HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretražnik Pretražnik Članstvo Članstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: ned 22 srp 2018, 4:36. Pogledaj neodgovorene postove
Projekt "Mladi za mlade"
Započni novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedeća tema
Autor Poruka
Ljuda Baba
Spol: žensko
Postovi: 109
Lokacija: Pljaža
PostanoPostano: pon 28 srp 2003, 13:54
PostNaslov : Projekt "Mladi za mlade"
Citiraj i odgovori

Naslov pilot projekta formacije animatora "Mladi za mlade" sadrži i jedan od bitnih ciljeva samog projekta, a to je da su upravo sudionici, mladi aktivni vjernici, koji među svojim vršnjacima, na svojstven mladenački način, slobodno, otvoreno i radosno svjedoče i integriraju vjeru u svoj i njihov život, te budu graditelji Crkve zajedno sa župnom zajednicom i svećenicima.
Svi danas uočavaju koliko nedostaje formacija (duhovna, teološka, praktična....) u svim segmentima života i rada - i u Crkvi, a i u društvu. Ovo je jedan pokušaj praktične, životne i odgojne formacije prilagođene prvenstveno za mlade, koja bi kao takva pomogla i potakla na trajnu formaciju laika u Crkvi i stručno usavršavanje. Projekt nipošto ne smije biti (niti je želja da bude) jedini, već da bude jedan od, jer različitost obogaćuje.
Ali, pošto smo jedna Crkva i sam Ured za laike i mlade radi na tome da uspostavi kontakt sa svima u Hrvatskoj koji u bilo kojem smislu imaju formaciju, edukacije...stoga ovim putem molimo da se jave svi koji to žele kako bi si zajednički pomagali i učili jedni od drugih. Sa Hrvatskim caritasom je već ostvarena takva suradnja.

U želji da svima što više približimo ovaj projekt željeli bi kroz ove kratke natuknice navesti nekoliko činjenica koje su bitne za ovaj projekt koji se od studenog 2002. do srpnja 2003. održavao u požeškoj biskupiji:
- Nositelji i voditelji: Ured za mlade HBK, Povjerenstvo za mlade požeške biskupije i Salezijanska obitelj (sestre KMP, salezijanci i salezijanski animatori).
- Profil voditelja: 2 svećenika s dugogodišnjim iskustvom u radu s mladima, 2 sestre Kćeri Marije Pomoćnice kojima je karizma rad s djecom i mladima – jedna od njih ima jedanaestgodišnje iskustvo rada s animatorima u Italiji, 4 dugogodišnjih iskusnih animatora koji su apsolventi teologije, katehetike, pedagogije i psihologije te pomoćni voditelji, također višegodišnji animatori, koji osmišljavaju slobodan i zabavni dio susreta.
- Pristup: Dinamičan, uvijek zahtijeva sudjelovanje, kreativnost (kroz vježbe i igre), razvija zajedništvo, ali i samopouzdanje. Predavački pristup se također koristi, ali uvijek uz tehnička pomagala koja omogućuju vizualizaciju. Voditelji provode s animatorima svaki trenutak – najčešće u slobodnom vremenu najviše svjedoče ono što govore i rade na ovim susretima.
- Mediji komuniciranja - brojni ( npr. održana je multimedijalna prezentacija u Power pointu, digitalni fotoaparat, CD player, flomasteri, hamer papiri, ploča... )
- Metode rada i načina izvođenja – interaktivne radionice, vježbe, igre, ples, molitva, učenje vođenja igre, učenje različitih načina i tehnika prezentacija, samostalno izvođenje animatora – njihovo međusobno animiranje i evaluacija.

Zasad toliko....nešto više i konkretnije drugi puta

Didi
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
majčika
Spol: neodređen
Postovi: 178
Lokacija: Osijek
PostanoPostano: ned 17 kol 2003, 20:03
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

u galeriji slika vidjela sam da vam je bilo i te kako lijepo, zanimljivo a nadasve poučno. Zapravo, ono što sam željela reći je to da sam prošle školske godine bila na trodnevnom seminaru u Crvenom križu gdje mi se jako svidjela njihova organizacija animatora- oni u svakom većem gradu (odn.svojoj podružnici) imaju centar gdje je oko 6 animatora voditelja koji organiziraju osim rada s maldima kao ovo u Požegi, sve do dva puta god. i tečajeve za mlade animatore koji onda stupaju u daljnju akciju rada s mladima- tako šire i radionice,a i mrežu animatora. Mislim da je to vrlo zanimljivo i poučno i da bi i mi mogli organizirati nešto slično, jer podosta mladih ima slobodnog vremena i vjerojatno bi se uključili u rad, a kada jednom krene...

