|
 |
Autor |
Poruka |
EGZORCIST
Spol: 
|
Postano: uto 30 stu 2004, 16:17
Naslov : [ostale teme] PREDSJEDNIĆKI IZBORI!!!!! |
|
|
KOME DATI GLAS? MORALNA DUŽNOST SVAKOG KATOLIKA JE DATI GLAS NEKOME!!! A KOME? KANDIDATI SU SMIJEŠNI!! |
|
|
|
|
 |
frajer
iskljuĆØen
Spol: 
|
Postano: uto 30 stu 2004, 18:28
Naslov : |
|
|
ZekiƦu, jesi to ti?
Ti ƦeÅ” vjerojatno za Antu KovaĆØeviƦa, a ja Ʀu vjerojatno za Ćurưu AdleÅ”iƦ ili Slavena Leticu. |
|
|
|
|
 |
nata
Spol: 
|
Postano: uto 30 stu 2004, 20:54
|
|
nu, objasni mi to s moralnom dužnoŔæu...  |
|
Ja sam s vama u sve dane - do svrŔetka svijeta!!! |
|
|
 |
Coje

Spol: 
|
Postano: uto 30 stu 2004, 22:10
|
|
Ako dajete glasove za one koji nemaju nikakve Ŕanse za pobjedu, time stajete na stranu onoga koji æe pobjediti. Meni se èini da æe se borba voditi na liiniji MESIà - KOSOR. Po meni, ne bih glasao ni za jedno, ali smatram da treba birati manje zlo, a to je - èini mi se - Kosorica.
Treba znati i ovo: onaj tko ne izaðe na izbore dao je glas onome tko pobjedi. Nitko ne može ostati neumjeŔan, bez odgovornosti.  |
|
http://www.kumi.hr |
|
|
 |
Natty

Spol: 
|
Postano: sri 01 pro 2004, 7:15
|
|
PozdraviƦ svima,
Mislim da na ovom forumu doista nema mjesta politici!
Mali savjet Egzorcistu: Ne piŔi s ukljuèenim caps lockom, onda to izgleda kao da vièeŔ, onda kad joŔ to poboldaŔ ispada da vriŔtiŔ !!!  |
|
Bog je milosrdan, spor na srdžbu i pun dobrote. |
|
|
 |
frajer
iskljuĆØen
Spol: 
|
Postano: sri 01 pro 2004, 7:51
|
|
... i kad staviÅ” veliki font onda to iritira.
Coje: ali ja ne mogu glasati za Kosoricu jer bi time iŔao protiv svoje politièke logike koja mi brani da cjelokupnu vlast obnaŔa samo jedna politièka opcija koja je itekako nesavrŔena. HDZ je napravio toliko loŔeg (OK, pojedinci iz HDZ-a) da nema Ŕanse da ih postavim za begove u Hrvatskoj. Nisu oni baŔ tako reformirani, odnosno, reformirani su upravo koliko i SDP. A Mesiæ je BTW neusporedivo inteligentniji politièar od Pijunke Kosor.
Nego, zaŔto se o politici ne bi ovdje moglo razgovarati? Tko je to napisao možda smatra da Crkvi mjesto u sakristiji?!
Politika je javna stvar pa tako i nas, "mladih katolika". Uostalom, koliko se veæ ovdje raspravljalo o politièkim pitanjima ovo je smijeŔan prijedlog da se ne raspravlja o politici. |
|
|
|
|
 |
Srki

Spol: 
|
Postano: sri 01 pro 2004, 7:51
|
|
Ma OK je! Glasat Ʀu za MesiƦa, naravno, jer nema boljih.
A tko Ʀe za Ćiru?
 |
|
|
|
|
 |
fat drummer

