HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretranik Pretranik lanstvo lanstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: pon 16 pro 2019, 11:39. Pogledaj neodgovorene postove
NOVUS ORDO SECLORUM (Masoni)
Zaponi novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedea tema
Autor Poruka
Natty

Spol: ensko
PostanoPostano: sri 01 pro 2004, 8:34
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ako se ne varam, to je dio Rimskog misala i da, to su molitve po kojima se obavlja egzorcizam. Naravno da ne treba svatko prtljati s tim i meni je èak pomalo i glupo što se to prodaje za javnost jer jako dobro znamo da egzorcizam može obavljati samo sveæenik ovlašten od biskupa.

Jzekiæ je samo želio pokazati kako crkva ne skriva ništa vezano za egzorcizam i kako ima jasan i odriješit stav.

Bog je milosrdan, spor na srdžbu i pun dobrote.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mail [Vrh]
fat drummer

Spol: muko
PostanoPostano: et 02 pro 2004, 12:55
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

a stav crkve jest?

I am a Jew. Hath not a Jew eyes? hath not a Jew hands, organs, dimensions, senses, affections, passions?
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
jzekic

Spol: neodreen
PostanoPostano: et 02 pro 2004, 20:39
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Kako Natty kaže; taj stav je da je egzorcizam milosna molitva, zaziv Svevišnjeg na osobu koja je najèešæe no ne i nužno svojom krivnjom postala zatoèenik zlih duhova. Nad njom se zaziva zagovor svetih koji su svojim životom služili Bogu da ispunjeni milošæu pomognu toj osobi. U drugom djelu se pak zaziva milost samog Stvoritelja svega svijeta da izlije svoj mir i blagoslov kao rijeku, na opsjednutu ili posjednutu osobu, te da ga zbog svoje dobrote i milosrða, i ljubavi koju je pokazao prema svakom èovjeku oslobodi okova zloga, da hodi u milosti i svetosti, te jednom osloboðen zadobije puninu spasenja.

Ja sam glasnik Velikoga Kralja poslan na raskršæa života, gozbi da vjeènoj dovodim goste, da svijetu kažem što je ljepota.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPosjeti Web stranice [Vrh]
fat drummer

PostanoPostano: pet 03 pro 2004, 8:40
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

tvoja verzija egzorcizma nije zabavna kao filmska... nema juhe od graska, glave koje se okrece 360
ali fat egzorcizam nije zabavan
je ako ga prikazuje neki tip u hollywoodu
...................................................................
btw. isus je bio puno ekonomicniji kod tih egzorcizama
........................................................................
mene opet zanima ako crkva ima takav odrijesit i jasan stav prema egzorcizmu koji je dostupan svakom mulcu via net zasto egzorcizam moze obavljati samo za to odobren i pripremljen svecenik vjerojatno viseg ranga ili posebnog treninga. onda stav nije odrijesti jer je dvolican. s jedne strane svakom su dostupne upute, a malotko zna kako ih citat

I am a Jew. Hath not a Jew eyes? hath not a Jew hands, organs, dimensions, senses, affections, passions?
jzekic

PostanoPostano: sub 04 pro 2004, 7:20
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Svi mi znamo èitat, no malo nas je koji smo istinski klanjatelji u duhu i istini i koji se u takvim trenutcima možemo oduprijeti zlu koje napada sve oko sebe, želeæi poraziti onoga koji ga tjera.

Ja sam glasnik Velikoga Kralja poslan na raskršæa života, gozbi da vjeènoj dovodim goste, da svijetu kažem što je ljepota.
Daniel

PostanoPostano: sub 04 pro 2004, 10:59
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Mislim da ne moramo masone tražiti kod graditelja Salomonovog hrama, kod templara ili kod srednjevjekovnih graditelja katedrala, njima je cilj da dokažu da su stariji nego jesu, a toèno se zna da su osnovani u 18. stoljeæu u Londonu odakle su se proširili dosta brzo po cjelome svijetu. Èinjenica je da su dosta jaki i da su rasprostranjeni opo cjelome svijetu, a to se i vidi po tome koliko je zlo u svijetu danas jako. najbolje im se možemo oduprijeti tako da ostanemo ustrajni u svojoj vjeri i svojim kršæanskim-katolièkim stavovima, namjerno naglašavam ovo "katolièkim" jer su protestantske crkve uvelike pod utjecajem masonerije. Samo ustrajnošæu, molitvom i življenjem rijeèi božje možemo se postaviti kao èvrsta brana pred naletom zla. Isto treba spomenuti da je velika veæina masona zavedena i da nisu svijesni u što su ušli i u što su se upustili.
jzekic

