HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretranik Pretranik lanstvo lanstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: ned 15 pro 2019, 1:13. Pogledaj neodgovorene postove
Gdje / kako naæi osobu za vezu?
Zaponi novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedea tema
Pitanje : Da li ste ikada bili u vezi?

Da 
67%
 67%  [ 37 ]
Ne 
32%
 32%  [ 18 ]

Ukupno glasova : 55

Autor Poruka
Èokolada
iskljuèen

Spol: muko
PostanoPostano: et 20 pro 2007, 22:55
PostNaslov : Gdje / kako naæi osobu za vezu?
Citiraj i odgovori

Gdje, kako da mladi katolik naðe svoju bolju polovicu? Embarassed
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mail [Vrh]
sv.Franjo legenda

PostanoPostano: pet 21 pro 2007, 12:37
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ja sam djevojku našao u Frami.

Rekao bi da se gotovo svugdje može naæi dobra osoba al na nekim mjestima su šanse veæe.
Vrlo je važno (presudno) kojo stvari su temelj veze. zajednièke.
Ako je zajednièko ljubav prema Bogu onda æe teško može pogriješiti.

ne ubij, ni maèem, ni traèem!
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
5rich
mod team

Spol: ensko
PostanoPostano: pet 21 pro 2007, 16:20
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

paaaaa....imala sam jednu "vezu" od godinu dana u svom kratkom životu..sve ostalo kudikamo...ono...shorty...ali tog deèka sam našla u crkvi...ali krvoga,ko i obièno...a i još jendoga sam našla u crkvi..i neslavno je završilo..ali ne gubim vjeru

K suncu prosi vsaka roža, k suncu trava vsaka,
tak i k tebi, Majka Božja, srce siromaha.
Milostiva vsakom ti si, vse ti vraèiš boli,
odbila još nikog nisi, koji za pomoæ moli.
logica

PostanoPostano: uto 25 pro 2007, 13:42
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

preko interneta (forum, grupe, spajalica...),
na predavanjima, susretima (mladih, molitvenim, izletima...),
u udrugama, radionicama, teèajevima (jezika, plesa...)
na utakmicama.

proèitaj poglavlje o traženju prave

Ti me rukom svojom nosiš, o Bože moj.
Gledam, ime moje piše na dlanu tvom.
Biliæeva

PostanoPostano: uto 25 pro 2007, 15:32
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

preko posrednika????!!!!
Prijateljica poznaje mene, poznaje njega i pomisli pa oni bi se mogli upoznati, i eto........ dalje moliti Boga. Very Happy Very Happy Very Happy zaljubljeni

Uvelike zauzdavaj jezik i misli, te osjeæaje redovito upravljaj Bogu, pa æe se tvoj duh božanski ražariti.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web straniceMSNM [Vrh]
logica

PostanoPostano: uto 25 pro 2007, 23:57
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Biliæeva napisa:
preko posrednika????!!!!
Prijateljica poznaje mene, poznaje njega i pomisli pa oni bi se mogli upoznati, i eto........ dalje moliti Boga. Very Happy Very Happy Very Happy zaljubljeni

slažem se! moj brat tako našao djevojku. dobru djevojku.

Ti me rukom svojom nosiš, o Bože moj.
Gledam, ime moje piše na dlanu tvom.
vjernik

PostanoPostano: sri 26 pro 2007, 15:58
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Teško je pronaæi odnosno upoznati osobu s kojom možeš biti u vezi i kasnije u braku, ali nije nemoguæe.Treba se moliti i tražiti.

Citat iz molitve sv.Antunu Padovanskom."mogao bih nerazboritošæu prouzrokovati nesreæu za sve dane svoga života. Ali ti,dragi moj uèitelju,nemoj to nikada dopustiti..."
Može poslužiti Wink ne moram ništa objašnjavati

"Objavljeno ti je, èovjeèe, što je dobro,
što Jahve traži od tebe:
samo èini pravicu,
milosrðe ljubiti
i smjerno sa svojim Bogom hoditi."

