HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: sri 18 ruj 2019, 12:14. Pogledaj neodgovorene postove
Rock glazba i sotonizam
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeęa tema
Autor Poruka
ja




Spol: žensko
Postovi: 202
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: čet 21 lip 2007, 15:19
PostNaslov : Rock glazba i sotonizam
Citiraj i odgovori

http://teologija.dj.kbf.hr/~mpavelic/ostalo/glazba/demoni.html

http://teologija.dj.kbf.hr/~mpavelic/ostalo/glazba/rock.html

http://www.veritas.com.hr/umjetnost/rock_glazba_i_sotonizam.php

Zanimaju me vaŔa razmiŔljanja....

Ljubiti nekog ĆØovjeka znaĆØi vidjeti ga onakvim kakvim ga je Bog zamislio. (F. M. Dostojevski)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuICQ [Vrh]
ja




Spol: žensko
Postovi: 202
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: uto 26 lip 2007, 14:36
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Nije valjda da se ovo nikome ne da ĆØitati. Confused Shocked

A ja mislila kako je ova tema dosta aktualna (pogotovo nakon pobjede onih Finaca na Eurosongu i nakon one halabuke koja je nastala s prosvjedima protiv koncerta Marylina Mansona u Puli)

Ljubiti nekog ĆØovjeka znaĆØi vidjeti ga onakvim kakvim ga je Bog zamislio. (F. M. Dostojevski)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuICQ [Vrh]
Patrisha




Spol: žensko
Postovi: 41
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 13:43
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

vidim da je tema zastarjela, ali se nadam da Ʀe se pokrenuti diskusija i da Ʀete mi pomoƦi pri pronalasku nekih odgovora..
vidjela sam pod naslovom "Skrivene poruke u glazbi" ovaj link http://jeffmilner.com/backmasking.htm ....straŔno, odnosno - znala sam i prije za to ali nisam sluŔala unatrag te pjesme... Shocked

uglavnom, htjedoh reƦi da me ĆØasna juĆØer na vjeronauku potaknula da malo prouĆØim glazbu koju sluÅ”am... i tako sam se naÅ”la u dilemi u vezi glazbe grupe Audioslave... postoji li netko tko ih sluÅ”a???
znala sam da furaju neki sotonski stil ali sam se nadala da im pjesme nisu baÅ” tako opasne (moglo bi se reƦi riziĆØne) da u podsvijsti uzrokuju neÅ”to loÅ”e.. a ipak - ako u lyrics-ima naĆ°ete stihove koji vuku na Å”tovanje neĆØeg mraĆØnoga onda to ne može biti ni malo dobro..
sad sam popriliĆØno zbunjena i ne znam trebam li izbrisati sve takve stvari koje sluÅ”am Confused i ne "izazivati vraga" jer je navodno istina da to može utjecati podsvjesno na ĆØovjekovu psihu!? a uostalom - (kako moja ĆØasna kaže) to znaĆØi da Å”tujemo ljude koji izvode crne mise i klanjaju se vragu... joj taj gad - svugdje vreba!
Ŕto mislite? pitam se ja sad!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
sv.Franjo legenda




Spol: muško
Postovi: 2541
Lokacija: hercegovina
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 16:56
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

hej Wink
ovo je inaĆØe nezahvalna tema za raspravu... ja sam nedavno raspravljao o ovome i poželio sam da nisam...
U svakom sluĆØaju mi katolici znamo da niÅ”ta nije sluĆØajnost a da neka pjesma sluÅ”ajuƦi unatrag ima 5-6 reĆØenica posveƦenih sotoni onda je to jasno jako sretan
Nije nijedna pjesma od tih ozvoĆ°aĆØa sluÅ”ajuƦi unazad rekla "koze daju mlijeko" ili "hrani se zdravo" jako sretan

ja nikada nisam sluÅ”ao teÅ”ki metal a realno je da se pitam kako je moguƦe da u toj glazbi ima toliko toga (unatrag) loÅ”eg a niÅ”ta tipa "reži nokte kad ti narastu" jako sretan

ne ubij, ni maĆØem, ni traĆØem!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: Jopica
Jopica




