Autor |
Poruka |
Srki

Spol: 
|
Postano: čet 24 stu 2005, 22:19
Naslov : Brakovi razliĆØitih vjera, rasa i narodnosti |
|
|
Što mislite o tome? Je li dobro da se ljudi razlièitih rasa žene?
NiŔta posebno me nije ponukalo na to,nego jednostavno da vidim vaŔa razmiŔljanja o tome.
Ja mislim da se previŔe bure diže oko toga. Bez obzira na rasu,po meni se ljudi mogu ženiti. Jako je lijepo vidjeti bijelca i crnkinju zajedno i obratno. |
|
|
|
|
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: čet 24 stu 2005, 22:28
Naslov : |
|
|
Ja mislim da tu nebi trebalo biti nikakvih problema, ako se radi samo o boji kože! ZaŔto ne!
A ako se radi i o razliĆØitoj religiji, e onda je to mal problematiĆØnije,... |
|
"A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav
- to troje -
ali najveƦa je meưu njima ljubav." 1 kor 13,13
 |
|
|
 |
Srki

Spol: 
|
Postano: čet 24 stu 2005, 22:30
|
|
Jedino to,a sve ostalo je OK |
|
|
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: čet 24 stu 2005, 22:31
|
|
I meni je uvijek simpatiĆØno vidjet Hrvata s Kineskinjom!
A za druge religije..pa zavisi Ŕto je ljudima kljuèno u toj vezi.Ako se ona doista bazira na ljubavi onda se može i dogovoriti lako èak i o pitanjima odgoja djece u kojoj vjeri i sl.
I ja sam pomalo skeptiĆØan prema tome..mislim,da sam ja u toj situaciji |
|
|
|
|
 |
ivanĆØica

Spol: 
|
Postano: čet 24 stu 2005, 22:49
|
|
mislim da kod razlièitih narodnosti ne bi trebao biti problem...ali kod razlièitih religija...hm...nije nemoguæe, ali znam da bi se ja vrlo teŔko za to odluèila...
ima brakova koji tako funkcioniraju, ali veæinom se dogodi da su djeca na kraju uskraæena i za jednu i drugu religiju...Ŕto je ,mislim, najgore rjeŔenje |
|
Ljubav je kao pet kruhova i dvije ribice- uvijek premalo dok ne poĆØneÅ” davati...  |
|
|
 |
Dubravko

Spol: 
|
Postano: pet 25 stu 2005, 9:39
|
|
poznam jedn zaistan fantastièan primjer da i brakovi izmeðu pripadnika ralièitih relgija mogu bez problema funkcionirati...ona je katolkinja, on Židov, u braku su veæ 60-ak godina...u predivnom braku koji može biti uzor i mnogim "èistim" brakovima... |
|
|
|
|
 |
arkandeo

Spol: 
|
Postano: pet 25 stu 2005, 9:46
|
|
Ja se uopƦe ne bi bunio da mi uleti neka zgodna mulatkinja.
Ne vidim razlog zbog kojeg se ljudi razlièitih rasa ne bi ženili.
Što se dvoje ljudi razlièitih religija tièe tu sam dosta skeptièan, ali i to može biti dobro. Osobno ne bi mogao biti s nekim tko nije Katolik. |
|
Tko je kao Bog? |
|
|
 |
Daniel

Spol: 
|
Postano: pet 25 stu 2005, 10:46
|
|
Vidim da ste svi dosta otvoreni prema meðurasnim brakovima. Ja baŔ i nisam. |
|
|
|
|
 |
Srki

Spol: 
|
Postano: pet 25 stu 2005, 11:06
|
|
A Ŕto te muèi?  |
|
|
|
|
 |
Dibidus

Spol: 
|
Postano: pet 25 stu 2005, 15:02
|
|
Pa brak Hrvata i Afrikanke je OK, obrnuto nije.
DoĆØim je brak Srbina i Hrvatice potpuno neprihvatljiv.
Brak Hrvata i Srpkinje bi mogao biti prihvatljiv.
Kako to da nitko nije, koliko sam pogledom preletio, obratio pozornost na specifiènost da li je u pitanju muŔko, žensko i sl kako sam ja napravio?
PS smajlije ne piŔem iz principa |
|
|
|
|
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: pet 25 stu 2005, 15:59
|
|
Dibidus napisa: |
Pa brak Hrvata i Afrikanke je OK, obrnuto nije.
DoĆØim je brak Srbina i Hrvatice potpuno neprihvatljiv.
Brak Hrvata i Srpkinje bi mogao biti prihvatljiv.
Kako to da nitko nije, koliko sam pogledom preletio, obratio pozornost na specifiènost da li je u pitanju muŔko, žensko i sl kako sam ja napravio?
PS smajlije ne piŔem iz principa |
Ćuj, ja znam ljude koji su krasnom braku gdje muÅ”karac Srbin, a žena Hrvatica, mislim da nemoÅ” po tome suditi,... |
|
- to troje -
 |
|
|
 |
Dibidus