PostanoPostano: sub 04 pro 2004, 20:28
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ako nekoga iznimno interesira tekst egzorcizma, neka mi pošalje mail pa æu mu ga poslati...tek toliko da se previše ne uzbuðuje i ne pravi spektakl od èemu nije prikladno takvom ponašanje, jer doista tu nema ništa spektakularno osim milosti Božije, koju on svakodnevno izljeva na svoju djecu!

fat drummer

PostanoPostano: sub 18 pro 2004, 15:35
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

jzekic napisa:
Ako nekoga iznimno interesira tekst egzorcizma, neka mi pošalje mail pa æu mu ga poslati...tek toliko da se previše ne uzbuðuje i ne pravi spektakl od èemu nije prikladno takvom ponašanje, jer doista tu nema ništa spektakularno osim milosti Božije, koju on svakodnevno izljeva na svoju djecu!

cek a sto je uopce egzorcizam?
ak je to ono sto mislim da jest onda je poprilicno spektakularan

zole

PostanoPostano: sub 25 pro 2004, 14:05
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ovaj bi se put slozio sa jzekicem... nisam pretjerano upucen u egzorcizam, no onaj "filmski" kako si ga mnogi predocuju je prilicno komercijalan (ne treba davati razloge zasto), prenapuhan i "hororistican"...

Danas je na propovijedi pater rekao: "... i danas trebamo biti sretni sto se rodio Isus, Bozji sin, jer znamo da nam Sotona nista ne moze uciniti!" Naravno da nije propovjedao o egzorcizmu, nego jednostavno o tome da se svaki covjek svakoga trenutka opredjeljuje za dobro ili zlo (Boga ili Sotonu)... no da ne skrecem sa teme... egzorcizam nam samo pokazuje kako je Bog apsolutni vladar te da Sotona bez Bozjeg dopustenja nista ne moze uciniti! i to je spektakl. I Bozic je spektakl - pa rodio se BOG u covjecjem tijelu!!!! Treba li nam veci i ljepsi spektakl od toga? Naravno, pod uvijetom da vjerujemo da se Isus rodio i da je Sin Bozji...
ps. zasto samo svecenik smije vrsiti egzorcizam? Odgovorit cu ti protupitanjem (pretpostavaljam da ces umjesto da razmilis o napisanome, traziti rupe medju rijecima i opet kontrirati, no tko ima usi da cuje, neka cuje), dakle protupitanje: zasto samo svecenik smije odrijesiti grijehe (ispovijedati)? Zasto samo svecenik smije sluziti sv. Misu??? E upravo je tu odgovori na pitanje zasto samo svecenik smije (ovdje naglasavam SMIJE) vrsiti egzorcizam. naravno da su odgovori u NZ!

Srebra i zlata nema u mene, ali što imam - to ti dajem: u ime Isusa Krista Nazareæanina hodaj! [Dj 3,6] Po njihovim æete ih plodovima prepoznati. [Mt 7,16]
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
jzekic

PostanoPostano: pon 21 ou 2005, 21:09
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Tako nekako.

Bog iz dana u dan èini predivna djela, objavljuje nam divne tajne èineæi nas, iako nedostojne i grešne, su - dionicima svojeg nebeskog kraljevstva i svoje slave.

