HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretranik Pretranik lanstvo lanstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: sub 14 pro 2019, 6:32. Pogledaj neodgovorene postove
Crkva pod "medijskim nožem"
Zaponi novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedea tema
Pitanje : Jesu li mediji u Hrvatskoj neprijateljski nastrojeni prema Crkvi?

a) nisu 
2%
 2%  [ 1 ]
b) samo neki 
25%
 25%  [ 9 ]
c) jesu 
61%
 61%  [ 22 ]
d) samo ponekad 
11%
 11%  [ 4 ]

Ukupno glasova : 36

Autor Poruka
Gogi

Spol: muko
PostanoPostano: ned 02 tra 2006, 16:11
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ja se slazem sa svima i to da prljavo ruble netreba iznosit van i to da o odreðenim podrucijima govore meritorne osobe.
Po meni je problem odnosa Crkve i javnosti sto Crkva cesto pokusava zataskavati probleme. Embarassed Neznam zasto im to uopce pada na pamet?
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailICQ [Vrh]
ucenik

PostanoPostano: pon 10 tra 2006, 22:49
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Nego vezano za one ideje da se organiziramo i slièno...

Nedavno sam bio u župi u Donjoj Lomnici i tamo sam naišao na nešto što me oduševilo.

Naime grupa mladih došla je župniku sa idejom da bi se organizirali kao zajednica mladih i župnik ih je podupro u njihovoj nakani. Uredili su podrumske prostorije (župnik je kupio novu kuhinju, A/V opremu, ormar za knjižnicu, klimu....
Uglavnom u roku pola godinu okupili su 94-ero mladih sa tendencijom porasta broja mladih. I aktivni su u župi kroz zbor i ostale aktivnost - svatko prema svojim afinitetima.

Meðutim ono što je mene posebno oduševilo i radi èega to pišem ovdje je èinjenica da su se u Zavodu za državnu statistiku registrirali kao udruga.

Automatski time ravnopravno se mogu javljati na razne natjeèaje za donacije za svoje projekte i slièno.

Što mislite postoji li moguænost da se i ova ekipa sa Foruma registrira kao neka udruga pa onda i mi možemo služebeno nastupati u nekim stvarima i slièno.

Mislim ako razni Iskoraci i Kontre na temelju èinjenice da su nevladine udruge mogu dobivati (nemale) novce od Grada za neke svoje projekte, zašto ne bismo i mi mogli osmisliti neke kvalitetne projekte i ostvariti ih uz potporu Grada ili tako nešto.?

"Neæete biti dostojni imena otaca vaših,
ako budete dopustili da vas tko otrgne
od peæine na kojoj je Krist sazidao svoju Crkvu"

bl. Alojzije Stepinac
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
fat drummer

PostanoPostano: uto 11 tra 2006, 5:12
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

za registraciju udruge treba vas troje... registriraš se pri uredu za opæe upravne poslove (u zagrebu to je na trgu stjepana radiæa jedan, gradski ured za poslove opæe uprave), zapisnik i zahtjet o osnivanju, 70 kn biljega, peèat, žiroraèun pa u zavod. + 30 dana èekanja i to je sve
što se tièe projekata, nije to taaaaako jednostavno. kao prvo moraš ga osmislit, moraš naæi neku fundaciju, tvrtku, grad, ministarstvo koje baš specifièno podupire takvu vrstu projekata. npr. soroš podupire integraciju mladih roma u društvo jugoistoène europe i financirat æe samo projekte te vrste.
iskorak dobiva odreðenu sumu od ministarstva za kultura za svoj projekt queer, ali ga ove godine nije iskoristio niti uzeo, pa je to uèinila kontra. oèito da ni oni nisu ništa napravili s tim novcima.

