Autor |
Poruka |
Ljuda Baba

Spol: 
|
Postano: pet 01 kol 2003, 9:35
Naslov : TAIZÉ - Hodoèašæe povjerenja na zemlji (za Novu godinu) |
|
|
Kako je to svake godine u drugoj zemlji kad se skupi nekoliko tisuæa mladih iz raznih zemalja i zajedno moli, razgovara, slavi....
Što je to uopæe a i za vas osobno... podijelite s nama.
Didi |
|
|
|
|
 |
Jele
Spol: 
|
Postano: sri 08 lis 2003, 9:44
Naslov : |
|
|
Je li susret svaki put u Francuskoj? |
|
|
|
|
 |
Ljuda Baba

Spol: 
|
Postano: sri 08 lis 2003, 14:39
|
|
Draga Jele, susret ti je ove godine u Hamburgu...ako si zainteresirana javi se svom povjereniku za mlade da te uputi na pripreme za put.
Pozdrav |
|
|
|
|
 |
davorseljan

Spol: 
|
Postano: ned 12 lis 2003, 21:43
|
|
Didi.
Još nigdje nema obavijeti o ovome.
Kada æe biti objavljeno?
Znam mnoge koji bi išli. |
|
|
|
|
 |
igor

Spol: 
|
Postano: pon 17 svi 2004, 22:14
|
|
ovaj novogodisnji put je ok, ali ne mogu se totalno udubiti i sabrati.. tesko je na tom novogodisnjem susretu totalno se prepustiti bogu. ima puno ljudi tamo koji su samo zbog turizma, i to je jako lose.
mislim da ti novogodisnji susreti su dobri, i trebaju i dalje postojati, ali mislim da nisu toliko efikasni kao neki drugi. mozda taize preko ljeta, ili bilo koji drugi susret mladih, pa naravno i svjetski dan mladih...
nekako mi je mnogo ljepse bilo u rimu, u osijeku i sibeniku, negoli u parizu, pesti i hamburgu. naravno, to sto se tice duhovnog dijela, a gradovi u koje se ide za novu godinu su svakako prelijepi... |
|
|
|
|
 |
Daisy Adaire

Spol: 
|
Postano: sub 23 lis 2004, 19:50
|
|
moja frendica iz razreda (sad je na skolovanju u norveskoj) je bila prije 2 godine tamo i kaze da je bilo fenomenalno... a ja joj vjerujem na rijec... |
|
|
|
|
 |
davorseljan

Spol: 
|
Postano: ned 31 lis 2004, 22:28
|
|
Didi, ako može stavi raspored susreta za Lisabon ako postoji.
Usput bi se moglo staviti i koje župe misle iæi. |
|
U radu je spas. |
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: pon 01 stu 2004, 13:53
|
|
Za vašu informaciju, u Rijeci su poèeli susreti za Lisabon, za one koji misle iæi,pa im je bolje da se svakog utorka nacrtaju u župi uznesenja Marijina, Kosi toranj, jer sve vlè. Božiæ provjerava! |
|
|
|
|
 |
Zveki
Spol: 
|
Postano: uto 02 stu 2004, 9:19
|
|
Davore, to veæ imaš na stranici: Taize -> Hodoèašæe povjerenja -> Mjesta za pripravu, a neka su veæ popunjena pa se požiri! |
|
|
|
|
 |
davorseljan

Spol: 
|
Postano: et 04 stu 2004, 21:41
|
|
Hvala.
Ako uspijem dobiti godišnji idem mada sumnjam. |
|
U radu je spas. |
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: ned 20 stu 2005, 21:09
|
|
Tko ide za Novu godinu u Milano?
Nije da idem ali eto,zanima me.. |
|
|
|
|
 |
igor

Spol: 
|
Postano: pet 25 stu 2005, 12:12
|
|
ja sam mislio ici, i sad ne idem jer postoje odredjeni problemi u organizaciji kod nas...
i stvarno mi je jako zao sto ne idem , jer ne znam gdje cu ici sad... a doma ostati, pa recimo da to bas nije najbolje... |
|
|
|
|
 |
zvoncica