Spol: žensko
Postovi: 199
Lokacija: PoreĆØ
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 17:09
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

sv.Franjo legenda napisa:
hej Wink
"koze daju mlijeko" ili "hrani se zdravo"

"reži nokte kad ti narastu" jako sretan


Laughing Laughing Laughing
a legenda si skroz!!!

evo jedno pitanje:
da li je kakofonija kad se pjesma svira unatrag pa onda te iste rijeĆØi koje pjevaĆØ izgovara u pjesmi u ritmu , kad ih se sluÅ”a naopako daju zvukove koji onako malo bekino bezvezno vuku na "S.... is a swwwet neÅ”to neÅ”to"
ili je to kada se nova poruka snimi u pozadini tih rijeĆØi, dakle povrh samog pjevaĆØa, on joÅ” neÅ”to kaže pa se to ne ĆØuje osim ak se sluÅ”a naopako i usporeno?
To me uvijek muĆØilo.

"Molitva" je poniznost ĆØovjeka, koji priznaje svoju duboku bijedu i veliĆØinu Boga kojemu se obraƦa i kojemu se klanja na naĆØin da sve oĆØekuje od Njega, niÅ”ta od sebe.
Sv. Josemaria Escriva
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Anny




Spol: žensko
Postovi: 388
Lokacija: Slavonski Brod, Podvinje
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 17:24
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

iskreno, o ovome sam sluÅ”ala (i ĆØitala) veƦ milijon puta ali i dalje ne kužim u ĆØemu je stvar

Ne kužim kako rijeĆØi unatrag?
ĆØekajte, to samo kod metala ili ima i npr. naÅ”ih stvari koje bi se mogle povezati s tim?

Dami la mano, voglio restar per sempre insieme a Te
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Jopica




Spol: žensko
Postovi: 199
Lokacija: PoreĆØ
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 17:29
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ma svuda, nije ni sav metal s time zadojen.
tipa sterwej tu heven isto
imaŔ na youtubu ak imaŔ želudac

"Molitva" je poniznost ĆØovjeka, koji priznaje svoju duboku bijedu i veliĆØinu Boga kojemu se obraƦa i kojemu se klanja na naĆØin da sve oĆØekuje od Njega, niÅ”ta od sebe.
Sv. Josemaria Escriva
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Patrisha




Spol: žensko
Postovi: 41
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 17:36
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

da, ali Å”to s onim pjesmama koje možda i nemaju untrag neke sotonistiĆØke izljeve gluposti? ali su od bendova koji imaju taj stil...
znaĆØi - pjesma možda unatrag ne govori niÅ”ta ali svejedno ako je od grupe koja se fura na neki sotonski stil onda bi je trebali preskoĆØiti?!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Anny




Spol: žensko
Postovi: 388
Lokacija: Slavonski Brod, Podvinje
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 17:45
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

i dalje niŔta ne kužim

koga smijem daviti na pp zbog toga molitva

Dami la mano, voglio restar per sempre insieme a Te
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Patrisha




Spol: žensko
Postovi: 41
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 17:48
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

smijeÅ” daviti bilo koga hehe
ali nitko baÅ” ni ne zna puno.... samo je bit u tome da nas sotona vreba u svemu pa i u glazbi a to je jedan od najlkaÅ”ih mu naĆØina tuzan
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Anny




Spol: žensko
Postovi: 388
Lokacija: Slavonski Brod, Podvinje
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 17:53
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

hvala na odgovoru
znam koga Ʀu odmah zagnjaviti Very Happy

znam ja da on vreba na sve naĆØine ali neÅ”to drugo mi nije jasno

odoh gnjaviti

Dami la mano, voglio restar per sempre insieme a Te
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Jopica




