HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: uto 29 ruj 2020, 4:51. Pogledaj neodgovorene postove
Vijesti, najave...
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeęa tema
Autor Poruka
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: sri 23 ožu 2005, 20:31
PostNaslov : Vijesti, najave...
Citiraj i odgovori

Pade mi na pamet da bi tu mogli pisati o dogaĆ°anjima u župama na podruĆØju naÅ”e biskupije...

Evo - za poĆØetak:

Veliki Uskrsni koncert
Koprivnica, 28.03.2005.


Pozivamo sve ljubitelje duhovne glazbe 28.3. 2005. u 20:00 sati u crkvi Sv.Nikole biskupa u Koprivnici na Veliki Uskrsni koncert zbora mladih Ime ljubavi, na kojem Ʀe nastupiti i sljedeƦi gosti: StepinĆØeva mladež, Masseo i Eshaton iz Koprivnice , te Leticia iz Rasinje. Svi izvoĆ°aĆØi zajedno Ʀe pjevati na svetoj misi koja Ʀe zapoĆØeti u 19:00 sati. DoĆ°ite i proslavite Kristovo UskrsnuƦe zajedno sa nama! Krist je uskrsno! KliĆØimo Mu s hvalama! Slavimo Ga s pjesmama! Aleluja!


Zadnja promjena: klara; uto 18 lis 2005, 12:24; ukupno mijenjano 1 put.

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: čet 28 tra 2005, 21:06
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

koncert NAVJEÅ TENJA u Koprivnici

Koncert 8.5. 2005. u crkvi sv. Nikole u Koprivnici.
Zbor NavjeÅ”tenje dolazi na poziv zbora mladih te župe "Ime ljubavi". NavjeÅ”tenje Ʀe pjevati na veĆØernjoj svetoj misi u 19 sati, a nakon nje održat Ʀe koncert. Sve ostale informacije i joÅ” mnogo toga - i na linku http://imeljubavi.blog.hr/.

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: sub 20 kol 2005, 13:20
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Proslava Presvete Krvi Isusove u proŔteniŔtu
u Ludbregu u Godini euharistije


U danima ovogodiÅ”nje proslave Predragocjene Krvi Isusove u euharistijskom proÅ”teniÅ”tu u Ludbregu u Godini euharistije misna slavlja za viÅ”e desetaka tisuƦa hodoĆØasnika predvodit Ʀe nadbiskup Marin BariÅ”iƦ i biskupi Ante Ivas, Juraj Jezerinac i Marko Culej. Glavnina duhovnih sadržaja odvijat Ʀe se na kongresnom prostoru kod zavjetne kapele Hrvatskoga sabora te u župnoj crkvi Presvetog Trojstva, gdje Ʀe biti izložena pokaznica s Presvetom Krvi za klanjanje hodoĆØasnika. Euharistijsko proÅ”teniÅ”te Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu utemeljio je papa Leon X. 1512. godine odobrivÅ”i time javno Å”tovanje relikvije Svete Krvi Isusove nastale euharistijskim ĆØudom u Ludbregu 1411. godine za vrijeme svete mise u kapeli Sv. Križa u dvorcu Batthyany.

OvogodiÅ”nja proslava zapoĆØinje u subotu 27. kolovoza tradicionalnim festivalom duhovne glazbe mladih "DUGA 2005." Program zapoĆØinje u 18 sati svetom misom za mlade u župnoj crkvi Presvetog Trojstva, a zatim u 19.30 sati slijedi festival s nastupom pjevaĆØkih sastava u dvorani PuĆØkog uĆØiliÅ”ta u Ludbregu.

Posljednje nedjelje u kolovozu veƦ tradicionalno održava se susret djelatnika župnih Caritasa uz hodoĆØaÅ”Ć¦e bolesnika i starijih i nemoƦnih osoba te vatrogasaca. U nedjelju 28. kolovoza jutarnja sveta misa slavit Ʀe se u 7.30 sati. U 10.30 sati kreƦe procesija od župne crkve do zavjetne kapele, gdje Ʀe u 11 sati hodoĆØasniĆØku svetu misu predvoditi varaždinski biskup mons. Marko Culej. Nakon mise bit Ʀe podijeljen sakrament bolesniĆØkog pomazanja, te se prireĆ°uje druženje i domjenak za bolesnike u prigodnom Å”atoru. U 14.30 sati na kongresnom prostoru zapoĆØinje križni put, dok Ʀe se u 19.30 sati održati Put svjetla u proÅ”teniÅ”tu.

