|
 |
Autor |
Poruka |
Helena
Spol: 
|
Postano: pet 04 stu 2005, 14:07
Naslov : AKD Jeronim |
|
|
S obzirom da ste neki èuli za Akademsko katolièko druŔtvo 'Jeronim', ali s obzirom da joŔ uvijek nemamo svoje stranice, u par rijeèi upoznat æu vas s djelovanjem i buduæim projektima.
Do sada smo organizirali Duhovsko bdijenje na Delti (ove godine), neki od vas su i bili na njemu, te Prvi rijeèki planinarski križni put...
Upravo pripremamao promociju knjige "Stvoren za ljubav; krŔæanski pogled na èovjeka", djelo dr. A.Tamaruta. Promocija æe biti 29.11. u Hotelu Bonavia (radimo na tome) u 20 sati... i naravno: SVI STE POZVANI! |
|
Helena |
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: pet 04 stu 2005, 16:02
Naslov : |
|
|
Helena vas je htjela pozvat i na promociju i da se uèlanite u naŔe druŔtvo,jel da?  |
|
|
|
|
 |
Daniel

Spol: 
|
Postano: pet 04 stu 2005, 23:42
|
|
Lovu za ĆØlanarinu meni, ja sam blagajna.  |
|
|
|
|
 |
Natty

Spol: 
|
Postano: sub 05 stu 2005, 22:05
|
|
hahahaha
Pa dajte napiŔite joŔ malo o tom druŔtvancetu. Koji su mu ciljevi, èime æe se baviti, koliko je ljudi okupilo do sada, koliko èesto i da li æe postojati kakvi sastanci, Ŕto se od èlanova traži (mislim na obaveze) i postoje li uvjeti za uèlanjenje?
Eto, samo nekoliko kratkih pitanjaca...  |
|
Bog je milosrdan, spor na srdžbu i pun dobrote. |
|
|
 |
Helena
Spol: 
|
Postano: pon 07 stu 2005, 8:52
|
|
Ćlanovi druÅ”tva su ili akademsko obrazovani ljudi, ili oni koji Ʀe to postati, ali to nije ' pod muss '.....
Ima nas... ( Ej, Sike koliko nas ima? ) ima nas puno
U planu nam je svaki mjesec organizirati neki veæi dogaðaj, pa smo u listopada bili suorganizatori Ivanèiæevog seminara u Opatiji, ovaj mjesec je promocija knjige...
DruŔtvo nije organièeno samo na nekoliko polja djelatnosti.... Stoga se razlièiti ljudi, rasporeðeni u timovima, bave organizacijoo zarlièitih dogaðaja. Konkretno, ja sam zadužena za ovu promociju i oko sebe sam okupila nekoliko ljudi.
Vidim da si zainteresirana, pa se možemo naæi i kvalitetnije porazgovarati o svemu... Naravno, možeŔ doæi na ugodno druženje 29. 11. u Bonaviu  |
|
Helena |
|
|
 |
Natty

Spol: 
|
Postano: pet 11 stu 2005, 7:39
|
|
Zainteresirana sam. Ako budem mogla, doŔla bih. Reci u koliko sati? |
|
Bog je milosrdan, spor na srdžbu i pun dobrote. |
|
|
 |
Helena
Spol: 
|
Postano: pet 11 stu 2005, 9:40
|
|
Poèetak je u 20 sati! Uz autora, knjigu æe predstaviti i dr. s. Nela GaŔpar, a na poèetku æe nastupiti i moja klapa "Mareta"- eto malo reklame  |
|
Helena |
|
|
 |
Helena
Spol: 
|
Postano: čet 24 stu 2005, 12:47
|
|
Na žalost moja klapa neƦe nastupiti jer ujutro putujemo u Makedoniju, ali svejedno, DOĆITE  |
|
Helena |
|
|
 |
Helena
Spol: 
|
Postano: sub 03 pro 2005, 17:09
|
|
kako je bilo na promociji? |
|
Helena |
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: pet 20 sij 2006, 13:35
|
|
Puno nas posla èeka u ovoj godini.Juèer smo raspravljali samo o nekim dogaðajima:
- kulturna tribina o Hrvatima i BiH - gosti:kardinal PuljiƦ i biskup Komarica
- 2.rijeèki križni put
- dani krŔæanske kulture u Rijeci
- duhovno bdijenje na Delti
Zato,svi kojis e na bilo koji naèin želite ukljuèit u organizaciju,pomoæi..tu smo! |
|
Gospodine,kome da idemo?Ti imaŔ rijeèi života vjeènoga! |
|
|
 |
Daniel

Spol: 
|
Postano: pet 20 sij 2006, 13:42
|
|
Uz križni put se ove godine izdaje i knjižica. Tako da predstoji i rad na tome. |
|
|
|
|
 |
Helena
Spol: 
|
Postano: sri 25 sij 2006, 12:41
|
|
kulturna tribina o Hrvatima i BiH - gosti:kardinal PuljiƦ i biskup Komarica
RijeĆØ je o tribini " Å to je Hrvatima Bosna i Hercegovina" i vjerujem da ste putem HKR-a ĆØuli za nju.
