HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: pon 25 ruj 2017, 0:44. Pogledaj neodgovorene postove
Rock glazba i sotonizam
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeća tema
Autor Poruka
ja




Spol: žensko
Postovi: 202
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: čet 21 lip 2007, 15:19
PostNaslov : Rock glazba i sotonizam
Citiraj i odgovori

http://teologija.dj.kbf.hr/~mpavelic/ostalo/glazba/demoni.html

http://teologija.dj.kbf.hr/~mpavelic/ostalo/glazba/rock.html

http://www.veritas.com.hr/umjetnost/rock_glazba_i_sotonizam.php

Zanimaju me vaša razmišljanja....

Ljubiti nekog čovjeka znači vidjeti ga onakvim kakvim ga je Bog zamislio. (F. M. Dostojevski)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuICQ [Vrh]
ja




Spol: žensko
Postovi: 202
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: uto 26 lip 2007, 14:36
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Nije valjda da se ovo nikome ne da čitati. Confused Shocked

A ja mislila kako je ova tema dosta aktualna (pogotovo nakon pobjede onih Finaca na Eurosongu i nakon one halabuke koja je nastala s prosvjedima protiv koncerta Marylina Mansona u Puli)

Ljubiti nekog čovjeka znači vidjeti ga onakvim kakvim ga je Bog zamislio. (F. M. Dostojevski)
Korisnički profilPošalji privatnu porukuICQ [Vrh]
Patrisha




Spol: žensko
Postovi: 41
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 13:43
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

vidim da je tema zastarjela, ali se nadam da će se pokrenuti diskusija i da ćete mi pomoći pri pronalasku nekih odgovora..
vidjela sam pod naslovom "Skrivene poruke u glazbi" ovaj link http://jeffmilner.com/backmasking.htm ....strašno, odnosno - znala sam i prije za to ali nisam slušala unatrag te pjesme... Shocked

uglavnom, htjedoh reći da me časna jučer na vjeronauku potaknula da malo proučim glazbu koju slušam... i tako sam se našla u dilemi u vezi glazbe grupe Audioslave... postoji li netko tko ih sluša???
znala sam da furaju neki sotonski stil ali sam se nadala da im pjesme nisu baš tako opasne (moglo bi se reći rizične) da u podsvijsti uzrokuju nešto loše.. a ipak - ako u lyrics-ima nađete stihove koji vuku na štovanje nečeg mračnoga onda to ne može biti ni malo dobro..
sad sam poprilično zbunjena i ne znam trebam li izbrisati sve takve stvari koje slušam Confused i ne "izazivati vraga" jer je navodno istina da to može utjecati podsvjesno na čovjekovu psihu!? a uostalom - (kako moja časna kaže) to znači da štujemo ljude koji izvode crne mise i klanjaju se vragu... joj taj gad - svugdje vreba!
što mislite? pitam se ja sad!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
sv.Franjo legenda




Spol: muško
Postovi: 2541
Lokacija: hercegovina
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 16:56
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

hej Wink
ovo je inače nezahvalna tema za raspravu... ja sam nedavno raspravljao o ovome i poželio sam da nisam...
U svakom slučaju mi katolici znamo da ništa nije slučajnost a da neka pjesma slušajući unatrag ima 5-6 rečenica posvećenih sotoni onda je to jasno jako sretan
Nije nijedna pjesma od tih ozvođača slušajući unazad rekla "koze daju mlijeko" ili "hrani se zdravo" jako sretan

ja nikada nisam slušao teški metal a realno je da se pitam kako je moguće da u toj glazbi ima toliko toga (unatrag) lošeg a ništa tipa "reži nokte kad ti narastu" jako sretan

ne ubij, ni mačem, ni tračem!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: Jopica
Jopica




Spol: žensko
Postovi: 199
Lokacija: Poreč
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 17:09
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

sv.Franjo legenda napisa:
hej Wink
"koze daju mlijeko" ili "hrani se zdravo"

"reži nokte kad ti narastu" jako sretan


Laughing Laughing Laughing
a legenda si skroz!!!

evo jedno pitanje:
da li je kakofonija kad se pjesma svira unatrag pa onda te iste riječi koje pjevač izgovara u pjesmi u ritmu , kad ih se sluša naopako daju zvukove koji onako malo bekino bezvezno vuku na "S.... is a swwwet nešto nešto"
ili je to kada se nova poruka snimi u pozadini tih riječi, dakle povrh samog pjevača, on još nešto kaže pa se to ne čuje osim ak se sluša naopako i usporeno?
To me uvijek mučilo.

