HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: pet 06 pro 2019, 11:39. Pogledaj neodgovorene postove
IDEMO LI U SYDNEY?
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeęa tema
Autor Poruka
tina81

Spol: žensko
PostanoPostano: pon 02 lip 2008, 7:13
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ne nisu, niti æe. To nam je Ivana rekla na prvom sastanku. Uostalom, pa platili smo hodoèasnièki paket, ne? Confused
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Diana

PostanoPostano: pon 02 lip 2008, 8:50
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Da platili smo ga 1710 kn, nema nikakvog smanjenja...?!
Ja idem

PostanoPostano: pon 02 lip 2008, 11:39
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

neznam da li smo platili jer ja samo plaæam svaki mjesec rate a pojma nema koji mjesec Ŕta toèno plaæamo, naŔoj grupi je ostala joŔ jedna rata za platit do 15 u mjesecu i punoo je veæa od cijene paketa da sam se nadala da nam možda joŔ stignu smanjit paket. meni bi bilo logièno da nam smanje buduæi da je prosjeæna plaæa u hrvatskoj oko 500eura a u svim zemljama zapadne europe je dupla a stavili su nas u isti rang s njima
tina81

PostanoPostano: pon 02 lip 2008, 12:08
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ma slažem se u potpunosti, ali Ivana je neŔto prièala oko toga da nisu smanjili niti joŔ siromaŔnijm zemljama od nas, tako da se nas nisu niti dotakli. Cijena je ostala ista i kao takvu smo je morali platiti, joŔ negdje prije mjesec dana sigurno. A Ŕta se može...
Diana

PostanoPostano: sri 04 lip 2008, 10:40
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

nemojte zaboraviti da vam za australiju trebaju strujni adapteri
Diana

PostanoPostano: sri 04 lip 2008, 10:55
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

U svrhu zaŔtite od nove prijetnje tekuæim ekspolzivima Europska unija ima mjere zaŔtite u kojima vam kontrolira unos tekuæina u ruènoj prtljazi.
Ne smijete ponijeti viŔe od j litre i to zapakirena u prozirnu zip vreæicu u kojoj pojedinaèna kolièina bilo koje tekuæine ne prelazi 100 ml.
Diana

PostanoPostano: sri 04 lip 2008, 10:56
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Nova pravila ne ogranièavaju kolièinu tekuæina koje možete kupiti u trgovinama koje se nalaze nakon mjesta provjere karte za ulazak u zrakoplov (boarding pass) ili u samom zrakoplovu prijevoznika EU zemalja.
Diana

PostanoPostano: sri 04 lip 2008, 10:57
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

U ZRAƈNOJ LUCI
Kako bi olakŔali postupak provjere, prilikom
zaŔtitnog pregleda morate:
- predoèiti sve tekuæine koje nosite
- skinuti jaknu i / ili kaput koji Ʀe biti
pregledani odvojeno
- iz ruène prtljage izvaditi sve veæe
elektronièke naprave koje æe biti
pregledane odvojeno, kao npr.
prijenosno raĆØunalo
TEKUƆINE UKLJUƈUJU
- vodu i ostala piƦa, juhe i sirupe
- kreme, losione i ulja
- parfeme
- sprejeve
- gelove, ukljuèujuæi gel za kosu i gel za
tuŔiranje
- paste, ukljuèujuæi i pastu za zube
- mjeŔavine tekuæina i krutina
- maskaru
- sve ostale predmete sliĆØne konzistencije
Å Å Å TTTO SSSEEE NEEE MIIIJJJEEENJJJA???
I NADALJE SMIJETE
- pakirati tekuæine u predanu prtljagu, jasno poŔtujuæi sva pravila o sigurnom pakiranju tekuæina kako bi
se sprijeèilo njihovo razlijevanje po vaŔoj ili po prtljazi drugih putnika, nova ogranièenja odnose se
iskljuĆØivo na ruĆØnu prtljagu koju sami unosite u zrakoplov
- u vaŔu ruènu prtljagu pakirati tekuæe lijekove koji su vam potrebni tijekom putovanja, te dijetetske
pripravke kao npr. djeèju hranu, koji æe se koristiti tijekom putovanja. Prilikom obavljanja zaŔtitnog
pregleda mogu vas pitati da dokažete neŔkodljivost takvih tekuæina.
- kupovati tekuæine kao npr. piæa i parfeme u duty free trgovinama nakon obavljenog zaŔtitnog pregleda
ili u zrakoplovu. Ako nastavljate putovanje iz neke od zraĆØnih luka u EU, tako kupljena roba mora biti
upakirana u posebne prozirne zaplombirane plastiène vreæice. Ako je to sluèaj, molimo vas da takve
vreæice ne otvarate tijekom putovanja jer vam mogu biti oduzete tijekom zaŔtitnog pregleda u transfernoj
zraĆØnoj luci.
Sve gore spomenute tekuæine ne ulaze u ono ogranièenje koje se odnosi na jednolitrene plastiène
vreƦice.
Diana

