HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: uto 07 tra 2020, 14:53. Pogledaj neodgovorene postove
[ostale teme] Waldorfska Ŕkola
Započni novu temuOva tema je zaključana: ne možeš urešivati postove niti odgovarati.
Prethodna tema Sljedeęa tema
Autor Poruka
Apolon
Spol: neodrešen
Postovi: 169
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: sri 08 ruj 2004, 6:18
PostNaslov : [ostale teme] Waldorfska Å”kola
Citiraj i odgovori

Vidte Ŕto sam naŔao na iskonu:

Å to vi mislite o tome?

U Waldorfskoj osnovnoj Å”koli u Zagrebu dogaĆ°aju se straÅ”ne stvari. Djecu zlostavljaju, dijele im pljuske, maltretiraju ih, tjeraju da crtaju kukaste križevecrkve s križem naopaĆØke. DopuÅ”ta se meĆ°usobno nasilje...

"Na vjeronauku moju su djevojĆØicu uĆØili da su roĆ°ena dva Isusa, a kad ju je jedan djeĆØak tukao, pokuÅ”aj drugog djeĆØaka da joj pomogne uĆØiteljica je otklonila rijeĆØima: Pusti, sigurno mu je neÅ”to uĆØinila. Oni djecu indoktriniraju nebulozama."

Uzrujani roditelji
Neki su roditelji mislili da im to rade jer su se izjasnili kao katolici, a onda se ustanovilo da to rade svima bez obzira na vjeroispovijest. Umjesto da djecu uĆØe, oni zapravo meĆ°u njima regrutiraju svoje nove sljedbenike.

Prvi put smo naiÅ”li na takvu sektu koja ĆØini teror nad otpadnicima, odnosno nad onima koji nisu sljedbenici antropozofije priliĆØno uzrujana ispriĆØala je za VeĆØernji list jedna baka (podaci poznati redakciji) ĆØija je unuka ispisana iz Å”kole nakon niza trauma koje je proživjela.

SliĆØne ili joÅ” gore priĆØe sluÅ”ali su juĆØer predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i Å”porta i Zavoda za Å”kolstvo kojima su ojaĆ°eni roditelji iznosili Å”okantna iskustva. Djecu su za kaznu zakljuĆØavali samu u WC-u ili nekoj drugoj prostoriji, tjerali su ih da stoje i gledaju u zid, a bilo je sluĆØajeva i lupanja djetetovom glavom o zid govorili su roditelji koji su u naivnoj želji da djeci osiguraju kreativniji i ležerniji Å”kolski život svojim maliÅ”anima priredili pravi pakao.

ViÅ”e mama posvjedoĆØilo je u razgovoru da im djeca ni dandanas ne mogu mirno spavati, da se joÅ” uvijek bude vriÅ”teƦi i da traume koje su doživjela u Waldorfskoj Å”koli teÅ”ko prolaze. Bilo je sluĆØajeva da uĆØenici 2. ili 3. razreda joÅ” nisu svladali pisanje i ĆØitanje, da su zbrajanjem dva i dva dobivali Å”est iako je rijeĆØ o normalnoj, a ne o djeci s teÅ”koƦama u razvoju.

Na satu duhovne poduke uĆØiteljica je uvjeravala djecu da zaista postoje patuljci i da su svuda oko nas, da kristali imaju svoju moƦ te da je Sotona dobar bog koji je svijet podijelio s drugim bogom. Djecu se uvjeravali da su nevaljala, nabijao im se osjeƦaj straha i krivnje, poduĆØavali su ih o ledenim svecima - priĆØali su roditelji.

Zgrožen svim tim priĆØama, pomoƦnik ministra Nenad MarkoviƦ kaže: Tu stravu koja se dogaĆ°a treba demaskirati. VeƦ ovoga tjedna struĆØno povjerenstvo otiƦi Ʀe u Å”kolu i provjeriti sve Å”to se tamo zbiva. Cilj je ponajprije utvrditi jesu li osnovane optužbe roditelja, za koje IvanĆØica PuÅ”kariƦ, privremena ravnateljica Waldorfske Å”kole Zagreb (koja joÅ” nema ni dopusnicu za rad, a bivÅ”a "Sv. Jurja" ne radi), kaže da su zlonamjerne izmiÅ”ljotine. Nakon toga poduzet Ʀe se odreĆ°ene sankcije.

