HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: čet 05 pro 2019, 18:35. Pogledaj neodgovorene postove
Meưugorje
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeęa tema
Autor Poruka
wind

Spol: neodrešen
PostanoPostano: pon 15 stu 2004, 12:37
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

frajer napisa:
Zar ne da Ðavao rjetko oèito laže, a èeŔæe iskrivljava istine i dodaje male laži? I zar ne da bi naŔe rijeèi trebale biti bez mane, posebno kad govorimo o Božjim stvarima?

ajd mi reci zaŔto ovo ne bi mogli kao neki filter primjeniti na meðugorske poruke? ako ih piŔe èovjek, ako ðavao ima prste u svemu, meni nije jasno Ŕto to onda u njima ne Ŕtima?
ili je argumenat nevaljalosti meðugorja zato Ŕto su nam izlizane i dosadne poruke??? ili Ŕto molitva ima svrhu jedino kad se radi o ruŔenju nekih sustava (komunizma, ratova...)?
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
frajer
iskljuĆØen

PostanoPostano: pon 15 stu 2004, 13:02
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Sreo sam mnogo ljudi, naroèito obraæenika, koji su jako željeli da se drugi ljudi obrate. I èine to svom silom, svojom silom.
Ne lažu, ali govore svoje rijeèi, u najboljoj želji. No, to nisu Božje rijeèi i Božja djela.

Ne moraju u Meðugorju lažirati poruke na naèin da one budu teoloŔki netoène, dovoljno je da nisu autentiène, a to se može dokazati u Duhu Svetom. Kako?

To je kao kad nekog poznajeŔ, poznajeŔm u rukopis, naèin izražavanja, poznajeŔ mu karakter, recimo, znaŔ da je duhovit.

I onda èitaŔ neki navodno njegov tekst i ne prepoznajeŔ tu osobu. Nema laži, ali nije to to. PrepoznajeŔ da to neŔto nije autentièno.

Recimo, mnogi Boga poznaju kao originalnu osobu (najoriginalniju), dosljednu osobu (najdosljedniju), duhovitu (najduhovitiju), i onda u tom poznavanju Boga vide da neki rukopis nije Njegov, mada je sliĆØan, netko ga je imitirao ...

Ne tvrdim da su sadaŔnje poruke "imitirane", ali moram priznati da unazad nekoliko godina sumnjam u te redovite poruke ...
Natty

Spol: žensko
PostanoPostano: pon 15 stu 2004, 14:45
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Frajeru:
Privatna objava je objava dana tebi. Dakle ako ti prijatelj dobije objavu, ti mu nisi dužan vjerovati, ali ako ju ti dobijeŔ, dužan si vjerovati.

Ovo drugo Ŕto si napisao je totalno izvrtanje rijeèi. Naravno da je Isus popuni Èovjek, i potpuni Bog istovremeno. Naravno da nas Bog savrŔeno razumije, zato nam i daje moguænost spasenja. Htjela sam reæi da je Marija bioloŔki potuni èovjek, pa je samim time naŔa zagovornica jer je jedna od nas u potpunosti. KužiŔ? Molimo se Mariji za zagovor kod Isusa? ZaŔto? Pitam tebe.

Treæe: Hula i hereza su teŔke rijeèi, ne upotrebljavaj ih olako. Sam si rekao da je potpuna spoznaja moguæa tek na Nebu, ne ovdje. Prièamo o istoj stvari. MožeŔ li ti razumjeti Boga? Presveto Trojstvo? Euharistiju? Uskrsnuæe? Ja priznajem da ne mogu.

Pozdrav

Bog je milosrdan, spor na srdžbu i pun dobrote.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
frajer
iskljuĆØen

PostanoPostano: pon 15 stu 2004, 14:50
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ne izvræem rijeèi nego èitam kako piŔe.

