Autor |
Poruka |
Mash

Spol: 
|
Postano: pet 27 svi 2005, 19:13
Naslov : |
|
|
Anðeli…….
Kako ste pisali lijepa svjedoèanstva, Bogu hvala !
Moj anðeo èuvar…. Majko mila, taj se naradio veæ kao za desetoricu
Od koliko me samo prometnih nesreæa spasio…
I u utorak od jedne….
No, da se vratim na svog Anðela…
o njemu sam poèela razmišljati u zadnjih godinu dana… u biti , poèela sam ga malo upoznavati… obraæati mu se….
Kada idem na ispit ili neki razgovor uvijek zamolim svog Anðela da ode Anðelu èuvaru te osobe i da mole da naš susret proðe u Miru, da bude od Gospodina blagoslovljen…
I ne bi vjerovali kako onda to sve proðe super…
Kada se molim, osim što molim sve Svece, Blaženike, Svece pokojne iz svoga roda, anðele (cijelo Nebo), molim i svog Anðela èuvara da u tom trenu moli sa mnom kako bi ta moja molitva zaista bila vapijuæa u Nebo… možete i vi ostali pokušati, ako niste do sada…
prekrasno je znati i vjerovati da su zaista svi sveci, anðeli tada sa tobom u sobi ili gdje god se molite i da molite zajedno… da se na to mjesto tvog susreta sa Gospodinom «preselilo» cijelo Nebo…
a zamislite kad ste npr. u busu… i u biti sa nama su pored svakoga od nas još i naši Anðeli èuvari, kak je to zgodno…
da, inaèe, tamo ranije su neki spomenuli kako im sobe lièe na omanje kapelice, i moja je isto to postala…
slike svetaca, kipiæ Marije, Isusa… ali, meni je to tako drago… Drago mi je kad otvorim oèi bacit pogled na Njih…. Naravno- to «bacanje» pogleda treba biti najprije u duši i srcu…
Bila je još jedna situacija na moru kada je oèito bilo da me sam Gospodin spasio ,a sada vidim i kako – preko mog Anðela… no, pisat æu to u drugom postu…
Sve u svemu, netko mi je jednom rekao: «ne dopusti svom Anðelu da bude besposlen, on želi da ga moliš za pomoæ…. Neka bude sa tobom u svakom poslu kojeg èiniš , u svakoj molitvi… traži ga, jer on to èeka…»
Hvala našim Anðelima što nas nose i èuvaju…
BVB |
|
"Iskustvo nas uèi
da je ljubav jaka i nesavladiva kao smrt"
papa Grgur IX. sv.Elizabeti
 |
|
|
 |
Mash