U srijedu 31. kolovoza u 19.30 sati u župnoj crkvi koncert Ʀe održati ludbreÅ”ki župni zbor.

U ĆØetvrtak 1. rujna hodoĆØaste vjerouĆØenici, nastavnici i djeca iz ludbreÅ”ke i susjednih župa. Okupljanje u crkvi je od 8 sati uz moguƦnost svete ispovijedi. U 9 sati kreƦe procesija od crkve do zavjetne kapele, gdje Ʀe se slaviti sveta misa. Tradicionalnu veĆØernju svetu misu u kapeli Svetog Križa u dvorcu Batthyany u 19 sati predvodit Ʀe varaždinski biskup mons. Marko Culej. Nakon mise se relikvija Svete Krvi iz kapele u procesiji prenosi u župnu crkvu, ĆØime se nastavlja povijesna tradicija prenoÅ”enja relikvije iz dvorca u crkvu, gdje Ʀe se pjevati sveĆØana VeĆØernja u ĆØast Svete Krvi, hodoĆØasniĆØke pjesme i litanije Svete Krvi. Održat Ʀe se i molitva Getsemanske ure, koja se produžuje do kasno u noƦ.

U petak 2. rujna održat Ʀe se zavjetno hodoĆØaÅ”Ć¦e susjednih župa te vojske i policije. U 7 sati slavit Ʀe svetu misu župljani Martijanca, u 8 sati župljani Svetog ƐurĆ°a, u 9 sati župljani Velikog Bukovca, a u 10.30 sati svetu misu za župu Rasinja i pripadnike Hrvatske vojske i policije nakon procesije predvodit Ʀe vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac. Toga dana hodoĆØastit Ʀe i župa Vinica. U 14 sati križni put predvodit Ʀe misionari Krvi Kristove. U 19 sati održat Ʀe se pjevana VeĆØernja, litanije i pohvale u ƈast Krvi Kristove, a nakon toga sv. misa, koju Ʀe predvoditi misionari, te sat klanjanja nakon mise.

Na Svetu subotu 3. rujna tradicionalno Ʀe hodoĆØastiti mnoge župe ZagrebaĆØke metropolije. U 6 sati slavit Ʀe se tiha sveta misa uz izlaganje relikvije. U 7 sati bit Ʀe pjevana misa s propovijedi. U 9 sati zapoĆØinje kod zavjetne kapele program koji predvode misionari Krvi Kristove uz nastup zbora "Trinitas". U 9.30 sati bit Ʀe Služba rijeĆØi i propovijed.
Od 10.45 sati kreƦe sveĆØana hodoĆØasniĆØka procesija od župne crkve prema zavjetnoj kapeli, gdje Ʀe se slaviti sveta misa koju predvodi Å”ibenski biskup mons. Ante Ivas uz suslavlje domaƦina mons. Marka Culeja i brojnih sveƦenika. Tom Ʀe prigodom biti i blagoslovljena slika Posljednje veĆØere - Isus za stolom s hrvatskim blaženicima i svecima. U 15 sati zapoĆØinje križni put u proÅ”teniÅ”tu za sve hodoĆØasnike, a predvode ga misionari Krvi Kristove. U 19 sati u crkvi Ʀe se održati pjevana VeĆØernja, litanije Krvi Kristove, hvale Svetoj Krvi, te misa. U 20.30 sati u proÅ”teniÅ”tu se održava pobožnost "Put svjetla". SveƦenici Ʀe ispovijedati u cintoru crkve od 6 do 10 sati, a u proÅ”teniÅ”tu od 9 do 13 sati. Relikvija uz Presveti Sakramenat bit Ʀe izložena u crkvi tijekom cijelog dana te Ʀe biti omoguƦeno svim hodoĆØasnicima obavljati svoje zagovore te privatne pobožnosti.