Spol: 
|
Postano: uto 13 pro 2005, 14:07
|
|
ja idem......i ici cu i za tebe, kad vec ti ne mozes......!!!!!
i napisat cu vam kako nam je bilo kad se vratimo ................okejcek??
 |
|
Imam jednu sasvim svoju sobu...Mjesto iznad svake vlasti i zakona...
U njoj sam potpuno slobodan...Zove se priroda... |
|
|
 |
petrica
Spol: 
|
Postano: uto 03 sij 2006, 20:08
Naslov : TAIZÉ susret 2006/07 u Zagrebu !!! |
|
|
za one koji jos nisu culi - u Milanu je objavljeno da ce se slijedece Hodocasce povjerenja na zemlji u organizaciji brace iz Taize-a odrzati u Zagrebu!!!
vise na www.taize.fr |
|
|
|
|
 |
davorseljan

Spol: 
|
Postano: uto 03 sij 2006, 22:27
|
|
Moj konentar je da sada odmah trebamo krenut s radom, da se svi koji žele prihvate u ispomoæ a ne da se biraju.
Nadam se da smo svjesni u što se upuštamo, jer mnogi segmenti u gradovima u kojima se održavao susret je štimao, dok sada neki segmenti u Zagrebu i okolici (prijevoz je totalka u kolapsu, a kad poène susret ne želim ni pomišljati).
Toliko od mene za sada. |
|
U radu je spas. |
|
|
 |
mathe
Spol: 
|
Postano: sri 04 sij 2006, 3:48
|
|
Ma Davore samo bez straha..... znam da æe u Zagrebu bit super... sve što je do sada u Hrvatskoj organizirano dobro je organizirano tako da æe tako bit i s Taizeom
Jedva èekam hop hop hop hop hop
E da kako Davor kaže ukljuèite se svi
Bit æe to divno iskustvo za svih  |
|
O Ljubavi ja pjevam, o Isusu mom kralju i za njega èuvam najljepše rijeèi - ISUSE VOLIM TE!!! |
|
|
 |
ema

Spol: 
|
Postano: sri 04 sij 2006, 19:45
|
|
i ja jedva èekam
... uz Božju pomoæ vjerujem da æe sve biti ok, baš kao i uvijek!
Nema potrebe da trošimo vrijeme na razmišljanje kakvih bi komplikacija moglo biti veæ treba u svoje molitve ukljuèiti sve one koji æe biti u organizaciji (možda je baš iz tog razloga ovako rano objavljeno gdje æe biti slijedeæi susret - molitva èuda èini, a tek godina dana molitve...)  |
|
LJUBI I KAŽI TO SVOJIM ŽIVOTOM!
 |
|
|
 |
davorseljan

Spol: 
|
Postano: sri 04 sij 2006, 21:46
|
|
Da, sve je super ali iz iskustva znam da svi koji æe željeti raditi na neke naèine æe biti onemoguèeni.
Je tako Petrica  |
|
U radu je spas. |
|
|
 |
petrica
Spol: 
|
Postano: et 05 sij 2006, 8:42
|
|
nije, jer ce sve zagrebacke zupe biti ukljucene i svatko se moze angazirati u svojoj zupi, kao i naravno, primiti mlade u svoju obitelj - necemo valjda dopustiti da neki moraju spavati u skolama?! |
|
|
|
|
 |
davorseljan

Spol: 
|
Postano: et 05 sij 2006, 14:30
|
|
petrica napisa: |
nije, jer ce sve zagrebacke zupe biti ukljucene i svatko se moze angazirati u svojoj zupi, kao i naravno, primiti mlade u svoju obitelj - necemo valjda dopustiti da neki moraju spavati u skolama?! |
Ne znam. Ja imam dobra iskustva u vezi prometa. Znaš ZET, HŽ, svi prijevoznici u gradu i županiji. Svako malo sam u kontaktu s njima. Htio bi se u tom dijelu akrivirati. Može? |
|
U radu je spas. |
|
|
 |
ivanèica