Bog ne daje križ onome koji ga ne može nositi!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
i.v.a.n.a.
Spol: neodređen
Postovi: 87
Lokacija: u Očevoj ruci
PostanoPostano: pon 18 kol 2003, 23:58
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

ja bi se rado uključila u taj projekt. kako?
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
Ljuda Baba
Spol: žensko
Postovi: 109
Lokacija: Pljaža
PostanoPostano: uto 09 ruj 2003, 13:17
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Bok ljudi...oprostite, nije me bilo poduže...ljeto je bilo radno i evo opet krećemo punom parom. Ove godine pilot - projekt će krenuti u još nekim biskupijama a o tome kad se sve službeno dogovori. Ivana mogu ti samo reći da će jedan biti blizu tebe...a ako hoćeš vidjeti kako rade pravi animatori u Splitu prošeći se do Kmana i reci da te Didi poslala.
Pozdrav svima
Didi
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
zole
Spol: muško
Postovi: 824
Lokacija: Osijek
PostanoPostano: uto 09 ruj 2003, 19:18
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Didi, sto je sa Osijekom??

Srebra i zlata nema u mene, ali što imam - to ti dajem: u ime Isusa Krista Nazarećanina hodaj! [Dj 3,6] Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati. [Mt 7,16]
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
Ljuda Baba
Spol: žensko
Postovi: 109
Lokacija: Pljaža
PostanoPostano: sri 10 ruj 2003, 18:06
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Bit će ako Bog da. Evo upravo smo sve materijale skupili, natipkali, sredili i šaljemo ih biskupu. Toliko je posla da se jednostavno nije stiglo ranije.
Lijep pozdrav.
Didi
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
xs...
Spol: neodređen
Postovi: 13
Lokacija: Mokropolje
PostanoPostano: čet 11 ožu 2004, 18:05
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Laughing Pusa svima!
samo da vam kažem da je na formaciji bilo mrak!

Smile-
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
jzekic
Spol: neodređen
Postovi: 261
Lokacija: Kaštel Lukšić
PostanoPostano: čet 11 ožu 2004, 21:14
PostNaslov : TRENUTCI INSPIRACIJE
Citiraj i odgovori

Moji dragi prijatelji, ljubljena braćo, vidim da vas je većina iz Zagreba pa i niste bolje upoznati sa stanjem u drugim djelovima Hrvatske što se tiče mladeži.Svi koji ovdje odgovaraju, jasno je, da su već negdje uključei i aktivi.Ali ono što sam htio reći na početku je da mi nismo sami sebi svrha.TREBAMO BITI SOL ZEMLJE I SVJETLO SVIJETA, svojim djelovanjem privlačiti ostalu mladež, ako je i potrebno prilagođavati im se da bi se oni lakše prilagodili nama i suživili u najljepšem poslanju. poslanju glasnika Velikoga Kralja na stazama života.Pa prema tome moramo svi zajedno iznalaziti nove načine kako da na kristove pute privedemo ostale, a ne kako da sebi ugodimo ili u ocima drugih sami izgledamo bolji nego sto doista jesmoJer nas nas brat i gospod Krist ljubi bas ovakve kakvi jesmo, on nam se veseli i zato nam je dao svu srecu ovoga svijeta samo je trebamo znati iskoristiti, te pomoći onima koji neznaju da iznađu prave načine življenja svoje sreće u ljubavi prema Gospodinu i bližnjemu.Jedno je bitno, ne se previse opterecivati neostvarenim planovima, i ne orjentirati se iskljucivo prema sebi i vlastitim strahovima i potrebama, nego iskoristiti svoje psiho-fizičke resurse kako bi pomogli drugima, jer zapravo pomažući drugima najviše pomažemo sebi.Treba se usmjeriti na ljubav, ali onu ljubav koja ljubi svakoga bez iznimke.Svi znamo da je to teško, gotovo neostvarivo, no samim pokušajem da se tako ponašamo učinili smo veliki korak.Jer zašto smo tu nego da bi pomagali svojoj braći.Ovdje nemislim samo na pomoć onima koji su fizički potrebni nekih dobara, i topla riječ, osmijeh veliki je dar koji unosi Sveti mir, tračak Božije milosti.Zapamtite, svi smo stvoreni na sreću, i često se na to pozivamo, ali cemo je u potpunosti moći ostvariti tek kad usrećimo one koji su oko nas.Ne budimo strogi i ne sudimo ljude zbog njihovih postupaka, nastojmo ih shvatiti, svi se nalazimo u uskogrudnom materjalističkom svijetu, i ponekad potpadamo pod njegov utjecaj, kad ti neko nanese nepravdu ne napadaj nego ga nastoj shvatiti, jer u svakome od nas Svemogući je stvoritelj ugradio iskru dobrote.U svome bratu treba gledati Božije prisustvo i njegovu milost, samo tako se možemo suprostaviti varkama zla.Budi siguran da ti je Bog dao svu sreću svijeta, pa mu zato budi zahvalan i pokušaj je na pravilan način ostvariti i njome ispuniti svoj zivot i život svojih bližnjih.

