HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: čet 13 pro 2018, 19:25. Pogledaj neodgovorene postove
Bijela nedjelja
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeća tema
Autor Poruka
gi-gi
Spol: muško
Postovi: 44
PostanoPostano: pet 21 ožu 2008, 17:05
PostNaslov : Bijela nedjelja
Citiraj i odgovori

Uskoro će neslužbeni blagdan Božjega milosrđa pa je danas dobro početi moliti devetnicu Božanskom milosrđu kao pripremu za taj blagdan.

Izvadci iz Dnevnika sv. Marije Faustine Kowalske

Ovdje se nalaze izvadci iz dnevnika sv. Faustine. Dnevnik je izrazito obiman, ima skoro pa 500 stranica, ali čovjek se ne treba prestrašiti pred veličinom, jer kada ga jednom počne čitati ne može dočekati sljedeći dan kako bi vidio što će se dalje desiti. Ovdje je nešto mnogo veće od svakidašnjih romana koje danas pročitam, a sutra zaboravim; kroz dnevnik susrećemo se s Božjim milosrđem koje nas jednostavno sasvim obuzme, sav naš duh. Bilo bi veoma korisno za svakoga da pročita ovo djelo, jer kroz milosrđe upoznajemo Stvoritelja.

Pročitajmo ovo djelo, za koje se da bi na hrvatskom jeziku izašlo, osobno založio i sam Papa Ivan Pavao II. Ovo je Nasljedovanje Krista 20. st.
Ovo je djelo ljubavi, milosrđa i nade u odnosu između stvorenja i Stvoritelja; iako se u dnevniku odnos odvija između jedne male duše i Stvoritelja može se prenijeti na sve ljude. Ovdje su izvadci prvenstveno onih riječi kojima se Gospodin obraćao sestri Faustini. Organizirani su po temama, a ne po redoslijedu u tekstu.O svetkovini

699 Jednom sam čula riječi: «Mora kćeri, objavljuj cijelom svijetu Moje neshvatljivo milosrđe. Ja želim, da Svetkovina milosrđa postane utočište i zaklon svim dušama, posebno jadnim grešnicima. Toga dana otvorena je nutrina Mojeg milosrđa. Ja izlijevam cijelo more milosti na one duše koje se približavaju izvoru Mojeg milosrđa. Ona duša, koja se ispovijedi i primi Sv. pričest dobiva savršeni oprost od krivnja i kazni. Toga dana otvorene su sve Božje ustanove kroz koje teku milosti. Neka se nijedna duša ne boji približiti se Meni, pa makar njezini grijesi bili crveni kao skrlet. Moje milosrđe tako je veliko, da ga u cijeloj vječnosti ne može proniknuti nijedan razum, ni ljudski niti anđeoski. Sve, što postoji, dolazi iz nutrine Moga milosrđa. Svaka duša razmišljat će cijelu vječnost o Mojoj ljubavi i o Mojem milosrđu. Svetkovina milosrđa proizašla je iz Moje nutrine. Ja želim da se ona svečano proslavi na prvu nedjelju po Uskrsu. Čovječanstvo neće naći nikako mira dokle god se ne obrati izvoru Mojeg milosrđa.»


1146 «Neka najveći grešnici polože svoju nadu u Moje milosrđe. Oni imaju pravo prije svih drugih pouzdati se u bezdan Mojeg milosrđa. Moja kćeri, piši za izmučene duše o Mojem milosrđu. Radujem me duše, koje se pozivaju na Moje milosrđe. Takvim dušama Ja podjeljujem više milosti, nego si same žele. Ja ne mogu kažnjavati, pa kad bi to pogađalo najvećeg grešnika. Kad se on pozove na Moje milosrđe, opravdavam ga u Mojem neiscrpivom i neistraživom milosrđu. Piši: Prije nego dođem kao pravedni sudac široko otvaram vrata Mojeg milosrđa. Tko ne želi ući kroz vrata milosrđa, mora kroz vrata Moje pravednosti…»

998 «Ja želim da se štuje Moje milosrđe. Čovječanstvu pružam posljednje sidro spasenja – utočište Mojem milosrđu. Moje se Srce raduje tom blagdanu.»