I am a Jew. Hath not a Jew eyes? hath not a Jew hands, organs, dimensions, senses, affections, passions?
ucenik

PostanoPostano: uto 02 svi 2006, 16:07
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Nije baš direktno vezano za temu jer tema nije medijski napad na Crkvu, ali kako se tu govorilo o ideji protestiranja televiziji možda æe nekoga ovdje interesirati i ovaj èlanak:

http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/croatia/537272/index.do Rolling Eyes

bl. Alojzije Stepinac
sike

PostanoPostano: pon 08 svi 2006, 11:51
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Jedna od najuoèljivijih pojava današnjeg društva je omasovljenje. Tisak, televiziju i internet nazivamo sredstvima društvenog priopæavanja, masme-dijima ne samo zato što izvješæuju mase, veæ i zato što ih oblikuju, omasovljuju. Mi èesto puta niti ne primjeæujemo kako se slijepo prepuštamo mnogim naèinima manipulacije i lažnog uvjeravanja. Drugi stvaraju modele blagostanja i ponašanja, ideale i ciljeve napretka, a mi ih slijedimo; uvjetovani reklamama slijedimo ih sa strahom da ne bismo zaostali. Hranimo se svime što nam nude, odijevamo se kako nas uèe, u govoru se služimo frazama veæine, po onoj: tako svi èine, upozorio je kardinal Bozaniæ.

Ne dajmo se manipulirati, a još manje zadovoljiti se samo mrvicama koje nam se serviraju. U svim bitnim pitanjima propitkujmo razloge, tražimo odgovore i nastojmo angažirano sudjelovati u društvenim tokovima. Isto tako, ne nasjedajmo olako na prièe koje imaju za cilj stvarati razdor kako u narodu tako i u Crkvi. Njegujmo i jaèajmo naše unutarnje veze. Klonimo se parola, velikih rijeèi, tobože tajnovitih otkriæa i blještavih obeæanja, nego svi zajedno poradimo da naše zajedništvo bude bazirano na istinskom meðusobnom uvažavanju i solidarnosti svih sastavnica našega društva, rekao je kardinal Bozaniæ.

Eto,to je poruèio kardinal juèer u Splitu istina je što se ovdje navodi.
No,uvijek mi govoreæi o ovoj temi padne na pamet Isusova opomena da budemo lukavi poput lisica a ne kako neki crkveni velikodostojnici(ne mislim tu odmah na kardinala i biskupe,veæ i na monsinjore)reagirajuæi,odbijajuæi medije od sebe,bez KOMUNIKACIJE s njima,koja ne znaèi ulizivanje i igranje po pravilima medija veæ bez dijaloga koji objašnjava,pouèava onda te medije -nema napretka za Crkvu u pogledu javnosti.

Možda Crkvi ipak mediji nisu toliko bitni ako æemo reæi unaprijed baš nas briga što drugi misle o nama? A vjernici ne èitaju novine, ne gledaju tv?

Istièem jednog našeg sveæenika,imenom i prezimenom mons.Dinka Popoviæa,èovjeka koji je uèio i nauèio kako razgovarat s onima koji drugaèije misle o tebi,o Crkvi..Zar to nije put i Ivana pavla II. Jel se on zatvarao medijima ili ih je na najbolji moguæi naèin koristio?

Gospodine,kome da idemo?Ti imaš rijeèi života vjeènoga!
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
sike

PostanoPostano: uto 09 svi 2006, 13:44
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

A da kao medijski èovjek ne ispadne da branim medije..

"Ured zagrebaèkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozaniæa poslao je priopæenje u kojemu tvrdi da su u izvještaju Veèernjeg lista s proslave Sv. Dujma u Splitu "na grub naèin falsificirane rijeèi kardinala Josipa Bozaniæa".
"Kardinalove reèenice: 'Tisak, televiziju i internet nazivamo sredstvima društvenog priopæavanja, masmedijima ne samo zato što izvješæuju mase, veæ i zato što ih oblikuju, omasovljuju.
Mi èesto niti ne primjeæujemo kako se slijepo prepuštamo mnogim naèinima manipulacije i lažnog uvjeravanja', Veèernji je pod znacima navoda, sugerirajuæi da citira izvorne kardinalove rijeèi, prenio ovako: 'Opasnost koja stiže iz tiska, s televizije i interneta, koje nazivamo masovnim medijima ne samo zato što izvješæuju mase nego i zato što ih oblikuju, omasovljuju, a èesto ne primjeæujemo kako se prepuštamo slijepo mnogim naèinima manipulacije i lažnog uvjeravanja'", stoji u priopæenju s Kaptola.
"Dodavanjem rijeèi koje kardinal Bozaniæ nije niti izgovorio niti su zapisane u tekstu njegove homilije, koja je podijeljena novinarima, Veèernji je na grubi naèin izmanipulirao kardinalove rijeèi. Manipulacija je išla dotle da su te dodane i potpuno izmišljene rijeèi stavljene u naslov teksta", kažu iz Bozaniæeva tiskovnog ureda i pitaju se "kome je u interesu ovakvo manipuliranje Veèernjega lista"

