Autor |
Poruka |
Korny

Spol: 
|
Postano: ned 06 kol 2006, 12:59
Naslov : Reklame |
|
|
Već dugo razmišljam o okušavanju u otvaranju novih tema pa sam se, eto, napokon odlučila za temu pod naslovom reklame.........
Tema je već nekoliko puta (usmeno) iskušana i ispalo je da je vrlo zanimljiva pa je predstavljam i vama - dakle, pišite - koja vam je reklama najsmješnija, najtužnija, najbolja, najgluplja...........i, naravno, zašto vam se ta reklama sviđa/ ne sviđa!
Ja ću započeti jednim primjerom......npr. one reklame ' Pozdrav iz Rovinja'......uopće ih ne kužim! Skroz su mi nelogične jer nemaju nikakve veze s Rovinjem....ako se već radi o promoviranju Rovinja, onda bi valjda reklama trebala promovirati Rovinj.....  |
|
|
|
|
 |
banana

Spol: 
|
Postano: ned 06 kol 2006, 13:23
Naslov : |
|
|
Prvo, bravo za otvaranje teme ( heh, ja se još nisam okušala u tome ) !!
Koliko sam čula, reklama ''Pozdrav iz Rovinja'' reklamira cigarete
A nije li to zabranjeno !? |
|
Bog moj i sve moje! |
|
|
 |
merkat

Spol: 
|
Postano: ned 06 kol 2006, 18:52
|
|
banana napisa: |
A nije li to zabranjeno !? |
" Para 'oće tamo gdje nit burgija neće " ! |
|
|
|
|
 |
Korny

Spol: 
|
Postano: uto 08 kol 2006, 23:07
|
|
|
Opet ne kužim...ta reklama nema veze ni sa cigaretama....... zbunjeno
Dobra mi je pjesma sa nove reklame za Sprite...to mi je najgore - čujem neku dobru pjesmu na reklami pa nemam pojma ni kako se zove ni tko je pjeva...
A sjetih se još jedne dobre reklame - ona za Milku sa mjehurićima, kad se jadna vjeverica penje s kacigom na stablo i trese lonac sa čokoladom da nastanu mjehurići........
Ajde ljudi, nabacite još koju  |
|
|
|
|
 |
Coje

Spol: 
|
Postano: uto 08 kol 2006, 23:36
|
|
Korny napisa: |
|
Opet ne kužim...ta reklama nema veze ni sa cigaretama....... zbunjeno
|
Baš u tome i jest caka... Izravno reklamiranje cigareta zakonom jhe zabranjeno - pa se onda to čini neizravnim putem - kojim se djeluje na čovjekovu podsvijest. Na neizravan način se igrom asocijacija reklamira ono što je zabranjeno izravno reklamirati.
Da ne budem potpuno out of topic - njihove reklame su obično lijepe i privlačne - ali su baš zbog toga i opasne... (naravno - za pušače...)  |
|
http://www.kumi.hr |
|
|
 |
banana

Spol: 
|
Postano: sri 09 kol 2006, 23:24
|
|
Da, ta skrivena porukica iza tih reklama
Al' ja se pomalo i divim tim ljudovima...
Sročiti neku kratku, nama primamljivu porukicu...
Meni su piva uvijek imala superić reklame ( al' što će kad ih ne pijem )
Zato makar i najgluplja reklama bila za neku čokoladicu...
Ona reklama u kojoj se spominje ''monstruozna želja za slatkim'' svaki put bi u meni probudila želju da pojedem onu čokoladicu
Hehe, kako te reklame utječu na nas  |
|
Bog moj i sve moje! |
|
|
 |
Korny

Spol: 
|
Postano: pet 11 kol 2006, 14:02
|
|
Meni su piva uvijek imala superić reklame ( al' što će kad ih ne pijem )
|
I ja se slažem da je teško sročiti porukicu u vezi s nečime koja traje otrilike minuticu, a mora biti stvarno dobra.....čovjek treba biti stvarno maštovit i kreativan da bi se bavio tim poslom.
Sjetih se još jedne reklame koja mi je bila urnebesno smiješna kad sam je vidjela - ona za Juicy, kada trudnica želi sok pa se muž jadan ubije da joj ga donese....i onda njegov izraz lica kad ga ona upita:" A nije bilo od jabuke??"  |
|
|
|
|
 |
Smib

Spol: 
|
Postano: pet 11 kol 2006, 19:21
|
|
Što kažete na reklame za karlovačko u zadnjih par godina. Mislim, meni ne paše to što rekljamiraju alkohol, ali sami spotovi su odlični.
Jel itko voli reklame za deterdžente i slična čistila? Ili kad usred večere gledamo prezentaciju najnovijih pampersica i maramica za dječje guze.  |
|
|
|
|
 |
Schnaky