965 «Tajnice Mojeg milosrđa, piši, objavljuj dušama Moje veliko milosrđe, jer je blizu strašni dan, dan Moje pravednosti.»

1517 «Moja kćeri, reci da je svetkovina Mojeg milosrđa došla iz (Moje) nutrine, za utjehu cijelom svijetu.»

300 «Zamoli mog vjernog slugu, da toga dana objavi cijelom svijetu o Mom velikom milosrđu. Tko toga dana dođe na Vrelo života primit će potpuni oprost svojih krivica i kazni.Čovječanstvo neće naći mira dokle se ne okrene s povjerenjem Mom milosrđu. Oh kako Me vrijeđa nepovjerenje jedne duše. Takva duša priznaje da Sam svet i pravedan a ipak ne vjeruje da sam Ja milosrđe. Ne vjeruje Mojoj dobroti. Same sotone veličaju Moju pravednost, a ipak ne vjeruju u Moju dobrotu. Moje srce raduje se nazivu milosrđe.»

1338 U trenutku, kad sam pisala ove riječi, čula sam deranje sotone: «Sve ona piše, sve ona piše i time gubimo tako mnogo. Ne piši o Božjoj dobroti, On je pravedan.» - Bjesneći je urlikao i nestao.

301 «Objavljuj da je milosrđe najveće Božje svojstvo. Sva djela Mojih ruku okrunjena su milosrđem.»

1396 «Kad bi grešnici poznavali Moje milosrđe, ne bi se gubili u tako velikom broju. Reci grešnicima, da se ne trebaju bojati Meni se približavati. Govori im o Mojem velikom milosrđu.»


O molitvama


378 Ali Bog je obećao veliku milost, posebno tebi i svima: «koji će obznanjivati Moje veliko milosrđe. Ja Sam ću ih braniti kao Svoju čast u trenutku smrti. Kad bi grijesi duše bili crni kao noć – kad bi se grešnik obratio Mojem milosrđu, on bi Meni iskazao najveću čast i posao bi hvalom Mojeg gorkog trpljenja. Kad neka duša veliča Moju dobrotu, sotona drhće pred njom i bježi do u dno pakla.»

1540 Gospodin mi je danas rekao: «Kćeri, zapiši ove riječi: Sve duše koje časte Moje milosrđe, šire njegovu slavu i ohrabruju druge duše pouzdavati se u Moje milosrđe, neće doživjeti užasa u svom smrtnom času. Moje milosrđe će ih štititi u toj posljednjoj borbi…»

39 «Moje dijete, za vrijeme žrtve najviše se sjedini sa Mnom i prikaži nebeskom Ocu Moju Krv i Moje Rane kao otkupninu za grijehe svoga grada.»

187 Danas mi reče Isus: «Ja želim da dublje upoznaš Moju ljubav, u kojoj je Moje srce rasplamsano prema dušama. To ćeš razumjeti kad budeš razmatrala Moju muku. Zazivaj Moje milosrđe grešnicima. Čeznem za njihovim otkupljenjem.»

187 «Kad moliš slomljena srca i u vjeri za jednog grešnika slijedeću molitvu, podarit ću mu milost obraćenja. Molitva je:
O Krvi i Vodo, što potekoste iz Srca Isusovoga kao izvor Milosrđa za nas, Ja se uzdam u Tebe.»

1397 Gospodin mi reče: «Gubitak svake pojedine duše obara Me u smrtnu žalost. Ti Me uvijek tješiš kad moliš za grešnike. Molitva mi je najdraža, i to za obraćenje grešnika. Znaj, Moja kćeri, da se ta molitva uvijek uslišava.»

379 «S dušama, koje se utječu Mojem milosrđu i s onima koje drugima propovijedaju o Mojem milosrđu i časte ga, postupat ću u smrtnom času po Mojem beskrajnom milosrđu.»

