HBK forum
Pravilnik FAQ FAQ Pretranik Pretranik lanstvo lanstvo Profil Profil Privatne poruke Privatne poruke Registracija Registracija Login Login
Sada je: sri 11 pro 2019, 10:15. Pogledaj neodgovorene postove
Sai Baba
Zaponi novu temuOdgovori na temu
Prethodna tema Sljedea tema
Pitanje : sai baba je...

èudotvorac 
2%
 2%  [ 1 ]
luðak 
42%
 42%  [ 21 ]
"utjelovljeni" sotona 
30%
 30%  [ 15 ]
lažni prorok 
26%
 26%  [ 13 ]

Ukupno glasova : 50

Autor Poruka
merkat

Spol: muko
PostanoPostano: pon 07 kol 2006, 7:22
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Mislim ( dakle postojim Laughing ) da gabrijel je protivnik teorije o sai babi kao utjelovljenju sotone.
Èovjek je samo opsjednut ili pod jakim utjecajem kao i mnogi.
Neznam koliko je bolji dalaj lama koji takoðer ljude vodi krivo i u propast.
A njega je naš predsednik primio s najveæim poèastima dok se s KC svaða a s židovima takoðer ali ustvari drži jednu stranu što mi je nevjerojatno za predsedinka.
Kako sam èuo da je jogu njegova kæi ufurala u hrvatsku jasno je i njegovo opredijeljenje.

Neznam zašto ljudi više ne upozoravaju na zablude sekti i kvazireligija jer spikom o nekoj toleranciji se podržava zlo koje uništava ljude.
To je bolje za njih reæi im kako je sve što nije Krist zlo. A kamoli neki samozvani proroci bogovi kao buda i sl. gluposti.
Korisniki profilPoalji privatnu poruku [Vrh]
Natty

Spol: ensko
PostanoPostano: pon 07 kol 2006, 10:50
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Ne slažem se s tobom da je sve što nije Krist zlo u tom kontekstu u kojem si ti to naveo.

Bog je milosrdan, spor na srdžbu i pun dobrote.
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mail [Vrh]
Gabriel Split
iskljuèen

Spol: neodreen
PostanoPostano: pon 07 kol 2006, 13:31
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

merkat napisa:
Mislim ( dakle postojim Laughing ) da gabrijel je protivnik teorije o sai babi kao utjelovljenju sotone.
Èovjek je samo opsjednut ili pod jakim utjecajem kao i mnogi.
Neznam koliko je bolji dalaj lama koji takoðer ljude vodi krivo i u propast.
A njega je naš predsednik primio s najveæim poèastima dok se s KC svaða a s židovima takoðer ali ustvari drži jednu stranu što mi je nevjerojatno za predsedinka.
Kako sam èuo da je jogu njegova kæi ufurala u hrvatsku jasno je i njegovo opredijeljenje.

Neznam zašto ljudi više ne upozoravaju na zablude sekti i kvazireligija jer spikom o nekoj toleranciji se podržava zlo koje uništava ljude.
To je bolje za njih reæi im kako je sve što nije Krist zlo. A kamoli neki samozvani proroci bogovi kao buda i sl. gluposti.

Daj,sad si stvarno pretjerao,šta je previše previše je!Dalaj lama je jedan od najveæih svetaca današnjice,htio ti to ili ne.Kako njega moš usporeðivat sa Sai Babom?
merkat

PostanoPostano: et 10 kol 2006, 9:00
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Tko nije samnom, protiv mene je...samo po Kristu se može naæi spasenje....

Kako sve što nije Krist nije zlo ?
A što je Krist ?