Spol: 
|
Postano: pet 27 svi 2005, 20:19
|
|
još æu vas malo udavit sa dugim postom ,
ovo je molitva Anðelu Èuvaru
Litanije Svetom Anðelu Èuvaru:
Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se !
Gospodine, smiluj se!
Kriste, èuj nas!
Kriste, usliši nas!
Oèe nebeski, Bože, smiluj nam se !
Sine, Otkupitelju svijeta Bože, smiluj nam se!
Duše sveti, Bože, smiluj nam se!
Sveto Trojstvo, jedan Bože, smiluj nam se!
( dalje se iza svakog reda moli- moli za nas! )
Sveta Marijo, Kraljice Anðela
Sveti Anðele, koji me èuvaš..
Sveti Anðele, koji me vodiš..
Sveti Anðele, koji me opominješ…
Sveti Anðele, koji me savjetuješ…
Sveti Anðele, moj Skrbnièe…
Sveti Anðele, moj Odvjetnièe…
Sveti Anðele, moj vjerni prijatelju…
Sveti Anðele, moj ljubljeni Brate..
Sveti Anðele, moj èuvaru…
Sveti Anðele, moj budni Pastiru..
Sveti Anðele, svjedoèe mojih djela..
Sveti Anðele, moja pomoæi u napastima..
Sveti Anðele, koji nadamnom bdiješ…
Sveti Anðele, koji moje molitve pred Boga nosiš..
Sveti Anðele, koji za mene moliš…
Sveti Anðele, koji me i mojoj zapuštenosti hrabriš…
Sveti Anðele, koji sa mnom upravljaš…
Sveti Anðele, koji moja djela gledaš…
Sveti Anðele, koji me u pogibeljima braniš…
Sveti Anðele, koji me uèiš…
Sveti Anðele, moja obrano…
Sveti Anðele, moje svjetlo u dvojbama..
Jaganjèe Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti
nam Gospodine!
Jaganjèe Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši
nas Gospodine!
Jaganjèe Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj
nam se Gospodine!
Moli za nas sveti Anðele Èuvaru,
Da dostojni postanemo obeæanja Kristovih,
Pomolimo se.
Svemoguæi Vjeèni Bože, koji si u svojoj neizrecivoj dobrostivosti svim vjernicima dodijelio osobnog Anðela Èuvara, da nas èuva od svake pogibelji i da vodi naše duše, podaj, molimo Te, da ovoga svetoga Anðela, kojeg si mi u svome milosrðu dao da ljubim i da ga vjerno slijedim, da i tako po Tvojoj milosti i pomoæu njegove brižljivosti zaslužim s njim i ostalim anðelima gledati i promatrati neizmjernu slavu , kojom svoje izabranike u nebeskoj domovini nagraðuješ.
Po Gospodinu našemu Isusu Kristu, sinu Tvojemu, koji sa Tobom i sa Duhom Svetim živi i kraljuje, Bog u sve vijeke vjekova. Amen!
BVB |
|
"Iskustvo nas uèi
 |
|
|
 |
pingi

Spol: 
|
Postano: ned 29 svi 2005, 12:35
|
|
Mash, lipi si ti nama roman napisala za èitati!
No, ima još nešto. Uvijek kad sam bila u dvojbi što uèiniti ili mi je jednostavno trebala pomoæ, zamolila bih svog Anðela èuvara za pomoæ i on bi mi uvijek pomogao. Ali, zadnjih tjedana dogodilo mi se nešto, pa sam ga i ovog puta zamolila da mi pomogne. No, odgovor mi nije stigao. Što mislite, je li moguæe da mi na ovaj naèin želi pokazati da trebam biti strpljivija ili što?  |
|
|
|
|
 |
merkat

Spol: 
|
Postano: ned 29 svi 2005, 15:13
|
|
Dogadja se i meni da se molim za nesto jako, jako dugo, no objasnim si da je bolje za mene da se malo strpim....jel jedno je kaj mi zelimo odmah a drugo kaj je bolje za nas...a andjeo to bolje zna nego mi....ili mozda i on strajka ko jadni radnici sljemena jel nije dobio placu u molitvi...  |
|
Što æe mi život bez vjere ?
Što æe mi vjera bez života ? |
|
|
 |
Gost
Spol: 
|
Postano: sri 01 lip 2005, 19:59
|
|
Citat: |
arkandeo (napisa):
Što se moje vožnje auta tièe moj anðeo kad sjedi na suvozaèkom sjedalu sigurno stišæe koènicu. Tko zna koliko se puta sav jadan isprepadao. Sve mi ga je žao.
Mislim da se tvoj Anðeo veæ navikao.... ali, zato anðeli èuvari onih koje voziš stišæu koènicu |
mh |
|
|
|
|
 |
arkandeo

