|
 |
Autor |
Poruka |
Jole

Spol: 
|
Postano: pet 06 lis 2006, 19:30
Naslov : |
|
|
da, istina...bas je lijepo imati takvog Prijatelja i uvijek Mu sve moci reci i znati da ce nas uvijek On poslusati, bez obzira bilo to dobro ili lose...mislim da nam je svima barem malo lakse kad Bogu kazemo sto nas muci...i kad nas onda On vodi ka boljemu... |
|
"Gdje ti je blago, ondje æe ti biti i srce" (Mt 6,21). |
|
|
 |
banana

Spol: 
|
Postano: sub 07 lis 2006, 11:42
|
|
Ma koliko sam sam Oèenaša u životu izmoljela, a toliko put nisam razmišljala o znaèenju njegovih rijeèi .
Ono "budi volja Tvoja". Toliko puta nisam svijesna da time molim Boga da uðe u moj život i vrši svoju volju? Ne moju volju niti ono što ja mislim da je najbolje za mene. Nego ono što On misli i zna da je za mene najbolje.
Tom molbom predati sav život u Njegove ruke, ne bi li to bilo prekrasno ?! Al' eto, katkad kada kažem "budi volja Tvoja" ustvari želim da bude moja volja jer budem uvjerena da je to najbolje za mene. A onda se dogodi nešto neoèekivano pa bude ljutnje na Boga u stilu onoga, "Bože, zašto se to meni dogaða, a gdje si sada kada te trebam !?" umjesto da mislim "Bože, ako je to Tvoja volja neka tako bude i hvala Ti na tome, jer znam da æeš napraviti ono što je najbloje za mene".
Heh, kada bih mogla uvijek skužavati da On æini ono što je najbolje za nas  |
|
Bog moj i sve moje! |
|
|
 |
Jole

Spol: 
|
Postano: sub 07 lis 2006, 14:33
|
|
I meni je donedavno tako bilo, da dok sam molio Oèenaš i kod onog "budi volja Tvoja" da nisam zapažao znaèenja te rijeèi...uvijek sam priželjkivao da bude onako kako ja želim da mi bude misleæi da je to dobro za mene...ali sada sam sve u potpunosti predao Njemu i neka On napravi ono sto je najbolje za mene, a ne ja, jer ja to ne znam uvijek...a ima i sada trenutaka kada želim da bude kako ja hoæu, a da li je to ispravno, ne znam...ali ipak, Bože, budi volja Tvoja! |
|
"Gdje ti je blago, ondje æe ti biti i srce" (Mt 6,21). |
|
|
 |
little_angel

Spol: 
|
Postano: sri 11 lis 2006, 19:53
|
|
Jole napisa: |
I meni je donedavno tako bilo, da dok sam molio Oèenaš i kod onog "budi volja Tvoja" da nisam zapažao znaèenja te rijeèi...uvijek sam priželjkivao da bude onako kako ja želim da mi bude misleæi da je to dobro za mene... |
Da, eto tako sam i ja dugo vremena molila Oèe naš, ne razmišljajuæi koje znaèenje nosi koja misao... Ali baš kad sam poèela više razmišljati o tome, najviše me na to potaknulo znaèenje tog dijela - ..budi volja Tvoja.. - koja je to predivna misao Idemo kroz ovaj život, imamo svoje želje, svoje planove, a ne trebaju nam. Brinemo se kako æe nešto proæi, a ne trebamo se brinuti. Staviti sve to Njemu u ruke, prekrižiti svoje planove i dati Bogu da nas vodi, mislim da je to jedna od najljepših spoznaja naše vjere. Jednostavno u sebi nosi jednu neizrecivu snagu i utjehu. |
|
I zato križat rane neæu ja
jer postat one niz æe zlatnika
a svi Tvoji Bože teški križevi
prvi znaci su pobjedi |
|
|
 |
Natty

Spol: 
|
Postano: et 12 lis 2006, 7:59
|
|
Ako su moje želje dobre za mene, one JESU Božja volja  |
|
Bog je milosrdan, spor na srdžbu i pun dobrote. |
|
|
 |
little_angel