PostanoPostano: sri 04 lip 2008, 11:03
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Prtljaga

Osim ruène i predane prtljage, putnik ima pravo ponijeti sa sobom u putnièku kabinu i osobne stvari kao Ŕto su: ogrtaè, kiŔobran ili Ŕtap, manju kameru, dalekozor, žensku ruènu torbicu, torbu za spise/prijenosno raèunalo, knjigu ili novine za èitanje u tijeku putovanja, djeèju koŔaru i hranu za dojenèad u tijeku putovanja, potpuno sklopiva invalidska kolica i/ili Ŕtake.
RuĆØna prtljaga

Najveæa dopuŔtena težina ruène prtljage iznosi 8 kg, a zbroj njezinih dimenzija ne smije prelaziti 115 cm (55X40X20).

Odrasli putnici imaju pravo na besplatni prijevoz prtljage, i to:

20 kg u meưunarodnom prometu za ekonomski razred

ViŔak prtljage se dodatno naplaæuje prema sljedeæem:

za letove u meưunarodnom prometu 8 € po kilogramu. ZATO PAZITE DA NE NOSITE GLUPOSTI KOJE VAM SIGURNO NEƆE TREBATI
Ja idem

PostanoPostano: sri 04 lip 2008, 19:41
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Diana napisa:

kakvi? Ŕta oni imaju onako na tri, a ne ko mi dva ona vrha, ili imaju neki drugi napon
sv.Franjo legenda

Spol: muško
PostanoPostano: sri 04 lip 2008, 21:45
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ja idem napisa:
Diana napisa:

kakvi? Ŕta oni imaju onako na tri, a ne ko mi dva ona vrha, ili imaju neki drugi napon

Trebate samo da kupite nastavak na naŔe utikaèe jer njihov vrh ima 3 viljka... To možete kupiti ili u nekom elektroshopu kod nas ili supermarketu u Sydneyu...

Å to se tiĆØe napona mislim da je isti. Moj stric iz Australije je ovamo bez problema koristio njihovu tehniku bez pretvaraĆØa...

ne ubij, ni maĆØem, ni traĆØem!
Diana

PostanoPostano: čet 05 lip 2008, 6:15
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

sv. Franjo legenda vam je toèno napisao, oni imaju dvije nakoŔene ploèice jednu nasuprot druge i treæu ispod njih kao uzemljenje (koja ne mora biti)
Sarajka

PostanoPostano: uto 10 lip 2008, 22:16
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Dragi moji,

evo ja piŔem neki èlanak za Katolièki tjednik o SDM u Sydneyu i tako surfam po netu i naðem mnogo zanimljivih stvari, pa i vaŔ forum(iako sam se nekada prije registrirala,ali zaboravila Embarassed ).
Nas iz BiH ide 33, a bit æemo s vama iz Hrvatske u Broken Bayu i ja evo samo brojim dane. Naletjela sam i na grupu "Broken Bay - meet the pilgrims" na facebook-u, a vidim da nema nikoga s naŔih prostora u toj grupi, pa eto ako netko želi da upozna naŔe domaæine ima priliku.
Vidimo se onda u Zagrebu na aerodromu, u Broken Bayu ili u Sydneyu.

Bog vas blagoslovio.

