|
 |
Pitanje : Jesu li mediji u Hrvatskoj neprijateljski nastrojeni prema Crkvi? |
a) nisu |
|
2% |
[ 1 ] |
b) samo neki |
|
25% |
[ 9 ] |
c) jesu |
|
61% |
[ 22 ] |
d) samo ponekad |
|
11% |
[ 4 ] |
|
Ukupno glasova : 36 |
|
Autor |
Poruka |
fat drummer

Spol: 
|
Postano: ned 28 stu 2004, 9:04
Naslov : |
|
|
ajmo jos malo po crkvi...
jucer sam gledao emisiju mirjane rakic koju sad odjednom postujem. radilo se o aidsu i njegovom sirenju u africi te o nezeljenim trudnocama u aziji i juznoj americi. nista spektakularno, reci cete, aidsa ima u africi a male nezeljene djece fakat ima po aziji i j. americi.
mene je sokirao odnos crkve u africi, a i u europi prema prezervativima. naime, crkva u africi siri NEISTINITU PROPAGANDU da ukoliko imate spolni odnos i koristite prezervativ NISTE zasticeni od aidsa!!! naime, ne temeljeci, svoj stav na nikakvim znanstvenim podatcima ili istrazivanjima tvrde da virus hiva moze proci kroz "pukotine" na prezervativu. isto mislenje vam daje i medicinska sestra u maili,a i kardinal (sorite al profulo sam mu ime ) zaduzen za obitelj u vatikanu, te nadbiskup nairobijski, te kardinal iz nikaragve. cak je izdan i pamflet koji je djeljen ljudima. u kenyi zemlji s 30% katolickom populacijom i 40% aidsom zarazenom populacijom oni doslovce pale prezervative kao "iskonsko zlo" i uvjeravaju ljude da seks s i bez zastite je isti.
60-tih godina proslog stoljeca crkva se nije protivila kontracepciji i kaontacepcijskim pilulama jer u bibliji nista direktno o tom problemu ne pise. tek 1979. dolaskom ipII na sv. stolicu stvari se mijenjaju i kontracepcija se zabranjuje.
vatikan u un ima status promatraca drzave, al njegov utjecaj je jak, a saveznici su mu, i ovo ne izmisljam, oman, libija, sudan!!!! regan je ukinuo za vrijeme svog mandata 34 milijuna dolara populacijskom fondu na nagovor pape
u manili postoji groblje fetusa koje odrzava grad. u manili postoji 40.000 sirocica koji lutaju ulicama. na filipinima crkva se protivi donosenju zakona o spolnom odgoju u skolama i spolnom odgoju siromasnih. sto je rezultat toga. zena s tbc-om i 7 djece, tip ju je napustio. kaze nije htjela pobacaj jer je to grijeh. isto je i seks prije braka pa to si uspjela sedam puta fulat!!! arghhhh!!!!! tko je tu lud?!?! u nikaragvi crkva nije dopustila terapeutski pobacaj silovanoj 9 godisnjakinji. obitelj je ucinila pobacaj i prema kanonskom zakoniku svi osim klinke su ipso facto ekskomunicirani (roditelji, ljecnici)!!! isti slucaj je s incestuoznim zacecem kod 11 godisnjakinje. niti jedan od njih ne bi uspjela izgurat s tom trudnocom do kraja i PREZIVJET. zatim onaj kardinal iz nikaragve ima obraza rec da bi one to mogle i da ljecnici UVIJEK mogu spasiti maju i dijete! molim?!?!?!?!?!?! pa tip je lud!!!!!!!
sad na scenu stupa gost emisije fra bernardo juretic (ili nesto slicno tome). tek tada mi se zgadila vecer. tip je nevjerojatan, retorika koje se ne bi postidio ni najprvrtljiviji politicar. majstorsko izbjegavanje pitanja, prebacivanje teme ala ivic pasalic i andrija hebrang.
da, ok, slazem se da seks prije braka nije najsretnije rjesenje, al ni kenya nije zemlja u kojoj postoji razvijena kultura zivljenja. da, dobro, kontracepcija sprijecava nastajenje zivota, al takodjer sprijecava i sirenje spolnoprenosivih bolesti. neki amateri tipa WHO i UN su to i potvrdili.
