HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: sri 16 sij 2019, 11:35. Pogledaj neodgovorene postove
Vijesti, najave ...
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeća tema
Autor Poruka
klara
Spol: žensko
Postovi: 4617
Lokacija: somewhere ... over the rainbow
PostanoPostano: čet 16 tra 2009, 8:50
PostNaslov : Vijesti, najave ...
Citiraj i odgovori

Vlč. Zlatko Sudac u svibnju u Dubrovniku


Program duhovnog susreta s vlč. Zlatkom Sucem "Put s Kristom"
koji će se od 1. do 3. svibnja održati u Mandaljeni i Dubrovniku
predstavljen je 14. travnja na konferenciji za tisak u Biskupskom ordinarijatu (Samostanu sv. Klare) u Dubrovniku.


Don Miljenko Babaić, župnik župe sv. Marije Magdalene u Mandaljeni, zahvalio je dubrovačkom biskupu Želimiru Puljiću i krčkom biskupu Valteru Županu koji su dopustili organiziranje toga duhovnog susreta. Župnik Babaić istaknuo je kako je to prije svega vjerski, duhovni skup te preporučio molitvu na nakanu da susret bude duhovno plodan. U početku je susret bio zamišljen za branitelje i njihove obitelji, no budući da je velik interes za tu duhovnu obnovu odlučeno je da se organizira trodnevni duhovni susret otvorenog tipa.

Članovi Odbora Teo Andrić, Ivica Sentić i Velimir Soldo predstavili su program duhovne obnove.

Program započinje u petak 1. svibnja u Mandaljeni, kada će vlč. Sudac u 10 sati imati susret s ministrantima u župnoj crkvi. U 16 sati u župnoj dvorani okupit će se mladi aktivni u župama Gradskoga dekanata na molitvu i susret s vlč. Sucem, a u 19 sati na prostoru spomen-obilježja Domovinskog rata, ispred župne crkve u Mandaljeni vlč. Sudac služit će misu i blagosloviti spomenik "Žrtvama križnih putova."

Drugog i trećeg dana program će se održavati u Dubrovniku. U subotu 2. svibnja, na prostoru ispred Sportske dvorane u Gospinu polju od 10 sati do 12.30 sati vlč. Sudac održat će kateheze, nakon toga je vrijeme za odmor i mogućnost ispovijedi. U 17 sati započinju opet kateheze, u 18 sati bit će procesija s Presvetim i u 19 sati misno slavlje.

U nedjelju 3. svibnja u 10 sati u Sportskoj dvorani vlč. Sudac predvodit će misu za invalide, bolesnike i osobe s posebnim potrebama koji će dobiti posebne propusnice za tu misu. Uz teške invalide moći će u pratnji bit jedna osoba. Propusnica je besplatna i može se dobiti u župnom uredu u Mandaljeni od 14. do 21. travnja od 9 do 20 sati.

Poslijepodnevni dio nedjeljnog susreta održat će se u dubrovačkoj katedrali. Započet će u 17 sati marijanskom pobožnošću te nastaviti završnom misom u 18 sati.


(molitve/ika)

učiniti dobro, a zatim otići bez buke ...
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Zahvalu i podršku autoru ovog posta dali su: Magali
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group