PS. Super vam je forum, ali sam ja umorna pa odoh sada spavati Very Happy

PPS. Ako nekada budete dolazili u Sarajevo javite se, imamo mi Udrugu katolièkih studenata (www.emaus.co.ba), pa se možemo družiti Smile
tina81

PostanoPostano: ned 22 lip 2008, 20:22
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ljudi moji, sada je put zaista blizu. Ja putujem za 11 dana i moram priznati da me veæ lagano prolaze žmarci. Uuuu, a taj dugi put.... Daj Bože da svi sretno stignemo. molitva
sv.Franjo legenda

PostanoPostano: ned 22 lip 2008, 22:09
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

jest.. primaklo se. miiir
Ja idem za 2 tjedna. Karta i viza su tu. Meni je zanimljivo ono presjedanje u hong kongu... imamo stanku nekoliko sati... Nisam nikada bio u kini al sumnjam da Ʀu izlazit iz terminala... Wink sport
prema najnovijoj informaciji iz hr ide oko 350+ nas 33 iz BiH i oko 150 neokatakumena koji se sami organiziraju.
znaèi malo viŔe od 500 hrvata. alelujaa
vidjeti Ʀemo kakav Ʀe biti odaziv mladih iz drugih zemalja. iako to nije bit susreta mislim da Ʀe ovo biti najmanje posjeƦen WYD zbog cijene i udaljenosti.
Svejedno jedva ĆØekam!!!! bubnja
vozi se

Pope an Aussies here i come! vozi se

davorseljan

PostanoPostano: uto 24 lip 2008, 7:53
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Svima koji putujete želim sretan put i dobru zabavu.

U radu je spas.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
tina81

PostanoPostano: uto 24 lip 2008, 8:46
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Puno puno hvala. Može i koja molitva za sretan put. Laughing
chokolada

PostanoPostano: uto 24 lip 2008, 21:15
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

bliži se, bliži veseo imam par praktiènih pitanja.

idem 5.7., idemo preko londona, a buduæi da u londonu èekamo skoro 12 sati na let, razmiŔljamo se zaletiti do grada bar na kratko. heh, ne znam sada koliko je to financijski isplativo pa sam htjela pitati nekog zna li koliko koŔta karta od heatrowa do londona i natrag (neŔto sam èula 10-15 funti Ŕto je prihvatljivo)...

jeste li uplatili osiguranje i koje?

i jedno osobno pitanje, ali treba mi malo za procjenu - koliko mislite novca sa sobom nositi i da li viŔe u keŔu ili na kartici? mislite li možda joŔ putovati po australiji zadnji tjedan?

btw, Ŕto se tièe love za australiju, studentica sam, ali sam lovu isto potpuno sama skupila, nitko mi nije dao ni lipe (dapaèe, na kraju sam uŔtedila i dosta viŔe od potrebnog pa æe viŔak iæi za Ŕtednju za buduænost). mi smo inaèe srednja klasa, starci su mi odmah na poèetku (2005. nakon koelna kad sam rekla da idem i poèela Ŕtedjeti) rekli da je to luksuz i da nema Ŕanse da me iŔta financiraju. pa sam ja zapela, radila sam preko ljeta, a zadnju godinu i uz fax, u isto vrijeme jednom èak i po 3 posla. dobro mi je doŔla i stipnedija (makar ne visoka), odrekla sam se pomodnih krpica, skupih izlazaka i eto, isplatilo se Wink

uf, Ŕto sam se raspisala... Cool

Život je lijep...
tina81

PostanoPostano: uto 24 lip 2008, 22:35
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Imam i ja jedno pitanje koje me muèi. Koliko majica mislite nositi, odnosno "gajite" li nadu da æemo to moæi negdje oprati? Question Exclamation
sv.Franjo legenda

PostanoPostano: sri 25 lip 2008, 8:50
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

I mi u hong kongu imamo dužu stanku al ne bih nikomu preporuèio da izlazi vanka... može se jako zakomplicirati.
Ja mislim da bi svakome trebalo bit dosta oko 500 AUD... To je oko 2000 kuna.

Å to se tiĆØe osiguranja nama su to uplatili iz Ureada za mlade BKBiH. Wink
Èini mi se oko 200 kuna po osobi. potrebno je jer smo po hodoèasnièkom paketu osigurani samo tijekom susreta (manje od 7 dana)

Kika

PostanoPostano: sri 25 lip 2008, 9:11
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Što se tièe izlazaka izvan aerodroma mislim da je to donekle i nemoguæe posebno ako za tu zemlju u kojoj presjedaŔ treba viza... Wink
a osim toga dok izaðeŔ s aerodroma {(Ŕto moram priznati nisam sigurna niti da li se smije Wink) (Londonski Heatrow ti je posebno zanimljiv Wink - naŔetala se budeŔ i navozila autobusom Wink)} imala bi možda 4 slobodna sata da se vratiŔ...jer ti je potrebno vrijeme da izaðeŔ van, obièno su aerodromi izvan grada tak da ti treba vremena da doðeŔ do grada ( a raèunaj i s gužvama Wink) i taman bi stigla i trebala bi se vraæati nazad Wink jer na check in-u moraŔ biti puno ranije.... ali osobno mislim da ni ne možeŔ izlaziti s aerodroma ako samo presjedaŔ...no moram priznati da nisam sigurna...

