HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: ned 17 stu 2019, 13:31. Pogledaj neodgovorene postove
Recepti
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeęa tema
Autor Poruka
Zita




Spol: žensko
Postovi: 512
PostanoPostano: pet 03 stu 2006, 22:32
PostNaslov : Recepti
Citiraj i odgovori

Davno ili ne tako davno na forumu je postojala tema na kojoj su forumaÅ”i pisali recepte koje su htjeli podijeliti sa drugima...tražili savjete u kuhanju itd... Ali izgleda da je tema netragom nestala.. Rolling Eyes Pa evo... napisat Ʀu vam jedan recept za sok od limuna, koji je suupeeer (provjereno!)! Laughing Wink A i vi svi ostali ako imate kakav dobar recept piÅ”ite....


SOK OD LIMUNA

1 kg limuna
7 l vode
7 kg Å”eƦera
10 dkg kiseline

Limuni se operu i samelju sa korom.
PomijeŔaju se sa vodom i kiselinom i ostavi stajati 24h.
Zatim se procijede (mi koristimo cjedilo i gazu) i doda Å”eƦer.

Hm, mislim da se dobije oko 10 litara sirupa za razrjeĆ°ivanje (da ne bi netko pomislio da je to gotov sok za piti Wink ). Naravno vi si možete recept prilagoditi... Wink
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
dodododoprecjednik




Spol: muško
Postovi: 313
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: sub 04 stu 2006, 10:58
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

meni bi dobro dosao neki recept za neku cokoladnu tortu,al neku ful laganu...
znaci,bez puno margarina...
al to je onak...poprilicno hitno...

Hvaljen budi, Gospodine moj....
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceMSNMICQ [Vrh]
Zvijezda




Spol: žensko
Postovi: 185
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: sub 04 stu 2006, 14:02
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

BuduƦi da mi je sad internet najbliže "pri ruci" probaj potražiti na ovom mjestu neÅ”to od onoga Å”to ti je potrebno!

www.coolinarika.com/recepti/sastojci/cokolada-dzem-i-med

alaj sam kuharica

Mi smo želje Boga spuÅ”tene do zemlje. (A.B.Å imiƦ)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Zvijezda




Spol: žensko
Postovi: 185
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: ned 12 stu 2006, 8:49
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Pohane palaĆØinke s piletinom

Potrebno je 12 palaĆØinki.

Nadjev:
2 komada bijelog mesa
250 g graŔka
120 g majoneze
2 dl kiselog vrhnja
2 manja kisela krastavca
1 mrkva
malo mljevene crvene paprike
sol
papar
kruŔne mrvice
zaĆØin od povrƦa

Paniranje:
2 jaja
braŔno
kruŔne mrvice
ulje

Razmutiti i ispeƦi palaĆØinke. Piletinu skuhati, odvojiti je od kostiju i nasjeckati na kockice. Obariti graÅ”ak i mrkvu pa dodati zaĆØine. Piletinu pomijeÅ”ati s povrƦem, majonezom, nasjeckanim krastavcima i kiselim vrhnjem. Dobivenim nadjevom nadijevati palaĆØinke i uvijati ih kao sarmice. Zatim ih uvaljati u braÅ”no, jaja i kruÅ”ne mrvice pa pržiti na vruƦem ulju.

alaj sam kuharica

PalaĆØinke s nasjeckanom ĆØokoladom

Potrebno je:
2 jaja
5 dl mlijeka
300 g braŔna
100 g ĆØokolade za kuhanje
½ dl ulja
100 g Ŕlaga ili 1 dl slatkog vrhnja

Narezati ĆØokoladu na kocke veliĆØine oko 5 mm (može i malo krupnije). Napraviti smjesu za palaĆØinke od jaja, mlijeka i braÅ”na pa u nju dodati ulje i nasjeckanu ĆØokoladu. PlaĆØinke peƦi deblje, tako da smjesa prekrije kocke ĆØokolade. PeƦi ih dok se ĆØokolada ne poĆØne topiti. PriĆØekati da se malo ohlade pa ih ukrasiti Å”lagom ili razmuƦenim slatkim vrhnjem. Poslužiti kao desert.