Spol: 
|
Postano: sri 01 pro 2004, 8:09
|
|
a boris miksic. decko s tresnjevke, uspio svojim radom, ima nekoliko patenata sirom svijeta.... bla bla bla bla bla bla bla
mislim da svi trebamo glasat za jadranku! tek tada ce pravi muskarac bit na celu drzave!!!! |
|
I am a Jew. Hath not a Jew eyes? hath not a Jew hands, organs, dimensions, senses, affections, passions? |
|
|
 |
Natty

Spol: 
|
Postano: sri 01 pro 2004, 8:45
|
|
Mislim da ovdje nije mjesto politici jer je njena okosnica gotovo uvijek svaưa, a svaưi ovdje nije mjesto. Eto zato. Opet sam se krivo izrazila izgleda.
Samo vi raspravljajte!
Inaèe moje je miŔljenje da bi Ŕto viŔe katolika u politièkom životu. |
|
|
|
 |
spavanko

Spol: 
|
Postano: sri 01 pro 2004, 8:52
|
|
kad oni skupe 10 000 glasova onda cu se javit...pogotovo onaj pticar. a moram priznat da su me natty-jevi postovi na ovu temu dosta zbunili. sve u svemu i rojs je jedna opcija: nakon svoje glazbene karijere pogotovo |
|
make love, no war |
|
|
 |
Natty

Spol: 
|
Postano: sri 01 pro 2004, 9:06
|
|
Ja sam ti malo nespretna u toènom definiranju razmiŔljanja. Moja je reakcija bila takva jer ima nas svakakvih, onih koji poznaju politiku bolje ili loŔije. Iskreno, mislim da niti jedan kandidat nije baŔ neŔto, a naklonost nekome može izazvati revolt u nekom drugom i eto ti svaðe.
Katolika bi trebalo biti Ŕto viŔe u politièkom životu jer moramo prestati sjediti skrŔtenih ruku i poèeti se boriti za dobro i pravdu.
Å to sam sad nejasno izrekla?  |
|
|
|
 |
Natty

Spol: 
|
Postano: sri 01 pro 2004, 9:10
|
|
Frajeru Ŕto ti smatraŔ pod politièkim pitanjima? Ako je to problem oko kojega treba iznijeti svoje stavove, onda je to ok, ali ovdje je rijeè iskljuèivo o naklonosti.
Ali opet kao Ŕto rekoh ako vi želite, slobodoumna sam, dakle nemam niŔta protiv da vi raspravljate.
Evo obeæajem da se neæu viŔe petljati  |
|
|
|
 |
dodododoprecjednik

Spol: 
|
Postano: sri 01 pro 2004, 12:16
|
|
ljudi, ne znam znate li da je to kome ce netko dat glas privatna stvar... ja se necu izjasnit po ovm pitanju... al ne samo zato, nego jos nisam ni odlucio.
ja se uopce ne zamaram politikom, niti me zanima
izaci cu na izbore, izvrsit svoju gradansku duznost i to je to...
 |
|
Hvaljen budi, Gospodine moj.... |
|
|
 |
frajer
iskljuĆØen
Spol: 
|
Postano: sri 01 pro 2004, 12:20
|
|
Zar nije pitanje abortusa politièko pitanje ... ma uopæe, 90% ozbiljnih tema na ovof forumu se dotièu politike ovako ili onako.
U tom kontekstu ne razumijem kad se netko nonŔalantno odnosi prema politici, ondnosno konkretno prema ovim izborima ... |
|
|
|
|
 |
Gogi

Spol: 
|
Postano: sri 01 pro 2004, 18:52
|
|
Politika je jako zeznuta stvar i kad iznosimo svoje politicke stavove u javnosti moramo biti jako oprezni.
Izbori su ko kad Hugu Mordana kaze: " izaberi jedan broj, sigurno ces pogrijesiti...".
U to mozete bit sigurni: koga god da izaberete sigurno cete pogrijesiti.
Pa biramo ljude a ne robote. A znate kakvi su ljudi .
Pa da malo deaktualiziram temu postavljam pitanje:
Sta ako se neka stranka zalaze protiv abortusa, a sve ostale rubrike su joj takorec 0 bodova  |
|
|
|
|
 |
Coje