i p.s. obucite se Ŕto komotnije jer morate skidati sve ..od remena, cipela..... i to po nekoliko puta.... Bila sam nedavno na Heatrowu... provjeravali su me jedno 2 il 3 puta....Ŕto znaèi 2 - 3 puta skidanje cipela, jakni (bila je zima Wink), remena i bla bla....ako imaŔ puno toga za skidati oduzme ti vrijeme Wink

SREEEETAAAAN VAM SVIMA PUT!!!! UŽIVAJTE I POMOLITE SE I ZA NAS KOJI OSTAJEMO Smile

BITI ƆE VAM FENOMENALNO!!!!!

JEDVA ÈEKAM IZVJEŠTAJE Smile

When GOD leads you to the edge of the cliff, trust Him fully! Only one of the two things will happen; either He will catch you when you fall or He will teach you how to fly!
Sarajka

PostanoPostano: čet 26 lip 2008, 11:37
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

[quote="chokolada"]bliži se, bliži veseo imam par praktiènih pitanja.

idem 5.7., idemo preko londona, a buduæi da u londonu èekamo skoro 12 sati na let, razmiŔljamo se zaletiti do grada bar na kratko. heh, ne znam sada koliko je to financijski isplativo pa sam htjela pitati nekog zna li koliko koŔta karta od heatrowa do londona i natrag (neŔto sam èula 10-15 funti Ŕto je prihvatljivo)...

bila sam proŔli tjedan u Ŕkotskoj i iŔli smo preko heathrowa. I ja sam htjela do londona, ali smo imali samo 4 sata, pa mi se nije isplatilo. Postoje razne moguænosti kako do londona, najskuplji je vlak london express kojim se voziŔ samo 15-ak minuta (30funti), imaŔ London Connect, voziŔ se oko pola sata (15ak funti) i imaŔ underground kojim se voziŔ oko sat, ali je povratna karta samo oko 6 funti, a imaŔ i razne autobuse.
Istina na Heathrow-u su rigorozni i check in traje najmanje pola sata, jer te pregledaju i ispituju gdje ideŔ, kad se vraæaŔ itd...ali london je fenomenalan grad i Ŕteta ga je ne vidjeti. ja se vraæam preko pariza i èekam 12 sati, pa æu najvjerojatnije tamo otiæi do grada.

Sretan put svima i Ŕto manje turbulencija Smile
tina81

PostanoPostano: čet 26 lip 2008, 12:09
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ja sam proŔle godine bila u Londonu, ali na Heatrowu nisu bili toliko rigorozni. Istina da su se neki ljudi sa naŔeg leta morali i izuvati, ali ja sam jako brzo to obavila, sve nekih najviŔe 20 minuta i nisu niŔta pretjerivali. London je divan i bilo bi ga Ŕteta ne vidjeti. Mislim da 05.07. ili 06.07. ide i Tea Bojiæ, pa ako imas njen mail javi joj se jer mi je rekla da planira ici do centra, pa eto, toliko.
davorseljan

PostanoPostano: čet 26 lip 2008, 15:03
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

I tako bliži se dan kada se kreèe put Australije.
BaÅ” mi je drago da idete u velikom broju.
Moja preporuka je da pokuŔate reklamirat ovaj forum. Bit æe zanimljivo da nam se pridruže i mladi iz svih krajeva svijeta.
Jedan od dobrih primjera za koji znam je forum web stranice željeznice.neta gdje suraðuju i ljubitelji željeznica iz svij krajeva svijeta i piŔu na francuskom, engleskom i njemaèkom i hrvatskom.
Na kraju pomolite se i nas koji ĆØemo u mislima biti s vama.

U radu je spas.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Pero

PostanoPostano: pet 27 lip 2008, 10:53
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Evo ja sam malo manje aktivan ovdje, ali veselim se naŔem susretu u Sydneyu. MiD! molitva
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš urešivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.