Mash

PostanoPostano: pon 10 tra 2006, 18:58
PostNaslov : Prebacit u masone...
Citiraj i odgovori

danas u Latinici lijepo prièaju glavni masoni i templari...
samo je jedan èovjek koji se izjasnio protiv njih govoreæi i citirajuæi
njihova vlastita djela u kojima i sami navode da služe Sotoni...
a svi oni se na to prave gluhi i nitko se od njih nije osvrnuo na taj
komentar i èinjenicu, nego lijepo mijenjaju smjer razgovora i temu kako
njima odgovara...
kada je poèeo sa prièom njihov "Veliki majstor" morala sam se pokupit,
jer više nisam mogla slušat....
ono što sam èula da je rekao- jest da mu je najprije cilj maknuti sa
njihove zajednice naziv- tajno društvo- jer, oni zapravo nisu tajno
društvo, samo su rituali koje obavljaju tajni...
ali sve je to kako kažu- bezopasno...

ovo mi je sve poznato, no ono što me sablaznilo su izjave nekih
naših katolièkih sveæenika- i to da ne možeš uopæe povjerovat
da tako nešto èuješ... Shocked

no, dobro... Rolling Eyes

ako je netko možda gledao ovo veèeras- evo možete ovdje komentirat..
vjerojatno ste bili boljih živaca i tolerancije od mene...
ja sam se još uspjela posvadit sa tatom - bravo ja! Confused

BVB

"Iskustvo nas uèi
da je ljubav jaka i nesavladiva kao smrt"

papa Grgur IX. sv.Elizabeti

vasha

PostanoPostano: pon 10 tra 2006, 19:04
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Nisam gledala emisiju, ali navodno je biskup Maksimilijan Vrhovec bio slobodni zidar??
Osim njega još i grofovi Draškoviæi, Tito...
Mash

PostanoPostano: pon 10 tra 2006, 19:15
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

je, bio je Vrhovec i nije jedini sveæenik-mason, na žalost...

evo, upravo je Ramos govorio, ajd bar nešto..
još traje Latinica...
no, ono što sam i oèekivala- pokušavaju prikazati Opus dei
na totalno krivi naèin trpajuæi ga u isti koš sa masonima...
i u prvi plan stavljajuæi neku ženu koja govori kako je Opus dei tajno
društvo tj. organizacija koju treba izbjegavati...

ma jooooj.... zbilja mi je dosta za veèeras Confused

"Iskustvo nas uèi

vasha

PostanoPostano: pon 10 tra 2006, 19:54
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Nažalost, ni o masonima ni o Opus Dei ne znam previše. Prije svega nije mi jasna svrha, cilj postojanja masona?
Èinjenica je da su mnogi ljudi koji su dali izuzetan doprinos èovjeèanstvu na ovaj ili onaj naèin, bili masoni.
Opus Dei se povezuje sa inkvizicijom?
Stvarno jako malo znam o svemu ovome, pa èekam vašu raspravu da saznam nešto...
Mash

PostanoPostano: pon 10 tra 2006, 20:22
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

evo, Vasho- pogledaj ovaj link http://www.inet.hr/~ecic/bibliography004.html - to je inaèe
èovjek koji je jedini veèeras u Latinici govorio protiv masona- jedini hrabar koji
se usudio javno im reæi sve u lice...
a njihovi pogledi upereni njemu su bili blago reèeno- da se smrzneš...
na tom linku govori i o Opus dei..

p.s.- a ovo je samo o Opus dei- http://www.veritas.com.hr/duhovnost/josemaria_escriva_de_balaguer.php

"Iskustvo nas uèi

Natty

PostanoPostano: pon 10 tra 2006, 20:47
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

E i ja bih im rekla bez beda. I zamolila ih da pojasne svekolikom puèanstvu par stvari: Zbog èega svatko tko pristupa masonima mora biti vjernik odn. mora vjerovati u boga, božanstvo i sl. , kakve su to tajne koje masoni prenose kad ih veæ to èini boljim ljudima zašto ne bi i ostatak svijeta bio bolji, zašto sami za sebe tvrde da nisu religija (vjerska zajednica), a moraju vjerovati (u nešto) i imaju rituale, zašto im je baš rimokatolièka crkva trn u oku i papa skupa s njom, da li rituali imaju veze sa kršæanskim ritualima na višim razinama itd.

A najviše sam pukla kada je prièao kako su imali svjetski susret baš na dan sprovoda Ivana Pavla II i kako je cijela biskupija nosila tada crne rukavice. I još citira Bibliju.

E da, i zašto preuzimaju iz Biblije samo ono što im se sviða. Zašto im se toliko sviða ideja o tome kako se Isus oženio s Marijom Magdalenom. Zašto u knjizi Moral i dogma Alberta Pike-a ima podosta spominjanja Lucifera ( i iako nije otvoreno naznaèeno kako su sotonisti samo glupan bi ostao slijep), te zašto nitko u veèerašnjoj emisiji nije spomenuo proglas kardinala Ratzingera iz 1983 g u kojem potvrðuje da i dalje vrijedi ekskomunikacija za masone. I BAŠ MI JE DRAGO DA JE ON PAPA!