"Molitva" je poniznost čovjeka, koji priznaje svoju duboku bijedu i veličinu Boga kojemu se obraća i kojemu se klanja na način da sve očekuje od Njega, ništa od sebe.
Sv. Josemaria Escriva
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Anny




Spol: žensko
Postovi: 388
Lokacija: Slavonski Brod, Podvinje
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 17:24
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

iskreno, o ovome sam slušala (i čitala) već milijon puta ali i dalje ne kužim u čemu je stvar

Ne kužim kako riječi unatrag?
čekajte, to samo kod metala ili ima i npr. naših stvari koje bi se mogle povezati s tim?

Dami la mano, voglio restar per sempre insieme a Te
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Jopica




Spol: žensko
Postovi: 199
Lokacija: Poreč
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 17:29
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ma svuda, nije ni sav metal s time zadojen.
tipa sterwej tu heven isto
imaš na youtubu ak imaš želudac

"Molitva" je poniznost čovjeka, koji priznaje svoju duboku bijedu i veličinu Boga kojemu se obraća i kojemu se klanja na način da sve očekuje od Njega, ništa od sebe.
Sv. Josemaria Escriva
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Patrisha




Spol: žensko
Postovi: 41
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 17:36
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

da, ali što s onim pjesmama koje možda i nemaju untrag neke sotonističke izljeve gluposti? ali su od bendova koji imaju taj stil...
znači - pjesma možda unatrag ne govori ništa ali svejedno ako je od grupe koja se fura na neki sotonski stil onda bi je trebali preskočiti?!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Anny




Spol: žensko
Postovi: 388
Lokacija: Slavonski Brod, Podvinje
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 17:45
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

i dalje ništa ne kužim

koga smijem daviti na pp zbog toga molitva

Dami la mano, voglio restar per sempre insieme a Te
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Patrisha




Spol: žensko
Postovi: 41
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 17:48
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

smiješ daviti bilo koga hehe
ali nitko baš ni ne zna puno.... samo je bit u tome da nas sotona vreba u svemu pa i u glazbi a to je jedan od najlkaših mu načina tuzan
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Anny




Spol: žensko
Postovi: 388
Lokacija: Slavonski Brod, Podvinje
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 17:53
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

hvala na odgovoru
znam koga ću odmah zagnjaviti Very Happy

znam ja da on vreba na sve načine ali nešto drugo mi nije jasno

odoh gnjaviti

Dami la mano, voglio restar per sempre insieme a Te
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Jopica




Spol: žensko
Postovi: 199
Lokacija: Poreč
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 17:54
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Patrisha napisa:
da, ali što s onim pjesmama koje možda i nemaju untrag neke sotonističke izljeve gluposti? ali su od bendova koji imaju taj stil...
znači - pjesma možda unatrag ne govori ništa ali svejedno ako je od grupe koja se fura na neki sotonski stil onda bi je trebali preskočiti?!


a znaš šta, tu ima zbilja dobar pristup p Luka Rađa, za smislene rasprave i za prave argumente treba se dobro poznavati materija naše vjere, zaista i iskustveno poznavati dosta toga, jer inače je rasprava samo na nivou: bjež od toga to je zlo, spalimo vještoce i slično.
To je za neke dobar pristup jer su labilni a pritom nemajam dosta znanja i ne poznaju dobro svoju vjeru pa se za nju boje. Tako se oni štite.

No neke to ljuti, a da ne kažem da mladi zaista mogu i žele razmišljati, i ne žele stvari odbaciti (stvari u kojima uživaju) samo zato jer se to mora, bez argumenata bez pravog duhovnog iskustva i bez znanja.