Daniel

PostanoPostano: uto 09 svi 2006, 20:08
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Zato bi ih trebalo prijaviti radi klevete i krivog navoðenja, pa hoæe li više netko tim medijima pokazati da u ovoj zemlji iznad njih stoji zakon, kad veæ u dragog Boga ne vjeruju. Mad

Bog moj i sve moje.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mail [Vrh]
Maki

PostanoPostano: uto 09 svi 2006, 20:39
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Evo kod mene u Brodu u ožujku je bila po župama organizirana duhovna obnova pod nazivom Duhovna obnova grada. Kod mene je bila trajala 5 dana na temu Mediji a vodio je don Anđelko Kaćunko i pričao je o medijima. Stvarno je dobro govorio o televiziji kako mi danas smo zapravo ovisnici o televiziji. Jednostavno ne možemo bez nje. Spominjao je kojekave filmove nabrajo gdje zapravo sve nas kao informira, a zapravo televizija većinu stvari iskrivi. Da čitanjem novia daleko više saznajemo. I tako... Uglavnom bilo je priređeno za sve uzraste od osnovnoškolaca, mladih, mladih bračnih parova, pa do starijih i nemoćnih. Bilo je super.
ucenik

PostanoPostano: pet 19 svi 2006, 21:22
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Da li je netko gledao veèeras Ramosa i Relotu kod Merliæa?
Tema je naravno bio da Vincijev kod, položaj žena u Crkvi i naravno Opus Dei.
Koliko sam imao prilike dosad vidjeti koncept emisije ideja je da naðe dva zastupnika za neku tezu i dva kontra.
Meðutim ono što se meni uèinilo nakon što sam odgledao ovu emisiju bilo je da je najviše contra Crkve bio sam voditelj.
I gospoða i gospodin koji su tu bili neka svjetovna strana rasprave nisu su nešto posebno okomili na Crkvu, a Merliæ èim je recimo Ramos krenuo govoriti Radosnu vijest (da je Isus put, istina i život, poruku Ivana Pavla II. Hrvatima ...) Merliæ ga je jednostavno rezao u pola reèenice.
Bogu hvala pa se oni nisu davali. Najbolje mi je bilo pred kraj kad je Relota prešao Merliæa i povukao pitanje da Ramos objasni malo o Opus Dei-u.
Još samo da Ramos zna hrvatski malo bolje. Ovako mu je bilo malo teže parirati, ali sve u svemu svidjelo mi se kako su nastupili.
A sviða mi se što je i ostalo dvoje sudionika èitavu emisiju završilo u pomirljivom tonu.
Lijep znak u trenutku kad mi se èini kao da netko koordinira napade na Crkvu (hoomoseksualci lijepili plakate u Splitu, Ženska mreža poziva na raskidanje ugovora sa Svetom Stolicom, SDP i ekipa upozoravaju Crkvu da se ne miješa u pitanje prava na pobaèaj i slièno...) tuzan

bl. Alojzije Stepinac
sike

PostanoPostano: pet 19 svi 2006, 22:12
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Dobro je da je jedna ovakva emisija bila na HRT-u i to možda u udarnom terminu.
I napokon da su javnosti od struènjaka natanane objašnjeni stavovi Crkve o kojima ovdje raspravljamo a koje je uèenik naveo.
A raznorazne Ženske mreže i razne stranke nek se pjene koliko hoæe! Bitno je da kao i kroz ovu emisiju,C rkva medijima uvijek ima spreman odgovor za dati a ne kao jedan biskup da se èeka 5 dana na odgovor!

Crkva mora poèet više doživljavat medije i odgovarat, jer sve što iduæi dan nije odgovoreno,to je lanjski snijeg!

Kako je lijepo mons.Ramos rekao,Crkva æe uvijek branit istine,ma koju god cijenu morala platiti!