Gabrijel, dalaj lama, svetac ? Shocked
Nije ti dobro oèito. Po èemu je on svet te znaš li što on propagira i koji nauk slijedi ?
Ajde reci po èemu je sai baba lošiji od dalaj lame i navedi neke razlike bitne u nauku !
Da budem vrlo otvoren. Njegova religija je èisti poganizam, heretizam koji mnogi šire po zapadu i modernom svijetu a isti ti su protivnici kršæanstva te ta religioznost donosi generalno zlo, ma kako se pokušalo upakirati u nešto pozitivno.
Da je to pozitivno bilo bi to reletivizacija Kristova postojanja i kršæanstvo bi tada bilo sasvim nepotrebno jer bi postojao drugaèiji naèin puta do svetosti.
Krist je jedina brana protiv zla i svih zabluda koje jesu ništa drugo doli zlo.
Bez tog štita nema spasenja nit pravog puta.
Jasno da Bog poznaje našu savjest i nisu svi jednako odgovorni što nisu prihvatili Krista koji je sigurno pravedno svima pokucao na srce.
To znaèi da se neki i koji nisu kršæani neæe spasiti jer Bog poznaje njihovu dušu no generalno sve religioznosti koje nisu naslijedovanje Krista, pogotovo koje imaju zamjenu za Boga u nekom ljudima su propast za mnoge te mi kršæani bi umjesto da opravdavamo mnoge bi ih trebali približiti Kristu.
Možda æe nas jednoga dana netko pitati zašto nismo poveli Kristu sa sobom sestru i brata koji su bili zavedeni krivom religioznošæu ?!
Natty

PostanoPostano: et 10 kol 2006, 9:58
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

za mene ne postoji naš i njihov Bog ili bogovi. Ja vjerujem u samo jednoga Boga. Ne vjerujem da samo kršæani imaju pravo na spasenje jer bi to bilo sebièno, a i Bog bi bio nepravedan, a to je kontra nauka. Isto tako vjerujem da je sve religije Bog dao i da nijedna od njih ne propovijeda da se èini zlo. Govorim o nauku a ne o onome što su ljudi iskrivili. Bog je svakome dao moguænost da bude dobar, svakome je dao onoliko koliko taj može primiti. Svakoga usmjerava na najnježniji naèin, pa tako i pripadnike drugih religija. Ne može svatko prihvatiti Krista, ali mnogi mogu prihvatiti nauk koji se njima u datom momentu ili za njihov stupanj razvoja èini najprihvatljivijom. Ne smatram ih zato manje vrijednim od sebe. Dapaèe, ti ljudi mogu biti daleko kvalitetniji od mene ili od nekog drugog kršæanina.

Smatram da je svaèija ruka koja daje Kristova ruka, pa bila ona muslimanska, hinduistièka, židovska, budistièka ili ne znam èija. Dakle, Krist jest tamo gdje je ljubav i milosrðe, ali i te kako je sebièno reæi da Krist nije nigdje nego meðu nama kršæanima.

To je moje razmišljanje, možda se i nitko ovdje ne slaže s njim...

merkat

PostanoPostano: et 10 kol 2006, 11:33
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Slažem se ali tamo gdje se gleda odgovornost ljudi.
Naravno da netko tko živi negdje gdje nema tragova kršæanstva ili je zabranjeno ne može biti kriv za to stanje, barem ne u potpunosti.
Tako sam nedavno èuo jednu molitvu indijanaca koja je vrlo kršæanska u svom smislu iako ne poznaju Krista.

Dalaj lama je odgovoran jer širi krivi nauk.
Razni bogovi ?
Naravno da ih nema. Židovski i kršæanski Bog jest isti kao i Alah.
Ne može biti nego jedan Bog.
Ali jedan buda nikako ne može iæi u tu prièu.
A ima i onih koji vjeruju u više bogova, boga i božicu, silu, da su oni bogovi i sl.
Tomu jasno treba reæi ne a ne glumiti toleranciju.
Treba reæi da svatko tko èini dobro je time Kristov iako nezna da je Njegov tada. Opet ako ne shvaæa Kristovu poruku i smisao Kristova dolaska, žrtve i uskrsnuæa teško æe biti više na pravom putu.
Iznimke postoje jasno ali nije na nama da to stavljamo ispred nauka.

Svakako da mnogi koji nisu kršæani mogu biti kvalitetniji od nekih kršæana ali to je preopæenito.
Pitanje je kakav je taj kršæanin i koliko je zaista kršæanin a ne samo po nekom opredijeljenju.
Jasno je ko pekmez da je kršæanstvo jedini ispravni put spasenja i nemamo mi pravo govoriti kako ima drugih puteva nego to ostane samo Bogu da procijeni koliko je tko odgovoran za što po vlastitoj savjesti.