Ukratko. Koga zanima što oni èitaju može naæi na stranicama knjižare Stari grad.

Zadnja promjena: Natty; pon 10 tra 2006, 20:53; ukupno mijenjano 1 put.

Mash

PostanoPostano: pon 10 tra 2006, 20:51
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

e i ja sam pukla na ovo o Papi... buduæi da nisam imala sve živaca
gledat i slušat- mama mi je rekla...

"Iskustvo nas uèi

ucenik

PostanoPostano: pon 10 tra 2006, 22:43
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Stvarno mi je žao što nisam mogao gledati tu Latinicu jer sam baš i oèekivao da æe biti i masona i Opus Dei (zgodan uvod za Da Vincijev kod - nije li?).

E sad što se tièe masona. Znam sveæenika koji je jedno vrijeme bio na službi u Francuskoj i došla mu se jedna žena izjadati da se boji za svoga muža, da se poèeo družiti sa sumnjivim ljudima i da èita neke èudne knjige i slièno. Uglavnom ovaj sveæenik joj je rekao da mu donese te knjige da ih pogleda.
Ispostavilo se da je èovjek pristupio masonima i imao je u posjedu tajne masonske knjige (ništa što bi se moglo javno kupiti tipa Stari Grad sa Hvara nego one koje samo u masonskoj loži možeš posuditi).

Uglavnom rekao je da su komunistièki sustavi neuspio masonski projekt.

A to i ima smisla. Jer kad u poèetku èuješ za kako se divne stvari zalažu sve to zvuèi prekrasno, ali onda shvatiš koji bitan element nedostaje - Bog.
Oni teže ostvarenju savršenog ljudskog društva bez Boga.
Pa što je recimo EU - ideja je stvoriti savršeno ljudsko društvo sa apsolutnim slobodama i rješenom imovinskom situacijom i slièno.
A onda se sjetite koliki je bio otpor ideji da se u Ustav te iste tvorevine stavi Bog i spomen na kršæanske korijene.
A osnovna ideja komunizma je takoðer bila ostvariti savršeno ljudsko društvo isto tako bez Boga.
Ali u komunizmu (a èini mi se da ni ovdje neæe biti drugaèije) nisu raèunali sa èovjekovom grešnošæu i onoga u što se èovjek pretvara odbacivši Boga.

Jer nalaziš se u vrlo opasnoj zoni kad izgubiš apsolutni moral i sve postane relativno....

A da je Latinica takva kakva je... pa to znamo odavno. Napravi tu i tamo neku recimo OK emisiju, ali onda ih napravi nekoliko u kojima se tako podmuklo napada Crkva, tako prikriveno i spretno da je to strašno.

Žalosno je samo to što mi izgleda kao da nemamo odgovor na to.
A zašto?

"Neæete biti dostojni imena otaca vaših,
ako budete dopustili da vas tko otrgne
od peæine na kojoj je Krist sazidao svoju Crkvu"

bl. Alojzije Stepinac
Natty

PostanoPostano: uto 11 tra 2006, 6:59
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Gle, veæina knjiga "koje su potrebne svakom masonu" se mogu kupiti u knjižari Stari Grad. To je Hiramov kljuè, Braæa u krvi i dr. Takoðer im je skoro pa obavezna literatura Sveta krv i sveti gral.

Njihov cilj jest stvoriti društvo bez Boga, to je toèno, oni su bili ukljuèeni u stvaranje svih totalitarnih društava koji zabranjuju ljudske slobode, te nameæu stavove. No, treba isto znati da njihovo društvo nije bez Boga i da to nije ono što oni sami misle i vjeruju.