Spol: 
|
Postano: et 12 lis 2006, 11:48
|
|
Natty napisa: |
Ako su moje želje dobre za mene, one JESU Božja volja  |
Da, ali kako da ja uopæe ikada budem sigurna da li je nešto dobro za mene? Npr. mislim da je dobro za mene da položim sve ispite i upišem sljedeæu godinu, i evo ostane mi još jedan ispit, i iako ja mislim da je dobro za mene da ga položim, možda je Božja volja da ga ne položim zbog nekog razloga.
Ne znam, rijetko mi možemo znati što je najbolje za nas... Èak i kad mislimo da je, baš tad nam sve to pada u vodu jer Bog ima drugi plan...  |
|
prvi znaci su pobjedi |
|
|
 |
Natty

Spol: 
|
Postano: et 12 lis 2006, 20:34
|
|
Ono što mi trenutno izgleda dobro, ne znaèi da je doista i dobro dugoroèno, zar ne? A Bog gleda dugoroèno. I s time, da ako imamo povjerenja u Njega, On æe èak i naše loše odluke u konaènosti okrenuti na dobro.
Kad sam rekla "ono što je dobro za mene" onda mislim na ono što je dugoroèno dobro što ne mogu uvijek znati, ali to jest tada Božja volja. Za svaku stvar pod suncem postoji razlog, i za svaki dogaðaj. |
|
|
|
 |
banana

Spol: 
|
Postano: uto 03 tra 2007, 17:12
|
|
"Oèe, u ruke tvoje predajem duh svoj!" bile su jedne od zadnjih Isusovih rijeèi na križu..
On ni èavlima pribijen na križu nije izgubio povjerenje u ljubav Oèevu, nego mu u potpunom predanju povjerio i svoj posljednji dah.
I katkad se onda pitam odakle u meni koja imam toliko toga ponekad taj strah, sumnja? Zašto u srcu postoje toliki traèci nepovjerenja prema Ocu?
Predoèimo ove Isusove rijeèi u našu svakodnevnu molitvu..
Uèimo od Njega i Marije imati povjerenje u Oca.. |
|
Bog moj i sve moje! |
|
|
 |
little_angel

Spol: 
|
Postano: uto 03 tra 2007, 20:28
|
|
banana napisa: |
Baš si me sjetila na jednu divnu molitvu - Molitvu predanja koju znam èesto izmoliti. Predati u Njegove ruke svoj život, svu svoju tjeskobu i krivnju; prošlost, sadašnjost i buduænost. S vjerom u srcu izmoliti te rijeèi nešto je posebno. Èovjek se odmah osjeæa bliže Bogu... Što Bog žudi? Da Mu uvijek budemo blizu. A to možemo jedino ako Mu se potpuno predamo. I to nam je teško? Kad baš tu tako èesto posræemo. A to je predivna spoznaja, tu bi trebali biti ustrajniji. |
|
prvi znaci su pobjedi |
|
|
 |
sike

Spol: 
|
Postano: et 05 tra 2007, 13:15
|
|
banana napisa: |
"Oèe, u ruke tvoje predajem duh svoj!" bile su jedne od zadnjih Isusovih rijeèi na križu..
On ni èavlima pribijen na križu nije izgubio povjerenje u ljubav Oèevu, nego mu u potpunom predanju povjerio i svoj posljednji dah.
I katkad se onda pitam odakle u meni koja imam toliko toga ponekad taj strah, sumnja? Zašto u srcu postoje toliki traèci nepovjerenja prema Ocu?
Prije potpunog predanja Isus nikad prije nikad nije kao do tada oèitovao svoju èovjeènost reèenicom - Bože moj, zašto si me ostavio?
Svaki pad,u obliku sumnje,straha..ne može nam ništa ukoliko nam je u srcu,mislima i na jeziku reèenica koja dolazi a koju si na poèetku izrekla.No,da bi do tog došlo treba svaki dan biti naš trenutak predanja Ocu |
|
Gospodine,kome da idemo?Ti imaš rijeèi života vjeènoga! |
|
|
 |
MatejD
Spol: 
|
Postano: uto 10 tra 2007, 17:31
|
|
Mislim da bi trebamo svaki dan sve svoje i brige i nebrige, radosti i boli ustvari sve predati u Božju Providnost da se sve vrši po Njegovoj svetoj volji. Evo jednog svjedoèanstva:
Sljedeæi dan imao sam važan ispit iz povijesti, a do tada nisam ništa uèio. taj dan saznali smo grupe koje æe biti na ispitu. Otišao sam u kapelicu i predao taj ispit Bogu i Majci. Rekao sam: Bože, Marijo, NIsam stigao uèiti za ispit. Nauèiti æu jednu grupu(za drugu nije bilo vremena), a vi providite da je dobijem na ispitu. u sebi sam osjetio veliko pouzdanje u Providnost Božju i neopisiv mir i sigurnost da æe sve biti u redu. I tako sam se bacio na uèenje te grupe i super je nauèio.
Sljedeæi dan na ispitu dobio sam suprotnu grupu koju sam samo letimice preletio. no u sebi sam pomislio. Bože, ako si Ti tako htio neka bude. vjerujem da æu proæi ovaj ispit. uzdam se u tebe.
dva dana kasnije došli su rezultati ispita. veæ unaprijed sam zahvaljivao, vjerovao sam da æu izvuæ prolaz. ne samo da sam prošao veæ sam dobio 4!!! Profesor koji inaèe traži puno i jako je strog u ocjenjivanju, bio je jako dobre volje i svima dao dobre ocjene. Slava Bogu i Majci Božjoj! |
|
Vjeèna je ljubav Njegova! |
|
|
 |
little_angel