Spol: 
|
Postano: et 09 lip 2005, 9:34
|
|
Našao sam na jednom blogu razmišljanje o anðelima:
Što bih trebao misliti o biæima koja ne postoje u prirodi, tj. postoje, ali nisu dio prirode? Anðeli su, koliko mi je poznato, biæa bez tijela, na životnoj ljestvici iznad èovjeka, oni koji imaju iskustvo Boga, koji posreduju izmeðu Boga i ljudi, oni koji nas štite od zla u svijetu. Zanimljivo i lijepo. Anðeli su dobra biæa, zaštitnici, branitelji i borci, ali pomalo lièe na mitska biæa i one bogove koji su sjedili na Olimpu i borili se protiv zlih bogova te ureðivali život obiènih smrtnika, oni su kao nevidljivi policajci.
Zašto vjerujem da anðeli postoje? Pa zbog logike koju je ustanovio Aristotel. Po njemu nužno postoji èista materija (svijet), polu-materija (èovjek) i èisti duh (anðeli), koji svi potjeèu od prvog uzroka svih stvari, nepokrenutog pokretaèa, Boga Svemoguæeg. Anðeli su specifièni za kršæane, barem su bili. Danas svi vole anðele jer su tajanstveni, magièni, zanimljivi i moæni. Mislim da na svijetu nema èovjeka koji na jedan ili drugi naèin ne voli anðele. Japanci ih vole imati kao likove u crtiæima, organizacije za svoju maskotu, Amerikanci da bi i sami postali poput anðela, vjernici za svete zaštitnike, … Kršæani su prvi radili likove anðela, toènije, Salomon kad je gradio Jahvin hram, a do srednjeg vijeka nitko za njih nije znao osim kršæana. Jeste li vidjeli onog prekrasnog anðela u crkvi sv. Marije na Dolcu, kip pokraj oltara visok oko dva metra? Pogledajte ga, nešto prelijepo (tako ja zamišljam anðele).
Najbolje kod anðela, misli se, je to što imaju krila i mogu letjeti. Tako mi ljudi mislimo i, možda najviše zbog toga, anðeli su postali uzor svima. Èovjek se nada da æe, kad umre, biti anðeo. A što ja mislim o njima? Sve najbolje, prema njima nemam nikakvu primjedbu. Po pitanju vlastitog života, puno sam puta iskusio njihovu pomoæ i smatram da je njihova zadaæa uzvišena. Nadam se da im je naša hvala dovoljna nagrada za njihov posao. Neæu dužiti, samo kažem da su anðeli ti koji reguliraju naš put prema vjeènosti, oni su pomoæ u napastima, potpora savjesti, dokaz vjeènosti, oslonac u nevolji. Ne zna se, meðutim, što se dogaða s mojim anðelom kad umrem. Hoæu li mu moæi stisnuti ruku, zagrliti ga i reæi - Hvala, dobro si me èuvao. Èestitam. Je li anðeo samo plod mašte? Ako i je, ja vjerujem u njega.
 |
|
Tko je kao Bog? |
|
|
 |
klara

Spol: 
|
Postano: sri 15 lip 2005, 12:48
|
|
Doði, i ti si anðeo…
Anðeli su i ljudi koji propuštaju “svjetlo”. Anðeli su i ljudi kojima je dana neka vrsta izvorne radosti.
Vjeruj mi, anðeli su i biæa od krvi i mesa,
koja na nevidljiv naèin drže svijet u redu.
U njima se osjeæa nešto od one tajanstvene, izvorne dobrote,
koja želi dosegnuti sve ljude. U njima se osjeæa ljubav koja bi te najradije htjela zagrliti.
Imaš neki problem, ne možeš dalje. Više ne ide.
Tada preko neke nevidljive “antene” netko primi nadahnuæe,
neku vrstu zapovijedi da ti priðe, da ti pomogne, utješi te,
da ti dadne znak, pokaže rješenje,
sve svoje molitve namijeni za tebe …
Tama se rasvjetljava, brige polako nestaju,
život postaje svjetliji.
Susreo sam veæ mnogo anðela. Katkad nasred ulice, u ljudskoj vrevi.
Odjednom su se pojavili, pružili mi ruku i opet išèeznuli,
ne èekajuæi zahvalnost.
Ima još anðela u svijetu.
Ali, oni neæe doæi za plaæu ni po narudžbi.
Svi mi imamo svoje anðele, i one znane i one neznane koji nam stave osmijeh na lice i nestanu …
i one koji tako lako i brzo ne nestaju i uvijek su uz nas, a èesto ni ne razmišljamo na taj naèin o njima – o prijateljima …
 |
|
uèiniti dobro, a zatim otiæi bez buke ... |
|
|
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: sri 15 lip 2005, 13:07
|
|
I ti si jedan od ANÐELA koje Bog šalje u svijet da usreæuju ljude-da posve tiho, ali iz dana u dan sade cvijeæe sreæe u živote zaboravljenih ljudi.
Phil Bosmans |
|
"A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav
- to troje -
ali najveæa je meðu njima ljubav." 1 kor 13,13
 |
|
|
 |
petra
Spol: 
|
Postano: sri 15 lip 2005, 14:32
|
|
Lijepi tekstovi o anðelima...
Moje iskustvo s njima: izgubila sam dvoje djece - to su naši mali anðeli. U veèernjoj obiteljskoj molitvi jedan od zaziva je : naši mali anðeliæi - molite za nas.
Sinèiæ je trèao niz skaline - pokliznuo se, ja stojim i predaleko sam da bih mu pomogla, a vidim past æe i tko zna što æe biti.
Odjednom se zaustavi. Pritrèim mu i pitam ga je li dobro, a Bogu hvala vidim da jest, a on, dijete od 4 godine kaže: mama, osjetio sam kako me je anðeo uhvatio za majicu i zato nisam pao...
Vjerujem u anðele.  |
|
sol zemlje |
|
|
 |
jzekic