Mi smo želje Boga spuÅ”tene do zemlje. (A.B.Å imiƦ)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
ƈokolada
iskljuĆØen



Spol: muško
Postovi: 416
Lokacija: Split
PostanoPostano: uto 19 pro 2006, 16:12
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

SeljaĆØko pecivo Laughing

Sastojci
0.5 kg braŔna
žliĆØica soli
vreƦica suhog kvasca
2 jaja
10 dag sira, npr. ementalera
10 dag Ŕunke ili mesnate slanine
Ŕaka zelenih maslina
2 žlice maslinovog ulja
žliĆØica kumina
1 jaje za mazanje
maslac i braÅ”no za pekaĆØ

Priprema
Priredite kvasac prema naputku na vreƦici. Umijesite tijesto od braÅ”na, mlake vode, malo soli, ulja, jaja i kvasca, i na kraju dodajte na kocke narezani sir i Å”unku i masline oĆØiÅ”Ć¦ene od koÅ”tica i nasjeckane. Ostavite pokriveno na toplom mjestu da se diže jedan sat.
Od tijesta oblikujte valjak, pa ga narežite na komade kao za knedle. Od svakog komada oblikujte kuglu, stavite je na podlogu, prstom utisnite rupu i zavrtite tako da pecivo sliĆØi na prsten. Peciva kuhajte 1-2 minute u kipuƦoj vodi. Vadite Å”upljom žlicom, dobro ocijedite i slažite na namazani i pobraÅ”njeni pekaĆØ. Svaki prsten namažite tuĆØenim jajem i posipajte kuminom pa pecite u vruƦoj peƦnici oko 20 minuta.


Zadnja promjena: ƈokolada; uto 19 pro 2006, 16:53; ukupno mijenjano 2 put/a.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
ƈokolada
iskljuĆØen



Spol: muško
Postovi: 416
Lokacija: Split
PostanoPostano: uto 19 pro 2006, 16:15
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Pizza sendviĆØ

Sastojci za jedan sendviĆØ
1 kriŔka tosta ili dio raspolovljenog francuskog kruha
2 kriŔke sira
2 kriŔke Ŕunke
2 lista zelene salate
1 žlica umaka za pizzu (rajĆØica, maslinovo ulje, origano
1 žlica parmezana

Priprema
Na kruh namazati umak za pizzu, staviti sir, Å”unku, posipati parmezanom i zapeƦi pod gornjim grijaĆØem u peƦnici. njam
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
ƈokolada
iskljuĆØen



Spol: muško
Postovi: 416
Lokacija: Split
PostanoPostano: pet 23 vel 2007, 23:23
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Peneti u Ć°avoljem umaku
Sastojci
40 dag tjestenine "peneti"
50 dag zrelih rajĆØica
50 dag paprika
4 ĆØeÅ”nja ĆØeÅ”njaka
2 žlice crnih maslina
2 oĆØiÅ”Ć¦ene slane srdele
0.5 ĆØaÅ”e svijetlog piva
žliĆØica kapara
malo crvene paprike u prahu
3 žlice maslinovog ulja
bosiljak
sol
Priprema
U tavu ulijte ulje, dodajte ĆØeÅ”njak i nakon minutu-dvije dodajte na tanke rezance rezanu papriku, rajĆØicu, masline, kapare, listiƦe bosiljka, slane ribe, sol i crvenu papriku. Nakon par minuta ulijte pivo i kuhajte dok ne dobijete gusti umak. Gotov umak prelijte preko kuhane tjestenine i odmah poslužite.
njam
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Amistad




Spol: muško
Postovi: 119
PostanoPostano: sub 24 vel 2007, 15:24
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Evo za pocetak najbolji milanesse:

U veliku tavu ulijete maslinovo ulje tako da prekrije dno. Dodate luk i za minutu sitno nasjeckanu (jos bolje naribanu) mrkvu (3,4 mrkve srednje velicine). Lagano mijesati dok mrkva ne upije ulje i promijeni bolju. Na to dodati pelati (ili oguljene svijeze rajcice). Dodati malo secera (obavezno) i soli. Kuhati oko 45 min.