Spol: žensko
Postovi: 199
Lokacija: PoreĆØ
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 17:54
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Patrisha napisa:
da, ali Å”to s onim pjesmama koje možda i nemaju untrag neke sotonistiĆØke izljeve gluposti? ali su od bendova koji imaju taj stil...
znaĆØi - pjesma možda unatrag ne govori niÅ”ta ali svejedno ako je od grupe koja se fura na neki sotonski stil onda bi je trebali preskoĆØiti?!


a znaÅ” Å”ta, tu ima zbilja dobar pristup p Luka RaĆ°a, za smislene rasprave i za prave argumente treba se dobro poznavati materija naÅ”e vjere, zaista i iskustveno poznavati dosta toga, jer inaĆØe je rasprava samo na nivou: bjež od toga to je zlo, spalimo vjeÅ”toce i sliĆØno.
To je za neke dobar pristup jer su labilni a pritom nemajam dosta znanja i ne poznaju dobro svoju vjeru pa se za nju boje. Tako se oni Ŕtite.

No neke to ljuti, a da ne kažem da mladi zaista mogu i žele razmiŔljati, i ne žele stvari odbaciti (stvari u kojima uživaju) samo zato jer se to mora, bez argumenata bez pravog duhovnog iskustva i bez znanja.

I sebe ubrajam u tu prvu skupininu i bilo bi bolje za mene da sam u njoj i ostala cijeli život. Ili možda ne bi.
Ali se pomalo ubrajam i u drugu skupinu i nadam se jednom potpuno stati na stranu onih koji svoju vjeru mogu obraniti smislenim argumentima i iskrenim plodovima u životu.

Zato ne mogu baŔ raspravljati o tome tko ima kakav stil ili nema. ZaŔto da i zaŔto ne stil. Šta ja znam.

ej al ponavljam ono pitanje za one koj znaju, o kakofoniji.

"Molitva" je poniznost ĆØovjeka, koji priznaje svoju duboku bijedu i veliĆØinu Boga kojemu se obraƦa i kojemu se klanja na naĆØin da sve oĆØekuje od Njega, niÅ”ta od sebe.
Sv. Josemaria Escriva
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Patrisha




Spol: žensko
Postovi: 41
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 17:59
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ukratko - radi se o tome da neki bendovi Å”tuju sotonu, znaĆØi - ĆØak mu neki i prodaju duÅ”u da bi bili uspjeÅ”ni i onda naravno pjesme imaju stihove kao da se sve svodi na uživanje u zlu i nekim ĆØudnim stvarima (teÅ”ko je protumaĆØit stihove...) a neke pjesme su zapravo predivne, lijepi stihovi i sve ali ako ploĆØu npr ili na kompu pomoƦu nekog programa odvrtimo untrag onda ĆØujemo zazivanje sotone tuzan
a postoje i one pjesme koje nemaju ni jedan ni drugi problem od ta dva ali su ipak potekle od sotonskih bendova pa je onda i to diskutabilno smiju li se i one sluŔati....
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Patrisha




Spol: žensko
Postovi: 41
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 20:33
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

a o kakofoniji......
to ni ja ne kužim... valjda Ʀe se naƦi netko tko zna neÅ”to o tome Exclamation Question
samo Å”to nije valjda moguƦe da ĆØovjek sam od sebe napravi takvu pjesmu da ima i u normalnom toku i unatrag neko znaĆØenje... valjda je to ĆØisto djelo sotone... Confused
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Specijalac




Spol: muško
Postovi: 208
Lokacija: Sesvete
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 22:01
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

kako je veƦ reĆØeno jako je teÅ”ko o ovoj temi govoriti (a osobito preko foruma). Ali svakako preporuĆØam pogledati dokumentarne filmove "zvona pakla 1" i "zvona pakla 2". U tim filmovima vidite i nauĆØite izuzetno mnogo baÅ” o ovoj teme (a ĆØovjek se zaĆØudi koliko puno popularnih rockera ima nekakvih doticaja sa sotonizmom i okultnim), a super je to Å”to je sve potkrepljeno sa mnogim citatima iz Biblije.