1074 «Reci, Moja kćeri, da sam Ja sav ljubav i milosrđe. Kad Mi se približi duša s povjerenjem, ispunjam je tako ogromnom milošću, da je ona ne može sam u sebi primiti i izručivati će je na druge duše.»

1075 «Duše, koje šire slavu Mojeg milosrđa, štitit ću u cijelom njihovom životu kao što nježna majka zaštićuje svoje dojenče. U času smrti neću im biti Sudac, nego milosrdni Otkupitelj. U tom posljednjem času duša nema ništa za svoju vlastitu obranu nego Moje milosrđe. Blago duši koja se u životu uranjala u izvor milosrđa, jer je pravednost neće dostići.»

1076 «Piši: Sve što postoji duboko je skriveno u nutrini Mojeg milosrđa, kao dijete u krilu majke. kako Sam bolno ranjavan sumnjom u Moju dobrotu. Najbolnije Me vrijeđaju grijesi nepovjerenja.»


Krunica

474 Navečer ugledah anđela u mojoj ćeliji, izvršitelja Božje srdžbe. Nosio je svijetlu odjeću. Njegovo lice je svijetlilo. Ispod njegovih nogu je bio oblak, iz kojeg su izlazili gromovi i munje u njegove ruke i tek iz njegovih ruku dodirivali su zemlju. Kad sam vidjela znak Božje srdžbe, koja je trebala pogoditi zemlju, ali posebno jedno određeno mjesto koje iz važnog razloga ne mogu navesti, zamolila sam anđela da stane jedno određeno vrijeme i svijet će činiti pokoru. Ali moja molba nije bila ništa s obzirom na Božju srdžbu. Tada ugledah Presveto Trojstvo. Veličina Njegove slave prože me do srži i ne usudih se ponoviti svoju molbu. U istom sam trenutku osjetila u svojoj duši snagu Božje milosti koja stanuje u mojoj duši. Kad sam bila postala svjesna te milosti trenutačno sam uznesena pred Božje prijestolje. O kako je velik naš Gospodin i Bog i kako je nepojmljiva Njegova svetost! Ne želim se zavarati opisujući Njegovu veličinu, jer uskoro ćemo Ga svi vidjeti kakav On jest. Započela sam moliti Boga za svijet, nutrinom razabranim riječima.

475 Kad sam tako molila, vidjela sam nemoć anđela, koji više nije mogao izvršiti pravednu kaznu nad grešnicima. Još nikada kao tada nisam bila molila takvom nutarnjom snagom. Slijedeće su riječi kojima sam vapila Bogu: «Vječni Oče, prikazujem Ti Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo Tvog ljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za naše grijehe i grijehe cijelog svijeta. Po gorkoj Muci Isusovoj smiluj se nama.»

476 Slijedećeg jutra kad sam došla u kapelu, čula sam nutrinom riječi: «Kad god dođeš u kapelu odmah moli molitvu koju sam te jučer naučio.» Kad sam obavila tu molitvu, čula sam u duši riječi: «Ta molitva je za ublaženje Moje srdžbe. Molit ćeš je devet dana kao uobičajenu krunicu, i to: Najprije Oče naš i Zdravo Marijo i Vjerovanje, dodajući na zrnce Očenaša riječi: Vječni Oče, prikazujem Ti Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo Tvog ljubljenog Sina, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za naše grijehe i grijehe cijelog svijeta. Na zrnca Zdravomarije molit ćeš slijedeće: Po gorkoj Muci Isusovoj, smiluj se nama i cijelom svijetu. Na koncu ćeš ponoviti triput riječi: Sveti Bože, Sveti Jaki Bože, Sveti Besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelom svijetu.»

687 «Neprestano moli krunicu (Božanskog milosrđa) koju sam te naučio. Ma tko je god bude molio, doživjet će u svom smrtnom času Moje veliko milosrđe. Svećenici će ga pružati grešnicima kao posljednje sidro spasa. Ukoliko bi bio najokorjeliji grešnik - ako samo jednom izmoli tu krunicu, dobit će milost Mog beskrajnog milosrđa. Neshvatljive milosti podijelit ću onim dušama, koje poklone povjerenje Mojem milosrđu.»