Na Svetu nedjelju 4. rujna hodoĆØastit Ʀe mnoge župe i pojedini hodoĆØasnici osobno. OĆØekuje se viÅ”e od 50.000 hodoĆØasnika. U 6 sati bit Ʀe tiha sveta misa uz izlaganje Relikvije. U 7 sati održat Ʀe se pjevana misa s propovijedi. Duhovni molitveno-meditativni program u proÅ”teniÅ”tu zapoĆØinje u 9.30 sati, a vodit Ʀe ga ĆØasne sestre Klanjateljice Krvi Kristove iz IvaneĆØkog Vrhovca i Zagreba. Svojom pjesmom pratit Ʀe ih zbor mladih i župni zbor. Nekoliko Ʀe sveƦenika ispovijedati u ispovjedaonicama proÅ”teniÅ”ta. U 9 sati bit Ʀe sveta misa na slovenskom i maĆ°arskom jeziku za hodoĆØasnike župe Lendave i Dobrovnika iz Slovenije. U 10.10 sati kreƦe od crkve sveĆØana procesija hodoĆØasnika do zavjetne kapele, gdje Ʀe u 10.30 sati sveĆØanu hodoĆØasniĆØku svetu misu predvoditi mons. dr. Marin BariÅ”iƦ, nadbiskup splitsko-makarski, uz suslavlje biskupa domaƦina mons. Marka Culeja, te brojnih sveƦenika. U procesiji Ʀe u kostimima sudjelovati mladi iz župe Sv. Martin na Muri koji Ʀe predstaviti križni put i muku Isusovu, a popodne Ʀe u 15 sati sudjelovati i na križnom putu. Bogoslužje Ʀe pjesmom pratiti ĆØetveroglasni pjevaĆØki župni zbor iz Ludbrega pod ravnanjem dirigenta Antuna KranjĆØeca i orguljaÅ”ice s. Kristine CenkovĆØan. Ovo sveĆØano euharistijsko slavlje izravno Ʀe prenositi HTV na svom 2. programu i brojne radio-postaje. Propovjednik i duhovni voditelj ovog proÅ”tenja je preĆØ. Mijo PavlakoviƦ, župnik župe Srca Isusova u Zagrebu. U 19 sati bit Ʀe pjevana VeĆØernja, litanije, pohvale sv. Krvi, a potom i sv. misa zahvalnica.

http://varazdin.hbk.hr/

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
sike
Spol: muško
Postovi: 3435
Lokacija: SuŔak-Trsat
PostanoPostano: sub 27 kol 2005, 20:29
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ƈujem da Ʀe biti jako dobro na upravo zapoĆØetom Å pancirfestu..
Ajde Varaždinci!
Probudite se!(ne brinite,ne nudim vam onaj ĆØasopis istog imena) jako sretan
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: pon 03 lis 2005, 12:02
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

klara i dalje priĆØa sama sa sobom... Rolling Eyes Shocked Laughing Laughing Laughing

Koncert zbora mladih "Ime ljubavi"
župna crkva sv. Nikole - Koprivnica
nedjelja, 9. 10. 2005. poslije veĆØernje sv. Mise
(Misa je u 18h)

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: pet 25 stu 2005, 21:34
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

round & round again ... Rolling Eyes Cool

veliki koncert F I D E S A

nedjelja, 27. 11. - Koprivnica, sportska dvorana, 18 h

sav prihod od koncerta namijenjen je za gradnju
Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: sub 24 pro 2005, 9:11
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

BožiƦni koncert zbora 'Ime ljubavi'
Koprivnica, župna crkva sv. Nikole, 25.12.2005.u 19h


Svi prijatelji, svi vi koji ih volite sluŔati,
i vi koji ste tužni, pa vas treba razveseliti
ili svi koji ste sretni, pa da budete joÅ” sretniji!
DoĆ°ite na BOŽIƆNI KONCERT zbora "Ime ljubavi" na sam BožiƦ,
25.12. u 19h, u crkvu sv. Nikole u Koprivnici!
BožiƦni ugoĆ°aj, jaslice...
OkiƦene jele i pjesma koja slavi roưenje maloga Isusa!

http://imeljubavi.blog.hr/

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: ned 29 sij 2006, 11:54
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

DUHOVNA OBNOVA
POVODOM
ā€ž S T E P I N ƈ E V A"

koja Ʀe se održavati kroz DESET DANA
od 1. veljaĆØe 2006. do 10. veljaĆØe 2006.,
u PASTORALNOM CENTRU Bl. Alojzija Stepinca na LENIÅ Ć†U u K O P R I V N I C I
:1. DAN - 1. veljaĆØe (srijeda) 18.00h: predvodi vlĆØ. JOSIP KOPREK, Povjerenik za Pastoral obitelji varaždinske biskupije; pjeva župni pjevaĆØki zbor iz Virovitice!

2. DAN - 2. veljaĆØe (ĆØetvrtak) - 18.00h: SVIJEƆNICA: predvodi preĆØ. IZIDOR FEREK, župnik u ƐurĆ°evcu, a pjeva župni pjevaĆØki zbor iz ƐurĆ°evca.

3. DAN - 3. veljaĆØe (petak) - 18.00h - Sv. Blaž: predvodi msgr. MARKO CULEJ, varaždinski biskup; a pjeva zbor MLADIH ā€žLeticia" iz Rasinje ;

4. DAN - 4. veljaĆØe (subota) - 18.00h: predvodi vlĆØ. DAMJAN KOREN, Povjerenik za Pastoral mladih varaždinske biskupije; pjevaju MLADI sudionici Festivala.