napadajmo crkvu ako siri lazi..... |
|
I am a Jew. Hath not a Jew eyes? hath not a Jew hands, organs, dimensions, senses, affections, passions? |
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: uto 30 stu 2004, 14:16
|
|
Ako je kontracepcija u Crkvi zabranjena onda je to tako u Nikaragvi kao i u Hrvatskoj. Crkva ne može reæi tamo da neèemu a ovdje to zabraniti ili obrnuto. Problem je u nedostatku edukacije Ŕto onda povlaèi i manjak misionara i onih koji æe odlaziti u te siromaŔne zemlje.
fat,možeŔ uvijek naæi neŔto Ŕto ne valja u Crkvi i napadati ako te to usreæuje! |
|
|
|
|
 |
wind

Spol: 
|
Postano: uto 30 stu 2004, 14:22
|
|
ne kužim...
kao tek ti je sada postala emisija dobra?
pa Ŕta ti nije bila dobra kad je ona jedna èasna u africi uokolo iŔla pomagat onim nesretnicima koji su umirali od aidsa. jedna èasna, pazi!
da, siguran sam da nikome to nije bilo uopæe upeèatljivo, ŔtoviŔe niŔta posebno... al kad Crkva kao cjelina (???) treba ispast nazadna odmah svi hvale emisije... jadno, jer je totalno neobjektivno!
film se ne bavi previŔe problemom aidsa, kondoma, pobaèaja i ostalog s èime se susreæu ti nesretni ljudi koliko sa "nazadnoŔæu" Crkve!
da Crkvena hijerarhija ima problema u izražaju stavova Crkve, odavno je jasno, ali da problem leži u zabrani kondoma i sliènih stvari opet nisu jasne... prije svega koliko ja kužim poznate su statistike koje govore u prilog kondoma, ali ne govore u prilog poptune zaustave problema s pomoæu istih sredstava. ako sam dobro skužio, Crkva jest protiv kondoma, ali opet se nigdje zakonski ne zabranjuju, sve je prepuŔteno savjesti pojedinaca... ja kužim da je to dvosjekli maè, ne moŔ reæ da, ne moŔ reæ ne i onda pat pozicija pa budi Crkveni diplomata. al to su èinjenice, sad Ŕto se tebi ne sviðaju, ajde molim te...
film je glupav, tupav, debilan, nažalost samo u svrhu propagande kontra neèega...
fat mislim da sad pretjerujeÅ”. |
Zadnja promjena: wind; uto 30 stu 2004, 14:30; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: uto 30 stu 2004, 14:26
|
|
Po pitanju kontracepcije Crkva se najviŔe protivi svjesnoj zabrani planiranja obitelji od strane pojedinca |
|
|
|
|
 |
wind

Spol: 
|
Postano: uto 30 stu 2004, 14:33
|
|
ma kužim ja to, ali razlog zbog kojeg bi se reklo da za kondome jesu bolesti, a ne svjesno planiranje obitelji. |
|
|
|
|
 |
frajer
iskljuĆØen
Spol: 
|
Postano: uto 30 stu 2004, 14:42
|
|
Mene frustrira Ŕto tu nema rjeŔenja ...
I dojam je da Crkva po tim pitanjima nije dovoljno bliska ĆØovjeku. |
|
|
|
|
 |
Markos
Spol: 
|
Postano: uto 30 stu 2004, 14:45
|
|
Samo jedan mali podatak,... dobro se sjeæam kako smo prije koju godinu ostali zaprepaŔteni kad nam je profa iz biologije rekla kako stvari stoje s kondomima i postotcima. Najpoznatiji kondomi marke DUREX sprjeèavaju zaæeæe u 93% sluèaja a od svih spolno prenosivih bolesti u neŔto viŔe od 50% sluèajeva ukoliko se koriste pravilno i nije im istekao rok! Tko voli nek iz voli. P.S. Nemoj se neboj se!  |
|
|
|
|
 |
fat drummer

Spol: 
|
Postano: uto 30 stu 2004, 19:32
|
|
e da zakonski kondomi nisu zabranjeni... crkva u nikaragvi postoji 500 godina i izvrdava pravilo o ne mijesanju u politiku drzave. crkva je toliko jaka da ima ulogu jacu od savjetodavne. mislim, da nije zabranjeno ni pobacati u hrvatskoj ali si odmah ekskomuniciran ako si katolik!
