HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: sri 30 ruj 2020, 19:27. Pogledaj neodgovorene postove
* P R A V I L N I K ponaŔanja na forumu Ureda HBK za mlade *
Započni novu temuOva tema je zaključana: ne možeš urešivati postove niti odgovarati.
Prethodna tema Sljedeęa tema
Autor Poruka
Administratori
administratorSpol: neodrešen
Postovi: 67
PostanoPostano: uto 28 stu 2006, 12:14
PostNaslov : * P R A V I L N I K ponaÅ”anja na forumu Ureda HBK za mlade *
Citiraj i odgovori

PRAVILNIK PONAÅ ANJA NA FORUMU UREDA HBK ZA MLADE
(verzija 28.11.2006.)

Dragi mladi,
ovaj forum namijenjen je vama kao mjesto gdje možete izmjenjivati svoja razmiÅ”ljanja, iskustva, stavove, ideje, ali isto tako mjesto gdje možemo jedni druge poticati na rast u vjeri i ljubavi. Ovo je mjesto gdje se možemo meĆ°usobno izgraĆ°ivati u razumijevanju i življenju naÅ”e vjere podupiruƦi jedni druge u molitvi. Isto tako, ovdje možemo reagirati na druÅ”tvena dogaĆ°anja koja nam se ne sviĆ°aju, ali u krÅ”Ć¦anskoj ljubavi i razumijevanju služiti se jezikom ljubavi.

Kako bi to bilo u granicama ljudske i krÅ”Ć¦anske tolerancije, molimo vas da uvažite i poÅ”tujete ova pravila, a time i jedni druge. Budite pažljivi Å”to piÅ”ete, jer drugi ne mogu proĆØitati vaÅ”e miÅ”ljenje. Stoga ako mislite da bi se moglo neÅ”to krivo protumaĆØiti probajte oblikovati reĆØenice tako da bude jednostavne i razumljive svima. Budite spremni i na to da ste možda u krivu te da se po potrebi ispriĆØate. Ova pravila su zbog vas i zbog onih koji Ʀe doƦi nakon vas. PoÅ”tujmo to i neka naÅ”a prisutnost na ovom forumu bude na blagoslov i izgradnju nama, ali i onima koji Ʀe nas ĆØitati i posjeƦivati.

 1. Nije dozvoljeno koriŔtenje nadimaka, avatara i potpisa provokativnog, uvredljivog i nemoralnog sadržaja.

 2. Poruke koje sadrže psovke, uvrede, klevete, prijetnje, vulgarnosti ili bilo koje druge sadržaje koji mogu naruÅ”iti ili povrijediti postojeƦe zakone nisu dozvoljene.

 3. Nisu dozvoljena javna kritiziranja, ismijavanja i omalovažavanja drugih ĆØlanova ovog foruma te osobni napadi i govor mržnje prema pojedincima ili grupama. Maltretiranja i napadi preko privatnih poruka takoĆ°er su nedopustivi. Za svaku takvu neugodnost, molimo vas, obavijestite administratora.

 4. ProtukrÅ”Ć¦anski i protukatoliĆØki stavovi te provokacije i svaĆ°e na vjerskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi neƦe se tolerirati.

 5. MeĆ°usobni razgovori izmeĆ°u dva ili viÅ”e korisnika koji nisu vezani za temu prelaze u chat i nisu dozvoljeni. Za privatne rasprave (teme) ili poruke osobne prirode koristiti privatne poruke. Neobavezni i svakodnevni razgovori (chat) dozvoljeni su samo na posebno oznaĆØenim temama koje odreĆ°uju moderatori.

 6. Bespotrebni komentari i odgovori koji nemaju veze s temom ili su tipa "bravo", "možda", "ok", "da", "ne" i sliĆØno, kao i koriÅ”tenje smajliƦa umjesto odgovora, bit Ʀe brisani.

 7. Kod otvaranja nove teme paziti da bude unutar podforuma koji je za to predviĆ°en (kratak opis može se naƦi uz ime svakog podforuma). Prije otvaranja nove teme provjeriti (pomoƦu tražilice) postoji li veƦ ta ili sliĆØna tema na forumu tako da se izbjegne ponavljanje. Naslov teme neka bude smislen i razumljiv (izbjegavati naslove tipa: "Pitanje", "Hitno", itd.)

 8. Izbjegavati pisanje viÅ”e poruka za redom na istoj temi. Ukoliko želite dodati neÅ”to, koristite opciju ā€œuredi" koja je dostupna za svaku vaÅ”u poruku. Nizanje vlastitih poruka je dozvoljeno ako su pisane u razliĆØito vrijeme (mjereno u danima) i(li) ako imaju razliĆØit sadržaj koji nije usko povezan s prethodnim porukama.

 9. Velika, tiskana i Å”arena slova koristiti samo kada je to uistinu potrebno jer to predstavlja naglaÅ”avanje vlastitih rijeĆØi. Velika tiskana slova oznaĆØavaju vikanje pa pripaziti na to.

 10. Moderatori imaju pravo ureĆ°ivanja, premjeÅ”tanja, preimenovanja i brisanja tema i poruka u skladu s gore navedenim toĆØkama. Na svaku takvu intervenciju, moderator Ʀe obavijestiti autora putem privatne poruke i(li) preko obavijesti moderatora na odreĆ°enom podforumu.

 11. Kritike, pritužbe i komentare vezane uz Pravilnik i na rad moderatora dozvoljeno je pisati iskljuĆØivo administratoru putem privatnih poruka ili e-mailom (forum-mladi@hbk.hr).

 12. Sve Å”to nije dozvoljeno ovim Pravilnikom, bit Ʀe brisano i sankcionirano. Administrator jedini može privremeno ili trajno uskratiti pristup forumu zbog nepoÅ”tivanja Pravilnika. NepoÅ”tivanje 3. i 4. toĆØke Pravilnika direktno povlaĆØi opomenu administratora i tjedan dana iskljuĆØenja. Druga opomena administratora povlaĆØi trajno iskljuĆØenje s foruma. Za nepoÅ”tivanje neke od drugih toĆØaka dobivaju se opomene moderatora. Za sakupljene 3 opomene moderatora slijedi tjedan dana iskljuĆØenja, za 5 sakupljenih opomena 15 dana iskljuĆØenja, za 7 skupljenih opomena mjesec dana iskljuĆØenja. Opomene se ne briÅ”u i tko sakupi preko 7 opomena moderatora, bit Ʀe trajno iskljuĆØen s foruma.

 13. Administrator i moderatori zadržavaju pravo izmjene i nadopune Pravilnika.

Ured HBK za mlade, Kaptol 21, Zagreb
tel: 01/4814-699, e-mail: forum-mladi@hbk.hr
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: alopex, inek
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOva tema je zaključana: ne možeš urešivati postove niti odgovarati.

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš urešivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group