I sebe ubrajam u tu prvu skupininu i bilo bi bolje za mene da sam u njoj i ostala cijeli život. Ili možda ne bi.
Ali se pomalo ubrajam i u drugu skupinu i nadam se jednom potpuno stati na stranu onih koji svoju vjeru mogu obraniti smislenim argumentima i iskrenim plodovima u životu.

Zato ne mogu baš raspravljati o tome tko ima kakav stil ili nema. Zašto da i zašto ne stil. Šta ja znam.

ej al ponavljam ono pitanje za one koj znaju, o kakofoniji.

"Molitva" je poniznost čovjeka, koji priznaje svoju duboku bijedu i veličinu Boga kojemu se obraća i kojemu se klanja na način da sve očekuje od Njega, ništa od sebe.
Sv. Josemaria Escriva
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Patrisha




Spol: žensko
Postovi: 41
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 17:59
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ukratko - radi se o tome da neki bendovi štuju sotonu, znači - čak mu neki i prodaju dušu da bi bili uspješni i onda naravno pjesme imaju stihove kao da se sve svodi na uživanje u zlu i nekim čudnim stvarima (teško je protumačit stihove...) a neke pjesme su zapravo predivne, lijepi stihovi i sve ali ako ploču npr ili na kompu pomoću nekog programa odvrtimo untrag onda čujemo zazivanje sotone tuzan
a postoje i one pjesme koje nemaju ni jedan ni drugi problem od ta dva ali su ipak potekle od sotonskih bendova pa je onda i to diskutabilno smiju li se i one slušati....
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Patrisha




Spol: žensko
Postovi: 41
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 20:33
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

a o kakofoniji......
to ni ja ne kužim... valjda će se naći netko tko zna nešto o tome Exclamation Question
samo što nije valjda moguće da čovjek sam od sebe napravi takvu pjesmu da ima i u normalnom toku i unatrag neko značenje... valjda je to čisto djelo sotone... Confused
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Specijalac




Spol: muško
Postovi: 208
Lokacija: Sesvete
PostanoPostano: sri 18 vel 2009, 22:01
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

kako je već rečeno jako je teško o ovoj temi govoriti (a osobito preko foruma). Ali svakako preporučam pogledati dokumentarne filmove "zvona pakla 1" i "zvona pakla 2". U tim filmovima vidite i naučite izuzetno mnogo baš o ovoj teme (a čovjek se začudi koliko puno popularnih rockera ima nekakvih doticaja sa sotonizmom i okultnim), a super je to što je sve potkrepljeno sa mnogim citatima iz Biblije.

Pozdrav

Ko zna (ah, niko, niko ništa ne zna. Krhko je znanje!)

BVB
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Drosera




Spol: žensko
Postovi: 61
PostanoPostano: sub 21 vel 2009, 1:02
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

jednom sam probala u nekom programu pustit starway to heaven naopačke da vidim jel se čuju kakve poruke, ali ja sam skužila samo hm... ko da netko pjeva naopačke Laughing nisam skužila ni jednu razgovjetnu riiječ, da ne duljim... a sad, možda nemam pravu verziju pjesme... uglavnom, kad slušam to na youtubu, sve se skuži i još mi piše kaj govore, ali ako se mene pita, to može bit namjerno tak snimljeno, dakle ne vjerujem da su te verzije s youtuba zaista pjesme naopačke. to je inače fora koja se vuče još od beatlesa, i ako se potrudite na netu možete pronaći pjesmu bilo kojeg izvođača, od rocka do popa, koji u pjesmi unatrag štuje sotonu... poanta je: slušajte muziku koju volite i ne zamarajte se s ovakvim glupostima. postoji i neka knjiga (ne znam ko ju je napisao, bilo je to davno) koja govori protiv rocka, metala i vezi glazbe i sotonizma koju sam jednom posudila od vjeroučitelja... uglavnom, nakon što sam ju pročitala i rekla da su to čiste gluposti, vjeroučitelj se složio s tim Wink postoje mnogo opasnije stvari od rocka

Zemlja ne pripada čovjeku; čovjek pripada zemlji. Sve stvari povezane su kao krv koja ujedinjuje obitelj. Što god snađe zemlju snaći će i sinove zemlje. Čovjek ne tka tkivo života; on je samo struk u tome. Što god čini tkanju čini i sebi samome.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
sv.Franjo legenda




Spol: muško
Postovi: 2541
Lokacija: hercegovina
PostanoPostano: sub 21 vel 2009, 11:53
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

u biti i meni je nevažno ovo slušanje unazad....
današnje pjesme ne treba slušati unazad.