crkva je jedini izvor znanja i kulture, civilizacije u kenyi. ako oni ne pruzaju kondome sto je sada nebitno, onda ih ovi ne mogu niti nabaviti. radi se o tome da crkva tvrdi da kondomi ne pruzaju gotovo nikakvu zastitu i to tvrde bez pokrica! to mene smeta! ako nesto tvrdis to i potkrijepi. ne citatima iz biblije ako se radi o profalakticima jer ipak tamo o tome nista ne pise (zekicu, ne treba hvala, citat u kojem ipak nesto pise nije potreban)
u filipinima crkva stopira u parlamentu zakon o spolnoj edukaciji koja ukljucuje i profalaktike!!! SPRIJECAVA, doslovce, SPRIJECAVA!!!! da odglumim siminkericu iz papaye: helloooouuuu!!!!
e sto se tice svijesti pojedinaca to mozda pali u hrvatskoj, sad-u, francuskoj. u kenyi ne! zasto?
1) samo trideset posto populacije su katolici
2) tih trideset posto bi vjerovalo da mi svecenik kaze da u europi pada hrana s neba i andjeli igraju polo
3) "SAMO" 40% ljudi jest zarazeno hivom
stav crkve je moguce provoditi u europi, sad-u, razvijenim zemljama sto se tice spolne kulture. zemlja u kojoj jos postoje plemena koja jedu kravlju menstrualnu krv nije zemlja koja moze zivjeti po zamislima crkve koja su namjenjena za 21 stoljece u nekim pogledima i 13 u drugim! |
|
I am a Jew. Hath not a Jew eyes? hath not a Jew hands, organs, dimensions, senses, affections, passions? |
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: uto 17 sij 2006, 19:17
|
|
little_angel
Naslov: Isusova ĆØuda - na Channelu4 :/
"Britanski iluzionisti pokuŔat æe izvesti neke od Isusovih èuda meðu kojima su umnožavanje kruha, zatim oživljavanje mrtvih, te zatrudnjenja djevice. Radi li se o marketinŔkom triku ili i o napadu na Crkvu"
"Na britanskoj TV-postaji poznatoj po tome Ŕto ne zazire od kontroverznih poteza, u posebnoj božiænoj emisiji dvojica maðionièara pokuŔat æe izvesti Isusova èuda. Crkva nije time nimalo oduŔevljena.
Iluzionisti Barry Jones i Stuart McLeod u emisiji 'The Magic of Jesus' - 'Isusove èarolije' - koja æe na Channel 4 biti emitirana 28. prosinca izvesti pomoæu trikova neka od novozavjetnih èuda kao Ŕto je podizanje bezglavog trupla iz mrtvih, izlijeèenje slijepca, hodanje po vodi... Ne samo da planiraju uèiniti djevicu trudnom - Ŕto æe biti pokazano tako Ŕto æe ženi preæi ultrazvukom preko trbuha i ne otkriti niŔta, a nekoliko trenutaka kasnije to ponoviti i registrirati otkucaje srca - nego planiraju i 5000 nogometnih navijaèa nahraniti s pet Ŕtruca kruha i dvije ribe.
John Bayer iz Mediawatcha, tijela za nadzor TV programa, kaže: "Na Channel 4-u, kao Ŕto smo od njih i navikli, pokuŔavaju podiæi praŔinu tako Ŕto æe ovakvu emisiju emitirati baŔ u vrijeme Božiæa. Jako mnogo ljudi bit æe uvrijeðeno, i ovo se meni èini kao sraèunat pokuŔaj da se izazove bijesna reakcija." Glasnogovornik Channel 4 napominje: "Mi imamo tradiciju prikazivanja emisija koje se bave neuobièajenim pogledima na Božiæ. Ova emisija nije zamiŔljena da uvrijedi."