Zlostavljana djeca
PomoƦnik MarkoviƦ priznaje da njegovo ministarstvo neƦe uspjeti samo raÅ”ĆØistiti problem. Trebat Ʀe se ukljuĆØiti pravnici i Ministarstvo financija kaže.

Dodaje takoĆ°er da ga je jedna mama (podaci poznati redakciji) upozorila da je bilo i sluĆØajeva seksualnog zlostavljanja starije djece nad mlaĆ°om. OgorĆØena onim Å”to joj se dogodilo, zakljuĆØila je: Moje dijete upropaÅ”tavaju za tisuƦu kuna Å”kolarine...

Å kolu, prema informacijama ravnateljice, pohaĆ°a 108 uĆØenika, a od toga deset je prvaÅ”iƦa. ProÅ”le godine Å”kola je imala dvadesetak uĆØenika viÅ”e, Å”to takoĆ°er potvrĆ°uje priĆØe roditelja da kad shvate o ĆØemu je rijeĆØ, djeca odlaze. - piÅ”e VeĆØernji list.

"Raffiniert ist Herr Got, aber bosshaft ist er nicht" - -Einstein, 1921.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
MrOnline
Spol: neodrešen
Postovi: 45
Lokacija: Arendal
PostanoPostano: sri 08 ruj 2004, 6:57
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ovo je ZAISTA ZAISTA strasno sokantna i totalno grozna vijest! Neznam sta reci... Shocked Shocked Shocked Kad je rijec o zlostavljanu i matletiranju djece jednostavno poludim!!! Ako vlada nesto nepoduzme, onda trebaju svi gradjani Zagreba, i to iz istih stopa. To je jednostavno vasa duznost, duznost prema Bogu i ljudima (djeci)!!!!!

"DoĆ°i, Gospodine Isuse! Milost Gospodina Isusa sa svima!"
Korisnički profilPošalji privatnu porukuMSNM [Vrh]
Gandalf
Spol: muško
Postovi: 334
PostanoPostano: sri 08 ruj 2004, 8:40
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Treba je ukinuti! A to koliko vidim nije samo fiziĆØko zlostavljanje, nego prvenstveno psihiĆØko, tj duhovno. VeƦ prije 2 godine mi je frend priĆØao da je iÅ”ao tamo i vidio mnoge ĆØudne stvari, ali nisam vjerovao da je tako grozno...

Znas sta...
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Edmond_Dantes
Spol: neodrešen
Postovi: 61
PostanoPostano: sri 08 ruj 2004, 10:18
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ljudi moji ... nikakve privatne Å”kole ja ne bih dopustio bez neke veƦe kontrole nego koja je sad. Sjetite se onih napisa o 'Kreativnom razvoju'. Ta djeca nemaju ono znanje koje dobiju u državnim Å”kolama, pa se za njih moraju otvarati i srednje Å”kole ... a da ne priĆØam o elitizmu ... moje dijete nikad neƦe iƦi u privatnu Å”kolu i kad bih mu mogao priuÅ”titi privatnu ...
Katastrofa ....

'Evo ... sve ĆØinim novo ...'
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
eiremore
Spol: neodrešen
Postovi: 142
Lokacija: stari tavan
PostanoPostano: sri 08 ruj 2004, 12:02
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

pa to niÅ”ta nije ĆØudno kad se zna da je waldorf bio sotonjara Twisted Evil

Bolje se poskliznuti na cesti, nego na jeziku.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
Niko II Poznat
Spol: neodrešen
Postovi: 139
Lokacija: di god
PostanoPostano: čet 09 ruj 2004, 8:09
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Evil or Very Mad ma na lomaĆØu s njima Evil or Very Mad

zeka, naravno, al svakako treba ispitati Å”to je bilo i kako je bilo, a onda ako je to istina napravit javni linĆØ na trgu bana JelaĆØiƦa

ovako neÅ”to se ne može i ne smije dopustiti, uniÅ”titi život djeci, utuĆØi ih nekakvim boleÅ”tinama u najosjetljjivijem dobu života