Spol: 
|
Postano: sri 15 lip 2005, 14:33
|
|
...jednom æe oni doista doæi po nas...
"I razaslat æe anðele svoje s trubljom velikom i sabrat æe mu izabranike s èetiri vjetra, s jednoga kraja neba do drugoga." |
|
Ja sam glasnik Velikoga Kralja poslan na raskršæa života, gozbi da vjeènoj dovodim goste, da svijetu kažem što je ljepota. |
|
|
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: sri 15 lip 2005, 14:34
|
|
Ovo je zaista divno iskustvo s Anðelima, rasplakala si me!  |
|
- to troje -
 |
|
|
 |
petra
Spol: 
|
Postano: et 16 lip 2005, 6:35
|
|
fratar napisa: |
Ovo je zaista divno iskustvo s Anðelima, rasplakala si me!  |
Joj, nisam htjela. Samo sam htjela reæi kako anðeli žive u našem domu.
Opet sam uništila palaèinke.  |
|
|
|
|
 |
Ycteris

Spol: 
Lokacija: tamo gdje sunce sije, kiša pada i ljubav Božja vlada
|
Postano: et 16 lip 2005, 17:46
|
|
Kad èitam ovakve stvari uvijek mi fal smajliæ koji se plaèe i smije u isto vrijeme...  |
|
Veæe ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. (Iv 15,13) |
|
|
 |
pingi

Spol: 
|
Postano: sub 18 lip 2005, 6:50
|
|
Petrice, nisi nam uništila palaèinke, samo si ih zaèinila slatkim umakom...  |
|
|
|
|
 |
snoopy

Spol: 
|
Postano: sub 18 lip 2005, 11:35
|
|
Vjerujem da andeli postoje! |
|
HVALITE JAHVU, ALELUJA! |
|
|
 |
klara

Spol: 
|
Postano: pon 20 lip 2005, 19:35
|
|
ANÐELI
Oni ne broje sate,
nude svoje prijateljstvo,
miluju i popravljaju.
Ima još anðela – meðu nama.
Oni nemaju krila,
ali je njihovo srce sigurna luka
za sve koji su upali u nevolju
u olujama života.
 |
|
|
|
 |
klara

Spol: 
|
Postano: uto 28 lip 2005, 9:22
|
|
btw, jel netko èitao Grunove knjige o anðelima za dušu i kroz godinu ? |
|
|
|
 |
fratar

Spol: 
|
Postano: uto 28 lip 2005, 12:36
|
|
Imam jednu njegovu knjigu o anðelima kroz vazmeno vrijeme, ali nisam ju imao prilike èitati!  |
|
- to troje -
 |
|
|
 |
pingi

Spol: 
|
Postano: et 30 lip 2005, 9:16
|
|
Klara, napiši mi naziv te knjige i ime autora, prosim lepo!  |
|
|
|
|
 |
klara