Možda nije tako zamiÅ”ljena, ali uvrijedila veƦ jest. Biskup Michael Reid, osnivaĆØ komisije za nadzor TV-programa KrŔæanski sabor za tradicionalne vrijednosti. VeƦ je na Jonesa i McLeoda osuo drvlje i kamenje: "Velika razlika izmeưu dvojice iluzionista koji izvode trikove i ĆØuda naÅ”eg Gospoda je da je Isus zbilja lijeĆØio ljude, vraƦao iz mrtvih i opraÅ”tao grijehe. Možda bi ta dvojica prevaranata mogla pokuÅ”ati biti razapeta na križu, da vide mogu li uskrsnuti nakon tri dana." Ćini se da je u svom bijesu biskup zaboravio na onaj dio iz oĆØenaÅ”a u kojem se od Boga traži oprost grijeha "kao Å”to mi opraÅ”tamo onima koji su se o nas ogrijeÅ”ili"...
Vjerujemo, kako æe se svi vjernici zapitati «èemu?», i koliko nisko marketinŔki trikovi mogu pasti, no zasigurno je medijska praŔina dignuta, Ŕto je i bio krajnji cilj Channela 4."
Preuzeto sa: http://www.xportal.hr/vijest.aspx?id=1141
merkat
NiŔta novo, kao Ŕto pokuŔavaju raznim Ŕtivima i filmovima osporiti Isusov život i katolièku vjeru ( ne znam koliko se drugi krŔæani protive tome ili im paŔe napad samo na KC, nadam se da ne jel Krist nam je zajednièki ipak ) pa sad misle valjda dokazat najnovijom tehnikom da je Isus valjda bio neki maðionièar !!!
Ali tako je bilo i sa Mojsijem, morao se nadmetati da vraèevima da bi mu faraon povjerovao sve dok nije gotovo uniŔtio ih, tako æe izgleda biti i sa naŔim svijetom i vremenom... |
|
Gospodine,kome da idemo?Ti imaŔ rijeèi života vjeènoga! |
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: pet 03 vel 2006, 12:39
|
|
Jeste li gledali ili bar èuli o jednoj emisiji na TV-u(ne znam kojoj,tako sam èuo)prekjuèer,u kojoj su,navodno,bila neka dva naŔa komièara,od kojih je jedan sprdajuæi se sa razmiŔlajnjem Crkve oko predbraènih odnosa rekaoda bi trebali hostiju staviti izmeðu nogu..
Zar nije to dovoljno da se takva emisija i cjela tv tuži zbog oèitog napada na naŔu vjeru?Štzo bi vi uèinili? |
|
|
|
 |
Daniel

Spol: 
|
Postano: pet 03 vel 2006, 12:43
|
|
Ugledajmo se na muslimane, oni su se itekako postavili prema onim karikaturama o Muhamedu. Budimo žeŔæi i tražimo ispriku, pa ako treba i zabranu te emisije. To možemo postiæi, ali mi æemo se sablažnjavati i do sutra sve zaboraviti. PreviŔe smo postali mlaki, a svatko si dopuŔta sprdnju sa naŔim svetinjama.  |
|
|
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: pet 03 vel 2006, 12:49
|
|
Ajmo nekako saznat gdje je to bilo te kao Ured za mlade odreagirati prema HTV- ili RTL-u,gdje je veƦ ta emisija prikazana |
|
|
|
 |
Daniel

Spol: 
|
Postano: pet 03 vel 2006, 12:54
|
|
Ja sam za. Napisati peticiju i skupiti potpise. Za poĆØetak. |
|
|
|
|
 |
Mara

Spol: 
|
Postano: pet 03 vel 2006, 13:32
|
|
Slažem se! |
|
Ljubi i èini Ŕto hoæeŔ |
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: pet 03 vel 2006, 13:38
|
|
Samo,kako bi mogli provjeriti u kojoj je to bilo emisiji? Žena od koje sam saznao sigurno zna da je to bilo u srijedu naveèer,znaèi negdje iza 22 sata pa akko ima netko raspored prpgrama..