Mihej 6, 8
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Anny

PostanoPostano: sri 26 pro 2007, 16:27
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

e i ja se pitam gdje i kako naæi bolju polovicu Question

ponekad se pitam želim li uopæe naæi
odgovor potpun još nisam našla
pahuljica

PostanoPostano: ned 06 sij 2008, 22:46
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Mislim da nalaženje prave osobe nema puno veze sa postavljenim pitanjem gdje? odnosno sa lokacijom Wink Jer se takva osoba može naæi usudila bih se reæi skoro svugdje. A odgovor na kako? jest otvorenost srca i pouzdanost u Božji plan za nas. Bez predrasuda za bilo koga, i s molitvom da znamo prepoznati i cijeniti ono što nam Bog šalje.
Žan
mod team leader

PostanoPostano: pon 07 sij 2008, 7:51
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

pahuljica napisa:
Mislim da nalaženje prave osobe nema puno veze sa postavljenim pitanjem gdje? odnosno sa lokacijom Wink Jer se takva osoba može naæi usudila bih se reæi skoro svugdje. A odgovor na kako? jest otvorenost srca i pouzdanost u Božji plan za nas. Bez predrasuda za bilo koga, i s molitvom da znamo prepoznati i cijeniti ono što nam Bog šalje.

Slažem se da se takva osoba može naæi skoro svugdje, ali ne bih se potpuno složio da nalaženje prave osobe nema puno veze s lokacijom Wink Okolina i društvo u kojem se netko kreæe pokazuje odreðenu sliku te osobe, kako gleda na život, na ljude oko sebe... Stoga je veæa vjerojatnost da æe mladi katolik naæi onu svoju "bolju polovicu" kakvu bi želio (a želje su redovito u visinama Wink) na mjestima i zajednicama gdje postoji zdrava atmosfera ispunjena radošæu, poštovanjem, moralom... jako sretan Ne kažem iskljuèivo tamo, nego da je veæa vjerojatnost Wink Evo, mnogi od nas su svjedoci divnih i Bogu odanih parova koji su se spojili preko raznih katolièkih susreta, križnih puteva itd. Spontanost i Božja providnost, bez prisiljavanja sebe i drugoga, prijateljstvo kao temelj, a onda ako oboje žele - gradit dalje na tome Wink

Po ovom æe svi znati da ste moji uèenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge!
(Iv 13, 35)
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
merkat

PostanoPostano: pon 07 sij 2008, 9:13
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Sjeæam se kako sam gledao neki vestren kao klinac.
Doðe stranac u grad i pita žali se nekom èièi kako nema sreæe s djevojkama ( baš je izlazio iz bara ).
Èièa mu reèe , kako se cure ne traže u birtiji nego u crkvi ! Very Happy

Takoðer me je tetka savjetovala u vezi cure.
Veli, odvezi je na sljeme bez da joj govoriš kamo idete.
I stani kod kapelice ili crkvice i vidjet èeš po njenim reakcijama ( oèekivanjima ) je li za tebe.

Što æe mi život bez vjere ?
Što æe mi vjera bez života ?
El Pepe

PostanoPostano: pon 07 sij 2008, 12:11
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Na placu se najviše cura upozna.

I odmah skužiš koja zna biti domaæica, koja je vegetarijanka...

Tak si ja to mislim
pahuljica

PostanoPostano: pon 07 sij 2008, 13:33
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Žan napisa:
pahuljica napisa:

Slažem se da se takva osoba može naæi skoro svugdje, ali ne bih se potpuno složio da nalaženje prave osobe nema puno veze s lokacijom Wink Okolina i društvo u kojem se netko kreæe pokazuje odreðenu sliku te osobe, kako gleda na život, na ljude oko sebe... Stoga je veæa vjerojatnost da æe mladi katolik naæi onu svoju "bolju polovicu" kakvu bi želio (a želje su redovito u visinama Wink) na mjestima i zajednicama gdje postoji zdrava atmosfera ispunjena radošæu, poštovanjem, moralom... jako sretan Ne kažem iskljuèivo tamo, nego da je veæa vjerojatnost Wink Evo, mnogi od nas su svjedoci divnih i Bogu odanih parova koji su se spojili preko raznih katolièkih susreta, križnih puteva itd. Spontanost i Božja providnost, bez prisiljavanja sebe i drugoga, prijateljstvo kao temelj, a onda ako oboje žele - gradit dalje na tome Wink