Moj mail je: josip.zekic@st.htnet.hr Nadam se da ga necete zloupotrebljivati....

Za one kojima se priča...

Ja sam glasnik Velikoga Kralja poslan na raskršća života, gozbi da vječnoj dovodim goste, da svijetu kažem što je ljepota.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web stranice [Vrh]
xs...
Spol: neodređen
Postovi: 13
Lokacija: Mokropolje
PostanoPostano: čet 11 ožu 2004, 21:42
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Idea Sve si to super napisao i to zaista je tako ...
Isus je predivan... želim da to svi znaju...

Smile-
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
jzekic
Spol: neodređen
Postovi: 261
Lokacija: Kaštel Lukšić
PostanoPostano: pet 12 ožu 2004, 7:56
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

jako sretan jako sretan jako sretan jako sretan jako sretan jako sretan jako sretan

DOISTA JE DOBAR I LIJEP ISTO KAO I SLJEDEĆI STIHOVI:

KRISTE, SVIJETLO SAMO,
HVALA TI ZA SUNCE
ŠTO GA VJEŠAŠ DANOM
DA TE MOGU VIDJET
U MALOM I ZNANOM!!!

o - ČUVA CIJELI SVIJET
O NJEMU SPOMEN ČIST
BIO JE ČOVJEK, BOG I CVIJET,
A ZVAO SE - ISUS KRIST!!!

BUDIMO I MI TAKVI!!!

O NEOPISIVE LI RADOSTI, KAD SVI SMO ZDRUŽENI, JER I ON JE TU, ISPUNJA NAŠA SRCA, KAO PRIJATELJ I BRAT, SREĆA NAŠA NIKADA NEĆE NAĆI KRAJ!!!

MILOST VAM I MIR!!!

JOSIP

Ja sam glasnik Velikoga Kralja poslan na raskršća života, gozbi da vječnoj dovodim goste, da svijetu kažem što je ljepota.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web stranice [Vrh]
sike
Spol: muško
Postovi: 3435
Lokacija: Sušak-Trsat
PostanoPostano: pet 12 ožu 2004, 12:33
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Doista su me dirnule i nadahnule ove rijeci,Josipe!Hvala na tome!
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
jzekic
Spol: neodređen
Postovi: 261
Lokacija: Kaštel Lukšić
PostanoPostano: pet 12 ožu 2004, 21:40
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

EVO JOS NEKOLIKO STIHOVA JER VOLIM GOVORITI TAKO, TIM SUZVUČJEM NEBA, ANĐEOSKIM GLASOM....

MOŽDA ME BOLJE RAZUMITE...

BOŽE TI ŠTO OBILAZIŠ SADA
POLJIMA, ŠUMAMA, CESTAMA,
DOLINAMA GORAMA I KLANCIMA
I DAJEŠ DA CVIJEĆE VENE
DA LIŠĆE SAMO PADA
SVUCI, SVUCI I S MENE
OVO ODJELO GREŠNO
KAO ŠTO S JESENA LIŠĆE
I DAJ, DA MOJE SRCE
U TEBI ZANAVJEK SE PRENE.