"`ko sam pije sam Ʀe i umrijeti"
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Nikita
Spol: neodrešen
Postovi: 12
Lokacija: tu i tamo
PostanoPostano: čet 09 ruj 2004, 9:17
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Daj nek mi netko objasni tko ili Å”to je Waldorf i zaÅ”to se Å”kola tak zove, malo sam neupuƦena u tom pogledu. I kako je moguƦe da Å”kola koja nema dozvolu za rad upisuje uĆØenike i funkcionira, kome oni i da li uopƦe plaƦaju porez ako pravno ne postoje? Jesu li se izjasnili o tim stvarima?

Vidjela sam na dnevniku neku djecu koja su ostala u Å”koli i koja kažu da nema maltretiranja, da su to laži. Kaj su se ostali klinci dogovorili i izislili priĆØu? Stvarno glupo!

vjetre s dinareeeeee.... eee...
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
igor
Spol: muško
Postovi: 745
PostanoPostano: čet 09 ruj 2004, 17:11
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

strasno..

ali stvarno, objasnite malo kakva je to skola? zasto se tako zove?
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
heartsong
Spol: žensko
Postovi: 575
Lokacija: SOBOTICA
PostanoPostano: čet 09 ruj 2004, 17:28
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Znate kaj, to s tom Å”kolom je meni sve nekak sumnjivo... Tu se nekaj ĆØudno dogaĆ°a, viÅ”e mi sve nekak vuĆØe na neku sukob unutar same Å”kole, makar zapravo ne mora ni biti.

Ispraznost cijelog svijeta
je kao snijeg usred ljeta,
a dijete po njem trĆØi boso.
Zar svejedno je?

Samo u Bogu je mir, duŔo moja,
Samo u njemu je sva nada srca mog.
Samo On je moja stijena, ufanje.
Bog mi je utjeha, hridina silna,
UtoĆØiÅ”te.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
fat drummer
Spol: muško
Postovi: 862
PostanoPostano: pet 10 ruj 2004, 8:21
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

inace nema pojma kaj je to waldorfska skola, al ak nekog zanima evo njihovog objasnjenja.
p.s. trebate znat eng

http://www.fortnet.org/rsws/waldorf/faq.html

I am a Jew. Hath not a Jew eyes? hath not a Jew hands, organs, dimensions, senses, affections, passions?
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Niko II Poznat
Spol: neodrešen
Postovi: 139
Lokacija: di god
PostanoPostano: pet 10 ruj 2004, 8:34
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

da

na tim stranicama piŔe sve super, pa to je dobro, i ja bih po tome iŔao tamo

ali pogledajmo i drugu stranu,

antropozofija - temelj i osnova svemu u toj Å”koli, a sad saznajte malo viÅ”e o tome i usporedite s krÅ”ĆØanstvom, kolike su kontradiktornosti i možemo li pristati na to ?!

"`ko sam pije sam Ʀe i umrijeti"
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Gandalf
Spol: muško
Postovi: 334
PostanoPostano: sub 11 ruj 2004, 6:47
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ƈak i oni roditelji koji su branili Å”kolu, pisali peticiju itd nevoljko su priznali da im nije bilo reĆØeno da se u Å”koli jede samo vegetarijanska hrana, i nisu imali pojma o tome da se Å”kola zasniva na naĆØelima antropozofije (ko bi znao Å”to to je?), koja se inaĆØe dosta kosi s uĆØenjem tzv "zatvorenih" velikih religija, kao Å”to je krÅ”Ć¦anstvo.

A sad, Å”to djeca s 10god ne znaju ni ĆØitati ni pisati, Å”to im prvo daju sjekiru i ĆØekiƦ da shvate prirodu oko sebe, a tek kasnije strani jezik a možda uopƦe ne raĆØunarstvo, Å”to ih uĆØe da ima 2 boga itd to je problem roditelja, i kasnije djece. Jer, u nekim zemljama postoje i Waldorfske srednje, pa i fakulteti, dok kod nas ne. Pitanje je kako Ʀe se ta djeca prilagoditi stvarnom životnom tempu u nekoj zagrebaĆØkoj srednjoj Å”koli, koje su dosta zahtjevne i za djecu s normalnim predznanjem.