5. DAN: 5. veljaĆØe (NEDJELJA): 10.00 sati sv. Misa - predvodi msgr. JOSIP MRZLJAK, pomoƦni biskup zagrebaĆØki; a pjeva domaƦi župni pjevaĆØki zbor ā€žAlojzijevci".

6. DAN: 6. veljaĆØe (ponedjeljak) - 18.00h: predvodi vlĆØ. DOMINIK VUKALOVIƆ, župnik u Jalžabetu; a pjeva župni pjevaĆØki zbor iz Jalžabeta.

7. DAN: 7. veljaĆØe (utorak) - 18.00h: predvodi vlĆØ. IVICA PUÅ KADIJA, župnik u PitomaĆØi; a pjeva župni pjevaĆØki zbor iz PitomaĆØe.

8. DAN: 8. veljaĆØe (srijeda) - 18.00h - PROSLAVA 5. GODIÅ NJICE BRAƈNE ZAJEDNICE NAÅ E ŽUPE: predvodi pater TONƈI TRSTENJAK, urednik vjerskog programa na HTV-u; a pjeva domaƦi župni pjevaĆØki zbor ā€žAlojzijevci".

9. DAN: 9. veljaĆØe (ĆØetvrtak) - 18.00h - predvodi vlĆØ. STJEPAN MOSTEƈAK, župnik u Orehovici MeĆ°imurskoj; a pjeva župni pjevaĆØki zbor iz Orehovice MeĆ°imurske;

10. DAN: 10. veljaĆØe 2006. (petak) - STEPINƈEVO:

8.00 - sv. Misa - jutarnja - recitirana

11.00 - sv. Misa - SVEƈANA pjevana KONCELEBRIRANA - predvodi msgr. VJEKOSLAV HUZJAK, tajnik HRVATSKE BISKUPSKE KONFERENCIJE;

18.00 - sv. Misa - SVEƈANI ZAVRÅ ETAK STEPINƈEVIH DANA - predvodi vlĆØ. ZLATKO KOREN, ĆØuvar SvetiÅ”ta Majke Božje BistriĆØke; a pjeva župni pjevaĆØki zbor iz Marije Bistrice;


Zadnja promjena: klara; ned 29 sij 2006, 12:01; ukupno mijenjano 1 put.

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: ned 29 sij 2006, 11:55
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

F E S T I V A L D U H O V N E P J E S M E

ā€žS T E P I N ƈ E V E N O T E"


koji se održava 4 dana, u Pastoralnom centru Bl. Alojzija Stepinca na LENIÅ Ć†U u K O P R I V N I C I :

1. DAN: 1. veljaĆØe 2006. u 19.00 sati: VEƈER DUHOVNE KLASIƈNE GLAZBE: Nastupaju MjeÅ”oviti pjevaĆØki zborovi!

2. DAN: 3. veljaĆØe 2006. u 19.00 sati: VEƈER PJESME MLADIH NAÅ E VARAŽDINSKE BISKUPIJE!

3. DAN: 4. veljaĆØe 2006. u 19.00 sati: VEƈER DUHOVNE Å ANSONE U IZVEDBI SKUPINA MLADIH s vrha CRO SACRO SCENE!

4. DAN: 5. veljaĆØe 2006. u 16.00 sati: VEƈER DUHOVNE PJESME u izvedbi DJEƈJIH ZBOROVA naÅ”e VARAŽDINSKE BISKUPIJE!

U L A Z J E S L O B O D A N!

DOƐITE DA PJESMOM ZAJEDNO SLAVIMO GOSPODINA
POD OKRILJEM ZAGOVORA BL. ALOJZIJA STEPINCA!

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: čet 02 vel 2006, 10:12
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

eto, juĆØer je zapoĆØela duhovna obnova u Pastoralnom centru bl. A. Stepinca u Koprivnici
i uspjeÅ”no je održana prva veĆØer festivala StepinĆØeve note ...
nastupali su MjeÅ”oviti pjevaĆØki zborovi iz Varaždina, Ludbrega, ƐurĆ°evca, Koprivnice i Zagreba (njih 11) ...
i održan je jedan mini forumaŔki susret ... jako sretan hm hm navijacica hm hm jako sretan
bilo je po onoj o brdu i muhamedu ... zeleni
a nadam se da Ʀe sutra biti održan i drugi ... molitva Cool

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
heartsong
Spol: žensko
Postovi: 575
Lokacija: SOBOTICA
PostanoPostano: sri 01 ožu 2006, 11:15
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

1. i 2. 04. 2006 održat Ʀe KRIŽNI PUT MLADIH VARAŽDINSKE BISKUPIJE!