Spol: 
|
Postano: sub 12 kol 2006, 9:56
|
|
Meni osobno su najdraže reklame koje se vrte na OTV-u i Z1!!
Super krečko , Space Bag, Dry Coocker!! To je nešto strašno! Te reklame ubijaju u pojam. "Čak i dijete može bojati kao profesionalac!!" Užas!
Ali ima i dobrih reklama, meni je bila super reklama za Peugeot 206... sa onim Indijcem kad iz onog nekog krampa sa čekićem napravi 206-icu. Pa se s ekipom vozi po nekakvoj tržnici... legendarno! |
|
|
|
|
 |
Korny

Spol: 
|
Postano: sub 12 kol 2006, 14:06
|
|
Schnaky napisa: |
Super krečko , Space Bag, Dry Coocker!! To je nešto strašno! Te reklame ubijaju u pojam. "Čak i dijete može bojati kao profesionalac!!" Užas!
|
Jooooj da, kosa mi se diže na glavi od tih reklama....... Užasne su!! Ajde dobro da puste reklamu jednom na dan, ali ne - iza svake serije i svakog filma moram gledat jedno te isto......katastrofa.
A te reklame za peugeot se sjećam, baš mi je bila dobra  |
|
|
|
|
 |
Schnaky

Spol: 
|
Postano: sub 12 kol 2006, 22:49
|
|
Ja mislim da reklama koliko god može biti produktivna, u istoj mjeri može biti kontra produktivna! Npr. meni se zgadila reklama u kojoj ženska pređe britvicom prek svilenog platna ili tak nećeg i to se raspara ... i onda spiker u pozadini veli nešto tipa ... "ovo bi mogla biti vaša koža" ili tak nekaj... pa mislim, strašno.
A opet ima reklama koje garantirano prodaju proizvod kupcima kojima je namjenjen... recimo... reklame za razna piča u vručim ljetnim danima...  |
|
|
|
|
 |
logica

Spol: 
|
Postano: ned 13 kol 2006, 14:50
|
|
Ona ljetna reklama za Tele 2 s uzdasima. Užas!!
Bila mi je dobra ona za Tele 2 s nogometašem
(ona stara frizura) i za vašu djevojku manekenku...
Ona ženska kad se namaže kremom voli rano ustajanje
i skače po stepeništu... moš mislit.
Sam se trebaš istuširat hladnom vodom
pa da vidiš kako se razbudiš.
A Frankove reklame za čips godinama su stravične. |
|
Ti me rukom svojom nosiš, o Bože moj.
Gledam, ime moje piše na dlanu tvom. |
|
|
 |
merkat

Spol: 
|
Postano: ned 13 kol 2006, 19:49
|
|
EEeeee frankove su za ..........
Ono za prijateljstvo...ko reklame iz prvog radija u delnicama 1912.
Čudna mi je kada ona žena reklamira niveu kad ide ponovno se tuširat a poruka je da je sa svakim tuširanjem bolje, je da, 12 puta ujutro pod tuš
Simpa su mi reklame s djecom kad one dvije djevojčice se po noći ustanu pit mlijeko a jedna se sjeti " a maca " ?
Ili ona kad majka plave kose uzme dječji johnson ( probao, ne pjeni se ) a mala s kečkama namršti se onak gubastično...
Jedna koja nema nikakva smisla mi je kada serviseri perilica za rublje reklamiraju calgon !
Drito bi ti serviser rekao da je problem kvara kamenac a rješenje je naravno " calgon" !
Tak da ti on više neće trebati.
Logično, zar ne ?
Nije loša u noćnoj mori kada jajan reklamira dvd.
Dvd ko cd ! hop  |
|
|
|
|
 |
Srki

Spol: 
|
Postano: ned 13 kol 2006, 23:18
|
|
Ma najgore su reklame za praškove za pranje rublja,a posebno ona koju je Čubi predstavljao.
Kao svaki prašak sve čisti,od Faks Helizima do Rexa...gluposti!  |
|
Vjeruj u ljubav u dobru i zlu |
|
|
 |
Korny

Spol: 
|
Postano: pon 14 kol 2006, 15:01
|
|
Kad već pričamo o groznim reklamama - ona za Veet kremu (ili što već) za depilaciju..."Kad bi barem svaki osjećaj trajao tako dugo..." mislim, strašno
A Johnsons reklame su mi dobre jer su uvijek mala dječica uključena, a ja obožavam bebice, baš su mi slatke...  |
|
|
|
|
 |
Srki

Spol: 
|
Postano: uto 15 kol 2006, 14:34
|
|
Ima ona smiješna reklama kad mali viče "Teta Vesna",a ona "Mišiću"!
Ili za Mr Muscolo...
Dobijem uši od one reklame za full cool Dorinu...ne mogu je podnijeti!  |
|
|
|
 |
merkat