I da, Å”kola i službeno radi ilegalno (koliko god to paradoksalno zvuĆØalo), tj bez dozvole.

Znas sta...
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
jelena
Spol: neodrešen
Postovi: 113
Lokacija: Rijeka
PostanoPostano: sub 11 ruj 2004, 22:56
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ja znam o Å”koli samo ono Å”to sam ĆØula od roditelja ĆØija su djeca iÅ”la u tu Å”kolu/vrtiƦ, a kako sam radila u igraonici, vidjela sam kako ta "odgojna metoda" djeluje na djecu- u toj Å”koli odgajaju male divljake!
Prvo, istina je da tamo ne jedu meso, a uĆØe ih da se prije jela zahvale "Majci Zemlji". TakoĆ°er ih uĆØe da su sve stvari, elementi, priroda opƦenito, da su Bog. DAkle, nije Bog stvorio kamen, nego je i kamen Bog!?
Drugo,uĆØe ih da "ne sputavaju svoju prirodu", Å”to zanĆØi da ako žele spavati sad, usred sata, legnu na pod i spavaju, a ako se žele tuƦi, mogu i to. Sin od naÅ”ih obiteljskih prijatelja koji ima 11 godina i ide u tu Å”kolu, zna prekrasno svirati gitaru i rjeÅ”avati matematiku. ToĆØka. Jedva ĆØita i piÅ”e, a da ne govorim da nikad nije ĆØuo za npr. glagol ili padeže niti da na Zemlji postoje kontinenti...! On naime, treba uĆØiti samo koliko "ima potrebu". Mislim da taj mali neƦe moƦi zavrÅ”iti ni jednu srednju Å”kolu, osim Å”to je totalno asocijalan i uopƦe ne zna komunicirati s ljudima.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
nata
Spol: žensko
Postovi: 418
Lokacija: zadar
PostanoPostano: ned 12 ruj 2004, 21:19
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Mislim da su mnogi roditelji zavedeni modernim odgojnim metodama koje nudi ta Å”kola. Ovo Å”to se piÅ”e liĆØi mi na teÅ”ko zastranjivanje u svakom pogledu.
MeĆ°utim, prije svake osude trebalo bi ispitati vjerodostojnost medija jer znamo kako znaju napuhati stvari kad im je stalo do tiraža.

Bitno pitanje koje bi trebalo postaviti je i to zaÅ”to roditelji uopƦe biraju privatne Å”kole, tj. treba se dobro pozabaviti manjkavostima u državnim Å”kolama.

Ja sam s vama u sve dane - do svrŔetka svijeta!!!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Gandalf
Spol: muško
Postovi: 334
PostanoPostano: pon 13 ruj 2004, 16:07
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Nadam se da ste svi shvatili moj stav o ovoj temi, no samo bih htio staviti osvrt s druge strane:

Pogledajte kako svi (veƦina) spremno osuĆ°ujemo tu Å”kolu i sva loÅ”a dogaĆ°anja oko nje.
ZaÅ”to se sad nitko ne javi i kaže da je rijeĆØ o "dvostrukim standardima", o napadima na Waldorfsku filozoviju i naĆØin života, s obzirom da je to jedan rijedak i joÅ” k tomu nepotvrĆ°en sluĆØaj (u svijetu ih inaĆØe ima mnogo, Å”kola, fakulteta, a i u Rijeci navodno besprijekorno funkcionira takva Å”kola).

Vidite kako smo spremni osuĆ°ivati druge, a kako spremno skaĆØemo u obranu naÅ”ih (mnogih ĆØak potvrĆ°enih i dokazanih) sveƦenika - pedofila.
Mislim da nam to jako Å”teti, jer eto na toj temi o Crkvi i sex. skandalima se javlja netko (možda Fat Drummer, sori ako grijeÅ”im) i kaže da svi ti sveƦenici tako rade i da su svi oni pedofili koje Å”titi moƦ.

