|
 |
Autor |
Poruka |
fratar

Spol: 
|
Postano: sri 26 tra 2006, 15:10
Naslov : Kristfest u Osijeku |
|
|
KRISTFEST je krenuo kao ideja za Festival suvremene kršćanske glazbe, moderne gospel glazbe. Po sadržaju i načinu organizacije možemo reći da je jedinstven među ostalim festivalima sličnog sadržaja u Hrvatskoj. Cilj nam je izgraditi mjesto na kojem bi se mogli okupljati svi u Hrvatskoj koji se bave kršćanskom glazbom i učiniti ga mjestom dodjele priznanja najzaslužnijima u tekućoj godini za ostvarenja na raznim područjima života bitnim za kršćansku vjeru. Takvi festivali postoje u većini europskih zemalja. Trenutno smo okrenuti podizanju kvalitete i nivoa moderne kršćanske glazbe u Hrvatskoj. Nastojimo dovesti po našem mišljenju najbolje glazbenike koji sviraju suvremenu kršćansku glazbu u zemlji, ali i glazbenike kršćane koji ne djeluju na vjerskoj sceni. Ozbiljnom strategijom i velikim marketinškim djelovanjem radimo na promociji Festivala. Tehnički želimo Festival postaviti na razinu koju zahtjeva svaki ozbiljniji festival. Nadamo se postaviti Osijek time kao mjesto u koje će svraćati svi renomirani kršćanski glazbenici koji rade europske turneje. Zato važnim smatramo dovođenje svjetski poznatih vrhunskih kršćanskih glazbenika iz cijele Europe i svijeta. Posebno pripremamo za ovu godinu neka iznenađenja koja se nadamo da će se ostvariti i razveseliti sve poklonike „dobre glazbe". Želimo da koncerti budu inspiracija mladima koji u svojim crkvenim zajednicama sviraju suvremenu kršćansku glazbu i da doprinesu kvalitetnijem razvoju kršćanske glazbe u Hrvatskoj. Glazba je jezik koji mladi danas najbolje razumiju, stoga im treba naviještati Evanđelje na način kako ga mogu bolje shvatiti i upoznati, da bi ga mogli prihvatiti i životom svjedočiti.
Dragi prijatelji, i ove godine u Osijeku će se održati ovaj zaista zanimljiv festival!
Ja vam ovdje donosim program ovogodišenjeg festivala, i nadam se da ću neke vi od vas vidjet u Osijeku između 22. i 28. 5. ove godine!
Ponedjeljak, 22.5
Evanđeoska pentekostna crkva Radosne vijesti – Donji Grad
19.00 OTVORENJE (zbor crkve Radosne vijesti, framin igrokaz)
20.00 KONCERT (Moses, Kristina, Seekers)
Utorak, 23.5.
Hotel Central – Centar
19.00 O KRŠĆANSKOJ GLAZBI (Bono Records & Andrej Grozdanov, HKR)
20.00 KONCERT (Fides, Rivers, Tsefanyah)
Srijeda, 24.5.
Galerija franjevačkog samostana – Tvrđa
11.00 OTVORENJE IZLOŽBE (Tatjana Malešević)
Sportska dvorana Zrinjevac - Centar
20.00 KONCERT (Oslo Gospel Choir, NOR; Delirious, ENG)
Četvrtak, 25.5.
Kapucinski samostan sv. Jakova – Centar
11.00 PREDSTAVLJANJE KNJIGE (Juraj Kolarić: Ekumenska trilogija, Prometej)
Franjevačka crkva sv. Križa – Tvrđa
19.00 EKUMENSKA MOLITVA (Taize)
20.00 KONCERT (zborovi mladih osječkih župa i kršćanskih crkava)
Petak, 26.5.
Franjevački samostan – Tvrđa
09.00 LABIRINT & RADIONICE (MZK & STEP; 2 dana)
Kapucinski samostan sv. Jakova – Centar
10.00 SAJAM KRŠĆANSKE KNJIGE
19.00 KONCERT KLASIČNE GLAZBE
Evanđeoski teološki fakultet – Donji Grad
20.00 TRIBINA IZ EKUMENIZMA (teolozi kršćanskih crkava)
Subota, 27.5.
09.00 LABIRINT & RADIONICE (MZK & STEP; 2 dana)
Srednjoškolsko igralište – Tvrđa
10.00 ŠPORTSKA NATJECANJA (mladi osječkih crkava: nogomet, basket, odbojka)
Kino Europa & Kino Urania – Tvrđa
11.00 projekcija IGRANOG I CRTANOG FILMA
Dvorana Isusovačke klasične gimnazije - Tvrđa
19.00 TRIBINA ZA MLADE (Ivica Raguž: O kršćanskoj erotici, SKAC)
Bastion – Tvrđa
21.00 PREDSTAVA (zajednica liječenih ovisnika Cenacolo)
22.00 KONCERT (En Face)
NAPOMENE:
1. za Labirint i radionice Step-a i Mladih za Krista (MZK) trebat će se prijaviti zbog lakše organizacije.
2. koncert u srijedu se plaća (60 kn, 10 ulaznica-svaka po 50 kn) i možda u utorak (20 kn) sve ostalo je besplatno
3. postoji mogućnost noćenja u Osijeku, najvjerojatnije u vrećama za spavanje
4. predstava Cenacola je «Uskrsnuće»
5. prijašnje najave Kristfesta obuhvaćale su i nedjelju, ali zbog nogometne utakmice Hrvatska – Iran u Osijeku i koncerta M. Škore nakon, organizatori su samo pomaknuli sportska natjecanja i kino sa nedjelje na subotu
6. ulaznica za kino: ista kao na koncert u srijedu, ali mogu ući samo prvih 600 (350+250) koji se prijave najvjerojatnije na radiju
7. linkovi: mladi za krista (labirint) www.mzk.hr
studentski evanđeoski pokret www.step.hr
www.delirious.co.uk
www.franjevci.com
i naravno www.kristfest.com koja će uskoro biti obnovljena tj. osvježena za ovu godinu |
|
"A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav
- to troje -
ali najveća je među njima ljubav." 1 kor 13,13
 |
|
|
 |
mlado
Spol: 
|
Postano: sri 26 tra 2006, 16:50
Naslov : Re: KRISTFEST 2006. - OSIJEK 22.-28. svibnja 2006. |
|
|
fratar napisa: |
Sportska dvorana Zrinjevac - Centar
20.00 KONCERT (Oslo Gospel Choir, NOR; Delirious, ENG)
|
Pozivam sve ljude da obavezno posjete ovaj sjajni događaj. Konačno možemo i u Hrvatskoj vidjeti što to znači suvremena kršćanska glazba. Gostuje velika grupa Delirious? koja je ostavila veliki trag u razvoju suvremene kršćanske glazbe, a karijera im ne pokazuje znakove posustajanja.
Ovo je prvi pravi veliki kršćanski koncert u Hrvatskoj. Hvala Bogu i organizatorima koji su nam omogućili ovaj koncert. |
|
|
|
|
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: pet 28 tra 2006, 10:40
Naslov : |
|
|
Došlo je do nekih manjih izmjena u programu:
ponedjeljak: umjesto Moses, Kristina i Seekers, sad je October light i Tsefanyah
utorak: umjesto Fides, Rivers, Tsefanyah sad je Moses, Kristina, Fides
Rivers će biti u subotu sa Enface-om.
I još neki dodatci:
Koncert osječkih župa će biti u župi Sv. Mihaela u tvrđi, a ne Fraanjevačkoj crkvi.
Sajam kršćanske knjige također traje 2 dana
Klasični koncert - nastupa Komorni duo Plaggiatiano
Tribina iz ekumenizma - tema je "Ekumenizam:Imperativ"
Crtani i igrani film: Oliver Twist i Tko je smjestio Crvenkapici
Još neki linkovi:
www.octoberlight.net (rečeno mi je da su zapravo Seekers Planet promjenili ime u October Light)
www.jazzgospel.com
www.ogc.no
www.en-face.com
www.sveti-duh.hr
www.bonorecords.com |
|
- to troje -
 |
|
|
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: čet 04 svi 2006, 21:36
|
|
Još jedna informacija!
Ulaznice za koncert u srijedu(koje vam vrijede i za filmove u kinu) će se moći naručiti i nabaviti u svim Verbumovim knjižarama, a sutra ću napisati na kojim još mjestima, nemam trenutno tu inforamciju ovdje! BVB!
Još jednom ponavljam, organizirat ćemo i smještaj za ljude koji bi htjeli ostati na više dana., dođite nam u Osijek
Bilo bi lijepo kad bi se dogovorili, pa napravili neki forumaši susret u Osijeku povodom Kristfesta...  |
|
- to troje -
 |
|
|
 |
davorseljan