Pozdrav

Ko zna (ah, niko, niko niŔta ne zna. Krhko je znanje!)

BVB
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Drosera




Spol: žensko
Postovi: 61
PostanoPostano: sub 21 vel 2009, 1:02
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

jednom sam probala u nekom programu pustit starway to heaven naopaĆØke da vidim jel se ĆØuju kakve poruke, ali ja sam skužila samo hm... ko da netko pjeva naopaĆØke Laughing nisam skužila ni jednu razgovjetnu riijeĆØ, da ne duljim... a sad, možda nemam pravu verziju pjesme... uglavnom, kad sluÅ”am to na youtubu, sve se skuži i joÅ” mi piÅ”e kaj govore, ali ako se mene pita, to može bit namjerno tak snimljeno, dakle ne vjerujem da su te verzije s youtuba zaista pjesme naopaĆØke. to je inaĆØe fora koja se vuĆØe joÅ” od beatlesa, i ako se potrudite na netu možete pronaƦi pjesmu bilo kojeg izvoĆ°aĆØa, od rocka do popa, koji u pjesmi unatrag Å”tuje sotonu... poanta je: sluÅ”ajte muziku koju volite i ne zamarajte se s ovakvim glupostima. postoji i neka knjiga (ne znam ko ju je napisao, bilo je to davno) koja govori protiv rocka, metala i vezi glazbe i sotonizma koju sam jednom posudila od vjerouĆØitelja... uglavnom, nakon Å”to sam ju proĆØitala i rekla da su to ĆØiste gluposti, vjerouĆØitelj se složio s tim Wink postoje mnogo opasnije stvari od rocka

Zemlja ne pripada ĆØovjeku; ĆØovjek pripada zemlji. Sve stvari povezane su kao krv koja ujedinjuje obitelj. Å to god snaĆ°e zemlju snaƦi Ʀe i sinove zemlje. ƈovjek ne tka tkivo života; on je samo struk u tome. Å to god ĆØini tkanju ĆØini i sebi samome.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
sv.Franjo legenda




Spol: muško
Postovi: 2541
Lokacija: hercegovina
PostanoPostano: sub 21 vel 2009, 11:53
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

u biti i meni je nevažno ovo sluŔanje unazad....
danaŔnje pjesme ne treba sluŔati unazad.

Citat:
postoje mnogo opasnije stvari od rocka


da, al ovo je jedan mainstream (pop glazba)koji se gura u prvi plan. Jedna kultura.
a važnost prevladavajuƦe kulture ne možemo umanjiti.
nekada se umjetnost uglavnom posveƦivala Bogu.
a danas samo upali MTV pa vidiÅ” soft porno, upali obiĆØni tv pa vidiÅ” samo serije o obdukcijama ili preljubima(sapunice)... dijete koje ovo gleda ne zna ko je pozitivac. Ako si Å”okantan onda si umjetnik.
Izgubilo se ono lijepo. ƈak je i tzv duhovna glazba sve agresivnija... Pa sad ti odgoji dijete.
rock nije baŔ nevažan jer ga je i papa nedavno spominjao... rekao je da je "rock vapaj u isprazno"

mnogima je privlaĆØno ovo oko sluÅ”anja unazad i ta tajnovitost...NiÅ”ta novo na kugli zemaljskoj...
mislim da je važnije da mi skrenemo pozornost na "pop kulturu" jer je rock samo dio nje a ona je itekako važna.

ne ubij, ni maĆØem, ni traĆØem!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Specijalac




Spol: muško
Postovi: 208
Lokacija: Sesvete
PostanoPostano: uto 24 vel 2009, 11:32
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Drosera napisa:
poanta je: sluŔajte muziku koju volite i ne zamarajte se s ovakvim glupostima.