DOK SE NE PRENUH OD ŠAPUTANJA TVOGA
U SVIJETU
BIO SAM SAM
KO ZABORAVLJENA FRULA
KO SLOMLJEN STUP U TRAVI.

U KLONULU DUŠU VRATILA SE RADOST
ZASJAO SAM OD SREĆE
ZAPLAKALE OČI
JER ČUDO SE ZBILO OD SVIH DRUGIH VEĆE
NA NOV ŽIVOT USKRSNULA LJUBAV
IZ TAMNE GROBNE NOĆI.
BRAĆO SAD SAM S VAMA
NI SMRT VIŠE RASTAVIT NAS NEĆE,
JER USKRSNE GOSPOD VJEČNI I JEDINI KRALJ SREĆE.

OGNJENOGA ZATO SKUPILI SMO CVIJEĆA,
U KOŠARE ZLATNE ŠTO IH NEBO SPLETE
PUNOM RUKOM SIPAT ĆEMO GA PO PUTU
DA ŽIVOTA NOVOG RASIJEMO KLICE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MILOST VAM I MIR, VAMA KOJE LJUBIM!

Ja sam glasnik Velikoga Kralja poslan na raskršća života, gozbi da vječnoj dovodim goste, da svijetu kažem što je ljepota.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web stranice [Vrh]
jzekic
Spol: neodređen
Postovi: 261
Lokacija: Kaštel Lukšić
PostanoPostano: uto 27 tra 2004, 14:16
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Krist je rekao: Donio sam oganj na svijet i što hoću drugo nego da se rasplamsa. Ako je tko pozvan da nosi i raspiruje oganj u svijetu, onda je to mladež. Ako mlad čovjek nije sposoban za oduševljenje, žrtvu, za predanost ideji, tada od njega ne možemo mnogo očekivati.Pitanje je za što je oduševljen? Ako gledamo subjektivno, možemo to pitanje i drugačije izraziti: je li to oduševljenje trajno, smiruje li i usrećuje mladog čovjeka? Trajno oduševljenje mogu gajiti samo trajne vrednote.
Zato čovjek koji izgara za trajne vrednote, zaista nikada ne ostari: uvijek je mlad kao što kaže Ivan Vianney.Snažni mladi ljudi danas nagoviještaju novo vrijeme. Ne samo za sebe već i za druge imaju oganj istine, ljubavi, poštenja, nadnaravnog života. To je ideja „ognjištara“, koji predstavljaju žarišta obnove, gdje god se pojave. Oni su zaista „oganj koji je bačen na svijet“. Danas i Crkva želi da se taj oganj rasplamsa.Što više skupina mladih ljudi bude raspirivalo tu vatru usred kaosa i pokvarenosti, to će prije uskrsnuti novi svijet.Lijepo je biti mlad, a još ljepše kad si pun vatre za sve istinito i lijepo.

Ja sam glasnik Velikoga Kralja poslan na raskršća života, gozbi da vječnoj dovodim goste, da svijetu kažem što je ljepota.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web stranice [Vrh]
lega
Spol: muško
Postovi: 57
Lokacija: osijek,retfala
PostanoPostano: pon 26 srp 2004, 8:09
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

EVO GOTOVA JE PRVA GENERACIJA ANIMATORA U NAŠOJ BISKUPIJI I MOGU VAM REĆI DA JE BILO FENOMENALNO, TO JE JEDNO ISKUSTVO KOJE SE NE MOŽE MJERITI NITI SA ČIM. Wink
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
davorseljan
Spol: muško
Postovi: 2572
Lokacija: sv. Petar Apostol Zagreb
PostanoPostano: pon 06 ruj 2004, 21:00
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Pozdrav svima.
Danas sam zaključio da postoji puno onih koji još nisu ukljućeni u ovaj projekt. Pogotovo oni koji nisu formalno vezani za župu več rade u drugim sredinama.
Naravno i ja sam među njima.
Dali postoji mogućnost uključivanja?
Neko vrijeme me vuće misao da se vratim djelomićno u župu u kojoj živim.