Ja i dalje tvrdim da nema puno veze. Zar se mladi katolici mogu naæi samo na križnim putevima i u Crkvi? Zar oni ne idu i u kafiæe, roðendane, razne druge aktivnosti, faks? Istina da više mladih katolika možeš naæi na jednom križnom putu nego možda na faksu, ali za osobu tvog života nije dovoljno da je mladi katolik, ako razumijete što hoæu reæi. Naravno, možda je nekome ovdje to dovoljno, eto, meni nije iako mi je najbitnije Wink
Žan
mod team leader

PostanoPostano: pon 07 sij 2008, 14:48
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

merkat napisa:
Takoðer me je tetka savjetovala u vezi cure.
Veli, odvezi je na sljeme bez da joj govoriš kamo idete.
I stani kod kapelice ili crkvice i vidjet èeš po njenim reakcijama ( oèekivanjima ) je li za tebe.

Dobraaa pljesak Wink

pahuljica napisa:
Žan napisa:

Ja i dalje tvrdim da nema puno veze. Zar se mladi katolici mogu naæi samo na križnim putevima i u Crkvi? Zar oni ne idu i u kafiæe, roðendane, razne druge aktivnosti, faks? Istina da više mladih katolika možeš naæi na jednom križnom putu nego možda na faksu, ali za osobu tvog života nije dovoljno da je mladi katolik, ako razumijete što hoæu reæi. Naravno, možda je nekome ovdje to dovoljno, eto, meni nije iako mi je najbitnije Wink

Hehe Laughing Nigdje nije reèeno da se mladi katolici mogu naæi SAMO na križnim putevima i u Crkvi (misliš valjda u crkvi? Mladi katolik je uvijek u Crkvi Wink) tak da ne znam u èemu mi toèno kontriraš, jer nisi rekla ništa što bi negiralo moje Wink Za osobu tvog života je bitno da ima dobre temelje (tj. trebalo bi bit), a dobre temelje æeš prije naæi u društu i zajednicama koje spomenuh (primjeti da ih nisam imenovao i lokalizirao, nego okarakterizirao Wink) nego u bilo kojem kafiæu, roðendanu, faksu... Wink Jasna stvar da osobu svog života možeš upoznat u kafiæu, roðendanu, na faksu il na nekom treæem mjestu, nitko to ne negira - ali ovdje govorimo o veæoj vjerojatnosti, tj. ajmo reæ "sigurnijoj varijanti" belji se Wink

(Iv 13, 35)
sv.Franjo legenda

PostanoPostano: pon 07 sij 2008, 15:09
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ovaj Merkatov primjer koji mu je teta isprièala je odlièan.

Ne znam jel netko vidje, al gore sam napisao da se prava osoba može naæi svugdje al su negdje šanse veæe! Wink
A ako ju upoznaš i na drugom mjestu onda se može primjeniti savjet Merkatove tete.

ne ubij, ni maèem, ni traèem!
pahuljica

PostanoPostano: pon 07 sij 2008, 17:47
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Žan napisa:

Hehe Laughing Nigdje nije reèeno da se mladi katolici mogu naæi SAMO na križnim putevima i u Crkvi (misliš valjda u crkvi? Mladi katolik je uvijek u Crkvi Wink) tak da ne znam u èemu mi toèno kontriraš, jer nisi rekla ništa što bi negiralo moje Wink Za osobu tvog života je bitno da ima dobre temelje (tj. trebalo bi bit), a dobre temelje æeš prije naæi u društu i zajednicama koje spomenuh (primjeti da ih nisam imenovao i lokalizirao, nego okarakterizirao Wink) nego u bilo kojem kafiæu, roðendanu, faksu... Wink Jasna stvar da osobu svog života možeš upoznat u kafiæu, roðendanu, na faksu il na nekom treæem mjestu, nitko to ne negira - ali ovdje govorimo o veæoj vjerojatnosti, tj. ajmo reæ "sigurnijoj varijanti" belji se Wink