Ove godine pjeÅ”aĆØit Ʀe se na relaciji VRATIÅ INEC - Å TRIGOVA - ƈAKOVEC

Informacije potražite kod svog župnika ili ovdje

Pak se vidimo!

Ispraznost cijelog svijeta
je kao snijeg usred ljeta,
a dijete po njem trĆØi boso.
Zar svejedno je?

Samo u Bogu je mir, duŔo moja,
Samo u njemu je sva nada srca mog.
Samo On je moja stijena, ufanje.
Bog mi je utjeha, hridina silna,
UtoĆØiÅ”te.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: pon 01 svi 2006, 13:26
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Susret zborova i sastava mladih Varaždinske biskupije

Na nedjelju Dobrog pastira i uz 43. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja
7. svibnja uredi za crkvenu glazbu i pastoral duhovnih zvanja Varaždinske biskupije
prireĆ°uju susret zborova i sastava mladih pod geslom "Do nogu Isusovih" .

Susret Ʀe se održati u crkvi Dobrog pastira župe sv. Fabijana i Sebastijana
u Varaždinu, s poĆØetkom u 17 sati.
Nastupit Ʀe zborovi i sastavi mladih iz Svetog Jurja na Bregu, Murskog SrediÅ”Ć¦a,
Kotoribe, Velikog Bukovca, Rasinje, ƐurĆ°evca, VratiÅ”inca, Svetog ƐurĆ°a,
Ludbrega, župe bl. A. Stepinca iz Koprivnice, Kneginca, MoĆØila,
KloÅ”tra Podravskog, Svetog Ilije, župe sv. Nikole biskupa iz ƈakovca i Preloga.

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: uto 16 svi 2006, 12:37
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

20. teĆØaj Kursilja u Varaždinskoj biskupiji

U župi sv. Nikole biskupa u Varaždinu od 18. do 21. svibnja
održat Ʀe se Mali teĆØaj krÅ”Ć¦anstva.
Bit Ʀe to 20. jubilarni teĆØaj Kursilja u Varaždinskoj biskupiji.
U ĆØetvrtak i petak, 18. i 19. svibnja, teĆØaj Ʀe se održavati u vremenu od 17 do 21,30 sati,
u subotu 20. svibnja od 8,30 do 21 sat,
te u nedjelju 21. svibnja od 8,30 do 16,30 sati.
U subotu i nedjelju za sudionike je osiguran ruĆØak.

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: čet 05 lis 2006, 20:13
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ZavrŔnica ministrantskih susreta Varaždinske biskupije

U organizaciji Ureda za pastoral duhovnih zvanja Varaždinske biskupije
u subotu 23. rujna održana je zavrŔnica ministrantskih susreta.
Od poĆØetka godine na temelju materijala koje je pripremio Ured,
održani su dekanatski susreti ministranata u 10 od 11 dekanata
zahvaljujuƦi dekanatskim povjerenicima.

Na zavrŔnici u Varaždinu okupili su se pobjednici dekanatskih susreta iz osam dekanata Varaždinske biskupije:
GornjomeĆ°imurskog dekanata; DonjomeĆ°imurskog dekanata;ƈakoveĆØkog dekanata;
LudbreÅ”kog dekanata; KoprivniĆØkog dekanata; ƐurĆ°evaĆØkog dekanata;
Donjovaraždinskog dekanata; Varaždinsko-topliĆØkog dekanata.

Susret u biskupijskom Pastoralnom centru u Varaždinu zapoĆØeo je molitvom i pozdravnim govorom
predstojnika Ureda za pastoral duhovnih zvanja vlĆØ. Antuna Å tefana.
Nakon uvodnih pjesama ekipe iz osam dekanata odmjerile su znanje, spretnost, snalažljivost i duhovitost u ĆØetiri igre.


U prvoj igri pod nazivom "MilijunaŔ" ministranti su odmjerili znanje iz ministrantske službe i vjeronauka,
a zatim su svoju spretnost i snalažljivost u radu na raĆØunalu pokazali u igri "Labirint".
Duhovitost i smisao za scenski nastup bio je važan u igri "Komisija pita",
a ĆØetiri najbolje ekipe iz ovog prvog dijela,
i to ekipe ƐurĆ°evaĆØkog, KoprivniĆØkog, LudbreÅ”kog i DonjomeĆ°imurskog dekanata,
sudjelovale su u samoj zavrŔnici u igri "Asocijacije".
Igre su u veseloj i opuŔtenoj atmosferi, za koju se pobrinula voditeljica cijelog susreta
vjerouĆØiteljica Irena Krtanjek, bile popraƦene meĆ°usobnim bodrenjem ekipa,
pljeskom, smijehom i pjesmom.