Spol: 
|
Postano: sri 01 pro 2004, 20:55
|
|
Smatram jako bitnim - kao i Frajer - da se mladi Ŕto je ozbiljnije moguæe bave politikom. Ne želimo biti slijepci koje æe lukavi lisci loditi kud oni hoæe. "Guske u magli" - to je lekcija iz povijesti koju ne treba zaboraviti (Radiæ), nego iz nje izvuæi dobre zakljuèke potrebne za život.
Frajeru, kad kod osobe predsjednika gledaŔ znaèaj osobe onda se nipoŔto ne bih složio s tobom u onoj ocjeni koju si dao trenutnom predsjedniku! Taj se toliko puta izblamirao da je i mene bilo sram Ŕto taj èovjek predstavlja moju domovinu! Uz to, osoba predsjednika i nije niŔta drugo nego marioneta koja pleŔe kako mu kažu premijer i sabor. Veliku veæinu posebnih ovlasti koje je predsjednik nekad imao skinuli su tako da predsjednik služi samo kao jedna figura! Zato i ne gledam na tu funkciju kao nekad kad je osoba predsjednika znaèila mnogo viŔe! Zato mi je sad bitno da to bude dobro obrazovana, kulturna osoba (koja po moguænosti zastupa Ŕto krŔæanskije stavove). Mesiæ se izjasnio kao agnostik, a osobno volio bih da me predstavlja netko tko je ipak vjernik (barem tradicionalni).  |
|
|
|
 |
heartsong

Spol: 
|
Postano: čet 02 pro 2004, 6:09
|
|
cinjenica je da se nema za koga glasati, jer ne postoji savrsen kandidat u kojeg bi imali ful povjerenja. ali ako ne glasujes nemas se pravo zaliti kasnije... |
|
Ispraznost cijelog svijeta
je kao snijeg usred ljeta,
a dijete po njem trĆØi boso.
Zar svejedno je?
Samo u Bogu je mir, duŔo moja,
Samo u njemu je sva nada srca mog.
Samo On je moja stijena, ufanje.
Bog mi je utjeha, hridina silna,
UtoèiŔte. |
|
|
 |
frajer
iskljuĆØen
Spol: 
|
Postano: čet 02 pro 2004, 7:52
|
|
Domac, jako si pametno rekao kad si rekao da je izbor predsjednika privatna stvar. To dakako, niŔta ne znaèi, to razumijeŔ. Postoje neke parole koje se furaju i onda im se ni koji žele biti "in" priklanjaju, poput tebe.
Da te pitam zaŔto bi to bila privatna stvar ne bi znao odgovoriti. No, nije to važno ...
Pitanje izbora predsjednika je javno pitanje. Ljudi se izjaŔnjavaju za koga æe glasati i pritom iskazuju svoje stavove i svoja razmiŔljanja o mnogim stvarima. I zato je dobro da postoji javna rasprava o svim kandidatima. Kad kažem da æu glasati možda za Leticu tada sam neŔto izrekao o svojim stavovima i razmiŔljanjima i sigurno mogu pomoæi drugima da si razjasne to teŔko pitanje izbora, kao Ŕto u raspravi koja bi uslijedila i ja bi možda bolje presudio ili se uèvrstio.
I konaèno, krŔæanska je dužnost izaæi na izbore, ali jedino ako su se prethodno dobro razmotrile sve opcije. Tko je neozbiljan po tom pitanju nek se ne vara misleæi da èini svoju krŔæansku dužnost izlazeæi na izbore. |
|
|
|
|
 |
Coje

Spol: 
|
Postano: čet 02 pro 2004, 14:59
|
|
Bravo Frajeru!! PodvlaĆØim i potpisujem zadnju reĆØenicu iz tvog zadnjeg posta!!  |
|
|
|
 |
fat drummer