Daniel

PostanoPostano: pet 19 svi 2006, 22:15
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Zato im trebamo znati i adekvatno odgovoriti, mislim da Crkva ima dovoljno dostojanstvenih i pismenih ljudi koji itekako mogu zastupati njezine interese u javnosti i koji mogu dosljedno braniti nauk Crkve. pri tome ne mislim samo na pripadnike klera, nego i laike koji su velik i još nedovoljno otkriven i plasiran potencijal.
Zašto se ustruèavati, mi smo jednako dio ovoga društva kao i oni, imamo pravo na svoje mišljenje i svoje stavove, a imamo i jednako pravo na politièku i medijsku borbu za promoviranje naših stavova.

Bog moj i sve moje.
sike

PostanoPostano: pet 19 svi 2006, 22:29
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Evo super inicijative! Bravo! Samo takvih ideja treba puuuuuno više, ne samo na najvišoj razini veæ i kod ostalih sveæenika

Susret glavnih urednika hrvatskih medija s kardinalom Bozaniæem
U prigodi 40. Svjetskog dana medija održat æe se u srijedu 24. svibnja 2006. u prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu susret glavnih urednika hrvatskih medija s predsjednikom HBK zagrebaèkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozaniæem i predsjednikom Odbora HBK za društvene komunikacije rijeèkim nadbiskupom Ivanom Devèiæem.

Susret æe zapoèeti u 11 sati u prostorijama Tajništva HBK, te æe na njemu dr. Jerko Valkoviæ predstaviti novi dokument HBK »Crkva i mediji«, a mr. Krunoslav Novak ovogodišnju Papinu poruku za Dan medija.

Nakon izlaganja urednici æe imati priliku izmijeniti mišljenja s nazoènim nadbiskupima i crkvenim novinarima.

Susret se prireðuje u prigodi 40. Svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija koji se u Katolièkoj Crkvi slavi u nedjelju 28. svibnja, a želja mu je pridonijeti boljem meðusobnom razumijevanju medija i Crkve.

Daniel

PostanoPostano: pet 19 svi 2006, 22:36
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Nadam se da æe se napokon konkretnije postaviti i da æe se neki konkretni rezultati i vidjeti. Bilo bi mi žao da sve ostabne na standardnim frazama. Uostalom mislim da je veæ odavno sazrijelo vrijeme da Hrvatska dobije i jedne katolièke dnevne novine.

Bog moj i sve moje.
sike

PostanoPostano: pet 19 svi 2006, 22:47
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Samo tko bi ih kupovao? Wink
Ako jedva tjednik Glas koncila preživi..iako mislim da su više na gubitku nego dobitku, ali to je za drugu temu..

Slažem se, vrijeme je da Crkva medijima jasno i glasno kaže što misli, bez sustezanja, pa makar sutra razapeli kardinala i biskupe na naslovnici

Daniel

PostanoPostano: pet 19 svi 2006, 22:52
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Kao da ih sada ne razapinju? Wink
Problem nas kršæana je mlakost, zašto jednom ne odgovorimo kako treba, pa neka ih se jaèe zdrma, ali ako vjerujemo da je Bog s nama da nas blagoslivlja i vodi, èemu se onda plašiti odreagirati. Možda mi nismo sasvim naèistu sa sobom po tom pitanju.

Bog moj i sve moje.
Maki

PostanoPostano: sub 20 svi 2006, 0:40
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

sike napisa:

Crkva mora poèet više doživljavat medije i odgovarat, jer sve što iduæi dan nije odgovoreno,to je lanjski snijeg!

Slažem se s tim da Crkva mora koristiti medije. Ivan Pavao II je bio medijski papa koji je u potpunosti iskoristio medije za širenje Božje riječi. Po to primjeru bi trebali i naši biskupi, svećenici utjecat na narod. Jedn astvar koja je bitna, koliko mi god ismijavali Slovence, ali oni imaju svoj katolčki program na televiziji. Pa zašto ne bi onda i enormno velika zemlja Hrvatska mogla imati. Samo treba malo dobre volje za to.