Rekao sam veæ nekoliko puta da ako sam ja kao kršæanin i netko tko nije, isti pod djelima, da je on ustvari ispred mene jer mu je stratna pozicija i alat za spasenje lošiji pa kao takav ako je do iste razine ( figurativno ) dogurao, da je time kvalitetniji.
Ali nikada neæu nekome namjerno odobravati nešto što je lošije ili sasvim loše jer ga to može upropastiti.
Naravno da to nema veze s trpljenjem jer trpljenje je najbolji put ka Kristu.
sike

PostanoPostano: pon 11 ruj 2006, 11:18
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Koliko samo rade na educiranju te neke sekte koje žele putem svojih ljudi prodrjeti do labavijih osoba u Crkvi koja su im poslastica.
Tako je neka Sai Babina sekta putem jedne cure zaludila jednog prijatelja koji je sada zbog te cure(ah,ta zaljubljenost!)sprema ostaviti posao i otiæi u Indiju!
Jasno,lova je u pitanju!Ma,slabo mi je kad kažu za njega da je dobar èovjek jer radi dobre stvari ljudima a sam je za sebe rekao da je Bog!Tu se otkrio i oni koji ga slijede

Gospodine,kome da idemo?Ti imaš rijeèi života vjeènoga!
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web stranice [Vrh]
little_angel

PostanoPostano: pon 16 lis 2006, 21:55
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Da, ljudi se jednostavno izgube, traže nešto gdje æe pronaæi ljubav i uspjeh, pojavi se jedan ovakav èovjek, i ljudi pomisle da je to možda to što traže, izvor te ljubavi i uspjeha. Trebamo moliti za njih.
Vide kako neki Indijac radi èuda tamo negdje, stvara prah iz nièega, i zainteresiraju se. Èesto baš kršæani podlegnu tome svemu, jer sai baba sam tvrdi kako æe ih još više približiti Bogu. Ono u èemu je problem da on zapravo sebe zove Bogom. Njegovi sljedbenici èak mogu normalno otiæi u crkvu, primiti prièest, ali moraju biti svjesni da ne primaju hostiju radi Boga nego zbog njega samog - sai babe.
Kao da ljudi ne vide tu veliku razliku izmeðu samog Krista i sai babe. Krist je èinio èuda kako bi pomogao ljudima, kako bi izlijeèio bolesna, vratio vid slijepome, nahranio ljude... A sai baba èini èuda iz iskljuèivo jednog razloga - kako bi ljudima dao nekakav dokaz da je on bog. Isus to nikada nije èinio zbog nekakva dokazivanja.

I zato križat rane neæu ja
jer postat one niz æe zlatnika
a svi Tvoji Bože teški križevi
prvi znaci su pobjedi
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web straniceMSNMICQ [Vrh]
sike

PostanoPostano: pon 16 lis 2006, 22:02
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

A mene baš fasciniraju ti njegovi sljedbenici koji strašno puno ulažu napora da ljude iz Crkve odvuku tamo!Mislim da nismo ni svjesni kako se nekog priprema da taj netko dovuèe drugoga k toj sljedbi!
Mi èak ljude ni ne pozivamo u crkvu,dok oni ulažu puno vremena i novaca da bi jedne druge trenirali u tome kako æe zavrtit glavu kršæanima s tim glupostima!Moj frend kojeg spomenuh je zagrizao njihov mamac!

A mi smo kao ovce,prodali bi svoju vjeru samo da nam netko,kako kažeš anðeliæka,zavrti prahom ispred nosa!

Natty

PostanoPostano: uto 17 lis 2006, 7:57
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

zato jer svi danas traže èuda, a ne vide da se èuda dogaðaju u ljudskim srcima...

Žan
mod team leader

PostanoPostano: uto 17 lis 2006, 8:22
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Juèer smo na Frami imali na susretu temu o Sai Babi, pa eto, da iznesem neka svoja razmišljanja nakon što sam bolje upoznao tu babu... Rolling Eyes