Dodaci:
sir narezan na kockice (kad je vec gotovo)
panceta ili spek
origano
bosiljak
masline


Ovdje mozete nac puno dobrih recepata, a ovo mi je nadrazi.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Zita




Spol: žensko
Postovi: 512
PostanoPostano: sri 25 tra 2007, 14:54
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ledeni vjetar s voƦem


Sastojci:
# KORE:9 bjelanaca
# 30 dag Å”eƦera
# žlica octa
# 2 žlice oŔtrog braŔna
# KREMA: 9 žumanaca
# 4 žlice Å”eƦera
# 4 žlice oŔtrog braŔna
# 2,5 dl mlijeka
# 3 vanilin Å”eƦera
# 1 margarin
# 1 l slatkog vrhnja
# banane,
# jagode,
# kivi

Priprema:
Za koru istuƦi ĆØvrst snijeg od bjelanjaka sa Å”eƦerom uz dodatak octa i braÅ”na. IspeƦi u velikom limu od peĆØnice, obloženim papirom za peĆØenje i premazano s margarinom. PeƦi 1 sat na 150 stupnjeva. Prerezati na tri trake.
Za kremu tuƦi žumance sa Å”eƦerom,dodati braÅ”no, mlijeko i vanilin Å”eƦer. Skuhati u kremu i ohladiti. U ohlaĆ°eno dodati margarin.
IstuƦi vrhnje u Å”lag.
Slagati na dno duguljaste tacne jednu koru, premazati treĆØinom kreme, složiti banane na kolutove i premazati Å”lagom. Drugu koru, kremu, izrezane jagode i Å”lag. Staviti treƦu koru, ostatak kreme, kivi na kolutove i Å”lag namazati gore i okolo.
Dobro ohladiti.
Izvrstan kolaĆØ za vruƦe ljetne dane, osvježava kao sladoled!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
teta Jeja
mod team



Spol: žensko
Postovi: 1297
Lokacija: Zg DD
PostanoPostano: sri 09 svi 2007, 5:46
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

VOƆNE KUGLICE

prva (ili originalna) verzija
............mjera ~ za 1 osobu


Mikserom usitnite 8 suhih Å”ljiva, dodajte narezanu naranĆØu i 1 žlicu mljevenih oraha (ili ljeÅ”njaka). Od mase oblikujte kuglice. Kuglice uvaljajte u kokosovo braÅ”no.

druga (ili moja zeleni) verzija
............mjera ~ od oka


Mikserom usitniti suhe smokve. Izribati nekoliko jabuka. Sve dobro rukom izmjesiti. Dodavati mljevene orahe ili ljeŔnjake (ili oboje mijeŔano zeleni). Dok viŔe ne bude gnjecavo, oblikovati kuglice. Uvaljati ih u ostatak mjevenih oraha-ljeŔnjaka.

SveviÅ”nji, diĆØni Bože, rasvijetli tamu moga srca
i daj mi pravu vjeru, ĆØvrstu nadu i savrÅ”enu ljubav, osjet i spoznaju,
o Gospodine, da izvrŔim tvoju svetu i istinitu zapovijed.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
teta Jeja
mod team



Spol: žensko
Postovi: 1297
Lokacija: Zg DD
PostanoPostano: ned 13 svi 2007, 8:13
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Talijanska torta od ljeŔnjaka

Za 8 osoba:
200 g mljevenih ljeŔnjaka (ili oraha)
5 jaja
175 g Å”eƦera u prahu (kao i u svakom drugom receptu, za Å”eƦer vrijedi pravilo: manje nego Å”to piÅ”e)
100 g maslaca
1 žl ekstrakta od vanilije