U radu je spas.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
heartsong
Spol: žensko
Postovi: 575
Lokacija: SOBOTICA
PostanoPostano: uto 07 ruj 2004, 12:44
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
TREBAMO BITI SOL ZEMLJE I SVJETLO SVIJETA, svojim djelovanjem privlačiti ostalu mladež, ako je i potrebno prilagođavati im se da bi se oni lakše prilagodili nama i suživili u najljepšem poslanju. poslanju glasnika Velikoga Kralja na stazama života.Pa prema tome moramo svi zajedno iznalaziti nove načine kako da na kristove pute privedemo ostale, a ne kako da sebi ugodimo ili u ocima drugih sami izgledamo bolji nego sto doista jesmoJer nas nas brat i gospod Krist ljubi bas ovakve kakvi jesmo, on nam se veseli i zato nam je dao svu srecu ovoga svijeta samo je trebamo znati iskoristiti, te pomoći onima koji neznaju da iznađu prave načine življenja svoje sreće u ljubavi prema Gospodinu i bližnjemu.Jedno je bitno, ne se previse opterecivati neostvarenim planovima, i ne orjentirati se iskljucivo prema sebi i vlastitim strahovima i potrebama, nego iskoristiti svoje psiho-fizičke resurse kako bi pomogli drugima, jer zapravo pomažući drugima najviše pomažemo sebi.Treba se usmjeriti na ljubav, ali onu ljubav koja ljubi svakoga bez iznimke.Svi znamo da je to teško, gotovo neostvarivo, no samim pokušajem da se tako ponašamo učinili smo veliki korak.


ma nek mi netko veli nekaj protiv ovoga! bum ga zritala!!! jako sretan jako sretan

dragi josipe, ovim si me veoma ohrabrio, i hvala ti što si dopustio da me ohrabri Krist u tebi!!! Nemaš liejpšeg poklona koji možeš pokloniti bratu! ili sestri. Wink

Ispraznost cijelog svijeta
je kao snijeg usred ljeta,
a dijete po njem trči boso.
Zar svejedno je?

Samo u Bogu je mir, dušo moja,
Samo u njemu je sva nada srca mog.
Samo On je moja stijena, ufanje.
Bog mi je utjeha, hridina silna,
Utočište.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
fra Josip
Spol: muško
Postovi: 14
Lokacija: Köln
PostanoPostano: ned 17 lis 2004, 19:26
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

pozdrav svim animatorima

prosao sam ovaj tecaj i nemam sto reci

osim

Rolling Eyes

PRIDRUZITE NAM SE

necete zazaliti

Laughing

mir i dobro

Laughing

fra joke
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web straniceMSNM [Vrh]
Andy
Spol: žensko
Postovi: 25
Lokacija: kc/zg
PostanoPostano: ned 17 lis 2004, 20:20
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

e ljudi mislim da kod nas kreće nova formacija a-tora...
Jupiiiiiiiiiiiiiiii....jedva čekam!!!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
heartsong
Spol: žensko
Postovi: 575
Lokacija: SOBOTICA
PostanoPostano: ned 17 lis 2004, 20:53
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

gdi pa si to čula!? ja sam čula obratno...

Ispraznost cijelog svijeta
je kao snijeg usred ljeta,
a dijete po njem trči boso.
Zar svejedno je?

Samo u Bogu je mir, dušo moja,
Samo u njemu je sva nada srca mog.
Samo On je moja stijena, ufanje.
Bog mi je utjeha, hridina silna,
Utočište.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
Andy
Spol: žensko
Postovi: 25
Lokacija: kc/zg
PostanoPostano: pon 18 lis 2004, 20:24
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

pa ne znam niti ja točno.... ali ako će biti taj tečaj za instruktore.... onda će valjda biti i nova formacija....
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
davorseljan
Spol: muško
Postovi: 2572
Lokacija: sv. Petar Apostol Zagreb
PostanoPostano: pet 22 lis 2004, 21:03
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Sada ću biti oštar Evil or Very Mad
Što se pokrenulo od Lošinja i od mog zadnjeg posta.
Didi, Jo i kompani nisu se udostojile u opče javiti. Pitam se čemu ured za mlade HBK???
Svi koji su bili na Lošinju kupaja se drže i to je to.
Projekti postoje samo oni koji ih pišu nisu u eliti pa se onda to stavlja u ladicu.
Ako i hoćeš raditi stavljaju te u ignoriranje.
Dosta mi je toga.

U radu je spas.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Jo
Spol: žensko
Postovi: 357
Lokacija: Zagreb
PostanoPostano: uto 26 lis 2004, 12:53
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

E Davore moj, a ja neću biti oštra jer mislim da ovo nije mjesto za to ako se želi zajedno raditi za dobro svih kojima smo poslani!