Citat:
postoje mnogo opasnije stvari od rocka


da, al ovo je jedan mainstream (pop glazba)koji se gura u prvi plan. Jedna kultura.
a važnost prevladavajuće kulture ne možemo umanjiti.
nekada se umjetnost uglavnom posvećivala Bogu.
a danas samo upali MTV pa vidiš soft porno, upali obični tv pa vidiš samo serije o obdukcijama ili preljubima(sapunice)... dijete koje ovo gleda ne zna ko je pozitivac. Ako si šokantan onda si umjetnik.
Izgubilo se ono lijepo. Čak je i tzv duhovna glazba sve agresivnija... Pa sad ti odgoji dijete.
rock nije baš nevažan jer ga je i papa nedavno spominjao... rekao je da je "rock vapaj u isprazno"

mnogima je privlačno ovo oko slušanja unazad i ta tajnovitost...Ništa novo na kugli zemaljskoj...
mislim da je važnije da mi skrenemo pozornost na "pop kulturu" jer je rock samo dio nje a ona je itekako važna.

ne ubij, ni mačem, ni tračem!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Specijalac




Spol: muško
Postovi: 208
Lokacija: Sesvete
PostanoPostano: uto 24 vel 2009, 11:32
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Drosera napisa:
poanta je: slušajte muziku koju volite i ne zamarajte se s ovakvim glupostima.


E tu se ne mogu složiti s tobom. Ako nešto ne valja i ti to znaš, a svejedno to podržavaš i ne trudiš se boriti protiv toga (boriti se može na najrazličitije načine), nije li to isto kao da neprestano ponavljaš isti grijeh te onda počneš tvrditi da to nije grijhe nego da je to sve super? A također i drugi vide što ti radiš pa te i oni počnu kopirati.


P.S. ovdje ne govorim o riječima koje su umetnute u pjesmu nego o tome da bi mi Krščani trebali podržavati samo onu muziku koja je u skladu sa našom vjerom, a dobar dio roka (i slične muzike) to nije!

Ko zna (ah, niko, niko ništa ne zna. Krhko je znanje!)

BVB
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Pancho




Spol: muško
Postovi: 115
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: čet 26 vel 2009, 20:52
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ako slušam pjesmu "I shot the sheriff" znači li da podržavam ubijanje policajaca?
Ili ako čitam zločin i kaznu, podržavam ubijanje jadnih bakica? :)

ne kažem da nema sotonizma u glazbi, ali ne treba ga tražiti povećalom i opterećivati se time.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
sv.Franjo legenda




Spol: muško
Postovi: 2541
Lokacija: hercegovina
PostanoPostano: pet 27 vel 2009, 10:44
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

hehe nije ti to isto.. nije ti ni blizu usporedba...
to je kao da ja kaže isto je kada upalim start na mikrovalnoj i na cd-playeru Smile

ne ubij, ni mačem, ni tračem!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
ofca




Spol: žensko
Postovi: 16
Lokacija: recimo da je Zg
PostanoPostano: čet 11 lip 2009, 20:17
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

pozdrav svima! Smile

eto nova sam ovdje iako nisam prvi put ovdje, al nisam bila već dugo, no ugl...