Stoga, 'puno je posla, a radnika je malo'  |
|
Helena |
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: pet 03 vel 2006, 14:21
|
|
Donosim izvjeŔtaj nakon susreta s nadbiskupom oko djela ovogodiŔnjih planova
Sastanak s nadbiskupom Devèiæem
Srijeda, 01. veljaĆØe 2006.g.
Prisustvovali: nadbiskup, vlĆØ. Piotr, vlĆØ. Petar, Kristina, Koraljka, Olga, TonĆØi, Alen
Na sastanku je bilo govora o slijedeƦim temama:
1. Drugi planinarski križni put rijeèke nadbiskupije
- dogovoren je datum i vrijeme: 18. ožujka 2006. u 14sati, nadbiskup je rekao da æe i on biti s nama
- dogovoreno je da se PKP (planinarski križni put) prezentira kao nadbiskupijski, a ne samo za mlade, iako bi bilo dobro da se animiraju posebno zajednice mladih da bi za njih PKP bio duhovna obnova prije Uskrsa. Zato je potrebno da bude Ŕto viŔe sveæenika kako bi mogli razgovarati s mladima, ispovijedati...
- trebalo bi u iduæa 2 tjedna najkasnije imati gotov plan i program PKP-a kao bi se poslala prva obavijest župama, a onda vikend prije PKP-a i druga obavijest da se podsjeti župnike da animiraju svoje župljane
- organizirati konferenciju za novinare na kojoj bi PKP bio predstavljen u sklopu predstavljanja nadbiskupijskog programa za korizmu, neŔto kao «Korizma u Rijeci», prije svega bi trebalo o tome razgovarati s dekanom prvostolnog dekanata, fra Stankom
2. Dani krŔæanske kulture:
- dogovoren je termin: 3. lipnja (subota uoĆØi Duhova) do 14. lipnja (uoĆØi sv.Vida, proslava kojeg je dan ranije radi Tijelova koje ove godine pada na 15. lipnja)
- to znaèi da ne idemo s Verbumom po njihovim uvjetima, ali æe se oni, nadamo se, htjeti ukljuèiti nekim svojim sadržajima, prije svega predstavljanjem knjiga i sl.
- onda je bio jedan dio sastanka na kojem je nadbiskup bacao neke ideje koje bismo mogli ostvariti pa Ʀu navesti samo neke:
900 god. Grada Grobnika, mogu predstaviti svoju baŔtinu, ne treba nam poseban prostor, možda na Trsatu
život i djelo naŔih kandidata za blaženike, s.Marije Kozuliæ i fra Ante Tomiæa (kapucina-franjevca, a ne onoga koji je napisao 'Brkove'), njih bi mogli predstaviti sestre Presvetog Srca Isusova i kapucini; kapucini imaju lijep prostor kod kripte gdje im je sad suvenirnica, a cijeli je dan otvoreno i netko je stalno tamo
može se promovirati stalna postava koja je u katedrali, koju se inaèe vidi tako da netko doðe pa mu èasna otvori i onda se može gledati. Može se napraviti da bude tamo netko pa da je taj tjedan stalno otvoreno, možda da se ponudi Ŕkolama posjet katedrali uz nekoga da bude vodiè i prezentira sve, ja sam u srednjoj imala sreæu da sam imala super prof. i da mi je Ŕkola bila u centru pa smo iŔli u katedralu i baŔ je bilo lijepo.