TreƦe mjesto osvojila je ekipa LudbreÅ”kog dekanata, drugo ekipa ƐurĆ°evaĆØkog dekanata,
dok je pobjednik bila ekipa iz KoprivniĆØkog dekanata.


Sam cilj susreta nije bilo natjecanje, nego dati novu dimenziju angažmanu ministranata,
pohvaliti ih, oduŔeviti i pokazati im da je važno biti poslužitelj kod oltara.
Želja je potaknuti ih da otkrivaju svoj duhovni poziv u radosti onog Ŕto jesu:
razigrani i vedri sveƦenikovi pomoƦnici, jer tako Ʀe i sami poželjeti biti sveƦenici.

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
5rich
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1965
Lokacija: meĆ°u knjigama
PostanoPostano: uto 28 stu 2006, 19:28
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

evo,da klara ne razgovara sama sa sobom...u nedjelju ,3.12 udruga invalida bolje sutra organizira koncert zbora mladih Agape u domoljubu u 19 h...karta je 25 kn,a sav prihod ide za udrugu bolje sutra...na repertoaru su božiƦne pjesme, gospel i crnaĆØke duhovne... btw.hvala ti klara u ime zboricha ime ljubavi kaj nas promoviraÅ”..neka vas ĆØuva vaÅ” anĆ°eo ĆØuvar miiir miiir miiir
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
kicho_kc
Spol: muško
Postovi: 58
Lokacija: Koprivnica/leniÅ”Ć¦e
PostanoPostano: pon 11 pro 2006, 18:53
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Pozivamo vas u subotu u župu bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici, 16.12. u 20h na duhovni koncert popularne grupe NOVO SVITANJE iz Zagreba.

http://stepinackc.blog.hr/
Ne, ja stati neƦu
U Tebi sam naÅ”ao sreƦu,
U Tebi ja vidim spas,
Dobri Bože naŔ!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuICQ [Vrh]
5rich
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1965
Lokacija: meĆ°u knjigama
PostanoPostano: pon 11 pro 2006, 19:26
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

zbor mladih ime ljubavi i tamburaÅ”ki orkestar tomo Å”estak vas pozivaju na zajedniĆØki božiƦni koncert koji Ʀe se održati 23.12.2006.g u crkvi sv.Nikole Biskupa s poĆØetkom u 19 h,pozivaomo sve da nam se pridruže u slavljenju roĆ°enja naÅ”ega spasitelja jako sretan

K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vraĆØiÅ” boli,
odbila joÅ” nikog nisi, koji za pomoƦ moli.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: pon 29 sij 2007, 22:16
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ŽUPA BLAŽENOG ALOJZIJA STEPINCA
Selingerova 16, KOPRIVNICA

vas poziva na

DUHOVNU OBNOVU

povodom

ā€ž S T E P I N ƈ E V Aā€œ

koja Ʀe se održavati kroz DESET DANA

od 1. veljaĆØe 2007. do 10. veljaĆØe 2007.,
u PASTORALNOM CENTRU Bl. Alojzija Stepinca na LENIÅ Ć†U u Koprivnici
:

1. DAN - 1. veljaĆØe (ĆØetvrtak) 18.00h:
predvodi vlĆØ. DRAGUTIN CEROVEƈKI, župnik župe Bl. Alojzija Stepinca u Zagrebu;
pjeva župni pjevaĆØki zbor iz iste župe

2. DAN - 2. veljaĆØe (petak) - 18.00h, SVIJEƆNICA:
predvodi vlĆØ. DAMJAN KOREN, Povjerenik za Pastoral mladih varaždinske biskupije;
pjeva katedralni zbor mladih vž biskupije

3. DAN - 3. veljaĆØe (subota) - 18.00h - Sv. Blaž:
predvodi vlĆØ. ANTUN SENTE, povjerenik za pastoral mladih zagrebaĆØke nadbiskupije;
pjeva zbor MLADIH ā€žNavjeÅ”tenjeā€œ iz V.Gorice

