Autor |
Poruka |
sike

Spol: 
|
Postano: čet 02 vel 2006, 13:39
Naslov : |
|
|
Jel se planira tko od vas pojaviti na velikoj karnevalskoj povorci u Rijeci 26.2.? Ako niŔta drugo,zna bit zanimljivo koliko ljudi imaju ideja za napravit maske..
Ako dolazite,obavezno se javite! |
|
Gospodine,kome da idemo?Ti imaŔ rijeèi života vjeènoga! |
|
|
 |
Daniel

Spol: 
|
Postano: čet 02 vel 2006, 23:06
|
|
Ja posljednjih nekoliko godina nisam uopƦe u Rijeci kada je povorka. svega jednom sam je gledao.  |
|
|
|
|
 |
Mash

Spol: 
|
Postano: čet 02 vel 2006, 23:43
|
|
Žan:
Citat: |
Eeeee, znate kaj bi bilo fora??
Da se maskiramo u svoje avatare
Kaj mislite o tome? |
I tako sam htjela bit Shrekova draga... samo trebam nabavit tu opravicu negdje ...
ima netko možda kojim sluèajem npr. zelenu haljinu ili zeleni Ŕos, ili crvenu periku ??? ili možda Ŕivaæi stroj i zna skrojit bar neŔ malo???? ili se usudi meni posudit stroj ,pa da si ja sama
neÅ” skrojim ?
uh.... |
|
"Iskustvo nas uĆØi
da je ljubav jaka i nesavladiva kao smrt"
papa Grgur IX. sv.Elizabeti
 |
|
|
 |
Namakahea

Spol: 
|
Postano: pet 03 vel 2006, 5:22
|
|
Žan napisa: |
Kaj mislite o tome? |
Hm, zgodna ideja u svakom sluĆØaju...
Samo, jel bolje da onda mijenjam avatar ili  |
|
|
|
|
 |
Ycteris

Spol: 
Lokacija: tamo gdje sunce sije, kiŔa pada i ljubav Božja vlada
|
Postano: pet 03 vel 2006, 8:14
|
|
Žan napisa: |
Kaj mislite o tome? |
Hmm, zanimljiva ideja, al mislim da bi bilo malo nezgodno vuƦ gitaru okolo za sobom...  |
|
Veæe ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. (Iv 15,13) |
|
|
 |
Daniel

Spol: 
|
Postano: pet 24 vel 2006, 11:40
|
|
Sutra je kod mene u Muzeju "Diplomatski bal", jedan od najvažnijih dogaðaja sezone maŔkara u Rijeci, na kojem se redovito pojave dva do tri veleposlanika tipa Albanije, Bugarske, SiCG, nisam siguran dali talijanski svrati. Sam ulaz prekrasno je ureðen, kiè i neukus, imate osjeæaj kao da ste doŔli nekome na Prvu prièest ili na vjenèanje, samo fali da puste "Odvest æu te na vjenèanje ljubavi moja..." Divota. Živjele maŔakre.  |
|
|
|
|
 |
Srki

Spol: 
|
Postano: pet 24 vel 2006, 12:41
|
|
Bolje da talijanski ne svrati,Albanija je sasvim OK.  |
|
Vjeruj u ljubav u dobru i zlu |
|
|
 |
Daniel

Spol: 
|
Postano: pet 24 vel 2006, 12:47
|
|
Da mu ne bi doŔlo slabo.  |
|
|
|
|
 |
Helena
Spol: 
|
Postano: pet 24 vel 2006, 15:21
|
|
Ki Ʀe na povorku?
Moja grupa je 'Gojko i kumpanija', ali nisan sigurna da cu prit s njima na Korzo. Mozda budem samo promatrac... imam brdo posla.  |
|
Helena |
|
|
 |
Ycteris

Spol: 
Lokacija: tamo gdje sunce sije, kiŔa pada i ljubav Božja vlada
|
Postano: pet 24 vel 2006, 18:26
|
|
Ja sam juĆØer bil poslije posla na maskembalu u Westinu. LADO je imal maskembal za sebe i svoje goste pa me sestriĆØana pozvala. Da vidite sam kakvih je sve maski bilo!  |
|
Veæe ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. (Iv 15,13) |
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: pon 27 vel 2006, 14:37
|
|
Eto,juèer karnevalskom povorkom zavrŔile maŔkare za ovu godinu
Povorka je bila sve u svemu ok-vrlo domiŔljate maske,zgodno za pogledat,i kad bi maŔkare ostale na tome,jednom godiŔnje,svi bi ih voljeli jer su stvarno atrakcija gradom(ako nisu previŔe popili ) |
|
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: uto 16 sij 2007, 12:24
|
|
Sutra i službeno poèinju maŔkaranja ludovanja u ovom naŔem kraju..
Mene dodatno "privlaèe" jer imam najviŔe posla oko njih
Ćisto za vaÅ”u informaciju: 18.2.velika karnevalska povorka na Korzu |
|
|
|
 |
banana