E tu se ne mogu složiti s tobom. Ako neÅ”to ne valja i ti to znaÅ”, a svejedno to podržavaÅ” i ne trudiÅ” se boriti protiv toga (boriti se može na najrazliĆØitije naĆØine), nije li to isto kao da neprestano ponavljaÅ” isti grijeh te onda poĆØneÅ” tvrditi da to nije grijhe nego da je to sve super? A takoĆ°er i drugi vide Å”to ti radiÅ” pa te i oni poĆØnu kopirati.


P.S. ovdje ne govorim o rijeĆØima koje su umetnute u pjesmu nego o tome da bi mi KrÅ”ĆØani trebali podržavati samo onu muziku koja je u skladu sa naÅ”om vjerom, a dobar dio roka (i sliĆØne muzike) to nije!

Ko zna (ah, niko, niko niŔta ne zna. Krhko je znanje!)

BVB
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Pancho




Spol: muško
Postovi: 115
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: čet 26 vel 2009, 20:52
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ako sluÅ”am pjesmu "I shot the sheriff" znaĆØi li da podržavam ubijanje policajaca?
Ili ako ĆØitam zloĆØin i kaznu, podržavam ubijanje jadnih bakica? :)

ne kažem da nema sotonizma u glazbi, ali ne treba ga tražiti poveƦalom i optereƦivati se time.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
sv.Franjo legenda




Spol: muško
Postovi: 2541
Lokacija: hercegovina
PostanoPostano: pet 27 vel 2009, 10:44
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

hehe nije ti to isto.. nije ti ni blizu usporedba...
to je kao da ja kaže isto je kada upalim start na mikrovalnoj i na cd-playeru Smile

ne ubij, ni maĆØem, ni traĆØem!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
ofca




Spol: žensko
Postovi: 16
Lokacija: recimo da je Zg
PostanoPostano: čet 11 lip 2009, 20:17
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

pozdrav svima! Smile

eto nova sam ovdje iako nisam prvi put ovdje, al nisam bila veƦ dugo, no ugl...

vadim temu malo iz pepela jer me zanima neÅ”to, zapravo svaÅ”ta Smile ovako ĆØitala sam malo ovu temu i druge sliĆØne o glazbi ovdje(veƦinom djelomiĆØno pa se unaprijed ispriĆØavam za rupe u poznavanju prijaÅ”njih postova:)) ali nekako mi se ĆØini da su ljudi i ovdje podijeljeni oko ove tematike, ĆØak me zaĆØudilo kakve sve stvari ljudi ovdje kažu da sluÅ”aju (bez namjere da nekome neÅ”to spoĆØitavam) ali ja sam naprimjer duboko uvjerena da su neke pjesme, bendovi, žanrovi i sl. krajnje nespojivi sa krÅ”Ć¦anstvom i da osoba koja je u duhu jednostavno neke stvari ne može spojiti sa vjerom i naĆØinom života. Naravno slažem se da neki pretjeruju i vide sotonizam u svemu, ali za neke stvari ne moraÅ” biti sitniĆØav da bi ih primjetio Smile

tako npr. ja sam miÅ”ljenja da metal sam po sebi ne može biti nikako dobar i prirodan ili poželjan (ĆØak i da nema teksta uopƦe nikakvog Smile) jer jednom je netko rekao(sveƦenik ĆØini mi se) da je to jednostavno vrsta muzike koja ne odgovara ljudskom duhu, koja nije u skladu sa duhom Božjim, koja ne stvara mir i to mi se svidjelo kao tumaĆØenje jer je i u skladu s mojim iskustvom, a s druge strane, muzika poput npr metala(iako ima i drugih vrsta da ne ispada da napadam metal iz subjektivnih ili nekih razloga Smile) ima i otvorene tekstove koji su protukrÅ”Ć¦anski i otvoreno sotonistiĆØki, a naravno da ima i u drugim žanrovima 'mutnih' tekstova koji se mogu svakako tumaĆØiti.