Spol: 
|
Postano: et 30 lip 2005, 9:37
|
|
Anselm Grun: 50 anðela za godinu , 50 anðela za dušu (dvije knjige)
Grun je inaèe sveæenik - benediktinac (doktor teologije), a uz to ima i završen studij psihologije.
U knjigama su kroz anðele zapravo opisane vrline, kreposti i snage koje oblikuju naš život, potencijali koji ga preobražuju, koji nas vode ka slici kakvi bismo zapravo mogli i trebali biti. |
Zadnja promjena: klara; pon 24 lis 2005, 20:13; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
|
 |
pingi

Spol: 
|
Postano: et 30 lip 2005, 9:45
|
|
A gdje mogu, eventualno kupiti tu knjigu?  |
|
|
|
|
 |
klara

Spol: 
|
Postano: et 30 lip 2005, 9:49
|
|
dvije knjige... najjednostavnije ti je naruèit prek neta na stranici Kršæanske sadašnjosti
http://www.ks.hr/ |
|
|
|
 |
klara

Spol: 
|
Postano: et 30 lip 2005, 9:59
|
|
Èesto ih znam uzet u ruku pa onako, nasumce otvoriti...
evo, danas otvorih ovo - ne znam zašto to, no vjerujem da sve ima svoje vrijeme i razloge pa tako i ove rijeèi koje sam otvorila (ovo je samo jedan mali ulomak) ...
Anðeo žalosti neka te oèuva toga da bez elana ideš kroz život.
Neka ti daruje nova krila da se vineš u visine i otuda pogledaš dolje na neuspjeh.
Neka ti daruje novi polet da se uhvatiš u koštac sa zadaæama koje su pred tobom.
No anðeo žalosti ne može te oèuvati od boli koju nosi svaka žalost.
Bol moraš izdržati.
Ali, možeš biti siguran da u svojoj boli nisi sam,jer æe te anðeo žalosti u njoj pratiti i preobraziti je u novu životnost.
Možda ti anðeo žalosti pošalje i ljude koji æe u tvojoj žalosti biti uz tebe, razumjeti te, suosjeæati s tobom i otvoriti ti oèi za ono što ti se sada nudi kao nova moguænost.
 |
|
|
|
 |
Mash

Spol: 
|
Postano: pet 01 srp 2005, 19:34
|
|
Eh, Klaro, da samo znaš kako su mi u ovom baš trenu dragocjene ove rijeèi koje si napisala i potrebne...
hvala ti i Bogu hvala..
BTB
 |
|
"Iskustvo nas uèi
 |
|
|
 |
klara

Spol: 
|
Postano: pet 01 srp 2005, 20:25
|
|
Anðeo zaborava sigurno nas ne želi ohrabriti za to da zaboravimo imena svojih prijatelja ili da zaboravimo obveze koje smo preuzeli. Anðeo nas želi uputiti na to da zaboravimo nepravdu koju su nam drugi nanijeli.
Anðeo zaborava osposobljava me za to da pokopam prošlo i ostavim da miruje.
Pravi cilj zaborava sastoji se u tome da zaboravim sama sebe. Velika je milost moæi prihvatiti sama sebe.
Zaboraviti sebe umijeæe je stvarno biti nazoèan, biti sasvim u trenutku, potpuno se prepustiti onomu što upravo jest. Samo ako sebe zaboravim, ja sam uistinu tu.
Želim ti anðela zaborava koji æe te osloboditi tebe sama, koji æe ti oduzeti potrebu da sve gledaš u odnosu na sebe, da se pri svemu moraš pitati što ti to koristi. Anðeo zaborava želi te uvesti u pravu slobodu, u slobodu od okova vlastitoga ega.
Kad te anðeo nauèi umijeæe zaborava, osjetit æeš koliko intenzivno opažaš sve oko sebe, kako odjednom postaješ sposoban uživati i kušati trenutak, kušati sam život, biti sasvim u kušanju i tako naslutiti bogatstvo biæa. Anðeo zaborava dovest æe tvoju dušu do njezina pravog odreðenja, da nadiðe samu sebe u Bogu, da zaboravi sebe i uroni u Boga.
 |
|
|
|
 |
|
|
Ne moe otvarati nove teme. Ne moe odgovarati na postove. Ne moe ureivati svoje postove. Ne moe izbrisati svoje postove. Ne moe glasovati u anketama.
|
|