Spol: 
|
Postano: uto 16 sij 2007, 16:45
|
|
Volim pogledati naŔu karnevalsku povorku iako nikada ne uspijem cijelu..
Eh, sada æe nam sigurno ponovo poèeti maskirani klinci iæi od vrata do vrata i tražiti u glavnom kuneliæe
Ajme, kad se sam sjetim jednog svoga maŔkaranog pohoda 'od vrata do vrata'.. Nije baŔ slavno proŔao jer sam bila sa ne baŔ tak pristojnim ljudovima.. Bilo je tu gaðanja jajima, svaðe oko kuneliæa, deranja na ljudove koji nisu htjeli otvoriti vrata..
Maskirala se i u neku macu, vilu, peseka dalmatinca, klauna, indijanku..
Heh, nas par ljudova je na jednoj maŔkaranoj feŔtici i pobjedilo. Bili maskirani u - straŔila, ona koja bi kao trebala tjerati ptice iz vrtova
Bila i u povorci dva puta al' ne u ovoj naŔoj rijeèkoj veæ onoj ljetnoj senjskoj
Meni su najforniji zvonĆØari al' eto kad se ne mogu maskirati u njih  |
|
Bog moj i sve moje! |
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: uto 13 vel 2007, 14:40
|
|
ProŔlu je subotu srediŔtem Rijeke prolazila velika djeèja maŔkarana povorka od 5.000 malih maŔkarica.
Prekrasni kostimi,puno radosti,pjesme..to su prave maŔkare!
A ova velika povorka..puna alkohola,divljanja...
Pa sad procjenite koji je pravi smislao maŔkara! |
|
|
|
 |
Korny

Spol: 
|
Postano: sri 21 vel 2007, 21:10
|
|
Eto, proŔla i 'velika' maŔkarana povorka....
Pa da i ja malo piŔem kao sudionica...
Ovo Ŕto je Sike napisao je istina - piæe i ludiranje (èitaj: divljanje) su u biti glavni razlozi zbog kojih ljudi idu u povorku....eto, baŔ sam juèer gledala na tv kratku emisiju o Rijeèkom karnevalu i bila malo Ŕokirana kad su ljudi rekli da uzimaju godiŔnji samo zato da bi mogli sudjelovati, tj. opustiti se i zaboraviti na sve oko sebe...
Sve je to lijepo - i ja uživam, izludiram se totalno, cijeli dan sam na nogama...ali kod mene i mog druŔtva je to malo drugaèije....mi smo valjda jedini (nas 5 - 6) u cijeloj naŔoj grupi (koja se sastoji od preko 100 èlanova) koji se ne napiju dok èekaju da se u povorku krene...naime, tamo moramo biti veæ u 11 ujutro jer se kasnije zatvaraju ceste, a poŔto smo uvijek negdje 80. po redu, prije 16 - 17h se u povorku ne kreæe....i onda - Ŕto æe ljudi drugo raditi nego sjediti i piti...
ali meni bude lijepo jer mi radimo upravo suprotno od toga cijeeeeli dan pleŔemo, skaèemo oko kamiona...Ŕetamo gore - dolje po rivi i gledamo kakvih sve maski ima...naprosto uživamo...
pa onda smo veæ mrtvi umorni kad napokon krenemo u povorku, ali predstoji nam joŔ 2 sata skakanja (jer, kad jednom kreneŔ, nema hodanja....samo skakanje i plesanje dolazi u obzir)...
ludilo
al meni to bude tako suuuuper...umorim se užasno, al mi bude baŔ lijepo...a najveæi je guŔt na kraju svega toga negdje iz prikrajka gledati zvonèare kako tutnje pored tebe....
sve u svemu - pravi doživljaj....kako za one koji sudjeluju, tako i za one koji gledaju (jer, vjerujte mi, i ti ljudi jadni svaŔta dožive... )
a ono Ŕto meni najviŔe paŔe u svemu tome (a i treba u zadnje vrijeme) - micanje iz koloteèine...jedan dan kada stvarno možeŔ zaboraviti na sve ostalo...i ne optereæivati se...  |
|
|
|
|
 |
Dara

Spol: 
|
Postano: pet 23 vel 2007, 20:21
|
|
bilo je super na maskarama cak mi je ove godine bilo puno bolje,a nakon toga gustafii ma bilo je super...
pitanje za nasu korniƦ a u kojoj si ti bila maskaranoj grupi,sa svojim omislljanima  |
|
....Gospodin je moja snaga,moj mir.... |
|
|
 |
Korny

Spol: 
|
Postano: pet 23 vel 2007, 22:31
|
|
da, ja sam bila sa OmiŔljanima, bili smo pink panteri (tj. pinky boduli... )...
A ĆØa si i ti bila u nekoj grupi ili si samo gledala?? |
|
|
|
|
 |
Dara

Spol: 
|
Postano: sub 24 vel 2007, 15:01
|
|
ne ja sam samo gledala,pa pinkici su mi bili super,ja sam ti bila kod fontane blizu bine...ako se sjecas..mozda....vino razlog hehehehe  |
|
....Gospodin je moja snaga,moj mir.... |
|
|
 |
Korny

Spol: 
|
Postano: ned 25 vel 2007, 14:39
|
|
znam koja je to pozornica bila, tamo sam baÅ” vidjela dosta poznatih ljudi, ali tebe nisam...
...možda si visila na nekom Ŕanku..  |
|
|
|
|
 |
Dara

Spol: 
|
Postano: ned 25 vel 2007, 14:41
|