Sai Baba je jadan èovjek poremeæenog uma... Inteligentan i lukav kakav je bio ili jest, sotona ga je naveo da prkosi samom Bogu nazivajuæi sebe iznad svih i poèelom svega... Toliko oholosti ima u njemu da to iz njega smrdi na kilometre Rolling Eyes Svakom kršæaninu, tj. onome koji vjeruje u Boga trebale bi se zgaditi Sai Babine rijeèi kojima gazi Boga i sebe stavlja iznad Njega Confused To može biti samo bolest, zaluðenost i pomuæenost uma da tako nešto ideš govorit, a tako nešto možeš govorit ako daš da te sotona obuzme i preuzme... Confused
A prah koji ko fol stvara iz nièega, èvrsta je simbolika da je ono što daje smrt... Koje razlike, Isus Krist, naš Gospodin, daje sebe, Tijelo i Krv svoju - simbol života i pravi Život, a tamo neki zatucani Indijac dijeli prah - simbol propadanja i smrti... Rolling Eyes
I koji krelac moraš bit da ideš sebe nazivat energijom ljubavi na kozmièkoj razini, a tamo "nekog" Isusa na planetarnoj razini Shocked Confused Oj Sai Babo, gdje si ti bio dok je taj "neki" Isus dao Tijelo svoje i prolio Krv svoju za spas sviju...
Pa kad krene u celofanu zamatat kršæanske vrijednosti i predstavljat ih svojima da bi zainteresirao i privukao nestabilne u vjeri na svoju stranu... Rolling Eyes Jako dobro je rekao fra Bejo, u èovjeku stvara osjeæaj mase, neodgovornim za ništa, sve je super, sigurno, ne može ti nitko ništa itd... Rolling Eyes
Moramo moliti za èvrstu vjeru i nepoljuljanost! Moliti za nas, moliti za one koji su u napastima, moliti za one koji su se izgubili... molitva
Ljudi, bježite od Sai Babe ko od samog vraga! Confused

Po ovom æe svi znati da ste moji uèenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge!
(Iv 13, 35)
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
Haidakhan
iskljuèen

PostanoPostano: pon 16 srp 2007, 15:16
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

"Sai Baba je jadan èovjek poremeæenog uma... Inteligentan i lukav kakav je bio ili jest, sotona ga je naveo da prkosi samom Bogu nazivajuæi sebe iznad svih i poèelom svega... Toliko oholosti ima u njemu da to iz njega smrdi na kilometre"

Bio sam na puno hrvatskih foruma ali nema foruma na kojem se s toliko mržnje,netolerancije i nerazumijevanja napada Sai Baba. Ljudi Božji šta vam je....

Indijska vjera, kao najstarija živuæa religija na svijetu, je vjera Sanatana Dharme (ili vjeènog zakona). U njoj NEMA "moj Bog", "tvoj Bog". U njoj je Bog samo jedan jedini i sveprisutan. Atma (duša) je On i On je Atma. U njoj se štuju Avatari kao putevi prema Bogu ili kao Božanski Uèitelji, koji osviješteni u Atmi koja jest Bog mogu drugima ukazati na put. U Indiji se jednako štuju Isus, Buda, Muhamed, Krišna i drugi kao Avatari, i niti jedan Uèitelj neæe reæi Isus je jedan jedini i pravi ili Buda je jedan jedini i pravi...

Bhagwan Sri Sathya Sai Baba je istinski predstavnik i utjelovljenje te religije. Indijci i poklonici ga nazivaju Poorna Avatarom (potpuni), a mnogi su ga raniji Avatari i nagovijestili. Krišna spominje potpunog Avatara koji dolazi na kraju Kaly yuge (po Indijskom raèunanju vremena to je ovo vrijeme) i u tri inkarnacije postaje kralj svijeta. Muhamed spominje proroka sa juga te opominje muslimane da æe biti posljednji koji æe prihvatiti Njegov otvoreni dlan. Èak i pojedinci tumaèe govor evanðelja (Ivan - Otkrivenje) kao povlaèenje paralela mnogih opisa u tekstu sa dogaðajima u današnje vrijeme i opisom poslanika koji je vrlo slièan Babinom.

Na stranu sa tim, mnogi filozofi i teoretièari religijskih uèenja slažu se sa jednim, a to je logiènost kolièine prisutnosti proroka na Indijskom kontinentu i okolnom podruèju, kao vjerojatnoj kolijevci i korijenu svih religija. Tako je i logièno za oèekivati dolazak istinskih proroka baš i na tom podruèju. Nedaleko se pojavio i Isus, blizu se pojavio i Muhamed a danas novu svježinu vjeri prema Bogu donosi baš sam Sai Baba.

