim spustim pogled...

"mala"
Gost

PostanoPostano: uto 01 lip 2004, 15:03
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

cao cao
evo hteo sam da se malo ubacim u razgovor. Primate nove?
[Vrh]
Gost

PostanoPostano: uto 01 lip 2004, 15:04
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

cao cao
evo hteo sam da se malo ubacim u razgovor. Primate nove?
[Vrh]
Daniel

PostanoPostano: sub 25 ruj 2004, 15:30
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ovih dana sam imao priliku kako je teško kada križ koji nosimo oteža, ali dragi Bog se i tada pobrine da nam ga netko pomogne nositi. Zato hvala svima onima koji su molili za mene.
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Zaponi novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne moe otvarati nove teme.
Ne moe odgovarati na postove.
Ne moe ureivati svoje postove.
Ne moe izbrisati svoje postove.
Ne moe glasovati u anketama.