I onda bi stvarno mogli kao mladi,tj.kao Ured za mlade odreagirati,prvo pismeno a onda Ʀemo vidjeti.
Spreman sam odmah napisati tekst i ovdje ga staviti da vidite,al treba nam miŔljenje drugih i odobrenje nadležnih.A to treba uèiniti odmah jer veæ je 2 dana proŔlo od toga |
|
|
|
 |
Mara

Spol: 
|
Postano: pet 03 vel 2006, 14:01
|
|
Možda je to bila emisija Otvoreno, jer je tamo gostovala V. Rudan. Ako je to ona rekla ili bilo tko od gostiju, nema smisla bilo Ŕto reæi. To nije stav TV-a, a zakon nije prekrŔen... Mislim da tu treba biti vrlo promiŔljen i pažljiv. Uostalom èujem da i "MuŔkarav bez brkova" ružno prikazuje sveæenika, ne znam nisam gledala, a nemam ni namjeru. |
|
Ljubi i èini Ŕto hoæeŔ |
|
|
 |
merkat

Spol: 
|
Postano: pet 03 vel 2006, 14:32
|
|
Emisija se zove " u sridu "
Inaæe je joŔ mila majka ta emisija prema ostalima.
Dva komiĆØara koja gostuju su drele i vid balog.
Balog inaæe brani crkvu i to dobro, èak rekao bi kao malo tko dok i drele manje viŔe korektan samo Ŕto je jednom ispao krele u temi o branjenju molitvom protiv predbraènog seksa.
Ustvari mislim da nije imao loŔe namjere jel nije anticrkveno okrenut nego mu je Ŕala bila malo blesava.
Rekao je kako se može odbarniti od seksa na naèin da se hostija stavi izmeðu koljena i molitvenik u ruke pa da se kao nema kamo s rukama i nogama(pokazao je pa sam takav dojam dobio ). Nije mi se to èinilo preveæ bad, nego èovjek nezna nek sve okrenut na Ŕalu povezanu s seksom. Bilo je malo idiotski.
Mislim da je ok poslat koji mail ili pismo èak njemu da malo pripazi jel kao Ŕto vidite, mi Ŕutimo i gaze nas. Oni zlikavci su se pravili da ne kuže da nas ustvari smeta sprdnja sa Isusom i Marijom a ne kritika neznam koga veæ.
Muslimani èim neko spomene u Ŕali njihove svetinje dižu frku do neba i to funkcionira.
Pederi izmiŔljaju probleme kako bi dobili koji plus i Ŕto viŔe prava na uŔtrb drugih ne mareæi za druge te èak kreæu prema djeci kroz seksualni odgoj i udruge te queer koji je najveæe zlo na naŔim prostorima, a mi Ŕutimo i zato nas nitko ne poŔtuje.
Postoji i forum hrt-a pa tamo se mogu uputiti primjedbe !
Što je muŔkarac bez brkova je anticrkveno i antihrvatsko djelo upravo takvih autora. Pisca ante tomiæa i redatelja hrvoja hribara.
Ako èitate juratnji ( žalim vas ) onda znate da postoji kolumna ante tomiæa u kojoj se redovito sprda sa crkvom, hrvatskom, naŔom vojskom i sl. Ma kao i svi slièni koji ne poznaju Boga, isti paket interesa u gaženju, kao da su u kalupu napravljeni, živa Ŕablona !
Hribar je pak nemuŔt redatelj koji je na kritike da je film dosadan reagiirao svakome da je faŔist i ustaŔa. Bolestan èovjek.
Takvi ljudi najèeŔæe govore o netoleranciji drugih a kad vam se ne svidi ono Ŕto rade onda ste neprijatelji svega živoga a istovremeno pljuje a ne kritiziraju vaŔ rad. I to je kao ok ?!