Ja nikome ne kontriram, tako da ne znam po èemu si to toèno shvatio Wink Što to za tebe toèno znaèi imati dobre temelje? Pa slažem se da æu mlade katolike kao što sam veæ napisala prije naæi u nekoj katolièkoj zajednici i križnom putu nego npr. na fakultetu. Ali ti dobri temelji nisu dovoljni da naðeš osobu svog života. Što ako ona i nema tako dobre temelje (iako ne znam da li mislimo na iste dobre temelje), zar to znaèi da ne može biti osoba mog života? Možda baš zajedno moramo izgraditi te temelje. Možda ta osoba u svom životu nije imala šansu izgraditi ih kao neki u svojim obiteljima koje su katolièke, koje žive tu vjeru i koje prakticiraju tu vjeru. A možda ta osoba ima volju da ih izgradi, i možda joj baš ja kao osoba njezina života u tome mogu najviše pomoæi.

P.S. nisam znala da se mora na to paziti, inaèe znam razliku izmeðu Crkve i crkve, ali sam mislila da u onoj mojoj reèenici to nije toliko važno, tj. da se lako shvati na što se misli
Amistad

PostanoPostano: pon 07 sij 2008, 19:26
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

pahuljica napisa:
dobri temelji nisu dovoljni da naðeš osobu svog života. Što ako ona i nema tako dobre temelje (iako ne znam da li mislimo na iste dobre temelje), zar to znaèi da ne može biti osoba mog života? Možda baš zajedno moramo izgraditi te temelje.....

Pahuljice, apsolutno si u pravu!!!!!!!!!!!!

Ja sam svoju djevojku, jos malo pa zenu, upoznao na ovom forumu, tocnije jednom od susreta!!!!!! veseo zaljubljeni hej jupi pusa

A mislim da svugdje mozete pronaci nekoga, samo treba biti otvoren!!! Obicno se ono pravo dogodi kada najmanje ocekujete! Vjerujte mi na rijec! Wink

"Ako nam život omoguæi da naša ljubav ovlada nama, kao što je njihova ljubav nosila njih, jednom, na kraju puta, možda možemo oèekivati da i mi umremo sretni." (Siniša Glavaševiæ)
pahuljica

PostanoPostano: pon 07 sij 2008, 20:09
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Amistad napisa:

A mislim da svugdje mozete pronaci nekoga, samo treba biti otvoren!!! Obicno se ono pravo dogodi kada najmanje ocekujete! Vjerujte mi na rijec! Wink

Upravo to. Otvorenost je najbitnija, i tu ljudi najèešæe griješe. Npr. u katolièkim zajednicama su otvoreni i misle da tu moraju naæi nekoga, a npr. na fakultetu su skroz zatvoreni jer vide da možda veæina nisu neki vjernici. A možda baš neka dobra duša èeka u toj gomili Laughing
Žan
mod team leader

PostanoPostano: pon 07 sij 2008, 20:17
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

pahuljica napisa:
Što ako ona i nema tako dobre temelje (iako ne znam da li mislimo na iste dobre temelje), zar to znaèi da ne može biti osoba mog života? Možda baš zajedno moramo izgraditi te temelje. Možda ta osoba u svom životu nije imala šansu izgraditi ih kao neki u svojim obiteljima koje su katolièke, koje žive tu vjeru i koje prakticiraju tu vjeru. A možda ta osoba ima volju da ih izgradi, i možda joj baš ja kao osoba njezina života u tome mogu najviše pomoæi.