Spol: 
|
Postano: čet 02 pro 2004, 15:07
|
|
a ne nemojte tako, predsjednik nije figura koja plese kako sabor svira i vlada diktira. predsjednik je nosioc izvrsne vlasti, predstavlja nas u zemlji i inozemstvu, daje amnestiju i pomilovanja, moze u izvanrednim okolnostima donositi uredbe zakonskog ranga, uz supotpis predsjednika vlade naredit mobilizaciju vojske, imenuje mandatara vlade, raspisuje izbore za sabor, odgovara za povrede ustav ustavnom sudu rh na prijedlog sabora...
glasat za predsjednika drzave je vazno ako ne nista drugo radi stabilizacije politicke scene. predsjednik po volji vladajuce stranke ne bi bio dobar jer hdz ima tendenciju upadanja u ludilo vlasti i cini svasta. mesic je usprkos gafovima pokazao da moze funkcionirat i kao predsjednik s racanovom i sanaderovom vladom, sto je uspijeh samo po sebi.
od ostalih kandidata izdvojio bih pticara (student prometa) kao potpuni promasaj i sramotu za sve studente i rojsa koji je jednostavno rojs... |
|
I am a Jew. Hath not a Jew eyes? hath not a Jew hands, organs, dimensions, senses, affections, passions? |
|
|
 |
Coje

Spol: 
|
Postano: čet 02 pro 2004, 22:07
|
|
Fat, jesi li ĆØitao "Prstenovu družinu" iz trilogije "Gospodar prstenova"? Tamo imaÅ” dobar opis predsjednika (kod hobita bio je to "naĆØelnik") kojem je glavna služba bila otvarati godiÅ”nje bankete i regulirati broj oružnika ovisno o potrebi. Ćini mi se da mi nismo daleko od naÅ”ih dragih hobita Å”to se tiĆØe osobe predsjednika.
A glede izvrŔne vlasti - nije li premijer države politièki mnogo jaèa (markantnija) osoba od osobe predsjednika?!
Ipak, treba izaæi na izbore, jer nas naŔi predsjednice predstavljaju u zemlji i inozemstvu. Možemo barem uèiniti toliko da izaberemo onoga tko æe nas znati lijepo predstavljati; tko nas vani neæe sramotiti nedostatkom potrebnog znanja i uètivosti.  |
|
|
|
 |
jelena
Spol: 
|
Postano: čet 02 pro 2004, 22:32
|
|
Da živim u Švicarskoj vjerojatno se s izborom buduæeg predjednika ne bih zamarala, ali ovako me to brine jer u naŔoj zemlji naŔa sudbina i tek kako ovisi o politièarima.
Ne slažem se da ne treba "bacati" glasove na autsajdere (osim ako su lakrdijaŔi kao neki), jer da razmiŔljamo drukèije, npr. ne dajmo glas onom tko se veæ pokazao kao loŔ, onda bismo uvidjeli da nam samo autsajderi i preostaju.
Ja sam mislila ne iƦi na izbore jer nemam za koga glasati, ali izabrat Ʀu onog za koga smatram da je najmanje zlo. Jadno... |
|
|
|
|
 |
zoki

Spol: 
|
Postano: pet 03 pro 2004, 8:01
|
|
frajer napisa: |
I konaèno, krŔæanska je dužnost izaæi na izbore |
to zvuèi kao: nema hoæeŔ ili neæeŔ veæ moraŔ! mora se samo umrijeti!
glupo je da komentiramo za koga je dobro glasati ili ne jer znamo da nitko nije savrŔen. svaki put kod nas su predsjednièki izbori smjeŔni jer se kandidira baŔ svatko, primjer su æiro i ona odvjetnica iz splita za koju 80% hrvatske ni ne zna. no, kad se veæ komentira onda æu ja reæi samo ovo. nisam Ŕovinist ni niŔta tome slièno, ali mislim da za predsjednicu nikako ne bi bila dobra plaèljiva ministrica, ipak je plaèljiva.
i joŔ neŔto. coje je rekao kako se mesiæ izjasnio kao agnostik. to je njegova privatna stvar. gledajuæi malo u proŔlost mislim da je u nekim stvarima bio moralniji nego oni prije njega koji su svaku nedjelju bili u crkvi samo da ih se vidi. |
|
lotr |
|
|
 |
fat drummer