To govori o njima dovoljno al me zabrinjava Ŕto takve ekipe ima sve viŔe i osjeæaju se u naŔoj domovini kao zec u kupusu, neznaju kamo bi se okrenuli da gaze. |
|
Što æe mi život bez vjere ?
Što æe mi vjera bez života ? |
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: pet 03 vel 2006, 14:37
|
|
merkat napisa: |
Mislim da je ok poslat koji mail ili pismo èak njemu da malo pripazi jel kao Ŕto vidite, mi Ŕutimo i gaze nas.
Postoji i forum hrt-a pa tamo se mogu uputiti primjedbe ! |
Što onda predlažeŔ?Da izaðemo pojedinaèno ili kao Ured koji æe na to reagirati?Kažem,ne želim niŔta ovdje poduzimati bez nadležnih al voljan sam sastavit kakv dopis ili mail pa da se to poŔalje.
I zar to nije na Novo-tv a ne na HRT-u? |
|
|
|
 |
merkat

Spol: 
|
Postano: pet 03 vel 2006, 14:46
|
|
Uuups, da , nova !
Mislim da nebi bilo pametno dizat neku preveliku frku jel taj dvojac drele i balog su rijetki dio koji je pozitivno okrenut ka ckrvi, viŔe balog koji je prva liga, manje drele koji viŔe se samo slaže s njim.
Mislim da je ok poslat neŔto izravno na dreleta da ga se samo onako prijateljski upozori a ne prema Ŕefovima da mu se stvaraju problemi ako možda ipak nije htio niŔta loŔe reæi, makar je nama praktiènim vjernicima nepojmljivo da se hostija obezvreðuje nepromiŔljeno. Za poèetak ga je bolje upoznat s nekim stvarima a ako nastavi slièno slažem se da treba jaèe reagirati.
Ali svakako mi je drago da ste se sjetili da je potrebno reagirati.
To je dužnost laika da brane naŔe svetinje.
Za ubuduƦe i to prema svim onima koji gaze ne nas nego svetnije.
Branimo i sveƦenike koje svi napadaju a ne poznaju ih kao mi.
Jel svi napadaju ono o ĆØemu nemaju pojma.
Upoznajmo ih. |
|
Što æe mi život bez vjere ?
Što æe mi vjera bez života ? |
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: pet 03 vel 2006, 14:52
|
|
Ok,ajmo onda nekako doƦi do njegove adrese ili maila pa da ga upozorimo
A i ubuduèæe ovdje javljajmo kad vidimo da se napadaju svetinje i Crkva,pogotovo pojedinci |
|
|
|
 |
Edmond_Dantes
Spol: 
|
Postano: pet 03 vel 2006, 15:40
|
|
Gledao sam dotiènu emisiju na Novoj. Volim je pogledati zbog toga Ŕto je provokativna prema politièkom, estradnom i jet-seterskom establiŔmentu, ali ovo u srijedu je previŔe ... Odgledao sam do kraja prilog i dio emisije u kojem se govorilo o uzdržavanju od seks molitvom. Od svih komentara one V.Rudan koju sam do sad cijenio zgadila mi se veèera koju sam netom prije veèerao. Isto tako, gosp Puhovski iz HHO-a prièa totalne gluposti u stilu rekla kazala (a i njega cijenim zbog svojeg beskompromisnog stava). Poželio sam se požaliti HHO-u zbog takvih izrugivanja. Ispada da je sramota kad kažeŔ da si vjernik, a prava katastrofa kad javno izreèeŔ neki svoj stav koji je u skladu s uèenjem Crkve. Onda si ili nacionalist ili tradicionalist ili homofob ili Ŕto god drugo ...
