HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretranik Pretranik lanstvo lanstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: et 16 srp 2020, 16:03. Pogledaj neodgovorene postove
Prvo hrvatsko spomen-obilježje neroðenoj pobaèenoj djeèici
Zaponi novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedea tema
Autor Poruka
terezija.tere
Spol: ensko
Postovi: 387
PostanoPostano: pet 13 ou 2009, 9:12
PostNaslov : Prvo hrvatsko spomen-obilježje neroðenoj pobaèenoj djeèici
Citiraj i odgovori

Pišem ovo pismo, u nadi da æe mi dragi prijatelji pomoæi!

Šalji ovaj mail na što više adresa, budimo svi skupa jedan glas onih najmanjih koji se sami ne mogu braniti.Naime, ova je godina važna godina za naš apostolat za neroðene: slavimo desetu obljetnicu postojanja i djelovanja! Bogu hvala, spasili smo stotine djece, donijeli svjetlo u mnogobrojne obitelji i brakove, pomogli duhovno i materijalno svima koji su nas to zatražili… Kako je ova godina osobita, u planu su nam i neke osobite akcije.
Najvažnija meðu njima je izgradnja prvog hrvatskog spomen-obilježja neroðenoj pobaèenoj djeèici. Za spomenik neroðenima trebamo još 5000 eura, nakon što smo sakupili veæ istu svotu.

Evo nekoliko pojašnjenja! Središte spomen-obilježja èini kip MILOSRDNOG ISUSA, unikatan, ruèni rad kipara Franje Haramine iz Marije Gorice (kraj Zaprešiæa). Kip je visok 170 cm, a težak 450 kg, napravljen je od bijelog mramora. Ovo je umjetnièko djelo zaista sjajno, Isus je nevjerojatno živ i stvaran. Spomenik æe u lipnju biti sveèano otvoren uz sudjelovanje mnogih molitelja, gradske vlasti i crkvenih dostojnika, na jednoj povlaštenoj lokaciji na gradskom groblju Jamadol. Gospodin je tako simbolièno sve uèinio, da kip upravo gleda na gradsku bolnicu (u kojoj se vrše pobaèaji) i na cijeli grad, obilježen ratnim razaranjima.
Što želimo postiæi izgradnjom ovog spomen-obilježja? Prvo, svijest da su neroðena djeca samo- djeca, i da imaju sva prava kao i roðena djeca.

Drugo, da pobaèena djeca zaslužuju dostojno mjesto ukopa, jer kršæani ne mogu podnijeti da ih se naziva „medicinskim otpadom“. Treæe, na ovome æe mjestu i roditelji koji su izgubili djeèicu pri spontanim pobaèajima, pri roðenju ili onu tek roðenu a umrlu djecu moæi doæi, žalovati, moliti, pokloniti se njihovim dušama. Dakle, obilježje nije iskljuèivo podsjetnik na zlo namjernog abortusa, nego nešto mnogo šire.
Treba napomenuti, da je na Zapadu sasvim normalna stvar da groblja posjeduju i jedan takav spomenik. Nakon ovoga, iæi æemo i korak dalje, jer želimo naèiniti pravi grob, u kojega æe se odlagati tjelešca neroðene, pobaèene djeèice. Znamo, gdje ona sada završavaju… Zasada, ovaj je spomenik samo obilježje, bez pravoga groba. No, trebamo poèeti.

Zamislimo, kolike æe tisuæe ljudi prolaziti pokraj ovog spomen-obilježja i pomisliti, da neroðena djeca imaju svoje dostojanstvo. To moraju biti uistinu djeca, kad im se diže spomenik. Možda æe pri ovom spomeniku doæi do obraæenja, do pokajanja? Kako bilo da bilo, mi kršæani više ne možemo sjediti tiho, skršenih ruku. Svijet gradi spomenike-golotinje, dižu se basnoslovno skupe apstraktne skulpture koje nikome ništa ne govore, organiziraju se groblja za kuæne ljubimce… A neroðena djeèica?! Evo, sada je prilika da UÈINIMO NEŠTO! Pomozite, jer sami ne možemo!!!

Srdaèno vas molim, da se prema moguænostima, ukljuèite u ovaj plemeniti projekt! Hvala vam! Molimo za vas!
U Isusu i Mariji, p. Marko Glogoviæ, „Betlehem“, Kamensko, 08. 03. 2009.
www.stopabortus.com
udruga.betlehem@gmail.com
Žiro-raèun: 2484008-1104754353
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
Zahvalu i podrku autoru ovog posta dali su: Jopica
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Zaponi novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne moe otvarati nove teme.
Ne moe odgovarati na postove.
Ne moe ureivati svoje postove.
Ne moe izbrisati svoje postove.
Ne moe glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group