PeƦnicu zagrijte na 180Ā°C. U kalup za tortu promjera 20 cm stavite papir za peĆØenje. Sameljite ljeÅ”njake u Å”to sitnije mrvice. Ako su malo vlažni, istresite ih na papir za peĆØenje i ostavite oko pola sata da se osuÅ”e; u meĆ°uvremenu ih povremeno promijeÅ”ajte. U zdjelu stavite žumanjke, dodajte Å”eƦer i mjeÅ”ajte elektriĆØnim mikserom oko 3 min kako biste dobili gustu kremu (poznatu kao Å”ato ā€“ ne znam francuski, pa piÅ”em ''po Vuku''). Kad podignete metlice na kremi se mora vidjeti trag.

Postupno dodajite rastopljeni (i rashlaĆ°eni!) maslac, a zatim umjeÅ”ajte ljeÅ”njake i vaniliju. Oprezno dodajte bjeljanjke koje ste istukli u ĆØvrsti snijeg. Smjesu istresite u pripremljeni pekaĆØ i pecite 50 do 60 min, odn. sve dok torta ne postane elastiĆØna na lagani dodir.

Nakon zavrÅ”etka peĆØenja tortu joÅ” otprilike 10 min ostavite u pekaĆØu kako bi se malo ohladila, a zatim je preokrenite na metalnu mrežicu, odstranite papir i ostavite da se ohladi. Možete ju poolužiti sa slatkim vrhnjem, prelivenu vruƦom rastopljenom ĆØokoladom.

SveviÅ”nji, diĆØni Bože, rasvijetli tamu moga srca
i daj mi pravu vjeru, ĆØvrstu nadu i savrÅ”enu ljubav, osjet i spoznaju,
o Gospodine, da izvrŔim tvoju svetu i istinitu zapovijed.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara




Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: pet 17 kol 2007, 18:14
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

izvrstan nadomjestak za ferrerov raffaello ...
danas radila i suuuuuuuuuuuuuper je ...


Raffaello kuglice

sastojci:
2 dl vode
250 g maslaca
300 g Å”eƦera u prahu
100 g kokosovog braŔna (+ joŔ 100 g)
400 g mlijeka u prahu
1 pakiranje blanŔiranih badema


Vodu, maslac i Å”eƦer u prahu staviti za Å”tednjak da uzavre.
Maknuti s vatre i dodati 100 g kokosovog braŔna i mlijeko u prahu.
PromijeÅ”ati kuhaĆØom, a zatim mijeÅ”ati elektriĆØnom mjeÅ”alicom
dok ne nestanu sve grudvice.
Ostaviti sat-sat i pol u zamrzivaĆØu.
(hm ... a nije baÅ” zdravo stavljat neÅ”to vruƦe u zamrzivaĆØ, al ...)

Oblikovati kuglice, u sredinu svake utisnuti blanŔirani badem.
Svaku kuglicu uvaljati u kokosovo braŔno (to je onih joŔ 100 g Wink ).



od smjese ispadnu dva puna ovakva pladnja ...


heh, amistad, nek ti bu krivo kaj nisi tu ... ĆØak tri vrste u dva dana ... Laughing

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
5rich
mod team



Spol: žensko
Postovi: 1965
Lokacija: meĆ°u knjigama
PostanoPostano: uto 18 ruj 2007, 14:30
PostNaslov : Male tajne velikih majstora
Citiraj i odgovori

Sigurna sam da meĆ°u nama ima forumaÅ”ica i forumaÅ”a koji se savrÅ”eno snalaze s kuhaĆØom, ali narafski da ima i onih kao ja kojima kuhaĆØa beži iz ruke. Ali mislim da svi volimo papati i isprobavati nove recepte, nova jela, nove kombinacije,...Pa vas pozivam sve da podijelite s nama najbolje recepte, savjetujete nas,...PiÅ”ite recepte za slana jela, predjela,juhe, kolaĆØe (one kaj se zliju i ne zliju)...