Ja mogu vjerovati da ti imaÅ” dobre namjere i imam takvu vjeru, no ne mogu pretpostavljati da iza nekih tvrdnji stoji drugaĆØiji smisao od onog koji je napisan.

Ako si bila neprecizna i napisala POGREŠNU tvrdnju tada ne možeŔ meni uzimati za zlo Ŕto ti nisam proèitao misao mimo onog Ŕto si napisala.
wind

PostanoPostano: pon 15 stu 2004, 16:40
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

klara napisa:
S mojim vjerskim znanjem, vjeruj mi, sve Ŕtima, zato i molim za Marijin zagovor (i nje samo njen...) Wink

Ma nisi me skužila Klara, ne kažem ja da se ne treba moliti za zagovor Marije i svetaca, veæ kažem da kad veæ molimo ili prièamo o tome bi trebali znati objasniti zbog èega to radimo.
Što se tièe katekizma on jasno kaže :
"Nijedan se stvor nikada ne moze usporediti s utjelovljenom Rijeci i Otkupiteljem; nego, kao sto u Kristovu svecenistvu imaju na razlicne nacine udjela i sveti sluzbenici i vjerni narod, i kao sto se jedina Bozja dobrota na razlicite nacine stvarno razlijeva u stvorove, tako i jedino posrednistvo Otkupiteljevo ne iskljucuje, nego pobudjuje u stvorova razlicitu suradnju koja zahvaca iz jednoga izvora".

Nisam ja svetac u pogledu ove rasprave. I sam puno grijeŔim, ali sam zato da se neŔto nauèimo. Ako govorim krivo, volio bi da netko dokaže da grijeŔim pa da me razuvjeri. Ovo bi trebala biti konstruktivna rasprava, a ne treniranje jednoumlja.
Imam osjeæaj da na ovom forumu ako nemaŔ isti stav s nekim to postaje isto kao da ti i vjera nije ista, pa se poèinje ljude prozivati za herezu ili da zapoèinju svaðu. E to mi se ne sviða.
A ne treba ni za neke stvari ovdje prikazivati kao hulu prema Bogu, jer je hula prije svega svjestan postupak izražaja sa svjesnoŔæu posljedica koje mogu time nastati.
Natty se u to ne uklapa, utoliko joj izrièaj ne zamjeram, ali da postoje nespretno izražene stvari to tako izgleda...

Frajer napisa:
Ne moraju u Meðugorju lažirati poruke na naèin da one budu teoloŔki netoène, dovoljno je da nisu autentiène, a to se može dokazati u Duhu Svetom.

Gledaj, shvaæam kako ti misliŔ, ali je li dovoljan povrŔni ili je potreban duboki doživljaj ili iskustvo Duha da se takvo Ŕto prepozna?
PreviÅ”e mi to sve vuĆØe na subjektivno razmiÅ”ljanje zato i ima toliko suprotnog miÅ”ljenja u stavovima na ovu temu. Sumnjam da Ʀemo uspjeti ovako negdje dogurati… jednostavno premalo je ĆØinjenica koje neÅ”to govore.
Oprez je ok, ali ako netko i ima pozitivan stav prema tim porukama, ne mislim da je to iŔta loŔe, jer ne nalazim u dubini poruke iŔta krivo. Ovo Ŕto si rekao da poruke su tako manje autentiène zvuèi mi puno normalnije, nego kad se kažu da su lažne. Jer lažno podrazumijeva da je sadržaj lažan, ali neautentièno ne podrazumijeva da je sadržaj lažan, iako jest njihov uzrok lažan u tom sluèaju.
klara

PostanoPostano: pon 15 stu 2004, 18:19
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

[
Citat:
quote="Natty"]Frajeru:
Citat:
Privatna objava je objava dana tebi. Dakle ako ti prijatelj dobije objavu, ti mu nisi dužan vjerovati, ali ako ju ti dobijeŔ, dužan si vjerovati.