Spol: 
|
Postano: pon 23 srp 2007, 15:41
|
|
Predati Bogu brige sve, prihvatiti Njegovu volju. Èesto razmišljam kako trebam vjerovati u Njegove planove, kako trebam vjerovati da su najbolji moguæi za mene. Znaèi preostaje mi prihvatiti Njegovu volju, ma kakva ona bila. Ali da li mi istinski ljubimo tu Njegovu volju? Da li nam je u srcu?
To možda katkad zaboravljam. Prihvatim, kažem - u redu, Bože - ako je baš tako ono najbolje. Katkad mrzovoljno, katkad razoèarano, katkad žalosno. Ali ako doista ljubim tu Njegovu volju, onda æu biti radosna. Radosna jer je ta volja ostvarena u mome životu. Ipak, mislim da ljubiti Božju volju uèimo cijeloga života. Bitno je da se trudimo, Bog æe nagraditi taj trud. |
|
prvi znaci su pobjedi |
|
|
 |
nina2

Spol: 
|
Postano: pon 20 kol 2007, 20:18
|
|
predanjem svojih briga i problema Bogu pokazujemo povjerenje. time pokazujemo da vjerujemo da ce On dati i voditi nas putevima koji su najbolji za nas pa cak i ako se ti putevi ne poklapaju s našim željama.
znam da je to tako....
no cesto imam s tim problema, cesto zelim da bude onako kako sam ja zamislila, trazim lakše staze...preæce, brinem se bespotrebno- pogotovo kod situacija na koje ne mogu utjecati... zabrinutost je upravo nedostatak povjerenja,jer ako sam predala Bogu svoj problem on æe biti riješen na nacin koji je najbolji za mene! ...mislim da moram poraditi na tome, jer kad doðu konkretne situacije uvijek radim istu gresku- nemam dovoljno povjerenja.  |
|
|
|
|
 |
Natty

Spol: 
|
Postano: et 23 kol 2007, 20:37
|
|
U zadnje vrijeme kao da se bojim reæi Mu što me muèi jer mislim kako nemam pravo na to i kako Mu dolazim samo onda kad mi je to potrebno...  |
|
|
|
 |
little_angel

Spol: 
|
Postano: et 23 kol 2007, 21:06
|
|
Natty napisa: |
U zadnje vrijeme kao da se bojim reæi Mu što me muèi jer mislim kako nemam pravo na to i kako Mu dolazim samo onda kad mi je to potrebno...  |
Da, tako i ja katkad pomislim. Ali, opet, doðe mi onda i kako Mu se nikad po tome ne bi trebala obraæat za pomoæ... Jer èini mi se da Mu se puno èešæe obraæam za pomoæ, nego što prièam s njim kao prijateljem, nego što Mu govorim što me možda danas razveselilo, nego što mu zahvaljujem na svemu što mi daje. Mislim da je On ipak sretan kad Mu mi doðemo, kad mu kažemo i što nas muèi... A na nama je da se trudimo podijeliti s Njime i ono što je bilo lijepo, da se sjetimo i zahvaliti. Baš kao što èinimo i sa našim ostalim prijateljima...  |
|
prvi znaci su pobjedi |
|
|
 |
banana