Evo da ja prva poĆØnem s jedinim od rijetkih recepata koje sam svladala(sve osim dijela peĆØenja palaĆØinki)

kuhar(ica) alaj sam kuharica POHANE PALAƈINKE kuhar(ica) alaj sam kuharica

Sastojci (za 4 osobe)

8 palaĆØinki
200 g sira (nekog lako topljivog - ja najĆØeÅ”Ć¦e koristim Podravca)
250 g puretine ili piletine
1 žliĆØica Vegete
40 g maslaca
1 kiseli krastavac
sol
papar
100 ml kiselog vrhnja
ulje za prženje




Isprecite palaĆØinke (normalna smjesa, samo stavite viÅ”e soli od Å”eƦera)
PRIJE NADJEVANJA PALAƈINKE PUSTITE DA SE OHLADE JER ƆE SE INAƈE TRGATI.
Puretinu ili piletinu narežite na kockice, pospite Vegetom, malo posolite, promijeŔajte pa pirjajte na maslacu ili ulju.Kada je meso gotovo mekano, dodajte sitno nasjeckane krastavce i papriku.
Sir(po moguƦnosti lako topljiv) pred karaj pirajanja narežirte na kockice i ubacite u purtetinu i ostavite na vatri uz mijeÅ”anje dok se sir ne poĆØne otapati. MAknite s vatre.
Na svaku palaĆØinku stavite po žlicu nadjeva, preklopite ih s obiju strana prema sredini, a zatim savijte.
Nadjevene palaĆØinke uvaljajte u braÅ”no, zatim u jaja pa u mrvice te ih pržite u ulju sa svih strana do zlatnožute boje.


NAjbolje ih je poslužiti tople s tartar umakom i nekom svježom mjeŔanom salatom

btw..ovo je najbolje jesti dok ste jakoo gladni jer je jakoo zasitno veseo

K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vraĆØiÅ” boli,
odbila joÅ” nikog nisi, koji za pomoƦ moli.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
braslav




Spol: muško
Postovi: 177
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: uto 18 ruj 2007, 17:28
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Domace bajadere

Sastojici: 500g secera
250g mljevenog oraha
250g mljevenog nekog keksa
sok od 2 narance
200g cokolade
50g putra

Recept: U veliku posudu staviti 6 zlica vode i 500g secera sto treba kuhati na laganoj vatri da se secer sto vise rastopi, dodati soka od 2 narance i u to staviti 250g keksa i 250g oraha i sve mjesati da se smjesa ujednaci. U to dodati 50g putra i dobro promjesati te nakon toga podijeliti smjesu na pola te polovicu negdje ostaviti dok u drugu polovicu dodati 100g cokolade i mjesati dok se smjesa ne ujednaci. Tepsiju obloziti metalnom folijom te uliti prvo tamnu (zbog cokolade) smjesu, i preko nje svijetlu koju smo negde ostavili sastrane da ceka. Rastopiti 100g cokolade sa malo mlijeka i preliti kolac. Ostaviti preko noci da se skrutne.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
teta Jeja
mod team



Spol: žensko
Postovi: 1297
Lokacija: Zg DD
PostanoPostano: sub 29 ruj 2007, 10:56
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

TROKUTIƆI SA SIROM

tijesto:
1 kg glatkog braÅ”na, 1 svježi kvasac, 1 dcl ulja, 3 dcl mlijeka, 1 dcl mlijeka, 3 dcl vode, 1 žliĆØica dupkom-puna Å”eƦera (za kvasac), 1 žliĆØica soli
fila:
dobro izraditi ½ kg sira, 12 dag margarina, 3 žumanjka, 1 poravnata žlica soli

izrada:
Zamijesiti tijesto i podijeliti u tri dijela. Svaki dio tanko razvaljati i premazati filom, zarolati i narezati na trokute.
Svaki trokut stavljati u namaÅ”ten pleh i ostaviti da se diže. Mora se dignuti na dvostruku veliĆØinu.
Premazati zasoljenim žumanjcem u kojega je dodano par kapi mlijeka i, po želji, posipati sezamom, kimlom... PeƦi da bude zlatno-žuto