Sa svim objavama treba biti vrlo oprezan i ne bih se složila nikako sa ovom tvojom tvrdnjom. Odudara i od Nauka Crkve. Nisu sve objave od Duha Svetog. A imati dar razlikovanja duhova je velika milost, koji na žalost, nemaju baŔ svi... Na stranicama KNI imaŔ par izvrsnih tekstova o razlikovanju duhova.

Nauk Crkve jasno govori da je vjernicima dana sloboda vjerovanja u Marijina ukazanja (znaèi, na ukazanja na onim mjestima koja su službeno priznata od strane Crkve). Prema tome, nema "privatnih" i "manje privatnih" objava...

uèiniti dobro, a zatim otiæi bez buke ...
_marko

PostanoPostano: pon 15 stu 2004, 20:15
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

out of theme: Wind - pogledao sam malo ovaj link o ukazanjima u Baysideu i mogu reæi da sam naŔao da u njemu ima istine.
Gandalf

Spol: muško
PostanoPostano: pon 15 stu 2004, 21:09
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
Wind - pogledao sam malo ovaj link o ukazanjima u Baysideu i mogu reæi da sam naŔao da u njemu ima istine.

A pogotovo su one slike iz Baysidea vjerodostojne i istinite. Vidite Ŕta radi duga ekspozicija priprostom puku... Nadam se da se ŔaliŔ.

Znas sta...
klara

PostanoPostano: pon 15 stu 2004, 22:14
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ha, èuj, svatko ima pravo na svoje miŔljenje...

Iako sam jedna od onih koji èvrsto vjeruju u Meðugorje kao u mjesto molitve, obraæenja, mira i milosti (a govorim to na temelju deset hodoŔaŔæa i brojnih "intervencija" milosti u moj život nakon hodoèaŔæa u Meðugorje i ne vjerujem da su sve to bile samo koincidencije), napisah da o Baysideu nemam pojma (ne znam èak ni di je to ni Ŕto se to tamo dogaðalo), al' su me jako zaintrigirali postovi i odluèit na linku pogledat svojim oèima...

I doðoh do slijedeæeg zakljuèka - Wind ili Marko (nisam uspjela polovit tko je izrekao reèenicu da ima istine) , i ja se zaista nadam da se ŔaliŔ...

Al, to je samo moje skromno miŔljenje... jako sretan

Niko II Poznat

PostanoPostano: uto 16 stu 2004, 7:14
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

di ste taj bejsajd izvukli

i koji je to link

"`ko sam pije sam Ʀe i umrijeti"
klara

PostanoPostano: uto 16 stu 2004, 12:36
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Link ti je na 2. stranici ove teme, postavljen u Windovom postu od 14. studenog. Ja sam pogledala samo onaj drugi link, s fotografijama, nisam imala živaca detaljno se s tim baviti i èitat tekstove na oba linka. A fotke koje sam vidjela su me asocirale na one naŔe nebuloze oko "ukazanja" u èini mi se Babinoj Gredi i na onu smijeŔnu prièu sa prozorskim staklom nekog dalmatinskog hotela (kao, u staklu je Marija utisnula svoj lik - a ja bih rekla da neko nije dobro opro prozore...).

sike

PostanoPostano: uto 16 stu 2004, 12:37
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Najiskrenije vjerujem da je u Meưugorju Gospa prisutna veƦ 25 godina da se prvenstveno ljudi na ovim prostorima okrenu k Bogu.
Svatko može od nas ovdje reæi vjerujem u to ili ne, ali odmah se sjetim mase ljudi koja dolazi dolje iz cijeloga svijeta, iz najudaljenijih zemalja pa me to istovremeno zadivljuje i rastužuje Ŕto èesto naŔi ljudi ne znaju cijeniti ono Ŕto im je pred nosom. Toliko dobivamo milosti od Boga koje ne znamo prepoznati. Pod "mi" mislim na ovaj narod kojeg papa posebno voli i neizmjerno polaže nade u njega za obnovu Europe i svijeta.
A netko je veƦ o Papinom stavu prema Meưugorju ovdje lijepo rekao i koliko je potrebno da se to prizna.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
klara