vadim temu malo iz pepela jer me zanima nešto, zapravo svašta Smile ovako čitala sam malo ovu temu i druge slične o glazbi ovdje(većinom djelomično pa se unaprijed ispričavam za rupe u poznavanju prijašnjih postova:)) ali nekako mi se čini da su ljudi i ovdje podijeljeni oko ove tematike, čak me začudilo kakve sve stvari ljudi ovdje kažu da slušaju (bez namjere da nekome nešto spočitavam) ali ja sam naprimjer duboko uvjerena da su neke pjesme, bendovi, žanrovi i sl. krajnje nespojivi sa kršćanstvom i da osoba koja je u duhu jednostavno neke stvari ne može spojiti sa vjerom i načinom života. Naravno slažem se da neki pretjeruju i vide sotonizam u svemu, ali za neke stvari ne moraš biti sitničav da bi ih primjetio Smile

tako npr. ja sam mišljenja da metal sam po sebi ne može biti nikako dobar i prirodan ili poželjan (čak i da nema teksta uopće nikakvog Smile) jer jednom je netko rekao(svećenik čini mi se) da je to jednostavno vrsta muzike koja ne odgovara ljudskom duhu, koja nije u skladu sa duhom Božjim, koja ne stvara mir i to mi se svidjelo kao tumačenje jer je i u skladu s mojim iskustvom, a s druge strane, muzika poput npr metala(iako ima i drugih vrsta da ne ispada da napadam metal iz subjektivnih ili nekih razloga Smile) ima i otvorene tekstove koji su protukršćanski i otvoreno sotonistički, a naravno da ima i u drugim žanrovima 'mutnih' tekstova koji se mogu svakako tumačiti.

e sad (još nisam došla do poante, ali sad ću Smile) što se tiče tog puštanja unazad, uopće ne sumnjam da otvoreno, ili malo manje otvoreno sotonistički bendovi imaju kojekave podloge i druge tekstove i sve, ali letimično sam pročitala one linkove na početku teme i s obzirom da studiram psihologiju mogu reći da su tekstovi neistiniti i nestručno napisani jer subliminalnog uvjetovanja NEMA(tako se zove ono 'pijte kolu i kupujte kokice' što navodno prikazuju dok ljudi ne uspiju pročitat) taj efekt se samo ponekad može dobiti u jako kontroliranim uvjetima i ne djeluje hipnotički to je sigurno, i ona priča o lijevoj i desnoj polovici mozga je jako navučena isto. to je čisto s biološko psihološke strane.

e sad ali postoji i duhovna strana koja malo drugačije funkcionira kao što svi znamopo mom znanju i iskustvu, duhovno djeluje na duhovno, ponata đavolskih zamki je da nas odijeli od Duha Božjega i to na što suptilniji način, a mi ljudi jesmo duhovno reaktivni - s obzirom da smo duhovna bića. dakle, što želim reći je sljedeće: da ako postostoji u nekoj pjesmi takva poruka skrivena, druga, naopaka ili kakva već ona neće direktno djelovat na naše biološke aspekte pamćenja, ponašanja i sl. štoviše može čak biti ugodna i privlačna s 'prednje' strane(nisu li uostalom sve napasti takve:/) ali će djelovati na naš duhovni dio tako da nas polako uvuče u taj duh, polako, ali sigurno, u određeno raspoloženje, nametne nam određeni način razmišljanja i sl. iz tih razloga recimo kršćanima nije preporučljivo gledati i čitati DaVincijev kod ili Coelha, ne zato jer se u njima Crkva krivo prikazuje nego zato jer su nadahnuti krivim duhom koji se preko tog djela prenosi na njegove konzumente suptilno, makar to bilo i iz znatiželje, vjerujte mi to sam iskusila osobno, takve stvari nas duhovno zagađuju i ne treba im se previše približavati.

takvo je moje mišljenje i iskustvo - umjetnost je stvar duha i prenosi duhovne poruke i nadahnuto je jednim ili drugim duhom. e sad što želim reći što se tiče glazbe je to da i bez otvorenog protukršćanskog stava neka glazba meni ne odgovara zbog nekih poruka koje prenose, ne odgovara mi pristati na njihove misli. konkretno ja recimo jako volim Parni Valjak, ali ''kada me dotakne, protrnem, i bogove i vragove zovem, ako mogu vrijeme da zaustave'' jednostavno nije stih koji kao vjernik mogu probaviti i zato tu pjesmu ne slušam Smile a lijepa je inače. ili Balašević kojeg inače isto volem Smile kaže ''netko to od gore vidi sve, povlači te konce i igra se'' naš Bog se ne igra s nama... pa ne volim tu pjesmu.