754 Gospodinovo obečanje: «Duše koje mole ovu krunicu obuzet će Moje milosrđe, a posebno u času smrti.»

811 «Svaku dušu, koja moli tu krunicu, branit ću u času smrti kao svoju čast. I kad drugi tako mole kod umirućeg, primit će obećani oprost. Kad se ova molitva moli kod umirućeg ublažuje se Božja srdžba i neiscrpivo milosrđe obuzima dušu. Dubine Mojeg milosrđa pokreću se bolnim mukama Mojeg Sina.»

848 «O kakve velike milosti ću podijeliti dušama koje će moliti ovu krunicu. Središte Mojeg milosrđa pokreće se za one, koji mole ovu molitvu. Zapiši ove riječi, Moja kćeri, propovijedaj svijetu Moje milosrđe.»

1541 «Moja kćeri, potiči duše moliti krunicu milosrđa koju Sam ti dao. Meni se sviđa po ovoj krunici sve vam darovati za što Me molite. Duše okorjelih grešnika ispunit ću mirom kad budu molili i bit će sretan čas njihove smrti. Piši za ožalošćene duše: Kad duša vidi i spozna težinu svojih grijeha, kad se pred njezinim očima odvija sav bezdan njezine bijede u koji se oborila, neka ne očajava, nego se s povjerenjem baci u ruke Mojeg milosrđa, kao dijete u ruke svoje drage majke. Te duše imaju pravo prednosti na Moje sućutno Srce, imaju prednost na Moje milosrđe. Reci im da ni jedna jedina duša nije bila razočarana ili postiđena, koja je zazvala Moje milosrđe. Duša koja se pouzdaje u Moju dobrotu, posebno Mi se sviđa. Piši, kad se moli ovu krunicu milosrđa, kod umirućih neću stajati između Mojeg Oca i umirućeg kao pravedni Sudac, nego kao Milosrdni Otkupitelj.»

1565 Gospodin mi reče: «Moja kćeri, pomozi Mi spasiti jednog određenog umirućeg grešnika. Moli za njega krunicu milosrđa, što Sam te naučio.»
Kad sam započela moliti, vidjela sam umirućeg u užasnim mukama i borbama. Branio ga je Anđeo čuvar, ali on je bio nekako bespomoćan s obzirom na ogromnu bijedu te duše. Cijela masa đavola čekala je na dušu. Dok sam molila, ugledala sam Isusa u liku kao što Ga predstavlja na slici. Zrake, koje su dolazile iz Isusova Srca, okružile su bolesnika i sile tame obuze panični bijeg. Bolesnik je tiho posljednji put udahnuo. Kad sam došla k sebi, shvatih kako je važna molitva za umiruće. Ona ublažuje Božju srdžbu.

948 Danas za vrijeme Muke, ugledah izmrcvarenog Isusa s trnovom krunom, s komadom trske u ruci. Isus je šutio a vojnici su se trudili oko oklade da bi Ga mučili. Isus ništa ne reče. On me samo pogleda. U tom trenutku sam osjećala Njegovu tako užasnu muku. Jedva možemo slutiti što je Isus za nas trpio još prije svog razapinjanja. Moja je duša puna bola i čežnje. U svojoj sam duši osjećala veliku mržnju prema grijehu i moja mi se najmanja nevjernost čini kao gorostasno brdo. Činim zadovoljštinu mrtvenjem i pokorom. Kad vidim izmrcvarenog Isusa, srce mi se hoće razderati, razmišljam što bi se dogodilo s grešnicima kad ne bi za se koristili Isusovu muku. U Njegovoj muci vidim svo more milosrđa.