Pošto si iz Zagreba mislim da si trebao prije pokucati na vrata Ureda za mlade HBK i pitati ove stvari! Ovaj Ured i isto tako i zbog tebe tu!!!

U svom postu miješaš kruške i jabuke. Mali Lošinj je išao u organizaciji Povjerenstva za mlade ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE a ne Ureda za mlade HBK i imao je cilj okupiti animatore koji rade na Sinodi a isto tako koji su kontakt osobe po župama. To nije elitizam to je potreba, ali ako se u to uključi previše ljudi nastaje metež.

Da projekti postoje i to je prilog bogatstvu koje bi Crkva trebala imati ali isto tako ne mora se sve stavljati na sva zvona. Hvalevrijedni su svi pokušaji kojima se želi aktivirati mlade i pokazati im način na koji se mogu uključiti u rad župne zajednice. Kad netko želi raditi naći će način!

Lav je u zraku
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mail [Vrh]
davorseljan
Spol: muško
Postovi: 2572
Lokacija: sv. Petar Apostol Zagreb
PostanoPostano: ned 31 lis 2004, 22:33
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Jo napisa:
E Davore moj, a ja neću biti oštra jer mislim da ovo nije mjesto za to ako se želi zajedno raditi za dobro svih kojima smo poslani!

Pošto si iz Zagreba mislim da si trebao prije pokucati na vrata Ureda za mlade HBK i pitati ove stvari! Ovaj Ured i isto tako i zbog tebe tu!!!

U svom postu miješaš kruške i jabuke. Mali Lošinj je išao u organizaciji Povjerenstva za mlade ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE a ne Ureda za mlade HBK i imao je cilj okupiti animatore koji rade na Sinodi a isto tako koji su kontakt osobe po župama. To nije elitizam to je potreba, ali ako se u to uključi previše ljudi nastaje metež.

Da projekti postoje i to je prilog bogatstvu koje bi Crkva trebala imati ali isto tako ne mora se sve stavljati na sva zvona. Hvalevrijedni su svi pokušaji kojima se želi aktivirati mlade i pokazati im način na koji se mogu uključiti u rad župne zajednice. Kad netko želi raditi naći će način!

Ti isti animatori sada pokreću aktivnosti po župama dok mi ostali moramo doslovce mahati potvrdama da nešto pokrenemo.
Susreti se rade samo za vas sa Lošinja a ostale se ne zove.
Mislim da je dosta ovoga. Svi animatori ma gdje se oni školovali moraju se isto rangirati a ne da svi sa Lošinja budu elita a ostali animatori druge vrste. Sori ali ja se tako osječam.

U radu je spas.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Čudoredka
Spol: neodređen
Postovi: 10
PostanoPostano: pet 12 stu 2004, 16:38
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ako mene pitate, ovo je totalno besmisleno.
Pogledajte koliko vas ima koji niste uključeni u ništa???
Zar postojite sami zbog sebe?
Zar je ovo namjenjeno vašem uljepšavanju, hvalisanju samima pred sobom?!
Što ste napravili od tog slavnog Lošinja? Samo ste se bolje povezali s istomišljenicima, a jeste li uključili nekog novog, proširili krug suradnika, i onih konzumenata?

A ti Jo odgovaraš davorseljan2-u u stilu onog Kennedijevog: "Ne pitaj što država može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za državu". To nije lijepo, velik je problem kad krivi ljudi sjede na krivim mjestima.

Ovo je moje razmišljanje, bez uljepšavanja. Pozdrav!
Korisnički profilPošalji privatnu poruku [Vrh]
davorseljan
Spol: muško
Postovi: 2572
Lokacija: sv. Petar Apostol Zagreb
PostanoPostano: sub 13 stu 2004, 22:09
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Očito ovo mora ići na neku veču razinu.
Što hoću reći?
To da ću odgovor sada potražiti u Šibeniku kod voditelja ureda za mlade. Odgovora nema. Ovdje možemo pisati koliko hoćemo i to se neče pomaknuti već ide polako i ignoriranje.
Tako se očito radi.

U radu je spas.
Korisnički profilPošalji privatnu porukuPošalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Započni novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.

Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group