Spol: 
|
Postano: et 05 sij 2006, 15:12
|
|
mi smo na veæini takvih susreta spavale baš u školama i bilo nam je baš lijepo! ništa nam nije falilo, dapaèe, mnogi su raðe spavali u školama kako se ne bi razdvajali od grupe. No, ja uopæe ne sumnjam da æemo se pokazati kao pravi domaæini
A glede organizacije, ne treba puno pametovati, nego raditi i moliti! |
|
Ljubav je kao pet kruhova i dvije ribice- uvijek premalo dok ne poèneš davati...  |
|
|
 |
petrica
Spol: 
|
Postano: et 05 sij 2006, 19:39
|
|
davorseljan2 napisa: |
Ne znam. Ja imam dobra iskustva u vezi prometa. Znaš ZET, HŽ, svi prijevoznici u gradu i županiji. Svako malo sam u kontaktu s njima. Htio bi se u tom dijelu akrivirati. Može? |
koliko ja znam taj dio odradjuju i dogovaraju braca iz Taize-a, a ne lokalni ljudi, ali kad oni dodju u Zagreb i pocnu s tim dijelom priprema u rujnu, sigurno im mozes ponuditi pomoc |
|
|
|
|
 |
davorseljan

Spol: 
|
Postano: et 05 sij 2006, 22:26
|
|
Ono što bi se sada veæ trebalo napravit reæi ZET-ovcima da s obzirom da se ide u obnovu voznog parka t.j. sa novim tramajima i busevima da ovaj susuret veæ sada imaju u vidu.
Radi se o tome da se prošle godine išlo u rashod starih buseva a da novi uopæe nisu došli pa sada dnevno u prometu fali cca 20 buseva. Isto tako se išlo i sa tramavajima ali to se sada malo manje osjeæa.
Treba im se reæi da tempiraju kapacitete i da sve ovo uvrste u plan. Zagreb je mali, za veæih dogaðanja u gradu promet nam je u kolapsu (sjetimo se Sljemena i kapaciteta na nekim linijama koji su bili nikakvi i koji su izazivali kolaps). Na nekin busnim linijama jer se primjenjivao subotnji red vožnje u buseve se nije moglo uæi, ljudi su kasnili na posao.
Zagreb je prema Milanu, Beæu i ostalim gradovima mali. Siguran sam da æemo imati barem 100.000 mladih.
Ovo je doslovce iskustvo. Inaæe mi je promet struka samo što sada na žalost ne radim u struci.
Znam ZET, HŽ, i sve ostale prijevoznike u dušu.
Poznajem ljude u ZET-u, HŽ-u, i u ostalim autobusnim poduzeæima koje prometuju na podruèiju Grada Zagreba i Županije i šire. Mislim da tu mogu pomoæ. |
|
U radu je spas. |
|
|
 |
petrica
Spol: 
|
Postano: pet 06 sij 2006, 11:20
|
|
pa super ako mozes pomoci, ali kao sto sam ti rekla - taj dio posla nije na nama nego na braci iz Taize-a i pocet ce tek u rujnu, pa se onda ukljuci.
Zet i HZ za susret znaju vec od proslog ljeta i sigurno ce pronaci dovoljno kapaciteta.
brojka od 100 000 je definitivno pretjerana, prije ce biti pola od toga, ali svejedno se slazem da prijevoz treba jako dobro organizirati |
|
|
|
|
 |
Amistad
Spol: 
|
Postano: pet 06 sij 2006, 16:28
|
|
Sad sam proèitao na naslovnoj stranici da je slijedeæe Hodoèašæe povjernja u Zagrebu.
Kanite li pomoæ u organizaciji, u cijelom gradu ili barem u svojim župama? Hoæete li primit nekoga u svoju kuæu/stan? Koliko? Gdje æete ih smjestit?
Zna netko kome se može javit za pomoæ? |
|
|
|
|
 |
|