Zadnja promjena: Maki; sub 20 svi 2006, 10:23; ukupno mijenjano 1 put.
Daniel

PostanoPostano: sub 20 svi 2006, 10:12
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Maki pod Duhovnim akumulatorom postoji tema o da Vincijevom kodu, veæ duže vrijeme, pa tamo raspravljamo o tome, ovo je ipak tema o Crkvi i medijima. Wink

Bog moj i sve moje.
Maki

PostanoPostano: ned 21 svi 2006, 0:31
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Evo nešto o udarnom terminu kada svi slušaju samo radio. Wink Wink Wink
Evo u pola tri sam išao iz grada, sestra me vozila kući i na radiju je bila stanica radio Sljemena, i da samo znate šta je bilo na radiju? Razmatranje o sutrašnjim čitanjima!!!! Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes U ovo doba noći. Jel to tko sluša uopće, koja je funkcija to puštati u pola tri ujutro ako mi može netko reći jer ja ne vidim svrhu u to doba noći pustiti na programu radia? dal da udarim glavom u zid dal da udarim glavom u zid dal da udarim glavom u zid Kod mene u Brodu to bude svako jutro od pola osam do petnaest do osam i bude super. To jako puno ljudi čuje jer tada najviše ljudi ide na posao s autom i većina njih ima upaljenu tu stanicu jer je jedna od najslušanijih u županiji.
sike

PostanoPostano: pet 26 svi 2006, 13:31
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Jako je pohvalna ova kardinalova inicijativa da se susretne s glavnim urednicima svih hrvatskih medija.
To pokazuje da se želi otvarati a njegov primjer bi trebali slijediti i ostali biskupi,sveæenici..
Predstavljen je i dokument "Crkva i mediji" koji upravo pokazuje tu želju Crkve da se približi medijima te na pravi naèin privuèe medije Crkvi bez senzacionalizma i žeði za informacijama pošto-poto, obièno onim lažnim..

little_angel

Spol: ensko
PostanoPostano: sri 07 vel 2007, 12:02
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Dovoljno je da se pogleda s vremena na vrijeme naslovnica veèernjeg lista online, pa da se vidi taj medijski nož pod kojim se Crkva nalazi veæ duže vrijeme. I primjetila sam da u zadnje vrijeme baš veèernji list u tome prednjaèi. Svi ti naslovi su nevjerojatni - Crkva zbog 2000 eura napala Vladu, Zbog optužbi župnika ženu odvezli na Hitnu... To je ono što zasad mogu naæi, neæu baš kopati po arhivi. Ali ima ih dosta, èesto se tamo mogu naæi, gotovo svakodnevno. Stave nevjerojatne naslove, ali ne znaju napisati ni sadržaj kako spada, ne zna se u sadržaju o èemu pišu, kako se to dogodilo, gdje, zašto... Dosad su im i komentari èesto znali iæi u prilog, ali sada se vidi po komentarima da ljudi prepoznaju kako su ti èlanci obièno bez glave i repa.

I zato križat rane neæu ja
jer postat one niz æe zlatnika
a svi Tvoji Bože teški križevi
prvi znaci su pobjedi
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web straniceMSNMICQ [Vrh]
Mara

Spol: ensko
PostanoPostano: sri 07 vel 2007, 12:27
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

A Crkva je medijski polupismena. Gledam neku emisiju u njoj doc. Matuliæ i neka dožupanica. U jednom trenutku žena nije bila posve precizna. Kako je dotièni gospodin uletio njoj u rijeè i digao buku. E, pa kad moralist, èovjek koji predaje moralku na faksu, sveæenik ovako neuljudno nastupa, valja da se ljudi zapitaju i o onima koje on predstavlja. A o smotanim, neelokventnim, neinventivnim novinarima katolièkih emisija i medija da ne govorim.

Ljubi i èini što hoæeš
lujo2

Spol: neodreen
PostanoPostano: sri 16 tra 2008, 12:31
PostNaslov : Reakcija biskupa Šaška na pisanje Veèernjaka
Citiraj i odgovori

Reakcija biskupa Šaška na pisanje Veèernjaka
Priopæenje biskupa Šaška glede neistinitog i nestruènog pisanja Veèernjeg lista
slika

Predsjednik Povjerenstva Hrvatskoga katolièkog sveuèilišta biskup dr. Ivan Šaško priopæenjem se osvrnuo na èlanak Irene Kusture u Veèernjemu listu od utorka 15. travnja 2008., upozoravajuæi na netoènosti podataka i na neprimjeren naèin pisanja. Priopæenje donosimo u cijelosti:

"Dnevne novine 'Veèernji list' su u utorak, 15. travnja 2008. godine na svojoj 7. stranici objavile prilog novinarke Irene Kusture pod naslovom 'Studij filozofije koèi izdavanje dopusnice' s podnaslovom: 'Ministrov blagoslov. Veæ tri godine traje neizvjesnost oko osnivanja Katolièkog sveuèilišta'.