Zazivi Božanskom milosrđu

949 Ljubav Božja je cvijet - a milosrđe plod. Neka sumnjajuće duše pročitaju ove prikaze o milosrđu i postanu vjerujuće.

Milosrđe Božje, što izlaziš iz krila Očeva -ja se uzdam u Tebe.
Milosrđe Božje, Ti najveća Božja osobitosti -ja se uzdam u Tebe.
Milosrđe Božje, Ti neshvatljiva tajno -ja se uzdam u Tebe.
Milosrđe Božje, izvore što izlaziš iz tajne Presvetog Trojstva, ja se uzdam u Tebe.
Milosrđe Božje, neistraživo razumom ljudi i anđela, ja se uzdam u Tebe.
Milosrđe Božje, iz kojeg teče sav život i sreća, ja se uzdam u Tebe.
Milosrđe Božje, više od neba.
Milosrđe Božje, izvore čuda i tajni.
Milosrđe Božje, što obuhvaća sav svemir.
Milosrđe Božje, došlo na svijet u osobi utjelovljene Riječi. (296)
Milosrđe Božje, što izlazi iz otvorene rane Srca Isusova.
Milosrđe Božje, što se za nas nalazi u Srcu Isusovu, a posebno za grešnike.
Milosrđe Božje, neistraživo u uspostavi presvete Hostije.
Milosrđe Božje, u osnivanju svete Crkve.
Milosrđe Božje, u sakramentu svetog krštenja.
Milosrđe Božje, u našem opravdanju po Isusu Kristu.
Milosrđe Božje, što nas prati kroz sav naš život.
Milosrđe Božje, što nas posebno obuzima u času naše smrti.
Milosrđe Božje, što nam poklanja vječni život.
Milosrđe Božje, što je uz nas u svakom trenutku našeg života.
Milosrđe Božje, što nas zaštićuje od vatre pakla.
Milosrđe Božje, u obraćenju okorjelih grešnika.
Milosrđe Božje, čuđenje anđela i neshvatljivo svetima.
Milosrđe Božje, neistraživo u svim Božjim tajnama.
Milosrđe Božje, što nas podiže iz sve bijede.
Milosrđe Božje, izvore naše sreće i radosti.
Milosrđe Božje, što nas poziva iz ništavila u život.
Milosrđe Božje, što obuhvaća sva djela Njegovih ruku.
Milosrđe Božje, što kruni sve što jest i što će biti.
Milosrđe Božje, u koje smo svi uronjeni.
Milosrđe Božje, slatka utjeho izmučenih srdaca.
Milosrđe Božje, jedina nado očajnih duša.
Milosrđe Božje, odmore srdaca, mire usred užasa.
Milosrđe Božje, srećo i zanose svetih duša.
Milosrđe Božje, što budiš pouzdanje usprkos beznadnosti.

950 O vječni Bože, čije je milosrđe neistraživo i čije je blago smilovanja neiscrpivo, milosno pogledaj na nas i umnoži u nama Tvoje milosrđe da u teškim vremenima ne očajavamo i ne budemo obeshrabreni, nego se predamo s velikim povjerenjem u Tvoju svetu volju, koja je sama ljubav i smilovanje.


Sveti čas

1320 «U tri sata zazivaj Moje milosrđe, posebno grešnicima. Udubi se makar na kratko u Moju muku, prije svega u Moju napuštenost za vrijeme umiranja. To je čas velikog milosrđa svijetu. Dopuštam ti prodrijeti u Moju smrtnu žalost. U tom času ne uskraćujem ništa duši koja Me moli po Mojoj muci.»

1572 «Podsjećam te, Moja kćeri, da ti, kad god čuješ otkucavanje trećeg sata, uroniš posve u Moje milosrđe, proslavljaš ga i hvališ. Zazivaj njegovu svemoć cijelom svijetu, a posebno siromašnim grešnicima, jer sada je ono široko otvoreno svakoj duši. U ovom času možeš izmoliti sve za sebe i za druge. U ovom času dolazi milost cijelom svijetu. Milosrđe pobijedi pravednost. Moja kćeri, potrudi se u ovom času održavati Put križa. Ali ako ti to nije moguće, onda pođi na kratko u kapelu i štuj Moje Srce, koje boravi puno milosrđa u Oltarskom sakramentu. Ako ti i to nije moguće, uroni samo na kratko u molitvu na mjestu gdje se nalaziš. Ja tražim slavu od svakog stvorenja za Moje milosrđe, ali najprije od tebe, jer tebi Sam dao najdublje upoznati ovu tajnu.»