Spol: 
|
Postano: pet 04 sij 2008, 22:54
|
|
Predaj Bogu brige sve..!
Mislim da je to nešto sa èime se svakodnevno susreæemo, svakoga trenutka..
Da je to naša odluka hoæemo li u ovom trenutku postupiti u skladu sa Božjom voljom ili ne.
Hoæemo li zakoraèiti dalje sa povjerenjem u Stvoritelja, sa vjerom da je uvijek tu za nas, i u onim trenucima kada nam sve ide ali i u onima kada nam se ruši èitav svijet..
Kako psalam, a i pjesma kaže - "Pa da mi je i dolinom smrti proæi, zla se ja ne bojim, jer si Ti sa mnom Oèe.."
Nekako mi se èini da mi u svom životu previše odvagujemo i mjerimo do koje se mjere obratiti ili povjerovati, do koje se mjere Bogu predati.. |
|
Bog moj i sve moje! |
|
|
 |
M-o-S

Spol: 
|
Postano: sub 05 sij 2008, 19:11
|
|
ja si baš u zadnje vrijeme kak si to rekla, nekak odvagujem...
jednostavno neznam šta radit.. nemam dovoljno povjerenja, bojim se šta æe poslije bit, dal æu bit zadovoljan sobom i dal je to ono što želim..
znam da nam vjera kaže da vjerujemo i da predamo sve u Božje ruke, ali jednostavno nemam snage... |
|
Htio je ostaviti trag svoj u tebi !!! |
|
|
 |
lucija

Spol: 
Lokacija: tu...pa tamo...al uvik se vraæa u Isusov zagrljaj;)
|
Postano: sub 05 sij 2008, 23:21
|
|
Predanje me asocialo na jednu prièicu...
Bog kaže sv.Jeronimu neka mu da ono što mu je najdraže... I sad misli se sv. Jeronim (btw, on je preveo Bibliju) i kaže: Evo, Bože, cili san život posvetija prevoðenju Biblije, evo ti Biblija, to mi je najdraže.
Kaže mu Bog: nije to, daj mi ono šta ti je zbilja najdraže... Sv. Jeronim misli, ovo - ono, zbunjen totalno; reci mi, Bože, šta je to? Kaže mu Bog: Predaj mi svoje grijehe, to ti je najdraže!
Kad san èula ovu prièu totalno me šokirala ... Al, zbilja, tako mi je nekad teško predati mu grijehe, pogotovo neke, na koje sam "navikla" !
Molim Ga da otvori moje šake, da ne pružam ruke sa stisnutim šakama; ne mogu ja to sama; i On zna da ne mogu ... ali želin (a i to je nešto ) |
|
Nemojmo zaboraviti: ispunjajuæi Volju Božju prolazi se iznad poteškoæa... ili ispod njih... ili sa strane. Ali se... prolazi! (Escriva) |
|
|
 |
clarisse

Spol: 
|
Postano: uto 08 sij 2008, 21:28
|
|
ponekad se zapitam kako žive ljudi koji ne raèunaju na Božju pomoæ, žive li uopæe!? Prolazim trenutno jedno zanimljivo i nimalo lako razdoblje..i zaista se trudim oslanjati na Boga. Hvala Mu što me uvjerio da mi zaista želi samo dobro. No unatoè tome ponekad mislim da je ono što sam si ja zamislila zapravo jako dobro za mene i na odreðene naèine tražim od Boga da mi potvrdi kako zaista imam pravo. I dok se tako borim s Bogom predati mu odmah ili sad.. sve svoje brige, planove, težnje, ambicije...tješe me rijeèi :"kako Bog i po našim krivim linijama piše ravno." Iako nisam uvijek sigurna što uèiniti, iako su mi koraci jako èesto nesigurni, iako griješim i ne znam Ga slušati..On ne odustaje od mene , govori mi na razne naèine,i zeli me voditi putem kojim je On veæ prošao... Zahvalna sam na rijeèima Svete sestre Faustine:"Èinim sve što je u mojoj moæi, a ostalo prepuštam Bogu." Okrijepljena tim rijeèima uvijek se iznova podižem iz padova, stavljam svoju ruku u Isusovu i oslonjena na Njega..dopuštam Mu da me vodi dalje. |
|
Išli su, išli plaèuæi noseæi sjeme sjetveno: vraæat æe se s pjesmom noseæi snoplje svoje. (Ps 126) |
|
|
 |
little_angel