Žalosno je samo kako malo ljudi uviða da Sai Baba kao i drugi uèitelji nikada nije rekao niti jednu lošu rijeè protiv kršæana i Isusa, a upravo su kršæani (odnosno najviše katolici) oni koji najviše vrijeðaju, kopaju pod njim jamu, postavljaju zamke i pokušavaju zanijekati njegovo uèenje. Nije li vam prièa poznata (Isus i farizeji)? Negiraju ga upravo sljedbenici onoga, kojeg Baba zagovara kao istinitog i èiju religiju Baba nastoji još više približiti ljudima i produbiti njeno znaèenje. Baba svake godine organizira proslavu Božiæa. Jeli crkva ikada proslavila neki Indijski blagdan?

Isus je rekao da je jedini put prema Bogu put ljubavi. Baba kaže da je jedini put prema Bogu put ljubavi. Gdje je onda razlika?

Nije li možda da katolièka crkva svojata Isusa kao što su židovi svojatali Boga? Jesu li sljedbenici crkve zapravo Isusovi sljedbenici?
Haidakhan
iskljuèen

PostanoPostano: pon 16 srp 2007, 15:31
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

merkat napisa:
Dobro ali taj koji vara ljude nudeæi im krivovjerje jest pod utjecajem sotone i vodi ih u propast.

"Razlika izmeðu Sai Babe i Isusa jest u èinjenici da je prvi živ i da su njegova èuda ljudi potvrdili,dok su meðutim èuda Isusa Krista zabilježena samo u bibliji. ipak,ponašanje i djela obojice nerijetko su potpuno ista." Albert Echkart 1968.

merkat, pomogao si mi da svatim neke stvari. sada znam da su ljudi poput tebe razapeli Krista, zato jer su "znali šta je ispravno" a on je kao bogohulio da je sin božji. Veæ te gledam kako bi bacao kamenje na njega i ismijavao ga,a sad se pojaviš nakon 2000 godina ,kad više ne treba hrabrosti biti Isusov sljedbenik(kud svi tu i kilavi mujo)i piliš o tome kao ja sam to odavno povjerovao. Kada ne možeš vjerovati u neku stvar koja se dogaða sada teško mi je povjerovati da vjeruješ u nešto što se zbilo tako davno,samo zato jer je èiko u crkvi tako rekao.
sv.Franjo legenda

PostanoPostano: pon 16 srp 2007, 17:12
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

legendo èim sam vidio tvoje ime i da si izvukao ovu temu nisam ni trebao èitati što si napisao. Sad me zanima zašto si posjetio ovaj forum. Ajde reci iskreno .
Kristijan

PostanoPostano: pon 16 srp 2007, 17:29
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Meni niti jedna baba Isusa ne može zamijenit. Danas sam doživio express djelovanje Božje milosti. I to ne u obliku praha koji moram ušmrkat ili štoveæ, nego u vidu ispunjenja molitve za svog najboljeg prijatelja. Stoga, HVALA Isuse, i pitaj babu za zdravlje. . .

"Pulsate et aperietur vobis!" (Mt 7,7)
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web straniceMSNM [Vrh]
sv.Franjo legenda

PostanoPostano: pon 16 srp 2007, 17:33
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
Baba svake godine organizira proslavu Božiæa. Jeli crkva ikada proslavila neki Indijski blagdan?
Isus je rekao da je jedini put prema Bogu put ljubavi. Baba kaže da je jedini put prema Bogu put ljubavi. Gdje je onda razlika?
Nije li možda da katolièka crkva svojata Isusa kao što su židovi svojatali Boga? Jesu li sljedbenici crkve zapravo Isusovi sljedbenici?

legendo gledaj:
brkaš kršæanstvo i ovu sektu. Zašto bi crkva slavila neki indijski blagdan??? to mi miriše na new age.

Isus je rekao da je on put istina i život!!!!

Kako æe crkva svojatati Isusa kad je on BOG cijelog èovjeèanstva!

mogao bi ti citirati sve što si napisao... ali nemam vremena. Samo æu ti reæi da se èuvaš jer mi se èini da si dobro zaglibio... legendo nemoj dugo èekati da se iz toga izvuèeš jer æeš biti sve nesretniji i nesretniji.

samo Isus je put, istina i život!
Haidakhan
iskljuèen

PostanoPostano: pon 16 srp 2007, 17:36
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

sv.Franjo legenda napisa:
legendo èim sam vidio tvoje ime i da si izvukao ovu temu nisam ni trebao èitati što si napisao. Sad me zanima zašto si posjetio ovaj forum. Ajde reci iskreno .