Cilj toga društva na kojem predsjedava sam Evil or Very Mad je otimanje duša. Oni na vrlo perfidan naèin èovjeka udaljuju od Boga pod krinkom duhovnog samouzdizanja. Imaju za svakoga ponešto, za glupe glupo, za mudre mudro. Dobro znaju koje knjige u kojoj fazi treba odreðenoj osobi ponuditi na èitanje ovisno o njegovom duhovnom stupnju razvoja. U konaènici oni koji prihvate zlo kao svoju religiju poznaju pravu tajnu masona, no takvih je mali broj. Ostali ostaju u neznanju o tom dijelu masonerije misleæi kako doista pripadaju nekom "važnom" društvu, te se kod njih razvija oholost, a znamo da je oholost izvor svakog grijeha.

I baš mi je super njihova ideja o jednakosti i slobodi meðu ljudima. Pitam se samo zašto onda u svoje redove ne primaju tzv. "male, obiène" ljude, znaèi prosjeène radnike, vozaèe, klesare i sve one brojne koji ne mogu ni primirisati u to društvo. Znate zašto - zato jer je veæina tih ljudi jednostavna poput djece i ne bi mogli prihvatiti te bljezgarije, a osim toga i imaju život koji je pretežak.

E da, u svojim vrhovima se bave i kabalom.

klara

PostanoPostano: pon 08 svi 2006, 10:19
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

švrljajuæi netom pronaðoh još nešto o masonima ...

pogledajte samo dio što masoni rade
i na koji naèin pokazuju svu mržnju prema Kristu i Crkvi ...
možda tekst otvori oèi svima onima koji su tvrdili da masoni
nemaju nikakve veze sa sotonistima ...
tekst je poduži, ali vrijedi proèitati ...

Bjesomuèna mržnja prema Kristu

Kod inicijacije u 28. stupanj Viteza sunca ili Princa adepta Drevnoga prihvaæenog škotskog obreda, predsjednik imenom Adam izmeðu ostalog obraæa se inicijantu sljedeæim sveèanim proglasima: «Mnogi autsajderi imaju sreæu uæi u naše svetište, no rijetki su oni sretnici koji æe spoznati uzvišenu istinu (tajnu koju obeæaju otkriti). Ukoliko pitate koje su kvalitete u masona potrebne da ga uvedu u središte prave istine, nužno je satrti zmiju zemaljskoga neznanja; otresti jaram predrasuda iz djetinjstva u svezi s religijom koja dominira u zemlji njegova podrijetla... Evo gospodara u obliku zmije koju valja istrijebiti. To je vjerna slika onoga èemu se priprosti imbecil klanja pod imenom religije.» (Dom Paul Benoit, La Franc Maconnerie, str.284)

Devetnaesti stupanj (Škotski vitez svetoga Andrije) istog obreda sve sažima u ovim rijeèima: "Rat protiv križa Isusa Krista! Prihvatite kult Lucifera, vatre i putenosti."

U nekim ložama 30. stupnja (Vitez Kadoš) škotskog obreda, koji je prema Ragonu "Non plus ultra" visokog filozofskog masonstva, inicijanta se prisiljava na gaženje raspela rijeèima: "Zgazi ovu sliku praznovjerja, kralja i pape." (Dom Paul Benoit, La Franc Maconnerie, str.292-293)

Prema drugom obredu, "Stupanje kandidata ili inicijanta se obavlja tako da se dotièni polegne na podnožje Jeruzalemskog križa kojeg treba nacrtati na tlu. On obilazi križ trima koracima šegrta, trima koracima pomoænika i trima koracima meštra, tako da ga posljednji korak dovede do visokog dijela križa, gdje se pete sastaju u kvadratu." Još jedan znak, zvan znakom užasa, sastoji se u "okretanju glave u lijevo, gledanjem u pod, podizanjem ruku malo udesno i tako nakon opovrgavanja u 13. stupnju (Vitez ružina križa) božanstva Otkupitelja, tim èinom on nogama gazi sredstvo otkupljenja, demonstracijom užasa i prezira... Oni poduèavaju kandidata u oskvrnjivanju križa, a istodobno ga pozivaju da se klanja Prirodi... Idu tako daleko da mu pokazuju Bafometa, neèasnog idola, zapamæenog po tome što su mu se klanjali templari, a prije njih i gnostici." (Benoit, I, str. 285-287. Takoðer vidi Ed. Em. Eckert, La Franc – Maconnerie dans sn Veritable Signification, I, str. 335-337; Encyclopedia Unaversal Illustrada, de Espasa, Masonry, str. 731).