PostanoPostano: uto 16 stu 2004, 21:06
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

I ja isto, svim svojim biæem i svom svojom duŔom. Nedugo sam u jednom razgovoru rekla: "Sve i da jednog dana Meðugorje ne priznaju, mene nitko neæe uspjeti razuvjeriti da je mjesto milosti! I da se razumijemo - ne idem dolje radi ukazanja i u potrazi za èudesima!" ... Možda ga èak malo pregorljivo zagovaram i kruta sam u svojim stavovima spram Meðugorja, grizem kad netko "pljuje" po njemu (pogotovo ako tamo nikad nije bio ili je posve neargumentirano), al nakon 10 hodoèaŔæa i mojeg života prije i poslije Meðugorja, znam Ŕto i zaŔto govorim! Kad nakon 12 sati puta odeŔ bos na Brdo ukazanja, ideŔ bos na Križevac i s Križevca po prolomu oblaka (i namijeniŔ to kao žrtvu za dedu koji je imao jaki moždani udar i po svim procjenama trebao ostat "biljka", a danas normalno govori, sada èak hoda sam, bez Ŕtapa...) i - mislim da je svaki daljnji komentar suviŔan. Kad ti najbolji prijatelj zavrŔi u bolnici zbog Ŕeæerne bolesti i treba preæ na inzulin i tjedan dana mu titriraju dozu bez uspjeha, a poklapa se s mojih hodoèaŔæem... za njega sam iŔla bosa i namijenila tu žrtvu za njegovo zdravlje - poslijepodne mi stiže sms poruka da je konaèno krenulo na bolje... znam da je tu na djelu bila Božja milost Meðugorja...i joŔ uvijek je... Ma veæ sam rekla da bih o tome mogla napisati stranice i stranice teksta i svjedoèanstava... I zbog svega toga stalno upuæujem na web stranice Meðugorja na kojima su i osobni stavovi sv. Oca spram Meðugorja... Možda nekom zvuèim kao fanatik, sorry... Smile

Zadnja promjena: klara; uto 03 sij 2006, 0:41; ukupno mijenjano 1 put.

Niko II Poznat

PostanoPostano: sri 17 stu 2004, 7:18
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ako sam dobro skužio tebi i tvojima kad neŔto treba odete u meðugorje i to tamo sredite, kupite il Ŕto veæ

pa to mi je totalno bezveze, zar Bog sluŔa samo tamo, samo ako tamo doðeŔ posluŔati æe tvoju molitvu???

ovo je fakat fanatiĆØno i mislim da to nije dobro,
tako ljudi zastrane, stvaraju kult, u ovom sluèaju kult Ŕtovanja meðugorja

ja inaèe nisam ni za ni protiv meðugorja, postoji jedna sumnja u sva ta ukazanja i to dobra sumnja, ali i nada
isto tako mislim da je to jedna duhovna oaza ako radi niĆØeg drugog svih tih silnih ljudi koji tamo hrle - a Krist reĆØe "di ste dvojica u moje ime i ja sam s vama"

ovo Ŕto si rekla podsjeæa me na one masovne histerije na karizmatskim susretima, gdje ogroman dio ljudi dolazi iz hobija i brije si da je ..... ma dosta neæu viŔe

"`ko sam pije sam Ʀe i umrijeti"
klara

PostanoPostano: sri 17 stu 2004, 13:21
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
"Niko II Poznat"]ako sam dobro skužio tebi i tvojima kad neŔto treba odete u meðugorje i to tamo sredite, kupite il Ŕto veæ

Totalno si krivo skužio place

Žao mi je Ŕto je moj post protumaèen kao stvaranje osobnog kulta Meðugorja... tuzan

sike

PostanoPostano: sri 17 stu 2004, 14:32
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Klara,evo javlja se onaj koji te je skroz skužio i za koga nisi fanatik veæ èvrsti vjernik u svojim stavovima i osoba koja lijepo razmiŔlja. S guŔtom sam proèitao tvoj post.
Budi blagolovljena ti i tvoja obitelj!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
klara

PostanoPostano: sri 17 stu 2004, 17:43
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

E, sad da ti velim da sam jednostavno znala da æeŔ me od ljudi koji piŔu na ovoj temi prvi ti skužit, zvuèalo bi... ne znam ni sama objasnit kak...