Spol: 
|
Postano: pet 05 svi 2006, 8:15
|
|
fratar napisa: |
Još jedna informacija!
Ulaznice za koncert u srijedu(koje vam vrijede i za filmove u kinu) će se moći naručiti i nabaviti u svim Verbumovim knjižarama, a sutra ću napisati na kojim još mjestima, nemam trenutno tu inforamciju ovdje! BVB!
Još jednom ponavljam, organizirat ćemo i smještaj za ljude koji bi htjeli ostati na više dana., dođite nam u Osijek
Bilo bi lijepo kad bi se dogovorili, pa napravili neki forumaši susret u Osijeku povodom Kristfesta...  |
Slažem se fratar.
Ja ću možda uzeti stari godišnji koji i ovako moram iskoristiti. |
|
U radu je spas. |
|
|
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: pon 08 svi 2006, 10:36
|
|
stranica www.kristfest.com je konačno obnovljena i na njoj možete naći SVE informacije u vezi događanja na festivalu  |
|
- to troje -
 |
|
|
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: sub 20 svi 2006, 7:24
Naslov : KRISTFEST Admin |
|
|
U slijedeća dva sata odgovaramo na pitanja!
Možete pitati što god želite!
Ili nam pošaljite mail : slaven@kristfest.com |
|
- to troje -
 |
|
|
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: ned 28 svi 2006, 13:44
|
|
Evo i još jedan KRISTFEST je gotov, mislim da je ovo bio ne samo jedan velik događaj za Osijek nego i za cijelu Hrvatsku! a nagodinu će biti još i bolje....
Oko 2000 ljudi je napunilo dvoranu Zrinjevac u Osijek u na koncertu najboljeg i Europskog gospel zbora OSLO GOSPEL CHOIR i najbolje kršćanske rock grupe DELIRIOUS?, a i ostali koncerti i događaji su bili maksimalno posjećeni, posebno bi izdvojio još i koncert Osječkih Župnih Zborova koji su isto tako napunili crkvu sv. Mihaela u Osijeku te svojim glasovima oduševili sve sudionike Kristfesta... mogao bi još dalje nabrajati, zaista je bilo VELIČANSTVENO i svi koji su bili na bilo kojem od događanja su bili prezadovoljni,...
Svima koji nisu bili.... mogu samo reći dođite nagodinu, neće vam biti žao!!!!!
 |
|
- to troje -
 |
|
|
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: pon 26 ožu 2007, 22:35
|
|
Ljudi, priprema se Kristfest 2007. Ove godine u potpuno drugačijem svjetlu s fenomenalnim svjetskim i hrvatskim grupama kršćanske glazbe, ali ove godine i s naglaskom na franjevaštu i sv. Franji...
pogledajte na www.kristfest.com, a ja ću se do kraja tjedna potruditi i napisati još novih i uzbudljivih informacija o tome što nas čeka na Kristfestu 2007. |
|
- to troje -
 |
|
|
 |
Alen