Nadbiskup je spominjao i glagoljicu, izložbu koja je u sveuèiliŔnoj (i to sam bila u srednjoj) pa da se i to promovira, možda uz predstavljanje neke knjige. Treba kontaktirati sveuèiliŔnu i Maticu
tiskarstvo u Rijeci ā samo mi je takva natuknica, on je tu svaÅ”ta priĆØao, možda neka kulturna tribina... Ima jedna knjiga koju nam je pokazao ā Hrvatska pisana kultura pa bi se to moglo isto iskoristiti za predstaviti je, napraviti npr. u gradskoj biblioteci veĆØer glagoljice
Nadbiskupija priprema monografiju o katedralnim vitrajima, mogla bi se prirediti izložba fotografija vitraja, puno ih je napravljeno, ne može sve uæi u monografiju, treba kontaktirati fotografa, Piotr bi nam mogao dati njegove podatke
naravno, predstavljanja raznih izdanja Verbuma, KrŔæanske sadaŔnjosti, glasa koncila
i on nam je predložio predstavljanje knjige I. Žic: Slikarstvo otoka Krka
kako je godina Mozarta, moglo bi se s kazaliŔtem dogovoriti neki nastup, oni veæ dugo rade koncerte u katedrali
ono oko èega se moramo razmisliti je naziv same manifestacije, letjele su ideje, nekakav zadnji prijedlog je bio: Rijeèki dani/tjedan krŔæanske kulture pa kao podnaslov u spomen na 'Papu meðu nama' (ovaj drugi dio dijelom zbog komercijalnih razloga, radi grada i N.lista, da bi i njima bilo primamljivo)
možda se èini da su predlagani samo neki sakralni prostori, ali zbilja nije tako, veæ bi bilo lijepo, i Devèiæ se složio, da se Ŕto viŔe dogaðaja makne iz crkvi, ali ako za neŔto ne možemo naæi mjesto, onda nam uvijek ostaje i ta opcija.
možda je trenutno od svega najbitnije i da smo 'dobili' kao suradnika Milana Špehara, on bi kao bio zadužen za komunikaciju s nadbiskupijom, Koraljka i Olga kažu da smo super proŔli jer veæ imaju iskustva u suradnji s njim, a osim toga on ima jako lijepu prostoriju na Teologiji s telefonom i kompjuterom koju slabo koristi, pa bismo mi mogli to iskoristiti za naŔe potrebe. Naravno da je prva stvar koju smo ga pitali na poèetku sasatanka bila PROSTOR, ali on nije baŔ imao neke ideje gdje bismo se mogli smjestiti. Moramo ga iznova podsjeæati da mu toliko dosadimo pa da se potrudi neŔto nam naæi.
Vjerojatno sam zaboravila joÅ” neÅ”to dodati pa zato pozivam sve koji su bili na sastanku da nadodaju svoja razmiÅ”ljanja i poÅ”alju ih meni (na cenzuru,☺!)pa Ʀemo imati jedan zajedniĆØki izvjeÅ”taj! Bilo je govora o joÅ” mnogoĆØemu, ali to možemo raspraviti na satanku u ponedjeljak u 19,30h na bogosloviji!
Ostalima isto tako poruèujem da se izjasne o svemu, molim sa Ŕto viŔe konstruktivnih ideja! Ako smatrate da ste vi upravo ta/taj koji bi mogao realizirati neku od ideja, javite se!
Pozdrav u Kristu!