e sad (joÅ” nisam doÅ”la do poante, ali sad Ʀu Smile) Å”to se tiĆØe tog puÅ”tanja unazad, uopƦe ne sumnjam da otvoreno, ili malo manje otvoreno sotonistiĆØki bendovi imaju kojekave podloge i druge tekstove i sve, ali letimiĆØno sam proĆØitala one linkove na poĆØetku teme i s obzirom da studiram psihologiju mogu reƦi da su tekstovi neistiniti i nestruĆØno napisani jer subliminalnog uvjetovanja NEMA(tako se zove ono 'pijte kolu i kupujte kokice' Å”to navodno prikazuju dok ljudi ne uspiju proĆØitat) taj efekt se samo ponekad može dobiti u jako kontroliranim uvjetima i ne djeluje hipnotiĆØki to je sigurno, i ona priĆØa o lijevoj i desnoj polovici mozga je jako navuĆØena isto. to je ĆØisto s bioloÅ”ko psiholoÅ”ke strane.

e sad ali postoji i duhovna strana koja malo drugaĆØije funkcionira kao Å”to svi znamopo mom znanju i iskustvu, duhovno djeluje na duhovno, ponata Ć°avolskih zamki je da nas odijeli od Duha Božjega i to na Å”to suptilniji naĆØin, a mi ljudi jesmo duhovno reaktivni - s obzirom da smo duhovna biƦa. dakle, Å”to želim reƦi je sljedeƦe: da ako postostoji u nekoj pjesmi takva poruka skrivena, druga, naopaka ili kakva veƦ ona neƦe direktno djelovat na naÅ”e bioloÅ”ke aspekte pamƦenja, ponaÅ”anja i sl. Å”toviÅ”e može ĆØak biti ugodna i privlaĆØna s 'prednje' strane(nisu li uostalom sve napasti takve:/) ali Ʀe djelovati na naÅ” duhovni dio tako da nas polako uvuĆØe u taj duh, polako, ali sigurno, u odreĆ°eno raspoloženje, nametne nam odreĆ°eni naĆØin razmiÅ”ljanja i sl. iz tih razloga recimo krÅ”Ć¦anima nije preporuĆØljivo gledati i ĆØitati DaVincijev kod ili Coelha, ne zato jer se u njima Crkva krivo prikazuje nego zato jer su nadahnuti krivim duhom koji se preko tog djela prenosi na njegove konzumente suptilno, makar to bilo i iz znatiželje, vjerujte mi to sam iskusila osobno, takve stvari nas duhovno zagaĆ°uju i ne treba im se previÅ”e približavati.

takvo je moje miÅ”ljenje i iskustvo - umjetnost je stvar duha i prenosi duhovne poruke i nadahnuto je jednim ili drugim duhom. e sad Å”to želim reƦi Å”to se tiĆØe glazbe je to da i bez otvorenog protukrÅ”Ć¦anskog stava neka glazba meni ne odgovara zbog nekih poruka koje prenose, ne odgovara mi pristati na njihove misli. konkretno ja recimo jako volim Parni Valjak, ali ''kada me dotakne, protrnem, i bogove i vragove zovem, ako mogu vrijeme da zaustave'' jednostavno nije stih koji kao vjernik mogu probaviti i zato tu pjesmu ne sluÅ”am Smile a lijepa je inaĆØe. ili BalaÅ”eviƦ kojeg inaĆØe isto volem Smile kaže ''netko to od gore vidi sve, povlaĆØi te konce i igra se'' naÅ” Bog se ne igra s nama... pa ne volim tu pjesmu.

eto to je moje miÅ”ljenje, a imam ja i pitanje Smile zanima me konkretno kakva iskustva imate s Bon Jovijem na tu temu, ja ga recimo jako volim(jer mi inaĆØe zapravo paÅ”u malo žeÅ”Ć¦i rock zvuk(u granicama normale:)) ali ne mogu ovih dana izaƦi na ĆØisto sa Bed of roses : i wanna be just as close as Holy Ghost is, jel to blasfemija? Å”to vi mislite, mogla bih sad i o tome raspredati svoja miÅ”ljenja, ali post mi je ionako veƦ maratonski, pa Ʀu kasnije Smile

eto nadam se da vas nisam previŔe zagnjavila Smile
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
sv.Franjo legenda