Spol: 
|
Postano: uto 27 ožu 2007, 17:24
|
|
Jedva čekam Kristfest ove godine!! Prošli je bio stvarno nezaboravan, nadam se da će takav biti i ove godine!  |
|
|
|
|
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: sub 31 ožu 2007, 22:13
|
|
|
|
- to troje -
 |
|
|
 |
Maki

Spol: 
|
Postano: ned 01 tra 2007, 0:09
|
|
A čekaj kada bi dolazili na jedan dan kolika bi bila karta? Recimo za petak ili subotu. |
|
|
|
|
 |
logica

Spol: 
|
Postano: pon 02 tra 2007, 19:49
|
|
Ah, zašto je Osijek tako daleko od Zadra  |
|
Ti me rukom svojom nosiš, o Bože moj.
Gledam, ime moje piše na dlanu tvom. |
|
|
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: pet 06 tra 2007, 22:11
|
|
Maki napisa: |
A čekaj kada bi dolazili na jedan dan kolika bi bila karta? Recimo za petak ili subotu. |
To ću morati provjeriti, nisam siguran, no treba imati na umu da je to ulaznica za 15 Koncerata tj. 5 ako budeš dolazio na sam jedan dan, što je je još uvijek kad malo razmisliš prilično povoljno... (Usporedbe radi, koncert Olivera Dragojevića u HNK-u je 200 Kn)
logica napisa: |
Ah, zašto je Osijek tako daleko od Zadra  |
mislim da će biti organizirano s busevima iz tih krajeva dolazak i smještaj u Osijeku, tj. znam da dolaze nekoliko Frama iz BiH(mislim iz Tuzle) i Dalmacije no neznam točno odakle, probat ću se raspitati ak te zanima |
|
- to troje -
 |
|
|
 |
Gogi