1209 Devetnica Božanskom milosrđu

koju mi je Isus zapovjedio pribilježiti i moliti prije Svetkovine milosrđa. Ona počinje na Veliki petak.
«Ja želim, da ti vodiš duše za vrijeme devet dana izvoru Mojeg milosrđa, da bi crpile snagu, utjehu i svekolike milosti što su im potrebne za muku života, a posebno u času smrti. Svakog dana Mojem Srcu privodit ćeš drugu grupu duša i uranjati ih u more Mojeg milosrđa. A Ja ću voditi sve te duše u kuću Mojeg Oca. Tu djelatnost ćeš obavljati u ovom i u budućem životu. Ja neću ništa uskratiti nijednoj duši, koju ti privodiš izvoru Mojeg milosrđa. Ti ćeš moliti Mojeg Oca svaki dan za milost tim dušama, po Mojoj gorkoj muci.»

1210 Prvi dan

«Privedi Mi danas cijelo čovječanstvo, ali posebno sve grešnike i uroni ih u more Mojeg milosrđa. Time Me tješiš u Mojoj gorkoj žalosti, u koju Me utapa gubitak duša.»

1211 Milosrdni Isuse, Tvoja osobina jest nama se smilovati i praštati nam. Ne gledaj na naše grijehe, nego na naše pouzdanje što imamo prema Tvojoj beskrajnoj dobroti. Primi nas u stan Tvojeg Milosrdnog Srca i zadrži nas vječno u Njemu. To Te molimo po Tvojoj ljubavi, u kojoj si sjedinjen s Ocem i Duhom Svetim.

O svemoći Milosrdnog Boga,
Ti čovjekovo spasenje u grijehu,
Ti si Milosrđe - more smilovanja,
I pomažeš onom, koji Te ponizno nalazi.

Vječni Oče, pogledaj Svojim blagim okom na cijelo čovječanstvo, ali posebno na jadne grešnike. Ono je spašeno u Milosrdnom Srcu Isusovu. Po Njegovoj gorkoj muci iskaži nam Svoje smilovanje, tako da hvaljena bude svemoć Tvojeg milosrđa u sve vjekove. Amen.

1212 Drugi dan

«Danas Mi privedi, sve duše svećenika i redovničkih osoba i uroni ih u Moje neistraživo milosrđe. One su mi dale snagu podnijeti gorku muku. Po njima, kao kroz kanale, izlijeva se Moje milosrđe na čovječanstvo.»

1213 Milosrdni Isuse, od Tebe dolazi sve što je dobro - umnoži u nama milost, da vršimo dostojna djela milosrđa, da bi oni, koji na nas gledaju veličali Nebeskog Oca milosrđa.

Izvor božanske ljubavi
Gost je u čistim srcima.
Srca izmijenjena u moru smilovanja
Svijetle kao zvijezde u noćima tame.

Vječni Oče, pogledaj Svojim dobrodušnim očima na izabrano stado u Tvojem vinogradu. Na duše svećenika i redovničkih osoba i daruj im snagu Tvojeg blagoslova. Osjećajem Srca Tvojega Sina, u kojem su spašeni, podari im snagu Tvojeg svjetla da bi mogli drugima prethoditi na putu spasenja, da bi zajednički pjevali dovijeka hvalu Tvojem neiscrpivom milosrđu. Amen.

1214 Treći dan

«Danas Mi dovedi sve pobožne i vjerne duše i uroni ih u more Mojeg milosrđa. Te su Me duše utješile na Putu križa. One su bile kapi okrepe u moru gorčine.»