Ni crkva na to nije imuna, da se razumijemo, i zna nekad manipulirati teorijama prikazujuæi ih kao istine bez dokaza. To se najèeŔæe dogaða na nivoima župa, manjih mjestai pojedinih zajednica gdje imamo sveæenike koji misle da su svojim pozivom pozvani komentirati stvari o kojima zapravo nemaju pojma. To se najviŔe odnosi na recimo prirodne znanosti i politiku. Možda imaju neku osnovu, ali brate ne možeŔ reæi da je neŔto istina ako to kaže sveæenik. Ponekad svaka konstruktivna rasprava o neèemu Ŕto i nije podruèje sveèeniŔtva i vjere, nego recimo politike i znanosti, prekida se argumentom 'ja sam sveæenik, ti si ovca, ima da ŔutiŔ' ... Uglavnom, koliko mi se gade izrugivanja svetinja od strane ljudi koji nisu vjernici (jer da su vjernici to ne bi radili), toliko sam i ljut na sveæenike koji iskoriŔtavajuæi svoju poziciju kvare sliku o Crkvi opæenito u druŔtvu. Uzmite na primjer sluèaj Caritasa od ovog ljeta. Postoje indicije, postoje dokazi, postoji i pravna država koja æe na kraju donijeti presudu, ALI nitko se ne smije izvuæi od odgovornosti samo zato Ŕto je ili blizak sa crkvenom hijerarhijom ili je njen dio. Za kraj, i za nas vjernike vrijedi 'Ne gledaj trun u oku brata svoga ...' |
|
'Evo ... sve ĆØinim novo ...' |
|
|
 |
Mara

Spol: 
|
Postano: pet 03 vel 2006, 19:09
|
|
Eh, ti - dirnuo me u srce (mislim ono od prije par desetaka godina, romantiĆØno) svojim nikom.
A ovo Ŕto si napisao, slažem se. Ona prièa s Caritasom je bila bljuvotna. Istina znam jednu poneŔto sliènu prièu od prije puno godina. Ali nitko nije imao posljedica i sve se sleglo baŔ zato Ŕto se radilo u tiŔini, istina brzo. |
|
Ljubi i èini Ŕto hoæeŔ |
|
|
 |
Daniel

Spol: 
|
Postano: sub 04 vel 2006, 8:21
|
|
Trebamo znati podnijeti kritiku kada neŔto zabrljamo ali ne trebamo samo Ŕutjeti. Stalno lupaju po nama i vrijeðaju nas a kada mi trebamo odreagirati na uvrede nama upuæene onda niŔta. Mislim da bi trebali polsti dopis i iznijeti svoje stavove. Ako niŔta barem æe znati da postoji grupa mladih koja se na slaže s takvim naèinom rada i ponaŔanja. |
|
|
|
|
 |
Edmond_Dantes
Spol: 
|
Postano: pon 06 vel 2006, 7:46
|
|
Lupaju po nama baŔ zato Ŕto se ne oglaŔavamo kad treba ... zato Ŕto Ŕutimo kad neŔto ne valja kod nas, zato Ŕto je tepih veæ odavno nadignut od praŔine koja se sustavno posprema. Velièina je u praŔtanju i priznavanju vlastitih pogreŔaka. Na žalost u HBK sjedi veæina konzervativnih biskupa koji ne mare previŔe za image moderne crkve u svijetu. Moderno na znaèi odreæi se osnovnih stajaliŔta Crkve. Moderno znaèi ta stajaliŔta prenijeti ljudima i mladima na moderan naèin, jezikom koji im je prihvatljiv. Al to je samo moje miŔljenje ... |
|
|
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: pon 06 vel 2006, 12:07
|
|
Mislim da je potrebno da se mi vjernici laici viŔe oglaismo u javnosti kad se dogodi jedan ovakav ispad. Tako æe i javnost shvatiti da Crkvu ne èine samo sveæenici i biskupi veæ i ljudi,napose mladi,koji imaju jasan svoj stav i koji æe dati do znanja da itekako im je stalo do oèuvanja svojih svetinja a ne da dopuste da se blate.
Evo,primjer je Družba Adria protiv èega su se pobunili franjevci svjetovnjaci i njihov prosvjed je u javnosti viŔe zazvuèao nego bilo kojeg biskupa na tu temu |
|
|
|
 |
|
|
Ne moe otvarati nove teme. Ne moe odgovarati na postove. Ne moe urešivati svoje postove. Ne moe izbrisati svoje postove. Ne moe glasovati u anketama.
|
|