Spol: 
|
Postano: sri 16 sij 2008, 22:40
|
|
clarisse napisa: |
ponekad se zapitam kako žive ljudi koji ne raèunaju na Božju pomoæ, žive li uopæe!? |
Da, baš to se i ja èesto pitam. Žive li uopæe... Pretpostavljam da su oslonjeni na sebe i na druge ljude. Znaèi èesto se razoèaraju. A oni koji raèunaju na Božju pomoæ, nikad se ne bi trebali razoèarati  |
|
prvi znaci su pobjedi |
|
|
 |
Žan
mod team leader

Spol: 
|
Postano: uto 08 tra 2008, 14:53
|
|
Mojsije i izraelski narod su se našli u pustinji, ali što da radi on sa svima njima? Trebalo ih je nahraniti, a za ishranu dva ili tri milijuna ljudi je bilo potrebno mnogo hrane.
Po mišljenju vojnog naèelnika intendantske službe, Mojsiju je svakog dana trebalo 1.500 tona hrane. Znate li kako bi za dovlaèenje toliko hrane svakog dana bila potrebna dva teretna voza, oba dužine od 1,5 kilometra!!
Osim toga, treba imati na umu kako su se nalazili u pustinji te im je trebalo drva za grijanje i kuhanje. Za to je bilo potrebno nabaviti 4.000 tona drva što bi znaèilo još nekoliko teretnih vozova dužine 1,5 km. Još samo pomisli da su oni 40 godina bili u pokretu. E, da, trebalo im je i vode. Samo za piæe i pranje nekoliko sudova po osobi bi im svakodnevno trebalo 49,5 milijuna litara, i teretno vozilo s rezervoarima dužine 2.880 metara.
I još nešto. Trebalo je preæi Crveno more za jednu noæ. Da su išli po uskom putu, u koloni po dvoje, kolona bi bila dugaèka oko 1200 km i za prelazak bi bilo potrebno 35 dana i noæi. Dakle, sigurno je postojao prolaz u Crvenom moru koji je bio širok oko 5 kilometara tako da je moglo iæi usporedo njih 5.000 da bi ga za jednu noæ prešli.
Ali, postojao je još jedan problem. Svaki put kada bi logorovali pri kraju dana, trebalo je pronaæi zemljište velièine 1.200 kvadratnih kilometara. Zamislite samo! Toliki prostor za jednu noæ logorovanja.
Mislite li da je Mojsije sve ovo izraèunao prije nego što su izašli iz Egipta? Mislim da nije! Vidiš, Mojsije je vjerovao Bogu. Bog se umjesto njega postarao za sve.
Mislite li kako Bogu predstavlja problem
pobrinuti se za sve tvoje potrebe?
''Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj na vlastiti razbor. Misli na nj na svim svojim putovima, i on æe ispraviti tvoje staze. Ne umišljaj da si mudar: boj se Jahve i kloni se zla. To æe biti lijek tvome tijelu i okrepa tvojim kostima.'' (Izr 3,5-8)
John Driediger |
|
Po ovom æe svi znati da ste moji uèenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge! (Iv 13, 35) |
|
|
 |
braslav
Spol: 
|
Postano: uto 08 tra 2008, 16:42
|
|
Odkud ti brojka od 3 milijuna? Sigurno ih je bilo nekoliko tisuca, ali milijuna...
Ne stvarno odkud ti ta brojka? Koliko je onda bilo egipcana? 30 milijuna? To su nevjerojatne brojke za Stari vijek koji je u vrijeme rimskog carstva na prostoru cijelog mediterana imao 60 milijuna stanovnika. |
|
|
|
|
 |
Žan
mod team leader

Spol: 
|
Postano: uto 08 tra 2008, 17:18
|
|
braslav napisa: |
Odkud ti brojka od 3 milijuna? Sigurno ih je bilo nekoliko tisuca, ali milijuna...
Ne stvarno odkud ti ta brojka? Koliko je onda bilo egipcana? 30 milijuna? To su nevjerojatne brojke za Stari vijek koji je u vrijeme rimskog carstva na prostoru cijelog mediterana imao 60 milijuna stanovnika. |
To moraš pitati Johna Driedigera koji je potpisan kao autor ovog teksta Zapravo je svejedno jesu li u pitanju tisuæe ili milijuni, da sam htio znanstvenu raspravu o ovom tekstu onda ga ne bih stavio na ovu temu u Duhovnom akumulatoru. Ono bitno što smo trebali išèitati iz ovog teksta jest da s pouzdanjem u Boga sve brige i naizgled nemoguæe situacije imaju dobar ishod. Jer se Bog brine za svoje  |
|
Po ovom æe svi znati da ste moji uèenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge! (Iv 13, 35) |
|
|
 |
Bepo