Spol: 
|
Postano: uto 15 kol 2006, 19:06
|
|
E ta reklama za dorinu mi je ono, totalno cool. Predobra je.  |
|
|
|
|
 |
emma

Spol: 
|
Postano: uto 15 kol 2006, 19:07
|
|
stvarno su neuvjerljive one za omekšivače: joj kak ti je košulja sjejna, svježe boje i to, i onda žena iz torbice (u wc-u za vrijeme večernjeg izlaska!) izvadi litru omekšivača! dobra mi je ona za axe click, sa benom affleckom, zbog muzike... |
|
"Bog je tako velik da mu se isplati darovati čitav jedan život." Sv. Terezija Avilska |
|
|
 |
klara

Spol: 
|
Postano: uto 15 kol 2006, 22:30
|
|
emma napisa: |
dobra mi je ona za axe click, sa benom affleckom, zbog muzike... |
muzika? ... meni je dobra zbog afflecka ...
manje-više sve reklame za axe su izvrsne ...
legendarna mi je s onim indijcem, za pežo dvjesto i neki ...
i sve iz "ciklusa" za janu i bistru, vizualno vrlo dojmljive ...
nego ...
zanima me što mislite o onoj reklami za studenu,
s komadom u ispovjedaonici ... |
|
učiniti dobro, a zatim otići bez buke ... |
|
|
 |
merkat

Spol: 
|
Postano: uto 15 kol 2006, 22:59
|
|
to sa studenom mi je debilno, kao d aje netko se nažižao pa ima čudne ideje...
kad smo kod cirkvenih, fora mi je ona za fiksni sms u karmeličanskom samostanu kad jedna progovori a poglavarica ju ošpota...na to su se smijale i prave karmeličanke jednom prilikom nedavno...  |
|
|
|
|
 |
Schnaky

Spol: 
|
Postano: sri 16 kol 2006, 21:28
|
|
Evo jedan kratak popis meni strašno iritantnih reklama:
-reklama za neku čokoladicu "kad vas uhvati monstruozna želja za slatkim!"
-reklama za neki prašak za rublje kad se neki mali vrati kući iz škole i veli mami da misli da se učiteljica zeli udati za njega
-reklama u kojoj ona neka četri patuljka kucaju na vrata nekoj ženi i vele "smrdi,smrdi užasno smrdi!!"
bila je davno reklama za Copertone (ne znam kak se piše ) sa malom curicom i pesom na plaži ... super reklama
i čudi me kak nitko nije spomenuo reklame za milka čokolade!! Meni su fantastične... sa onim sviscima kaj masiraju krave  |
|
|
|
|
 |
Srki

Spol: 
|
Postano: sri 16 kol 2006, 21:53
|
|
Schnaky napisa: |
i čudi me kak nitko nije spomenuo reklame za milka čokolade!! Meni su fantastične... sa onim sviscima kaj masiraju krave  |
E tami je super!
Ma najbolje su mi reklame za mačje papice: Whiskas,Kitekat...  |
|
|
|
 |
Daisy Adaire

Spol: 
|
Postano: sri 13 ruj 2006, 22:44
|
|
Meni je baš cool ona reklama sa Gary Oldmanom (iako se svaki put okrenem kad on nestane iz vidokruga pa zaboravim vidjeti što to reklamira )
i onda Shakespreare...
...All the world's a stage,
And all the men and women merely players;
They have their exits and their entrances...
baš moćno... |
|
Live. Love. Laugh. |
|
|
 |
Korny

Spol: 
|
Postano: sub 16 ruj 2006, 19:57
|
|
Lula napisa: |
Meni je baš cool ona reklama sa Gary Oldmanom (iako se svaki put okrenem kad on nestane iz vidokruga pa zaboravim vidjeti što to reklamira )
|
Meni se sviđaju ove nove najave za reklame i filmove ne RTL - u......lijepo mi je kako se obojani mlazovi vode prelijevaju preko barijera (tj. slova)....
Dobra mi je i reklama za Colu sa onim starčićem koji još (očito) svašta nije probao u životu...
Ali zato mi se ne sviđa reklama za boju kose (Wellaton ili tako nešto...) kada ona gatara kaže ženi da će se udati i imati djecu, a žena zaključi da zbog toga izgleda kao dvadesetogodišnjakinja.... A i nema mi ta reklama baš neke prevelike veze s kosom.....
Vidjela sam još neke nove (samo se sad ne mogu sjetiti koje), ima ih dosta zadnjih dana....baš se vidi kako sam zaposlena....  |
|
|
|
|
 |
Harris

Spol: 
|
Postano: pon 18 ruj 2006, 9:44
|
|