Kristina PilipoviƦ |
|
|
|
 |
Helena
Spol: 
|
Postano: pet 24 vel 2006, 15:18
|
|
Tekst za II. Rijeèki planinarski križni put je GOTOV
Eto, sad je na rijeèkim zajednicama da nam se prikljuèe jer æe svaka zajednica predvoditi jednu postaju, a III.ce biti na talijanskom jeziku.
Vidimo se u katedrali Sv. Vida 18.3. u 14 sati  |
|
Helena |
|
|
 |
Helena
Spol: 
|
Postano: pet 17 ou 2006, 8:57
|
|
Za sutra, subotu 18.ožujka, najavili su LIJEPO VRIJEME!!!!! Ljudi, doðite u sto veæem broju na II.Rijeèki Križni put. U katedrali sv.Vida bit æemo u 14 sati  |
|
Helena |
|
|
 |
Srki

Spol: 
|
Postano: sub 18 ou 2006, 20:41
|
|
BILO JE SUUUUPEEEEEEEER!
Svaka ĆØast organizatorima!
Dojmovi su izvanredni,žuljeve ne osjeæam,samo se osjeæam ispunjeno i sretno.
ProŔle godine nisam bio stoga uopæe nemam pojam kuda smo i koliko visoko iŔli. Ne mogu to sroèit na zemljopisnoj karti. Samo znam da smo bili jako visoko,u ravnini sa onim planinama,kad smo doŔli do one kapele,a nasuprot je bio Grad Grobnik.
DruŔtvo je bilo super,baŔ smo se zezali i Ŕto je najvažnije,svi smo doŔli živi i zdravi,a najviŔe su me impresionirale one bakice koje su sve to prehodale,i Ŕumske putove i kamenjare,kao da su u cvijetu mladosti.
Snaga i volja koju nam Bog daje doŔla je do izražaja i pokazala da je jaèa od svega.
Bog vas sve blagoslovio!  |
|
Vjeruj u ljubav u dobru i zlu |
|
|
 |
Helena
Spol: 
|
Postano: sub 18 ou 2006, 20:56
|
|
Srki, drago mi je da ti je srce puno zadovljstva, a noge bez zuljeva Prije nego krenem pisati opsirnije izvjesce o Kroznome putu, moram i ja podijeliti s vama svoje impresije.
najprije HVALA svima koji su se odazvali, bilo nas je preko 300. Hvala bakicama koje su se penjale s nama (iako moram priznati da imaju bolju kondiciju od mene). Tesko je rijecima opisati impresije.... Bilo je PREKSRASNO, ZAJEDNIŠTVO SVIH GENERACIJA... Hvala zupljanima zupe sv.Luke koji su nam okrijepu pripremili, HVALA sestrama Presvetog Srca Isusovog na odliènim kobasicama Ma, jedva èekam III.Rijeèki planinarski Križni put!!!!! |
|
Helena |
|
|
 |
Daniel

Spol: 
|
Postano: pon 20 ou 2006, 11:47
|
|
Bilo nam je super, nisam osjeæao umor sve dok u crkvi nisam sjeo. NajljepŔe mi je bilo kada smo doŔli gore na Veli Vrh, onaj pogled na Grobnik, pa kasnije malo niže pogled na Kvarner. NajljepŔi mi je bio dio, ona postaja prije Velog Vrha, gdje je Žabica imala postaju (Jure i Olga), prekrasan pejsaž u pozadini, a iza nas sve Ŕuma, mir i tiŔina, jedino se truba èula. U biti zapoèeli smo jednu tradiciju, ili bolje reèeno obnovili jednu strau tradiciju i sada idemo i treæi puta.