Ja mislim da nije tako, ali i da je dobro maknuti kukolj iz žita, ako se dokaže da je kukolj, da ne kvari ostalo žito i da ne snižava cijenu ostalog "žita"...

Znas sta...
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
jelena
Spol: neodrešen
Postovi: 113
Lokacija: Rijeka
PostanoPostano: pon 13 ruj 2004, 21:39
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ok, to je toĆØno da kad se radi o nekakvom napadu na nas katolike, makar bili to i sveƦenici pedofili, mislimo da se diže previÅ”e praÅ”ine, a kad se radi o "drugima", onda na brzinu osudimo. U toj temi o seksualnim skandalima i "dvostrukim mjerilima" netko je rekao da nije isto da li je kvar na autobusu ili na avionu. Meni su sve teme vezane za djecu-avion!

InaĆØe, nije toĆØno da u rijeĆØkoj W. Å”koli nema problema,iako se ne zlostavlja djecu (koliko je poznato) za Å”to se osuĆ°uje zagrebaĆØka Å”kola, ali da je i Rijeci sve ok ne bi roditelji ispisivali masovno djecu iz te Å”kole. Dobro, ne masono jer u toj Å”koli ni nema puno djece, sobzirom da veƦina roditelja vrlo brzo shvati da Ʀe im djeca u toj Å”koli postati debili.
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
mlp
Spol: neodrešen
Postovi: 1
PostanoPostano: sri 15 ruj 2004, 2:41
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

pa ni u naŔim sjemeniŔtima ne manjka skandala, samo Ŕto se o tome ne govori...
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Niko II Poznat
Spol: neodrešen
Postovi: 139
Lokacija: di god
PostanoPostano: sri 15 ruj 2004, 6:01
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ma da - kakav zakljuĆØak?!

"`ko sam pije sam Ʀe i umrijeti"
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Daniel
Spol: muško
Postovi: 927
Lokacija: Rijeka
PostanoPostano: sub 25 ruj 2004, 15:01
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

O Waldorfskoj pedagogiji i o njihovim Å”kolama ĆØuo sam neÅ”to na faxu, ali ne previÅ”e jer kaoliko sam shvatio najveƦi dio hrvatskih pedagoga odbacuje tu vrstu pedagogije kao neprihvatljivu. Kako mi je teta pedagog saznao sam neÅ”to viÅ”e o njoj i izmeĆ°u toga da se njezin utemeljitelj bavio ezoterijom i da je imao veze sa sotonizmom. tako da me niÅ”ta od ovog Å”to sam ĆØuo da se dogaĆ°a u toj Å”koli nije previÅ”e zaĆØudilo. Glavni je problem Å”to je struka u svemu tome zakazala a i crkva bi trebala možda bolje upoznati vjernike s tom i sliĆØnim vrstama pedagogije. Kao Å”to sam rekao veƦini pedagoga u Hrvatskoj Waldorfska pedagogija je neprihvatljiva, nama kao katolicima trebala bi biti prihvatljiva tzv. montesori pedagogija, koju je utemeljila talijanka Maria Montesori, inaƦe praktiĆØna i deklarirana vjernica.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
jesus freak
Spol: neodrešen
Postovi: 44
Lokacija: osijek
PostanoPostano: ned 17 lis 2004, 22:13
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

hmmm da istina da je da skacemo na obranu svoga i da ti budem najiskreniji mislim da je to potpuno prirodno.... pa po nama se pljuje sa svih strana. sa svih strana se blati Katolicka Crkva. cak i od drugih krscana. a ako se necemo sami branit recite mi tko ce nas branit? ja naravno tu ne podrzavam pedofiliju i homoseksualne odnose u sjemenistima i samostanima.... daleko od toga. to je za mene jedan od najnizih oblika zvitonijskog ponasanja, ali mislim da trebamo cuivat svoje kakvo god bilo, a ne da mi budemo jos ti koji cemo se optuzivati. istinu priznati, ali ne razglasavati prljavo rublje o sebi. to nikako. to ionako drugi cine umjesto nas.