SveviÅ”nji, diĆØni Bože, rasvijetli tamu moga srca
i daj mi pravu vjeru, ĆØvrstu nadu i savrÅ”enu ljubav, osjet i spoznaju,
o Gospodine, da izvrŔim tvoju svetu i istinitu zapovijed.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
sv.Franjo legenda




Spol: muško
Postovi: 2541
Lokacija: hercegovina
PostanoPostano: sub 29 ruj 2007, 12:07
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Kupite rezance... i skuhajte dovoljno za 2 osobe. Dodajte 2 clasic Dukata i rio mare (mali).... Malo masliĆ°ana ne Å”kodi...
I na kraju u tanjir naribaÅ” parmezana !
Mljac, za polizat prste! Wink

ne ubij, ni maĆØem, ni traĆØem!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
klara




Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: ned 30 ruj 2007, 19:07
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

sir i vrhnje s buĆØinim uljem

svježi kravlji sir
vrhnje
buĆØino ulje
malo senfa
sol
ĆØeÅ”anj ĆØeÅ”njaka


izmijeŔati sir i vrhnje, posoliti,
dodati po želji malo senfa
sitno, sitno isjeckan ĆØeÅ”anj ĆØeÅ”njaka
politi buĆØinim uljem (3-4 žlice na pakiranje sira i vrhnja)
i sve izmiksati ...
dobro ohladiti.



po želi se mogu dodati i isjeckane
koÅ”tice buĆØe (oljuÅ”tene Laughing ) ...

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
teta Jeja
mod team



Spol: žensko
Postovi: 1297
Lokacija: Zg DD
PostanoPostano: sub 13 lis 2007, 12:52
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

VoƦni desert ā€“ familijarno nazvan Kaleta-kolaĆØ

1 paket piÅ”kota (po moguƦnosti neuÅ”eƦerene, ali ovisi o ukusu)
2 voƦna kompota (istih ili razliĆØitih ā€“ po želji)
5 kiselih vrhnja
5 vanilin Å”eƦera

Vrhnja otvoriti i staviti u posudu za miksanje. U vrhnja usipati vanilin Å”eƦer. Umutiti ruĆØnim ili elektriĆØnim miskerom da se Å”eƦer potpuno usitni.
Pripremiti jednu dublju posudu u koju Ʀe se slagati desert.
Na dno poslagati pola paketa piÅ”kota. Preko poredati voƦe iz jedne pikse kompota (ako je rijeĆØ o veƦim komadima voƦa, npr. breskvama narezati prethodno na kockice veliĆØine 1-2 cm, ili jagode na pola, itd...). Zaliti sokom iz kompota i premazati sa pola koliĆØine vrhnja sa Å”eƦerom.
Ponovo redati: 1/2 paketa piÅ”kota, voƦe iz drugog kompota, sok iz drugog kompota. Na kraju premazati s ostatkom vrhnja.
Neka odstoji u hladnjaku najmanje pola sata. Poslužiti u zdjelicama za puding ili velikim Ŕalicama.

SveviÅ”nji, diĆØni Bože, rasvijetli tamu moga srca
i daj mi pravu vjeru, ĆØvrstu nadu i savrÅ”enu ljubav, osjet i spoznaju,
o Gospodine, da izvrŔim tvoju svetu i istinitu zapovijed.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Mara




Spol: žensko
Postovi: 966
Lokacija: sjever i jug; Podravina, BraĆØ
PostanoPostano: sub 13 lis 2007, 19:26
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

A zaŔto kiselo vrhnje, a ne slatko?