Spol: 
|
Postano: pet 03 pro 2004, 8:59
|
|
Coje napisa: |
Fat, jesi li ĆØitao "Prstenovu družinu" iz trilogije "Gospodar prstenova"? Tamo imaÅ” dobar opis predsjednika (kod hobita bio je to "naĆØelnik") kojem je glavna služba bila otvarati godiÅ”nje bankete i regulirati broj oružnika ovisno o potrebi. Ćini mi se da mi nismo daleko od naÅ”ih dragih hobita Å”to se tiĆØe osobe predsjednika.
A glede izvrŔne vlasti - nije li premijer države politièki mnogo jaèa (markantnija) osoba od osobe predsjednika?!
Ipak, treba izaæi na izbore, jer nas naŔi predsjednice predstavljaju u zemlji i inozemstvu. Možemo barem uèiniti toliko da izaberemo onoga tko æe nas znati lijepo predstavljati; tko nas vani neæe sramotiti nedostatkom potrebnog znanja i uètivosti.  |
ma sve pet, predsjednik je znantno oslabljen za sve zivo mu treba supotpis premjera uz suglasnost vlade, al bita je element naseg politickog sustava. imenuje mandatara vlade tj buduceg premijera. jest da mora paziti na to da ce to biti netko tko ima podrsku u saboru, ali u slucaju da sabor ne izglasa vladu, pa se to ponovi on postaje jedini izvrsni element u drzavi.
njegova snaga nije u mirnodobskom razdoblju vec u razdoblju neke nedace ili rata. to je dobar sustav jer tako postoji kontrola vlade od strane sabora, sabor mora paziti jer vlada moze traziti njegvo raspustanje ali samo uz supotpis predsjednika koji raspisuje i nove izbore. |
|
|
|
 |
Markos
Spol: 
|
Postano: pet 03 pro 2004, 11:22
|
|
Ja znam da Mesiæu ne bih dao glas iz nekoliko razloga. Ne sviða mi se to Ŕto od svih stranih jezika prièa srpski, bosnaski i malo ruskog. Prlikom susreta s engleskom kraljicom prièao je na hrvatskom, u skupŔtini UN takoðer,... pa daj brate barem engleski. Sjetimo se Picule ili Kanadera koji prièaju u jeziku i pismo po 4-5 jezika. Osim toga Mesiæ je informatièki nepismen, za njega vrijedi kao i za Šeksa emajlirana poŔta, osim toga iz njegovog Ureda podijeljeno je tone transkripata bez kontorole po onoj meni paŔe vi se snaðite o generalima, o Tuðmanu i... u Haag i Pukaniæu a o njegovom svjedoèenju u Haagu nigdje ni glasa ni traga. Pa ako si ti Predsjednik onda bi to moralo biti javna stvar. Druga stvar ako ideŔ u Haag kao Mali Mate zaŔtiæeni svjedok bez utjecaja i položaja...., a i one lakrdije vezano za rat isprika Srbiji, pa nas Crna Gora nije ni dotakla,... ŔtoviŔe branili nad braæa Danilo... I dalo bi se joŔ dosta toga Ŕto mi se kod njega kao El Prezidente ne sviða,... |
|
|
|
|
 |
|
|
Ne moe otvarati nove teme. Ne moe odgovarati na postove. Ne moe urešivati svoje postove. Ne moe izbrisati svoje postove. Ne moe glasovati u anketama.
|
|