1215 Isuse, samo Milosrđe, Ti nam svima darivaš bogate milosti iz blaga Tvoga milosrđa. Primi nas u stan Tvojeg Milosrdnog Srca i ne puštaj nas dovijeka iz njega. Za to Te molimo po Tvojoj neshvatljivoj ljubavi, u kojoj izgara Tvoje Srce prema Nebeskom Ocu.

Neistraživa ostaje tajna smilovanja.
Niti grešnik - niti pravednik ne može je razumjeti.
Na sve gledaš milosrdnim okom,
I sve želiš ljubavlju obilježiti.

Vječni Oče, pogledaj Svojim milosrdnim očima na vjerne duše, kao nasljedstvo Tvojeg Sina. Udijeli im, zbog Tvoje gorke muke, Tvoj blagoslov. I uzmi ih u Svoju trajnu zaštitu, da ne izgube ljubav i blago svete vjere, nego da veličaju s četama anđela i svetih Tvoje beskrajno milosrđe u sve vjekove. Amen.

1216 Četvrti dan

«Danas Mi dovedi pogane i one koji Me još ne poznaju. I na njih sam mislio za vrijeme Moje gorke muke. Njihova buduća marljivost tješila je Moje Srce. Uroni ih u more Mojeg milosrđa.»

1217 Isuse, samo Milosrđe, Ti si svjetlo cijelog svijeta. Primi u stan Tvojeg Premilosrdnog Srca duše pogana koje Te još ne poznaju. Neka zrake Tvoje milosti prosvijetle njih, da i oni zajedno s nama proslavljaju čuda Tvojeg milosrđa i ne daj im više izlaziti iz stana Tvojeg Premilosrdnog Srca.

Neka snaga svjetlosti Tvoje ljubavi,
Rasvijetli tamu duša.
Daj, da Te duše upoznaju,
Milosrđe hvalom nazovu.

Vječni Oče, pogledaj Tvojim milosrdnim očima na duše pogana, koji Te još ne poznaju, ali koji su zaštićeni u Premilosrdnom Srcu Isusovu. Vodi ih do svjetla Evanđelja. Te duše ne znaju, kako je velika sreća ljubiti Tebe. - Učini, da i one slave puninu Tvojeg milosrđa u sve vijeke. Amen.

1218 Peti dan

«Danas Mi dovedi duše heretika i odmetnika i uroni ih u more Mojeg milosrđa. U gorkim mukama oni razdiru Moje Tijelo i Moje Srce – to je Moja Crkva. Kad se vrate jedinstvu Crkve, onda će zacijeliti Moje rane i time će ublažiti Moje muke.»

Samim onima, koji su razderali Tvoju odjeću jedinstva,
Teče milosrđe iz Tvojeg Srca.
Svemoć Tvojeg milosrđa, o Bože,
Izvodi te duše iz promašaja i oskudice.

1219 Milosrdni Isuse, Ti si Sama dobrota. Ti ne uskraćuješ prosvjetljenja onima koji Te zato mole. Primi u stan Tvog Premilosrdnog Srca duše heretika i odmetnika. Vodi ih u Tvom svjetlu do jedinstva Crkve. Ne otpuštaj ih iz stana Tvog Premilosrdnog Srca i učini da i oni veličaju velikodušnost Tvojeg milosrđa.
Vječni Oče, pogledaj milosrdnim očima na duše heretika i odmetnika, koji su spiskali Tvoja dobra i zloupotrijebili Tvoje milosti ustrajući tvrdokorno na svojim pogreškama. Ne gledaj na njihove pogreške, nego na ljubav Tvojeg Sina i Njegovu gorku muku koju je uzeo na Sebe poradi njih, jer i oni su uključeni u Premilosrdno Srce Isusovo. Učini, da i oni slave Tvoje veliko Milosrđe u svu vječnost. Amen.Ostatak nije doslovno prepisan, već je ovo devetnica iz molitvenika. Kada budem prepisao i taj dio budem ga zamijenio.