4. DAN: 4. veljaĆØe (NEDJELJA): 10.00 sati sv. Misa -
predvodi vlĆØ. IVAN GRETIƆ, Rektor MeĆ°ubiskupijskog DjeĆØaĆØkog SjemeniÅ”ta na Å alati u Zagrebu;
pjeva ZBOR MATURANATA djeĆØaĆØkog sjemeniÅ”ta u Zagrebu

5. DAN - 5. veljaĆØe (ponedjeljak) - 18.00h:
predvodi vlĆØ. OZREN BIZEK, župnik u župi Ždala;
pjeva župni pjevaĆØki zbor iz Ždale

6. DAN: 6. veljaĆØe (utorak) - 18.00h:
predvodi vlĆØ. DARKO KELEMENIƆ, župnik u župi sv. Juraj u Trnju,
pjeva župni zbor iz iste župe

7. DAN: 7. veljaĆØe (srijeda) - 18.00h:
predvodi vlĆØ. STJEPAN BERLJAK,
pjeva župni pjevaĆØki zbor iz Velikog Bukovca

8. DAN: 8. veljaĆØe (ĆØetvrtak) - 18.00h
predvodi vlĆØ. STJEPAN NAJMAN, župnik u župi sv. Nikole u Varaždinu

9. DAN: 9. veljaĆØe (petak) - 18.00h
predvodi vlĆØ. MLADEN VIDAK, župnik u Kalniku;
pjeva župni pjevaĆØki zbor iz Kalnika

10. DAN: 10. veljaĆØe 2007. (subota) - STEPINƈEVO:
8.00 - sv. Misa - jutarnja - recitirana
11.00 - sv. Misa - SVEƈANA pjevana KONCELEBRIRANA - predvodi msgr. VALENTIN POZAIƆ, pomoƦni zagrebaĆØki biskup;
18.00 - sv. Misa - SVEƈANI ZAVRÅ ETAK STEPINƈEVIH DANA
- predvodi vlĆØ. VEƆESLAV MAGIƆ, župnik u župi Vela Luka;
pjeva župni pjevaĆØki zbor mladih iz VELA LUKE;
Nakon Mise biti Ʀe KONCERT KLAPSKE PJESME Klape OÅ JAK iz Vela Luke i
mladih župe sv. Josipa Vela Luka.

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: pon 29 sij 2007, 22:29
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ŽUPA BLAŽENOG ALOJZIJA STEPINCA
Selingerova 16, KOPRIVNICA


vas poziva povodom

ā€žDeset StepinĆØevih dana u Koprivniciā€œ

na

Festival duhovne pjesme
ā€žS T E P I N ƈ E V E N O T Eā€œ


koji se održava 4 dana, od 1. veljaĆØe,
u Pastoralnom centru Bl. Alojzija Stepinca na LENIÅ Ć†U

1. DAN: 1. veljaĆØe 2007. (ĆØetvrtak) u 19.30 sati:
VEƈER DUHOVNE KLASIƈNE GLAZBE
Nastupaju MjeÅ”oviti pjevaĆØki zborovi iz varaždinske i požeÅ”ke biskupije
te zagrebaĆØke nadbiskupije

2. DAN: 2. veljaĆØe 2007. (petak) u 19.30 sati:
VEƈER PJESME MLADIH NAÅ E VARAŽDINSKE BISKUPIJE
nastupaju bendovi i zborovi iz naŔe varaždinske biskupije

3. DAN: 3. veljaĆØe 2007. (subota) u 19.00 sati:
VEƈER DUHOVNE Å ANSONE U IZVEDBI SKUPINA MLADIH
s HRVATSKE DUHOVNE SCENE
dolaze bendovi i zborovi mladih iz cijele Hrvatske

4. DAN: 4. veljaĆØe 2007. (nedjelja) u 16.00 sati:
VEƈER DUHOVNE PJESME u izvedbi DJEƈJIH ZBOROVA
iz naŔe varaždinske biskupije, požeŔke biskupije te
zagrebaĆØke nadbiskupije


DoĆ°ite da pjesmom slavimo Gospodina
pod okriljem zagovora bl. Alojzija Stepinca


uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
teta Jeja
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1297
Lokacija: Zg DD
PostanoPostano: čet 15 ožu 2007, 17:41
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Kapucinski samostan u Varaždinu i župa sv. Vida i ove korizme prireĆ°uju ciklus tradicionalnih "Tribina srijedom".
Kroz pet korizmenih srijeda od 28. veljaĆØe do 28. ožujka održat Ʀe se tribine s poĆØetkom u 20 sati u dvorani "Božjeg naroda" u kapucinskom samostanu.