eto to je moje mišljenje, a imam ja i pitanje Smile zanima me konkretno kakva iskustva imate s Bon Jovijem na tu temu, ja ga recimo jako volim(jer mi inače zapravo pašu malo žešći rock zvuk(u granicama normale:)) ali ne mogu ovih dana izaći na čisto sa Bed of roses : i wanna be just as close as Holy Ghost is, jel to blasfemija? što vi mislite, mogla bih sad i o tome raspredati svoja mišljenja, ali post mi je ionako već maratonski, pa ću kasnije Smile

eto nadam se da vas nisam previše zagnjavila Smile
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
sv.Franjo legenda




Spol: muško
Postovi: 2541
Lokacija: hercegovina
PostanoPostano: pet 12 lip 2009, 21:31
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

heh , dug al sadržajan post! Wink
Da ti pravo kažem, slažem se sa svime napisanim.


sto se tiče Bon jovija
Ja ga nisam nikad gledao kao problematičan.
U to vrijeme je Bon Jovi pokušavao postati ozbiljan bend al im nije pošlo za rukom... iako im je to naj album! jako sretan
Vjerujem da je želio biti malo da kažem poetičan.
Ako ćemo teološki onda je ovo ubacivanje "holy ghost" je super jer je Marija začela bez grijeha.
Zar ovo nije odlična ljubavna pjesma! jako sretan
Želi biti pored nje, al bez grijeha.... Smile
Ja ne vidim kako drukčije shvatiti.
Inače je ok lik. Nikada ne radi niti je pokušavao raditi kontroverze... Bar se meni čini.

ne ubij, ni mačem, ni tračem!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
ofca




Spol: žensko
Postovi: 16
Lokacija: recimo da je Zg
PostanoPostano: pet 12 lip 2009, 21:46
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

hm, nisam na to tako gledala, al sviđa mi se tumačenje s teološke strane Smile
je pjesma je odlična Smile malo sam imala još problema s onom ljubavnicom i plavušom, nikako mi se nisu uklapale, al onda sam pročitala da je to njegova autobiografska pjesma i da se to odnosi na glazbu i gitaru pa mi je onda to ok Smile
ja inače volim uvijek malo proučiti glazbu koju slušam, malo tekstove i autore i Bon Jovi mi se čini sasvim ok iz ovog kaj sam našla, većina pjesama im je čak bih se usudila reći kršćanska Smile i optimistična.
naišla sam na svega nekoliko koje imaju nekakve elemente da mi se ne bi svidjele tipa preljubi i neko beznađe, ali i to zavisi kako shvatiš pjesmu Smile
a i inače kolko znam taj bend nema nekakvih skandala i problema, sam Bon Jovi je oženjen već 'sto' godina, ima čovjek četvero djece i bavi se humanitarnim radom, nadam se samo da nema nekih 'kostura' u ormaru Smile
evo baš ih sad slušam zaljubljeni
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
sv.Franjo legenda




Spol: muško
Postovi: 2541
Lokacija: hercegovina
PostanoPostano: sub 13 lip 2009, 9:32
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
hm, nisam na to tako gledala, al sviđa mi se tumačenje s teološke strane

Laughing pa ne znam jesam li pravo rekao kad sam rekao teološko tumačenje Laughing al se meni tako čini jako sretan Wink

da, on se jako mnogo bavi humanitarnim radom. Dobar lik. veseo

ne ubij, ni mačem, ni tračem!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
ofca




Spol: žensko
Postovi: 16
Lokacija: recimo da je Zg
PostanoPostano: sub 13 lip 2009, 10:46
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ma nema beda, razumijemo se Wink

http://www.youtube.com/watch?v=bxPyjCXTc4o , evo tu priča o tome kako je pjesma nastala (valjda smijem stavit link ovdje?), mislim da nije mislio ništa loše s tim stihom Smile
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group