Da od opovrgavanja neistina, tzv. demantiranja, u hrvatskome medijskom prostoru nema posebne koristi, veæ je i previše poznato. Zato ovim dopisom i ne kanim ponajprije opovrgavati, nego èitatelje, a osobito vjernike, upozoriti na iznesene netoènosti i na pisanja i postupanja kojim se 'Veèernji list' odnosi prema Hrvatskomu katolièkom sveuèilištu. Razlozi za takav stav nama u Povjerenstvu Hrvatskoga katolièkog sveuèilišta nisu poznati, ali smo svakako iznenaðeni i prisiljeni reagirati, kako vjernici ne bi bili zbunjeni. U samome èlanku ima više od dvadeset neprimjerenih tvrdnja koje pokazuju nestruènost i neprofesionalnost autorice èlanka, ali jednako tako teško je previdjeti zlonamjernost takvoga pristupa.

Ne znam je li potrebno o vrijednosti èlanka išta više reæi ili je svakomu jasno o kolikoj se struènosti te novinarke radi, ako se pokaže da osoba koja piše o visokome obrazovanju ne zna: 1. da se sveuèilište o kojemu piše ne zove Katolièko sveuèilište, nego Hrvatsko katolièko sveuèilište (dalje: HKS), ili joj pridjev hrvatsko ipak malo smeta?; 2. da nema nikakve 'neizvjesnosti' oko osnivanja Katolièkoga sveuèilišta, jer je Hrvatsko katolièko sveuèilište osnovano 3. lipnja 2006. godine...

Cijeli èlanak http://palotinci.hr/
merkat

PostanoPostano: sri 16 tra 2008, 12:42
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ništa nova, ništa novaaaaa...pjeva Oliver...

Hrvatsko Katolièko Sveuèilište s svojim programom povijesti, sociologije, psihologije i filozofije otima mlade masonskom filozofskom fakultetu zagrabaèkog sveuèilišta.
Slièno su pokušali uništiti i osnivanje Hratskih Studija.
Novinari, prostituke interesnih skupina.
Nadam se da æe HKS uvesti i novinarstvo, temelj Hrvatske Katolièke televizije i dnevnih novina.

Što æe mi život bez vjere ?
Što æe mi vjera bez života ?
sv.Franjo legenda

PostanoPostano: sri 16 tra 2008, 15:18
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

pazi Merkat da te neki katolici nebi proglasili radikalnim fundamentalistom... jako sretan
Ma neka i mene proglase al se slažem u svem što ti napisa iznad...

ne ubij, ni maèem, ni traèem!
El Gibbor

PostanoPostano: sri 16 tra 2008, 16:37
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

sv.Franjo legenda napisa:
pazi Merkat da te neki katolici nebi proglasili radikalnim fundamentalistom... jako sretan
Ma neka i mene proglase al se slažem u svem što ti napisa iznad...

Ovo je vjerojatno, izmeðu ostalih, išlo i mene. Razoèarat æu te i podržati Merkata jer to što piše je i više nego oèito. Dekan Filozofskog fakulteta je teški anticrkvenjak, a novinarèiæi subjektivni amateri sumnjivih nakana i znanja.
Jedino bi izostavio masone iz cijele ove prièe. To je sasvim druga prièa koja je puno dublja od pretpostavki i naklapanja pojedinaca koji su stvorili od masonske lože sotonsku ložu, što nije fer prema tim ljudima. Ako samo uzmemo u obzir da ja puno Hrv. biskupa bilo u masonskoj loži, ovdje bi naglasio J.J. Strosmayera, velikana naše Ckrve, onda se moramo pitati kako i šta su tamo radili ako je sve istina što slušamo po kuloarima i zakucima.

Oni koji nikada ne mijenjaju mišljenje, vole sebe više nego istinu.
Joseph Joubert
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Zaponi novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne moe otvarati nove teme.
Ne moe odgovarati na postove.
Ne moe ureivati svoje postove.
Ne moe izbrisati svoje postove.
Ne moe glasovati u anketama.