Tri su tribine veƦ proÅ”le, a obraĆ°ivale su teme: "Kriteriji za krÅ”Ć¦ansku prosudbu politiĆØkih stavova" (Stjepan Baloban), "KrÅ”Ć¦anin u politici i u suvremenoj Europi" (dr. Neven Å imac) i "Pogled na Crkvu iz konkretnog druÅ”tva" (dr. Gojko Bežovan i Branimir BiliƦ).

Slijede joÅ”:

21. ožujka o temi "Slovenski i hrvatski kapucini uz 400. godiÅ”njicu prvog samostana u Sloveniji" izlagat Ʀe fra dr. Vinko Å kafar.

28. ožujka o temi "Smetaju li roditelji u spolnom odgoju djece?" govorit Ʀe prof. Ladislav IlĆØiƦ

SveviÅ”nji, diĆØni Bože, rasvijetli tamu moga srca
i daj mi pravu vjeru, ĆØvrstu nadu i savrÅ”enu ljubav, osjet i spoznaju,
o Gospodine, da izvrŔim tvoju svetu i istinitu zapovijed.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Žan
mod team leaderSpol: muško
Postovi: 2638
Lokacija: u Isusovom zagrljaju
PostanoPostano: uto 20 ožu 2007, 12:33
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj priopƦila je da je danas, u utorak 20. ožujka u 12 sati, u Vatikanu objavljena vijest da je papa Benedikt XVI. imenovao mons. Josipa Mrzljaka, dosadaÅ”njeg zagrebaĆØkog pomoƦnog biskupa za novog varaždinskog biskupa jako sretan

UstoliĆØenje novoga varaždinskog biskupa mons. Mrzljaka bit Ʀe u varaždinskoj katedrali u subotu 31. ožujka u 11 sati.

Po ovom Ʀe svi znati da ste moji uĆØenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge!
(Iv 13, 35)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: pet 27 tra 2007, 18:13
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

bubnja bubnja bubnja bubnja bubnja


veeeeeeeliki HUMANITARNI koncert grupe FIDES

Koprivnica, nedjelja, 3. 6. 2007.


bubnja bubnja bubnja bubnja bubnjasve ostale informacije slijede ...

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
5rich
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1965
Lokacija: meĆ°u knjigama
PostanoPostano: pet 04 svi 2007, 13:58
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

MJESTO: KOPRIVNICA; CRKVA SV:.NIKOLE BISKUPA
VRIJEME: NEDJELJA; 6.5.2007. u 19 h-misa, nakon mise KONCERT
POVOD: MISA KOJU ƆE PJEVANJEM ANIMIRATI BOGOSLOVSKI BEND; A NAKON MISE KONCERT ISTOGA...sve pozivamo da doĆ°u podržati deĆØke iz benda i svojom prisutnosti slaviti i veliĆØati Spasitelja

K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vraĆØiÅ” boli,
odbila joÅ” nikog nisi, koji za pomoƦ moli.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
5rich
mod teamSpol: žensko
Postovi: 1965
Lokacija: meĆ°u knjigama
PostanoPostano: ned 27 svi 2007, 18:46
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Zbor mladih Ime ljubavi iz župe Sv.Nikole biskupa,Koprivnica traži nove ĆØlanove/ice(pjevaĆØe i sviraĆØe)...zbor postoji 11 godina i svake nedjelja animira veĆØernju svetu misu, te gostuje u mnogobrojnim župama diljem naÅ”e biskupije,ali i Å”ire, kao i na mnogim festivalima i smotrama duhovne glazbe...svi koji su eventualno zainteresirani mogu se javiti meni na pp...
PrikljuĆØite nam se u slavljenu Spasitelja pjesmom i svirkom...i sam Sv.Augustin kaže:Tko pjeva dvostruko moli...

(btw..nisam znala kud to smjestiti,pa se nadam da je uredu kaj sam tu smjestila)

K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vraĆØiÅ” boli,
odbila joÅ” nikog nisi, koji za pomoƦ moli.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: čet 31 svi 2007, 16:22
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

klara napisa:
bubnja bubnja bubnja bubnja bubnja


veeeeeeeliki HUMANITARNI koncert grupe FIDES

Koprivnica, nedjelja, 3. 6. 2007.


bubnja bubnja bubnja bubnja bubnjasve ostale informacije slijede ...


mjesto: sportska dvorana
vrijeme: 20 h
ulaz: 30 kn


sav prihod namijenjen je djeci s posebnim potrebama,
poteÅ”koƦama u razvoju
i centru Podravsko sunce

uĆØiniti dobro, a zatim otiƦi bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš urešivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group