Svjesna sam toga da nisam neki veliki govornik, ne rasipam se "pametnim" konstrukcijama reèenica, sve ono sam pisala iz srca, možda malo prebrzo, ali bilo je to moje SVJEDOÈANSTVO i nakon svega dobroga Ŕto mi se dogodilo nakon prvog posjeta Meðugorju, dužna sam to javno i izreæi.

Sad da idem objaŔnjavat svoj životni put - sorry, malo previŔe...
A da idem objaŔnjavat zaŔto najmanje dva puta godiŔnje (žalosna Gospa, svibanjske pobožnosti) odlazim dolje - zvuèalo bi kao da "vadim kestenje iz vatre", a to ne želim, osim toga On zna i to je jedino bitno.

Nova sam na ovom forumu, ne snalazim se u prepucavanjima i ponekad mi je vrlo teŔko izreæi Ŕto mislim, a bude protumaèeno sasvim drugaèije i u pravilu s negativnim konotacijama ...

jzekic

PostanoPostano: sri 17 stu 2004, 21:52
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Što se tièe autentiènosti poruka u Meðugorju, bile one istinite ili ne, svatko od nas zna Ŕto u sebi misli o njima i o tome nije potrebno raspravljati,jedna je druga stvarnost bitna za razumijevanje Božije rijeèi, Bog nikome od proroka nije poslao telegram u kojem je od rijeèi do rijeèi bilo napisano Ŕto trebaju napisati, nije napisao bibliju pa je poput mane prosuo s neba. Objavom je prorocima navjestio Istinu, koju su oni onda zapisali u duhu vremena u kojem su oni živjeli i s obzirom na osobne predispozicije, upravo zbog toga postoji razlika u pristupu svakog od evanðelista stvarnosti Kristova života, jer oni u svoj navjeŔtaj nužnoæu prirode pisanja unose i dio sebe, dio onoga Ŕto je njima bilo najbliže i najzanimljivije, najrazumljivije, vjerujem da je slièno i s Meðugorskim porukama, jer sumnjam da Kraljica Mira s teleksom Ŕalje napisane poruke, (èisto nema smisla ili kad ih veæ materijalno Ŕalje zar joj nebi bilo svejedno da ih svaki dan ispiŔe po zidovima crkve), no Majka to neradi tako, samo u tiŔini srca ona nam može objaviti vjeène Istine i kao zagovornica pred Bogom pomoæi naŔoj slabosti, ona ne govori samo vidjelicama iz Meðugorja, nego i nama, samo nismo dovoljno prignuli svoje uho da je èujemo ili smo se odviŔe vezali za ovaj svijet da nam poruke s onoga teŔko dolaze.

Ja sam glasnik Velikoga Kralja poslan na raskrŔæa života, gozbi da vjeènoj dovodim goste, da svijetu kažem Ŕto je ljepota.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web stranice [Vrh]
Coje

PostanoPostano: čet 18 stu 2004, 0:41
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

NEEEEEEEEEEEEEE objaviti!!!!! - Samo podsjetiti na vjeène istine! Sve Ŕto je bitno za èovjeka znati o Bogu i transcedentnome objavio nam je veæ Isus, a sve je to zapisano u Svetom Pismu! Zato, Marija niŔta ne objavljuje, ona eventualno podsjeæa krŔæane na ono Ŕto je Njen Sin objavio i Ŕto je zapisano u Svetom Pismu! jako sretan

http://www.kumi.hr
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceYIMMSNMICQ [Vrh]
frajer
iskljuĆØen

PostanoPostano: čet 18 stu 2004, 7:41
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

"Sike hvala ti na potpori" i slièna sranja... pa Ŕta je ovo, politièka emisija na kojoj jesmo ili nismo u nekom klanu? Pa jel vas nije sram tako razotkrivati svoje sebiène sklonosti?