Spol: muško
Postovi: 2541
Lokacija: hercegovina
PostanoPostano: pet 12 lip 2009, 21:31
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

heh , dug al sadržajan post! Wink
Da ti pravo kažem, slažem se sa svime napisanim.


sto se tiĆØe Bon jovija
Ja ga nisam nikad gledao kao problematiĆØan.
U to vrijeme je Bon Jovi pokuŔavao postati ozbiljan bend al im nije poŔlo za rukom... iako im je to naj album! jako sretan
Vjerujem da je želio biti malo da kažem poetiĆØan.
Ako Ʀemo teoloÅ”ki onda je ovo ubacivanje "holy ghost" je super jer je Marija zaĆØela bez grijeha.
Zar ovo nije odliĆØna ljubavna pjesma! jako sretan
Želi biti pored nje, al bez grijeha.... Smile
Ja ne vidim kako drukĆØije shvatiti.
InaĆØe je ok lik. Nikada ne radi niti je pokuÅ”avao raditi kontroverze... Bar se meni ĆØini.

ne ubij, ni maĆØem, ni traĆØem!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
ofca




Spol: žensko
Postovi: 16
Lokacija: recimo da je Zg
PostanoPostano: pet 12 lip 2009, 21:46
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

hm, nisam na to tako gledala, al sviĆ°a mi se tumaĆØenje s teoloÅ”ke strane Smile
je pjesma je odliĆØna Smile malo sam imala joÅ” problema s onom ljubavnicom i plavuÅ”om, nikako mi se nisu uklapale, al onda sam proĆØitala da je to njegova autobiografska pjesma i da se to odnosi na glazbu i gitaru pa mi je onda to ok Smile
ja inaĆØe volim uvijek malo prouĆØiti glazbu koju sluÅ”am, malo tekstove i autore i Bon Jovi mi se ĆØini sasvim ok iz ovog kaj sam naÅ”la, veƦina pjesama im je ĆØak bih se usudila reƦi krÅ”Ć¦anska Smile i optimistiĆØna.
naiÅ”la sam na svega nekoliko koje imaju nekakve elemente da mi se ne bi svidjele tipa preljubi i neko beznaĆ°e, ali i to zavisi kako shvatiÅ” pjesmu Smile
a i inaĆØe kolko znam taj bend nema nekakvih skandala i problema, sam Bon Jovi je oženjen veƦ 'sto' godina, ima ĆØovjek ĆØetvero djece i bavi se humanitarnim radom, nadam se samo da nema nekih 'kostura' u ormaru Smile
evo baŔ ih sad sluŔam zaljubljeni
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
sv.Franjo legenda




Spol: muško
Postovi: 2541
Lokacija: hercegovina
PostanoPostano: sub 13 lip 2009, 9:32
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
hm, nisam na to tako gledala, al sviĆ°a mi se tumaĆØenje s teoloÅ”ke strane

Laughing pa ne znam jesam li pravo rekao kad sam rekao teoloÅ”ko tumaĆØenje Laughing al se meni tako ĆØini jako sretan Wink

da, on se jako mnogo bavi humanitarnim radom. Dobar lik. veseo

ne ubij, ni maĆØem, ni traĆØem!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
ofca




Spol: žensko
Postovi: 16
Lokacija: recimo da je Zg
PostanoPostano: sub 13 lip 2009, 10:46
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ma nema beda, razumijemo se Wink

http://www.youtube.com/watch?v=bxPyjCXTc4o , evo tu priĆØa o tome kako je pjesma nastala (valjda smijem stavit link ovdje?), mislim da nije mislio niÅ”ta loÅ”e s tim stihom Smile
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš urešivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group