Spol: 
|
Postano: pet 25 stu 2005, 19:27
|
|
Ima sjajnih brakova u bilokojim kombinacija. Po tome je pitanje ove teme suviŔno.
Mislio sam da se slažemo da u ovakvim raspravama ne raspravljamo o tome da li ima sluèajeva za ovu ili onu stvar, nego koliko je neŔto vjerojatno i onda iz toga izvlaèiti neke generalne zakljuèke.
Jer ako æemo zaljuèivati kako ti fratre zakljuèujeŔ onda za gotovo svaku stvar možeŔ reæi da je dopuŔtena. Klasièan je primjer puŔenje. Slijedeæi tvoj primjer mogao bih reæi da puŔenje nije Ŕtetno jer je moj pradjed puŔio od 16, puŔio cijeli život i umro s 93.
DoduŔe, moglo bi se reæi: "Aha, vidiŔ da je umro! A da nije puŔio ..." |
Zadnja promjena: Dibidus; pet 25 stu 2005, 21:06; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |
fat drummer

Spol: 
|
Postano: pet 25 stu 2005, 19:54
|
|
meni samo smeta kad je tip iz trnja a cura iz Ŕpanskog... to fakat nije prirodno. ili ako je netko od njih mrtav... ali za to postoji ime...
plodite se i množite, kažem ja |
|
I am a Jew. Hath not a Jew eyes? hath not a Jew hands, organs, dimensions, senses, affections, passions? |
|
|
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: sub 26 stu 2005, 21:00
|
|
Dibidus napisa: |
Ima sjajnih brakova u bilokojim kombinacija. Po tome je pitanje ove teme suviŔno.
Mislio sam da se slažemo da u ovakvim raspravama ne raspravljamo o tome da li ima sluèajeva za ovu ili onu stvar, nego koliko je neŔto vjerojatno i onda iz toga izvlaèiti neke generalne zakljuèke.
Jer ako æemo zaljuèivati kako ti fratre zakljuèujeŔ onda za gotovo svaku stvar možeŔ reæi da je dopuŔtena. Klasièan je primjer puŔenje. Slijedeæi tvoj primjer mogao bih reæi da puŔenje nije Ŕtetno jer je moj pradjed puŔio od 16, puŔio cijeli život i umro s 93.
Slažem se Ŕto se toga tiæe! Nego ja sam mislio na ovo ako je muŔkarac Srbin, žena Hrvatica i obrnuto, neshvaæam kako možeŔ po tome koja je nacionalnost kojeg spola zakljuèti da bi brak bio dobar ili loŔ? Tj. zaŔto je brak Srbina i Hrvatice potpuno neprihvatljiv, a brak Hrvata i Srpkinje prihvatljiv?  |
|
- to troje -
 |
|
|
 |
Dibidus

Spol: 
|
Postano: sub 26 stu 2005, 23:19
|
|
Oh, oh, zar moram svaku Ŕalu objaŔnjavati ...
Pa ako je muž Rvat, a žena Srpkinja, onda su djeca Hrvati.
U obrnutom sluĆØaju je obrnuto.
Grrr! |
|
|
|
|
 |
fat drummer

Spol: 
|
Postano: sub 26 stu 2005, 23:27
|
|
da a Ŕto ako je žena židovka?
Citat: |
inaèe falija si tu u zakljuèivanju... naime, puŔenje je u potpunosti negativna pojava i ne može se na nikoji naèin gledati kao pozitivna. mjeŔani brak je neutralna pojava. to je kao da usporeðujeŔ pedofiliju i žvakanje gumenih bombona i onda iz pedofilije izvlaèiŔ dopustivost mljackanja haribo medvjediæa.... ili iz gumenih bombona nedopustivost pedofilije... ili kako god hoæeŔ |
|
I am a Jew. Hath not a Jew eyes? hath not a Jew hands, organs, dimensions, senses, affections, passions? |
|
|
 |
Coje