Slažem se s ovim pljesak Wink

Kad kažem 'dobri temelji', onda mislim na temelje vjere i èovjeènosti Smile Al dobro kažeš, svaki èovjek ima svoje kriterije, nešto što je meni važno, tebi može bit totalno nevažno itd. tak da... Wink
Nema univerzalnog recepta gdje i kako naæi osobu za vezu, on je individualan za svakoga i sve što ovdje rekoh moje je osobno mišljenje koje za drugog ne mora funkcionirat Wink Kako ste rekli: spontanost i otvorenost, biti uvijek i svagdje ono što jesi, i ako naiðe osoba tvog života - osjetit æeš jako sretan Wink

(Iv 13, 35)
smješko

PostanoPostano: pon 07 sij 2008, 20:50
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Kao što je žan gore spominjao i ja sam jedna od onih koja se možda više orjentirala na crkveni krug ljudi pri pronalasku svoje bolje polovice....tako eto svog ,danas muža, prvo sam vidla na jednom križnom putu...ali pošto sam tam uvijek bila u organizaciji nisam imala puno prilike za razgovor sa drugima...ali eto nakon jednog PKP-a on se opet odluèio pojavit na forumu...kad smo skužili ko se krije iza kojeg nicka krenuli su uèestali pp-i pa živjeli forumaški susreti i eto Smile Smile Smile Smile Smile srce srce srce srce srce sad u sretnom braku!!!! Ali nigdje ne treba bit zatvoren za tu moguænost jer nikad ne znaš ni dan ni èas kad æe naiæi ta osoba.....naši jedni jako dragi prijatelji se upoznali tako na našoj svadbi.....i eto uskoro i oni planiraju svatove,hvala Bogu na toj njihovoj otvorenosti!!!!!! Jedino mislim da je nekako malo lakše možda naæ nama katolicima na tim nekim susretima jer kad si u kafiæu obièno si s nekim svojim društvancem...ili ste na plesu gdje je glasna muzika....pa ne dolazi tolko možda susret èesto do izražaja,razgovor....ali ne znaèi da se ne može dogoditi...zato vi koji tražite sretno vam bilo i uvijek budite otvoreni za nova poznanstva pa što Bog da...a kad treba On uvijek da

LJUBAV UVIJEK POBJEÐUJE!!!!
mrvica85

PostanoPostano: pon 07 sij 2008, 21:24
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Blago vam se...Hvala Bogu, i daj Bože da bude još takvih veza, brakova...

Ništa ne vuèe tako snažno i ne povezuje tako èvrsto kao tanka nit ljubavi.
Korny

PostanoPostano: pon 07 sij 2008, 21:44
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Hehe, baš htjedoh napisati nešto što sad vidim da ste spomenuli, al još jednom za sve koje su izgubili nadu - vjerujte mi na rijeè, kad se najmanje nadate, kad ništa više ne oèekujete, naletite na nekoga negdje i ne možete vjerovati da vam se to dogodilo Laughing

I onda ste jupi

Laughing Laughing Laughing Laughing

just have faith! Wink

Otvori sva èula - istinu traži,
da vjeruješ u dobro - to svijetu pokaži!
sike

PostanoPostano: uto 08 sij 2008, 12:43
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

smješko napisa:
kad smo skužili ko se krije iza kojeg nicka krenuli su uèestali pp-i pa živjeli forumaški susreti i eto Smile Smile Smile Smile Smile srce srce srce srce srce sad u sretnom braku!!!!

Jesam li rekao da treba ponovno oživjeti forumaške susrete? Vidite da ima nekog smisla Laughing

Gospodine,kome da idemo?Ti imaš rijeèi života vjeènoga!
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
El Pepe

PostanoPostano: sri 09 sij 2008, 6:27
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ja sam svoju pucu upoznal na placu v Koprivnici. Mal sam joj objasnil da SDP ni dobar i te politièke stvari, tak smo se zagledavali i sad je se v redu. Laughing

Tak si ja to mislim
merkat

PostanoPostano: sri 09 sij 2008, 14:00
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Meni najdraže cure odlaze u èasne, i kaj da sad ja radim ?
Cool

Što æe mi život bez vjere ?
Što æe mi vjera bez života ?
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Zaponi novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne moe otvarati nove teme.
Ne moe odgovarati na postove.
Ne moe ureivati svoje postove.
Ne moe izbrisati svoje postove.