Cccc, braco mili..

Mislim, nadam se da si svjestan da je ovaj tvoj upad samo
posljedica tvoje podsvjesne želje za oèuvanjem nametnute ti i programirane
slike svijeta po kojoj kršèanstvo ima "prave" i jedine odgovore na sva pitanja
i sve može. Nema, i insistiranje na tome i zatvaranje oèi pred èinjenicama
koje govore drukèije na kraju vodi ... well, znaš kamo, a imaš i živi
primjer na forumu tuzan
Haidakhan
iskljuèen

PostanoPostano: pon 16 srp 2007, 17:44
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Kristijan napisa:
Meni niti jedna baba Isusa ne može zamijenit. Danas sam doživio express djelovanje Božje milosti. I to ne u obliku praha koji moram ušmrkat ili štoveæ, nego u vidu ispunjenja molitve za svog najboljeg prijatelja. Stoga, HVALA Isuse, i pitaj babu za zdravlje. . .

Kristijane nisi li mogao jednostavno napisati da ti je Isus puno bliži i jedini uèitelj koji te vodi i pomaže ti u duhovnom razvoju.
Èemu ovo sa prahom i ostale sprdnje ?
Iscurio je otrov iz tebe i nisi ti kriv. Brate,radi na sebi i nemoj nikada stati.
Haidakhan
iskljuèen

PostanoPostano: pon 16 srp 2007, 17:49
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Citat:
legendo gledaj:
brkaš kršæanstvo i ovu sektu. Zašto bi crkva slavila neki indijski blagdan??? to mi miriše na new age.
Isus je rekao da je on put istina i život!!!!
Kako æe crkva svojatati Isusa kad je on BOG cijelog èovjeèanstva!

...e kad netko trkelja bez razumijevanja.

Citat:
mogao bi ti citirati sve što si napisao... ali nemam vremena."

i ovako si dovoljno smiješan.
Èokolada
iskljuèen

PostanoPostano: pon 16 srp 2007, 18:20
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Slažem se sa Haidakhanom.Protiv Sai Babe nije naðeno ništa konkretno ali meni je ipak draži Babaji .Swami Šivananda mi je isto zakon a njegove knjige su prekrasne.
sike

PostanoPostano: pon 16 srp 2007, 18:27
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Haidakhan napisa:
merkat napisa:
Dobro ali taj koji vara ljude nudeæi im krivovjerje jest pod utjecajem sotone i vodi ih u propast.

"Razlika izmeðu Sai Babe i Isusa jest u èinjenici da je prvi živ i da su njegova èuda ljudi potvrdili,dok su meðutim èuda Isusa Krista zabilježena samo u bibliji. ipak,ponašanje i djela obojice nerijetko su potpuno ista." Albert Echkart 1968.

merkat, pomogao si mi da svatim neke stvari. sada znam da su ljudi poput tebe razapeli Krista, zato jer su "znali šta je ispravno" a on je kao bogohulio da je sin božji. Veæ te gledam kako bi bacao kamenje na njega i ismijavao ga,a sad se pojaviš nakon 2000 godina ,kad više ne treba hrabrosti biti Isusov sljedbenik(kud svi tu i kilavi mujo)i piliš o tome kao ja sam to odavno povjerovao. Kada ne možeš vjerovati u neku stvar koja se dogaða sada teško mi je povjerovati da vjeruješ u nešto što se zbilo tako davno,samo zato jer je èiko u crkvi tako rekao.

Haidakhan, uèinit æeš nam veliko zadovoljstvo ako ovim postom vratim merkata na forum jako sretan
Sve ostalo mi se èini kao veæ neki dobro znani film: nekom katoliku se nije svidio neki sveæenik, razoèarao s eu cijelu Crkvu i odluèio Isusa zamijeniti Sai Babom.

Onda H.? Wink

molim te,i nemoj više citirat pokojnog bogohulnika Eckherta koji smatra Krista mrtvim..

Kristijan

PostanoPostano: pon 16 srp 2007, 19:50
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Pa valjda imam i ja pravo iskazati svoje neslaganje jednako kao što ti, Haidakhan, imaš pravo pisati da smo svi u nekoj "poluzabludi". Isprièavam se zbog sprdnje ali djeluje mi sve to malo nategnuto.