Ljubi i ĆØini Å”to hoƦeÅ”
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
teta Jeja
mod team



Spol: žensko
Postovi: 1297
Lokacija: Zg DD
PostanoPostano: ned 14 lis 2007, 7:37
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Mara napisa:
A zaŔto kiselo vrhnje, a ne slatko?
zato Å”to je s kiselim osvježavajuƦe!
ne znam, probaj oboje pa odluĆØi kako ti je finije veseo
ja se držim originalnog recepta (koji je, zaboravih napomenuti, stigao iz SlovaĆØke) i skroz sam zadovoljna i ne bih mijenjala Razz

SveviÅ”nji, diĆØni Bože, rasvijetli tamu moga srca
i daj mi pravu vjeru, ĆØvrstu nadu i savrÅ”enu ljubav, osjet i spoznaju,
o Gospodine, da izvrŔim tvoju svetu i istinitu zapovijed.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara




Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: ned 08 ožu 2009, 14:58
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

kaj nitko niÅ”' ne kuha i ne peĆØe?!?! Shocked Laughing Laughing Laughing


ovo je prefiiiino , a nije komplicirano,
ĆØak i meni uspije ... zeleni



Torta od sira

Tijesto:
250 g albert keksa - mljevenih
200 g margarina
2-3 Å”tange ĆØokolade za kuhanje

a sad po želji: može se dodat cca 100g mljevenih oraha ili
badema ili ljeŔnjaka

U mljevene kekse (može bilo koja vrsta - samo da su suhi, bez fila), dodaj rastopljeni margarin i ĆØokoladu te po želji orahe (bademe ili ljeÅ”njake) - po potrebi dodaj joÅ” margarina (zbog dodatka oraha ili,...). Dobije se jako gusta smjesa, koja se poravna po okruglom kalupu za tortu (rukom, žlicom) i peĆØe se cca 5 min na 200 stupnjeva.

Za to vrijeme pripremi KREMU:

1. krema:
0,5 kg sira (najbolji je pasiran - philadelphia, al može i svježi posni sir)
4 žutanjka
100 - 150 g Å”eƦera
2 žlice soka od naranĆØe (svježi)
2 žlice soka od limuna (svježi)
snijeg od 4 bjelanjka

RuĆØno promjeÅ”aj sir, dodaj Å”eƦer, žutanjke i sok od naranĆØe i limuna i na kraju lagano dodaj snijeg. Kremu naliti na tijesto i peƦi 25-30 minuta na 170 stupnjeva.

Izvadi tortu i prelij preko nje pripremljenu

2. kremu:
2 kisela vrhnja (2 x 2 dl)
10 dag Å”eƦera u prahu Å”eƦera
3 vanilin Å”eƦera (može i viÅ”e - po želji)
i ponovo peƦi cca 10 min na 150 - 160 stupnjeva.

Zadnja krema ne smije porumeniti, nego mora ostati bijela - mora biti ĆØvrsta.

Preko noƦi nek torta odstoji u frižideru!



ja koristim kekse i ĆØokoladu za dijabetiĆØare, a umjesto Å”eƦera - sorbitol
(sorbitol jedini od umjetnih zaslaĆ°ivaĆØa ne djeluje Å”tetno na bubrege) ...
jednako je ukusno, a znatno manje kaloriĆØno (i zdravije) ... Wink

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: Jopica
5rich
mod team



Spol: žensko
Postovi: 1965
Lokacija: meĆ°u knjigama
PostanoPostano: uto 10 ožu 2009, 20:42
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

sliĆØno tortu od sira radi i moja mama,tj ponekad ja..
i zbilja je jednostavno ak i meni dobro ispadne..

za kalup promjera 24-26 cm (ak je veƦi,stavite svega mali viÅ”e):

17 komada Petit keksa
4 dkg Å”eƦera
10 dkg margarina
1 vanilin Å”eƦer

To sve skupa izmiksat u multipraktiku,ili kekse razmrvite Å”tapnim mikserom,pa ostalo obiĆØnim(a ima i onih kupovnih mljevenih keksi,i to pali,ali ne znam koliko koliĆØinski), i rasporedite i natiskajte u kalup za torte ...