Spol: 
|
Postano: sri 09 tra 2008, 12:52
|
|
Predaj Bogu brige sve...
Meni se èini da se to više odnosi jednostavno na naèin življenja, na svaki dan.
Neki od vas su razmišljanja kako se to odnosi na neki problem koji se dogodi trenutno.
Šta znaèi predati Bogu brige... kad mislim da Bog dozvoljava križeve odnosno brige kako sredstvo da " po križu postajemo njemu slièni".
Sada mi je ovo nelogièno - ja se trudim biti Bogu slièan, a onda mi on to omoguæi, pa se ja toga rješim na naèin da mu vratim sve to nazad.
Ne znam da li me razumijete u mojim mozganjima.
Ipak mislim da se to više odnosi u nekom prenesenom smislu na ovo:
Svak dan u životu nailazimo na probleme. Na te probleme možemo gletati na naèin da su normalni i da ih treba rješavati i to ne proklinjajuæi ili mrzeæi ljude oko sebe ili pak da iskri sve od nervoze, veæ predati Bogu molitve i zahvale za strpljenje i savladavanje prepreka.
Ishod je isti, stvar æe se okonèati i ovako i onako, a mi æemo zadržati unutarnji mir, ostati æemo u jedinstvi s Bogom, a iznad svega je bitno šta æe misliti ljudi oko nas koji nas vide u našem životu.
Mislim da je bitna ova poruka koju šaljemo na van jer je to ono prvotno poslanje Apostola koji su zadivili sve i koji su bili prvi vjesnici novog vremena. Vremena Isusa.
Stoga, predati Njemu brige znaèilo bi mi kao ne protiviti se njegovoj volji, jer tko zna koja je naša uloga u ovom svijetu. Možda je upravo apostolska tj. možda Isus želi da našim životom širimo kraljestvo SLAVE KRIŽA. |
|
|
|
|
 |
little_angel

Spol: 
|
Postano: sri 09 tra 2008, 18:16
|
|
Bepo napisa: |
Predaj Bogu brige sve...
Meni se èini da se to više odnosi jednostavno na naèin življenja, na svaki dan.
Neki od vas su razmišljanja kako se to odnosi na neki problem koji se dogodi trenutno.
Šta znaèi predati Bogu brige... kad mislim da Bog dozvoljava križeve odnosno brige kako sredstvo da " po križu postajemo njemu slièni".
Sada mi je ovo nelogièno - ja se trudim biti Bogu slièan, a onda mi on to omoguæi, pa se ja toga rješim na naèin da mu vratim sve to nazad.
...
Stoga, predati Njemu brige znaèilo bi mi kao ne protiviti se njegovoj volji, jer tko zna koja je naša uloga u ovom svijetu. Možda je upravo apostolska tj. možda Isus želi da našim životom širimo kraljestvo SLAVE KRIŽA. |
Da, mislim da je tako. Ali Isus želi da ne brinemo o svakojakim stvarima, nego da ih damo Njemu u ruke, da s pouzdanjem kroèimo ovim svijetom, bez obzira na križeve koji nas zadese. Da ne dižemo ruku na sebe, da ne muèimo ljude oko nas koji možda imaju i težih križeva, da ne živimo u drhtajima i strahu, da se ne okreæemo razlièitim napastima i porocima zbog naših križeva. Zato mislim da predati Bogu naše brige znaèi s pouzdanjem i vjerom u Boga strpljivo nositi križ koji nam je stavljen na leða. Nikad ne smijemo zaboraviti da nismo sami. |
|
prvi znaci su pobjedi |
|
|
 |
|
|
Ne moe otvarati nove teme. Ne moe odgovarati na postove. Ne moe ureivati svoje postove. Ne moe izbrisati svoje postove. Ne moe glasovati u anketama.
|
|