Kakav otrov? Zbog jednog komentara pretpostavljaš da sam pun otrova? Uh. . . ???

"Pulsate et aperietur vobis!" (Mt 7,7)
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPoalji e-mailPosjeti Web straniceMSNM [Vrh]
Žan
mod team leader

PostanoPostano: pon 16 srp 2007, 22:53
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Haidakhan napisa:
Bio sam na puno hrvatskih foruma ali nema foruma na kojem se s toliko mržnje,netolerancije i nerazumijevanja napada Sai Baba. Ljudi Božji šta vam je....

Nije to mržnja, brate mili, veæ žaljenje... Zašto bi katolik bio miran i tolerirao nekoga tko kaže da je veæi od Isusa Krista? Rolling Eyes To na što se ti pozivaš, tolerancija i razumijevanje - to je u današnje vrijeme obièna izlika za slobodno širenje svega i svaèega meðu ljudima... Rolling Eyes

Haidakhan napisa:
Žalosno je samo kako malo ljudi uviða da Sai Baba kao i drugi uèitelji nikada nije rekao niti jednu lošu rijeè protiv kršæana i Isusa, a upravo su kršæani (odnosno najviše katolici) oni koji najviše vrijeðaju, kopaju pod njim jamu, postavljaju zamke i pokušavaju zanijekati njegovo uèenje. Nije li vam prièa poznata (Isus i farizeji)? Negiraju ga upravo sljedbenici onoga, kojeg Baba zagovara kao istinitog i èiju religiju Baba nastoji još više približiti ljudima i produbiti njeno znaèenje. Baba svake godine organizira proslavu Božiæa. Jeli crkva ikada proslavila neki Indijski blagdan?

Pa naravno da Sai Baba neæe reæi lošu rijeè protiv kršæana i Isusa kad mu je u cilju privuæi što više kršæana pod svoj šator Rolling Eyes Pozitivne vrijednosti lijepo upakirane u celofan kao mamac, pa da vidiš kak ribe grizu... Confused

Haidakhan napisa:

Razlika je u tome što si je Baba zamislio da je on taj Bog... Confused

Haidakhan napisa:
...e kad netko trkelja bez razumijevanja.

Haidakhan napisa:
i ovako si dovoljno smiješan.

Ako misliš u nedostatku argumenata spuštat i podbadat na osobnoj razini,
došao si na mjesto gdje se to neæe tolerirati, pa stoga pripazi...

Po ovom æe svi znati da ste moji uèenici:
ako budete imali ljubavi jedni za druge!
(Iv 13, 35)
Korisniki profilPoalji privatnu porukuPosjeti Web straniceICQ [Vrh]
Natty

PostanoPostano: uto 17 srp 2007, 6:58
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

http://arjunablog.blog.hr/arhiva-2005-12.html#1620468021

Pametnom dosta

Mara

PostanoPostano: uto 17 srp 2007, 7:40
PostNaslov : 
Citiraj i odgovori

Mislim da je tih indijskih, mnogobožaèkihproizvoda i poluproizvoda dosta. Naime, posve sam sigurna da niz ljudi, spretnih i okretnih, koristi zapadnjaèku glupost i nepoznavanje vlastite duhovnosti, i za skupe novce prodaje derivate svoje tradicije. Slièno kao i onaj tzv. guru koji je zadivio Beatlese - radilo se o èovjeku koji u valstitom okruženju nije bio dovorljo dobar za duhovnog uèitelja.
Hinduizam i kršæanstvo nemaju skoro ništa dodirnih toèaka, možda eventualno bi se nešto našlo na polju svakodnevnice, ali i tu teško. Bilo kakva ideja o reinkarnaciji potpuno je nespojiva s kršæanskom vjerom.
Najpametnije - svak sebi.

Ljubi i èini što hoæeš
Prethodni postovi:    
Prethodna tema Prethodna tema
Zaponi novu temuOdgovori na temu

Izaberi forum:   

Ne moe otvarati nove teme.
Ne moe odgovarati na postove.
Ne moe ureivati svoje postove.
Ne moe izbrisati svoje postove.
Ne moe glasovati u anketama.