500 g svježeg kravljeg sira
200g Å”eƦera
1 vanilin Å”eƦer

Skupa zmiksati dok se Å”eƦer ne rastopi i nakon koga dodavati 5 jaja(jedno po jedno)..Preliti peko keksi i peƦi na 150 stupnjeva 40 minuta....<Izvaditi iz peƦnice da se malo ohladi,
za vrijeme peƦenja zmiksajte:

3 plava kisela vrhnja (mislim, kiselo vrhnje plavog poklopca)
2 crvena kisela vrhnja(kiselo vrhnje crvenog poklopca?
120 g Å”eƦera

preliti preko torte i staviti u ugaÅ”enu peƦnicu joÅ” 10-ak minuta...
tortu dobro oihladiti,dobro je kad i odstoji noƦ ..

K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vraĆØiÅ” boli,
odbila joÅ” nikog nisi, koji za pomoƦ moli.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: Jopica
sv.Franjo legenda




Spol: muško
Postovi: 2541
Lokacija: hercegovina
PostanoPostano: sri 11 ožu 2009, 9:11
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ej kada ja vidim sve ove podatke niŔta mi nije jasno... meni bi trebalo ovako objasnit...
npr: Å AMPITA ima malo tjesta na dnu i mnogo Å”laga na njoj koji je jako sladak. Na vrh Å”laga dolazi tanki sloj ĆØokolade jako sretan
vrlo je ukusna al ti doĆ°e muka ako pojedeÅ” viÅ”e od 2 komada!

ne ubij, ni maĆØem, ni traĆØem!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Jopica




Spol: žensko
Postovi: 199
Lokacija: PoreĆØ
PostanoPostano: sri 11 ožu 2009, 10:51
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

to nije Ŕlag na Ŕampiti (Ŕaumpita), to je Ŕaum.
to je bjelanjak mikan na Å”eƦerom i malo limunova soka,
a Å”lag je od kravljeg mlijeka od vrhnja se dobiva kada ga se brzo tuĆØe i unj uĆ°e zrak ion bude pjenast.
dobar tek

"Molitva" je poniznost ĆØovjeka, koji priznaje svoju duboku bijedu i veliĆØinu Boga kojemu se obraƦa i kojemu se klanja na naĆØin da sve oĆØekuje od Njega, niÅ”ta od sebe.
Sv. Josemaria Escriva
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
antea




Spol: žensko
Postovi: 61
Lokacija: Varaždin
PostanoPostano: sri 11 ožu 2009, 17:35
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

e nisam uopƦe vidla ovu temu. obožavam radit kolaĆØe, pa evo meni jedan od najdražih

MUFFINI

3 jaja (žumanjke i bjelanjke posebno)
10 dkg Å”eƦera
25 dkg braŔna
1 praŔak za pecivo
2 vanilin Å”eƦera
1/2 dcl ulja
1,5 dcl mlijeka
10 dkg sjeckane ĆØokolade za kuhanje
1 cijela naranĆØa (naribana korica i iscijeĆ°eni sok)

priprema:
3 žumanjka i Å”eƦer izmuti dok na dobijeÅ” svijetlu glatku kremu, zatim dodaj vanilin Å”eƦer, naribanu koricu od naranĆØe i iscijeĆ°eni sok, sjeckanu ĆØokoladu, ulje te polagano i postepeno braÅ”no sa praÅ”kom i mlijekom.na kraju lagano umijeÅ”aj ĆØvrsto izraĆ°en snijeg od bjelanjaka.
PeƦi u kalupu za muffine ili ako nemaÅ” stavi dvije papirnate koÅ”arice.

PS: probajte da ih ne pojedete prije nego se ohlade....ja ne izdržim, meni su najbolji vruƦi :-p Very Happy

Mi sami moramo postati promjenom koju želimo vidjeti.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuMSNM [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: 5rich
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš urešivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group