Šesti dan
ISUS: »Danas mi prinesi nježne i ponizne duše, kao i duše male djece, uroni ih u moje milosrđe. One su najsličnije mojemu srcu, i davale su mi snagu u mojoj pregorkoj smrtnoj muci. Bile su kao zemaljski anđeli koji bdiju na mojim oltarima. Na njih ću izliti slapove milosti, jer su samo ponizne duše u koje stavim sve svoje povjerenje u stanju primiti moje darove.« (Slijede molitve kao prvoga dana.)

Sedmi dan
ISUS: »Danas mi prinesi one duše koje na poseban način štuju i časte moje milosrđe. Te duše najviše sudjeluju u mojim patnjama i najviše su prodrle u moj duh. One su živa slika mojega milosrdnoga srca. Ove će se duše u budućem životu pojaviti u posebnome sjaju i ni jedna od njih neće doći u pakao. U njihovome smrtnome času bit ću uz njih.« (Slijede molitve kao prvoga dana.)

Osmi dan
ISUS: »Danas mi prinesi duše iz čistilišta i uroni ih u bezdan mojega milosrđa da bi rijeke moje krvi ublažile njihove muke! Ove su mi siromašne duše drage dok zadovoljavaju Božanskoj pravednosti. Možete pomoći tim dušama da im ublažite patnje crpeći iz blaga Crkve oproste i prinoseći žrtve zadovoljštine. O, kad biste vidjeli njihove patnje, ne biste im prestali prinositi darove svojih molitava kako bi otplatile dug mojoj pravednosti.« (Slijede molitve kao prvoga dana.)

Deveti dan
ISUS: »Danas mi prinesi mlake duše i uroni ih u more mojega milosrđa. Ove mi duše najbolnije ranjavaju srce. One su me najviše rastužile u Maslinskome vrtu i istrgnule iz mojega srca vapaj: »Oče, neka me mimoiđe ovaj kalež! Ali neka na bude moja, nego Tvoja volja!« Za njih je moje milosrđe jedini spas.« (Slijede molitve kao prvoga dana.)

Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Mt 11, 28
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Luka7
Spol: muško
Postovi: 153
PostanoPostano: ned 23 ožu 2008, 16:31
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

To je službeni blagdan, ne neslužbeni. Papa je 2000. godine ustanovio blagdan Božanskoga milosrđa, međutim koliko sam primjetio, veći dio svećensta je pomalo zaobišao to. Ta nedjelja se i dalje zove bijela nedjelja, ali se od 2000. naziva i blagd. Bož. milosrđa.

Isus je u ovoj objavi rekao: "Toga dana otvorena je nutrina Mojeg milosrđa. Ja izlijevam cijelo more milosti na one duše koje se približavaju izvoru Mojeg milosrđa. Ona duša, koja se ispovijedi i primi Sv. pričest dobiva savršeni oprost od krivnja i kazni."

, pa je papa za taj blagdan i zu pobožnost odobrio upravo tu indulgenciju koju Isus u objavi spominje. Evo i link na službene dekret.

Inače, ima jedno vrlo zanimljivo proročanstvo koje je Isus dao sv. Faustini. Bila je poljakinja i dok je molila za svoju zemlju Isus joj je rekao (nisam našao na hrv. pa evo na engl.):
Citat:

I bear a special love for Poland, and if she will be obedient to My Will, I will exalt her in might and holiness. From her will come forth the spark that will prepare the world for My final coming.


Odnosi li se to na papu Ivana Pavla II.?
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
gi-gi
Spol: muško
Postovi: 44
PostanoPostano: pon 24 ožu 2008, 23:07
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Nisam znao da je dan dekret o svetkovini. Znao sam samo da ju je bivši Papa htio uspostaviti. Ako je istina, stvarno nije uhvatio korijenje; toliko je malenog odjeka imalo među klerom, da se ne sjećam da sam ikada čuo išta o ovome s propovijednice.

Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Mt 11, 28
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group