Ovo je svinjarija, i to od "najponiznijih".
vasha

PostanoPostano: čet 18 stu 2004, 15:14
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Evo svjedoèanstva iz prve ruke! Ja sam Meðugorèanka, takoreæi starosjedioc Smile Prvo moram reæi da je i meni žao Ŕto su se poèele graditi tolike kuæerine i restorani (iako i sama imam tu kuæerinu), jer Meðugorje kakvog se ja sjeæam iz svog djetinjstva je neusporedivo ljepŔe. Ali, kada u Meðugorje godiŔnje dolazi milijun hodoèasnika, naprosto postoji potreba za sobama i restoranima. Ono bitno Ŕto sam htjela reæi jest to da su mene Isus i Gospa na poseban naèin vodili kroz život. Živeæi u Meðugorju doživjela sam tolike milosti, upoznala tolike ljude, èula takva svjedoèanstva da je to naprosto nevjerojatno. Meni je Gospina prisutnost tamo naprosto opipljiva, imam dojam da je Meðugorje prekriveno plaŔtem sigurnosti i mira. Vidim da je ovdje mnogima èudno to "ponavljanje" poruka. Ali upitajmo se, jesmo li mi zaista posluŔali te poruke? Živimo li po njima? Ne bih rekla da jesmo (èast iznimkama!). Toliko ljudi je na svijetu koji ne èuju te poruke i mislim da u takvoj situaciji definitivno ima potrebe za ponavljanjem. Pa evo, pogledajmo na primjeru naŔih majki. Koliko puta èujemo kako nam govori jedno te isto "pamet u glavu, obuci se, pojedi to, uradi to..."! Sto puta svaki dan èujemo te stvari od naŔih majki! Nadalje, Gospa je vidiocima dala tajne (ne znaju svi vidioci sve tajne). Kada doðe vrijeme za to, vidjelica Mirjana æe povjeriti tajne fra Petru Ljubièiæu i on æe ih objaviti i tada æe se one ispuniti. (Taj sveæenik je inaèe veæ star tako da možemo oèekivati da æe se tajne ispuniti za naŔeg života, ne dao Bog zla sluèaja). Tada æe se pojaviti znak, tako da svi povjeruju. Dakle, možemo oèekivati da æe se ubrzo definitivno znati je li Meðugorje istina ili ne.

Valentina
jzekic

PostanoPostano: ned 21 stu 2004, 19:31
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Frajeru, a tko bi te to trebao mrzit i zbog èega, nismo se mi ovdje skupili i ne piŔemo zato da bi se mrzili, nego da bi naŔa ljubav bila sve to veæa, nikako nemogu shvatiti onoga koji može mrziti èovjeka, evo i dok ovo piŔem suze su mi u oèima, kada se sjetim slika mržnje meðu ljudima koje se tako èesto dogaðaju, doista ti nemaju svijest kako su kratko ovdje i kao brzo ovaj život prolazi, te da bi trebali iskoristiti svaku sekundu da iskažu svoju ljubav svima oko sebe, da rastu u toj ljubavi, bogateæi tako sebe i druge, donoseæi sreæu na svako mjesto gdje doðu, ta nije li ljepŔe vidjet nekog nasmijanog nego nekog tko plaèe, nije li lakŔe zagrliti nekog doli ga udriti nije li milosnije dati nekom svoju minutu i uèiniti ga sretnim doli proæi pokraj njega kao pokraj kakva neinteresantna predmeta, nije li se ljepŔe svakodnevno davati svojim prijateljima i neprijateljima te tako rasti u sebi, rasti za sreæu, zar se ne osjeæamo dobro dok usreæivamo druge, zar nemamo osjeæaj ponosa kad nekom pomognemo, zar nismo sretni dok ljubimo sve, mi krŔæani nemamo neprijatelja, jer Kralj naŔ nema neprijatelja, njegovo je kraljevstvo sveopæe i nadsvima, a mi smo ti koji svom Kralju svojim nesavjesnim djelovanjem stvaramo neprijatelje, na granicama njegova Kraljevstva, živeæi mržnju mada poznamo ljubav i dobrotu, milosrðe svog kralja.