Gospodin ti je oprostio grijehe. Idi u miru.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceMSNM [Vrh]
angelic
Spol: neodrešen
Postovi: 13
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: sri 27 lis 2004, 11:50
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

da li je itko od vas proÅ”etao okoliÅ”em Waldorfske Å”kole? slažem se da su u nekim stvarima zabrijali ali tamo viĆ°eno smiruje me viÅ”e od uĆØionica naÅ”ih Å”kola - trebalo bi vidjeti Å”to djeca koja su ju pohaĆ°ala dans misle o njoj

Angelic.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
ivanĆØica
Spol: žensko
Postovi: 133
Lokacija: zagreb
PostanoPostano: čet 28 lis 2004, 10:00
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

kao buduƦa uĆØiteljica ĆØesto se susreƦem s djecom. Tako mi je jedna malena rekla kako ide u W. Å”kolu i da joj tamo nije lijepo jer ju ostali uĆØenici ne prihvaƦaju i tuku. Na moj upit je li rekla mami da joj tamo nije lijepo odgovorila je da nije jer ju u Å”kolu i tako ne vozi mama veƦ vozaĆØ!
Koliko sam ja upuƦena u njihovu pedagogiju takve se stvari tamo dopuÅ”taju jer je djeci dana dosta velika sloboda da rade Å”to žele pa tako i sami biraju žele li iƦi na satove i Å”to Ʀe na njima raditi. Smatraju da djeca prije ili poslije odluĆØuju sama dolaziti na satove i na njima sudjelovati. Takvo bi uĆØenje onda bilo kvalitetnije jer su ga djeca sama odabrala. Smatram da se djeca koja su mirnija tamo teže uklapaju. A i djeci je u tako maloj dobi ipak potreban autoritet odnosno osoba na koju Ʀe se moƦi osloniti, koja Ʀe im objasniti i povuƦi granicu izneĆ°u onog Å”to se smije i ne smije. Nisu joÅ” dovoljno veliki da mogu neke odluke samostalno donositi. pri prelasku u javne Å”kole takva se djeca jako teÅ”ko snalaze jer nisu navikla sjediti na mjestu, sluÅ”ati nastavnike i ostalu djecu, a i imaju velike rupe u gradivu.
Jedna pozitivna strana te pedagogije je ideja da djeca do Å”to viÅ”e spoznaja dolaze sama, a da im se ne poslužuju gotovi proizvodi koje samo moraju naÅ”trebati napamet. Ipak, takav bi se sustav trebao svakako primijenjivati uz vodstvo nastavnika. To se sve viÅ”e uvodi i u naÅ”e javne Å”kole. Samo Å”to kod nas postoji drugi problem a taj je prevelik broj djece u razredu, pa se uĆØiteljice ne mogu dovoljno posvetiti svakom djetetu. prisiljene su prilagoĆ°avati se nekakvoj sredini i težinu gradiva prilagoditi nakakvom prosjeĆØnom djetetu, a svako je dijete jedinka za sebe i drugaĆØije prihvaƦa odreĆ°ene zadatke. Djeca koja sporije shvaƦaju ne uspijevaju uhvatiti gradivo, dok se ona napredna dosaĆ°uju. Ipak, pojedine se Å”kole ne smiju olako osuĆ°ivati jer i u naÅ”oj Å”koli postoji mnogo stvari koje treba ispraviti, ali to prvenstveno ovisi o pojedinom razredu i uĆØiteljici o ĆØijoj kreativnosti mnogo toga ovisi bez obzira na loÅ”u organizaciju Å”kolstva.
Oprostite Ŕto sam oduljila i pozdrav!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailICQ [Vrh]
angelic
Spol: neodrešen
Postovi: 13
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: pet 29 lis 2004, 11:24
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

naravno da se djeci treba pristupati individualno od najranije dobi ali tko može biti siguran da li bi ih dobro sortirali sa 7 godina jel trebaju iƦi u W ili normalne Å”kole? sve je to priliĆØno tricky

Angelic.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOva tema je zaključana: ne možeš urešivati postove niti odgovarati.

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš urešivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group