Spol: 
|
Postano: sub 26 stu 2005, 23:29
|
|
Ljubav može uèiniti mnogo. Meðutim, ako je ljubav prema Bogu na prvom mjestu - tada æe se i moja životna praivla usmjeravati. Boja kože i pripadnost narodu ne moraju biti prepreka, ali pripadnost razlièitim religijama je sigurno problem. Pogotovo u odgoju djece. Npr. ja bih 100 % htio da moja djeca budu krŔæani jer smatram da na svijetu nema bolje vjere od krŔæanstva. Ali, Ŕto sa ženom koja to ne može prihvatiti i koja bi htjela da se ta ista djeca odgoje u njenoj vjeri. Bojim se da tu ne može biti pravog kompromisa koji obje strane može uèiniti sretnima. Zato si ljudi vjere neæe niti dopustiti brak s nekim razlièite vjere nego æe paziti s kim planira svoj braèni život.
Princip je: iz ljubavi prema Bogu - koji ti je na prvom mjestu - sluŔaŔ Njegove zapovijedi. KrŔæana u svijetu ima oko 2 milijarde - pa vjerujem da nije tako straŔan problem meðu njima izbrati osobu svog života. |
|
http://www.kumi.hr |
|
|
 |
davorseljan

Spol: 
|
Postano: ned 27 stu 2005, 21:43
|
|
Pa ovaj, mi idemu u EU gdje je to normalno.
Meni to nije, ali sami smo si krivi za to. |
|
U radu je spas. |
|
|
 |
binica

Spol: 
|
Postano: ned 27 stu 2005, 21:44
|
|
Evo, Coje je napisao baŔ ono Ŕto sam ja željela napisati, ali doslovno. Bravo Coje. |
|
NaÅ” Bog je silan Bog! |
|
|
 |
Coje

Spol: 
|
Postano: ned 27 stu 2005, 22:31
|
|
davorseljan2 napisa: |
Pa ovaj, mi idemu u EU gdje je to normalno.
Meni to nije, ali sami smo si krivi za to. |
U EU je svaŔta normalno! Zar moramo pokupiti sve njihovo smeæe?  |
|
|
|
 |
Srki

Spol: 
|
Postano: ned 27 stu 2005, 22:39
|
|
A nije baŔ sve smeæe!  |
|
|
|
|
 |
Coje

Spol: 
|
Postano: ned 27 stu 2005, 22:50
|
|
Srki napisa: |
A nije baŔ sve smeæe!  |
Nisam ni rekao da je Europa smeƦe. Ali, imaju dosta smeƦa. Pitam se ima li smilsa pokupiti sve njihovo smeƦe? |
|
|
|
 |
Daniel

Spol: 
|
Postano: pon 28 stu 2005, 8:56
|
|
Iskreno, niŔta konkretno. Možda sam malo prekonzervativan.  |
|
|
|
|
 |
Srki

Spol: 
|
Postano: pon 28 stu 2005, 9:35
|
|
Konzervo jedna..hehe
Svatko ima pravo na svoje stajaliŔte makar bio u krivu. Ne kažem da je ovo u krivu,nego mislim da je danaŔnje druŔtvo preslobodno Ŕto možda nije dobro,jer smo veæ istaknuli problem globalizacije.
A sad,mi se možemo ograditi od toga,ali ne potpuno jer æemo postat freakovi kada je danas takva situacija.
Svi sve mogu,i Ŕto tu uèiniti.  |
|
|
|
|
 |
krkica

Spol: 
|
Postano: pon 28 stu 2005, 9:47
|
|
Ja definitivno nemam niŔ protiv crno-žuto-crveno-Ŕareno-bijelih brakova. Vero ja sama ne bin mogla odoljeti nekom slatkom afrikancu, meni su crnci i mulati prekrasni ljudi..
Ma, mislim da ne bin imala force i kuraje udat se za nekog chi ni krŔæanin (hvala misionarima u Africi ), s obzirom da je Bog/Crkva/religija neŔto èa želim dijeliti sa svojim buduæim, a ne solirati. |
|
Samo se srcem dobro vidi. Ono bitno je oĆØima nevidljivo. (Mali princ) |
|
|
 |
|