HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: sri 16 sij 2019, 11:33. Pogledaj neodgovorene postove
* P R A V I L N I K ponašanja na forumu Ureda HBK za mlade *
Započni novu temuOva tema je zaključana: ne možeš uređivati postove niti odgovarati.
Prethodna tema Sljedeća tema
Autor Poruka
Administratori
administratorSpol: neodređen
Postovi: 67
PostanoPostano: uto 28 stu 2006, 13:14
PostNaslov : * P R A V I L N I K ponašanja na forumu Ureda HBK za mlade *
Citiraj i odgovori

PRAVILNIK PONAŠANJA NA FORUMU UREDA HBK ZA MLADE
(verzija 28.11.2006.)

Dragi mladi,
ovaj forum namijenjen je vama kao mjesto gdje možete izmjenjivati svoja razmišljanja, iskustva, stavove, ideje, ali isto tako mjesto gdje možemo jedni druge poticati na rast u vjeri i ljubavi. Ovo je mjesto gdje se možemo međusobno izgrađivati u razumijevanju i življenju naše vjere podupirući jedni druge u molitvi. Isto tako, ovdje možemo reagirati na društvena događanja koja nam se ne sviđaju, ali u kršćanskoj ljubavi i razumijevanju služiti se jezikom ljubavi.

Kako bi to bilo u granicama ljudske i kršćanske tolerancije, molimo vas da uvažite i poštujete ova pravila, a time i jedni druge. Budite pažljivi što pišete, jer drugi ne mogu pročitati vaše mišljenje. Stoga ako mislite da bi se moglo nešto krivo protumačiti probajte oblikovati rečenice tako da bude jednostavne i razumljive svima. Budite spremni i na to da ste možda u krivu te da se po potrebi ispričate. Ova pravila su zbog vas i zbog onih koji će doći nakon vas. Poštujmo to i neka naša prisutnost na ovom forumu bude na blagoslov i izgradnju nama, ali i onima koji će nas čitati i posjećivati.

 1. Nije dozvoljeno korištenje nadimaka, avatara i potpisa provokativnog, uvredljivog i nemoralnog sadržaja.

 2. Poruke koje sadrže psovke, uvrede, klevete, prijetnje, vulgarnosti ili bilo koje druge sadržaje koji mogu narušiti ili povrijediti postojeće zakone nisu dozvoljene.

 3. Nisu dozvoljena javna kritiziranja, ismijavanja i omalovažavanja drugih članova ovog foruma te osobni napadi i govor mržnje prema pojedincima ili grupama. Maltretiranja i napadi preko privatnih poruka također su nedopustivi. Za svaku takvu neugodnost, molimo vas, obavijestite administratora.

 4. Protukršćanski i protukatolički stavovi te provokacije i svađe na vjerskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi neće se tolerirati.

 5. Međusobni razgovori između dva ili više korisnika koji nisu vezani za temu prelaze u chat i nisu dozvoljeni. Za privatne rasprave (teme) ili poruke osobne prirode koristiti privatne poruke. Neobavezni i svakodnevni razgovori (chat) dozvoljeni su samo na posebno označenim temama koje određuju moderatori.

 6. Bespotrebni komentari i odgovori koji nemaju veze s temom ili su tipa "bravo", "možda", "ok", "da", "ne" i slično, kao i korištenje smajlića umjesto odgovora, bit će brisani.

 7. Kod otvaranja nove teme paziti da bude unutar podforuma koji je za to predviđen (kratak opis može se naći uz ime svakog podforuma). Prije otvaranja nove teme provjeriti (pomoću tražilice) postoji li već ta ili slična tema na forumu tako da se izbjegne ponavljanje. Naslov teme neka bude smislen i razumljiv (izbjegavati naslove tipa: "Pitanje", "Hitno", itd.)

 8. Izbjegavati pisanje više poruka za redom na istoj temi. Ukoliko želite dodati nešto, koristite opciju “uredi" koja je dostupna za svaku vašu poruku. Nizanje vlastitih poruka je dozvoljeno ako su pisane u različito vrijeme (mjereno u danima) i(li) ako imaju različit sadržaj koji nije usko povezan s prethodnim porukama.

 9. Velika, tiskana i šarena slova koristiti samo kada je to uistinu potrebno jer to predstavlja naglašavanje vlastitih riječi. Velika tiskana slova označavaju vikanje pa pripaziti na to.

 10. Moderatori imaju pravo uređivanja, premještanja, preimenovanja i brisanja tema i poruka u skladu s gore navedenim točkama. Na svaku takvu intervenciju, moderator će obavijestiti autora putem privatne poruke i(li) preko obavijesti moderatora na određenom podforumu.

 11. Kritike, pritužbe i komentare vezane uz Pravilnik i na rad moderatora dozvoljeno je pisati isključivo administratoru putem privatnih poruka ili e-mailom (forum-mladi@hbk.hr).

 12. Sve što nije dozvoljeno ovim Pravilnikom, bit će brisano i sankcionirano. Administrator jedini može privremeno ili trajno uskratiti pristup forumu zbog nepoštivanja Pravilnika. Nepoštivanje 3. i 4. točke Pravilnika direktno povlači opomenu administratora i tjedan dana isključenja. Druga opomena administratora povlači trajno isključenje s foruma. Za nepoštivanje neke od drugih točaka dobivaju se opomene moderatora. Za sakupljene 3 opomene moderatora slijedi tjedan dana isključenja, za 5 sakupljenih opomena 15 dana isključenja, za 7 skupljenih opomena mjesec dana isključenja. Opomene se ne brišu i tko sakupi preko 7 opomena moderatora, bit će trajno isključen s foruma.

 13. Administrator i moderatori zadržavaju pravo izmjene i nadopune Pravilnika.

Ured HBK za mlade, Kaptol 21, Zagreb
tel: 01/4814-699, e-mail: forum-mladi@hbk.hr
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: alopex, inek
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOva tema je zaključana: ne možeš uređivati postove niti odgovarati.

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group