Plakat i sliĆØice su mi odliĆØni.  |
|
Bog moj i sve moje. |
|
|
 |
Metalac

Spol: 
|
Postano: pon 20 ou 2006, 16:34
|
|
Meni je isto bilo full super! I moram se pohvaliti da sam nosio križ To je bilo onda kada ste svi trebali brže iæi jer sam bio tvrdoglav i nisam sluŔao fra Hrstiæa da usporim
Posebno mi se dojmila crkva u kojoj do tada nisam bio i koja je stvarno tako lijepo ureðena da èovjeku skoro bude žao ulaziti u nju. Sva sreæa da nije bilo mokro jer mislim da bi stajao pred crkvom
Najbolji dio je naravno bila klopa nakon mise  |
|
metal^n! |
|
|
 |
Helena
Spol: 
|
Postano: uto 21 ou 2006, 12:46
|
|
Spremila sam prilog s Križnoga puta za emisiju BUD, Bidimo mladi na HKR-u, petak 17:30 ili "Katolicki vidici"-Radio Rijeka, nedjelja 8:15... Moci cete cuti kako zvuce ljudi svih generacija tijekom penjanja... Primjetno je da su zadihaniji oni mlaði Ali, moram priznati da sam uzivala preslusavajuæi ga
Tesko je izdvojiti neku od postaja, ali eto... npr, kad sam vidjela mons. Bratinu i njegove župljhane koji su nas cekali na onom vjetru ispred kapele na Velom Vrhu... Ili tijekom uspona, iz jednog dvorista, dvije nonice su nas ugledale i uletile u kucu, uzele kapute i pridružile nam se.. Ma, to je trebalo snimiti  |
|
Helena |
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: uto 21 ou 2006, 13:03
|
|
Koja je samo èast Ŕto smo mogli iæi za križem isusovim!Evo,Bog nas je pozvao da koraèamo za njim,u zajedniŔtvu jedni s drugima pa zaista možemo reæi da je tamo bilo nas 300 sretnika.
Dojmio se svatko tko se odazvao tom pozivu,svaki njegov korak za križem jer kao u Isusovo vrijeme i danas je to sramota u oèima onih koji su od svijeta,i dalje je to po njima za slabiæe.Ali bio sam ponosan Ŕto sam slabiæ i tu slabost djelim s 300-tinjak braæe i sestara!!!
Hvala svima,hvala nadbiskupu Ŕto nas je vjeerno pratio,hvala MM-u Ŕto je i ove godine 100-tinjak mladih doveo i pokazao im da postoji drugaèiji put nego onaj kojim se kreæe veæina njihovih vrŔnjaka koji ih vodi u besmisao,propast.. |
|
|
|
 |
Metalac

Spol: 
|
Postano: uto 21 ou 2006, 13:10
|
|
sike napisa: |
Dojmio se svatko tko se odazvao tom pozivu,svaki njegov korak za križem jer kao u Isusovo vrijeme i danas je to sramota u oèima onih koji su od svijeta,i dalje je to po njima za slabiæe.Ali bio sam ponosan Ŕto sam slabiæ i tu slabost djelim s 300-tinjak braæe i sestara!!! |
Predivno reĆØeno Sike!
sike napisa: |
Hvala svima,hvala nadbiskupu Ŕto nas je vjeerno pratio,hvala MM-u Ŕto je i ove godine 100-tinjak mladih doveo i pokazao im da postoji drugaèiji put nego onaj kojim se kreæe veæina njihovih vrŔnjaka koji ih vodi u besmisao,propast.. |
Errr...tko je taj MM?  |
|
metal^n! |
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: uto 21 ou 2006, 13:16
|
|
Pojavljuje se tu,pod tim nickom,Marin koji je doveo svih 90-ak katoliĆØkih skauta |
|
|
|
 |
Helena
Spol: 
|
Postano: pet 24 ou 2006, 13:03
|
|
Poslala sam fotke s Kriznoga puta, nadam se da cete ih uskoro moci vijdeti u Galeriji  |
|
Helena |
|
|
 |
MM
Spol: 
|
Postano: uto 11 tra 2006, 9:37
|
|
Prijatelji, svako vam dobro. ustrajte i dalje. u svemu dobrome. Pratila Vas BezgrjeŔna. Mene neznatnoga, uvijek tražite pomoæ gdje se mogu dati...
Hvaljen Isus i Marija.
MM |
|
|
|
|
 |
|
|
Ne moe otvarati nove teme. Ne moe odgovarati na postove. Ne moe urešivati svoje postove. Ne moe izbrisati svoje postove. Ne moe glasovati u anketama.
|
|