O kako je lijepo ljubiti, o kako je sveto ljubiti, tako ne samo da æe nas poŔtivati drugi nego æemo s razlogom moæi cijeniti i sebe, imati duboki mir i zasluga naŔa nikad neæe nestati a naŔ kralj æe biti ponosan na nas!!!!

Ja sam glasnik Velikoga Kralja poslan na raskrŔæa života, gozbi da vjeènoj dovodim goste, da svijetu kažem Ŕto je ljepota.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web stranice [Vrh]
EGZORCIST

PostanoPostano: pon 22 stu 2004, 13:11
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

KLARA HVALA TI U IME SVIH ONIH KOJIMA MEÐUGORJE NEŠTO ZNAÈI ŠTO GA BRANIŠ! mEÐUTIM, MISLIM DA GA DJELA BRANE I NE TREBA SE SVAÐAT S NEKIM TKO NIKAD TAMO NIJE BIO A GOVORI! SVE POZIVAM, DOÐITE I VIDITE!
TVOGA SRCA PLAMEN, O MARIJO
NEKA SIƐE NA SVE LJUDE,
MI TE BESKRAJNO VOLIMO, MI TE VOLIMO!!!
frajer
iskljuĆØen

PostanoPostano: pon 22 stu 2004, 13:21
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Klaro, ĆØemu takvi otpori?
Jesam li Ŕto krivo primjetio? Ima li smisla to Ŕto sam primjetio? Reci ako sam potpuno fulao poantu.
Ja i dalje mislim da je nekakvo stranaŔtvo nedostojno krŔæanstva (to je ono kad se ti zahvaljujeŔ nekom treæem Ŕto te podupire u tvom pravu ...).

Radije prokomentiraj temu nego da se ograðujeŔ, pa nisam te ja osudio, samo sam, Ŕto bi rekao Ðapiæ, "povukao jednu sasvim malu paralelu ..."
klara

PostanoPostano: pon 22 stu 2004, 17:09
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Nisu nikakvi otpori, samo ja na takav naèin komunikacije koji ti brijeŔ nisam navikla i tu ti ne mogu parirati, jer ja tako komunicirati ne želim (a i ne znam). Od Meðugorja ne radim nikakav "sektaŔki pristup", nije mi to ni na kraj pameti, a i vjera mi ne služi za trgovanje (kako mi je isto netko tko se s mojim stavovima ne slaže - nježno priŔlopio). Samo sam postovima pokuŔavala objasniti svoj stav, pri tome nikoga ne vrijeðajuæi, ali i ne optužujuæi zaŔto misli drugaèije. I nikada nisam napisala da je jedino moja istina ispravna i vrijedna. Za razliku od veæine ostalih, ja sam Meðugorje KOMENTIRALA, a ne postove svodila na analizu neèije vjere ili karaktera. A Ŕto se osuda tièe - meni je na pameti "Mjerom kojom sudite, bit æe vam suðeno!". Smile

P.S. Po tvojem bi bilo cool da sam na pitanje ZaŔto je pile preŔlo cestu? odgovorila: "...da pobjegne èim dalje od Frajera..." ?!

Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš urešivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.