Karbonarizam u prvih sedam stupnjeva mnogo govori o kršæanstvu, no u zadnja tri stupnja, rat se objavljuje svim religijama i društvima. U stupnju meštra Gospodin Isus Krist se optužuje zbog suprotstavljanja prvotnoj ravnopravnosti èovjeka, time što je sebe proglasio Sinom Božjim. U sedmom stupnju se inicijant zaklinje u rat protiv svih religija i istinskih vlada. (Dom Paul Benoit, La Frnc Maconnerie, I, str.312-326)

U drugim obredima poput Misraima, adept u posljednjim stupnjevima prihvaæa kult sunca, prakticira spiritizam i preporuèa mu se davanje prednosti zlim dusima nad dobrima. (Dom Pau Benoit, La Franc Maconnerie, I, str.326-330)

Shocked Shocked Shocked Confused Confused Confused tuzan tuzan tuzan

uèiniti dobro, a zatim otiæi bez buke ...
Daniel

PostanoPostano: uto 09 svi 2006, 20:27
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
Koga zanima što oni èitaju može naæi na stranicama knjižare Stari grad.

Veæ sam nekoliko puta na forumu spomenuo kako su te knjige hrpa smeèa koje svaki ozbiljni povjesnièar odbacuje, obièna naklapanja i "bablje" prièe, ali nažalost ima onih koji se time zanose. Nažalost neki od njih su danas asistenti na FF u Zagrebu, Odsjeku za povijest. Pa sada samo zamislite kakvu æe vam povijest uæiti potomci ako je budu takvi pisali. tuzan Mad

Bog moj i sve moje.
Natty

PostanoPostano: sri 10 svi 2006, 6:27
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

je, samo nažalost veliki broj ljudi æe radije prihvatiti ono što je skriveno, a ono što je dokazano æe prihvatiti kao namještaljku. Èudna smo mi biæa. I nažalost mnogi ljudi ne smatraju povijest egzaktnom znanošæu, a ona to jest.

yochanan

PostanoPostano: pet 05 sij 2007, 13:41
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Slobodni zidari za sebe vole reæi kako su otvoreni kao otvoreno društvo i kako prihvaæaju sve religije što dokazuje i Biblija na "masonskom oltaru", odnosno da prihvaæaju sve narode i narodnosti..Hm i to doista soèno zvuèi, kao jabuka sa Drva znanja. Ali treba uzeti u obzir i sve ostalo npr. Alberta Pikea ili sluèaj ubojstva Roberta Calvija i pokušaj rušenja Vatikanske banke u koji su bili umješani i visoki dužnosnici
u Vatikanu koje su oni infiltrirali.. to su konkretni potezi protiv Crkve, a da ne govorimo o silovitim napadima na Opus Dei. U svakom sluèaju krilatica 33stupnja "Ordo ab Chao" kazuje
kakav im je naèin rada: napraviti kaos i rušiti, a onda ponovno graditi novo društvo, hehe možda zvuèi poznato.

Proèitao sam da je bilo spomena o Latinici. Koliko mi je poznato autor te emisije je bio povezan(neznam kako danas) sa Excaliburom koji je opet bio povezan sa Ordo Templi Orientis O.T.O. Crowleyja koji znaju ponekad održati i pokoju crnu misu u njihovom kampusu kod Zagreba.

Kako bilo, Patrick J. Buchanan dobro opisuje kako bi svijet mogao završiti izbacivanjem Boga i kršæanstva:
"Ako ode kršæanstvo, otiæi æe cijela naša kultura. Onda morate bolno poèeti iz poèetka, ne možete uvesti neku novu veæ gotovu kulturu. Morate prièekati da trava naraste da biste nahranili ovcu koja æe vam dati vunu od koje æete napraviti odjeæu. Morate proæi mnogo stoljeæa barbarstva. Mi takvu novu kulturu ne bismo doživjeli, a ni naša pra-pra-praunuèad; i ako mi nismo znali u njoj uživati netko naš bi.."

tutio fidei et obsequium pauperum
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Zaponi novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne moe otvarati nove teme.
Ne moe odgovarati na postove.
Ne moe ureivati svoje postove.
Ne moe izbrisati svoje postove.
Ne moe glasovati u anketama.