Spol: 
|
Postano: sub 21 tra 2007, 11:14
|
|
Ja i jos neki probat cemo napunit jedan bus za Kristfest iz Splita. Ako ne, mozda bi se mogli prištekat s nekom grupom iz Zg. Šteta sto je odmah iduci tjedan Nacionalni susret frame, pa je vecini framaša nezgodno iz Splita posjetit Osijek i Rijeku u 10 dana.
Cujem da je smjestaj rješen. Zanima me gdje bi tocno bili, dal nam trebaju vreće i sl? Hoce li se moc posjetit Vukovar, Ovcara i sl?
Hoce li bit kakve radionice preko dana?
Cujemo se! |
|
Primit ćete snagu,
Duh Sveti sići ce na vas
i bit ćete mi svjedoci,
sve do na kraj svijeta!
Dj 1, 8 |
|
|
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: ned 22 tra 2007, 11:28
|
|
Gogi napisa: |
Ja i jos neki probat cemo napunit jedan bus za Kristfest iz Splita. Ako ne, mozda bi se mogli prištekat s nekom grupom iz Zg. Šteta sto je odmah iduci tjedan Nacionalni susret frame, pa je vecini framaša nezgodno iz Splita posjetit Osijek i Rijeku u 10 dana.
Cujem da je smjestaj rješen. Zanima me gdje bi tocno bili, dal nam trebaju vreće i sl? Hoce li se moc posjetit Vukovar, Ovcara i sl?
Hoce li bit kakve radionice preko dana?
Cujemo se! |
Bit cete smjesteni u zupama po obiteljima, neznam tocno o kojim zupama se radi, ali mislim da nece biti predaleko od samog mjesta dogadjanja.
Sto se tice posjete Vukovaru, Ovcari i sl. mislim da to ovisi o tom kak se vi dogovrite, iako mislim da ce biti neki obilazak grada Osijeka.
Radionice ce biti, znam da ce biti u Labirint, gore sam vec napisao da ce biti otvorena kapelica za cjelodnevnu molitvu i sl... |
|
- to troje -
 |
|
|
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: uto 24 tra 2007, 13:28
|
|
Evo konačno je otvorena stranica www.kristfest.com na kojoj možete pronaći sve što vas zanima o KRISTFESTu 2007. čak je postavljen i forum na koji možete doći komentirati i detaljnije raspraviti sve što vas zanima no ja ću i dalje ovdje napisati sve bitnije stvari.  |
|
- to troje -
 |
|
|
 |
majče

Spol: 
|
Postano: ned 06 svi 2007, 11:53
|
|
... Čuh da biskup baš i ne preporučuje odlazak na Krist fest?! ... |
|
Voliš li me?
Iv 21,17 |
|
|
 |
davorseljan

Spol: 
|
Postano: ned 06 svi 2007, 16:13
|
|
majče napisa: |
Opet biskupi imaju riječ.
Jeli možda to biskup Perić . |
|
U radu je spas. |
|
|
 |
majče

Spol: 
|
Postano: pon 07 svi 2007, 12:43
|
|
... pa i mislim da bi biskup trebao imati reč!!!! ... Već ako ne preporučuje, sigurno ima jako dobar razlog za to.... !!!!!!!!! Nije to sigurno rekao, bezveze!!!!  |
|
Voliš li me?
Iv 21,17 |
|
|
 |
Žan
mod team leader

Spol: 
|
Postano: pon 07 svi 2007, 12:47
|
|
... pa i mislim da bi biskup trebao imati reč!!!! ... Već ako ne preporučuje, sigurno ima jako dobar razlog za to.... !!!!!!!!! Nije to sigurno rekao, bezveze!!!!  |
Pa jel rekao taj razlog? Ako je rekao kao biskup, onda bi se njegova riječ trebala i čut javno... |
|
Po ovom će svi znati da ste moji učenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge! (Iv 13, 35) |
|
|
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: uto 08 svi 2007, 17:15
|
|
Istina, prve dvije godine se biskup baš nije slagao... no ove godine je drugačije, ove godine je biskup podržao i blagoslovio projekt i sve koji rade na njemu |
|
- to troje -
 |
|
|
 |
heartsong

Spol: 
|
Postano: uto 08 svi 2007, 17:44
|
|
proučila sam izvođače koji će ove godine nastupati, dečke iz October light čak i znam... ajme, odlično kaj tak nekaj ima u hrvatskoj s takvim kalibrom izvođača!!!
Svaka čast inicijatorima i organizatorima!!! |
|
Ispraznost cijelog svijeta
je kao snijeg usred ljeta,
a dijete po njem trči boso.
Zar svejedno je?
Samo u Bogu je mir, dušo moja,
Samo u njemu je sva nada srca mog.
Samo On je moja stijena, ufanje.
Bog mi je utjeha, hridina silna,
Utočište. |
|
|
 |
sunshine20

Spol: 
|
Postano: uto 08 svi 2007, 20:00
|
|
potpisujem fratrov post..biskup je podržao Kristfest i blagoslovio...kako i ne bi kad je to festival kršćanske kulture mladih.. ..i kao što žan kaže čulo bi se da ne podržava
ljudi bit će ooodlično i ove godine...preporučam svima i pozivam sve koji mogu da dođu..ljudi koji su bili prošle godine su oduševljeni..  |
|
vi ste svijetlost svijeta!!! |
|
|
 |
majče

Spol: 
|
Postano: sri 09 svi 2007, 11:39
|
|
... onda super ... ja samo čuh...  |
|
Voliš li me?
Iv 21,17 |
|
|
 |
|
|
Ne možeš otvarati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš glasovati u anketama.
|
|